Geen tijd verliezen in strijd tegen corruptie

36

PARAMARIBO, 16 jul – De regering zal eens eindelijk haast moeten maken met het bestrijden van corruptie. Dit stelt Carl Breeveld, parlementariër en voorzitter van de politieke partij Doe. Die haast is helemaal geboden, wil president Desiré Bouterse niet aan geloofwaardigheid inboeten. Het laatste in elk geval wat betreft de ‘kruistocht tegen corruptie.’

Een kruistocht die nochtans zo plechtig beloofd was bij de aanvang van Bouterses eerste legale bestuurlijke macht. Dat was weer bijna twee jaar terug. Suriname staat nu op de honderdste plaats als het op corruptie aankomt naar het oordeel van corruptiewaakhond Transparancy International. “Het kan veel beter”, zegt Breeveld. De handtekeningenactie die Doe is begonnen, moet Suriname de goede kant op helpen.

Waar het allemaal omheen draait, is een wetsvoorstel tegen corruptie het parlement in krijgen. De vorige regering trok het voorstel ter elfder ure in. Bouterse beloofde het beter te doen, maar daar bleef het bij. Er zijn al ruim tweeduizend handtekeningen. Doe wil uiteindelijk genoeg om ook Bouterse te overtuigen “dat mensen onderaan de samenleving het beter moeten krijgen en niet alleen wat men ‘zakkenvullers’ noemt.”

36 REACTIES

 1. Hoeveel beloftes heeft deze pres gedaan en hoeveel is hij nagekomen?????
  @ Bouta82
  ieder land heeft last van corruptie, ieder land heeft moordenaars, iedere land criminaliteit…. DUS Sur moet dat alles in 100 X ergere vorm proberen te handhaven????????
  Waarom geen vergelijking met de positieve dingen die andere landen hebben??????
  @ Letterlijk
  Helemaal mee eens!!!!!!!
  De vraag is wie DURFT die bezem te hanteren??????? En wie overleeft het om de bovenste traptrede te bereiken?????


  Maak melding

 2. Baas bedoelt dat de mensen die tegen hem zijn, en zijn wil tot absolute alleenheerschappij frustreren in zijn optiek corrupt zijn.

  Daar moet op korte termijn een einde aan komen, aan die corrupte dwarsliggers – want de nieuwe verkiezingen komen er al aan en Baas moet herkozen worden.

  Baas en Obiang, net Sjors & Sjimmie van de Rebellenclub.


  Maak melding

 3. Doe je best, zou heel goed zijn voor de hard werkende surinamers. Jullie zijn de enigie serieuze politieke partij die de initiatief pleit tegen corruptie.


  Maak melding

 4. Maandag 16 juli 2012 om 10:10 uur, door Koosje

  Dat is hetzelfde als ik de positieve dingen van Suriname zou belichten.

  Dat is nu niet relevant en off topic!

  Er wordt gesproken over DB moet weg maar onder Vene en Bosje etc. was er ook al corruptie
  toen werd er ook niet adequaat opgetreden.

  Er wordt nu van alles aangegrepen om DB zwarter te maken dan hij al is!

  Ten slotte begrijp me niet verkeerd er moet gestreefd worden naar een uitroeiing van corruptie.


  Maak melding

 5. Men geeft DDB alle schuld van corruptie en dat het erger geworden zou zijn.Als je eerlijk naar je zelve bent dan weet je dat hij daar gekomen is door toe doen van Venetiaan en consorten.Als goede burger zou Vene dit al lang moeten hebben aagepakt.Maar hij is de hoofdman van al deze ellende.Binnen zijn partij en consorten zitten de bloed drinkers van Suriname en niet de NDP.Deze partij is een aftreksel van VENE.
  Bouta is straks weg gaan jullie weer dansen voor VENE.
  Het Sur. volk is debet aan wat er Sur. gebeurt.


