Surinaams staatshoofd: Obiang is man met visie

138

PARAMARIBO, 15 jul – De leider van Equatoriaal Guinee, Teodoro Obiang, is een man met een “visionaire geest.” Dit zei president Desiré Bouterse bij zijn terugkeer van het staatsbezoek aan het Afrikaanse land. Vijf dagen verblijf hebben genoeg inzicht opgeleverd om vol van bewondering en lof terug te keren. Onderwijs en het linken van bedrijven behoren tot de vastgestelde samenwerkingsgebieden.

Teams in beide landen zullen zich buigen over de kleine letters. Bouterse en Obiang zullen het verloop van de voorbereidingen zelf in de gaten houden. “Als de twee presidenten het karretje trekken kan het niet misgaan”, zegt Bouterse. Dit jaar nog is er in Paramaribo een conferentie van ondernemers uit beide landen. Er valt genoeg te bespreken over samenwerking “op basis van wat wij hebben en wat zij nodig hebben.”

Het is ook wat Obiang zelf ziet gebeuren. Er zou ruimte genoeg zijn voor een nauwe samenwerking. Het ‘visionaire’ zou hem vooral zitten in de grote projecten in Equatoriaal Guinee. Daar verrijst midden in de jungle een nieuwe stad. “Net zoals Brasilia.” Ook wordt energie ontwikkeld uit afvalstoffen om komende generaties te voorzien. Wat de energiesector in eigen land betreft, wil Bouterse meer betrokkenheid van de samenleving.

Hij is daarom voorstander van het verkopen van aandelen van staatsbedrijven. Staatsolie is zo’n bedrijf. Onlangs trokken parlementariërs aan de bel, omdat de regering van plan zou zijn het bedrijf te privatiseren. Bouterse ziet het meer als Surinamers het gevoel geven “dat Staatsolie van hen is.” De voorbereidingen zullen onder internationaal toezicht plaatsvinden. Volgens Bouterse moet dit een “onafhankelijk” verloop garanderen.

138 REACTIES

 1. Vanaf de jaren ’90 is Nguema Mbasogo erin geslaagd om buitenlandse investeerders aan te trekken. De grote olievoorraden worden thans geëxploiteerd. De opbrengsten komen echter vooral ten goede aan de president die een luxe-leven leidt.


  Maak melding

 2. Aldus die criminele massamoordenaar die nationale en internationale regels aan zijn laarzen lapt, had maar ook een visionaire beeld op 8 dec 1982.
  De zelfde soort grootdoenerij zag je tijdens het bezoek van Chavez.Bouterse weet niet dat wij kranten lezen en ook imformatie kunnen opzoeken op internet .Ga naar ocer met dit verhaal daar geloven ze toch alles wat je ze verteld.
  Waarom gaat die crimineel zijn sprookje niet vertellen in het parlement??


  Maak melding

 3. @Tedje,..terwijl a volk e pina!!

  Er is een internationaal aanhoudingsbevel afgevaardigd voor de zoon van president Teodoro Obiang van Equatoriaal-Guinea. Hij wordt ervan verdacht tientallen miljoenen euro’s witgewassen te hebben in de vorm van kunststukken, meubels en auto’s. De Franse politie heeft goederen ter waarde van bijkans 40 miljoen euro in beslag genomen van Obiang juniors luxe residentie in Parijs.


  Maak melding

 4. Zooooo,..en nu gaat hij zijn doelen bijstellen. Meneer heeft 5 dagen opleiding gekregen. Mensen hou je vast jullie gaan schrikken, de uitbuiting gaat beginnen. Suriname gaat in de verkoop.
  Bouterse and friends worden schat rijk. En het volk? tja,….sari, sari


  Maak melding

 5. Elite steekt olieinkomsten Equatoriaal Guinea in eigen zak
  WASHINGTON , 9 juli 2009(IPS ) —De regering van Equatoriaal Guinea heeft miljarden aan olie-inkomsten in eigen zak gestoken in plaats van het geld te gebruiken om het leven van de bevolking te verbeteren. Dat zegt de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) in rapport dat vandaag (donderdag) verschijnt. .Het rapport ‘Well Oiled: Oil and Human Rights in Equatorial Guinea’ doet uit de doeken hoe de dictatuur onder president Teodoro Obiang Nguema Mbasogo olie-inkomsten gebruikte om zichzelf te verrijken ten koste van de bevolking.

  “Dit land zou per hoofd van de bevolking de welvaart van Spanje of Italië moeten hebben, maar de armoede is erger dan in Afghanistan of Tsjaad”, zegt Arvind Ganesan, directeur van het Business and Human Rights Programma van HRW. “Dat getuigt van corruptie, wanbeheer en ongevoeligheid voor de noden van het eigen volk.”


  Maak melding

 6. @Passew het trucje is simpel,..het volk dom houden, een worst voor houden, bedreigen, vrienden netwerk opbouwen, en iedereen die tegen je is tot “staatsvijand maken”.
  En onder tussen jezelf verrijken.


  Maak melding

 7. Jefatura del Estado
  El Presidente de Surinam recibe la llave de la ciudad de Malabo
  Después de permanecer tres días en la Región Continental, el Presidente de la República de Surinam y su esposa, llegaron el pasado jueves a Malabo acompañados de la pareja presidencial ecuatoguinana.

  Ik las dit op internet,….ai baja ook hij krijgt de sleutel


  Maak melding

 8. Hij heeft 3 sleutels gekregen.een voor hem,een voor brunsie en een voor somo,dus ze kunnen nu daar gaan wonen.Opdonderen met die gasten.


  Maak melding

 9. Enorme blaaskaak. Hij heeft te vaak op de “schoot” van de RK fraters gezeten toen hij als jeugdige deliquent in het internaat woonde.


  Maak melding

 10. Suriname zal multinations voorzien van energie.
  Er zullen weer grote investeringen gedaan worden,er zijn weer gesprekken gevoerd met grote bedrijven in het buitenland.
  Bouterse is praatjes maker, ik vraag mij af waarom de media in Suriname Bouterse niet met zijn leugens en bedrog confronteren


  Maak melding

 11. Forummers, Odi odi.
  @Tedje nog bedankt voor je verwijzing naar de oprichter.

  @pasew: Dada heeft 3 sleutels ontvangen van Obiang.
  En vooral de sleutel van ‘Malabo’ is bestemd voor Dino.

  Maar (pasew) & (surinam patriot) er is nog meer info. te achterhalen via
  http://www.equatorial-guinea.afrikalink.nl
  zie ook (Gobierno en el exilio de Guinea Ecuatorial)

  Dada is toch van plan (water) uit Su. te exporteren naar het land van Pres. Teodo Obiang.
  Wel Dada heeft op zijn vijfdaagse reis, een fles Blaka watra (wijwater) gezegend door Steve Meye Wonder meegenomen.
  Nu bij terugkeer in Su. gaat hij over tot de verdeelsleutel van onze Staatsolie.


