Staatsolie exploreert zelf idee uitgifte aandelen

52

PARAMARIBO, 21 jul – Staatsolie gaat zelf de mogelijkheid na van het uitgeven van aandelen. Dit meldt de directie. Centraal staat de discussie over het verkopen van aandelen van het bedrijf. “Hierbij kan de staat een minderheidsdeel van haar aandelenbezit afstoten en de verkregen financiële middelen aanwenden voor prioritaire nationale doelstellingen.”

Als voorbeelden in de regio worden genoemd Ecopetrol van Colombia en Petrobras van Brazilië. “Deze bedrijven hebben gefaseerd een minderheidsdeel van het aandelenbezit wijd verspreid geplaatst. Daarbij is het uitgangspunt dat het bedrijf als strategisch bezit van de staat behouden blijft, leidend geweest. Deze aandelenspreiding heeft geresulteerd in versterking van de marktwerking.” Voor de bedrijven zelf was er ook voordeel te halen, zoals meer productiviteit en efficiency.

“Deze bedrijven behoren thans tot de groep van World Class bedrijven met een robuuste besturingsstructuur”, aldus de directie van Staatsolie. Voor het onderzoek zal een commissie Onderzoek Democratisering Staatsolie worden ingesteld, met vertegenwoordigers van de regering en Staatsolie. Vanwege het belang zal nationale en internationale expertise worden ingeroepen. “Het vertrouwen dat Staatsolie van de gemeenschap geniet wordt hoog gewaardeerd en dat moet behouden blijven.”

52 REACTIES

 1. Dit is ook mijn insteek en verwacht dat Staatsolie maximaal 49% van haar aandelen vermarkt voor het aantrekken van vers kapitaal.
  Ook de Surinaamse burgers moeten de mogelijkheid en kans krijgen om desnoods 1 aandeel te kunnen kopen.
  De overheid moet niet alleen aan de banken, verz. mijen en overige institutionele beleggers denken maar ook moesje en mai zouden zich strakjes aandeelhouders van Staatolie moeten noemen.

  Ik hoop dat deze opzet voor het aantrekken van kapitaal een enorm succes wordt, zodat de nieuwe raffinaderij zonder problemen kan worden gefinancierd !

  Let wel, de vorige regering (NF) heeft kort voor de verkiezingen behalve het invoeren van de FISO regeling, ook het contract getekend voor de bouw van deze raffinaderij enkel en alleen om de MC in de financieele problemen te brengen omdat ze al deze kosten niet zouden kunnen opbrengen.

  Het NF was alleen vergeten dat er slechte en goede tijden zijn voor Suriname, en die goede tijden zijn eindelijk aangebroken.

  Als de nieuwe raffinaderij d’r eenmal staat dan zullen wij er rekening mee moeten houden dat we behalve Surinaamse crude oil, ook de grote olie reserve’s die voor de kust van Cayenne zijn ontdekt moeten gaan verwerken.
  De fransen zullen toch wel gek zijn om zelf een nieuwe raffinaderij in Fr Guyana op te zetten of de halve wereld met ruwe olie te zeulen om deze verwerkt te krijgen, onderwijl er in PBM een nieuwe spik & span
  installatie staat.

  Onder president Bouterse komt het eindelijk toch goed met Suriname ! We love you mr President !


  Maak melding

 2. Uhh??#!@

  Er was toch sprake van een buffer van meer dan US$ 800 miljoen in de staatskas?
  Kunnen we niet eerst een deel daarvan aanwenden voor prioritaire nationale doelstellingen?

  Een aandelen-emissie klinkt heel mooi, maar lijkt me niet echt verstandig in deze tijd.
  Immers, een van de oorzaken van de economische crisis op deze aardbol was de pure hebzucht van aandeelhouders. Deze werden steeds veeleisender; the sky was the limit; winstgevendheid was geen criterium meer, men wilde steeds meer winst. Mega financiele instellingen en multinationals werden daardoor genoodzaakt grote risico’s te nemen. Risicobeheersing was not done.
  Totdat in oktober 2008 de pleuris uitbrak.

