SuriToppers: Surinaamse top-artiesten in Carré

21

Ter ere van het 125-jarig bestaan van Carré en in navolging van het enorme succes van het Suriname Popular Song Festival(Suripop) van vorig jaar wordt Nederland op 7,8 en 9 september getrakteerd op ‘de SuriToppers’.

In deze wervelende muzikale show zullen de populairste nummers uit de rijke Surinaamse muziekgeschiedenis ten gehore worden gebracht. Een onvergetelijke avond die je niet wilt missen!

Met o.a. Powl Ameerali, Denise Jannah, Bryan Muntslag, Rudolf Heidanus, Patricia van Daal, Cherwin Muringen, Edgar Burgos en John Oldenstam. De presentatie is deze editie is handen van Roué Verveer. Het orkest staat onder leiding van Ernesto van Dal.

21 REACTIES

 1. Het lijkt alsof Suriname alleen uit creolen bestaat en Surinaamse muziek hetzelfde is als creoolse muziek of willen wij negers opvallen met ons muziek en feesten ,omdat we op andere gebieden grote achterstanden hebben?
  Ik ben hevig geschrokken toen ik zag dat aan de natuurkunde olympiade alleen Hindostaanse Surinamers deelnemen.Waar zijn we gebleven? Waarom doen onze kinderen niet hun best? Mentaliteit?


  Maak melding

 2. 16 juli 2012

  Prima dat dit als nieuws uit Nederland gebracht wordt.
  Ja, in Nederland wonen en werken ook muzikanten van Surinaamse komaf.

  Maar waarom ook geen nieuws uit Nederland over de toenemende armoede en werkloosheid onder de Surineds?

  Soms kruipt mij het gevoel dat zulke onderwerpen, die ook Surineds hier in Nederland aangaan, bewust niet als item op dit forum gepubliceerd (kunnen) worden.

  Neen, om te komen tot een echte meerzijdige beeldvorming voor en door de Surineds zelf, t.a.v hun eigen problemen in Nederland,zijn feitelijk goed onderbouwde en harde realiteiten van leefomstandigheden van Surineds in Nederland dan opeens geen nieuws uit Nederland meer en worden dus verzwegen. Raar toch!!
  Srika


  Maak melding

 3. @jako
  Je schrijft op Maandag 16 juli 2012 om 15:21 uur
  “Het lijkt alsof Suriname alleen uit creolen bestaat ………Ik ben hevig geschrokken toen ik zag dat aan de natuurkunde olympiade alleen Hindostaanse Surinamers deelnemen.Waar zijn we gebleven?

  1.Vind je niet dat jij jezelf tegenspreekt?
  Het lijkt alsof Suriname alleen uit creolen bestaat …… maar toch schrik je hevig van het aantal hindoestaanse deelnemers.
  Hoe rijm je dat?
  2.Wie/Wat bedoel je met “WE” en “ONZE KINDEREN”?


  Maak melding

 4. Medusa
  Ik vind je reactie geweldig.Ik heb het stuk geschreven om reacties uit te lokken.Voor mij zijn we allemaal passanten hier op aarde.”De mensheid is een familie”.


  Maak melding

 5. Wij zijn een familie op aarde. Let op wanneer je hokjesgeest moet bestrijden/wanneer niet.

  PS Onlangs zijn personen behorend tot een stam in het binnenland,uitgesloten van politieke funkties/vervangen.
  Toevallig zijn alle leden van die stam incompetent ??
  Un opo un ai !!!


  Maak melding

 6. @Srika,

  Klopt van de armoede en de werkeloosheid.
  Maar…wat doe jij eraan.
  Misschien handig om jezelf als vrijwilliger aan te bieden, je bent toch vrij. Ik moet werken.
  Mss zoiets als oppasvader, is maar een idee.

