Suriname Caricom-leider af, bestuurt Unasur eerder

45

PARAMARIBO, 4 jul – De regering kijkt terug op een ‘intense en vruchtbare’ periode als voorzitter van de Caricom. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. De uitdagingen als de administratieve wanorde binnen het regionale blok, zijn aangegaan. Weliswaar moet het werk worden afgemaakt, maar dat is de zorg van de opvolger.

Saint Lucia neemt over als premier Kenny Anthony het voorzitterschap formeel aanvaardt tijdens de drieëndertigste top. Lackin noemt als prestaties tijdens Suriname’s voorzitterschap het lanceren van de ‘Caricom Enterprises.’ Dit idee van gemeenschappelijke bedrijven in de lidlanden, zou goed zijn aangekomen. Ook is getracht jongeren meer te betrekken bij het Caricom-gebeuren. “Zonder meer een enorme prestatie”, zegt Lackin.

Intussen is bericht dat Suriname eerder dan gepland voorzitter wordt van Unasur. De gemeenschap van Zuid-Amerikaanse staten heeft Paraguay geschorst. Dit land zou op 1 juli 2013 voorzitter worden. Door opschuiving zal Suriname dan moeten overnemen. Dit betekent intern versneld huiswerk maken. “Het zijn enorme verantwoordelijkheden en de vraag is of Suriname het allemaal kan dragen”, aldus Lackin. Het voorzitterschap bij Unasur duurt een jaar. Bij Caricom is het een halfjaar.

45 REACTIES

 1. Dit wordt weer high bloodpressure voor de gmappers want het wil maar niet lukken om Su met duistere machten klein te krijgen.
  Suriname en Bouterse, heel veel succes.


  Maak melding

 2. Die “duistere machten”hoeven niets te doen om Suriname klein te krijgen. De regering doet het zelf wel.
  Of zijn “duistere machten” een synoniem voor de regering?
  Deze regering heeft veel plannen, ideeën, initiatieven etc en dat noemt men suc6.
  Iets is volgens mij pas een suc6 als het einddoel ook echt gehaald is.
  Lees de inzet van de premier en geef dan voorbeelden van wat gerealiseerd is.


  Maak melding

 3. Hhahaha soso lafoe.
  Uiteindelijk staat caricom waar het al stond.Alleen zijn wij in Suriname armer geworden van al die onnodige reizen van onze bandieten.
  Nu komen ze met unasur om ons nog armer te maken,weer een reden voor de bandieten om met grote delegaties op vakantie te gaan.Ook unasur zal geen moer opschieten.


  Maak melding

 4. Trash Lackin heeft schijt aan de belastingbetaler. Zolang hij met een gevulde portemonnee de wereld kan overvliegen voelt hij zich king. Resultaat 0,00% !!! Ik hoop dat die vliegtuig nog eens in een ravijn duikt. Wat een pannekoek die vent …


  Maak melding

 5. @Vene
  Vraag aan de Griekse wijsgeer Tritonus waarom Surinaamse bedrijven “Such a hard time” hebben om hun produkten kwijt te raken in Babados en Trinidad. Het Surinaams bedrijf Rudisia (vergeef mij de spelling)klaagt reeds jaren dat Trinidad steeds hogere eisen stelt om hun sappen ingeklaard te krijgen. Ik woon reeds 23 jaar in de VS en op de markten zie ik steeds vruchten en groenten uit Guatemala, Nicaragua, Brazilie, Chile, etc, maar ik kom Surinaamse waar nooit tegen. Het voorzitterschap van een organisatie is prima, maar wat doe je met die hamer? Guyana, byvoorbeeld houdt nog steeds een deel van Suriname occupied!


  Maak melding

 6. Woensdag 4 juli 2012 om 13:02 uur, door Tritonus
  Ik zou niet zo hoog van de toren blazen.Aan de andere kant is het nu ook afwachten,hoe de caricomlidstaten over Suriname zullen denken nu het voorztterschap is overgedragen aan Saint Lucia.


  Maak melding

 7. Venetiaan had geen tijd voor zulke reizen, hij was te druk alles op de rit te krijgen na mega blunders van de regering Wijdenbosch.Suriname was failliet en de inflatie was toren hoog. Het Surinaams geld was geen moer waard.Voor 1 brood moest je een zak geld mee nemen naar de winkel.Bouterse nam het land over met een zeer positieve staatskast.De boekhouding was keurig op orde en Vene heeft zich never en ook never verrijkt!!!En dat vergeten vele Surinamers,..


