Surinaams toerisme schreeuwt om vaklieden

125

PARAMARIBO, 6 sep – Het toerisme in Suriname ontbeert goed opgeleide krachten. Dit stelt onderzoeker Martin Panday na een enquête onder ruim zeshonderd werknemers in de sector. Nog geen honderd blijken een gerichte opleiding genoten te hebben. Het roer moet worden omgegooid, wil Suriname ooit beschikken over een bloeiende toeristenindustrie.

Het laatste is na zoveel jaren lippendienst een ver doel gebleven. Het gebrek aan goed opgeleide krachten is één van de oorzaken van de stagnerende groei. Dit gebrek werkt meteen in de praktijk door. Bij velen ontbreekt het aan discipline. Mensen komen laat aan het werk en blijken geen notie te hebben van hoe dat doorwerkt. “Sommige mensen weten niet wat discipline inhoudt. Dus moet eerst uitgelegd worden waarom het zo belangrijk is”, zegt Panday tegenover de Ware Tijd.

De enquête is een initiatief van het Suriname Hospitality & Tourism Training Center, SHTTC. Het centrum wil meer opleidingen aanbieden om de industrie een duw in de rug te geven. Dat was ook de bedoeling van de overheid en de EU, die het centrum financierden. De eerstvolgende opleiding is voor koks op hoger niveau. “We hebben tien jaar lang alleen met niveau één voor de kok gewerkt. Het is tijd dat we nu naar twee en drie gaan”, zegt SHTTC-voorzitter Rabin Boedha.

125 REACTIES

 1. Martin mie Boy, yere: discipline is uit HEEL Sur verdwenen, voor zover het er ooit is geweest. Dus biegien foe leer deng bigie mang ien a parlement sang na discipline, dan zal je aan de opleidingen van tourisme beginnen. Weggegooid geld als niet de hele samenleving meeverandert.


  Maak melding

 2. Het begint al dat onze president ook niet over juiste papieren beschikt om het land te leiden. Verder beschikt onze president ook niet de communicative vaardheden om met hoog opgeleiden te communiceren. Rest niets anders dan te emigereren naar de EU of VS. Gevolg het land zit opgezadeld met laag opgeleiden. Begin eerst maar te saneren in de top van de samenleving. Geef daar het goede voorbeeld, dan komt het zelf wel goed.


  Maak melding

 3. Twee domme opmerkingen weer,hebben jullie niet beter te doen op deze site dan maar neer te halen,waar zit jullie verstand,het komt we3l goed met Suriname zonder jullie kommentaar en ik geloof erin en velen geloven erin en mensen als jullie geven Suriname een slechte naam en als jullie Surinamers zijn zijn jullie zeker in Nederland woonachtig en maar onzin uitkraaien,hebben jullie ouders in Suriname gewoond,dan waren zij ook zo wat jullie uitleggen,vanzelf heb je ook van die lamzakken in Suriname maar het grootste gedeelte werk voor de opbouw van Suriname en het komt goed en dan is het te laat voor jullie die nu maar stomlullen,Na mie Takie,Neetjeman,


  Maak melding

 4. En de president wordt overal in de wereld gezocht om een gevangenisstraf te gaan uitzitten.In zijn eigen land heeft hij voorlopig amnestie voor moorden op landgenoten.Hij heeft nog steeds geen verantwoording afgelegd als regerings leider’80-’87 enz.toen hij van het land een puinhoop heeft gemaakt.Hij moet mij vooral vertellen waarom ik in kilometers lange rijen moest staan voor wat benzine hahaha.Nog heb ik benzine bonnen om bij een bepaald station te tanken hahaha.

  Cobie.


  Maak melding

 5. @Scheetjeman, je werkt zeker ook in de toeristen sector. Dhr Panday slaat de spijker op z’n kop. Iedere land heeft haar hoog opgeleiden nodig echter worden deze uit Suriname verdreven. Jouw Baas moet niets van ze hebben. Hij voelt zich dan bedreigd. Zo ook onze 15 broeders, die als martelaren zijn gestorven voor onze land. Je moet je kapot schamen om Bouta iedere keer het hand boven zijn hoofd te houden. Hij veroorzaakt niets anders dan onrust en 2 deling in Su. We hebben Bouta helemaal niet nodig. Wordt tijd om met het verleden af te rekenen en laat de jongeren het overnemen.


  Maak melding

 6. Dit is ook zoiets van wat moeten we ermee, vaklieden, ja dat hebben ze nooit gehad, wel patjakkers en nietsnutten, ze kunnen zoveel bereiken in het land met toerisme, maar nee hoor, mekaar dwarsliggen, zelfverneukerij, gedoe, wanbeleid, een triste zaak zaak zo, maar goed het is nooit te laat op iets op te zetten voor de toekomst.


  Maak melding

 7. De jongeren hebben op deze president gestemd en door hun is hij President geworden,en jullie denken zeker dat een land binnen een paar jaar regeren goed komt met de problemen die aschter gelaten zijn,en praten jullie niet over crimminelen,laat de hollanders jullie niet wijsmaken,en wie had Bouterse eerst aan de macht gezet,jullie dombos,dat was nederland zelf en hij hjeeft zijn spelletjes gespeeld en ze daarna geneukt met hun vieze spelletjes,en dat vindt ik goed en in oorloge of bij een coup heb je altijd doden die vallen dus lullen jullie niet over dat meer is verleden tijd,met respekt wel voor de nabestaanden van de overledenen,want Suriname heeft geen woelige tijden meer nodig maar vooruitgang en mensen als jullie willen gewoon dat het weer fout gaat in Suriname en dat zitten ze in Suriname niet te wachten ,want wie zijn best doet in DSuriname hoeft niks te vrezen en de boeven die geweldsberovingen en verkrachtingen daarplegen is het goed van de justitie om hard op te treden plegen,en genoeg bekwame lieden alllen moet er beter betaald worden en meer gedaan worden om het beter te gaan doen,maar alles komt wel goed hoor,en jullie soorten krijgen geen kansen in Suriname hoor,dus maar negatief reageren hier en blijf maar lekker met je pessimistische denken tussen de hooilanders leven en assimileren jullie goed hier want het zij jullie soorten die hun eigen Surinamers hier verkopen voor de Nederlanders hier,Na mie Takie ,Neetjeman


  Maak melding

 8. Jullie die reageren hier op deze forum over dit onderwerp van de nood van vaklieden op het gebied van toerisme kunnen een uitzendburo beginnen maar jullie willen niet in Suriname gaan werken voor de loon die in Suriname betaald worden,dus beter geen kommentaar meer hier geven die nniet opbouwend is voor de Surinamamse samenleving,want het gaat goe d en het komt betere,er zijn genoeg mogelijkheden die nog te benutten zijn in Suriname,no spang dombos het komt wel goed en Suriname zit niet opp jullie te wachten ,de mensen die niet slapen daar maken het en niet die maar dromen,do something en wacht niet op de regering,want de mensen die over deregering lullen zijn niet beter zoals ze zich voorstellen,dus mensen die mijn bericht lezen letten jullie op zulke mensen die maar onzin kraaien,ze willen hebben dat het land weer in de problemen komen,opo joe ai,Surinamers die van Suriname houden,en niet die het land weer in de problemen wil laten komen,en ddar wachten jullie zeker niet op,en jullie best doe die in Suriname zijn,om een mooie toekomst van jullie land te maken,Na mie Takie ,Neetjeman


  Maak melding

 9. Somohardjo is geen ongeschoolde als je dat mag weten en jij Ray je zit zomaar onzin te kraaien,hij is slimmer en heeft lef om mee te draaien met de regering in Suriname en ik vind hem goed en jij bent gwewoon jaloers dat hij al jaren in de politiek zit,Je houd zeker niet van dat hij javaan is,maar een strijdlustigge javaan,en zo kan je zien hoe je etnisch denk,ik wil je niet ontmaskeren wat voor volk je bent van Suriname ,maar ik weet het wel,met je etnische denken,ook hetzelfde denken zoals je ouders in Suriname,Na mie Takie Neetjman


  Maak melding

 10. Suriname kan veel leren van de omringende Caraibische landen op het gebied van toerisme. Deze landen zijn Suriname decennia vooruit. Zoals Panday schetst is de discipline een ‘ sta in de weg’ voor de groei. maar niet te vergeten het beleid van de overheid die geen enkel soelaas biedt. Niemand weet hoe de toeristenindustrie op poten moet worden gezet en ergo: men doet er weinig moeite voor. Het fundamentele probleem is dat Suriname van oudsher GEEN toeristenland is. Ter vergelijking: jaarlijks komen er op Curacao gemiddeld 1(een) miljoen toersiten binnen. In Suriname is dat nog geen 5%. Dat is erg!


  Maak melding

 11. Ray ik wil niet weten wat voor opleiding je heb hier in Nederland,want ik weet dat je in Nederland woont,maar je mag je diplomas als closetpapier gebruiken want voor mij heeft het geen waarde,en voor de hooilannders ook niet,je ben t en blijf een buitenlander of mooier gezegd een allochtochtoon van(je kan het zelf invullen)afkomst,Na mie Takie,Neetjeman


  Maak melding

 12. Neetjeman, somo is een rat en gaat de geschiedenis in als collaborateur. (landverrader). De bedorven geur van saté en Javaanse bami hangt in het partijcentrum van Pertjajah Luhur. (de surinaamse gastapo). Decennialang tegenstander van Desiré Delano Bouterse, maar sinds twee jaar lid van de NDP kartel. Somo heeft de dood in zijn ogen gezien. En nu nota bene samenwerken met Bouta ? Dan ben je knap gek. Deze amnestiewet is niet bedoeld om tot verzoening te komen. Het is een standbeeld voor de daders.


