vr 20 okt 2017 10:52

Tjin Liep Shie wordt korpschef Surinaamse politie

post thumbnail

PARAMARIBO, 6 aug – Humphrey Tjin Liep Shie wordt formeel benoemd tot chef van het Korps Politie Suriname, KPS. Dit zegt minister Edward Belfort van Justitie & Politie. Tjin Liep Shie is nu waarnemend korpschef.

Voor de regering is hij de meest geschikte kandidaat, ook al valt er nog veel te doen aan de veiligheid in het land. Als vervanger van korpschef Delano Braam zou Tjin Liep Shie best in staat kunnen zijn tot ten minste een verlichting.

“Natuurlijk bestaat er geen wondermiddel tegen criminaliteit als sociaal probleem. Maar net zoals een kok met toediening van dezelfde ingrediënten, soms met wat andere erbij, een veel beter product kan leveren, zijn we ervan overtuigd dat wij met gewijzigde inzichten te werk kunnen gaan”, zegt Belfort tegenover de Times of Suriname.

<- klik hier om te reageren op dit bericht


45 Reacties | Plaats Reactie

 1. Na Jantje komt Pietje en er wordt geen moer bereikt!! Het is water naar de zee dragen!!

  Take you time en denk er goed over na! het manier van betere aanpak!! Het kan heel eenvoudig zijn!! Een doordachte uitgebalanceerde formule Creeren!! Ik heb het zo!!!!

  maandag 6 augustus 2012 om 14:02 uur.
 2. Ik vind het wel grappig hoe deze gasten het begrip “gewijzigde (beleids)inzichten” hebben geïntroduceerd, om aan het eind van de rit tot de ontdekking te komen dat het volk compleet belazerd is geworden.

  maandag 6 augustus 2012 om 14:12 uur.
 3. Hahahaa daarom die stoere taal net als Belie.

  maandag 6 augustus 2012 om 14:44 uur.
 4. Ik vind het geweldig dat deze gasten het begrip gewijzigde inzichten hebben geïntroduceerd, met de bedoeling het volk beter te kunnen ‘dienen’.

  maandag 6 augustus 2012 om 14:59 uur.
 5. ha hahahaa… dan liever terug naar de stoere taal van
  ‘Sherrif’.

  maandag 6 augustus 2012 om 15:03 uur.
 6. Ja,ja en nu wordt alles beter,als je dat gelooft met je wel een enorme sukkel zijn,dat verhaal horen we al jaren.

  maandag 6 augustus 2012 om 15:22 uur.
 7. Gewijzigde beleidsinzichten gaat bij Surinamers altijd om personen en niet om beleid of planmatig denken. Altijd maar weer de poppetjes om partijvriendelijke of regeringsgezinde mensen een plekje te geven. Je bereikt er niets mee, maar vertel dat aan de Surinamer. Hij lacht om zoveel ‘bakra denken’ zoals ze het noemen. Een plan, structuur, de duivel overwinnen die chaos voedt, nee, daar gaat het niet om in Suriname. De poppetjes, dat is het. En zo blijf je dom en arm. En het land…tja, het land lijdt onder zoveel onnozelheid.

  maandag 6 augustus 2012 om 15:48 uur.
 8. Tjin Lip Shie gefeliciteerd, goede zaak!

  maandag 6 augustus 2012 om 15:50 uur.
 9. Met toediening van andere ingrediënten kan er ook een gifmengsel ontstaan, wanneer het geen chef-kok is…..

  maandag 6 augustus 2012 om 15:57 uur.
 10. Ik weet dat Commissaris Tjin gedragen wordt door het Korps en daarbuiten.Als iemand denkt dat er een betere kandidaat is, moet men het zeggen.Aan Comm. Tjin wens ik veel succes toe, zodat ik ook in een leefbaar Suriname kan wonen.

  maandag 6 augustus 2012 om 16:05 uur.
 11. Humphrey,,,,,,,,ik wens jou veel wijsheid en verstand met jou taken die jij opgedragen krijgt,,,,,,

  maandag 6 augustus 2012 om 16:30 uur.
 12. Als ik kijk naar de manier hoe deze man zich heeft uitgelaten toen 4 landgenoten doorzeeft zijn door politie kogels dan vindt ik hem ongeschikt voor deze baan.

  maandag 6 augustus 2012 om 17:12 uur.
 13. Van deze zwarte snesie verwacht ik niet veel, let maar op, de minister denkt dat, zijn goed recht, hij heeft het over verlichting, nou,hou het op verduistering, zo denk ik erover, niet meer niets minder, dus de tijd zal uitwijzen.