  Maak melding

 8. Deze man ,boutenaar de moordenaar , zal de geschiedenis ingaan als de voorzitter van nodeloze zaken ,op internationaal niveau.Whahahaaaaaaa…..
  Het is alweer tijd voor Lackin Airways en zijn reisverslaafde klanten voor een verzorgde reisje dankzij de belastingbetalers van Surinme,naar een land waarmee Suriname niets gemeen heeft.


  Maak melding

 9. @Tritonus
  Get your facts straight a next time,understood?

  Duistere machten, die worden gebruikt door je heer en meester ,de crimineel bouta. Door steeds weer gebruik te maken van duistere machten tracht hij zijn straf te onlopen, zoals wij laatst nog gezien hebben. Dan praat ik over het duistere macht AMNESTIE, genoemd naar de crimineel hemzelf ,,bouta amnestie.Soso krooi ,krooi.


  Maak melding

 10. Toen ik gisteren naar de twee pvv-ers keek die zijn opgestapt moest ik aan de NDP-ers en Bouterse, ze leven buiten de realeit iedereen kan ook zien dat lackin duidelijk de kluts kwijt is.


  Maak melding

 11. Dang na yang, driengie, prisierie baya. Niets werken, gewoon geld verspillen, heen en weer reizen. En tja, naar de first lady is het altijd wel lekker om nog een paar Espnol margharita’s hun hoofd op hol te brengen toch! Go bouta, go bouta,……. Somo wordt nog jaloers op je. Want joe abie moro tjieng meid, mie yereh, daarom sma jaloesie tapoe yoe


  Maak melding

 12. President Desi Bouterse presteert ondermaats, getuige de uiterst povere resultaten die hij tot nog toe in de afgelopen 18 maanden heeft geboekt. In de regeringsverklaring 2010-2015 is er ongelofelijk veel beloofd door Bouterse, maar zoals eerder gezegd zijn de resultaten uiterst pover, er is bitter weinig gerealiseerd. We zijn nu 18 maanden verder en grotendeels van de beloftes uit de regeringsverklaring blijkt holle frasen en loze woorden te zijn. De Idos peiling spreekt …

  boekdelen over het beleid en de prestatie van president Bouterse c.q. de regering. Bij de president onbreekt het vermogen om vooruit te zien, waardoor de problemen van het land niet structureel opgelost kunnen worden. Hij houdt zich liever bezig met ad hoc beslissingen, er worden te veel onnodige presidentiële commissies benoemd waardoor de positie van de ministers ondergraven wordt.

  Bovendien houdt hij zich ook te veel bezig met het benoemen en ontheffen van personen, vooral het hoog opgeleide kader van zijn vijand, de oppositie, ( hij noemt de oppositie vijand) wordt regelmatig de laan uitgestuurd. Wat hij wel heeft kunnen presteren, is het zo goed mogelijk faciliteren van zijn familie, vrienden en partijloyalisten. Daarbij heeft hij kans gezien om zijn zoon Dino, die wegens drugs-en wapensmokkel tot 8 jaar gevangenisstraf was veroordeeld in dienst te nemen. Hij is in een vrij hoge positie bij de anti terreureenheid dienst (CTU), waar zware en modernste wapens gebruikt worden. Bovendien heeft de president zijn echtgenote ( First Lady), bedacht met een vorstelijk salaris, en de levenspartner van Winston Lackin is benoemd tot voorzitter van de Deviezen Commissie.


  Maak melding

 13. Indien ik de macro cijfers over de Surinaame economie, geplubliceerd door dhr Makka, vandaag op de website van Starnieuws lees blijkt dat het hartstikke goed gaat met Suriname.

  Hij zegt letterlijk: ‘Met een inkomen van afgerond 4.5 miljard SRD, en een uitgavenpatroon van 5.2 miljard SRD is het tekort reëel. Te bedenken dat dit tekort van ¾ miljard uit eigen verdiencapaciteit te financieren is, is daarnaast de intentie om de komende 5 jaar $ 6.8 miljard te investeren’. Ook al doen we een deel ervan, we zijn op de goede weg, zegt meneer Makka !

  Wie zijn suriname patriot & gmap om op dit forum te braken dat het niet goed gaat in het land !

  Het tegendeel is daar !!!!!