  Maak melding

 13. @neetjeman

  Somo een geschoolde?Is hij hoger opgeleid dan met jou het geval is?Wat is zijn titel dan, wat is de titel van brunsie dan?Moet ik jaloers zijn op die dommme javaan die van alle kanten wil snoepen ,hij bezit geen moraal ,zelfrespect ontbreekt bij hem, een landverrader van het ergste soort,hang een worsje met de grootste prijskaart voor zijn neus en hij loopt over. Goedkoop is hij.EEn pedofiel is hij. O,ja je hoeft hem niet proberen over te halen om over te lopen ,dat doet hij bereidwillig,if the price is right. Bouta is een moordenaar , hij beweegt zich alleen maar omdat hij amnestie heeft gehad met de complimenten van de bobojantjes en niemendaaltjes somo en brunsie. Die somo hoort in een museum thuis.
  Hij is een ongeschoolde ,goedkope javaan.
  Ik ben een hindostaan ,die het beste heeft voor het volk van Suriname. Ik zie graag Suriname geleid worden door gekwalificeerde, geschoolde en deskundige personen ,graag jongeren die ambities tonen voor het politieke vlak.
  Ik wil helemaal geen moordenaar als president willen hebben,nog minder ongeschoolden die van niks weten.
  Jezus,neetjeman is dit teveel gevraagd als een burger van Suriname?Je mag bouta, somo en brunsie als je idolen hebben dat wil niet zeggen dat ik jou stomme , idiotische vb moet volgen.Weg met alle neetjesmannen .


  Maak melding

 14. Hallo hallo, dit is niet alleen een probleem in toerisme maar in alle sectoren in Suriname. De politieke regel cultuur kon altijd incompetente vriendjes en familie plaatsen. Een ieder die een beetje zijn werk naar behoren kon doen wordt uitgezet door frustraties, weg naar ptata, cursoe, USA etc. Dus nu zitten jullie met de gebakken peren, en de grootste peer is de president.


  Maak melding

 15. @neetjeman
  Diploma’s , die zullen voor jou geen waarde hebben dat heb ik allang gemerkt.
  Waarom zou het enige waarde hebben voor jou?
  Voor jou werkt het prima als je een president wordt wanneer aan je handen bloed kleeft van onschuldigen,je bovendien dom bent en de hoogste onderscheiding krijgt als crimineel..namenlijk de felbegeerde AMNESTIE AWARD,
  Nee neetjeman ,diploma’s hebben voor jou geen enkel waarde.De criminelen alleeen zijn al goed genoeg voor je zoals je baasje de Amnestie award winner van Suriname ,na Meriba zijn criminele zoon.


  Maak melding

 16. @@ NEETJEMAN:::IK BEN VOLKOMEN MET JE EENS.MET ONS LAND KOMT HET ZEKER GOED.MET OF ZONDER BOUTA.

  DEZE MENSEN DIE SURI NEERHALEN ZIJN NET ZO ZIELG ALS EEN DOOIE PIER.

  HET ZIJN ZEKER KONTLIKKERS VAN DE BLANKEN.


  Maak melding

 17. Wat verwacht je van een land dat geregeerd wordt door ongeschoolde krachten die symtomen vertonen van een vampier/luis/fowroedotie.

  Goed voorbeeld doet goed volgen….helaas kiezen mijn broeders voor alles wat geen goed voorbeeld is en zijn ze vooral super trots op hun keus.


  Maak melding

 18. @neetjeman

  “Je houd zeker niet van dat hij javaan is,maar een strijdlustigge javaan en een ZEDENDELIQUENT”.

  Ik heb jouw zin verbeterd, omdat deze zo meer met de realiteit overeenstemt.


  Maak melding

 19. Oio,en wie zeg dat Su vaklieden van de euro landen nodig heeft,,echt niet,,,blijven julie nep surinamers maar dromen,,en negatieve bullshit verkondigen,,,julie wonen niet in Su,,,julie maken van een muis,een olifant. Met julie negatieve westerse denkwijze,,julie hebben heel wat te lullen over Su ,,,


  Maak melding

 20. @ neetjeman

  Je hebt volkomen gelijk. Wanneer men zn brain heeft laten switchen door de westerse denkwijze gaan ze su afkraken. En dan noemen ze zichzelf hoog opgeleid enz. Vraag ze wat ze voor su doen behalve afkraken. Voorwaarts su,met of zonder deze regering. Maar de bounty’s kunnen dat niet zien,ze moeten haten. Succes met je haat RAY,suriname word er beter van…… Hoor


  Maak melding

 21. Beste neetjeman “Somohardjo is geen ongeschoolde als je dat mag weten en jij Ray je zit zomaar onzin te kraaien,hij is slimmer en heeft lef om mee te draaien met de regering in Suriname”

  Kan jij naast zijn veterdiploma aangeven welke opleiding jou Somohardjo heeft genoten?

  Meedraaien in deze huidige regering is geen garantie voor een bepaald kennisniveau. Een strafblad van 6 meter wel………..( Bouterse, Brumnswijk, Somohardjo..etc.)


  Maak melding

 22. @neetjeman…big up Su…laat die allochtonen maar lullen…ze hebben geen leven daar, dat merk je duidelijk, ze zijn 1 en al negatief..ik heb ergens toch wel medelijden met ze, ze hebben geen moederland, ze horen nergens thuis..och 🙂


  Maak melding

 23. @tru
  Haat!?
  De oproep doen om Suriname te bevrijden uit de bloedige klauwen van een moordenaar noem je HAAT!?
  De oproep doen dat de moordenaar voor altijd verdwijnt achter de tralies zie je als haat?!
  Het land geregeerd wilt zien door daadkrachtigen,deskundigen,niet criminelen,geschoolden ..noem je een vorm van HAAT?!
  Gaat de toverheks bouta straks met de toverstok zwaaien en alles goed maken als voor 1980 het geval geweest was?
  Jonge ga rustig door met je jointje ,okay.Baja hoeveel presidentskandidaten zitten te santo boma die voor jou geweldig en nogmaals geweldig zijn?Zit je ook daar?
  Droom je ook van een carriere a la bouta style?
  Hahahaaaaa…ga roken ,je bent bedwelmd door al die coca rookwolken en de realiteit is daarom dan ook verloren voor jou.
  Ik wens je een prettige dag verder in Santo Boma..Home sweet home…hahahaaaaaaa


  Maak melding

 24. Eeh Martines, eens (long while ago) waren we elkaar tegen gekomen in Tor, ik vertelde over me zelf en je had meteen je mening over mijn persoontje klaar : je vond namelijk dat ik een bakovewinkel draaide. Ik heb geen enkele, niets, nada, neks, noti aan (toerisme-)opleiding maar ik je wel zeggen dat ik bogobogo werk heb gekregen puur op basis van mensenkennis (mensen aan voelen), transparantie, eerlijk- en openheid. Last but not least, de dicsipline om je aan de (tijds)afspraken te houden welke je de toeristen voorgehouden hebt. DAT zijn om te beginnen DE tools naast natuurlijk ook land en cultuur informatie die je in huis moet hebben. Ik blijf er van overtuigd dat een gedegen opleiding er helemaal niet aan toe doet zolang de surinees die dicsipline niet in zijn genen heeft zitten. En dat bewijst zich al g-e-n-e-r-a-t-i-e-s lang ! Dat zal nooit goedkomen, een surinees is nu eenmaal niet van vaste afspraken, het zij zo, moet je niet proberen te veranderen. Suriname zal dan ook nooit echt van de grond komen in het toerisme ! Het is en blijft in elk opzicht een bananenrepubliek ;-))


  Maak melding

 25. T is ineens wel heel stil aan de kant van de bounty’s…….

  Ik woon al 25 jaar in NL maar door uitspraken van de bounty’s, die op uitspraken van Hollanders lijken, ben ik als trotse zwarte surinamer een eigen zaak in NL en in SU begonnen. Deze mensen willen surinamers neerhalen net zoals de Hollanders doen. T grappige is dat ze hier in NL gewoon allochtonen,buitenlanders of zwarten zijn voor de Hollanders. Grappig he. Hahaha…………oeng tjadden RAY,Koos Alberts en de rest van t rariteiten kabinet. Mi breed tak me ne njang no wang witmang bille……en su moet vooral geen NL worden .

  Peace out niggaz. (Ahaahan k lach me stuk)


  Maak melding

 26. Ray
  Jij ben een verblinde dwaas die nog niet door heeft dat die land waar jij woont ,namelijk hol-land ,in vele opzichten vele malen erger is,,begin daar te kijken en lul niet rakelings met jou smoel over Su en pres,,jij woont er niet ,maar jij lult erover,,,achterlijk debiel


  Maak melding

 27. Nep suries op deze forum die Su afkraken

  Als julie het zo goed of beter weten::dan,waarom gaan julie dan niet naar Su om een goede voorbeeld te geven,,maar,inplaats dat te doen,,zitten julie achter je pc ,negatieve commentaren te leveren,,,en sommige van julie zijn niet van Su maar hebben de grootste smoel,,,,,beter bemoei julie je niet met su,,,,,,,gesnapt,,,,,,


  Maak melding

 28. @Viagra 535, ik wil je complimenteren voor je NDP propaganda. Laat ik het zo stellen, je doet het leuker dan Lus Pero, Anna Zwaffelaar, Makkeraar of een Sempa. Strekking van je boodschap blijft in de categorie poep.
  Voor mij ben jij de NDP werknemer van de maand. Je hebt een extra blikje sardien verdiend. Misschien op schoot van Baas. Een aai over je bol en een kakastong.


  Maak melding

 29. mensen hier op dit forum die suri afkraken zijn zeker surined.
  OVER HOOGOPGELEID GESPROKEN;BALKENENDE WAS OOK HOOGOPGELEID.KABINET 4 KEREN GEVALLEN.

  RUTTE HOOGOPGELEID;KABINET NA 5 MNDN GEVALLEN.

  SURI AFKRAKERS;BREEK ME DE BEK NIET OPEN.


