Bouterse: “Geen Suriname zonder SLM”

29

PARAMARIBO, 31 aug – “Geen Suriname zonder SLM.” Dit zei president Desiré Bouterse bij de speciale lintjesregen voor personeel van het luchtvaartbedrijf. Het bedrijf heeft in zijn vijftigjarig bestaan overlevingskracht genoeg aan de dag gelegd. Dat kon ook omdat opeenvolgende regeringen er steeds waren wanneer nodig. Het mag ook wel anders.

Het is na een halve eeuw meer dan tijd voor verkeer de andere richting uit. “Het omgekeerde zou het geval moeten zij. De SLM zal de regering, dus de samenleving, moeten bijstaan door rijke inkomsten naar hen te laten stromen”, zei Bouterse. Het bedrijf heeft voldoende beschikbaar om grotere hoogtes te bereiken. Dat wordt ook verwacht de komende jaren. De SLM zal zijn mogelijkheden veel intenser moeten benutten.

“Als dit niet het geval is, betekent het dat de potentie niet optimaal benut wordt. Het beleid van mijn regering is deze anomalie te corrigeren”, aldus Bouterse. Hij ziet het bedrijf sowieso doorgaan “zolang Suriname bestaat.” Elf SLM-werkers kregen een staatsonderscheiding. Onder hen bevond zich directeur Ewald Henshuys. “Als bedrijf zorgen we voor verbindingen en communicatie. We doen het en het al vijftig jaar”, zei Henshuys.


29 REACTIES

 1. als je die foto bekijkt hier boven,,dan zie je, die 747-300 boeing vliegen boven sme.

  vraag is of het werkelijk zo is,of is het volks verlakerij..

  volgens mij staat deze kist in amerika in de woestijn te verroten..

  ik kan mij ook vergissen..


  Maak melding

 2. Ik ben neutraal inzake de regering Bouterse. Bouterse zegt:”geen Suriname zonder SLM’. Ik zeg:Aangezien SLM haar bestaansrecht dankt aan de Surneds, komt zijn uitspraak neer op: Geen Suriname zonder de Surneds.We weten allen dat velen aan het infuus liggen bij de Surneds, maar zonder de Surneds geen Suriname?


  Maak melding

 3. Baja kow hoop taki no wang kisie no fandong moro, bassi bai njoeng kisie en prakseer boeng sai je taki, no free nanga tra orga, wo broko oeng neki, efoe dati no kang dang joe o moesoe free nanga wit mang, prakseri boeng bassi…..


  Maak melding

 4. SLM bestaat uit de gratie van vele Surineds, zouden deze masaal kiezen voor de KLM is er binnen de kortste keren niets meer over van de SLM.
  Marcel, die kist is en was helemaal niet van de SLM maar van de KLM, die had dat toestel beschikbaar gestelt destijds!


  Maak melding

 5. Zou ik ook zeggen, na 30 jaar niet kunnen vliegen en gevangene in zijn eigen land heb moeten zijn vanwege zijn verleden als drugsdealer, en nu wel de gelegengeid heeft om naar bepaalde landen te kunnen vliegen, dan is de SLM ineens heel belangrijk geworden voor zo,n persoon.


  Maak melding

 6. Bouterse maakt misbruik van SLM en daarom deze mooie praatjes.Niet SLM of welk andere overheids instelling is in het belang van het volk.Ze dienen als melk koe voor deze heren.Dit is ook de reden geweest dat de directie van Staatsolie gekozen heeft verkoop aandelen zodat er een betere fin. controle plaats kan vinden.[de dieven weg te houden].Telesur moet zo snel mogelijk geprivatiseerd worden.Volk van Sur. accepteer niet wat Telesur doet.Het is jullie bedrijf en niet van de oplichters die als ze gekozen zijn denken dat het hun eigendom is.De directie is op raciale gronden gekozen zonder te kijken of hij/zij geschikt is voor de functie.


  Maak melding

 7. Dus?? Ik ga er vanuit dat de ticket goedkoper worden!! Yeah, iedereen kan dan vliegen met SLM!!!

  Bouta laat het zien! je daadkracht en niet laten blijven bij bluffen!! want je bluft en blaft te veel en hard ook!!


  Maak melding

 8. dirk,,

  die kist is door hensheysen directeur eigenaar gekocht toen dertijd voor US$ 4.5 miljoen .klm wilde het niet rechts streeks verkopen aan sme.

  deze hensheysen heeft ettelijke miljoenen n.l. US$ 12.5 miljoen verkocht aan de slm,waar hij toen directeur was op schiphol..

  ze hebben er flink aan verdient.
  laat ze de boeken open doen,dan zul je flauw vallen ..


  Maak melding

 9. Die kist heeft op naam van Henshuys gestaan. Vervolgens met winst doorverkocht aan SLM. Ik durf te betwijfelen dat KLM niet aan de Staat Suriname wilde verkopen.Aannemelijker is dat een kleine groep deze constructie heeft bedacht om njang te maken. Henshuys en consorten hebben het volk van Su op deze wijze enkele miljoenen lichter gemaakt. En als dank wordt hij onderscheiden.