  Maak melding

 14. Wordt het geen tijd dat hij eindelijk een begin maakt met zijn beloofde dromen.Vorig jaar heeft hij zich gehaast om een begin te maken op Hannaslust.Anders was het een jaar in Aug.dat hij alleen gezeten had.Ik benieuwd waarmee voor het einde van zijn 2e jaar komt.Of het blijft maar schelden op ‘volks vijanden’.

  Cobie.


  Maak melding

 15. als jij dat niet kan zien of weet waar hannaslust is gaan jullie niet kunnen inzien wat er geraliseerd wordt want die haat zit te diep in jullie haters ,,


  Maak melding

 16. mensen er worden overal in suriname scholen gebouwd woningen in de districten waterkant suriname wordt heel mooi oostwest verbinding wordt geleveerdt eind van het jaar er komen meer bruggen staatsolie is bezig drink water nu in alle districten er komt nog meer noh spang ,,


  Maak melding

 17. en wie niet in suriname kan stemmen moet niet zeggen we want jij hoort niet bij met je wij.en de mensen die meneer lackin geloven is veel dus praat over jou en niet over wij jij kan niet in su stemen praat maar voor je zelf meneer ,,gmap,, oke


  Maak melding

 18. hoe willen die haters nou eingelijk weten of het goed gaat met suriname achter hun pc van uit nederland nee dan ga je natuulijk niks merken nee ga en zie niet achter je pc zitten kletsen ,, haters,, niet lang naar swietie sranang koop een ticket vlieg maar naar swietie sranang dan ga je zelf meemaken wat baas bedoeld oke doen he haters,,


  Maak melding

 19. haters bouterse of niet het moet goed gaan met su maakt niet uit wie daar zit het moet goed gaan dat is belangerijk en onder bouta gaat het prima ondanks poging van boycot en al hun haat hij gaat nog steeds door niemand kan hem stoppen met hun mond nee alleen god net als iedereen iem sabie,,


  Maak melding

 20. Voor figuren zonder principe maakt het niet uit wie daar zit,dat is duidelijk.
  Voor mij is het van wezenlijk belang wie president van mijn land is.
  een drugs criminele moordenaar hoord in de gevangenis thuis.


  Maak melding

 21. @takkie, komen je voorouders uit Timboektoe (Mali)?
  Blijkens een (Diaspora) onderzoek werden ze door de West-Afrikaanse krijgers (Ghanezen) gevangen genomen.
  Dat werd recentelijk verteld door iemand van de Ashanti groep uit Ghana.


  Maak melding

 22. De big boys from Surinam haasten zich steeds beter voor te doe ndat ze werkelijk zijn.
  Wolven in schaapskleding, niets meer en niets minder, dat is Bouta met z’n clan!
  Het zuur verdiende geld dat de Surinaamse bevolking aan belasting betaald heeft wordt gewoon opgevreten door die wolven.
  En ja, als je gevreten hebt moet je ook een keer schijten, en dat doet het Surinaamse parlement op zijn eigen bevolking.
  Suriname, wordt wakker nu het nog kan.
  Trap die boevenbende de laan uit en kies voor oprechte mensen die jullie mooie land wel kunnen regeren!


  Maak melding

 23. NIEUW PORTRET , NIEUWE ORDE , DE NIEUWE WEG !!!
  Wie isoleert wie en wie destabiliseert wie ?!?
  Denemarken miscchien ????
  Hahahahahahahihihihihihi
  En de Indonesiers kopen hun tanks bij de Duitsers , hihihihihhahahahaha
  Wordt het een diplomatieke rel met de Republiek Indonesia of een ” politionele actie ” ???
  Hahahahahahihihihihi
  En morgen rijden de stads-bussen niet , actie actie actie !!!
  Auw auw auw auw auw auw auw auw auw auw auw !!!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 24. koos dejong “”heb jij in die spiegel gekeken voor je anderen voor dom en achterlijk verklaart .jou niveu is nog lager dan die mensen die je voor achterlijk uitmaakt .jij bent niet de enige hoor ,neem nou die suri patriot en nog een antal redimusus op deze site ,allemaal lullen ze dom over bouta en de ndp .iedereen die op de ndp stemt is dom is jullie argument .mensen die op het front stemmen zijn voor deze redimusus slim dus .ben blij dat jullie in europa wonen en dat je van olland reageert ,olland is jullie paradijs veel succes bij die voetsel banken in het rijke olland ,wij kijken vooruit in su .bouta is het wettig gekozen gezag die door niemand minder dan de surinaamse massa is gekozen ,als je het nou domme massa wil noemen zoals jullie gewent zijn no problem wij gaan vooruit en hebben onze trots zoals jullie trots kunnen zijn op rutte en rozenthal .


