Verkiezingen Tweede Kamer: ‘Lage opkomst allochtonen’

27

De opkomst van allochtone Nederlanders bij de Nederlandse Tweede Kamerverkiezingen van volgende week, zal net als in het verleden beduidend lager zijn dan die bij de autochtone stemgerechtigden. Zo’n 45 procent van de allochtonen gaat woensdag stemmen, tegen 74 procent van de autochtone stemgerechtigden, zegt onderzoeksbureau Motivaction.

Motivaction ondervroeg 832 Nederlanders van Turkse, Marokkaanse, Surinaamse en Antilliaanse afkomst of ze gaan stemmen en zo ja op welke partij. Daaruit blijkt dat de linkse partijen verreweg het populairst zijn onder de nieuwe Nederlanders. De PvdA kan op 39 procent van de allochtone stemmen rekenen. De SP is tweede met 19 procent, gevolgd door GroenLinks met 8 procent en D66 en Partij voor de Dieren met beide 4 procent.

In vergelijking met de Tweede Kamerverkiezingen van 2010 verliest volgens dit onderzoek de PvdA 14 procent, de SP verdubbelt bijna.(Bron: NOS)


27 REACTIES

 1. Ze zouden al dit soort waardeloze onderzoekjes stop moeten zetten.
  Ook die oeverloze peilingen 2 weken van te voren verbieden.
  Er wonen 17 miljoen sabi-so’s in Nederland.


  Maak melding

 2. Mensen van Hindoestaanse afkomst in Den Haag hebben vorige keer massaal op de PVV gestemd (vanwege de overlast die criminele Marokkanen daar veroorzaken). Maar de PVV heeft ze flink in de steek gelaten en gooit de Hindoestanen op een hoop met de Marocs en de Turken en Somaliers en andere ongewenste buitenlanders.

  Dus wees nou verstandig en stem dit keer verstandiger, nu je wat wijzer bent geworden.


  Maak melding

 3. 08 sept. 2012

  Eindelijk iets dat de Surineds zeker en persoonlijk aangaat.Forumhouder, hiervoor dank.

  Opmerking: 832 respondenten binnen de allochtonen in Nederland vind ik persoonlijk te weining om valide uitspraken te doen. Ik zie dit meer als een steekproefje.

  Wij weten met z’n allen al heel lang, dat de meeste allochtonen links stemmen. Daar hebben zij betere geborgenheid, begrip en ook betere sociale zekerheden zoals kans op werk.

  Ik zie de laatste maanden hoe grote groepen allochtonen hun baan verliezen en in sociale armoede dreigen te vallen. Surineds maken hierin ook geen uitzondering.Het is, mijns inziens, dus verstandig te kijken welke linkse partij met hun verkiezingsbeloften, redelijk en aanvaardbaar, de sociale problemen waarmee ook Surineds kampen het best denkt op te lossen.

  Wel stel ik, dat er nooit 100% zekerheid is van de politieke intentie voor het oplossen van de problemen. Na de verkiezingen ontstaat zeker een regering uit een combinatie van partijen, uitgaande van consensus.

  Een Malinees spreekwoord luidt: ‘Waar twee buffels vechten, lijdt het gras eronder.’
  De PvdA en SP vechten een onderlinge strijd uit met als lachende derde de VVD.

  Om het lijden van het gras(Allochtonen/Surineds) niet langer onder een VVD-juk te laten voortbestaan zullen de Surineds in deze massaal op een van de twee grote linkse partijen hun stem moeten uitbrengen. Maar dit is weer afhankelijk, denk ik, van bij wie de Surined zijn of haar belang het best ziet zitten. Maar wij moeten wel massal gaan stemmen.

  Allochtonen en zeker de Surineds kunnen bij deze verkiezingen de doorslag geven, welke politieke partij het recht krijgt de primier en dus de vorming van een nieuwe regering in handen krijgt.

  Surineds, ga op die dag massaal stemmen. Laat voor een dag, of voor maar enkele uren, die bingo, wintiepree, dansie, voetbal, marktverkoop enz. en ga a.u.b. massaal links stemmen.
  Doe dit ook voor een betere toekomst voor uw kinderen.