  maandag 6 augustus 2012 om 17:41 uur.
 14. Tjin gefeliciteerd en hoop dat je je taken waar zult maken.

  maandag 6 augustus 2012 om 17:51 uur.
 15. ai mie mang …ik gun hem deze plaats ik gun deze man met alle respek …ik hoop dat deze gerespekteerde man zijn werk naar eer en geweten zal uitvoeren …hij is een surinamer in hart en nieren .

  maandag 6 augustus 2012 om 18:06 uur.
 16. Is het niet deze zelfde TLS geweest die dokkend door het leven ging toen de crime journalist de Vries hier was en hem enkele vragen probeerde te stellen?Mijn God en nu gaat deze man een belangrijke funktie vervullen binnen het korpsgebeuren?Is het welverdiend of is het weer de zoveelste cadeautje aangeboden aan matis’s door bouta de crimineel?Mijn GOD,alsof Belfort de moordmachine niet genoeg is ,,,,God behoedde ons.

  maandag 6 augustus 2012 om 18:27 uur.
 17. Pero a blakka snesie diesie, mek a go njang dagoe meti fosie, joe e prakserie tak aw mang wroko boeng, a kkkkk
  dai ede, do sjat eng voetoe, do beer eng djing, ma ja, sang
  s moe doe now, na eng wroko ja, ma a de ini wang was godo was godo now en do soeting eng Pero aw fromoe djing.

  maandag 6 augustus 2012 om 19:32 uur.
 18. Sterkte Tjin. Ik denk zelf dat Tjin te soft is voor deze functie. Maar ja, gezien zijn naam zullen de chinezen die massaal naar Sur komen, zich wel erkend voelen 🙂

  maandag 6 augustus 2012 om 19:56 uur.
 19. Tjin Liep Shie heeft jaren geleden,tijdens een interview met de NOS gezegd:”Indien ik de opdracht krijg, arresteer ik hem!”
  Doelend toentertijd op de vraag waarom Bouterse (nogsteeds)niet gearresteerd was.
  Nu vanaf vandaag, heeft hij, in de hoedanigheid als korpchef, de kans zelf aan de vervolvoering van deze penibele kwestie te werken.Succes!!!;-).

  maandag 6 augustus 2012 om 20:59 uur.
 20. Racistisch lul-commentaar= @Ferdinand Hossenbux @Was Godo Godo @Koelie

  maandag 6 augustus 2012 om 21:14 uur.
 21. Medusa, wat je schrijft klopt, maar a blakka snesie diesie, mek a doe safri, bika if a meki wang ka, tak
  aw vanga baas, baas o statting voetoe, dus omoe, betre
  i go njang tawte, nanga kakastong, ma no preforoe, foe
  gwe ini na ollo pe baas de, no doe no doe.

  maandag 6 augustus 2012 om 21:17 uur.
 22. Andijvie baja, hou je bij je leest, en loop niet te zeiken hoe anderen reageren, doe bij jou een gehakt bal erbij, wordt geen stamppot, nee hoor dat wordt ook geen lekkere pot maar een boutpottttt. gewoon een tingiepatoe.

  maandag 6 augustus 2012 om 21:22 uur.
 23. Andijvie, heb je last van je hormonen???????

  maandag 6 augustus 2012 om 21:25 uur.
 24. Typen als Ferdinand Hossenbux zien het liefst een bakra als commissaris van politie in Suriname. Hij lijkt me een man te zijn die bakras van alle kanten likt om geaccepteerd te worden.

  maandag 6 augustus 2012 om 21:45 uur.
 25. Tjin Liep Sie lijkt me een geschikte kandidaat om deze moeilijke functie te vervullen.Het zal in elk geval een zware taak voor hem worden om de criminaliteit terug te dringen omdat de voedingsbodem voor de criminaliteit in Suriname niet in een wip en een zucht weg te werken zijn.Werkeloosheid,slechte scholing en veel drop outs, slechte huisvesting,ten achterstelling en discriminatie zijn niet weg te denken als voedingsbodem voor heel veel ellende. De politie aangestuurd door Tjin Liep Sie zal mijn inziens repressief moeten optreden tegen criminelen, maar de overheid zal ook haar bijdrage moeten leveren om de vele sociale problemen op te lossen.

  maandag 6 augustus 2012 om 22:55 uur.
 26. Als je kijkt hoe deze man zich uitlaat over 4 medogenloze criminelen die ‘verwijderd’ zijn uit de maatschappij dan vind ik deze man meer dan geschikt voor deze baan.

  dinsdag 7 augustus 2012 om 08:18 uur.
 27. @Surinerd
  Wat goedkoop!