  Blijkt dat er 100.000(alloch en autoch) van de circa 800.000 Amsterdammers bij de schuldhulp lopen.
  Ik ben te ongeduldig om te helpen.
  Van mij krijgen ze een schop onder hun kont.
  Ze moeten eerst al hun materiële goederen op marktplaats te koop aanbieden, vervolgens tomaten gaan plukken, dan pas zou ik in beeld komen om te helpen.

  De rest van de surineds die verspreid over heel Nederland wonen die doen het prima.
  Moet je nagaan, 743 miljoen opgehaald door ‘arm’ Ned voor goede doelen.

  Als ze nu die A2 optrekken naar 140km, dan is mijn armoede opgelost.

  toedels.


  Maak melding

 7. Ik ben hevig geschrokken toen ik zag dat aan de natuurkunde olympiade alleen Hindostaanse Surinamers deelnemen.

  Ik ben het met bovenstaande eens, EN IK BEN ECHT GEEN RACIST.

  In Brazilë willen de meeste negers (EN IK BEDOEL DIT WOORD ECHT NIET NEGATIEF)sambadanser of voetballer worden. Als één groep – welke dan ook – zo oververtegenwoordigd is, betekent het dat er iets grondig mis is met de opvoeding van de rest anno 2012.

  JA, HET IS EEN MENTALITEITSKWESTIE.

  Ik vind het trouwens ook slecht dat de “andere rassen” zo weinig meedoen met de samenleving. Veel te weinig “anderen” zitten in de actieve topsport of doen op hoog niveau aan muziek. Dat mag best veranderen.

  Er is nog een hoop te doen aan integratie (en dat bedoel ik niet op zijn Nederlands).


  Maak melding

 8. @ Midette Hindustanen zijn harde werkers!! en denken voor morgen en overmorgen en over, overmorgen en de dag erna! en als een ieder in SU net zo zou denken, dan hadden wij een vuist kunnen vormen en de toekomst tegemoet zien! samen met elkaar!! tide tamara we e go moro fara!!


  Maak melding

 9. @jako je zegt het goed! De mensheid is een familie”.

  Vergeet een ding niet!! als zij jou te pakken krijgen, vriend! je wilt niet weten wat zij jou kunnen aandoen en het is ook bij ander mensen bewezen!

  En indedaad wij zijn we allemaal passanten hier op aarde, aleen wel uitkijken waar,wanneer en bij wie je zich bevindt!!!

  @ Medusa een ieder heeft zijn eigen specialisme!! Eens een wereldleider zei, waar en in welk werelddeel kom je de Chinezen, Negers en de Hindustanen niet tegen!! OVERAL maar dan ook OVERAL!!! Maraton hardloper zijn meeste Ethopiers!! En de donkere bevolkingsgroepen op de Hindustanen staan ook op nr 1 in criminaliteit, het is ook bewezen door Brunsie!!


  Maak melding

 10. @Wiep-Ding.
  DAAR GAAN WE WEER!
  Je springt van de hak op de tak.Desondanks voel ik jouw racistische inborst wel hoor.Je zwiert ter afleiding eerst internationaal van het ene ras naar het andere om daarna bij het crimineel gedrag van de zwarte Surinamer (behalve de Hindoestaan natuurlijk)neer te strijken!Dit verschijnsel noemt men in de psychologie “selectieve perceptie”.Terwijl ik dacht dat je de specialismen (zoals je die noemt) van andere rassen zoals drugscriminaliteit, het mishandelen van schoondochters, geweld in het gezin, de hoge suicidale cijfers en alcoholisme ook de revue zou laten passeren.
  Maar daar kijk je wel vooruit, niet waar Wiep-Ding?


  Maak melding

 11. 17 juli 2012

  @Esmerald,

  Dus in feite ben jij het met mij eens, dat vele Surineds zonder werk en in armoede leven, hier in Nederland.

  Maar waar jouw motivering heel zwak blijkt, is dat je Amsterdam bespreekt en vervolgens vaststelt dat in de rest van Nederland het goed gaat met de Surineds.