  Maak melding

 12. Nog steeds geen enkele inhoudelijke reactie. In plaats daarvan een eenheidsworst van de ABB die over elkaar heen struikelen om de thumbs up in te drukken. De hoofdman van deze azijnpissersbrigade is Wikileaks vermomd als GMAP. Alle PBB is van deze site geknikkerd en onze schizofrene SuriNeds kunnen weer hun lusten ongebreideld botvieren.
  Het resultaat is een opeenvolging van reacties die meteen een lage IQ verraden en onze huisnegertjes en huiskoelies overtreffen elkaar alleen maar in saaiheid en herhaling. Diep triest!!!

  Inhoudelijk:

  Onze president slaat zijn vleugels uit en probeert samen met andere welwillende landen een beschaafde relatie op te bouwen. Een relatie gebaseerd op wederzijds respect en duurzaamheid. Zeker waar het de economische motieven betreft. Geweldig!!!!! Daar kunnen de voormalige kolonisator en haar redimusu marionettenvolgers nog een puntje aan zuigen. En natuurlijk ook de azijnpissersbrigade op dit eenzijdige forum.

  Om te beginnen geeft ik mezelf tien plusjes. Dat wordt dus klikken geblazen om mij in de min te krijgen. Zie het als een grapje want de plusjes of minnetjes interesseren mij geen hol. 🙂


  Maak melding

 13. Tritonus
  Lang niets zeggend verhaal heb je geschreven hier.
  Een Redimusu is iemand die in opdracht van de kolonisator een coup pleegt ,om daarna 15 van zijn eigen mensen te vermoorden.
  Onthoud dit samen met je mede redimusu’s goed.
  Jij steunt die redimusu dus ben je er ook een mi boi.
  Fijne zondag verder.


  Maak melding

 14. @Tritonus die plusjes doen je wel wat, geef toe…ik heb iedere dag te maken met mensen als jou,..maar ik haal ze zo uit en ik stop ze achter de tralies.


  Maak melding

 15. Obiang is 1 v.d. meest corrupte figuren in Afrika. Ja dat is zeker een man met een visie, die visie (zoveel mogelijk jezelf, je familie, je vriendjes en je partij aanhangers verrijken) wordt namelijk ook gedeelt door de 3 criminelen die Suriname op dit moment leiden (Bouta, Somo, Brunsje)

  M.b.t. de e.v.t. privatisering van Staatolie, ik ben in principe geen tegenstander van privatisering want ik vind dat het geen taak is v.d. staat om bedrijven te bezitten en te leiden, dat is een taak voor de particuliere sector. Met uitzondering van Staatsolie en misschien SLM preseteren alle Surinaamse staatsbedrijven slecht of zijn ze falliet. Waar ik echter voor vrees is dat de opbrengsten van de privatisering van Staatsolie in de zakken van politici en ambtenaren gestoken zullen worden i.p.v. gebruikt te worden om essentiele overheidstaken ten bate v.h. volk te financieren of gebruikt te worden als strategische reserve voor slechtere tijden.


  Maak melding

 16. TRITONUS: Nieuwe Paarse Propaganda ster aan het firmament

  “Onze president slaat zijn vleugels uit en probeert samen met andere welwillende landen een beschaafde relatie op te bouwen”

  Je gaat al de mist in met de woorden “welwillende en beschaafde”

  Zowel de president van Suriname als de president van Equatoriaal Guinee zijn politieke en diplomatieke outcast die alleen bij elkaar op bezoek kunnen komen en door elk ander land worden geweerd door hun corrupte en criminele verleden.

  Suriname en Equatoriaal Guinee hebben elkaar helemaal niets te bieden. Maar doordat de presidenten niets beters te doen hebben dan elkaar veren in de reet te steken kunnen ze hun domme achterban goed houden.

  Bouterse wil in Equatoriaal Guinee een ambassade openen….Een beter voorbeeld van geldverspilling is er niet.

  En ik durf een weddenschap met je aan te gaan dat onze Dino daar de ambassadeur wordt……

  Suriname en Bouterse = de ultieme bananenrepubliek.


  Maak melding

 17. @Tritonus zie je dat ik gelijk heb,..je reactie is duidelijk. Man ik zit al 30 jaar in het vak, ik pak ze altijd.
  Je baas heb ik al lang geanalyseerd, resultaat? een ordinaire boef en schurk!


  Maak melding

 18. Samen werking met andere(n) landen is goed. Alleen moet je bewust zijn van je eigen kwaliteiten. Ontwikkeling en Vooruitgang begint bij je zelf.

  Als het Surinaamse volk nog worstelt met talrijke problemen en zichzelf niet kent en zoekende is, is het de vraag of er nu al met dit soort landen samenwerking gewenst is? Waakzaamheid is geboden, dat het volk niet misleid wordt.


  Maak melding

 19. Toen Obiang in Paramaribo zat had de President DD. al moeten weten dat hij een man is met visionaire geest. Dit heeft hij wel laat ondekt, zeker omdat hij op toer wilde met zijn families en ook te realiseren door het verkopen van aandelen van de staatsbedrijven hun families met de 40 rovers van rijkdom veilig kunnen stellen. Waar is zijn ANTIcorruptie wet?????? Dino, Graantjie, Boerenveen etc etc…allemaal boeven.


  Maak melding

 20. Tritonus,

  Jou Pres slaat zijn vleugels uit naar een gebied besmet als de pest, maar jij hebt hier geen moeite mee!!!

  Wij Redimusu’s hebben jullie 2 decennia en langer weten te behoeden voor MOREEL VERVAL en strijden wij ook heden middels allerlei vorm van hulp door, maar jij bent besmet door DADA en lijdt aan normvervaging!!!

  Hoe hoog is jou moraal wetende dat de bevolking van dat RIJK LAND gebukt gaat onder OBIAMANG????

  Hoe hoog is jou Moraal wetende dat jou GODDELIJKE PRESIDENT EEN ALLIANTIE AANGAAT MET DE DUIVEL!!!!

  Wat vertel jij nu aan jou kinderen,…en wat voor mooie verhalen ga jij voorlezen ooit aan jou kleinkinderen???


  Maak melding

 21. @Tritonus,
  Hoeveel feiten en bewijs moet je nog hebben?
  Obiang is wrede en gemene dictator die zijn bevolking onderdrukt en zijn familie en vrienden verrijkt ten koste van de arme zwarte bevolking.
  Het is een grote schande en getuige van dogmatisch denken om te zien hoe die paarse ezel brigade alle feiten en bewijzen die te vinde zijn op het internet over Obiang en zijn kliek in de wind slaan.Op WKN worden jullie dagelijks getrakteerd op feiten over dictators die hun belangen boven de belangen van land en volk zetten toch blijven die ezels hun kop steken in DDB zijn KONT.


  Maak melding

 22. @GMAP en redi moesoes,

  Het ontbreek jullie gewoon aan het vermogen om groots te dromen, want alleen dan kan je jouw dromen nastreven om waarheid te laten worden. Bouterse heeft in ieder geval getoond bij machte te zijn groots te dromen voor Suriname.
  Je komt echt geen stap verder door in het verleden te blijven hangen. Blijf dus niet alleen maar kritiek spuien op jouw luie gat en ga jouw tijd nuttig besteden. En nu mogen jullie massal op de dislike knop op dit forum klikken, want de waarheid is hard om te horen!