  Stem massaal, Surineds dat doen wij op 12 september a.s.toch allemaal?
  Srika


  Maak melding

 4. Allochtoon, als je wilt gaan stemmen vraag eerst aan de autoriteiten wat allochtoon eingelijk betekend.
  Ga niet zomaar naar een stembus je wordt gewoon bedonderd
  je zal jou broekriem strakker moeten aanhalen.
  En nog een vraag,vraag aan de autoriteiten hoeveel % allochtonen bij de overheid mogen werken.

  Groetjes,


  Maak melding

 5. die buitenlanders weten dat er niets te halen valt dus waarom stemmen .medusa en die andere redimusus gaan niet stemmen ding wittie mang e gwe in ding mang helft ..het wordt inleveren en deze lelekoes willen su de les komen voorlezen …oeng go pranie casaba in olland .hhihihihi rutte laat ze spuitpoep krijgen .


  Maak melding

 6. Ik weet nog steeds niet op wie ik moet stemmen, allemaal mooie beloftes, ja ja, veel beloven weinig geven doet de gek in vreugde leven, je wordt toch belazerd, hoe dan ook.


  Maak melding

 7. De allochtonen houden zich bezig met Suriname (een ver van mijn bed show), ze zijn afgeleid. Zaken die voor hun welzijn belangrijk zijn, daar geven ze niet thuis.

  Maar ja, als je je in Nederland niet echt thuis voelt, kan ik best begrijpen dat zou een verkiezing je koud laat, ik zou zeggen pakken jullie je biezen en vertrek richting Suriname, het land in de bloei en ontwikkeling.

  Wroko de fu du.


  Maak melding

 8. Waar vreten en drinken/zuipen en sekie GoGo/ dansie is, zijn deze groepering als eerste in de rij, maar voor dit soort zaken?? neen hoor!! vandaar dat ze allemaal achter raken in alle goede heil.


  Maak melding

 9. Ik begrijp heel goed, dat allochtonen in Nederland gedemotiveerd zijn om te gaan stemmen. De economische crisis treft de allochtoon zwaarder, dan de autochtoon is uit onderzoek gebleken. Vorig jaar kwam uit een doctoraalstudie van de VU naar voren, dat 76% van de uitzendbureaus niet westerse allochtonen – o.a. Surinamers, Marokkanen en Turken – discrimineert. Een kennis van mij, geboren in Nederland uit Surinaamse ouders, heeft zowel aan de Erasmus Universiteit Rotterdam als aan de Universiteit van Leiden haar doctoraal in twee richtingen van de psychologie behaald. Zij heeft vervolgens een cursus van een jaar met goed gevolg aan de Universiteit van Washington afgelegd. Daarna heeft zij aan een van de topuniversiteiten van de wereld, Berkely(Californie),een jaarcursus gevolgd, waarbij zij het certificaat van beste student behaalde. Terug in Nederland schreef zij zich in bij een uitzendbureau. Ondanks haar uitmuntende prestaties verwees het uitzendbureau haar door naar de afdeling Schoonnmaak. Haar enige ‘minpunt’ is, is dat zij een bruine huidskleur heeft. Door haar geval durf ik de stelling aan, dat als Barack Obama met al zijn uitmuntende eigenschappen in Nederland was geboren, hij het nooit tot premier van dit land geschopt zou hebben.

  Maar blijven wij maar kniezen over onze ondergewaardeerde positie in dit land, dan komen wij geen stap verder. Door te stemmen, maken wij de kaaskoppen onze aanwezigheid in deze samenleving kenbaar, zodat ze beseffen, dat de multiculturele samenleving in Nederland een voldongen feit is. De opmerking van autochtone politici, dat de multiculturele samenleving MISLUKT is, is niet meer dan een drogreden om de discriminatie en criminalisering van allochtonen in de nederlandse samenleving te verhullen. Daarom brada nanga sisa, laat jouw stem horen, want met z’n allen kunnen wij de kaaskop met zijn gedrag confronteren.


