Van Gaal wil Patrick Kluivert als assistent-coach

55

Patrick Kluivert is door bondscoach Louis van Gaal benaderd om als diens assistent aan de slag te gaan bij het Nederlands elftal. De topscorer aller tijden van Oranje fungeert momenteel als trainer van Jong FC Twente.

Van Gaal, die onlangs door de KNVB werd aangesteld als trainer, ziet in zijn voormalige pupil de ideale tweede assistent naast Danny Blind. De 36-jarige Kluivert, zoon van Surinaams oud-voetballer Kenneth Kluivert en een Curaçaose moeder, begon in 2008 aan de cursus Coach Betaald Voetbal.

Na een stageperiode bij AZ en een functie bij het Australische Brisbane Roar FC streek hij neer bij NEC, waar hij als assistent en spitsentrainer fungeerde. Vorig jaar stelde FC Twente hem aan als trainer van het beloftenelftal.

55 REACTIES

 1. Ik hoop, dat Patrick Kluivert de jonge internationals op het hart zal weten te drukken, om als prof te leven. Dat heeft hij namelijk zelf niet gedaan, waardoor deze uiterst getalenteerde aanvaller al op 28-jarige leeftijd oud-international was. Patrick, veel succes.


  Maak melding

 2. Hmm,..van Gaal is slim
  Je hebt de suries nodig om de flair in het spel te brengen.
  Winston moet hij ook nemen voor de verdediging.
  Ja we zijn een uniek volk, en soms hebben we het niet in de gaten.
  Een Surinamer hoeft niet in Suriname te wonen om een Surinamer te zijn,…en zit in je hart.
  Ook al ben je NDP-paars of VHP,NPS..het maakt niks uit je bent een Surinamer.


  Maak melding

 3. Ik ben blij dat van Gaal Kluivert een kans geeft. In nederland moet je als allochtoon je drie dubbel bewijzen en meestal kunnen ze je geen kans. Je moet altijd hun kont likken.

  Kijk maar met de hoogste politie chef, die hebben ze nu als directeur jeugzorg.

  Kijk wat ze met Albayrak | nu.nl/politiek | Het laatste nieuws …van COA hebben gedaan, ze vonden dat ze teveel verdiend, nu weggewerkt en wie zit op de post, een blanke……

  Dus Patrick, pak je kans met twee handen en vergeet je verleden, want de maloten zullen je altijd aan je verleden blijven herinneren, vergetende wat je hebt betekend voor het Nederlands elftal en het voetbal in het byzonder.

  Go for it…..
  alfa


  Maak melding

 4. V Gaal had al een ja knikker in huis gehaald, die Danny Blind, hij had v Bronkhorst eerder gepolst maar die is slim, en heeft terecht geweigerd, en blijft gewoon in de Maasstad bij Feyenoord, heel goed van die jongen. En die Patrick haalt ie nu binnen, ja wat moeten we van die verwachten, een heel goeie voetballer was ie, absoluut, maar in trainers wereld, zoals het nationale elftal, is het andere koek, die gasten die er spelen, hoef je ze niet te vertellen hoe ze moeten voetballen, beter kan je ze niet maken, zorg er wel voor dat er geen gemor en meer is, en dat het collectief hecht is, dus ik wens Patrick het beste toe, want buiten de grasmat heeft ie in feite nog niets laten zien, en met de WK 2014 in het vizier, mi boi, we zijn en dat klopt allemaal benieuwd hoe v Gaal de weg zal bewandelen en waar ie zal eindigen!!!!


  Maak melding

 5. Nog even een reactie op wat ik hierboven lees wat iemand meegeeft en de naam Winston B noemt, boi, V Gaal begin daar niet aan, me begi, louis no doe, aw taj soso djoegoe djoegoe, meer zeg ik niet het spreekt voor zich. Louis gaat het niet doen, let op.


  Maak melding

 6. @Ferdinand Hossenbux,

  Ik ben benieuwd wat u weet van Kluivert dat u zo stellig kunt zeggen dat hij buiten het voetbal niets heeft gepresteerd. dat is een boude uitspraak!

  Zet u dat (oordeel) af tegen wat u heeft gepresteerd? Zoja, hoe kunnen we dat vergelijken? Eventueel toetsen?

  Verder lijkt u ook een waardeoordeel te geven over de trainers kwaliteiten van Kluivert en ook die van Bogarde. Heeft u kennis om daarvan een waardoordeel te geven of bent u ook een van die mensen die op voorhand al een oordeel klaar hebben?

  Heeft u Winston B al in de hoedanigheid als trainer meegemaakt?

  Heeft u in de gaten hoe u mensen afbreekt die u helemaal niet kent? Beseft u wel hoe negatief u bezig bent?