  Maak melding

 23. @GMAP

  “…ik vraag mij af waarom de media in Suriname Bouterse niet met zijn leugens en bedrog confronteren”

  omdat ze bang zijn? remember ’82


  Maak melding

 24. Fer. E.
  Odi odi mang ,,,Er is 1 sleutel die wij liefdevol willen geven aan: DADA SOMO LONNIE……de “sleutel” van onze populaire paradijs SANTO 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 25. @ Zondag 15 juli 2012 om 12:23 uur, door Ray3

  Het is duidelijk dat Tritonus een zielige debiel is dat hij ondere andere namen zit te reageren. Ga maar door het het likken van Boouta’s reet sukkel.


  Maak melding

 26. @GMAP

  Vertel me eens wat meer over de feiten en de bewijzen op deze site. De artikelen worden van de ware tijd overgenomen en zwaar aangepast. Positieve dingen over de Surinaamse regering en Bouterse worden bewust weggelaten of vervormd. Verdraaing van feiten hoort bij dit blog. Dit is een anti-Bouterse blog en jij maakt daar deel van uit. Reacties van Wikileaks (dat ben jij) en andere zwakbegaafde manipuleerbare idioten passen perfect in het beleid van deze site. Stop de bewijzen maar in je lekkende wiki. De propaganda komt de Ollanders overigens goed van pas.


  Maak melding

 27. Wat zijn de concrete zaken die de beide presidenten hebben afgesproken. Het is niet te verwachten dat beide landen tot een samenwerking zullen komen, evenmin behoeven we iets te verwachten van de conferentie die ondernemers uit beide landen later dit jaar zullen houden. Wat heeft Equatoriaal Guinnee Suriname nou te bieden. Dit is weer gebakken lucht en het volk gelooft heilig in wat hun wordt voorgehouden. Er is geen geregelde vliegverbinding tussen die landen, ook het vrachtverkeer via het water lijkt zo omslagtig dat je niet kan verwachten dat daardoor eneige handel op gang zal komen. Suriname kan wat de landbouw betreft niet eens de verplichtingen in de EU nakomen, terwijl er goede en geregelde verbindingen bestaan. Ik zou Suriname aanraden hun positie in de regio verder te versterken en daar energie in te steken en niet in een samenwerking met een onbetrouwbare dictator ver overzee.
  Bovendien vraag ik mij af of de president een voorgenomen samenwerking ook niet aan het parlement moet voorleggen. Het zijn toch niet alleen die 35 kontlikkers, die zijn meegereisd bepalen waar Suriname zich aan committeert.


  Maak melding

 28. Bouterse begaat wederom de klassieke fout door de verkeerde vrienden en adviezen op te zoeken. Zo werd Bouterse ook geadviseerd door de toenmalige Maurice Bishop van Grenada en de inmddels overleden dictator Gaddafi. Nu anno 2012 gaat hij op bezoek bij een van Africa’s grootste dictators. Waarom in hemels naam? Volgens Bouterse moeten Staatsolie worden verkocht ten voordele van het volk. Wat een belediging aan het adres van het Surinaamse volk. Bouterse en trawanten willen de opbrengsten in eigen zak steken zoals zijn voorbeeld figuur uit Equatoriaal Guinee ook doet. Schande!!!!!!


  Maak melding

 29. Ik snap niet waarom de pro bouterse mensen niet onder hun eigen naam hier op het forum komen.
  Met je eigen naam maak je nog een kans om in de njang patoe van su te komen.
  Ik denk dat boutje jullie postings zal waarderen met een positie bij AZ van srd 63000 per maand tot aan je dood.
  Jullie hoeven niet bang te zijn voor hem,maar de tegenstanders zijn staatsvijanden nr 1.


  Maak melding

 30. Het zal pas slecht gaan, wanneer de aanhang van DDB, Lonnie, Kip zonder kop het ook zullen ondervinden. Dat kan een lang proces worden. Intussen moreel verval.

  Gefeliciteerd mensen. Jullie kunnen ook niet helpen als je gen afstamt van criminelen. Ja kan niet anders denken en doen.


  Maak melding

 31. @Ghandi Bouterse heeft 2 doelen: uit de gevangenis blijven en persoonlijk gewin!!
  En daarvoor moet alles en iedereen wijken.

  De amnestiewet was zijn ultieme test,..en nu gaat hij voor de winst!!


  Maak melding

 32. Straks gaat Dada vorstelijk dineren,…..en jij….

  !!!!!! SARDIEN MET DOPERWTJES !!!!!

  🙂 🙂 🙂 een moordmaaltijd hoor 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 33. goedzo DDB! duizend keer liever samen werken met Equatoriaal Guinee, dan met die nederlanders die ons eeuwen hebben uitgebuit en vermoord en de ons nog dagelijks aanranden en verkrachten op Schiphol


  Maak melding

 34. Iedereen heeft het gedaan jullie ogen, ik wordt stront ziek van jullie argumenten.
  Kom met voorbeelden en feiten over de goede dingen van jullie criminele president heeft gedaan die het leven heeft verlicht of vebeterd voor onze landgenoten die skeer no ka zijn. jullie leven buiten de realiteit de bevolking is zwaar teleurgesteld in deze criminele bende.


  Maak melding

 35. Het is een goede zaak dat onze progressieve president Desiré Bouterse werk maakt van Afrika. Een groot deel van de Surinaamse bevolking heeft Afrikaanse roots en het aanhalen van de banden met Afrika is een sterk statement in relatie tot de wereldwijde zwarte eenheid. Het Hindustaanse deel van onze bevolking heeft de banden met India reeds aangehaald en de Javanen deden dat dunnetjes over met Indonesië. Surinamers dienen bewust te blijven van hun oorsprong en onze president heeft daar gelukkig oog voor.
  Verder biedt booming Afrika mogelijkheden op het gebied van handel en ook daar heeft onze president oog voor.
  Met deze contacten legt onze president de basis voor toekomstige ontwikkelingen en Afrika kan veel voor ons betekenen als afzetmarkt voor onze produkten. Hulde aan onze meest vooruitstrevende president allertijden.


  Maak melding

 36. @GMAP

  Luister no wikileaks. ons president is gekomen met een amnestiewet. dus wij suris hoeven elkaar niet meer de hersens in te slaan. we gaan nu vooruit en we willen niet achteruit meer gaan kijken. jullie hollanders blijven maar zeuren maar wat doen jullie, helemaal niks. als je feiten wil zien kom in su kijken. jullie hebben een grote bek daar in ptatta maar jullie zijn niks waard. kom naar hier als je su wilt opbouwen en blijf niet op deze forum zeuren. met zeuren ga je niets toevoegen.


  Maak melding

 37. Beste GMAP: vraag nu geen argumenten en voorbeelden van de zegeningen van het beleid van Bouterse aan de kansloze paarse NDP groupies die deze site de afgelopen maand bevuilen……

  Die hebben ze namelijk niet.