  Maak melding

 10. Suries ga a.s.woensdag gewoon stemmen en stem PVDA- partij van de arbeid,soso foe kang horie VVD Rutte na joe baka,want alla pina de in VVD Rutte anoe.Als je op de SP stemt is de kans groot dat je je stem niet hoort of ziet,want ze kunnen de SP gewoon er buiten houden.Zie bij een eerdere verkiezing de SP had 29 zetels en bleef lekker buiten de regering.Als je op groen Links stemt gebeurt het zelfde,maar dit is omdat Groen Links volgens de peilingen minder dan 10 zetels krijgt dus deze partij laten de groten links liggen.
  D66 begrijp ik ook niet altijd vb ze waren tegen de oorlog maar stemden voor een missie naar Irak en of Afghanistan.Mij rest dus alleen de partij van de arbeid,ondanks het ophitsen van de Martradio luisteraars.Die ondankbare presentatoren van Martradio zijn vergeten dat Hanna Belliot van de Pvda er voor had gezorgd dat Martradio een beter gezicht kon hebben/krijgen.Hanna van de Pvda heeft ervoor gezorgd dat ze(martradio)100.000 euro let wel een ton hebben gekregen,toen verhuisden ze vanuit de pijp naar Sloterdijk en sommige Surinamers kennede is er zo een slecht financieel beleid gevoerd daar(Sloterdijk)dat ze nu weer aan de 2de Swellinckstraat TERUG moesten.Ding no mang organiseer ding eigen sanie dan roepen ze maar dat het de PVDA is die niets voor ze doet.Die Seedorf Orsine vertelt aan anderen dat ze niet op de Pvda stemt,want Hanna Beliot heeft haar geen verkoopstand op de markt gegeven.Ie zie fa Suries wijs .De vrienden van Mart radio vergeten de 100.000 euro die Martradio met behulp van de pvda hanna kreeg,maar kijkt naar de verkoopplek die hij of zij niet heeft kunnen krijgen.Mart kreeg eerder duizenden van Max Gazhi toen Martradio (ooit eens) financiele problemen had(dit had de domteur Norman Gom.v. zelf in de uitzending verteld)als je hoorde hoe een medewerker van Martradio genaamd Ra Pengel over de manGhazi) heeft gesproken toen bleek dat hij wegens drugsmokkel was aangehouden in Ghana joe sking e gro.dan vraag je je af sang blaka sranangman wamnie moro.Soso tikie ding sma sanie voor de rest doe je geen enkele moeite om verder te komen,En dan ding( vooral dievan mart)e tang kosie kosie ding witmang.Ik hoop dat als metname de Suries goed naar zich zelf kijken en eerlijk zijn t.o. zichzelf dat ze woensdag mmmasssaaaal naar de stembus gaan en op de pvda stemmen,want Ned wordt niet beter;maar beroerder en als je ffe nog wilt ademen dan moet je echt een kabinet met de pvda erbij hebben.Soo odi odi.En ga Woensdag 12 september 2012 stemmen.
  Glenny.


  Maak melding

 11. @surinam patriot: Dat kan (Glenny) toch niet vertellen op het forum. Ik niet en jij ook niet.
  Wanneer men op 12/09/2012 in het Stemloket is, dan pas gaat men echt beslissen op welke partij gestemd zal worden.
  Ik laat mij ook niet gek maken of beïnvloeden door div. Opiniepeilers.

  Maar ik weet al op welke politieke partij (surinam patriot) gaat stemmen.
  Ik had n.l. een gratis consult van BaasWaterval.


  Maak melding

 12. Middels dit schrijven richt ik mij tot het Ned. kieststelsel!!!

  gaarne verzoek ik U om mijn stemrecht in tweeën op
  te delen opdat ik meervoudig stemmen kan nl;

  50 plus partij…teneinde meer eerbied te krijgen voor mijn grijze haren 🙂

  partij voor de dieren…hier krijg ik 4 jaar lang restant plofkip gratis 🙂

  🙂 🙂 FER…jij hebt tog wel een grote vrieskist 🙂 🙂


  Maak melding

 13. Als allochtoon ben je dom als je gaat stemmen op de PVV of VVD. Zijn multiculturele haatzaaiers. Ook linkse partijen zijn een beetje slinks in hun multiculturalisme. De beste ,eerlijke en reële partij is D66. Tot nog toe hebben ze het altijd opgenomen voor de buitenlanders. Kijk maar het debat tussen Pechtold en plofkip Wilders.


  Maak melding

 14. Over peilingen gesproken.Ik geloof niet in peilingen,.Peilingen beinvloeden van stemgedrag dat wel.Ze hebben en vele duizenden anderen nooit gevraagd op welk party we gaan stemmen .Hoe weten ze dat ik op SP en niet op PVDA ga stemmen?Laat je niet gek maken door al die peilingen.Stemmen is geheim,dus het gaat niemand wat aan.Ik ga stemmen op 12 sept.Daar heb ik recht op.