  Los van het feit of van Gaal de heer Winston Bogarde nu zou aannemen of niet, staat voor mij als oud voetballer als een paal boven water dat Winston een toegevoegde waarde zou kunnen zijn met zijn staat van dienst. Dat geldt voor alle voetballers die op een dergelijk niveau hebben gespeeld.

  Van de heer Cruijff bijvoorbeeld is ook altijd gezegd dat als hij ergens komt er stront aan de knikker is. Het is geen makkelijk persoon. Overal waar hij komt is er spanning. in uw woorden dyugu dyugu

  Van van Gaal hetzelfde. Toch is ontegenzeggelijk bewezen dat deze mannen voetballers beter maken.

  Ergens hebben ze ondanks hun karakter een kans gekregen om hun talent te ontwikkelen. Van Gaal heb ik in die tijd van zijn ‘kans’, van dichtbij meegemaakt en kan zeggen dat het kantje boord was of hij lag eruit.

  Gun mensen als Kluivert en Bogarde, net zoals Ronald de Boer, Frank de Boer, Cocu, Wischge, Stam, Koeman,Huistra,Bergkamp, Jonk, een kans.

  Of bent u van die groep die mannen als Seedorf, Davids, Bogarde, Kluivert, Menzo, Reiziger, om een of andere reden minder vindt dan de eerste rij genoemde voetballers? Als dat zo is ben ik erg benieuwd naar uw argumentering.


  Maak melding

 7. Een reactie op nou ja weer zoiets je weet niet wie wie is, ik wil alleen dit meegeven het is mijn mening, en dat weten veel mensen als v Gaal Winston binnehaalt, dan vul maar zelf in, en de bond gaat er nooit mee akkoord gaan, dit is niet zomaar een club, en Patrick kan wel een diploma hebben ok, heel goed, maar wat voor ervaring heeft die man, en deze jongens Blind en Patrick gaan v Gaal nooit tegen gas geven, hou dat goed in de gaten, gaan ze niet doen, en die jongens
  die in het team spelen, deng boi moeilijk, maar goed, belangrijk is hoe nu verder,deze jongens gaan hem nu bijstaan, ja op hoop van goede zegen, meer niet!!!
  Ik bedoel er niets negatiefs mee!!!


  Maak melding

 8. Kluivert, topscorer van Oranje en in zijn glorietijd behorend tot de allerbeste spitsen ter wereld. Go for it Kluivert en heel veel succes!!!!!!


  Maak melding

 9. @Ferdinand Hossenbux

  De Boer, Blind, Van Basten en al die over het paard getilde voetballers hadden natuurlijk ‘heel veel ervaring’ toen ze als trainer begonnen. Met andere woorden, je lult uit je nek. Iedereen moet ergens beginnen en dat geldt voor Frank de Boer, Blind, Van Basten en ook voor Kluivert. Kruip eens uit je slavenrol en gebruik je gedekolonialiseerde hersenen. Als je die hebt tenminste.


  Maak melding

 10. Je bedoelt het niet negatief zeg je. HET IS NEGATIEF!

  Je kent deze mensen niet en hebt een oordeel. Je weet niets van trainingen en verhoudingen in het voetbaal, dat blijkt.

  Mensen roepen vaak maar wat en anderen roepen dat maar na. Waarom zou Blind geen tegengas geven bij van Gaal? En misschien beter, waarom en waarop moet iemand tegengas geven?

  Als mensen complementair zijn is dat dan niet genoeg? Tegengas, ja knikkers zijn van die kreten geslaakt door mensen die niets van management afweten

  Jouw persoonlijke mening doet er gelukkig niet toe. Maar het zijn dit soort aannames die kansen van mensen blokkeren.

  Iets dat ik bij Surinamers vaker heb gemerkt. Ze kennen iemand van twintig jaar geleden, of ze kennen de familie, iets, of wat en dan subtiel zinnetjes droppen zoals jij nu doet. Op die manier doe je deuren voor anderen dicht.

  Het heeft niets met krabben te maken want dat zijn dieren die van vrijheid houden en anderen niet in de weg willen lopen, maar het tekent wel een bepaalde mentaliteit.

  Een mentaliteit die we meten aanpakken want het werkt vooruitgang tegen.

  Kijk in de spiegel en vraag je af, wat jij ervan zou vinden als mensen op een dergelijke manier over jou zouden praten wanneer jij voor je kans zou willen gaan.

  Stoot geen brood uit een ander zijn mond en leg geen stenen op de anderen hun pad. Je kent ze niet, weet niets van ze.

  Ik wens ze allemaal groot succes en jij ook met alles wat je doet.

  O ja, een goede tip. als je een mening vormt, baseer die dan zoveel mogelijk op feiten. Anders moet je geen mening geven, of die in ieder geval voor je houden. wat er namelijk uit je mond komt, gaat niet meer terug!


