Surinaamse handelsmissie Indonesië uitgesteld

22

PARAMARIBO/AMSTERDAM, 30 aug – Een handelsmissie onder leiding van parlementariër Paul Somohardjo (Pertajajah Luhur) gaat voorlopig niet door. Dit meldt de Ware Tijd. Volgens Somohardjo zal het nog even duren. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken moet eerst een bezoek brengen aan Djakarta. Dat is zo afgesproken, maar wanneer die trip plaatsvindt is niet bekend.

Lackin had al naar het Aziatische land moeten gaan. Die trip had in juli moeten plaatsvinden. Het ging niet door, omdat Lackin met spoed naar een bijeenkomst in Paraguay moest. Volgens Somohardjo moet de missie de onderlinge handelsrelaties verbeteren. De ministers van Landbouw Veeteelt & Visserij, Natuurlijke Hulpbronnen en Handel & Industrie gaan mee. Somohardjo is door president Desiré Bouterse aangesteld als speciale afgezant.


22 REACTIES

 1. OOooooh, eerst moet Lackin reizen daarna volgt Somo en troep . Wat is het toch netjes geregeld tussen deze twee kwakzalvers.
  Reizen doen ze naar behoren…BEURT om Beurt,1 voor 1,niet allemaal tegelijk want dan is het zeeeeeer opvallend.
  Corruptie van je welste hier.
  Mevrouw Ganga er is werk te doen hier voor jou en je legertje.


  Maak melding

 2. Het is goed dat zij op handelsmissie gaan,maar zij moeten nu wel echt gaan letten op de deals die ze sluiten.Want Su begin weer op De Eldorado van eeuwen terug te lijken voor de aziatische multinationals.Denken wij wel aan de komende generaties ?? Er komt waarschijnlijk weer schot in de suikeronderneming in Commewijne.Goed zo.In het westen van het land gaat de deuren van een gigantische houtverwerkingsbedrijf open ,werkgelegenheid voor +400 man/vrouw.Wie zijn de managers bij deze bedrijven:Chinezen ja,onze kondremans of niet.Los van discriminatie het de aziatische ondernemers.Maar wat about Berjaya en Musa?????? ook zo twee gigantische bedrijven toen met tot in de punten uitgewerkte plannen.Geweldige ondretekeningen van M.O.U’s.Waar zijn deze bedrijven vandaag aan de dag.Een groot deel van onze bossen zijn kaalgekapt,hoge produktiviteit.Wat is er met deze houtblokken gebeurt??Vul het maar zelf in..Allemaal daar gelaten en verrot.Mismanagement,corruptie op hoogniveau.Jere noh,een man die om de hand van zijn; naar zijn denken;zijn geliefde gaat vragen moet hij zich eerst goed laten informeren door anderen.Nu deze aziatische ondernemers hun eigen land kaal hebben gekapt,waardoor zij constant geteisterd worden door natuurrampen,komen ze hun heil elders zoeken onder het mom van hun bedrijven staan genoteerd op de beurzen in de wereld.Ontwikkeling niet tegen elke prijs.Regering let goed op Uw zaken.


  Maak melding

 3. Paul weet niks van zaken doen.

  n het voorjaar van 2002 meldde de secretaris van de stichting Bouw en Exploitatie Woningen dat Somohardjo 200.000 dollar steekpenningen had geëist na het tekenen van een intentie-overeenkomst voor de bouw van minimaal duizend woningen. Toen de Zuid-Koreaan Philip Kim dat weigerde te betalen werd de overeenkomst door het ministerie verbroken. Bij de rechtszaak waarin een schadeclaim werd geëist werd het bedrijf niet ontvankelijk verklaard.
  In 2002 werd bekend dat hij nog steeds stond ingeschreven als Nederlander in het bevolkingsregister van Rotterdam. De Surinaamse wet verbiedt het echter aan personen met een hoge post om een dubbele nationaliteit te hebben. Als snel werd er een verband gelegd met de kwestie die toen speelde rond NDP-presidentskandidaat Rabin Parmessar die ook twee paspoorten zou hebben. Somohardjo verklaarde toen “Ik ben in 1995 genaturaliseerd en heb dat keurig gemeld aan de Nederlandse ambassade in Paramaribo. Ik heb alles gedaan om mijn Nederlands paspoort kwijt te raken.”

  🙂 enz enz


  Maak melding

 4. om heel eerlijk te zijn heb ik geen vertrouwen in somo alias tjekre tjekre ..hij belazert de boel …ik heb gezien wat hij met dong dong vene heeft gedaan …met bouta zou hij het niet flikken maar die man ruikt alleen naar macht …ik heb geen geloof dat hij naar indonesie gaat voor surinaamse belangen nee ik geloof er niet in ….somo houdt niet van oppositie ..als hij ziet dat hij een coalitie kan vormen met front doet hij dat ook .deze man vertrouw ik niet …maar goed bouterse heeft hem in zijn regering ik leg mij daar bij neer ..het is mijn mening .


  Maak melding

 5. Somo hoe hard je ook je best gaat doen om Indonesie binnen te halen je moet toch weten dat het eigen Indonesies volk marionetten zijn van de Chinezen.
  Het totale kapitaal stroom zit in handen van Chinezen en Indonesiers hebben de kennis niet.Zoals jij en je mede Javaanse minister dat niet hebben.Maar jullie ego is wel groot.Bouta is een moordenaar en die probeert zo duur mogelijk zijn huid te verkopen en laat jullie je gang gaan.


  Maak melding

 6. @pero
  Vertel dit niet aan mij/ons.Wat moeten qwe ermee?
  Ga dit maar aan je baas vertellen als je durft.
  Je moet, bent verplicht je er alleen maar bij neer(te)leggen cassaveplanter.
  Je bent toch een ja-knikker!


  Maak melding

 7. Savioen rommelhok ji geen kennis ,in j eigen vak van corruptie. Logisch niet.!! Wie is hier op aarde gekomen om alleen verliest te leiden. Oftewel te sufferen. Dus bigg upp somo en verbeter snel waar er verbeterdt moet worden.


  Maak melding

 8. Beroepsgluiperd Somo heeft maar één belang voor ogen en dat is het belang voor Somo zelf.

  Deze man is onbetrouwbaar, corrupt en dom.

  Een gevaarlijke combinatie


  Maak melding

 9. Beste mensen, ik reageer even op een ander bericht waarop wij wellicht niet kunnen of mogen reageren, Bouterse zegt
  geen Suriname zonder SLM, sorry hoor, ze moeten ten eerste die Henshuys eruit trappen die sukkel, en ten tweede de hele zaak opdoeken of nieuwe vliegtuigen kopen, want ik zie weer eentje neergaan…. allemaal gelul ik had toch een andere uitspraak van de President verwacht, ok dit wou ik via dit kanaal doorgeven, bedankt, ook de readaktie-


  Maak melding

 10. Hoe zat het ook al wel met de export van Surinaams water naar Afrika?

  Al 2 jaar hoor ik het ene plan na het andere en er nog nooit iets gerealiseerd.

  Volgens Bouterse stonden na zijn verkiezing in rijen dik voor zijn deur……..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.