  Of je leeft volgens het ‘klein-eiland-karakter’ of je hebt totaal geen beeld over de problematiek van Surineds in Nederland.

  Bijvoorbeeld hebben vele Surineds het in Rotterdam het ook slecht. Werkloos, lage of geen goede scholing, afhankelijk van de voedselbank, tienerzwangerschappen, discriminatie etc.
  Dit verschijnsel geldt bijvoorbeeld ook voor Dordrecht, Eindhoven, Utrecht,Den Haag.
  Maar toch vind jij, dat in de rest van Nederland Surineds bedoelde problemen niet kent!!

  Sinds 2007 ben ik bezig, dit heb ook enkele malen op dit forum ter sprake gebracht, een platform op te richten voor docenten van Surinaamse komaf. Het doel is om uiteindelijk jonge Surineds, maar ook andere kansarmen, binnen het onderwijs te begeleiden naar hun diploma toe. Ik kreeg tot dag van vandaag maar drie reacties.Een uit Amsterdam en twee uit Rotterdam.

  Vrijwilligers werk doe ik al jaren. Je weet dat ik
  pro Deo studenten helpt.Ook in mijn vakantie.
  Momenteel ben ik actief bezig(al enkele weken) studenten die het Staatsexamen moeten maken binnen mijn vakdisciplines te ondersteunen naar het mondelinge examen toe,in de hoop op een diploma of behalen van een certificaat. Hierdoor help ik deze kansarme Surineds meer perspectief te verkrijgen voor hun eigen toekomst.

  Esmerald e.a, wat doen jullie aan activiteiten om jonge Surineds, maar misschien ook oudere Surineds, hier in Nederland, meer perspectief te bieden?

  Wat doen de Surineds die hier in de grote politieke partijen zitten aan het verheffen van de intellectuele vermogens van zeker de jonge Surineds om zodoende ook kansen te krijgen in het echte bestuurssysteem van Nederland.

  Ja, wij zijn trots op onze voetballers. Maar zij zitten niet in het bestuurssysteem van Nederland en hebben soms alleen wat betekenis op het voetbalveld.

  Dit alles geldt zowel voor de Creolen, Hindoestanen, Javanen enz. onder de Surineds. Ik zie steeds hoe intelligente en in het beginne positief ingestelde jonge Surineds bewust op de scholen gefrustreerd worden; alleen dat zij het diploma later behalen dan sommige leeftijdsgenoten uit die klas of soms helemaal niet mogen behalen.

  Ik zat enkele weken terug op een school in Nederland met een populatie van ongeveer 84 procent allochtonen.

  De bovenste verdieping was het gymnasium/vwo en daaronder havo en vmbo-t. Het viel mij op, dat op het gymnasium/vwo voor 99 procent alleen maar autochtonen zaten en op havo en vmbo-t voornamelijk allochtonen.
  En er werd aan deze leerlingen(havo/vmbo-t) nog gezegd dat de leerlingen die boven hun hoofden zaten de betere en slimmere studenten van de school zijn.En dat moeten zij weten.

  Esmerald, ik hoop dat je dit stukje psychologie van die school hebt begrepen. Dat is de realiteit in het Nederlands onderwijssysteem.
  Deze jonge Surineds zijn voor het grootste deel hier in Nederland geboren en zullen hier blijven wonen en dus hier ook begraven worden.Zij vragen alleen maar om een gelijke kans.

  Esmerald, je vroeg mij om oppasvader te worden. Wil jij dan de functie van oppasmoeder? Wij zouden misschien een goed team vormen!!