  Maak melding

 11. Een reactie op wat ik hierboven lees, natuurlijk geen naam, niet belangrijk, maar 1 ding met die Blind en Patrick naast v Gaal hoop ik voor jullie dat het goed gaat, ik heb niets met Oranje, als het gaat prima, zo niet ook prima, voor jullie succes met het trio!!!!
  En lul ik uit mijn nek zoals iemand hierboven aangaf,
  hij zit in mijn broek!!!! En hij had het over slavenrol, hoe dan in 1863 was ie al afgeslacht of niet, of geef het maar aan!!! kom op, o ja dit nog hersenen had je het over, maandag wil ik andere halen, ze zijn in verkoop, goed of niet, laat me weten.


  Maak melding

 12. Een reactie op wat ik me nu afvraag op wat hierboven staat,ik kom net van de spiegel vandaan, nou ja, geen verandering, goed of niet of had je wat anders verwacht, vertel, ik wacht, maar kijk ook in jou spiegel!!!! geen nacht speigel, want laat maar!!!!
  En dit nog je gaf een tip, strak, maar je maakt een
  ddddd fout, niet jij bepaalte een mening van een ander
  die geeft iemand gewoon en de redactie bepaalt of ie dat op scherm zet, denk daarover na, we leven in NED!!!!
  vrij om een mening te geven!!!!!
  Vanmiddag had ik de discussie nog met mensen over het Ned elftal, en die wij dan het ging gemoedelijk,
  normaal mekaar recht in de ogen aankijken, maar hier op
  deze site hebben veel mensen een andere naam!!!!!


  Maak melding

 13. Ferdinand,

  iedereen heeft recht op een eigen mening. Jij dus ook.

  Wat mijn punt was, is dat je in jouw mening iemand afbrand. dat je zonder iemand te kennen op een openbaar forum een negatief beeld schets van iemand die zich hier niet kan verdedigen.

  Ok nog een keer een oer iets waar jij geen verstand van hebt. Blijft nog steeds staan dat jij jouw mening mag hebben.

  Ik leg je uit dat die mening gebaseerd was/is op aannames en ik wijs je op de consequenties van jouw mening.

  Dat alles is mijn mening die ik baseer op de uitspraken die jij doet. dat maakt dat mijn mening feitelijk is onderbouwd en de jouwe dus insinueert!

  het is negatief. In plaats dat je dat neemt als een man en dat beaamt, kruip je weg in een slachtoffer rol en haal je er anderen bij.

  Kinderachtig hoor. Ik vind dat ik trouwens heel netjes ben gebleven in vergelijking met jou.

  De manier waarop je die twee voetballers afserveert is naar MIJN mening, normen en waarden, laag bij de grond. het tekent een bepaalde mentaliteit dat je dat zelf niet inziet.


  Maak melding

 14. Reactie op het bericht hierboven, een ieder zijn mening dus zo kan je nog honderd jaar doorgaan, de redactie bepaalt hoe en of wat, en mensen die me kennen, echt kennen ja, die zeggen altijd jij zegt en geeft mee zoals jij dat ziet!!!! loop niet achter anderen hun mening aan!!!


  Maak melding

 15. Kluivert moet zakelijk zijn en bedanken net als van Bronckhorst. In zijn huidige functie als trainer van Jong Twente bij een ambiteuze club als FC Twente zit meer perspectief dan als 2e assistent van het NL elftal!


  Maak melding

 16. Reactie op Nationalis, goed gezien, Giovanni is slim, en bij Feyenoord kan ie werken aan wat ie uiteindelijk wil en meer misschien, Patrick moet goed nadenken of ie dit echt wil, want die weg naar het WK a moeilijk no ka, en boeng weri, bij Twente ligt die druk niet zo hoog, en langzaam komt het wel goed met Patrick, En v Gaal voor hem is dit alles of niets, hij moet, zeker hij moet!!! en dat weet ie, wat in 2001 gebeurd is ok,
  forget it now, vooruit moet ie, naar Brazilie toe, en dan zien we wel weer!!!! Geen WK baja, daar ben ik nuchter in, zonder meer!!!!!
  OK Nationalis tek eng…….


  Maak melding

 17. Patrick Kluivert heeft zowel bij Ajax als bij Barcelona het beste gepresteerd. Van FC Twente heeft hij het groenlicht gekregen om als assistent van Van Gaal bij Oranje te gaan werken en bij FC Twente te blijven. Het zal mij niet verwonderen als Kluivert deze mogelijkheid om verder te groeien in het trainersvak en bondscoach aangrijpt. Voor zijn toekomst kan hij zijn voordeel mee doen als Oranje waar hij deel van gaat uitmaken prijzen pakt. Hij kan dus Bondscoach van Oranje worden in dat geval. Frank de Boer, Frank Rijkaard ea zijn ook assistent geweest bij Oranje en zie nu hoe zij het als clubcoach doen.