  Maak melding

 30. @@@@ koos de jong medusa.. somo hebben jullie fronters gecrieerd
  zoals jullie brunswijk hebben gecrieerd …nu heb je de gevolgen van criminaliteit banditisme occuperen van gronden en alles wat met criminaliteit te maken heeft.deze redimusus hebben deze criminelen al die jaren opgehemelt dat ze zogenaamd voor democratie zijn en daarom in opstand waren gekomen te samen met hun blanke baas olland …mede dankzij deze mensen zitten wij met de gebakken peren als het om criminaliteit gaat .,dus weet wat je zegt dejong en consorten.

  front heeft al die 15 jaren met pa vene voorop liggen slapen en nu mag deze regering puin gaan ruimen ..ze zijn nog steeds bezig puin te ruimen behalve monetair daar mag vene met de eer strijken geef ik toe …maar deze regering doet niet onder op monetair gebied …hulde aan beide centrale bank presidenten de ene telthing nu weilen .

  het toerisme in su loopt niet omdat er bijna geen faciliteiten zijn in dat land en dat su een groentje is wat dat betreft zie dat land als je in paramaribo bent ..ik kom zelden paramaribo in ..ik blijf liever buiten paramaribo casave planten zoals medusa dat zegt ..boxel richting para is veel mooier dan dat gehele paramaribo niet verwonderlijk dat mensen die hoofdstad vermijden .als ik naar paramaribo moet om naar mijn moeder te gaan aan de charlesburg vermijd ik de binnen stad .vies geen regels chaos ..dit is sinds pa vene aan de macht was niets hebben ze gedaan om de stad leefbaar te maken .deze regering doet er wat aan om paramaribo leefbaar te houden .
  schoolkinderen houden schoonmaak akties en verdienen wat.. mooi toch medusa en de jong…mijn zoon is ook van de partij.sinds deze regering aan de macht is gaat het de goede kant op .

  bouta go go


  Maak melding

 31. @sheela
  Ik zie het verband tussen ‘hoog opgeleid zijn’ en een ‘kabinetscrisis’ niet!
  Kan je het mij voor het oog van alle forumleden uitleggen?Wij kunnen (misschien) iets van je leren!


  Maak melding

 32. @Neetjeman,
  Aan de inhoud van jouw reacties kan je precies merken wat de onderzoeker Martin Panday o.a bedoeld. Kritiek moet je kunnen verdragen en er gaat een opbouwende werking vanuit.Een eigenschap dat wellicht te maken heeft met het niet over de grenzen heen durven te kijken.Voor de tourismebranche is dit zondermeer het geval wil je tot ontwikkeling komen. Dus steek je hand maar vooral in eigen boezem en leer om te gaan met kritiek en meerdere waarheden die er bestaan.
  En ook vanuit het buitenland waar de vrijheid van meningsuiting leidt tot verheldering en eventueel ook tot zelfkritiek. Daar wordt je alleen maar wijzer van.


  Maak melding

 33. @perro
  JIJ MAG NIET MEER PRATEN.WAT MOETEN WIJ NOG VAN EEN VERRADER GELOVEN?ÉÉN DIE ZIJN EIGEN MENSEN OP EEN DISKRIMINATOIRE MANIER WEGZET.EN DAN GA JIJ JOUW LAND VOORUIT HELPEN BRENGEN?JE BENT EEN SCHANDVLEK VOOR DE SURINAAMSE GEMEENSCHAP.SCHAAM JE DIEP PERRO!
  FOEI,DOE JE MOND MAAR LIEVER NIET MEER OPEN;JE BENT EEN WAARDELOZE DOOR DE MAND GEVALLEN CASSAVEPLANTER DIE TOT ONDER HET ABSOLUUT NULPUNT IN MIJN ACHTING IS GEDAALD!GA IN THERAPIE!


  Maak melding

 34. @Tell me
  Wat een opdracht aan Neetjeman.
  Ik vrees dat hij dat niet zal kunnen.Die competentie ontbeert hij!Het is water naar zee dragen.Maar fijn dat je er wat tijd in wilde steken!


  Maak melding

 35. @@@ medusa
  het is niet omdat je een aow uitkering hebt van die ollanders moet je op alles ja knikken je land verraden en leugens te verkondigen ..het is niet wiens brood men eet wiens woord men moet spreken medusa …zo werkt het niet na lagie lagie san joe e doe …schaam je zo zijn wij niet opgevoed in su …wees een dja dja mang .het verwondert mij niet dat je een fronter bent en nu verraad pleegt met die ollander …jij niet alleen hoor je hebt og meer van dit soort redimusus .


  Maak melding

 36. Waar heeft SU geen vaklieden nodig?? Hmmmm nergens!!! want dat zijn ze allemaal!!!!! Ze hebben allemaal een titel en dat is “ProffessorWeet-NietsKunde”.


  Maak melding

 37. @ik
  Ben je familielid van bouta de moordenaar,die nog tot president benoemd moet worden?Je hebt velen voor je in de rij staan . Je hebt je neven..Dinootje,Meriba …volg jij na hun of voor hun om de kroon van surinaams meest beestachtige ‘lijder’ in ontvangst te nemen?
  Is Suriname werkelijk een paradijs voor jou criminele familie met je oompje bouta hoog aan top op de lijst?
  Jij,verachtelijke landverrader,moordenaarsaanbidder!!


  Maak melding

 38. Ik ken een vaklied,…hij verbouwd cassave, scheld onze boslandbewoners uit voor “blauw kop” maakt de Surineds uit voor redimusus,…….kennen jullie hem ook??


  Maak melding

 39. O,H…het verbaast me dat su geen vaklieden heeft,en ze gilden dat ze alles konden.Suriname accepteerd geen surinamers van buitenaf met kennis,dat is een bewezen feit.Maar,waarom zou het toerisme vaklieden nodig hebben,als in het kabinet,en het parlement,ook kerels rondlopen met ulo–en mulo.Als suriname vooruit wil gaan zal het,onze broeders met kennis en ervaring in het buitenland moeten accepteren.De turk,en marrokaan hebben een dubbele paspoort,waarom wij surinamers niet.Simpel omdat er idioten aan de macht zijn,neem nou lackin..gekloond van herrenberg,wat een sukkel.Suriname is en zal afhankelijk blijven van het buitenland,jammer en triest dat ze het bij de verkeerde landen zoeken,die aan drugs gerelateerd zijn,en hun eigen mensen vermoorden,alsook schenden.Alleen in nederland zijn er surinamers die jaren lang ervaring hebben opgedaan in verschillende takken,zo op hoog alsook laag niveau,als al deze mensen goed zouden worden ontvangen en behandeld,zou dat een heel eind op weg zijn voor een bloeiende suriname.Maar ja,ze worden niet geaccepteerd,of worden tegen gewerkt.Stelletje sukkels ,neem maar een voorbeeld aan die afrikaanse landen met hun staatshoofden,geen van heeft een behoorlijke opleiding,al die landen gaan naar de afgrond.Suriname vooruit,gaat uitstekend lees ik weleens hier,ja met wat,een casino erbij,een suiker fabriek weer ,maar van een chinees,noem je dat vooruitgang,sukkels…


  Maak melding

 40. Toerismesector heeft weinig opgeleid personeel
  06/09/2012

  Paramaribo – Uit een onderzoek van het Suriname Hospitality Toerisme Training Center (SHTTC) blijkt dat de toerismesector in Suriname vooral opgeleid personeel mist. Van de 621 medewerkers die zijn geënquêteerd, hebben slechts 92 inhoudelijk over hun vakscholing gehad.

  De resultaten zijn gepresenteerd door Martin Panday. Hij leidde de vier maanden durende enquête. Doel van het onderzoek was om na te gaan welke behoeften en competenties de sector heeft om tot een hoger niveau getild te worden. Oplossingen Naast opgeleid personeel merken velen op dat vooral discipline een probleem is.

  Lilian Wiebers van de Women Business Group pleitte voor meer aandacht voor dit punt. (Discipline):

  Consultant Martin Panday legt het maar eens goed uit aan zijn gehoor: Er zijn te weinig opgeleide personen in de horecasector.-.

  Naar haar gevoel neemt men het werk nog steeds niet serieus. Ondervoorzitter van de Stichting Lodgeholders Boven Suriname, Brigitte Küchler, ervaart hetzelfde. Zij meent dat het (cultuur) en (mentaliteit) is in het land dat mensen zich weinig van aantrekken hoe laat ze aanwezig zijn. “Dit moet wel veranderen omdat het iets zegt over de kwaliteit van je dienstverlening”, verwoordt Küchler haar mening. Panday beaamt dit probleem en adviseert dat vaak de uitleg in gebreke blijft. “Sommige mensen weten niet wat discipline inhoudt, dus moet allereerst uitgelegd worden waarom het zo belangrijk is.” Hierna kunnen, volgens hem, de nodige sancties worden getroffen. De kwaliteit van de dienstverlening is voor de voorzitter van de SHTTC, Rabin Boeddha, één van de eerste punten die aangepakt moet worden in de toerismesector. De (sector) blijkt nog in zijn (kinderschoenen) te staan, maar het land is wel goed op weg om hem duurzaam te ontwikkelen. Opleidingen: Het onderzoek naar de behoefte aan competenties binnen de Surinaamse toerismesector is na tien jaren weer gedaan. Boeddha verklapt dat dit onderzoek deze keer wel uitgebreider is.
  De (toerismeorganisatie) heeft volgens hem heel lang stil gezeten en hij merkt op dat het nieuwe bestuur werkt aan verbetering van vooral opleidingen. Zo zal dit jaar de opleiding voor Kok niveau 2 van start gaan. “We hebben tien jaren lang alleen met niveau 1 voor de kok gewerkt en het is tijd dat we nu naar niveau 2 en 3 gaan”, laat de voorzitter trots weten. Hiernaast gaat de MBO opleiding voor allround medewerker volgend jaar van start. De vraag naar deze functie is groot vanwege het feit dat het land nog geen booming toerismesector heeft, vindt Boeddha. “Wanneer het laagseizoen is wil je alle mensen die je in dienst hebt kunnen accommoderen.” Resultaten: Het rapport is aangeboden aan de ministeries van Transport Communicatie en Toerisme en Arbeid Technologische Ontwikkeling en Milieu. Shirley Sitaldin van het ministerie van Onderwijs was niet aanwezig om het rapport in ontvangst te nemen. Zij is in het buitenland. Het verslag dient ook als naslagwerk voor belanghebbenden. Boeddha: “De mensen kunnen het gebruiken om na te gaan welke zaken aangepakt moeten worden en naar wie ze kunnen gaan om het toerisme een boost te geven.”.-.

