Suriname koopt plekje in Foreign Policy

19

PARAMARIBO, 30 aug – Diplomatietijdschrift Foreign Policy (FP) presenteert in oktober een special over Suriname. Volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken is betaald voor het plaatsen van een reeks artikelen. De bedoeling is vooral Europese, Noord- en Latijns-Amerikaanse investeerders te interesseren. “Het is een weloverwogen besluit geweest”, aldus Lackin.

Vooraf zijn deskundigen geraadpleegd. “We hebben dit gedaan, nadat wij ons hebben laten adviseren door deskundigen uit de financiële en de mediawereld”, zegt Lackin tegenover Dagblad Suriname. De artikelen moeten een goed beeld geven van de ontwikkeling die Suriname doormaakt op economisch gebied. Ook de vooruitzichten in potentiële sectoren als toerisme en mijnbouw krijgen aandacht. Het is niet de eerste keer dat buitenlandse media worden ingezet.

Soortgelijke publicaties verschenen al in Financial Advisory Magazine, The Miami Herald en USA Today. “Dat heeft al enkele serieuze Canadese en Amerikaanse investeerders opgeleverd, die concreet zaken willen doen in de toerisme, mijnbouw, water en energie. Met de Amerikanen zijn gesprekken geweest over uitbreiding van vliegmogelijkheden. Er worden nu vergevorderde gesprekken gevoerd met een Canadese investeerder, die activiteiten wil ontplooien in het toerisme’”, aldus Lackin.


19 REACTIES

 1. @GMAPIMAS de Mamapiema
  Dan ga ik met alle plezier groenten telen in de kassen voor mijn eigen gebruik,ik werk zelf voor mijn bordje eten en wacht niet totdat mij een borje eten aangeboden wordt door anderen,ik ben jou niet vandaar.
  ps
  Gelukkig geeft wilders geen pakketen met vergif om de groenten ermee te gaan telen.
  Maar dan ,wilders is geen bouta of Lackin.
  Bouta en lackin met jou tezamen vinden het niet erg toch dat de surinamers massaal zelfmoord gaan plegen door vergiftigde en of vervallen chemicalien te gebruiken.
  Die vergif wordt bewust verstrekt door de ndp hypocriete regering ,meneer de mamapiema.

  ps
  geniet je nog steeds van je ww uitkering ?


  Maak melding

 2. @ Boycotten

  Top investeerders lezen wel “USA TODAY”
  “wallstreet Journal” en “The New York Times”
  Dit is wel een goede zet geweest van de heer Lackin.
  Give credit where credit is due


  Maak melding

 3. @takimang.

  “eerst zien dan geloven.”

  Is het nodig om buitenlandse investeerders voor kleine projecten aan te trekken.
  Kunnen we dat niet zelf?
  Er zijn genoeg ‘rijke stinkerds’ in Suri.

  Wat let hun om te investeren in eigen land?


  Maak melding

 4. reactie;30-8-2012

  ik vind dat su in zich zelf moet investeren,,,Nogmaals een land in opbouw moet eerst zich zelf opbouwen met de bestaande middelen in eigen land,,kennis en vaardigheid is er genoeg in het land om eigen gereedschap te ontwikkelen dat door eigen onderzoek wat grondstoffen betreft te kunnen realiseren,er moet meer vertrouwen in eigen kunnen zijn,,,Als men investeerders gaat aantrekken is dat een teken van zwakte in eigen kunnen,,su is een rijk land,in grondstoffen,landbouw producten,geneeskrachtige kruiden,vruchten bomen in soorten,en nog veel meer wat de Europese landen niet hebben maar dat zij graag zouden willen hebben en als het kan er weinig of niets ervoor betalen;;als men investeerders in het land aantrekt,,laat men zulke handelingen hun vrije gang,;;het zou andersom moeten zijn;;dat landen ons vraagt om in hun te investeren,en niet hun in ons investeren,,,,Winston lackin dengki a tori


  Maak melding

 5. Ach Surinamers mogen blij zijn, want voor het eerst in de geschiedenis heeft Suriname een duidelijke buitenlands beleid.

  De zwartkijkers mogen boos blijven, want Suriname buitenland beleid is niet enkel en alleen gericht richting Noordzee, we zijn niet meer eenkennig, we verruimen onze blijk.

  Wen er maar aan, want momenteel hebben we de beste regering die Suriname ooit heeft gehad, de meest progressieve regering met aan het hoofd Z.E Desi Delano Bouterse.


  Maak melding

 6. ja,het su regering is goed bezig om investeerders aan te trekken,als er ook goede afspraken word gemaakt die geen negatieve gevolgen voor nu en in de toekomst zal hebben,,daar zal men heel voorzichtig mee moeten zijn.

  power,su regering


  Maak melding

 7. @Boycotten

  Dat er rijke stinkers in Suriname zijn is wel waar,maar er zijn heus niet genoeg om te bereiken wat we willen.Daarom moet er naar buiten gekeken worden naar buitenlandse rijke stinkerds die een uitgebreider netwerk hebben om wat wij hebben te bieden naar buiten toe helpen uitdragen.


  Maak melding

 8. @takimang boycotten heeft gelijk, ….zorg er voor dat je ambtenaren apparaat goed werkt.En Suriname is slecht in het maken van goede deals met investeerders.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.