  Bovendien moet men niet vergeten dat er ook meer speelt. Johan Cruijff is niet zo blij met Louis van Gaal als coach van Oranje. Cruijff wil net zo als hij een dikke stem heeft bij Barcelona en bij Ajax ook hier zijn stem bepalen. Ofschoon Louis als Patrick ook bij Ajax naam gemaakt hadden, zag hij toch daar andere oud- ajax spelers die gediplomeerd zijn. Vergeet niet het incident tussen Edgar Davids met Cruijff toen Louis bij Ajax werd binnen gehaald en hij aangaf waarom Edgar wel was binnengehaald. Blind was ook van het kamp van Gaal en deze is hem daarom ook niet vergeten.

  Ik heb vertrouwen in van Gaal, blind en kluivert. Allemaal weten wat betekent voor de nummer 1 plaats gaan en met minder geen genoegen te nemen. kent u de woorden van van Gaal nog toen ze de wereldbeker in Japan gewonnen hadden, wij zijn de besten, of soort gelijke woorden. Cruijff zal alles met argus ogen volken en zal in de telegraaf zijn gal wel uitspuwen.

  Ik had toch gezien dat Ruud Gullit de coach van Oranje was geworden. Oranje zal Brazilie 2014 wel zeker halen, genoeg kwaliteit. De surineds zullen wel aan hun trekken komen, Nigel de jong, Emanuels ea. Dat zal ook meegespeeld hebben dat Louis van Gaal een speler als Kluivert erbij wilt hebben, behalve de kwaliteiten (oa.van hem als de topscoorder van Oranje allertijden tot nu toe, gelet op zijn leeftijd ook met jonge spelers dichterbij hen staat dan hij als oudere coach.


  Maak melding

 18. Kenners voorspellen Kluivert een grote toekomst als coach. Hij heeft vriend en vijand verrast bij Twente.

  Er zijn veel, heel veel beginnende trainers die het een eer vinden om als assistent bij oranje te komen. Alfred Schreuder had graag willen blijven als assistent maar wordt voordat hij 1 wedstrijd heeft gecoacht al weggestuurd (ten faveure van Kluivert/)

  De uitstraling van het Nederlands elftal, ook al ben je assistent is vele malen groter dan trainer zijn bij een jeugd elftal. Daarbij komt dat Kluivert bij niet de eerst de beste in de keuken kan kijken wat betreft organisatie, management, trainingen en coaching.

  Ik weet dan ook niet waar al die azijnpissers het over hebben. Doemdenkers die alleen maar de beperkingen zien. Ook voor Twente is dit natuurlijk prachtig, want, dit straalt ook uit naar de club.

  Ik weet dat Kluivert een professionele inbreng heeft en JUIST vanwege de situatie om en rond het Nederlands elftal, ECHT wel op zijn extra kwaliteiten is aangezocht.

  Deze ervaring heeft hij dan ook maar mooi op zijn palmares staan. Hoeveel kunnen het hem nazeggen?

  In de slipstream van bekendere assistenten als: Advocaat, Neeskens, van Hanegem, Zwartkruis, Michels, etc

  (Michels was officieel assistent maar in de praktijk tijdens het wk74 de baas)

  Ik bekijk trainers als Kluivert, Bogarde, Menzo als minimaal gelijkwaardig als alle andere trainers in Nederland. Juist hebben zij een aantal unieke eigenschappen die naar mijn mening de doorslag zouden kunnen geven bij vooral topclubs.

  Geef ze de kans op ervaring. De volgende die ik aanbeveel zijn; Vanenburg,(later) Davids, Reiziger, (later)Seedorf, Trustfull, Gorre.

  Go bodies GO!


  Maak melding

 19. Vanenburg heeft het niet gered, met name in Duitsland,
  In ned ja, bij een topclub komt ie niet aan de bak, als speler was ie geweldig, Davids kan zich liever met andere zaken bezighouden, het trainersvak ho maar, Edgar je was als voetballer heel goed, een vechter, en Reiziger die zal zich tweemaal bedenken om trainer te worden op een hoog niveau, ok dan!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 20. Trustfull en Gorre, die gaan nooit een grote club trainen, hier in Ned, echt niet, en in het buitenland never nooit een grote club ja!!!!! Laat ze de dingen doen waar mee ze bezig zijn, het ga jullie goed boys!!!


  Maak melding

 21. Werving en selectiebureau Ferdinand Hossenbux in en uit de bocht.

  Als jij de gemiddelde norm zou zijn van alle hoofden van de personeelsafdelingen in Nederland, weet ik waarom het werklozencijfer onder allochtonen twee keer hoger is dan dat van autochtonen.