  En tot slot: Er zullen heel wat zaken moeten worden aangepakt in Su.


  Maak melding

 41. @vleermuis.
  Je schrijft:”neem maar een voorbeeld aan die afrikaanse landen met hun staatshoofden,geen van heeft een behoorlijke opleiding …..enz.”!

  Meen je dat echt?Waar heb je die wijsheid vandaan?
  Kom je uit het STENEN TIJDPERK?Schaam jij je niet?Gelukkig maar dat je deze onzin vanachter jouw schuilnaam kan balken.Anders was je voor eeuwig getekend.Ik weet wel dat je neerkijkt op alles wat uit Afrika komt,maar dat maakt jou ook tot de domste idioten op dit forum!WAT EEN UITSPRAAK!!!HAHAHAHAHAHAHA!


  Maak melding

 42. @vleermuis
  Hier een tegenvoorbeeld van jouw oliedomme racistische uitspraken.
  Vleermuis je lijkt trouwens op Ray,Kumari Kumari,
  Jaivi,Kapsie.
  Je bent even dom en racistisch als je andere nicknames.

  Ellen Johnson Sirleaf 24ste President van de republiek Liberia.
  Geboren 29 oktober 1938
  Monrovia, Liberia
  Beroep Politicus
  Econoom

  Ellen Johnson Sirleaf (Monrovia, 29 oktober 1938) is sinds 2006 de eerste vrouwelijke president van Liberia.Op 7 oktober 2011 werd bekend dat ze de Nobelprijs voor de Vrede krijgt.
  Sirleaf studeerde van 1964 tot 1971 accountancy en economie in de Verenigde Staten. Sinds 1972 vervulde zij al verschillende ambten voor haar land en voor de Verenigde Naties.

  Johnson werd geboren in Monrovia, de hoofdstad van Liberia in een familie van Americo-Liberians.
  Van 1948 tot 1955 studeerde Ellen Johnson boekhoudkunde en economie in het College of West Africa in Monrovia.Ze trouwde op haar 17e met James Sirleaf en reisde naar de Verenigde Staten in 1961 waar ze haar diploma haalde aan de Universiteit van Colorado.Van 1969 tot 1971 studeerde ze verder aan Harvard, waar ze haar masterdiploma Public Administration behaalde.Toen keerde ze terug naar Liberia en begon met werken voor William Tolberts overheid.De volgende 12 jaar leefde en werkte ze in Kenia en de Verenigde Staten waar ze een invloedrijke econoom werd bij de Wereldbank, Citibank and andere financiële instituties. Van 1992 tot 1997 was ze directeur van het departement Afrika voor het Verenigde Naties Ontwikkelingsprogramma.


  Maak melding

 43. als je in water gaat POEPEN,gaat het boven komen drijven..

  en dat is nu in su. gebeurt.

  allemaal goed geleerden opgeleiden allemaal geslaagden op de scholen,maar verstand kennis hebben ze niet..

  elke su. die een hamer kan vasthouden is een vakman.

  dit is hét doe jaar van wat..

  de hoofd verdachte weet niet eens wat hij moet doen, zijn verstand is niet van toerekenings vatbaar,laatstaan een land draaiende te houden..

  ondanks alle middelen tot zijn schikking..

  de time heeft het nu al bewezen..


  Maak melding

 44. @Vleermuis.(alias Ray,Kumari Kumari,Jaivi,Kapasie)
  Hieronder nog een tegenvoorbeeld om jouw racistische opmerking de grond in te boren.
  Yar’Adua president van Nigeria tot 2011 was afkomstig uit een aristocratische Fulbe-familie in Katsina en behaalde de graad van Master in de scheikunde. Hij gaf les in Lagos, Zaria en Katsina.

  Wat wordt jouw volgende schuilnaam?
  Sekrepatoe zeker?


  Maak melding

 45. @Vleermuis.
  (alias Ray,Kumari Kumari,Jaivi,Kapasie)
  Hieronder nog een tegenvoorbeeld om jouw racistische opmerking de grond in te boren.

  John Evans Atta Mills,
  president van de republiek Ghana(Tarkwa, 21 juli 1944 –Accra, 24 juli 2012) was van 7 januari 2009 tot zijn dood president van Ghana.
  Atta Mills studeerde rechten aan de Universiteit van Ghana.Daarna studeerde hij ook nog aan de Universiteit van Londen en aan de Stanford Law School.Hij werd professor aan de universiteit van Ghana.


  Maak melding

 46. @Vleermuis.
  (alias Ray,Kumari Kumari,Jaivi,Kapasie)
  Hieronder nog een tegenvoorbeeld om jouw racistische opmerking de grond in te boren.

  Julius Kambarage Nyerere,de voorlaatste president van Tanzania,was de zoon van Wa-Zanaki stamhoofd Nyerere Burite.Hij volgde onderwijs aan een rooms-katholieke missieschool en was sindsdien een devoot katholiek.Daarna werd hij in 1948 onderwijzer.Hij won een studiebeurs en studeerde geschiedenis,politiek en rechten aan de Universiteit van Edinburgh.


  Maak melding

 47. @Vleermuis.
  (alias Ray,Kumari Kumari,Jaivi,Kapasie)
  Hieronder nog een tegenvoorbeeld om jouw racistische opmerking de grond in te boren.

  Paul Biya (Mvomeka’a, 13 februari 1933) is sedert 1982 de huidige president van Kameroen.
  Biya werd geboren in het dorpje Mvomeka’a in het toenmalige Frans-Kameroen (Cameroun). Hij bezocht de missieschool waar hij opviel vanwege zijn grote intelligentie.Op advies van één van zijn leraren bezocht hij het Edea en Akonio Seminarie om voor rooms-katholiek priester te studeren. Uiteindelijk koos hij niet voor het priesterschap en bezocht het Lycee General Leclerc in Yaoundé, de hoofdstad van Frans-Kameroen. Na zijn middelbare opleiding studeerde hij rechten in Parijs.


  Maak melding

 48. @Vleermuis.
  (alias Ray,Kumari Kumari,Jaivi,Kapasie)
  Hieronder nog een tegenvoorbeeld om jouw racistische opmerking de grond in te boren.

  Alassane Ouattara President van Ivoorkust
  Ambtstermijn 11 april 2011 Geboren 1 januari 1942
  Alassane Dramane Ouattara (1 januari 1942) is een Ivoriaans politicus en de huidige president van Ivoorkust.Naast politicus is hij ook een econoom en hij werkte in die hoedanigheid voor het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Centrale Bank van West-Afrikaanse Staten (BCEAO).

  Wat wordt jouw volgende schuilnaam?
  Sekrepatoe zeker?


  Maak melding

 49. @Vleermuis.
  (alias Ray,Kumari Kumari,Jaivi,Kapasie)
  Hieronder nog een tegenvoorbeeld om jouw racistische opmerking de grond in te boren.

  Joseph Kabila,president de democratische republiek van Congo,werd geboren in een dorp in het territorium van Fizi van de provincie Zuid-Kivu.Hij ging naar een openbare school in Fizi, en later in Mbeya, Tanzania.

  Na het middelbaar onderwijs volgde Joseph Kabila een militaire opleiding in Tanzania, en daarna ging hij naar de Makerere University in Oeganda.
  Toen hij terugkeerde uit China kreeg Joseph Kabila de rang van majoor-generaal in het leger.In 2000 werd hij de stafchef van de landmacht.
  Kabila werd president op 26 januari 2001 na de moord op Laurent-Désiré Kabila.Hij werd als jong en onervaren beschouwd met zijn 29 jaren.


  Maak melding

 50. @Vleermuis.
  (alias Ray,Kumari Kumari,Jaivi,Kapasie)
  Hieronder nog een tegenvoorbeeld om jouw racistische opmerking de grond in te boren.

  Hifikepunye Lucas Pohamba (Okanghudi, 18 augustus 1935) is de tweede president van de onafhankelijke republiek Namibië. Bij de verkiezingen van 15 en 16 november 2004 kwam hij overtuigend als winnaar uit de bus. Hij is op 21 maart 2005 beëdigd als opvolger van Sam Nujoma.

  Hij studeerde politicologie in de voormalige Sovjet-Unie.Bij de vrije verkiezingen van 1990 werd Pohamba gekozen in het parlement.
  Pohmaba is minister geweest op verschillende departementen: binnenlandse zaken, visserij, en land.
  Sinds 2002 was Pohamba de vicepresident van SWAPO, in november 2007 werd hij gekozen als president.


  Maak melding

 51. @Vleermuis.
  (alias Ray,Kumari Kumari,Jaivi,Kapasie)
  Hieronder nog een tegenvoorbeeld om jouw racistische opmerking de grond in te boren.

  Robert Mugabe,President van Zimbawe,werd geboren in het toenmalige Zuid-Rhodesië – een Britse kolonie – in een rooms-katholiek gezin.Hij studeerde in Zuid-Afrika en Tanzania.In 1958 vertrok hij naar het West-Afrikaanse land Ghana, dat door toedoen van president Kwame Nkrumah zojuist de onafhankelijkheid verworven had.