  Maak melding

 6. Als el Presidente de la Republica Surinam het werkelijk meent stelt hij de corrupte gronduitgifte van Somo aan de kaak. Somo kan dan gebruik maken van de dan wederom aangepaste amnestiewet.
  Maar ja hij is bij Obiangco op cursus geweest dus zal hij al zijn politieke tegenstanders wegwerken; en dan Corruptie verheffen tot staatsgodsdienst.

  Corruptie for ever and ever!


  Maak melding

 7. Hoe overtuig je de jongeren. Zij willen ook een zekerheid. pangi tijd is voorbij.Het leven is totaal anders dan 300 jaar geleden.

  NDP?MC?PL biedt perspectieven. Al is het bedrog. Liever dat dan loze beloften.

  Aan de andere kant zijn de oppositionele partijen NPS/VHP & Co bezig een inhaalslag te maken: organisatie, definiering politieke partij.

  Dus jongeren 60% van de bevolking heeft geen ruimte om te denken en te handelen.

  Geen wonder dat de partijen steeds id gelegenheid zijn om corruptie als politieke doel te gebruiken.

  Prakserie mi boi…..


  Maak melding

 8. Carel Breeveld DOE je best het gaat toch NOOIT lukken.De rijke aasgieren om deze regering zal NOOIT stoppen met de ziekte die genoemd wordt CORRUPTIE.
  Alles is zo goed geregeld onderling vrienden en familieleden.Zij zullen NOOIT toestaan dat het zal STOPPEN.
  Begin eerst bij de leden van deze regering.
  DOE je best en veel succes.
  Carl je bent een oprecht mens en dat laat je ook zien.


  Maak melding

 9. Corruptie is in dit land is niet uit te roeien zolang je mensen als Bouterse, Brunswijk en Somohardjo de dienst hier laten uitmaken, je moet integere en geschoolde mensen dit land laten besturen, en geen mensen met een strafblad, en zeker geen moordenaars en zedendeliqwenten.


  Maak melding

 10. Ik vind het vreemd dat een gekozen parlementarier dit onderwerp buiten het parlement bespreekt. Breeveld hoort binnen het parlement leden te overtuigen van het belang van dit onderwerp. Ik vind de aanpak een goedkope vorm van politieke propaganda, want zo etisch is deze Breeveld beslist niet. Hij heeft deze regering vaak aan een meerderheid geholpen in he parlement. Ik herinner aan de verkiezing van de voorzitter. Ink vind haar overigens geen verkeerde keus, in vergelijking met de prestaties van die domme Somo. Mijn bezwaar is dat deze zogenaamde Christen zich ervan bewust is dat die regering wordt geleid door een moordenaar. Laat hij daarin een stelling nemen en niet doen alsf zijn neus bloed.


  Maak melding

 11. Hoezeer ik zou willen dat corruptie zoveel mogelijk zou worden beperkt in Suriname, de realiteit is echter dat corruptie bestrijden in Suriname hetzelfde is als water naar zee dragen want corruptie is teveel onderdeel geworden v.d. Surinaamse cultuur/mentaliteit. Zolang die mentaliteit niet verandert zal corruptie en de vele andere foute zaken blijven bestaan.

  Breeveld heeft mooie praatjes over de noodzaak van het bestrijden van corruptie en hij heeft daarin ook gelijk maar Carl Breeveld is een politicus en ik vertrouw geen enkele politicus, met name Surinaamse politici vertrouw ik niet want die zijn wereldkampioenen op het gebied van corruptie, nepotisme en opportunisme.
  Ik durf gerust te wedden dat als Breeveld ooit een machtspositie zou verkrijgen hij net zo corrupt zou worden als alle andere Surinaamse politici.


  Maak melding

 12. NF had dat in 10 jaren niet gerealiseerd.
  De Politieke partij DOE is begonnen om zijn naam te maken. Doet alsof hij alleen de voorstander is.
  De Regering had eerder gezegd en is ook langzaam daaraan begonnen.
  Het belangrijkste is, al is er geen wet, maar bij calamiteiten worden er normaal maatregelen getroffen. Dwz oppakken, ontslag geven en eventueel opsluiten.