  En het meest stuitende is dat de heer Hossenbux denkt dat hij een positieve bijdrage levert.

  Als je zelf niet in de gaten hebt en na interventie nog steeds niet kunt inzien waar jouw mening uit de bocht gaat, dan is er weinig tot geen hoop op verbetering.

  Ik mag hopen dat men jou niet op dezelfde manier meet en weegt. DAT gun ik namelijk niemand.

  En dan zeggen; “het ga jullie goed jongens” is het meest hypocriete dat ik tot nu toe heb gelezen!

  Aan de andere kant is het ignorancy ten top.


  Maak melding

 22. Reactie op wat hierboven gepend staat, valse hoop, jammer voor die gasten die je voordraagt in het voetbal, ze gaan aan de bak kunnen ja, zeker maar niet in de top, forget it, en je noemde ook Menzo, nou daar noem je wat zeg, in het betaalde voetbal is ie gewoon een hulpje, meer niet een ja knikker, In Surinaamse termen een bobo, en nu ligt de bal weer bij jou, nog meer toppertjes die je in petto hebt…….


  Maak melding

 23. Of ik een postieve bijdrage lever, bepaalt een ander
  de redactie, ik geef een mening en dat nog in 2012, en de mensen weten weten wie dat doet, maar als er geen naam vermeld staat maar wel wat anders ja, dan spreekt dat voor zich, waar ik van hou is face to face je ziet mekaar, en dan de volle laag, en je weet wie wie is, en dat spellteje daar doe ik niet aan mee, van een valse naam!!!!!!en maar negatief reageren.


  Maak melding

 24. Hossenbux,

  je argumentatie snijdt totaal geen hout. Je komt op een forum waar mensen zich bedienen van een identiteit. Dat je een beter verhaal zou vertellen als je face to face tegenover iemand staat is de grootste BS die ik de laatste jaren heb gehoord.

  Juist op deze anonieme manier zou je elkaar de volle laag kunnen geven. Maar waar gaat het om?

  iemand de volle laag geven? Om wat? Waarmee?

  Of dat we elkaar met feiten in een discussie proberen te overtuigen.

  Bullshit blijft bulshit, ook al bind je er een strikje om hoor.

  Wat je neerpent snijdt geen hout, nogmaals.

  je mening is gebaseerd op aannames en die schaden de mensen waar jij het over hebt. Je kent die mensen niet, kent hun kwaliteiten niet. Je hebt ze namelijk nog nooit in dat kader gesproken.

  Je hebt hun kennis niet objectief getoetst. Ik heb grote bedenkingen over jouw objectiviteit in deze kwestie maar meer nog over de onderliggende motieven en vooroordelen die je jouw mening hebben laten vormen.

  Jammer dat je niet openstaat voor opbouwende kritiek en direct in een soort van reflex schiet, je schiet daar dus niets mee op.

  Is het schaamte dat je op deze manier reageert? Moet je een imago ophouden of zo? Wat het ook moge zijn, het is niet constructief Hossenbux.

  Gelukkig zijn het geen mensen als jij die de toekomst van deze brada’s bepalen. Je bent gelijk aan de doorsnee Hollander in jouw kijk en mening op en over deze jongens.

  Gelukkig hebben deze jongens in het ‘buitenland’ groot aanzien en genieten ze veel respect. Iets dat ze ook toekomt. Een reputatie waar jij niet aan kunt tippen. Het enige dat jij kunt is een warrige mening erop na houden.Een mening gebaseerd op aannames en roddels.

  Nu doen meningen er gelukkig niet toe, het zijn de feiten die tellen.


  Maak melding

 25. Als er eentje is onder al die jongens die wat bereikt heeft in het voetbal en waar men tegen opkijkt en dat is zo
  is dat Seedorf, die is altijd zich zelf gebleven, en nog steeds, en in Suriname geniet deze man enorme waardering, de rest en dat weet ik van de keren dat ik daar was, moeten ze niets van hebben, ze walgen van die gasten, deze jongens zijn rijk kan dat hebben ze bij mekaar verdiend, maar wat in het voetbal gaan betekenen, op top niveau vergeet het, trouwens ik was onlangs in Amsterdam, en ik hoorde geen mooie verhalen over meneer Winston B weet jij ook, als voetballer hebben ze wat neergezet op het veld en daarna basta,
  Je kan allerlei papieren op zak hebben maar de praktijk daar gaat het om, maar blijf reageren op je
  strak naampje, ik op mijn echte!!!! ga zo door, ik op mijn manier!!!! Mekaar de volle laag geven op een anonieme manier, natuurlijk kan dat, maar wel is dat
  een, nou ja laat het woord maar vul hem zelf maar in,
  ik bepaal geen toekomst voor niemand, en trouwens ik ben een blakka boy, noteer dat, en ik ga niets bepalen voor blakka´s, Een reputatie doet me niets ik ben een man van de straat, elke dag weer, eenvoudig geen roem, niets helemaal niets, maar als je niet praat merk ik als anderen dan kan je opzouten, en dat verdddddddd ik!!! Ik ben effe pleite ben zo terug, voor de volle laag, zonder k…..vest!!!!!