  Maak melding

 52. @Medusa,

  Je hebt Vleermuis, die er voor kiest om met ongedierte te worden vergeleken, jou gelijk meer dan duidelijk gemaakt.
  Mijn petje af voor je onderzoek, werkelijk helemaal geweldig!
  Dat er nog steeds Surinamers zijn welke alleen naar het geschreeuw van hun o zo geliefde Bouta luisteren is voor mij een groot raadsel, alleen de superdomme figuren die niet kunnen lezen of schrijven blijven die moordenaar trouw.
  De beter opgeleide, en zelfstandige Surinamers beginnen eindelijk in te zien dat een ongeschoold figuur als Bouta het mooie Suriname niet kunnen leiden!
  Maar daar gaat deze topic niet over, het gaat hier over de mensen die werkzaam zijn in het toeristme.
  Ik ben al vele keren naar het supermooie Suriname geweest en weet wat er allemaal mis gaat met het personeel in de diverse hotels.
  Ze krijgen simpelweg niet het juiste voorbeeld vanuit de directie van het hotel waar ze werkzaam zijn.
  De directie is verantwoordelijk voor alles wat er in het hotel gebeurt, dus ook voor wie er worden aangesteld als werknemer/ster.
  Als de directie al niet weet hoe het moet, hoe gaan ze dan leiding geven aan het personeel?
  Het is mij wel duidelijk waar de schoen wringt, begin bovenin de organisatie, neem daar de juiste mensen aan, dan volgt de rest vanzelf.
  Dat is mijn advies voor een betere toeristenindustrie in Suriname.


  Maak melding

 53. @Vleermuis.
  (alias Ray,Kumari Kumari,Jaivi,Kapasie)
  Hieronder nog een tegenvoorbeeld om jouw racistische opmerking de grond in te boren.

  Michael Chilufya Sata (Mpika, 1937) is sinds 23 september 2011 de president van Zambia.
  Voordat Sata in 1963 de politiek inging, werkte hij bij de politie, spoorwegen en bij de vakbond.Namens die partij werd hij in 1985 gouverneur van Lusaka.
  In september 2011 lukte het Sata wel om de presidentsverkiezingen in Zambia te winnen.
  Sata staat bekend om zijn anti-Chinese retoriek.Hij beschuldigt Chinese investeerders,die de laatste jaren voor miljarden hebben geïnvesteerd in de Zambiaanse economie,Zambianen als slaven te behandelen.Vlak na zijn inauguratie stelde Sata voorwaarden aan Chinese investeerders: “Ik verwelkom de investeringen van Chinese bedrijven, maar alleen als ze zich aan de wet houden.


  Maak melding

 54. @Vleermuis.
  (alias Ray,Kumari Kumari,Jaivi,Kapasie)
  Hieronder nog een tegenvoorbeeld om jouw racistische opmerking de grond in te boren.

  Emílio Guebuza (Murrupula, 20 januari 1943), is de huidige president van Mozambique (sinds februari 2005).

  Guebuza werd in Noord-Mozambique geboren. Reeds op twintigjarige leeftijd sloot Guebuza zich aan bij het Mozambikaans Bevrijdingsfront,FRELIMO.Hij werd voorzitter van het Mozambikaans Centrum van Afrikaanse Studenten (NESAN),de studentenafdeling van FRELIMO.In 1965 werd hij in het Uitvoerende en het Centrale Comité van het FRELIMO gekozen.De jaren voor de onafhankelijkheid van Mozambique volgde Guebuza een guerrillatraining in Tanzania.Als guerrillacommandant verwierf hij de rang van generaal.
  Na de onafhankelijkheid van Mozambique (1975) werd hij lid van het Politbureau van FRELIMO en was hij onderminister van Binnenlandse Zaken (1975-1977; 1983-1985), onderminister van Defensie (1980) en resident-minister in de provincie Sofala (1981-1983).

  Als minister van Binnenlandse Zaken in de regering-Machel, direct na de onafhankelijkheid in 1975,gaf hij de Portugezen 24 uur de tijd om het land te verlaten en mochten ze 20 kilogram per persoon aan spullen meenemen. Dit decreet ging de geschiedenis in als decreet “20-24”.
  In 1987 werd Guebuza minister van Transport in de regering-Chissano.

  Van 27 tot 29 februari 2008 bracht Guebuza met zijn echtgenote een officieel bezoek aan Nederland.


  Maak melding

 55. @Vleermuis.
  (alias Ray,Kumari Kumari,Jaivi,Kapasie)
  Hieronder nog een tegenvoorbeeld om jouw racistische opmerking de grond in te boren.

  Jakob Zuma,president van Zuid-Afrika, is op 12 april 1942 in Nkandla geboren en bracht zijn kinderjaren door in KwaZoeloe-Natal (Zoeloeland) en de stad Durban. Zijn vader was politieagent en stierf toen Zuma drie jaar oud was. Zuma ging op 15-jarige leeftijd werken als herder, hij heeft geen enkele formele opleiding genoten.
  Zuma,behoort tot de grootste zwarte bevolkingsgroep van Zuid-Afrika, de Zoeloes, in tegenstelling tot de voormalige presidenten Mbeki en Nelson Mandela die tot de Xhosa behoren. Zuma is sinds 1959 lid van het ANC en behoorde in zijn beginjaren tot de gewapende militie van het ANC, de Umkhonto we Sizwe.In 1990 keerde hij terug naar Zuid-Afrika waar hij deelnam aan de onderhandelingen tussen het ANC en de blanke regering van De Klerk. In het zelfde jaar werd hij voorzitter van de plaatselijke afdeling van het ANC in Natal. In 1997 werd hij vicevoorzitter van het ANC, sinds december 2007 is hij voorzitter van het ANC.Zuma werd in 1999 door Thabo Mbeki tot vicepresident van Zuid-Afrika benoemd, in juni 2005 moest hij aftreden wegens verdenking van corruptie.


  Maak melding

 56. @Vleermuis.
  (alias Ray,Kumari Kumari,Jaivi,Kapasie)
  Hieronder nog een tegenvoorbeeld om jouw racistische opmerking de grond in te boren.

  Abdoulaye Wade (29 mei 1926) was de derde president van Senegal, in functie vanaf 2000 tot 2012. Wade is tevens leider van de Senegalese Democratische Partij PDS, een liberale politieke partij die is aangesloten bij de Liberale Internationale.

  Wade was tientallen jaren leider van de oppositie en werd meerdere malen verbannen of gevangengezet als gevolg van zijn politieke activiteiten.
  In 2000 stelde Wade zich kandidaat voor het presidentschap, tegenover de zittende president Abdou Diouf, die hij versloeg.Hij werd geïnstalleerd als president op 1 april 2000.Wade heeft doctoraten in rechten en economie.
  Op 25 februari 2007 werd Wade herkozen tot president van Senegal,uit in totaal vijftien presidentskandidaten, onder wie de oud-premiers Moustapha Niasse en Idrissa Seck.

  Wat wordt jouw volgende schuilnaam?
  Sekrepatoe zeker?


  Maak melding

 57. @Vleermuis
  Tot slot.Vleermuis,ik heb je hiermee laten zien dat je alleen maar BULLSHIT zit uit te kramen.
  VOORDAT JE OP DIT FORUM JOUW RACISTISCHE EN DISCRIMINATOIRE UITLATINGEN DOET,MOET JIJ JE EERST VAN GEWISSEN DAARDOOR NIET DOM EN IMBECIEL OVER TE KOMEN.
  WAT EEN SCHAAMTELOZE UITSPRAAK VAN JOU:”neem maar een voorbeeld aan die afrikaanse landen met hun staatshoofden,geen van heeft een behoorlijke opleiding”!SCHAAM JE DOMME,RACIST!


  Maak melding

 58. @Dirk.
  Dat was even off-topic,maar ik moest die domme racist dit even aan zijn verstand brengen.
  Hij blerde:”neem maar een voorbeeld aan die afrikaanse landen met hun staatshoofden,geen van heeft een behoorlijke opleiding”!”
  HEB JE OOIT VAN JE LEVEN!


  Maak melding

 59. Ok mijn ervaring bij torarica tussen kerst en nieuwjaar.

  Net na een bui wachten wij tot ze de stoelen droog maken. Gebeurde niet, dus zelf maar 4 droge stoelen gepakt,

  Die Hollandse lesbienne probeert ons de les te lezen.

  Wij


  Maak melding

 60. Sorry,

  Dus wij vragen haar wilt u ons bier brengen of moeten wij maar ergens anders gaan.

  Wij moeten eerst betalen. Geen probleem, maar geen fooi.

  2 de ronde gaat heel langzaam.

  Wij gaan maar zelf naar de bar. We betalen en geven een goede fooi. Jonge, die bar keeper behandelde daarna als goede gasten. Zelfs na sluitingstijd bracht hij ons bier.

  Ik laat altijd een fooi achter zelf als de service beneden de maat is. Als de arme mensen wat moeite doen, aub beloon ze, al is het maar om goede gewoonten te ontwikkelen want in de Surinaamse horeca werken ze voor minder dan een salaris waar je van kan leven.

  Een beetje Engels leren, beleefd zijn, af en toe naar de tafel lopen en vragen of alles goed is zou al een hele verbetering zijn. Geef een fooitje ook aan de man of vrouw die de tafels schoon maakt.

  Veel succes, no spang, mie e kong baka pei mie koembatei berie.


  Maak melding

 61. ray

  jij,dombo

  wie heeft die persoon bouterse opdracht gegeven om su te overvallen,,ja ray,nederland,,en nu bouterse zich zelf verdedigt heeft tegen die plan en tegen de genen die nederland gestuurd heeft om hem te vermoorden,dan is hij ineens niet goed en een moordenaar(met mijn gemeende respect voor de na bestanden),luister no,in een oorlog of staats greep vallen er doden,dat is eenmaal zo,,maar als jij de ware feiten niet ken,,moet jij geen dwaze beslissing uitspreken,,maar eerst nagaan wat de juiste bron ervan is,,,Bouterse kies deng ,deng bing dengkie datie bouta beng dhe wang brinie blaka mang foe doe sang deng wanie na inie su,,now a beerie deng nanga deng eghie fatoe,,dan is hij ineens niet goed,,,,,ray mi boy,joe na wang brenie sakasaka sang no mang sjie sang e pesa


  Maak melding

 62. Forummers, Odi odi.

  @MEDUSA: Je gaf niemand meer een kans.
  Dus (Vleermuis) is voorlopig het gehele weekend zoet.