  Maak melding

 38. Ik ga ook jou geven Srd 6000 en dat ook met twk want daar heeft U recht op zegt DADA!!!

  Maar zegt MEVROUW & HEER VENETIAAN bedankt hoor..wij hebben nog eer en fatsoen!!

  Moraalloze First Lady & steve Meye gilt vanaf de eerste dag…hiep hiep


  Maak melding

 39. OOO,wat een mens iemand die zoveel mensen dood heeft gemaakt en ook geen mbo en niet eens de lagere school niet afgemaakt en ook geen engels kan spreken noemt zich president van en land het is zo beschamend voor sur,mensen die jaren naar school zijn gegaan.soms leest ik bepaalde mensen zeggen ja maar je moet niet zeuren gewoon alles vergeten en het land opbouwen.luister van mij heeft hij geen fam,gedood maar die waren ook een vader van een andere kinderen.ik vraag me af als hij jou vader zou dood schieten zou je ook zo reageren. denk even na.


  Maak melding

 40. Waarom zo een haast om aandelen van Staatsolie te verkopen?Er liggen nog voor miljarden aan begroting middelen op de plank.Slechts 12% is daarvan gerealiseerd[ca 400 milj.van de 5 miljard]Over meer uitvoering capaciteit beschikt Sur niet.Wij kunnen gevoeglijk aannemen dat de opbrengsten uit de verkoop voor eigen doeleinden van bout en kliek bestemd is.

  Cobie.


  Maak melding

 41. alweer zo onzin reaktie van mr pasew kom hier in het land en dan kan je kijen wat en hoe.geef je rek.num stort ik voor je voor sard,dop.ert.ga een opl. volgen.


  Maak melding

 42. De leider van Equatoriaal Guinee, Teodoro Obiang, is een man met een “visionaire geest.”

  en de LIJDER van Suriname is een vulgaire beest.


  Maak melding

 43. bouta doe wat je moet doen voor het surinaamse volk .laat maar praten ze zitten in olland en leveren alleen maar comentaar ,praatjes vullen geen gaatjes .

  so so tak taki ,klagen en nog eens klagen ,er komt niets zinnigs uit deze mensen wat je kan rekenen als opbouwende kritiek .
  wij ndpers hebben het voor het zeggen in su .

  zelfs oppositie in su deugt niet ,er is maar een oppositie en dat is doe voor de rest zijn het waardeloze opruiers die proberen met buitenlandse machten suri dwars te zitten .


  Maak melding

 44. Als je geen hersens hebt lijkt mij verdomt lastig om ze in elkaar te slaan.
  Mijn president zal hij nooit worden omdat ik een vulgair beest als mij president wil.
  Die zwerfhonden die twee jaar geleden skeer no ka waren, zijn twee jaar verder nog skeerder no ka . ik ben benieuwd wanneer wij dGe resultaten van deze snoepreis gaan zien. de bevolking wacht nog steeds op MEGA plannen.
  Wanneer wordt een peiling gehReouden onder de bevolking over die criminele bende.


  Maak melding

 45. als su. een volk had….,,,dan zouden zij opkomen voor hun eigen-lands belang..

  maar su. heeft geen volk ,maar poep zakken.. die alles goed vinden wat de uitbuiter masa-moordenaar voorspiegeld.

  als obiang werkelijk een goed gezint lijder was,dan zou zijn volk/onderdanen een goed ontwikkeld welvarend natie heden ten dage zijn,maat helaas afrikaanse toestanden, dus armoede op en top.

  wat opvalt in deze is,dat beide zonen van bijde lijders in de drugs zitten en de zelfde activiteiten koesteren..

  wat een overéénkomst..

  er komt zeker een overeenkomst luchtvaart verbinding tussen bijde landen voor het exporteren van hard-drugs over en weer..

  let maar op..


  Maak melding

 46. @ Obiang is een man met visie
  Aldus droga Desi.

  Als iemand een persoon als Obiang bewondert dan respecteert hij zich zelf niet.
  Hoe wil men nu dat SMEérs hem moeten respecteren ?
  Ik heb altijd gedacht dat DDB een idioot was maar na deze uitspraak twijfel ik er geen moment aan.
  Het menselijk verstand heeft grenzen maar de domheid van NDPérs niet.

  Jagte-Raho


  Maak melding

 47. Het Surinaamse volk moet een middel zoeken om de aandelen overdracht van Staatsolie te stoppen.Het lijkt of deze man niet veranderd is.In de jaren 80 heeft deze man voor honderden miljoenen gefraudeerd.Hij heeft op een verschrikkelijke manier huis gehouden met de gelden die Sur. te goed had van Ned.Het is heel jammer voor het volk dat als iemand gekozen wordt dat die gelijk denkt een vrijbrief te hebben om nu te stelen van het volk.Ministers worden benoemd alleen maar om te frauderen en geld over te maken naar de partij genoten.Mensen zonder enige kennis schamen ze zich niet of zijn jullie die station reeds gepasseerd.Dit geld voor alle partijen.


  Maak melding

 48. Zeer zeker is 2 % van zijn volk steenrijk en 98 % straatarm .De meeste inwoners verdienen niet meer dan SRD 7 per dag .Zijn zoon ,een grote playboy, heeft een vermogen van USD 70 miljoen.Is het dat wat een een president met visie doet? Hij heeft veel visie om zijn eigen zak te vullen,maar voor het volk is hij waardeloos.


  Maak melding

 49. rene,,

  als su.in europa of midden-oosten Indonesië rusland lag,dan was het volk al lang en breed op straat gekomen om te vechten voor zijn rechten plichten ,dan was de president allang afgezet ,dank maar aan Gadafi van Libië alwaar de su.se president een vervent lid van was bevriend….

  de suris zij ontwikkeld genoeg ze kunnen lezen/schrijven,maar kunnen hun nuchtere verstand niet gebruiken denk vooral aan de aanhangers van ndp de goede nagelaten ze pikken alles wat baas voorspiegelt….

  probeer logisch na te denken..


  Maak melding

 50. Wat denkt BAAS???? Die man heet Obiang, en BAAS denkt dat hij een obie-ja-mang is. Hij verwacht wonderen van deze obiejamang. Wat voor visie???? Baas en prakseer viesie foe yang, wittie visie. Tja, ik kan niet anders dan hiermee de spot drijven. So wang dong mang, mie gado, uitkijken met staatsolie mang. Voor je weet wordt het gebruikt om die wittie viesie erin te bakken…………..


  Maak melding

 51. Lees het artikel op Starnews over het arrestatiebevel van de zoon van Obiang!!!!!!!

  Gevaarlijke ontwikkelingen tussen Suriname en Equatoriaal Guinee.


  Maak melding

 52. (@GMAP & @jako):
  STVS onder leiding van (Limborok), durft geen documentaire uit te zenden over het ‘reilen en zeilen’ van de beruchte Afrikaanse playboy Teodorin Nguema Obiang. Want NDP. achterban mag hierover niet worden geïnformeerd. Kijk hoe Teodor Obiang Nguema Mbasogo en zoon hun eigen ‘volk’ onderdrukt en uitbuit.