  Maak melding

 13. Een schurftige paard vreest de roskam en een schurftige hond vreest de koeswe.En wat vreest onze kleine indiaans jongen?De anti-corruptie wet.

  Cobie.


  Maak melding

 14. Mijnheer Breeveld, had u dan anders verwacht van een pleger van misdaden tegen de menselijkheid? U legt verkeerde prioriteiten. Als u niet zo door afwezigheid had geschitterd en een standpunt tegen de verkrachting van de grondwet bij de behandeling van de amnestiewet door de assemblee had ingenomen, dan werd u nu serieus genomen. Kontlikkers van Bouta oogsten slechts hoon bij het volk, ongeacht de media-aandacht die zij zoeken.


  Maak melding

 15. de su. pres. is wereld kampioen in beloftes maken aan het dombo volk..

  hierbij de wereld beker uitgerijkt aan ddb..hoofd-stuk beloftes..


  Maak melding

 16. Corruptie is zo ingeburgerd in de samenleving op alle nivo’s, waardoor je niet erbij hoort als je commentaar daarop hebt. Het is een prijzenswaardig initiatief van heer Breeveld en wil ik ook tekenen in zijn intekenlijst, maar weet niet waar ik daarvoor moet wezen.


  Maak melding

 17. bouta mi mang ,laat je niet opjagen ,het surinaamse volk die jou als president heeft gekozen gunt je de tijd .zolang wij in su tevreden zijn met je is er niets aan de hand ,laat de rest maar brullen .

  de oppositie als doe komt zeker aan zijn trekken ,het is een partij met visie een partij met opbouwende kritiek en zo een partij moet je echt serieus nemen.


  Maak melding

 18. @Midete
  Wat denk je van een payoff voor verleende diensten door DDB voor het verdwenen rapport door inspecteur Doorson geschreven dat in de kluis van De Surinaamse Bank lag ten tijde dat deze meneer zijn vader directeur was van die bank?


  Maak melding

 19. @Wiep-Ding
  Ik zal het ronduit zeggen:”Je bent een racist!”
  Je weet toch zeker wel, hoeveel ophef dit waardeloos gedrag tijdens het EK in Europa heeft veroorzaakt?
  En dat uitgerekend jij, als allochtoon dit zelfde euvel weer gebruikt tegen een landgenoot???
  Schaam je, Wilders II !!!


  Maak melding

 20. Somohardjo leidt handelsdelegatie naar Indonesië
  Paramaribo – Pertjajah Luhur-voorzitter Paul Somohardjo vertrekt binnenkort naar Indonesiëals hoofd van een handelsdelegatie. Daar zal hij in Jakarta besprekingen voeren met regeringsautoriteiten, investeerders en het bedrijfsleven uit het Aziatische land. Somohardjo zegt tegen dWT hierover nu met president Desi Bouterse in overleg te zijn.

  Ai baja de volgende reis is al weer geregeld,..


  Maak melding

 21. ”anne, Waarom zetten we niet in de vlag van Suriname een banaan ipv een ster?”

  Anne misschien heb jij een ster verdiend maar ik zou eerder in jou een banaan zetten…lijkt me nuttiger dan een banaan in de vlag van Suriname .

  😛


  Maak melding

 22. Ik vrees het ergste voor dit forum,als sommige mensen zo door blijven gaan met racistisch getinte uitlatingen.Misschien probeert DOE de zaak buiten parlementair aan te pakken,maar ja.Corruptie is moeilijk te bestrijden,maar alleen het gebaar dat zijn partij welwillig is vind ik goed.Waar blijven de andere oppositie partijen ???????????? Wie is de dief ???????? De goede parlementariers niet na gesproken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.