  We zijn nu 4 jaar verder en verkeren nog steeds in diepe recessie ondanks de vele maatregelen die tot nog toe genomen zijn; ook de onlangs aangescherpte regels volgens Basel 3 heeft niet mogen baten.

  Heren direktie Staat-olie en regeringspartijen; think about it.


  Maak melding

 3. Weer een ka nieuw woord “prioritaire nationale doelstellingen”. Begin eerst aan het volk, dat over het algemeen goede scholing ontbeerd, uit te leggen wat dit betekent en welke de exacte doelstellingen zijn. Dat zou het eerste begin moeten zijn. Het veronderstelde, “Het vertrouwen dat Staatsolie van de gemeenschap geniet wordt hoog gewaardeerd en dat moet behouden blijven.” lijkt mij evident, het is ten slotte de gemeenschap die overigens als belasting betaler nu aandeelhouder is. Anders dan een forum lid hierboven stelt dat moesje en mai, na de aandelen emissie ook aandeelhouders zouden kunnen worden, zijn juist zij, onder de huidige omstandigheden al aandeelhouders. Na uitgifte zijn moesje en mai alleen maar nog aandeelhouders over een nog kleiner deel van de koek. Dat deze emissie het volk ook niet veel meer zal brengen dan zij nu al heeft, terwijl onze rijke criminelen hun gestolen geld kunnen witwassen en als maar rijker worden lijkt mij theoretischer. De aandelen emissie zal maar voor een klein deel aan de vooral corrupte bende voordeel brengen.
  Suriname let op uw zaak!!!!!!


  Maak melding

 4. Boerenveen mi boef, jij hebt het mooi voorbeid noh…

  nu kunnen jullie boevenbende en je eigenen tot in de 3e generatie aandeelhouders worden alsook de vriendenclub tog!!!

  mai en moesje hebben hier geen ballen verstand van ALSOOK geen GELD !!!!


  Maak melding

 5. @Milton
  Let wel, de vorige regering (NF) heeft kort voor de verkiezingen behalve het invoeren van de FISO regeling, ook het contract getekend voor de bouw van deze raffinaderij enkel en alleen om de MC in de financieele problemen te brengen omdat ze al deze kosten niet zouden kunnen opbrengen.

  Ik stond bijna volledig achter je verhaal totdat je dit schreef.Dan denk ik wat zielig dat je na 2 jaren nog bezig bent met de vorige regering.
  Wat dat aangaat kunnen jullie leren van vene,die heeft het land met heel veel schulden overgenomen.Hij heeft het een keer bekend gemaakt en daarna heb je hem nooit meer over gehoord.Hij heeft de problemen op zijn stille manier opgelost.
  Stel nou dat NF de verkiezingen had gewonnen ,dan zouden ze toch zelf opdraaien voor de problemen die jij hebt benoemd.
  Dus wat jij zegt is typisch limbo stijl, maar blijven jullie maar zo dorgaan ,dan zullen jullie zien hoe groot nf weer word.
  Het volk slaapt niet, ze hebben nu al door dat jullie uit onkunde afgeven op nf.Want mc heeft tot nu toe nog niets bewezen,alleen maar blablabla.


  Maak melding

 6. Terwijl Front bezig is met de noden van het volk, moet het ook aflossen de immense schuld van wijdenbosch en DADA!!

  Maar het volk werd ongeduldig en koos voor de ratten combinatie Dada, Lonnie & Somo en dit hebben zij geweten ook!!!

  Eerst kwam de government-take,..toen verhoging kinderbijslag en hierna kwam sardien!!!


  Maak melding

 7. De voorbeelden die Staatsolie noemt, vooral die van Petrobras zijn inderdaad goed om te volgen. Maar als meneer begint met het verkoop van aandelen zodat de overheid dat geld kan gebruikten voor zijn corrupte praktijken dan ben ik 200% tegen.