  Maak melding

 53. Corrupte zoon Teodorin Nguema Obiang van president Teodoro Nguema Obiang,autocratische leider van Equatoriaal-Guinea.
  Over die zoon is over heel Europa een aanhoudingsbevel uitgegeven wegens van verspilling van de rijkdommen van zijn land.

  Zijn vader,President Teodoro Nguema Obiang, moet zijn “een man met visie” aldus DDB.


  Maak melding

 54. marcel,je zegt dat ik logisch moet nadenken, maar ik zou je willen adviseren om de surinaamse bevolking te mobiliseren om op straat te gaan zoals het in rusland toe gaat


  Maak melding

 55. Vreemd dat ik niemand op dit forum nog heb horen zeggen:”Zie je wel?Alweer het superioriteitsgevoel van de witteman, meerwaardigheidscomplex, kolonialisme, onderdrukking, slavernij”!
  Hoe zou dat komen??


  Maak melding

 56. Nu zit onze presje in tweestrijd.Want de vraag zal zeker komen uit Frankrijk om deze zoon van obiaman te arresteren, zodra hij voet op Surinaamse bodem zet.
  Zal presje kiezen voor de visionaire crimineel of voor de poort naar Europa?


  Maak melding

 57. dit alleen om die olie die daar zit niet die playboy maar hebzucht van de grote landen ,,maar ze zijn laat want china heeft al een stad gebouwd voor die gasten


  Maak melding

 58. dit allemaal is omdat er daar veel olie zit willen ze doen alsof die man corrupt is. het is niets anders dan dat ze daar zeggenschap willen hebben om hun vrije gang te gaan.is gewoon duidelijk te zien hoe vies deze mensen zijn.was er geen olie daar en veel ook zou niemand om die mensen geven nu willen ze overkomen als verlosser van het volk,, nee olie willen ze dat weet ik zeker en zo doen ze dat in de wereld hebzucht,,


  Maak melding

 59. @Takkie ..hebzucht?? 2% van de bevolking is rijk de rest arm in Equatoriaal-Guinea.Al de winsten van de olie opbrengst gaat rechtstreeks naar de rekeningen van deze Obiang.
  Wie is nu hebzuchtig??


  Maak melding

 60. mensen een ding weet ik zeker dat land heeft veel olie en de asgieren hebben dat geroken hoor.dus dan weet je wanneer men zo reageerd dat er belang daar zit kijk naar libie,,iran,,nigeria,,overal waar er olie is die niet onder hun vallen proberen ze valse spel te spelen alleen om die mensen hun rijkdom ,, wreed om te zien hoe men tot nu toe omgaat met de zwarten ras die hun rijkdom hebben,,tieraan,,


  Maak melding

 61. steeds als ze iets willen uithalen gaan meteen zeggen dat mensen arm zijn daar maar niet waar dat is leugen alleen om met een gord verhaal te komen zodat men hun gaan geloven,, ik weet dat dit jaluzie is er is veel olie daar en dat willen ze hebben ,,


  Maak melding

 62. Een man met visie………Zijn er nog Paarse idioten die Bouterse serieus nemen?

  In heel Europa is een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen een van de meest beruchte verkwisters van Afrika. Het gaat om de autogekke, Michael Jackson-geobsedeerde en naar verluidt corrupte zoon van president Teodoro Nguema Obiang van Equatoriaal-Guinea. Franse magistraten hebben het arrestatiebevel vrijdag uitgevaardigd.

  Een flitsende in-house discotheek, een vloot van luxe auto’s en een vijf verdiepingen tellende herenhuis voorzien van een spa, een fitnessruimte en een kapsalon. Voor de playboy zoon van de autocratische leider van Equatoriaal-Guinea, is zijn Parijse ‘optrekje’ gewoon een ander deel van zijn extravagant bestaan, dat hij doorbracht tussen de Franse hoofdstad, Malibu in Californië en Malab


  Maak melding

 63. somaar patriot@ is de waarheid kijk even op,, youtube,,dan zal je verder weten welk land bezig was is om die olie van dat land kijk even maar aub voor dat je zeg dat ik nonsens zeg.die mensen die bezig zijn vertellen hun verhaal niet ik hoor ga maar kijken op,,youtube,, hoe weet ik dat china een stad al heeft gebouwd voor obiang ,,


  Maak melding

 64. Waarom gaat Bouterse nou weer op bezoek bij een andere dictator? Zie bericht hierboven, Frankrijk heeft een een Europees arrestatie bevel uitgevaardigd tegen het zoontje van president Obiang… mi gado… Bouterse weet ze wel ui te zoeken zeg.


  Maak melding

 65. Wanneer je zelf nergens geen visie van hebt, kun je moeilijk een visie hebben over een dictator die ook geen enkele visie heeft, en waarschijnlijk hebben de decoraties voor Bouterse en zijn Ingrid en zoontje lief Dino en de 3 sleutels, en alle cadeau,s zo,n indruk gemaakt, dat je vanzelf wel uit je nek gaat lullen, wat een visie heeft deze man.


  Maak melding

 66. @Vene
  Bouta kiest voor crimi .hij heeft immers in vijf dagen drie ‘sleutels’ ontvangen. voor de poort van Europa wacht hij al twee jaar en nog geen ‘sleutel’ ontvangen.


  Maak melding

 67. en nogmaals mensen die niets weten over dit land geloof mij maar die europeanen doe dit om jaluzie ze ruiken geld daar en er is veel olie daar,,er is niks met die boy alleen geld hebben ze dat is t gewoon en zo beginnen ze met kleine landen,,


  Maak melding

 68. en wie niet wil geloven dat die man visie heeft weet niet veel ik ook niet maar gaan jullie maar aub op youtube kijken daar zijn ook verhalen en film over dat land gaan jullie kijken en trek dan zelf een conclusie niet geloven wat men vertellen,,


  Maak melding

 69. gaan jullie naar die filmpjes kijken op youtube hoe bezig ze daar zijn met hun land heel mooi en kijk onf jullie armen mensen zien kijken jullie naar die ziekenhuizen in dat land kijken jullie naar die wegen supermark zie hoe gezond die mensen eruit ziet zie die nieuwe stad nu en woning zie die mooie gebouwen daar zie alles zo netjes daar.en daar zijn ze jaloers op zeker weten en dat land is in super vaart naar welvaart,,


  Maak melding

 70. kijken jullie ook naar die gasten die hun verhaal vertellen toen ze uit de bak kwamen omdat ze een coup wou plegen tegen deze president kijk en luister naar hun verhaal hoe vies deze gasten zijn en wat ze niet over hebben om iemands anders rijkdom gaan jullie kijken en luisteren mooie verhalen van de plegers zelf oke succes youtube,, youtube,,youtube daar is alles te zien over dat land,,


  Maak melding

 71. youtube,,youtube youtube ,,daar is alles te zien hoor jullie die zoveel weten over dat land vooral gmap,, jij stuur mensen steeds om zaken op internet te zoeken nou ik heb wel veel over dat land mogen zien hoor en bedankt ook want ik ben wel gaan zoeken op het net,,nu wil ik jou vragen om op youtube te gaan kijken daan ga je zien wat dictatuur is ga kijken wat die man voor zijn land doet,, ga kijken waarom ze jaloers zijn op obiang ,,succes,,veel kijk plezier voor jullie ,,