  Maak melding

 26. @vraag me af,..niks mis met de kritische mening van de heer Hossenbux.Hij reageert op dezelfde manier als de heer Jan Mulder, Dhr. Derkssen van voetbal International en onze Prem


  Maak melding

 27. Reactie op Surinam Patriot, bedankt voor je berichtje, ik reageer gewoon op iets maar iemand die is het niet eens met mij en veegt de zaak, jammer, maar goed ik geef alleen een mening meer niet, en dat mag op deze site, gelukkig dan. Als we het allemaal eens zouden zijn met mekaar dan kan de deur dicht, en dan niets meer. Tek a dei.


  Maak melding

 28. Ook bij Orange met Kluivert wordt het helemaal niets.
  Ze moeten met een nieuw team beginnen met jonge spelers.
  Trouwens met van Gaal heb ik ook geen goed gevoel.Hij
  was al in 2001 trainer van Orange maar hij heeft gefaald.Ik denk dat wij Brazilië niet halen in 2014.
  Wij zijn altijd favoriet alleen komt het nooit uit.


  Maak melding

 29. Ok Johannes jij weet het, goed zo, het is wel afwachten, maar in 2014 stel dat v Gaal naar Brazilie afreist, is dat ook alles. Je hebt 4 van die boys in het team die moelijk zijn, Rafael, Klaas, Robin, en Wesley, die zien Patrick al aankomen, beter kan je die gasten niet maken, ze hebben de top al bereikt!!!!!
  Ze gaan toch hun eigen weg!!!!! Laat je deze jongens thuis dan begin je weer onder aan de trap, dan kunnen ze wat doen wellicht in 2018!!!!!! maar dan zonder v Gaal tegen die tijd!!!!!! Ned als WK ik denk het voorlopig niet!!!!!


  Maak melding

 30. Van Gaal?

  Met of zonder Kluivert gaat het van Gaal niet lukken om Oranje tot grote prestaties te brengen. Gewoon omdat van Gaal een clubtrainer pur sang is.
  Louis moet zijn spelers dagelijks kunnen zien, spreken, strelen, in bad en in bed stoppen en nog voorlezen ook. Louis moet zijn spelers kunnen knuffelen maar ook straffen wanneer nodig en ze ook kunnen aftrekken bij hoge nood. Louis is een clubtrainer en geen bondscoach. Ik zou Kluivert aanraden om zich goed te bedenken voordat hij deze stap maakt. Het kan fataal zijn voor zijn verdere trainersloopbaan.


  Maak melding

 31. Heel erg leuk voor Patrick. Go for it.
  Trouwens hij heeft geen Curacaose moeder. Ze is wel daar geboren uit Surinaamse ouders, maar ze is een Surinaamse en is als kind naar Su gekomen (Plein v. 12 mei)!!!


  Maak melding

 32. Die Hossenbux snapt er toch echt niets van. En waar haalt hij die onzin over van Bronckhorst vandaan?
  Trouwens, ook Passant zegt zo maar iets. Cruijff heeft bij deze voorzitter al 1½ jaar helemaal geen inbreng meer bij Barca.
  Van Gaal is en blijft Nederlands trainer nr.1. Blind en Kluivert worden zijn veldtrainers.
  Taktiek en opstelling bepaalt van Gaal en alleen van Gaal. Ja-knikkers of nee-schudders hebben bij hem geen enkele invloed.
  En zo hoort het : van Gaal is de alleen-verantwoordelijke.


  Maak melding

 33. Reactie op Henk, het is niet belangrijk voor mij wat jij neerpent, snap 1 ding maar Patrick en Danny zijn ja knikkers, een voetoe boi, meer niet, v Bronkhortst is niet zo geil om naast v Gaal te gaan zitten, hij blijft lekker in de Maasstad, heel goed. Het is nog de vraag of Ned Brazilie haalt, en stel dat, dan is het datttt alleen!!!! en je hebt ook van die gasten die een Kluivert nog een keer bondscoach zien worden, daar geef ik liever geen antwoord op.


  Maak melding

 34. Als je niet eens weet dat Giovanni’s achternaam van Bronckhorst is (meerdere malen toon je dat) en beweert dat hij door Louis benaderd is, toon je niets te weten.
  Met Oranje heb jij niets? Wat doe je dan hier?