  Elke verkoop van aandelen van zo een belangrijk staatsbedrijf moet ten eerste gediscusseërd worden in het DNA, en er moet duidelijke wetgeving komen over wat wel mag en wat niet (maximale te verkopen aandelen etc). En Staatsolie moet alleen aandelen verkopen om kapitaal op te halen om te investeren in een hogere productie en onderzoek, wat Suriname veel meer van baat zal zijn.

  Anders zie ik niet het punt in verkoop van aandelen om Bouterse´s wanideeën te financiëren. Dat is niet het volgen van het Petrobras voorbeeld, maar gewoon een typische Surinaamse oplossing om meer geld te laten verdwijnen.


  Maak melding

 8. @ Vene, wat jij zegt is niet helemaal waar. Na de verkiezingen in 2000 hoorde je het NF constant roepen dat ze de puinhopen en puinzooien van de militairen en Bouterse/Bosje moesten opruimen.
  Het gevolg, volgens hen, hiervan was dat men niet addequaat met de ontwikkeling van het land kon beginnen. Echter was niets minder waar, want de weg was toen vrij om hun zakken te vullen en te roepen van ‘monie no de ‘ !

  @Sabaku, ik weet niet of jij weet wat spin off effecten betekenen maar zal het je in Jip en Janneke taal proberen uit te leggen.
  Staatsolie is op dit moment idd van elke Surinaamse staatsburger en zorgt deze firma zeker voor een aanzienlijk deel van de staatsinkomsten.
  Echter, om de mogelijkheden en capaciteit van dit bedrijf nog verder uit te breiden is er veel geld nodig
  die men vanuit de markt zou kunnen ‘lenen’.

  Eén of andere idioot gaf hierboven aan om de staatsreserve van $ 800 mln hiervoor aan te spreken, maar die snapt er duidelijk de ballen van !

  Met het nieuw en vers kapitaal dat zal worden aangewend kunnen de nodige investeringen worden gedaan, en krijgen de nieuwe aandeelhouders(moesje, bai & mai) meer rechten om te bepalen wat er met het bedrijf gebeurd. Op dit moment wordt dit bedijf enkel politiek misbuikt en heeft het volk (hoewel ‘eigenaar’ van Staatsolie) absoluut geen moer over enige gang van zaken te vertellen.

  De nieuwe aandeelhouders zullen er zeker voor zorgen dat het bedrijf op de juiste wijze en op een goede manier wordt gemanaged en zal de leiding ook naar deze groep moeten luisteren.

  Al met al wordt dit een hele nieuwe situatie voor Suriname en hoop ik dat dit, ook voor de aandelen en obligatie handel in het algemeen, positief zal zijn.


  Maak melding

 9. het is duidelijk dat sommige gasten niet goed kunnen luisteren echtwaar zielig hoor met die reacties hier het lijk als je een paar gasten hier volg als of zij de deskundegen zijn die het beter weten en kunnen doen


  Maak melding

 10. @pasew en overige forummers, Odi odi.

  @pasew: Voor Sardien, kregen ze eerst een verhoging van de AOV, vervolgens Amnestie, Reshuffelen en daarna
  ‘ik roep je terug’. Dus olie- of tomaten sardien komt nog.

  Ik heb nog heel wat oude Surinaamse munten ergens opgeborgen.
  Ik ga ze gebruiken om ook heel wat (aandelen) te kopen
  bij Staatsolie voor mijn nakomelingen.
  Vanuit het (hiernamaals) kan ik dan ook alles in de gaten houden.

  Nu ben ik net bezig een lekker broodje met tomaten sardien (gebakken) te eten.
  Vrouwtje staat de koffie klaar????

  Want @pasew en Wiep-Ding) verschijnen straks ten tonele
  met hun (aandelenpakket), die te koop worden aangeboden aan (Vene & Sabaku).


