Vakbond Academisch Ziekenhuis ruikt geld

17

PARAMARIBO, 20 jul – Personeel van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP, heeft er steeds meer moeite mee te geloven dat er geen geld is voor betere lonen. Dit stelt de vakbond bij het ziekenhuis in het kielzog van berichten over het relatief hoge salaris voor de aanstaande directeur. Van de vakbond mag het beloningssysteem voor ambtenaren, Fiso, overboord.

Personeel en vakbond aanvaardden Fiso enkele jaren terug. Dat zou meer gedaan zijn uit begrip voor de financiële positie van de overheid. “De salarissen zijn volgens Fiso vastgesteld en de mensen hebben er genoegen mee genomen, omdat constant werd gezegd dat er geen geld was. Maar er is wel geld, anders zou men niet bereid zijn om zulke hoge bedragen te betalen”, zegt vakbondsleider Maurits Blackson tegenover de Times of Suriname.

Wat nu overheerst is een katergevoel. De nieuwe directeur zal zestigduizend Surinaamse dollar (ongeveer vijftienduizend euro) per maand vangen. Dat is ruim twintig maal het loon van de doorsnee werknemer bij dit publieke ziekenhuis. Blackson wil desondanks niet klagen over demotivatie bij het personeel. Hij houdt het integendeel zonnig: “Als er geld is, kunnen zij net zo goed meteen een loonsverhoging voor het personeel meenemen.”


17 REACTIES

 1. Het loongebouw in Suriname wordt met dit salaris weer uit zijn evenwicht gebracht. Waarom moet een arm land als Suriname dergelijke salarissen betalen? Degenen, die deze salarissen eisen maken zich in mijn ogen ook schuldig aan uitbuiterij. Want ook hier gaat het niet om een functie, die moeilijk te vervullen is. Volgens mij lopen er genoeg gekwalificeerde mensen binnen en buiten Suriname rond, die met minder salaris deze baan zouden willen. Wat zijn de wapenfeiten van de nieuwe directeur die hem zo kostbaar maken en wat is zijn opleiding. Kan iemand mij dat vertellen?


  Maak melding

 2. Vriendendienst voor een vriendendienst????
  Een door inspecteur Doorson opgemaakt en uit de Bankkluis van de Surinaamse Bank verdwenen rapport?


  Maak melding

 3. @John
  “Wat zijn de wapenfeiten van de nieuwe directeur die hem zo kostbaar maken en wat is zijn opleiding. Kan iemand mij dat vertellen?”

  Ach je weet toch wel hoe het in SU eraan toegaat. Die directeur zal wel een politiek vriendje zijn v.d. huidige machthebbers. In dat geval zijn kwalificaties en ervaring volsterkt overbodig.


  Maak melding

 4. Dus het is toch wel waar. Die vakbondmensen zijn echt geen ezels. Plat gooien die AZ. Geheel Suriname is toch tot armoede verkracht. Alleen die topboeven hebben het goed. Zij kunnen rekenen op : Chavez, Castro, Obiamang, Ramotar. Helicopters, vliegtuigen en limousines staan klaar voor vervoer.

  Dit alles hoe pijnlijk het is na 12 jaren politiek beleid NF. Waar was jullie volksliefde vertrokken. En nu weer rotzooi.


  Maak melding

 5. Ik weet ook niet wat voor geweldigheid deze man heeft. Ik zal blijven volgen wat deze bigie fasie zo te bieden heeft. Big brother is watching you 😉


  Maak melding

 6. Baja, ik vind het bijzonder knap, dat die gasten geld ruiken, dus wat doe je dan, erop af gaan, ja toch, ik ga proberen te achterhalen hoe ze dat voor mekaar krijgen, en als het mij lukt, boi, denk a torie, joe e smeer doekoe, dang a tra see foe a torie de, trai fo fening!!!!!!!!


  Maak melding

 7. 1/3 deel van de salaris is de last!!
  effe uitrekenen;

  dus deze man is in SURINAME per maand kwijt aan vaste lasten > gas licht water < div verzekeringen en afl.hyp. 5000 euro oftewel 20.000 srd!!

  Nu snap ik de kleur van de duivel 🙂


  Maak melding

 8. Wanneer wernemers voor een loonsverhohing van enkele tientjes per maand hard moeten onderhandelen en aan de andere kant “supermensen” met miljoenen per jaar ervan door gaan zullen ook deze wernemers achter hun oren krabben en denken hoe onrechtvaardig is onze samenleving aan het worden.Ons land begint op ‘Obiangkondre”te lijken waar enkelen heel veel verdienen en het volk crepeert.


  Maak melding

 9. “De nieuwe directeur zal vijftienduizend euro per maand vangen. Dat is ruim twintig maal het loon van de doorsnee werknemer”

  No Way!

  15.000 / 20 = 750 euro

  Een gemiddelde verpleegkundige verdient 800 srd, oftewel iets van 200 tot 225 euro per maand.

  15.000 / 225 = 66.6

  Dus hij verdient 66.6x meer dan gemiddeld…


  Maak melding

 10. 66x meer verdienen dan de mensen die het werk doen?Dat is onkan.Als de werknemers dit slikken,is het ook gedaan met hun.Of gaat de directeur in persoon de ingewikkelste operatie’s uitvoeren?

  Cobie.


  Maak melding

 11. Toen Nederland heg voor het zeggen had in surinamr was Suriname veel beter , veiliger ,beschaafder,fatsoenlijker,normen en waarde, respect .
  Nu heb criminelen die de dienst uitmaken in het land.


  Maak melding

 12. =Men moet er voor gaan zorgen dat se zorg betaalbaar blijft.
  =Ik ben bang dat als men zo door gaat met het gerommel om meer geld uit te gaan geven en hun zaken niet op orde hebben, het straks als Europa en alle andere landen wordt waar het financieel uit de hand loopt.

  =Ik heb het gevoel dat bijna op alle ministeries “criminelen” zitten en het belang van het volk naar achteren wordt geschoven.


  Maak melding

 13. Deze regering, die pretendeert voor het volk op te komen, trekt de inkomensverdeling van Suriname, door beloningen aan politieke vriendjes, al maar schever. Het volk verarmd en de regering doet of haar neus bloedt. Vakbonden, ga de straat op, eis loonsverhogingen van boven de tien procent om de inflatie te compenseren en breng zo deze schandelijke regering ten val. Dat is REVOLUTIONAIR!!!


  Maak melding

 14. Maar wacht even, had m’neer niet verklaard dat de ratings hem niets zeggen, mmar dat het hem ging om een evenredige verdeling van de welvaart?

  Goed nieuws dus. We gaan allemaal 15.000 euro verdienen. 😉

  J’o sjie fa srananman o’ remigreer.

  We zijn waarschijn

  lijk werkelijk het 17e rijkste land ter wereld.


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.