  Maak melding

 35. @Ferdinand Hossenbux

  En waarom zou Kluivert geen bondscoach kunnen worden? Vanwaar jouw reacties vol met rancune en waarschijnlijk pure jaloezie of nog erger. Kluivert is nog steeds topscorer van Oranje en herbergt een fenomenale voetbalkennis in zich. Als Van Basten het kon, waarom Kluivert niet? Wat is er toch mis met jou? Ik ruik toch echt wel een zwaar postkoloniaal syndroom.


  Maak melding

 36. Reactie op Henk, jij bepaalt niet wie hier wel of niet kan wonen, ben ik blij om, ik woon al heel lang hier ok, en over v Bronkhorst gesproken en Oranje, ik ben al vanaf 1968 een Feyenoorder!!!! en ben apetrots dat ie bij Feyenoord blijft, trouwens alle Feyenoorders zijn blij, en over Oranje, ik ben geen fan van ze, moet dat dan, als ze goed spelen. ok, zo niet ook goed, maar wat ik wil meegeven WK worden ze niet, never nooit. En v Gaal had v Bronkhorst eerder gepolst voor ie dat deed bij Patrick!!!


  Maak melding

 37. Reactie op Tritonus, eerst over Marco, wat heeft die nou bereikt bij Oranje, geen flikker geen prijs, ok, bij Ajax, ook geen moer op top niveau dan, nu bengelt ie bij Heerenveen, En nu gaan we naar Patrick als je verstand van voetbal hebt, ik denk het wel misschien meer dan ik, jere dang,die gasten die daar in Zeist zitten, die bond doel ik op, denk jij dan, tenminste misschien ben ik er niet meer, maar 1 ding weet ik, en heel mensen met mij, voorlopig ja, voorlopig, gaat geen donkere man op die bank zitten bij Oranje, als eerste man, ik ben ook een kleurling maar dat heb ik al uit mijn hoofd gezet, en dat Patrick topscorer is van Oranje, van harte Patrick, zal zo nog blijven,
  maar ik vind jammer dat ie die voetoe boi van v Gaal zal zijn, want v Gaal beslist en zo meer, en zijn bbbbb maatjes hebben niets in te brengen!!!! En ik als zwarte, ik rancune je kent me niet, nee echt niet….. nu ben jij aan zet!!!


  Maak melding

 38. Hossenbux toch : lezen is moeilijk. “Wat doe je hier” betekent : wat doe je hier op deze site en reageer jij het meest van allemaal terwijl Oranje je NIETS doet. Dat heeft met wonen in Nederland niets te maken. Jij weet niet dat Bronckhorst met ck wordt geschreven en claimt toch al 44 jaar Feyenoord supporter te zijn. Ga je schamen!


  Maak melding

 39. @Ferdinand Hossenbux

  Het gaat er niet om of een zwarte bondscoach zou kunnen worden. Wat dat betreft deel ik je mening omdat de Ollanders een stelletje racisten blijven. Het gaat er om of Kluivert zou kunnen functioneren als bondscoach. Ik zeg ja.

  By the way! Tritonus is het bos in gestuurd door de moderator maar ik neem graag het roer over. 😉


  Maak melding

 40. Reactie op Henk, wat ik hier doe, waar bevindt jij je
  vertel, heb jij het in Ned voor het zeggen, trouwens sosms vraag ik me af hoe dom en snel mensen zich geirriteerd voelen zoals jij, express heb Gio zijn achternaam zo geschreven en jij tuimelt er zo,i,n doe ik wel vaker maar goed, en mag ik ook bepalen welk land ik volg met voetbal, of wil jij het mij vertellen,
  waarom ik ptatta moet aanhangen…..en heb je inbreng op deze site, zeg het, ook belangrijk, voor jou denk ik, en neem dit ook mee niets is sterker dan dat ene woorddddddddddddd, ja vul maar in…….. ik wacht op het antwoord, maar ik ga nu even een bita nemen, ben zo terug, goed of niet!!!!!


  Maak melding

 41. Reactie op Tritonus, ik denk zelf dat Patrick als de tijd daar zou zijn om als bondscoach te fungeren men hem nooit die kans gaat geven,schat jij goed in, en het nationale elftal leiden is andere koek, ik denk eerder dat die een clubtrainer kan worden, maar ik zou dan goed ervaring bij Twente opdoen en niet naast v Gaal, want als v Gaal 4 keer verliest en 2014 mist dondert ie ook op!!!!