  Maak melding

 11. @milton van jou kan ik veel leren oke jou reactie vindt ik top no spang mik ding beer doi t,gaat ze niet lukken blijf ze maar scherp houden want ze slapen hoor,,


  Maak melding

 12. Houd er wel rekening mee,dat su niet als europa is,wij kunnen onze binnen landse zaken niet europees gaan inrichten anders hebben wij binnen de korste tijd een probleem met de natuur en met ons zelf,wij kunnen niet zeggen in holland doen zij het zo dus doen wij het ook,als wij dat doen betekend dat wij nog geestelijke en mentale slaven van die witman zijn,.het surinaamse natuur met zijn natuurlijke waarde moet behouden blijven,als wij onze ma doti niet goed onderhouden dan aleen maar uitbuiten en vewaarlozen om volgens een wit man systeem rijk te worden,,dan heben wij een groot probleem,maar als wij onze land op een natuurlijke orde instaleren zal er altijd balans tussen ons en de natuur zijn en krijgen wij en waare kennis om ons leven op een goede baan te houden en onze sociaal bestaan te herstellen,,(of heb ik het mis).Er zijn nog vele dingen in suriname die door ons ondekt moet worden,denk jij dat die wit man die meerdan 1000 jaren ons gebied en levensgedracht onderzoekt ons gaat vertellen wat zij van ons weten(naturlijk niet),Zij zullen ons nooit de waarheid vertellen,,deng sabi iffu unu kon sabi na tru fu unu srefi nanga sang deng du nanga unu na takru movo sang deng leri unu fu kiri unu srefi,,,,deng abi fu long.Ik ben een kem-imseti(zwarte mens)geboren in suriname,mijn voorouders zijn nooit slaven geweest maar uit hun gebied door arabieren en europeanen onvoerd en naar een ander geboed gebracht om dwang arbeid voor hen te verichten,,dat zijn wij de surinamers(het gebied van de creator).


  Maak melding

 13. En laten wij die voor de president gekozen hebben,met hem zamen de strijd aan gaan om onze land op een ordelijke manier te stabilieseren en ophouden elkaar af te troeven of instrijd met elkaar ik weet dat wij zo niet zijn.
  koni


  Maak melding

 14. Zaterdag 21 juli 2012 om 12:45 uur, door takkie
  @milton van jou kan ik veel leren

  Hhahaaha takkie ik hoop dat je het ook onthoud, want je hebt nog veel te leren.

  @milton
  zakken vullen is van alletijden. geld of geen geld hun vullen hun zakken wel.Ben je zo naïef om te denken dat deze regering hun zakken niet vullen?
  Nou ik kan je zeggen dat wat dat aangaat deze regering erger is hoor.


  Maak melding

 15. @ kenneth keeldar.
  Op 25 heeft een porno bladen verkoper met een groep landverraders de wereld laten zien hoe ze het doen zonder hulp van die witman.
  De schade aan de natuur die nu wordt aangericht zal generatie duren voor het hersteld wordt, om maar te zwijgen over de andere schade.
  Zolang zwarte mensen de schuld van hun falen,tekortkoming in de schoenen van andere leggen zullen ze nooit vooruit komen.


  Maak melding

 16. Laten we even ervan uitgaan dat de “witman” de schuld was. Wiens schuld is het nu?

  De redenering dat mai en consorten nu te zeggen zullen hebben klopt om meerdere redenen niet. 1 zoals je zelf aangaf, blijft minimaal 51% van de aandelen bij de staat. Je spreekt jezelf dus tegen. 2 aandeelhouders met weinig aandelen hebben niet genoeg macht, tenzij ze een blok vormen. Zie jij 15.000 aandeelhouders al een gezamenlijk standpunt innemen?

  Voorts betwijfel ik of de aandelen wel in handen komen van mai en consorten.