  Alleen ben je vergeten om een belangrijk persoon te vermelden. En ze maken Int. nog steeds gebruik van deze man. Hij was/is gehuwd met een nicht van Raoul Wallenberg.

  Maar Suriname schreeuwt nog steeds om goede VAKLIEDEN.
  En niet alleen op het gebied van TOERISME, maar in alle sectoren.


  Maak melding

 63. @ik
  Jij awarie
  Met hoeveel tanks,oorlogschepen en vliegtuigen is Nederland het land dan binnengevallen?Denk je dat een buitenlandse macht een land kan binnenvallen met 1 man,domme awarie!
  Het is alleen mogenlijk geweest in Suriname olv bouta in samenwerking met 1 nederlander,zijn vriend Valk.
  Niet alleen bouta de moordenaar is dom maar JIJ zijn aanbidder bent nog stommer dan hem.Hij heeft jou mooi waar hij al zijn aanbidders hebben wil namenlijk in zijn GO-OLO.
  Poep ,shit zit in die holle hersenen van je!
  SAKKA-sakka beest .


  Maak melding

 64. @ik:

  Ik ben stomverbeesd. Volgens jou heeft Nederland Bouterse de opdracht gegeven om Su te OVERVALLEN en jij staat achter hem?

  Ik ben verbaasd omdat:

  1 Ik niet wist dat Bouterse een robot is (was) die op instructie van Nederland werkt(e).

  2 ik kan me niet voorstellen dat je iemand dei su heeft “overvallen” verdedigd.

  Even ter vergelijking:
  Iemand verkracht een meisje omdat zijn vriend hem zegt om dat te doen. Vervolgens verdedig jij de verkrachter en wordt boos op die vriend? En je maakt die verkrachter ook nog president?

  Ik snap dat niet, maar het zal wel aan mij liggen.


  Maak melding

 65. Het is net als de gevallen regering hier in Nederland,zo zie ik mensen hier in deze forum elkaar moeilijk maken,zo kunnen we zeker geen positieve invloed hebben op onze mensen in Suriname,het is alsof ze denken dat ze beter zijn dan de Surinamers in hun land van afkomst,daarom heb je sommigen Surinamers die zich niet willen indentificeren met Surinamers omdat ze zich soms schamen om hun eigen Surinamers.Dat is wel jammer,maar soms te begrijpen,maar een ding mensen vergeet je land niet die daar in Suriname geboren zijn,want tenslotte willen de meest Surinamers met hun oude dag wel in Suriname gaan wonen,maar het overgrootste gedeelte gaan hier blijven,en whatever waar je ook woont speelt geen rol want je bent wereldburger,maar om je land te verloochen is een grote schande.Dus blijven jullie beschaafd en denk hoe we elkaar die Suriname een goed hart heeft met goeie praatjes komen en niet direkt negatieve reacties plaatsen,denken voordat je schrijft.want we hebben goeie ideeen nodig die misschien een bijdrage lever aan de mensen van Suriname,want Surinamers zijn geen domme mensen,de mentaliteit moet veranderen,dan heb je vooruitgang,en a no stree libie,ma na saamhorigheid en dat missen we als Surinamers sterk.Suirname heeft tijd nodig en wat ik in Suriname ziet is positief,want mensen die hun best daar doen hebben het goed en de lamzakken niet,en dat heb je overal,thats life!Het hele probleem ligt zelf bij de mensen en niet bij de regering,je moet niet op de regering wachten,maar zelf wat voor jezelf doen.Doe je best en alles komt goed en niet naar anderen kijken dat ze meer dan jou hebben,maar wat jij voor jezelf kan bereiken,we living in a new World!MY men!


  Maak melding

 66. De werktijden van de ambtenaren zal wel van rond 07:00 tot rond 14:00 liggen. Hoe is dat gesteld in de horeca waar men dag en (een groot deel van de ) avond bereikbaar moet zijn en service moet verlenen? Is de leiding dan aanwezig?
  Luiheid is een gebrek aan kennis en een duidelijke doel. Geef die mensen dat doel en die kennis.


  Maak melding

 67. @Medusa
  Die gelul van je wordt nu teveel.
  Kijk ik heb een lijst voor je van de ordinaire mensen in India.

  — G Joslin Vethakumar

  PROUD TO BE AN INDIAN

  Q. Who is the GM of Hewlett Packard (hp) ?

  A. Rajiv Gupta

  Q. Who is the creator of Pentium chip (needs no introduction as 90% of the today’s computers run on it)?

  A. Vinod Dahm

  Q. Who is the third richest man on the world?

  A. According to the latest report on Fortune Magazine, it is Azim Premji, who is the CEO of Wipro Industries. The Sultan of Brunei is at 6th position now.

  Q. Who is the founder and creator of Hotmail (Hotmail is world’s No.1 web-based email program)?

  A. Sabeer Bhatia

  Q. Who is the president of AT & T-Bell Labs (AT & T-Bell Labs is the creator of program languages such as C, C++, Unix to name a few)?

  A. Arun Netravalli

  Q. Who is the new MTD (Microsoft Testing Director) of Windows 2000, responsible to iron out all initial problems?

  A. Sanjay Tejwrika

  Q. Who are the Chief Executives of Citibank, Mckinsey & Stanchart?

  A. Victor Menezes, Rajat Gupta, and Rana Talwar.

  Q. We Indians are the wealthiest among all ethnic groups in America, even faring better than the whites and the natives.

  There are 3.22 million Indians in the USA (1.5% of population).

  YET, 38% of doctors in USA are Indians.

  12% scientists in USA are Indians.

  36% of NASA scientists are Indians.

  34% of Microsoft employees are Indians.

  28% of IBM employees are Indians.

  17% of INTEL scientists are Indians.

  13% of XEROX employees are! Indians.

  Some of the following facts may be known to you. These facts were recently published in a German magazine, which deals with WORLD HISTORY FACTS ABOUT INDIA.

  1. India never invaded any country in her last 1000 years of history.

  2. India invented the Number system. Zero was invented by Aryabhatta.

  3. The world’s first University was established in Takshila in 700BC. More than 10,500 students from all over the world studied more than 60 subjects. The University of Nalanda built in the 4 th century BC was one of the greatest achievements of ancient India in the field of education.

  4. According to the Forbes magazine, Sanskrit is the most suitable language for computer software.

  5. Ayurveda is the earliest school of medicine known to humans.

  6. Although western media portray modern images of India as poverty-stricken and underdeveloped through political corruption, India was once the richest empire on earth.

  7. The art of navigation was born in the river Sindh 5000 years ago. The very word “Navigation” is derived from the Sanskrit word NAVGATIH.

  8. The value of pi was first calculated by Budhayana, and he explained the concept of what is now known as the Pythagorean Theorem. British scholars have last year (1999) officially published that Budhayan’s works dates to the 6 th Century which is long before the European mathematicians.

  9. Algebra, trigonometry and calculus came from India. Quadratic equations were by Sridharacharya in the 11 th Century; the largest numbers the Greeks and the Romans used were 106 whereas Indians used numbers as big as 10 53.

  10. According to the Gemmological Institute of America, up until 1896, India was the only source of diamonds to the world.

  11. USA based IEEE has proved what has been a century-old suspicion amongst academics that the pioneer of wireless communication was Professor Jagdeesh Bose and not Marconi.

  12. The earliest reservoir and dam for irrigation was built in Saurashtra.

  13. Chess was invented in India .

  14. Sushruta is the father of surgery. 2600 years ago he and health scientists of his time conducted surgeries like cesareans, cataract, fractures and urinary stones. Usage of anaesthesia was well known in ancient India .

  15. When many cultures in the world were only nomadic forest-dwellers over 5000 years ago, Indians established Harappan culture in Sindhu Valley (Indus Valley Civilization).

  16. The place value system, the decimal system was developed in India in 100 BC.


  Maak melding

 68. @Medusa
  De huidige president van India.Manmohan Singh.

  Manmohan Singh ([mənˈmoːɦən ˈsɪ́ŋɡ] ( listen); born 26 September 1932) is the 13th and current Prime Minister oBorn in Gah (now in Punjab, Pakistan) in 1932, Singh’s family migrated to India during its partition in 1947. After obtaining his doctorate in economics from Oxford, Singh worked for the United Nations in 1966–69. He subsequently began his bureaucratic career when Lalit Narayan Mishra hired him as an advisor in the Ministry of Foreign Trade. Over the 70s and 80s, Singh held several key posts in the Government of India, such as Chief Economic Advisor (1972–76), Reserve Bank Governor (1982–85) and Planning Commission head (1985–87).f India. A renowned economist.


  Maak melding

 69. @medusa
  Even een correctie,
  Manmohan Singh is de prime minister van India,en geen president.

  De huidige president sinds 25 juli is Pranab Mukerjee,

  Mukherjee held various posts in the cabinet ministry for the Government of India such as Finance Minister, Foreign Minister, Defence Minister and Deputy Chairman of the Planning Commission.He is from West Bengal and the first Bengali President of the country.[32]


  Maak melding

 70. Radhakrishnan was a prominent philosopher, writer, a Knight of the Realm and also held the position of vice chancellor of the Andhra University and Banaras Hindu University.[11] He was also made a Knight of the Golden Army of Angels by Pope Paul VI.[12]

  Hidayatullah served as the Chief Justice of India, and was a recipient of the Order of the British Empire.[15] He served as Acting President of India until the election of Giri as the President of India

  Narayanan served as India’s ambassador to Thailand, Turkey, China and United States of America. He received doctorates in Science and Law and was also a chancellor in several universities.[24] He was also the vice-chancellor of Jawaharlal Nehru University

  Kalam, is a scientist who played a leading role in the development of India’s ballistic missile and nuclear weapons programs.[26] He also received the Bharat Ratna. Kalam was affectionately known as the People’s President.[

  @Medusa
  Deze zijn enkele vroegere presidenten van India geweest.