  Maak melding

 10. Bouterse zei in het programma KAAK, vlak voor de verkiezingen van 2005 het volgende:’SLM is de nagel aan de doodskist van de Surinaamse economie”. Het kan verkeren.


  Maak melding

 11. Ik vind dat de Surneds, in het belang van hun portemonnee en de Surinaamse toeristeneconomie, SLM de genadeslag moet toebrengen door een EU carrier te charteren. Daarna richten we een Surinaamse carrier op i.p.v. SLM die concurrerend/goedkoper gaat vliegen, waardoor KLM met haat grotere overheadkosten haar vliegtuig op een andere route gaat inzetten.
  Als wij niets doen, dan zullen we over een jaar of 10 a 15 duurder en via via via moeten vliegen. Reden: steeds minder vraag naar tickets als gevolg van ouderdom enerzijds en kinderen die geen trek hebben in Su, anderzijds. Guyana heeft dezelfde fout gemaakt. Kijk maar hoe een Guyanees moet reizen om Guyana te kunnen aandoen.


  Maak melding

 12. Een inspiratiebron voor de SLM kan Ethiopian Airlines worden.De maatschappij is 100% in handen van de Ethiopische overheid maar opereert zelfstandig.Dus geen bemoeienissen van de overheid m.b.t.het management en het operationeel gebeuren.De maatschappij vliegt met een moderne luchtvloot op Afrika,Europa, Azië en Noord Amerika.Naast het vervoeren van passagiers is de luchtvracht divisie van de maatschappij een sterke poot.Wekelijks worden grote hoeveelheden Ethiopische producten vervoerd naar de verschillende werelddelen.


  Maak melding

 13. @ Rob G.
  Zo een vergelijking kan je niet maken want Ethiopia heeft ongeveer 85 miljoen inwoners en een veel grotere diaspora overal ter wereld.En als de overheid geen bemoeienissen heeft met het opereren van het bedrijf. wie sluit dan luchtvaart overeenkomsten?


  Maak melding

 14. En wie zijn personeelsledn: Geloof me Alleen Maar negers die vriendjes zijn van elkaar.
  En ga niet zeggen je discrimineert nee het is zo en anders zeg ik gewoon creolen .
  En trouwens henshuys is en blijft een ordinaire oplichter.


  Maak melding

 15. @Takimang, het is inderdaad zo dat Ethiopië veel meer inwoners heeft.Het is inderdaad zo dat de Ethiopische regering zich beperkt to het sluiten van luchtvaartovereenkomsten met andere landen. Maar dat wil ook nog niet zeggen dat alle passagiers die de maatschappij vervoert Ethiopiërs zijn. De maatschappij fungeert ook als een carrier voor personen en vracht tussen landen die geen directe verbinding hebben met een aantal (economisch) belangrijke steden in de wereld.Op een Amerikaanse CNN kanaal zag ik een interiew met een topman van deze maatschappij en wat ik interessant vond was de beleidsvisie voor de toekomst van deze luchtvaartmaatschappij.


  Maak melding

 16. DE SLM staat nog steeds voor veel vertragingen, geen correcte afwikkeling van, veelal terechte klachten, en een onbehoorlijk hoog aantal medewerkers.
  3 toestellen en 800 personeelsleden, hoe verklaar je dat tegenwoordig nog?
  Dat de SLM 50 jaar bestaat is al een wonder te noemen, en dan een stuk schrijven in de Nederlandse pers waarop niet gereageert kan worden?
  Dat is toch wel zeer bedenkelijk te noemen, ze zijn zeker bang voor te veel negatieve reactie’s?
  Vertragingen van enkele uren schrijven ze, nou zeg maar enkele dagen, net als vorig jaar november.
  Meer dan twee dagen vertraging in totaal.
  En komen ze met de inmiddels doorgevoerde compensatie?
  Nee dus, totaal niets, of een schijntje van € 50,00 en dan moet je ook nog afstand doen van je rechten!
  SLM, Slechte Lage Mentaliteit, daar staat SLM voor.
  Ik zal van mijn leven nooit meer met de SLM vliegen, al krijg ik het ticket gratis!


  Maak melding

 17. ZE betalen slecht hun werknemers, dat weet ik 1.000% Ik heb veel vriendinnen, kennissen die daar werken… Ze betalen tussen SRD 1,400-SRD 1,900 VOOR hun grondstewardess/Flight attendants/cabin crew/Stewards/stewardesses.

  Then so many people want to be Flight Attendants/Stewards/stewardesses.,,, ahahahaha NOT ME! I’m good with my ICT JOB SRD 3,500/month…
  They were letting some crew members to fly in the plane with a ticket but not as a crew member, but at the same time they had to their work normal on board! Let CASA knows this…Why i think they doing that one of the reasons, might be:
  If something happen to those Crew members that are there as passengers (with a ticket) SLM will not be responsible lets say in case the plane crash…As a crew member they will have to kind of feed that dead crew member children/family etc. What else could it be… hmmmm I dont know u guys list now 😀

  Sorry for my Dutch but I’m a BraSur…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.