  Om nog een leugen te ontkrachten: het geld voor de raffinaderij is er al lang. Staatsoliebedrijf leeft niet zoals jij, Milton, door eerst te kopen en dan kijken hoe je het betaalt. Denk je echt dat de leveranciers dingen voor je gaan ontwerpen als ze geen betalingsgarantie hebben?

  Overigens is niet het Front begonnen met de raffinaderij, maar Staatsolie. Het Front kon dus onmogelijk de nieuwe regering in problemen brengen.

  Emotionele NDP stemmingmakerij dus.

  Overigens vraag ik me idd. af waar dat geld van de government take naar toe gaat. Men verweet Bene dat hij te veel spaarde. Deze regering gaat er echter mee door. Mag het nu plotseling wel?

  Die meneer die over die 800 miljoen sprak, heeft het niet begrepen, volgens jou? Wel leg jij het uit, no?

  Staatsolie kan via obligatieleningen ook geld ophalen in Suriname.

  Jij wil een bankstel hebben om naar TV te kijken, maar je hebt geen geld ervoor. Daarom verkoop je die TV. Vervolgens ga je op je bankstel naar de muur kijken.

  De vergelijking met Petrobras gaat trouwens mank. Petrobras was toen reeds een miljardenbedrijf.

  Ook dat verhaal over Frans-Guyana klopt niet.

  De Surinaamse raffinaderij is ontworpen voor Surinaamse olie. Het is nog niet bewezen dat dat dezelfde is als van Frans-Guyana.

  @ takkie: blijf van Milton leren. J’o ka. 😉


  Maak melding

 17. zometeen gaan net alsof geert wilders zij over antillen ook lobi SU in de verkoop op marktplaats zetten.
  wat een stelletje domme ganzen zijn dat hier in SU.


  Maak melding

 18. Aandelen uitgeven via staatsolie is voor de doorsnee Surinamer een illusie, daar deze niet echt over voldoende geld beschikt om in aandelen te gaan, maar er worden wel op deze manier mogelijkheden geschapen voor criminelen met veel zwart geld om dit wit te wassen, zodat deze criminelen nog rijker kunnen worden, en dat is ook een van de redenen dat de politiek vooral deze criminele president zoveel procent aan aandelen wil uitgeven.


  Maak melding

 19. Dus paarse schapenen verkopen hun TV om bankstel te kopen hahahahaha, vindt hele goeie. ze zitten allemaal naar de muur te kijken hahaha ai me gado .


  Maak melding

 20. @ Midette psssst! je maakt mij gek!!love you!! ik mag je wel naast mij hebben als mijn linker en Esmerald als rechterhand hebben !!! Pasew go jang gratsie lek wan boerikie!!

  @Paraman fa fu ju nanga ding Jorka torie???


  Maak melding

 21. @Jack Russel, elke doorsnee Surinamer die de mogelijkheid heeft en dit zou willen is wel in staat om aandelen van Staatsolie te kopen en dat is in ieder land zo. In Nederland, USA, UK, Frankrijk, etc. geldt hetzelfde, als je voldoende geld hiervoor hebt kun je aandelen kopen want die krijg je niet gratis !

  De bedoeling met aandelen is dat je jou geld aan een bedrijf c.q. instituut leent, en als tegenprestatie wordt indien eea naar behoren is geweest, dividend uitgekeerd en dat zou je als rente moeten zien op jou input in zo’n bedrijf.

  De Surinamers die geen geld hebben om extra te kunnen investeren in Staatsolie hebben altijd nog een meerderheidsbelang (de overheid) binnen dit bedrijf en zullen via de overheid hun deel zoals sociale voorzieningen c.q. zorg ontvangen.