  Surineds in de politiek (SP/PvdA/ D66/ CDA/ GL), wie pakt dit ook op?
  Srika


  Maak melding

 12. @Srika,

  Het zal best wel waar zijn, wat je hierboven beschrijft.
  En toch moet ik je teleurstellen, in mijn omgeving zie ik ze niet.
  De studenten die ik ken,hebben geen behoefte aan een voorkeurs-positie.
  Die willen absoluut niet geholpen worden omdat ze suri-voorouders hebben.
  Deze jongeren hebben een andere denkwijze.
  Geen hokjes-gedoe.
  Kun jij inkomen dat deze studenten ook bestaan.
  Kun jij inkomen dat er ook heel veel surineds zijn die hun natje en droogje goed voor elkaar hebben?
  Uitzonderingen zijn er zeker, absoluut.

  Armoede;kom op Srika, deze mensen gaan elk jaar naar suri, hebben 2 of 3 BB, 2 auto’s, grote gouden kettingen en boeien, elk weekend in het casino of bingo.
  Ik heb begrepen dat sommigen met hun BMW naar de voedselbank gaan,ze parkeren op de hoek, halen hun spullen op en verkopen het dezelfde dag nog.
  En vergeet niet de geweldige feestjes.
  Tegenwoordig gaan ze ook in busjes naar Duitsland, België en London om inkopen te doen, whahahahaa.
  Is dit armoe?

  Mijn motto’s:
  Je woont in één van de rijkste landen op deze aarde,grijp je kansen.
  Je kunt kiezen zielig in een hoekje gaan zitten kniezen of knokken voor je eigen toekomst.

  Ik heb het ook alleen moeten doen en ik ben nog steeds lerende.

  @Wat jullie als leraren moeten doen, is de studenten weerbaar maken voor deze maatschappij ipv ze te pamperen.
  De clue is:doorgronden,kopiëren, vervolgens je eigen sjeu(tropisch tintje) toevoegen.
  Het resultaat is een sterke, unieke, authentieke persoonlijkheid, waarmee iedereen wil werken.

  Plaats je kind op een witte school, dan leert hij vanaf kinds af, hoe om te gaan met de witte.
  Geen geklit, verspreid wonen en meedoen.
  If you can’t fight the man, join him!

  @Lukt het niet in Nederland, probeer het dan in een ander land, zoals België en Engeland, zelfs goedkoper.


  Maak melding

 13. 18 juli 2012

  @Esmerald,

  Uit jouw reactie is voor mij duidelijk, dat je geen flauw idee hebt van de hedendaagse problematiek in Nederland en wat gaande is onder het bieden van kansen aan allochtonen in Nederland.
  Ik vraag mij af of jij zelf in Nederland woont. Denk van niet en daarom ervaar jij de werkelijkheid anders.
  En niet alle jonge Surineds kunnen of zullen Nederland verlaten!

  Bijzonder is de laatste zin uit jouw reactie. Ik zie hierin een deel van jouw persoonlijke ervaring met de realiteit in Nederland en jouw eigen bewandelde levensweg. Tevens bevestig jij, denk ik, de eigen ervaring met Nederland.

  Maar over de kernvraag blijf jij stil: “Wat is jouw feitelijke bijdrage aan jonge Surineds? Hoeveel van deze jonge Surineds en andere kansarmen heb jij pro Deo geholpen om een havo/ vwo/ bachelor of master diploma te behalen? Wil jij in de toekomst een bijdrage leveren?”

  Je stelt voor deze studenten weerbaar te maken voor deze maatschappij. Ik probeer dit te bereiken door hen te motiveren een diploma te behalen. Hoe zou jij het dan concreet anders doen voor deze jonge Surineds, hier in Nederland? Vertel het mij dan. Zo kan ik ook iets van je leren en in mijn praktijk toepassen.

  Nogmaals een oproep aan de Surineds, die kandidaat zijn op de verschillende lijsten van de politieke partijen:”Help mee de allochtoon een oprechte kans te geven!”

  Deze oproep geldt zeker ook voor dhr. Ristie van D66, uit Amsterdam. “U bent bijzonder stil.”