  Maak melding

 71. @Ray.
  (alias Vleermuis,Kumari Kumari,Jaivi,Kapasie en misschien straks sekrepatoe!!!)

  Ik heb al die uitleg over Indiase staatsmannen niet nodig.NIET IK HEB DENIGREREND GESPROKEN OVER DE AFRIKAANSE LEIDERS.JIJ!!!!!
  Daarom mijn ellenlange reacties???
  Omdat JIJ,racist onder de schuilnamen Vleermuis (alias Ray,Kumari Kumari,Jaivi,Kapasie)
  de volgende “ZICH ZELF BELACHELIJK MAKENDE” uitspraak deed:
  “neem maar een voorbeeld aan die afrikaanse landen met hun staatshoofden,geen van heeft een behoorlijke opleiding”!”
  HAHAHAHAHAHAHAHA!EEN VERSTANDIG MENS VRIJ VAN RACISME DOET ZO’N UITSPRAAK ANNO 2012 TOCH NIET MEER?
  BEN JE WEL GOED IN JE HOOFD?
  Zoek een andere schuilnaam!


  Maak melding

 72. @Medusa
  Neen , je zal het niet leuk vinden om de verdiensten van anderen te lezen.
  Dat jij minnetjes zou gaan plaatsen is daarom ook niet vreemd.
  Ik had het verwacht.


  Maak melding

 73. @Ray(alias Vleermuis,Kumari Kumari,Jaivi,Kapasie en misschien straks sekrepatoe!!!)

  JIJ SCHRIJFT:”Die gelul van je wordt nu teveel”.
  Het is niet DIE gelul mang!WANNEER LEER JE HET NOU?


  Maak melding

 74. @Ray
  Ik heb niets en dan ook niets met de verdiensten van welke staatsman(in dit geval Indiërs)te maken.
  Waar het mij om ging (en dit zeg ik voor de laatste keer)is dat ene “Vleermuis”(alias Ray,Vleermuis,Kumari Kumari,Jaivi,Kapasie en misschien straks sekrepatoe!!!)
  racist op dit forum zich onsterfelijk belachelijk heeft gemaakt door te zeggen:”“neem maar een voorbeeld aan die afrikaanse landen met hun staatshoofden,geen van heeft een behoorlijke opleiding”!””
  Hahahahahahaha!DIT IS TOCH TE GEK VOOR WOORDEN?
  JE LEEFT TOCH NIET OP MARS OF JUPITER?


  Maak melding

 75. @Ray
  (alias Vleermuis,Kumari Kumari,Jaivi,Kapasie en misschien straks sekrepatoe!!!)Ben jij plotseling Engelsman geworden?Moet S.Roopram ook dat gaan onderzoeken?


  Maak melding

 76. Ik wil mij niet te veel met jullie discussie bemoeien.Het is steeds het meest als afrikaanse staatshoofden in het nieuws komen dan is het negatief.Ene Gbagbo wilde ondanks een verkiezings nederlaag niet vertrekken.Moest door vreemde troepen uit het paleis verwijderd worden.De kleinzoon van Mandela is groot aandeel houder in een diamant mijn.Terwijl niet zo lang geleden en daar apartheid was.Ene Mugabe wil niet weg gaan.En als ze eens weggaan dan is het op zijn minst als miljonair terwijl ze in lompen het ambt eed hadden afgelegd.

  Cobie.


  Maak melding

 77. @Medusa
  Je hoeft niet zo te keer te gaan hier op het forum.
  Als jij een heleboel heb te vertellen over Afrika hebben anderen ook een heleboel te vertellen over een ander land . Jij bent niet de enige die kan googlen en aan copy, paste doen. Ik kan dat ook doen.
  Jij noemt anderen racist ..ik zeg, de pot verwijt de ketel..want een heilige hier ben je niet.Je bent de grootste racist hier.

  Ben je nog steeds bezig met het corrigeren van mensen hier?Wordt jijzelf er niet goed misselijk van?Als jij je picture perfect nederlands wil tentoonstellen waarom kies je dan niet een ander bron waar jij de ganse dag bezig kan zijn om correcties aan te brengen en waar iedereen en alles van jou soort is?Ik bedoel waar iedereen even misselijk en een lulbroek kan zijn als jij?

  Natuurlijk,natuurlijk kan Roopie mij komen onderzoeken..he is most welcome to do so.
  Ik zal verlangend uitkijken naar zijn eindresultaten.
  Bring it on!


  Maak melding

 78. su. ligt ergens in a-fri-kaa naast het land van obiango’oo..

  je ziet duidelijk de trekken, gewoonten, manieren,vergeet niet de kleuren en haar soorten..verstand is op 0,00.

  jammer voor het land,maar goed voor het volk,dit hebben ze verdient..

  volgende verkiezing stem met je verstand en niet met emotie..


  Maak melding

 79. @Jacobus

  je gaat me toch niet zeggen dat india staatshoofden zijn altijd positief in die nieuws.ghandi en zoon is vermoord en in pakistan is buto vermoord en in hun parlement doen ze steeds als wereldkampioen boksen.india wil steeds vechten met pakistan en altijd gaan ze ruzie maken.ze gaan ben laden laten wonen en dat is alles ook negatief.je kan niet met een vinger blijven wijzen alleen naar afrika want korea india pakistan indonesia is ook negatief steeds in die nieuws.


  Maak melding

 80. @Jacobus
  Nu ga je van de opleidingen waarop niets aan te merken is weer iets anders bij halen.Is dat met die staatshoofden dan alleen in Afrika het geval of laat jij je niet door de selectief verontwaardigde wereldpers ringeloren…….?
  Verder zeg ik niets,maar laat jopuw licht over de wereld schijnen svp kijk,langer dan je neus is!DOEN HOOR!Kom daarna dan terug!Lukt het je niet,dan kom ik jou met mijn lijst tegemoet!
  Over Aziaten,Arabieren,Chinezen,Europeanen,Zuid en Noord Amerikanen,Australiërs etc.
  Maar nu even jij eerst en kom tot bezinning.
  Ik wacht jouw reactie geduldig af!


  Maak melding

 81. Brokostong,
  joe vloer mi hahaha.Lees mijn zinnetjes nog eens.Als ik over oorlogen moet praten dan is Afrika kampioen man hahaha.Laatst hebben ze in het noorden van Afrika verschillende staatshoofden verjaagd al dan niet met een oorlogje.Mali zijn ze bezig te verdelen onderling met wapens.Je bent goed man.Van bout geleerd?

  Cobie.


  Maak melding

 82. @Ray @stanley

  Jullie zijn de grootste koelieracisten op dit forum. Ik bespeur bij jullie totaal geen intelligentie en een laag IQ valt meteen op. Ik heb jullie nog nooit kunnen betrappen op een reactie met enige inhoud en jullie kunnen in geen honderd jaar tippen aan de welbespraakte en intelligente MEDUSA. Ik ken hele slimme Hindustanen maar aangezien jullie geen Hindustanen zijn maar twee achterlijke koelies, zullen jullie ook door de Hindustanen uitgekotst worden. Jullie zijn zo achterlijk dat jullie niet eens door hebben dat MEDUSA jullie keer op keer zwaar voor schut zet. En jullie als achterlijke koelies verdienen dat. Get a life! Stelletje debielen!


  Maak melding

 83. @MEDUSA.
  Niets aan te merken aan de opleidingen van de genoemde staatshoofden.In Afrika waar de intelligentsia dun bezaaid is,zijn zulke mensen welkom.Maar dan moeten ze ook de sterke benen tonen om de weelde te dragen en zich niet laten verleiden.Dat is geen reclame.

  Cobie.


  Maak melding

 84. @Ray
  Maar Ray(alias Vleermuis,Kumari Kumari,Jaivi,Kapasie en misschien straks sekrepatoe!!!)
  Ik heb jou niets over India gevraagd noch medegedeeld!HET INTERESSEERT MIJ MATIG WAT INDIASE STAATSHOOFDEN HEBBEN BEREIKT.Dat maakt juist het verschil.VERDORIE!
  HEB IK JOU VERTELD DAT GEEN ENKEL INDIAAS STAATSHOOFD EEN BEHOORLIJKE OPLEIDING HEEFT GENOTEN?
  HEB IK DAT GEZEGD?OF HEB JUIST JIJ DAT VAN ALLE(LET WEL “ALLE” AFRIKAANSE STAATSHOOFDEN GEZEGD?????????????
  En over discriminatie gesproken???
  KIJK MAAR ZELF IN DE SPIEGEL!!!
  Jij daalt steeds dieper in mijn achting!(Er was al niets meer over!)
  Eerst volgende keer zal het schooljuffie jou weer flink onder handen nemen.Je vraagt erom.Let maar op.Het gebeurt zo direct!


  Maak melding

 85. @Rabinder K

  OHHHHhhhhhh…jij komt uit de kamp van Medusa ,de heilige.
  Meneertje Rabinder K, Njang K.
  Aangezien wij Medusa gewoon zien als de ORDINAIRY Racist hier en niets meer dan vuil,heb ik besloten liever niet veel woorden aan jou vuil te maken.
  Dat jij en Medusa mekaar behagen zegt een heleboel over jullie beiden IQ.Het is nul komma nul..0,0 !
  Racisten, dat zijn jullie beiden, een betere racist dan jullie twee bestaat er niet.
  Je zou bijna denken waarom bouta daar op de stoel zit en waarom Medusa ,je lieveling ,genoegen moet nemen voor het halen en trekken met de forumleden hier.
  Waarom plaats je Medusa niet op de stoel van bouta,en verplaatst je bouta hier op het forum?Want met een intelligentie vermogen als die van Medusa ,zoals jij beweerd dat het is,is het een wonder dat bouta nogsteeds op de hoogste post zit en Medusa nog aardig lult hier.
  Aanbidt je Medusa de hele dag door ,of doe je dat 1x per dag,of 2x..of meerdere malen.
  Aanbidt je de godin Medusa met hart en ziel of is het meer dan dat?