  @takkie, laat die redi musu’s maar voor wat ze zijn. Onze president is de juiste weg ingeslagen en heb ik eindelijk hoop voor Suriname.
  Ik heb jaren terug, toen ik tijdens mijn studie in een beleggingsclub zat, heel veel hiervan opgestoken.
  Alleen zijn de tijden nu veranderd en zijn er op dit moment behalve aandelen, obligaties en opties nu ook derivaten, swaption, en nog veel ander financieel vuurwerk waar een non insider (niet alleen de weg) maar ook heel veel geld kwijt raakt.

  Ik hoop alleen dat de Surinaamse beurs c.q. overheid dit in de gaten blijft houden en in goede banen zal leiden, want als de ‘snelle jongens’ in de financieele wereld lont ruiken, zouden we Amerikaanse financieele toestanden in Suriname kunnen verwachten.

  Ergo, overheid check jou financieele wetgeving en pas deze zsm aan want gezien de huidige economische opleving in Suriname komen de hooggeschoolde financieele snelle jongens er zeker wel aan !!!


  Maak melding

 22. Hallo hallo ,
  De direktie van staatsolie en de nationale regering zullen/gaan gezamelijk een beleid uitstippelen in het belang van Republiek Suriname !!!
  Neks no fout !!!
  Is het soms de bedoeling dat de Republiek Suriname eerst om een goedkeuring/fiat moet vragen/krijgen van ….???
  Verwacht men dat ???
  Republiek Suriname is een staatkundig onafhankelijk land en staat met geen enkel ander land in hiearchische verhouding !!!
  Of zijn er plannen voor een militaire invasie of de zgn politionele actie ???
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!
  ALLES WAT GOED IS MOETEN WIJ ( SURINAMERS ) BETRACHTEN
  DAT GEEFT AAN ONZE REPUBLIEK SURINAME WAARDIJ !!!


  Maak melding

 23. Zaterdag 21 juli 2012 om 12:30 uur, door Milton
  Zaterdag 21 juli 2012 om 16:25 uur, door Milton
  @Milton,
  Als je mij een beetje hebt gevolgd hier op dit forum zal je hebben gemerkt dat het niet mijn stijl is te reageren op anderen. Dat gezegd hebbende het volgende: Ik weet niet waar jij de arrogantie vandaan haalt om te denken dat je mij gaat kunnen onderwijzen in zaken als beleggingen e.d. Je zult dan toch van betere huize moeten komen en e.e.a. zeker niet in jouw analogie van Jip en Janneke taal moeten proberen uit te leggen. Je hebt iets over beleggen en dividend gehoord, misschien wel in de boeken gelezen en denkt natuurlijk meteen dat je de specialist bent, ja? Ga aan moesje, mai en ook aan mensen van jouw soort in Jip en Janneke taal uitleggen hoe zij die aandelen van Staatsolie moeten kopen en al die andere nonsens die je hier op dit forum zit uit te kramen en ervaar, natuurlijk in je eigen perceptie, zelf wat voor spin off je achterwerk gaat krijgen. In plaats van af te geven op al die redi musu’s, zoals je anderen afschildert hier op het forum, zou je moeten lezen en hen met goede argumenten moeten proberen tegen te spreken, anders dan die waardeloze dogma’s die je hier zit uit te kramen.


  Maak melding

 24. @midete ik leer in elk geval van jou e.a. maar oeng no e jere dat oeng o kier mi.Je laatste regel was weer zo eentje mi lafoe dat mie aai e long watra echt,maar goed wie weet wat er misschien aan de had is met Wikileaks,Musk,Determinist en Danitia?Mensen ik mis jullie.Ik las jullie post graag en met plezier.Geef dus aub een teken van……dan oen tang boeng.
  Glenny.


  Maak melding

 25. Een heel goede beslissing en dat moet snel gebeuren zodat andere ontwikkelingen plaats kunnen vinden.
  SU is onafhankelijk en moet dus ook zelfstandig dit land gaan besturen.
  Afhankelijk van andere landen ontwikkeling hulp wil zeggen een slaaf van die land worden en dat willen wij helemaal niet meer hebben.
  De arme SU moeten tijdens deze SU Regering rijker worden.