  Wie zal de kat de bel (verder) aanbinden?
  Ik ben tevreden met een beoordeling van 18 minpunten.
  Maar de realiteit valt hier niet te ontkennen.
  Srika


  Maak melding

 14. @Srika,

  Je hebt gelijk ik woon op planeet mars!
  Tevreden….

  Wat ik nu doe voor de surined jeugd?
  Later als ik oud ben, dan zal ik mijn best doen om iets te verzinnen.
  Tevreden …

  Ik snap niet, dat jij niet begrijpt dat heel veel ex-suri- middenstanders en kinderen van de suri-elite ook in dit land wonen.
  Die hebben niets van doen met het beeld dat jij schept.
  Het netwerk van hun ouders reikt verder dan suri, voorbij de Noordzee.
  Ooit gehoord van verschillende milieus, waarschijnlijk niet.

  Ik vermoed dat jij het heerlijk vind om slachtoffertje te spelen, wel ikke niet.

  dus dat!


  Maak melding

 15. 19 juli 2012

  Laatste reactie.(Moet geen M.JO-gedoe worden.)

  @ Esmerald,

  Slachtoffertje spelen, daar ben jij heel goed in.

  Wie is het meest bezig om op dit forum te verwijzen naar het-slachtoffer-zijn van het verleden in Suriname en van de huidige regering? Speel straks ook geen slachtoffertje op het eilandje waar je nu zit, terwijl jij je zelve acht te behoren tot de kleine groep van elite Surinamers in het buitenland. En die, jouw woorden volgend, niet eens zien of kunnen herkennen dat er kansarmen, ook jonge Surineds, in de Nederlandse maatschappij bestaan.Foei toch!!

  Ik denk dat andere deelnemers op dit forum je nu minder serieus zullen nemen, anders dan alleen maar lachen om het je berefuru tories. Jammer en nogmaals jammer!

  Beoordeel mij maar met 18 minpunten, maar ik maak in mijn reactie alleen gebruik van jouw eigen woorden.

  O ja, binnenkort ben ik even voor twee weekjes eruit.
  Srika


  Maak melding

 16. Suri-toppers in Carré!

  @Srika, dit zijn landgenoten die mijn respect verdienen.
  Ze zitten niet zielig in hoekje zoals jij, maar hebben hard geknokt om iets van hun leven te maken.
  Deze mensen steun ik graag.
  Wij gaan ook naar carré om te genieten van Top-suri-muziek.

  Doe iets aan je attitude.
  WKN is niet één van jou klasjes waar jij het voor het zeggen hebt.
  Dat jij een moorddadige criminele pres steunt zegt genoeg.

  Arme studenten, ik heb met ze te doen.
  Het is niet te hopen dat je paarse onzin in de klassen verkondigd.

  Elke discussie verziek jij met je oud-koloniale schoolmeesterachtig gedrag.

  Doe effe normaal joh!


  Maak melding

 17. @ esmerald,

  Zaterdag 9 september ben ik ook aanwezig in Carre.
  Als jij een roosje op zet als herkenning kunnen we wat babbelen met elkaar.


  Maak melding

 18. ik ben ook van de partij. wordt een gezellige boel.
  Ik doe een ‘paars’ hemd aan. whoehaa…..hi, hi..

  Esmerald, trek jij je ‘groene jurk’ aan ?
  hi, hi, ha ha…

  Alleen moet je het symbool van grun djari niet meenemen
  anders wordt het een beetje te ‘verhit’..

  ha, ha, ha…


  Maak melding

 19. @Gwen&Dusdat

  Leuk dat jullie onze landgenoten ook steunen.
  Sorry Dusdat, ik heb geen groen jurkje.
  Ik doe wel een wit jurkje aan en een witte roos in mijn haar.
  Srika ‘maakt mijn hoofd moe’!
  Ik ga voor vrede…

  Zoooo, eindelijk ‘lacht’ dusdat…hmmm

  Ik ga jullie zien!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.