  Maak melding

 72. en als jullie die filmpjes heb gezien wil ik ook jullie eerlijke mening ,, mijn mening als een president die dictator is zo goed bezig is met zijn land dan mag hij wel dat zijn voor de buiten wereld hoor maar dat is hij niet voor zijn mensen kijken naar youtube ,, kijk hoe ze die man gingen slijmen kijke maar wie je niet ziet iedereen maar als hij niet ja wil knikken dan zie je meteen wolfen die schapen waren ,,,


  Maak melding

 73. en die filmpjes die op youtube staat zijn niet door de staad gemaakt hoor maar door die mensen zelf die jullie lopen te vertellen dat ze onderdruk worden die mensen zijn zo blij met hun land hoor kijken jullie maar hoe trots die mensen zijn,en jullie maar praten over onderdrukking wat jullie niet weten ,, gaan jullie op doe side en zie waarom pesident bouterse onder de indruk is van die man ,, het is echt een mooi land hoor ,,ik zeg djaroesoe,, niets anders hebzucht,,


  Maak melding

 74. Deze Teodoro Obiang verrijkt zichzelf ten koste van zijn volk.
  Het is een dictator die door een machtsgreep aan de macht is gekomen.

  Soort zoekt soort.


  Maak melding

 75. dat heeft de witte man je verteld niet dat jij dat weet maar je moet wat schrijven dus voor jou is die man een dictator voor zijn volk niet,,en daarom stuur ik jullie door naar youtube,,om te zie hoe die mensen zich bewegen in dat land,,als obiang zichzelf verrijk en dat land is in zo,n ontwikkeling dan doet hij,t goed hoor laat mensen jou niets vetellen ga naar die mooie films kijken,,


  Maak melding

 76. wat de president van Equatoriaal Guinee gezegd mocht hebben, als dit maar geen slechte invloed heeft op de Surinaamse president. Maurice Bishop de toenmalige premier van Grenada was ook een man met visie. Hij had in oktober 1982 op het onafhankelijkheids plein in Paramaribo ook heel veel mensen toegesproken wat betreft een revolutie. Dat kan mensen op slechte ideeën hebben gebracht.


  Maak melding

 77. bouterse is geen obiang ,bouterse is door het volk gekozen .je gaat geen appels met peren vergelijken .
  als die afrikaanse president coorupt is wil dat niet zeggen dat bouterse ook corrupt is .deze mensen zijn alleen maar negatief bezig .

  suriname is een land in ontwikkeling en hoop dat deze president ,die twee jaar aan de macht is ,de hoop mag zijn van suriname ,de hoop om het land op grote hoogte mag brengen .het moet geen bla bla bla zijn niet praten maar doen wat gedaan moet worden .

  wij die op hem gestemt hebben hopen dat hij waar maakt wat hij heeft beloofd ,verlopig zijn wij die in suriname wonen tevreden met deze president .


  Maak melding

 78. @ takkie,
  Hitler heeft ook snelwegen laten aanleggen weet jij dat nog? yu buriki
  Het is dom en schandalig hoe jij wat krom is, met zoveel onzin en achterlijkheid probeerd recht te praten. jou reactie gaan meer op smeekbede lijken.jij bent grote schande voor de mensheid.


  Maak melding

 79. Het is onvoorstelbaar hoe dom de paarse ezels zijn. Verdedigen deze moordenaar/corrupteling/schoft tot op het bot. Kan nooit goedkomen met Suriname op deze manier.


  Maak melding

 80. @ Pero
  Bouterse is niet democratisch gekozen door het volk maar door een gelegenheidscoalitie in de DNA. Indien dat waar was zou de NDP eigenlijk 34 zetels moeten bezitten of minimaal 26.
  Zelfs met het sprokkelen van restzetel met de Megacombinatie (VVV,KPTI, NS, PAlU) haalt Bouterse nog lang geen 26 zetels.

  Bouterse heeft het niet aan laten komen op een democratische beslissing binnen de Vereniging van Volks Vertegenwoordigers (VVV) waar de helft plus 1 stem voldoende was om democratisch gekozen te worden.

  Bouterse had met de NDP allen genoeg stemmen om een keuze van een andere president in de DNA te blokkeren. Bouterse heeft daarna met achterkamertjespolitiek heel “slim” Somo en Ronie aan zich weten te verbinden.

  Wie het slimst is zal nog moeten blijken. Ik hoop ook dat hij waarmaakt wat hij belooft heeft.

  De tussenstanden beloven echter weinig goeds, als men het partij programma als ijkpunt gebruikt, terwijl deze regering over 4 maanden halverwege is en nu reeds met campagne voeren begonnen is.


  Maak melding

 81. @Marin zegt:
  Het is onvoorstelbaar hoe dom de paarse ezels zijn. Verdedigen deze moordenaar/corrupteling/schoft tot op het bot. Kan nooit goedkomen met Suriname op deze manier.

  Hoe slim ben jij dan marin…8000km verweg te brabbelen..kan een kansloze onderdaan van beatrix ook brabbelen als een baby van su afkomst..
  een tip hou je bezig met nl…hoor want jij woont niet in su..die echte su. hebben te vertellen…mie boy..
  I LOVE SU echte sranang mang….woon en werk…


  Maak melding

 82. meneer,,@gmap je laat me lachen hoor je wordt boos niet doen hoor ik ben een buriki nou goed en jij sprekend op die makkak apen van india kijk je oren naast hoofd en je heet ook hoogst met je dikke bril hahaha en je praat over krom zie hoe krom jij niet ben en voor de mensheid ben jij een alien,,buitenaards,,lelijk ding,, ik ken je wel hoor hahaha no spang


  Maak melding

 83. mensen deze films heb ik niet gemaakt maar kijk hoe die grootmachten die dictator aanbid alleen omdat er veel olie daanr zit kijk ,,obama op de foto met die dictator ,,kijk zarkozy op de foto met die dictator ook engeland ik heb die foto,s niet gemaakt en die filmen ,, maar als ze toch hun zin hadden dan zou hij geen dictator zijn ,, ik vraag jullie nog maals niet schelden maar gaan jullie even kijken hoe vies deze gasten zijn,,


  Maak melding

 84. Ga op Google en zie hoe corrupt deze president is !! Hij vult zijn eigen zakken en is net als Bouterse via een coup aan de macht gekomen !!!Zijn zoon wordt nu vervolgd in Frankrijk !! Volk van Suriname laat je niet gek maken door je leiders die het zogenaamd goed menen met het land !!


  Maak melding

 85. “Hoe slim ben jij dan marin…8000km verweg te brabbelen..kan een kansloze onderdaan van beatrix ook brabbelen als een baby van su afkomst..
  een tip hou je bezig met nl…hoor want jij woont niet in su..die echte su. hebben te vertellen…mie boy..
  I LOVE SU echte sranang mang….woon en werk…”

  Toevallig ben ik dus heel erg slim. Ik laat me niet verleiden door onderkruipsels maar gebruik mijn hersens. Iets wat jullie paarse aapjes volgensmij nooit hebben gedaan noch zullen doen.
  Ik ga niet eens in op die Nederlandse frustratie van jou met je I love Su etc ….typisch iemand die afhankelijk is van tjuku’s en western union overmakingen.