  dinsdag 7 augustus 2012 om 08:21 uur.
 28. Gepofte aardappel, zooo doe wat aan je lijn anders ga je ontploffen, trouwens ik wat hebben met die bakra,
  doe wat aan je ogen je ziet het verkeerd, ik geef of zeg wat over die blakka snesie dat ie gaat schijten binnen het politie apparaat daar, aw brokking neki, let op, en je gebruikte het woorden likken, likken, wat likken, ik ga als het weer warm wordt wel, ja wel likken aan, die mag je zelf invullen…… en laat me weten…. wat dat kan zijn.

  dinsdag 7 augustus 2012 om 09:06 uur.
 29. Jeeemmmiggggg,wat een reakties weer zeg.Hebben SOMMIGEN geen begrip wat reageren inhoud???Vraag me soms af waarom het zo moet bij Surinamers.Lees de reakties in de kranten,bv Telegraaf,Leidsdagblad,AD enz.enz.please misschien trekken jullie er lering uit.

  Btw, Tjin gefeliciteerd:Its a hell of a job.

  dinsdag 7 augustus 2012 om 09:19 uur.
 30. @medusa,

  Ter aanvulling;

  Goekoop, waardeloos, argumentloos, niets voorstellend, nietszeggend, prullig, niet relevant, breinloos, zwakhoofdig, stompzinnig, oenig, flauw…..

  Ik pas mij volledig aan bij de gemoedsgesteldheid van sommigen op dit forum.

  ‘de drager kan het beste zeggen waar de schoen wringt’

  dinsdag 7 augustus 2012 om 09:35 uur.
 31. @i know,

  Over het algemeen hebben Surinamers een betwerige geaardheid. Het spreekwoord; ; ‘de beste stuurlui staan aan wal’ komt goed tot z’n recht bij sommige surinamers hier op dit forum. Voor sommigen is het makkelijk commentaar te leveren als men geen verantwoordelijkheid draagt.
  Let maar op de reacties van sommigen op dit forum; zij wisten het beter, ze weten het beter, maar roeren geen vin om hun verantwoordelijkheid te nemen.
  Het onkruid van de ander wordt breed uitgemeten terwijl het onkruid in hun eigen tuin welig tiert.

  dinsdag 7 augustus 2012 om 10:04 uur.
 32. betwerige moet zijn betweterige. uiteraard.

  dinsdag 7 augustus 2012 om 11:22 uur.
 33. Succes Tjin Liep Shie

  dinsdag 7 augustus 2012 om 11:37 uur.
 34. KABOUTER delano braam,heeft het POLITIE apparaat,niet weten te runnen!
  Zo’n Gepensioneerde lul moet capable werk verrichten als counsel-Generaal op Curacao!

  Van 8 april tot 31 mei vertoefde ik op het MOOI EILAND CURACAO en werd bezocht door de councel-generaal die mij als Hindoe een betere religieuze keuze wilde wijzen!
  Beleefd als ik ben opgevoed weigerde ik hem een trap in z’n kont te verkopen voor zijn ongeschoolde stommiteit!

  ALS Counsel generaal hoor je Suriname te vertegenwoordigen, en diens multiculturele religieuze samenstelling!Als Hindoe werd ik geconfronteerd met een stom dik mannetje (delano braam)die zijn religieuze rotte christen vis KEUZE aan mij wilde verkopen!

  Als HINDOE nodigde ik hem uit om naar de TEMPEL te komen!braam werd stom en wist geen antwoordt te geven!!!Dat is toch zo’n Grote LUL!

  De huidige degelijke Korpschef wordt Gefeleciteerd met zijn benoeming,en hopelijk zal de criminaliteit met andere nieuwe inzichten en materiaal tot het verleden gaan behoren!

  Als Korpschef/counsel -Generaal hoor je een breed maatschappelijke culturele religieuze vizier te hebben

  dinsdag 7 augustus 2012 om 12:18 uur.
 35. Humphrey, waarnemend korpschef van Suriname;

  Wordt gefeleciteerd door een rechtgeaarde burger,virago

  En wordt verder een succesvolle loopbaan toegewenst,met vooral de nadruk op :

  “doorgaan met het bestrijden van Grensoverschrijdende brute Criminaliteit in GELIEFD
  SURINAME”

  PROFICIAT!!!!!!!

  dinsdag 7 augustus 2012 om 13:21 uur.
 36. Enige tijd geleden vertoefde ik in MOOI NEDERLAND om vakantie te vieren en werd op straat aangesproken door de vertegenwoordiger van PVV die mij als ras Sranang mang op zijn uitstekende filosofie wilde wijzen.
  Beleefd als ik als Surinamer ben weigerde ik hem een trap onder zijn ‘mars’ te geven voor zo’n ongeschoolde
  stommiteit. Als politicus dien je Nederland te vertegenwoordigen en diens multiculturele samenstelling.
  Als buitenlander werd ik geconfronteerd met een stom
  wit mannetje met een gebleekte haardos (G. Wilders)
  die mij zijn verrotte visie van ‘übermensch’ wilde verkopen.