  Maak melding

 42. Nu is het mij duidelijk, Hossenbux, je schreef de achternaam van Gio MET OPZET verkeerd.
  Stom van mij zeg om daar in te trappen.
  Ik zal er niet meer in trappen hoor, hahaha, je hebt hierboven BEVINDT JIJ, GEIRRITEERD, EXPRESS dus verkeerd geschreven om ons te testen?
  Zielepoot!


  Maak melding

 43. Ditonus, je gebruikt het woord “racisme”. Kun jij onderbouwen waarom het eventueel niet-benoemen van Kluivert als bondscoach op racisme gebaseerd zou zijn?


  Maak melding

 44. @henk

  “Kun jij onderbouwen waarom het eventueel niet-benoemen van Kluivert als bondscoach op racisme gebaseerd zou zijn?”

  Daar trap ik dus niet in. Ik kan alleen discussies voeren over beweringen die ik daadwerkelijk heb gedaan.

  Speciaal voor jou zet ik ze op een rijtje:

  1] Kluivert is tezijnertijd zeker in staat de functie van bondscoach op zich te nemen.

  2] Ik vind de Nederlanders racistisch.

  Jij mag koppelen wat je wilt maar ik ga niet in op uitspraken die ik niet heb gedaan.


  Maak melding

 45. Reactie op Henk, vanavond belde iemand me op die dit allemaal volgt maar nooit reageert, ai zei ie, die Henk trapt erin, en kijk nu weer, ik ga door op mijn manier, maak je niet druk, Henk let op jou Patrick, en stimuleer die zaak praat met die top in Zeist, Jou favorietje als bondscoach, als je dat voor mekaar krijgt zet ik alles in Zeist in het donker, en dan mag jij mij zoekennnnnnnnnnnnn ok!!!!!! Ga ervoor en op naar 2014, Olanda Campeone Mundial con el entrenador mejor P Kluver ja ja. Mooi zo toch, naar je zin!!!! Dit wil je horen, nou hier voor jou!!!!

  ja ja!!!!!


  Maak melding

 46. Als kluivert van mening is dat deze stap goed voor zijn trainers loopbaan is dan doet hij dat.
  voor de rest vindt ik de grootste deel van de reactie rijp voor de prullenbak,onzin dus


  Maak melding

 47. Reactie op Henk, die berichten van jou waaronder zou ik die moeten plaatsen, ik ga mij daar niet vuil aan maken, maar over het onderwerp, weet je het nog een paar dagen dan maakt v Gaal de selectie bekend voor 15 augustus, met die twee voetoe boys van hem, goed opletten wat ie gaat doen, hij ja niet die twee!!!!


  Maak melding

 48. Bondscoach Louis van Gaal heeft zijn eerste voorlopige selectie bekend gemaakt. Onder meer Jordy Clasie, Bas Dost en Ricardo van Rhijn maken deel uit van de 32-koppige groep. Oranje speelt over twee weken een oefenduel tegen België.

  Clasie (Feyenoord), Dost (VfL Wolfsburg) en Van Rhijn (Ajax) zijn de enige drie debutanten in de selectie. Mark van Bommel is zoals verwacht niet opgeroepen, hij kondigde na het EK aan een stapje terug te doen. Ten opzichte van de EK-selectie zitten Adam Maher, Jeremain Lens, Urby Emanuelson, Vurnon Anita, Ola John, Siem de Jong, Nick Viergever en Stefan de Vrij er bij. Zij ontbraken in Polen en Oekraïne.

  Van Gaal maakt vrijdag 10 augustus bekend welke spelers in de definitieve selectie voor de oefenwedstrijd tegen België zitten. Het duel met de Belgen is op 15 augustus.

  Voorlopige selectie Nederland

  Doel: Tim Krul (Newcastle United), Maarten Stekelenburg (AS Roma), Michel Vorm (Swansea City)

  Verdediging: Khalid Boulahrouz (Sporting CP), John Heitinga (Everton), Joris Mathijsen (Málaga CF), Ricardo van Rhijn (Ajax), Nick Viergever (AZ), Ron Vlaar (Aston Villa), Stefan de Vrij (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Ajax) en Jetro Willems (PSV)

  Middenveld: Ibrahim Afellay (Barcelona), Vurnon Anita (Ajax), Jordy Clasie (Feyenoord), Urby Emanuelson (AC Milan), Nigel de Jong (Manchester City), Adam Maher (AZ), Stijn Schaars (Sporting CF), Wesley Sneijder (Inter), Kevin Strootman (PSV), Rafael van der Vaart (Tottenham Hotspur)

  Aanval: Bas Dost (VfL Wolfsburg), Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Ola John (Benfica), Luuk de Jong (Borussia Mönchengladbach), Siem de Jong (Ajax), Dirk Kuyt (Fenerbahçe), Jeremain Lens (PSV), Luciano Narsingh (PSV), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Bayern München)

  alfa @ 01-08-2012 16:52:19


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.