  Maak melding

 26. Het lijkt me interessanter als Staatsolie over zou gaan tot een aandelenemissie. M.a.w. Staatsolie geeft nieuwe aandelen uit om kapitaal te vergaren om haar expansieplan te financieren.

  Maar ik zou het ook een slim besluit vinden van de Surinaamse overheid als zij een deel van haar aandelen verkoopt om kapitaal binnen te halen om haar woningbouwprogramma met betaalbare huren in Suriname te financieren.Het geld moet ergens vandaan komen wil je de huisvestingsplannen realiseren.

  Op deze manier kan de overheid de samenleving terugbetalen in het kader van het gebruik van de natuurlijke hulpbronnen, door het huisvestingsprobleem in Suriname voor een deel aan te pakken.


  Maak melding

 27. @Sabaku

  Helaas is Jip en Janneke taal vaak het enige wat redimusu’s echt begrijpen. En wat bedoel je met mensen van jouw soort? Ben je soms een koelie? Argumenten op dit forum? Laat me niet lachen. De meeste lieden hier kunnen niet argumenteren en kramen net als jij de grootste onzin uit. Get a life!


  Maak melding

 28. Milton, je weet net zo goed als ik, dat sinds die paarse bende de macht hebben, de doorsnee Surinamer armer is geworden, en heb zelf deze uitspraak door enkele NDPers horen zeggen, dus als jij daar een andere mening over hebt is dat jouw zaak.


  Maak melding

 29. 1 Miilton durft – zoals gewoonlijk niet in te gaan op wat ik schrijf, hij blijf er om heen draaien en begint te insinueren.

  @ Pero: Ik had willen zeggen dat je als een ezel redeneert, maar die ezel gaat boos worden, dus ik doe het maar niet 😉

  En nu serieus: Keur je echt, zonder enige kritiek, alles goed wat deze regering doet? Kunnen ze in jouw ogen echt nooit iets verkeerd doen? Dat is toch niet normaal?


  Maak melding

 30. Hhahahha ai midete ik lig echt in een deuk.
  Joe tja deng nanga pero,maar ja hij heeft er ook niet voor gekozen om een ezel te zijn.Of toch wel?Hhahaahha


  Maak melding

 31. Zaterdag 21 juli 2012 om 18:49 uur, door Sabaku
  Uw rfeaktie gelezen hebbende zit ik nu te wachten op een intelligent weerwoord van beleggingsspecilist Milton.


  Maak melding

 32. Ook de Hakrinbank moet er aan geloven!

  “De economische vooruitzichten voor dit jaar en op middellange termijn zijn volgens het jaarverslag van de Hakrinbank ‘overwegend gunstig’. Er wordt US$ 3,5 miljard geïnvesteerd in de mijnbouwsector (goud, uitbreiding olieraffinaderij en bauxiet).” bron starniews.

  De overheid is ook van plan om aandelen van deze bank te verkopen. bron gfc.

  Zo te lezen is er genoeg geld weggelegd om te investeren, waarom alsnog staatsolie in de verkoop?
  What’s next?


  Maak melding

 33. nep {suri patriot }vene … wij hebben geen tijd voor de [oppositie ]en sommige surinedl …als wij onze tijd met jullie gaan verdoezelen worden wij net zo dom achterlijk onderdanig en afhankelijk …en dat willen wij niet .

  wij presteren in su je ziet het ,wij zijn bezig en olland bezuinigen meer zeg ik niet.. .tik oeng ai loekoe ….ik laat jullie over aan rutte en opa rozenthal .
  zeg tegen deze gasten en front …dat onze ambasade in frankrijk nog steeds open is ….,ook die vergadering gaat door in novenber ….oja zeg ze dat de reserve valuta van suriname weer omhoog is gegaan .
  suripatriot en vene …hoeveel moeten jullie bezuinigen in olland ….die voetsel banken worden een nachtmerrie mie boy … rutte ontkent dat er voetsel banken zijn …. jullie kunnen alleen maar spuit poep krijgen onder rutte…..hihihihihii

  pero


  Maak melding

 34. Geen enkel nuchter weldenkend mens kan moeite hebben dat staatsolie geheel onder beheer van volk van Suriname blijft. Dus als geld nodig is om productie te verhogen en werkgelegenheid te scheppen dan moet dat kunnen. “Neks no fout” if verkoop aandelen aan eigen volk. Dus ook Surineds.