  Als multi culti Suri nodigde ik hem samen met mij een bezoek te brengen aan een mooie moskee.
  Wilders was met stomheid geslagen en gaf geen antwoord.
  Hij is toch zo’n grote BANA!

  Als politicus dien je een breed maatschappelijke/culturele visie te hebben.

  Bij deze, de nieuwe korpschef van Su van harte gefeliciteerd.

  dinsdag 7 augustus 2012 om 13:43 uur.
 37. @SURINED,

  Goed ingezien!

  Menige doorsnee burger zou dat niet kunnen begrijpen

  Delano braam bijvoorbeeld!

  HUMPHREY TJIN LIEP SHIE GEFELECITEERD!

  dinsdag 7 augustus 2012 om 14:55 uur.
 38. Tjin liep shie,,,警察…Jing cha …Politie.
  —小偷 ,,,Xiao tou……dief

  goed zo, ga zo door…korpschef…
  i love su woon en werk……..

  dinsdag 7 augustus 2012 om 16:45 uur.
 39. medusa moet weten dat de rechter eerst moet bevelen indeze alvorens iemand aangehouden moet worden.Bouterse kennende zal hij zelf aanmelden als de rechter dat gelast. Maar laten wij niet voor ons ballen lopen en wachten op het proces.

  dinsdag 7 augustus 2012 om 18:01 uur.
 40. Over welke proces heb jij het.
  Die door massamoordenaar Bouterse is gestopt.

  dinsdag 7 augustus 2012 om 19:20 uur.
 41. tjin no warang nanga ding redimusu ze zien liever een banke jou plaats in nemen en daarom zijn ze tegen deze regering …ma no spang wij het suri volk hebben de juiste man op de juiste plaats .wij laten ons niet de les voor lezen door redimusus …het verschil tussen wij en hunnie is ..wij hebben onze trots ze hebben geen trots je kan het ze niet kwalijk nemen als ze geen zelfvertrouwen hebben ..die blanke moet voor ze denken ze hebben dat vermogen niet mie mang .

  a wittie mang moe dinkie gie ding redimusu .
  financieel hebben die ollanders ze afhankelijk van hunnie gemaakt dus weten ze niet beter .het is buigen of barsten ze zijn zielig om zo negatief te praten over hun eigen mensen ..2015 is naderbij ze zullen het merken wie echte surinamers zijn en wie niet.

  tjin kraktie

  dinsdag 7 augustus 2012 om 19:30 uur.
 42. @O.B.
  Er staat duidelijk door mij geschreven:
  “Nu vanaf vandaag, heeft hij, in de hoedanigheid als korpchef, de kans zelf aan de vervolvoering van deze penibele kwestie te werken”.

  Indien je aan de vervolvoering van een of andere kwestie werkt,hoeft dat dan nog niet te betekenen dat JIJ EN SLECHTS JIJ ALLEEN daaraan werkt!
  En verder heb ik geen kommentaar!Ook aan jouw succes toegewenst maar dan met het begrijpend lezen!

  dinsdag 7 augustus 2012 om 22:54 uur.
 43. Politiewet,die de politiek had vervaardigd zegt: Volgens hiërarchische weg is Tjin de Korpschef en niemand anders.Volgens de huidige politiek bepaalt de partijdigheid wie korpschef is.Een heel slechte imago voor de democratische maatschappij.

  donderdag 9 augustus 2012 om 13:11 uur.
 44. @ Pero.
  Normaal ik reageer niet meer op die onzin van jou maar bij deze wil ik wel een uitzondering maken.
  Als het aanbidden van een massamoordenaar en veroordeelde crimineel behoord tot jou trots dan weten de mensen met normen en waarde, menswaardigheid en fatsoen uit wat voor soort hout jullie gesneden zijn.
  Dit wou ik even kwijt, hehe wat en opluchting zeg.

  vrijdag 10 augustus 2012 om 14:59 uur.
 45. Dhr Tjin Lip Shie
  Gefeliciteerd met het benoemen tot chef van het korps politie Suriname,
  Ik wens u gezondheid,kracht,succes,wijsheid,inzicht,verstand en heel veel liefde.
  Blijf vooral u zelf,met alles wat je nog te wachten staat,
  het gaat u goed.
  God bless Suriname

  zondag 18 november 2012 om 17:39 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ads:

Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com