  Whahahaaaaaaaaa….nogmaals Rabinder K ,njang ka.
  Ga Medusa zoet houden met je stinkende verhaaltjes.


  Maak melding

 86. @Medusa
  Je mag mij vrij en blij corrigeren.
  Het houdt je gezellig bezig,iets dat jij niet kan ontkennen. Dankzij mij heb je redenen genoeg om reakties te plaatsen.Ja,dankzij mij.


  Maak melding

 87. Maar Ray(alias Vleermuis,Kumari Kumari,Jaivi,Kapasie en misschien straks sekrepatoe!!!)

  Ik denk dat het nu al KUMAKOISIE is.

  Sinds ze gefrustreerden als ray hebben toegelaten op waterkant.net is het alleen maar bergafwaarts gegaan.

  Blijkbaar hebben ook deze gekken een uitlaapklep nodig noh.


  Maak melding

 88. Oeng tjading yere.

  De Surinaamse deskundigen concluderen dat de Surinaamse kennis op toeristisch gebied nihil is, maar de surineds krijgen de wind van voren, omdat ze de onderzoekers gelijk geven.

  Tot grote hilariteit van de lezers(nee eigenlijk is het is diep triest mang) is de discussie ontaard in een raciale catfight.

  Doen jullie effe normaal ja.


  Maak melding

 89. @Afu sensie

  Als het jou hinderd dan verdwijn je maar. Waterkant is voor iedereen en niet speciaal iets voor de bouta liefhebbers.
  Ik ben heeeeeel blij dat ik jullie,de boutaliefhebbers, vele kopzorgen kan geven.
  Wat had jij gedacht,dat jij als bouta liefhebster heer en meester zou zijn hier?Me mars.ik ben er nog en ik blijf!if you like it or not..


  Maak melding

 90. @Ray

  Waarom wil je zo graag dat andere forumleden verdwijnen? Ga de discussie aan en als je die niet kunt winnen leg je er dan bij neer. Van ordinair schelden worden we ook niet wijzer van. 😉

  Inhoudelijk:

  Ik denk dat Suriname gebaat is bij experts op het gebied van toerisme. We kunnen veel leren van de regio en we zullen daar open voor moeten staan. We kunnen zeker niet blijven doormodderen op het huidige nivo.


  Maak melding

 91. @anna_Z

  Ik geef hun alleen maar advies. Ze zeggen dat ze zich niet goed voelen als ze de reakties lezen.Je hoopt toch niet dat ze een aanval krijgen of ernstig ziek worden als ze langer hier blijven?

  O,ja je wordt ook niet wijzer van de racistische namen die jouw kamp anderen voor de voeten gooit?
  Hetzelfde geldt ook voor jullie dus.Snappie?


  Maak melding

 92. @Ray

  Ik maak onderscheid tussen fel reageren en ordinair schelden. En helaas zijn we allemaal een beetje racistisch op z’n tijd. Als ik racistisch word bejegend dan zet ik graag de totale aanval in. Daarbij gebruik ik altijd het beproefde concept van de blitzkrieg. Maar alleen bij lieden die mij enorm smeken om mijn box van pandora open te trekken. Normaal gesproken zal ik liefde altijd met liefde beantwoorden. Maar bij een confrontatie kies ik altijd voor de frontale nietsontziende aanval. De anna_z-blitz!!!!! 😉


  Maak melding

 93. medusa vraag niet wat je land voor je kan doen maar vraag wat je voor je land kan betekenen..medusa je hebt een gouden kans gemist …ding zoekeoe wang wachter na waterland …een aanvulling op je aow.
  grijp je kans kom en laat zien dat je van su houdt en su een warm hart toe draagt..medusa kom joe kang njang wang herherie nanga mie mie pa .casaba ,napie zwietei patata batjauw naga sootvisie …wij suris ontvangen met open armen ..no sjing jere mie pa .

  na mie pero


  Maak melding

 94. medusa stimuleer die maron broeders om te gaan werken geldt ook voor die andere redimusus …ze hoeven geen casave te gaan planten medus ..ik neem aan dat het te zwaar voor jullie is maar wan wachter wkoko nanga pikie prop ..dat werk is voor het oprapen medusa

  medusa sterkte .


  Maak melding

 95. Fer. E. Odi odi,

  Deze Panday klets maar wat.
  tuurlijk hebben wij genoeg kwaliteiten in deze brance

  het land promoten doe je als volgt;

  dit is die ka brownsberg…onze natuurpark 🙂
  dit is onze ka palmentuin en hiernaast woont onze ka president 🙂
  dit is een ka waterval met kwik 🙂
  dit is die ka parlements gebouw,..hier zit die ka simons en ze draagt herenondergoed 🙂


  Maak melding

 96. @pasew, Odi odi. Fawaka mang.

  Ik was reeds enkele dagen op zoek naar (pasew)
  Raadpleeg even het artikel over “Piekperiode toerisme laatste hoop”.(zie tevens mijn reacties).

  Heb je thans een Promotiebureau?
  Straks wordt de aanval nog geopend door echte VAKLIEDEN.

  Ik kijk nu naar het Ned. elftal tegen Turkije.


  Maak melding

 97. En maar op elkaar schelden. 🙂
  Als ervaren toerist kan ik je wel vertellen wat toeristen zoeken en verwachten.

  Allereerst een eerlijke prijs kwaliteitverhouding. Die is in Suriname natuurlijk zoek.
  Daarnaast een vriendelijke houding van personeel en bevolking.

  Natuurlijk een veilige omgeving die schoon is.

  Tja ik ben nu via Duitsland, Tjechië in Polen aangekomen en ik kan je verzkeren dat het hier allemaal tip top inorde is.

  Volgend jaar maar weer eens naar Suriname.
  Lekker tot mijn enkels in het water en rondom in de petflessen.


  Maak melding

 98. Fer odi…druk druk mang!

  een promotieburo stamp ik zo uit de grond…

  ik heb nodig 4 palen, 6 zinkplaten en een levensgrote ontblote bovenlijf van Van-dijk-Silos,..en de promotie…..

  Bezoek mijn Switie Sranang en u krijgt gratis melk uit deze uier-centrale 🙂 🙂


  Maak melding

 99. Ik zit met verwondering dit forum te lezen, met stomheid geslagen kan ik jullie zeggen!
  Waar gaat de topic nu eigenlijk over?
  Gaat het over elkaar de grond in beuken, dacht het niet toch?
  Het gaat over het feit dat Suriname er beter zijn best moet gaan doen wat betreft het toeristme dacht ik.
  Suriname is nogmaals een prachtig land, met heel veel potentie om een toeristenland te worden.
  Maar nogmaals, dan de regering toch moeten gaan inzetten op betere opleidingen, betere voorzieningen, betere benadering van de toeristen en ga zo nog maar even door.
  Je geeft geen goed voorbeeld door alleen te schreeuwen en grote woorden te gebruiken, daar schrik je mensen mee af, je doet er beter aan te zorgen dat je gasten het nar hun zin hebben er weer graag terug komen in jou land!
  Suriname heeft zoveel te bieden op toeristisch gebied, ik ben er al vele keren geweest, maar blijf me verbazen over de werkwijze van de medewerkers/sters in de toeristencentra’s.
  Je moet niet zeuren hoor, ga anders naar elders, daar wordt je op de zelfde manier de deur uit gekeken.
  Begin bij de top van de bedrijven die toeristen ontvangen, breng daar om te beginnen eens veranderingen aan, dan volgt de rest vanzelf.
  Stel een directie aan die weet waarover ze praat, die kan daarom dan ook duidelijk aangeven wat er moet gebeuren om de toerist weer terug te laten komen.
  Doe iets aan de absurt hoge prijzen, je betaald daar meer voor een biertje dan in een 5***** hotel in Nederland!
  Tevens moet de prijs van een huurauto wel overeenkomen met wat je krijgt voor je geld, je betaald duur en krijgt een wrak!
  Voorts zou Suriname er goed aan doen te zorgen dat het land uitnodigd om terug te komen, en dat gebeurt nu zeker niet.
  Kijk naar de aankomst op Zanderij, het verloopt zo traag dat je mensen ziet bezwijken van de hitte, en vervolgens wordt je gek van al die onbekwame figuren die je zo nodig moeten controleren, ze zijn niet eens in staat je aan te kijken als je tegen ze praat!
  en ja, zodra je dan eindelijk door alle ellende heen bent kom je meteen in een wirwar van figuren die je letterlijk de koffers uit de handen trekt om je maar als klant te krijgen.
  Stel paal en perk aan dat gedoe, ik kies mijn eigen vervoer als ik daar kom, meestal reeds van te voren geboekt of geregeld.
  Maak van Suriname een land waar de toerist zich welkom voelt, meteen al bij binnenkomst.
  Leg je toeristen in de watten, verwelkom ze met een glimlach en een heerlijk koel drankje, moet je eens zien wat er gebeurt!
  Suriname is prachtig, alleen moet de bevolking dat ook nog worden.


  Maak melding

 100. Suriname zal zijn toeristische potentie nooit kunnen verwezenlijken als de houding van Surinamers zelf niet veranderd. a) gebruik je land niet als vuilnisbelt b) train je personeel c) wees klantvriendelijk


  Maak melding

 101. Ik zal zeggen meer dan miljoen Chineze en Koreaanse vaklieden toelaten. Zo kan men ook de toerisme stroom op gang brengen. Goed voor de ondernemers en handelaren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.