  Zij die horen, zien, lezen of horen:

  Ik wil geheel Alliance met behoud van werknemers overnemen. Daarnaast “Kapitaal injectie”. Ik maak er een NV van en eerst werknemers en misschien dan ingezetenen.

  Ik wacht !!!


  Maak melding

 35. Om buitenlandse bedrijven aan te kunnen trekken is het noodzakelijk dat de huisvestingssituatie van het personeel in orde is.Een land met een gigantisch huisvestingsprobleem is ook niet aantrekkelijk voor veel buitenlandse investeerders.Bedrijven willen geen gedonder hebben m.b.t. de huisvesting van potentiele werknemers.Dit komt de bedrijvigheid en de inzet van het personeel niet ten goede.Een doordenker voor minder intelligente mensen als Savioen.


  Maak melding

 36. Laten we het beste hopen. Ik hoop niet dat Staatsolie in handen van krab-dagoes komt. Ik wil niemand minachten, maar laten we eerlijk zijn, welke normale surinaamse burger heeft genoeg verstand van zaken om aandelen bij Staatsolie te kopen, zonmder dat zij bedrogen worden??????? Rijke rijstboeren, landbouwers, met geld zullen worden verleid en misleid……en intussen worden omgekocht en voor je denkt zijn zij slaaf van………


  Maak melding

 37. vene mie mang je hoeft niet te geloven waar ik woon ik weet wel beter en dat is belanrijk …verlopig moet jij in olland overleven ..rutte staat op scherp om jullie de nek om te draaien ..in su is het oke mie mang .geloof het of niet suriname gaat vooruit ..het doet jullie zeker pijn dat er vorderingen worden gemaakt he vene …,trouwens ik neem aan dat pa vene jou familie is vandaar dat je wild om je heen slaat .

  mie mang ,nps vhp kunnen ten grave gedrahgen worden er is een andere generatie.. dit is niet de generatie van bana nanga batjauw ..ze kunnen het volk niet meer voor de gek houden met een aalmoes zoals nederland de vhp en nps altijd heeft zoet gehouden met een aalmoes .

  vene mie pa er waait een andere wint in su .
  kom een kijkje nemen op dijkvelt..tenminste als je weet waar dat is dan zal je zien wat er gedaan wordt aan de opbouw van su.. .maakt niets uit als het de vorige regering was die de aanzet gaf…het gaat mij om een surinaamse zaak …niet als wat deze redimusus zien als partij belang .ik bekijk het in nationaal belang ..en dat ontbreekt bij deze gasten .ze zijn zo gefokust op olland dat ze vergeten dat het om hun eigen land gaat .jullie zijn echt zielig .

  bouta mie mang go go go


  Maak melding

 38. koos het zijn deze [krabdagoes} die aan de macht zijn zullen suriname op de kaart zetten reken maar .
  het bewijs is gelevert dat het geen woorden zijn maar daden wat bouterse doet …hij heeft het laatste woordt.. .vene moest durven om het laatste woord te hebben toen hij aan de macht was …somo en olland hadden het laatste woord ja .


  Maak melding

 39. gmap en vrienden,,,,wat een achterlijkheid,jij zegt tegen sra dat hij een nep su is,,,maar weet jij dat die sra een echte crioro mang is,,jaaa ik ben kenneth keeldar,,en geen witte konte likker..waarom klaag jij zo,,,volgens mij ben jij geen echte surinamer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.