  Maak melding

 15. Baja Flogo joeroe e doro oem go, ai boi, ik ben benieuwd, volgens mie Samsom o sibie deng, Rutta o ka,
  Maar dan wordt het moelijk, maar volgens mie Rutte nanga
  Samsom o sit a torie en Pechtold o djompo kong,
  sari gie Roemer, maar ik vond hem in de slotfase niet sterk, ik volg het wel.


  Maak melding

 16. Surinamers stem strategies en stem op dhr. Roemer van SP.
  Deze man is een eerlijke mens. Hij spreekt uit zijn hart.
  Op de PVDA moet helemaal niet stemmen. Het zijn verraders.


  Maak melding

 17. Sranangmans,

  Even een opmerking aan degenen die zo dom zijn om niet te gaan stemmen, maak gebruik van je stem, want wanneer je slim denkt te zijn om niet te gaan stemmen gaat jouw stem automatisch naar de grootste partij. Terwijl je denkt niet gestemd te hebben stem je toch en misschien gaat een partij waarvan je het niet wil gaat er met jouw stem vandoor !


  Maak melding

 18. Ik doe vandaag een hartstochtelijk beroep op jullie om vandaag bewust te stemmen. Dat is in mijn ogen: SP.
  Dit zeg ik niet zonder argumenten. We zijn met name als het gaat om de “Surinaamse zaak verraden door de PvdA(Aboutaleb) en het CDA(Kathleen Ferrier)”.

  – AOW voor mensen geboren in Suriname voor 1975
  Aboutaleb heeft als toenmalig staatssecretaris onze zaak tegen gehouden. Zijn argument hield onder andere in dat er sprake zou zijn van rechtsongelijkheid t.o.v. de Marokkanen.
  Kan er bij mij niet in want Marokko behoorde niet tot het Koninkrijk der Nederlanden en de inwoners werden NIET als Nederlands staatsburger geboren. Onze Surinaamse coryfeen binnen de PvdA zaten erbij en keken er naar.
  Tanja Jadnanansing zei onlangs in een interview in het dagblad Trouw dat zij er “niets”aan kon doen omdat het niet in haar portefeuille was. Vreemd dat zij nu weer op campagne gaat langs Surinaamse ouderen om straks weer te vertellen dat ze vanuit fractie discipline er niets aan kan doen.

  – Hetgeen er in het wetsartikel inzake AOW stond gold voor personen die geboren zijn binnen het KONINKRIJK en is door de gevestigde orde ( lees: CDA PvdA VVD en D66) veranderd eind jaren tachtig in “voor personen geboren in Nederland”.
  Het argument van de gevestigde orde dat er niets voor onze ouderen gedaan kan worden omdat dit zo in 1975 zou zijn afgesproken (als dit al waar zou zijn) slaat kant noch wal want als het ze uitkomt veranderen ze een wet. Wat ze dus ook eind tachtiger jaren gedaan hebben.

  – Toescheidingovereenkomst
  Moties van de SP (Harry van Bommel ) zijn met name vanuit het CDA(Kathleen Ferrier) van een meerderheid onthouden.
  Mevr. Ferrier heeft toentertijd in het partijcentrum van het CDA een bijeenkomst gehouden om zgn. aan te tonen dat er onder de Surinaamse Nederlanders geen behoefte zijn om gebruik te maken van deze overeenkomst.
  Toen er door het over grote deel van de aanwezigen werd aangegeven dat deze behoefte er wel is hebben wij nooit meer vanuit het CDA kamp wat vernomen. Er zijn toen door het CDA van deze bijeenkomst opnames gemaakt. het CDA zou deze opnames vrij kunnen geven.

  -Luchtvaart tarieven
  De Vereniging van reizigers (VVR) zet zich al jaren in om wat te doen aan de hoge vliegtarieven die gehanteerd worden op de route Paramaribo – Amsterdam. Dit is vele malen onder de aandacht gebracht in het parlement ( Emile Roemer/ Harry van Bommel). Ook de verboden prijsafspraken tussen SLM en de KLM zijn door de VVR onder andere bij de NMA (Nederlandse Mededingsautoriteit) aangekaart met ondersteuning van Farshad Bashir van de SP.