  Fijne hossel dag leegloper. Laat maar weten of bouta die 25 Srd voor je heeft overgemaakt :=)


  Maak melding

 86. Nou…nou…nou…het is me wat met de reactie’s op dit forum.Ik kan me voorstellen waarom de RNW geen reactie’s meer toestaat voor Surinamers.
  Oeverloze,domme discussies die gewoon nergens over gaan.
  Scheldpartijen over en weer,je moet maar de naam Bouterse noemen en de hel breekt los.
  Denken jullie niet dat het dit gedrag is waarom we maar niet bereiken wat we willen.
  Jammer voor de mensen die iets te zeggen hebben.hun stem vergaat tussen al die stommiteit.


  Maak melding

 87. Soort zoekt soort.

  Wat dat betreft beschikt die bouta over een voortreffelijke visie.
  Hij verschilt niet veel van die obia-mang en daarom voelt hij zich enorm aangetrokken tot dit personage.
  This feels like home. Zelfs de familie-criminelen komen overeen.
  Blij als een kind, tjee… hij heeft gescoord bij een, ook dat nog, onbekende dictator.
  Eindelijk iemand die hem voor ‘vol’ aanziet…..

  Van een strategische visie heeft hij echter geen kaas gegeten.
  Wat heeft dit snoepreisje opgebracht, behalve 3 sleutels?
  Of heeft die obia-mang het vermoeden, dat het binnenkort over en uit is met die bout en hem daarom, alvast 3 schuilplaatsen aangeboden.
  Je valt van de ene verbazing in de andere met deze l(ij)der.

  Anyhow; iedereen weet nu wat amnestie is en wie obia-mang is.


  Maak melding

 88. Hallo weten jullie niet dat 99% van de surinamers in nederland achter bouta staan, en dat ben ik 100% zeker van.wiep-ding mie boi.
  Groetjes


  Maak melding

 89. Een nieuwe grondwet werd aangenomen in 1982. Tegelijkertijd werd Obiang verkozen voor een termijn van zeven jaar als president, hij was de enige kandidaat. Hij werd herkozen in 1989, opnieuw als de enige kandidaat. Na de andere partijen werden toegestaan ​​om zich te organiseren, werd hij herkozen in 1996 en 2002 met 98 procent van de stemmen Bij de verkiezingen als frauduleus veroordeeld door internationale waarnemers. In 2002, bijvoorbeeld, ten minste een wijk werd opgenomen als het geven van Obiang 103 procent van de stemmen.
  Hij werd herkozen voor een vierde termijn in 2009 met 97% van de stemmen, opnieuw te midden van beschuldigingen van fraude en intimidatie, kloppend oppositieleider Plácido Micó Abogo .
  Hoewel zijn bewind werd aanvankelijk beschouwd menselijker dan die van zijn oom, door de meeste rekeningen is geworden brutaler door de jaren heen. De meeste binnenlandse en internationale waarnemers beschouwen zijn regime als een van de meest corrupte, etnocentrisch , onderdrukkende en ondemocratische staten in de wereld. Equatoriaal Guinea is nu in wezen een een-partij staat, gedomineerd door Obiang’s Democratische Partij van Equatoriaal-Guinea (PDGE). De grondwet, terwijl iets minder autoritair dan zijn voorganger, nog steeds subsidies Obiang ruime bevoegdheden, waaronder de bevoegdheid om regeren per decreet. Hoewel de oppositie partijen werden gelegaliseerd in 1992, 99 leden van het 100-zetel van het Parlement zijn ofwel lid van de PDGE of zijn afgestemd op het, en er is weinig weerstand tegen presidentiële beslissingen.
  De oppositie wordt nauwelijks getolereerd

  Misstanden
  Misstanden onder Obiang hebben opgenomen “onwettige moorden door veiligheidstroepen, door de overheid gesanctioneerde ontvoeringen, systematische marteling van gevangenen en gedetineerden door veiligheidstroepen; levensbedreigende aandoeningen in gevangenissen en detentiecentra; straffeloosheid;. Willekeurige arrestatie, detentie en incommunicado-detentie”
  In juli 2003, state-bediende radio verklaarde Obiang “van het land god “en had” alle macht over mensen en dingen. ” Zij voegde daaraan toe dat de president was “in permanent contact met de Almachtige” en “kan beslissen om te doden zonder dat iemand hem riep om rekening te houden en zonder naar de hel.” Hij persoonlijk soortgelijke opmerkingen gemaakt in 1993. Ondanks deze opmerkingen, hij beweert nog steeds dat hij een vroom katholiek en werd uitgenodigd om het Vaticaan door Johannes Paulus II en weer door Benedictus XVI . Macías had ook riep zichzelf een god.
  Obiang heeft aangemoedigd zijn cultus van de persoonlijkheid door ervoor te zorgen dat de openbare toespraken eindigen op goed willen voor zichzelf en niet voor de republiek. Veel belangrijke gebouwen hebben een presidentiële loge, vele dorpen en steden hebben straten ter herdenking van Obiang de staatsgreep tegen Macías, en veel mensen dragen kleren met zijn gezicht gedrukt op hen.
  Net als zijn voorganger en andere Afrikaanse dictators zoals Idi Amin en Mobutu Sese Seko , heeft Obiang toegewezen aan zichzelf verschillende creatieve titels. Onder hen zijn “gentleman van de grote eiland Bioko, Annobon en Rio Muni.” Hij verwijst ook naar zichzelf als El Jefe (de baas).
  Rijkdom
  Forbes Magazine heeft gezegd dat hij een van de rijkste staatshoofden , met een netto waarde van $ 600 miljoen USD . Officiële bronnen hebben geklaagd dat Forbes verkeerd is eigendom van de staat te tellen als persoonlijk goed.
  In 2003, Obiang vertelde zijn burgers, dat voelde hij zich gedwongen om de volledige controle van de nationale schatkist te nemen om ambtenaren te voorkomen dat verleid deel te nemen aan corrupte praktijken. Om deze corruptie te vermijden, Obiang meer dan een half miljard dollar gestort op rekeningen gecontroleerd door Obiang en zijn familie bij Riggs Bank in Washington, DC, het leiden van een Amerikaanse federale gerecht naar de bank fijn $ 16 miljoen. [21] Later onderzoek in 2004, van een Amerikaanse Senaat onderzoek bleek dat de in Washington gevestigde Riggs bank 300 miljoen dollar nam in op.

  enz enz.
  Even snel vertaald van een Engelse site.


  Maak melding

 90. @sjang,

  Speak for yourself, 99% van je familie en vrienden mss.
  Maar tsja, lees boven; soort zoekt soort, dus zo spectaculair is dat niet.

  Kijk verder dan je neus lang is.
  zoete groetjes terug.