  -Marktwerking in de zorg
  De gevestige orde heeft meegewerkt aan de zgn. marktwerking in de zorg. Nu plukken wij er de zure vruchten van . In de verkiezingscampagne probeert men er nu afstand van te nemen.
  Het verbaast men dat men de kiezers bang maakt als er een paar honderd miljoen meer in de zorg zou moeten uitgeven ten behoeve van zijn/haar medemens.
  Echter hebben opeenvolgende regeringen waarin de gevestgde orde ( VVD CDA D66 PvdA) vertegenwoordigd was niet geschroomd MILJARDEN te steken in de Betuwe lijn.

  We zitten nu in een economische crisis en de gevesigde orde maakt de mensen bang door te stellen dat er problemen komen als de SP regeermacht krijgt. Terwijl in deze crisis zitten als resultaat van hun regeerperioden. De SP was niet aan de macht.

  Selt u zich voor dat ik jarenlang een onderneming leidt , het bedrijf in de problemen breng en vervolgens aan het personeel vertel dat men op moet passen voor u.

  Kunt u het allemaal nog volgen???
  SRANAN MANG stem bewust, stem SP

  Groet,


  Maak melding

 19. Politiek is synoniem aan opportunisme.
  Alle politieke partijen zijn bereid om veel van hun standpunten prijs te geven om in het machtcentum te komen. Beloftes worden niet nagekomen en worden net zo makkelijk overboord gegooid. Dat zou al een reden zijn om niet te gaan stemmen.

  Maar we hebben nou eenmaal stemrecht en ik vind dat we daar ook gebruik van moeten maken.
  Wat mijn keuze wordt kan je hieronder lezen.
  Wat dat betreft heb ik geen geheimen.
  Maar nu even over PVV.

  Wilders is een populist die het voornamelijk moet hebben van het promoten van de anti islam, anti buiten landers en anti Europa slogans. De PVV is een eenpartijdictatuur gebaseerd op autocratische ideologie van het Nationalisme.
  Wilders heeft totaal geen empathie voor de mensen die
  de islam aanhangen en hij is volstrekt meedogenloos en wraakzuchtig wat de islam betreft.
  Hij praat om anderen te overtuigen van de juistheid van zijn visie, is altijd bereid tot discussiëren,en is radicaal en zwart-wit in zijn denken.
  Hij ziet de islam als een groot kwaad dat bestreden moet worden. In zijn rassentheorie verheerlijkt Wilders ‘zijn eigen witte volk’ waarvoor hij zogenaamd ‘leefruimte’ wil creëren.
  Wilders creëert een zeer haatdragende en schampere karikatuur van de ‘moslim’ en buitenlanders en vuurt die af op de Nederlandse bevolking.
  Een aanzienlijk deel van de Nederlandse bevolking inclusief sommige Nederlanders van buitenlandse afkomst die zien Wilders als de oplossing voor het
  criminaliteitsprobleem (tegen beter weten in). Dat Wilders haat en disharmonie zaait in de samenleving doet in de ogen van sommigen dan niet terzake.

  PVV is een partij die niet gestoeld is op democratische gronden maar een partij die met harde hand door een man wordt geleid.
  Alleen daarom al verdiend deze partij mijn stem niet.
  De visie van Wilders is voor mij niet eens de moeite waard om mij in te verdiepen.
  Alleen het feit dat VVD en CDA bereid waren samen met de PVV samen te werken geeft mij al de gruwen.
  Mijn stem zal ik dus ook nimmer uitbrengen op de VVD of CDA.
  Om te voorkomen dat VVD opnieuw de premier mag leveren zal ik PVDA stemmen. ( op Tanja Jadnanansingh)
  Mijn portemennee heeft het al hard te verduren gehad
  bij Rutte.
  Van mij mag Diederik samsom het proberen om mijn vertrouwen in de politiek enigszins te herstellen.


  Maak melding

 20. Dusdat,

  Respect voor jouw fantastische bijdrage!
  Misschien heeft jouw bijdrage sommigen wakker geschud
  en hebben ze alsnog op een andere partij gestemd
  De PVV heeft zwaar verloren. Daar mogen Nederlanders blij om zijn. Gezond verstand heeft overwonnen!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.