  Maak melding

 91. @Marin
  frustratie heb ik niet laat ik voor europa over, ik heb alles wat jullie zoeken in nl. olie goud zon noem maar op,
  wat western union betref heb ik ook niet nodig,25srd nog minder…laat ik voor die kanslozen over….wat ik in su hebt moet jij nog van dromen…
  I LOVE SU woon en werk…..


  Maak melding

 92. Teodoro Obiang Nguema Mbasogo (Ocoacán, 5 juni 1942) is sinds 1979 president van Equatoriaal-Guinea.

  Op 3 augustus 1979 pleegde Nguema Mbasogo een militaire staatsgreep. Hij maakte een einde aan het brute regime van Macías Nguema en liet zijn oom wegens machtsmisbruik terechtstellen.

  Bij de verkiezingen van 1996, die door de oppositie werd geboycot, werd de president met 99% van de stemmen herkozen. Bij de verkiezingen van 1998 en 2002 verkreeg de president ‘minder’ stemmen (in beide gevallen 97% van de stemmen).


  Bron: Wikipedia.

  Volgens Bouta is Teodoro Obiang Nguema Mbasogo een visionair. Volgens Wikipedia gaat het bij de vriendschappelijk betrekking tussen de beide staatshoofden om SOORT ZOEKT SOORT.


  Maak melding

 93. Bouterse is net een SLONS die met die met iedereen in bed duikt die hij zou kunnen gebruiken, denk aan gadaffi,Bishop, Chavez,Castro
  .Ik vraag mij af wat het parlement doet met een criminele president die alleen maar moordenaars en criminele dictator vrienden heeft.


  Maak melding

 94. Dat zegt iemand die niet verder als de MULO is gekomen.

  Ik denk dat die daar alles heeft geleerd om het land te kunnen regeren.
  De gem. Su weet niet beter als hem.
  De gem. Su laat het denken over aan hem.
  De gem. Su zegt tegen zijn kinderen als je later groot wordt moet je worden als hem.

  Wanneer wordt de gem Su wakker !!!


  Maak melding

 95. Reactie op: openbare staats aandelen verkoop!

  Openbare aandelen verkoop!

  Zodoende de doorsnee burger de kans te geven een aandeeltje te kopen !De Samenleving krijgt een kans om te participeren!!!!!!!!!!Privatisering van de staatsbedrijfen,en zodoende alleen belasting innen!

  reactie op resultaten met Equatoriaal Guinee:

  -Handels wisselwerking tussen beide landen!
  -conferentie van ondernemers in Parbo’
  Deze zaken behoren tot enkle positieve ontwikkelings samenwerkingsovereenkomsten die gesloten zijn !!!
  Hup HUp President!


  Maak melding

 96. Hoewel in Equatoriaal Guinee het bnp/hoofd 4 maal hoger is als in Suriname, 92% van de economie door olie (360.000 barrels/dag) bepaald wordt, moet 70% van de bevolking zich reden met 2$/dag. Dat is heel wat minder als in Suriname. En dat voor een land dat sinds 1996 zwemt in het geld uit olie inkomsten. Waar blijft dat geld, wellicht in nodeloze prestige projecten tot eer en glorie van de happy few.

  Misschien is er toch wat te leren van Obiang. Hij heeft kans gezien in een district ooit gekozen te worden met 103% van de stemmen.


  Maak melding

 97. vene vene ,het is zeker familie van vene vandaar dat deze vene een minderwaardigheidscomplex heeft dat hij zijn eigen uitmaakt voor japie ,hihihihhihi.

  hoe durf je mie mang ,het volk heeft maatregelen genomen om deze waardeloze wellustige domme machthebber op democratische wijze te verwijderen van het toneel .

  deze wiesatie president kan echt geen voorbeeld geven aan ons het surinaamse volk .die man was bang voor somo ,die man wilde weer president worden en daarom kon hij niet optreden tegen somo. bang dat er dan een breuk zou komen in zijn toenmalige regering .
  wel nu “”ze zijn toch opgehoepelt .

  bouterse president en deze wieatie president weet niet hoe het hoort als het volk jou niet ziet zitten, en dat je het vaandel op een waardige wijze overdraagt aan de toekomstige wettig gekozen president bouterse,die het surinaamse volk op democratische wijze heeft gekozen .deze man is een slechte verliezer tezamen met zijn aanhang.geen voorbeeld voor de natie .

  wat zal het buitenland niet denken van deze waardeloze vene,olland zal wel blij zijn maar het surinaamse volk bewijst deze demisonaire president geen diest hoor .
  niet voor niets heeft deze man vier zetels gekregen met zijn volgelingen .

  wij naderen 2015 het jaar van de verkiezingen en het staat als een paal boven water dat bouta en het surinaamse volk ja surinaamse volk wij dus weer op bouta gaan stemmen .wij laten ons niet bang maken met boycotten of isoleren van onze president.oppositie of wie dan ook of domme {ndpers} zoals wij worden gezien deert ons niet .

  suriname is op de goede weg en wij in suri moeten tevreden zijn niet het buitenland die destabilliserent probeert te werken .


  Maak melding

 98. @pero,
  Laat jou nakijken voor het te laat is me boi.
  Iemand die de dood van zwangere vrouwen,ongeboren kinder,jonge kinderen,ongewapende burgers op zijn geweten heeft , is naar mening een wisiati man De man die jij aanbid is een massmoordenaar zonder enige menselijke gevoel.


  Maak melding

 99. @ pero
  mik ding takie sang ding wannie want na trauma ding abie
  trauma na blaka mang joe no mang dresie.wang oplossing dhe
  dat na euro bom za e kong dus no spang mie boy..alla ding
  redie moesoes o wang kong na su.baka maar no spang ding o trong blaka moesoe en a grong ma o tak nanga ding te ding doro zanderij…I LOVE SU….


  Maak melding

 100. GMap dan moet de gehele wereld zich laten nakijken .
  dan zal een grote meerderheid van de surinaamse bevolking zich moeten laten nakijken vindt je zelf niet .

  dan zou je ook niet naar nederland moeten gaan als je het hebt over moorden .je bent in een land die veel heel veel bloedt aan hun klauwen hebben hoor .

  sebrenicia ,indonesie ,pedopartij in jou olland .wie voert hier de ranglijst aan als het om moorden en verkrachten gaat de nsbers die nooit gestraft zijn en nog steeds rond lopen .ik heb het niet over slaverij ik heb het over misdaden die pas gepleegt zijn door jou olland jou bassie .
  boy tang tirie.

  wij kunnen door gaan hoor het is maar het topje van de ijsberg .de nederlanders eren hun misdadigers .ik eer niemand ik stem en geeft mijn mening en dat moet kunnen in mijn democratisch suriname .ik heb voor deze man gekozen omdat vene nogmaals een waardeloze president was .niet voor niets heeft het volk bush weggestemt .zal je tegen de aanhangers van bush gaan zeggen dat ze dom zijn !!! welke democratie hebben deze figuren ,mag je je eigen mening niet hebben nders ben je dom!!! laat mij dom en achterlijk zijn voor jullie oppositie niet belangrijk voor de meerderheid die deze president heeft gekozen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.