  Maak melding

 25. Wat worden de feiten hier toch zwaar genegeert zeg.
  Ik nodig alle negatievelingen uit om eens een wandeling in Su te gaan maken. in plaats van afstand te oordelen.


  Maak melding

 26. @Pero, heb je al een dokter bezocht om je dislectie onder controle te houden ? Valt me overigens op dat een behoorlijke percentage van de paarse stemmers dislectie verschijnselen vertonen. 39 jaar was je toch ? Dus ten tijde dat Bouta een spelletje Rambo speelde heb jij en je vrienden leren lezen en schrijven. En dit is waar suriname op moet bouwen… lol..weer een verloren generatie. Maar vertel me nu eens, hoeveel geld heeft de Mega Poeder Combinatie uitgegeven aan buitenlandse reizen ? En wat heeft het concreet opgeleverd voor de bevolking ? NIETS ..
  Ik zal je precies vertellen waarom die Bouta door de bevolking gekozen is. Vene heeft destijds impopulaire maatregelen moeten nemen om de overheids financien onder controle te krijgen. Het NDP met Wijdenbosch had Suriname naar de klote geholpen. Nota bene jouw eigen paarse club die aan de basis stond van een faillisement van Suriname. Vind je het gek dat die president niet altijd populair was onder de bevolking. Onder Venetiaan is Suriname weer kredietwaardig en heeft het zelfs rating bij bureaus als Standard & Poor, Fich en Moodys. Bouta probeert nu mee te liften op het succes van Venetiaan. Pero, tijd om wakker te worden. Als Bouat klaar is met regeren is de bodem van de schatkist zichtbaar en wordt hij weggestemt door de bevolking. Dus kom nu niet met die onzin verhaaltjes van je.


  Maak melding

 27. koosssss niet voor niets heet jij koossssss een hardnekkige redimusu ben jij zeg .ga jij een ndper leren wat impopulaire maatregelen zijn .
  de ndp heeft toch inpopulaire maatregelen genomen met de benzine prijs ,ze houden de staatskast in de gaten met de zeer gewaardeerde bank president van het imf .
  ik heb alle vertrouwen in die man .dit is geen goedschalk .onze bank president verdient alle respek .als het moet wil ik nog meer inleveren voor mijn land .wat lever jij in voor suriname koos .niets alleen maar 8000km auwehoeren met die andere redimusus .kom in su en lever jou bijdrage .
  ik ben een getogen suri die wat doet voor land en volk .jij bent maar bezig te heulen met die ollanders en maar wachten op de voetsel banken .zie wat er gebeurt in holland blunder op blunder wat die rutte en die pedo rozenthal moeten incaceren van de eu .eerst dachten ze suri dwars te zitten met de acp de caricom en de eu maar ze hebben de plank mis geslagen ook de oppositie deed mee om de vergadering niet door te laten gaan in su .wij hebben bouta tot president gekozen en niemand en dan ook niemand zal bouta tot aftreden kunnen dwingen nog de ambasadeur in frankrijk gaat weg .olland zal zien dat het allemaal gebakken lucht is .ze kunnen niets beginnen dat zullen ze merken .sang konkonie lobie na dat e redi ing tifie .het is een surinaams spreek woordt ik hoop dat je het begrijpt ik ben een ras echte suri ik begrijp het .olland heeft een grote smoel maar zijn niets .ze mogen zaken komen doen maar bevelen nemen wij niet die tijd is voorbij ,dat was toen het front aan de macht was .er waait een andere wind in su .koossssssss!!!!!


  Maak melding

 28. @surinam patriot

  Hoezo is Pero dom? Pero is een echte Suri en Pero komt op voor zijn land. Pero is een nationalist en zeker niet dom.


  Maak melding

 29. henk DE MOL ,
  Over hysterisch gesproken , zou dat niet door de teennagels van jouw vrouw komen ???
  Hihihihihahahahahihihihahaha , ga lekker op je tanks zitten en laat je rijden , hihihihihahahahaha !!!
  En nu ff serieus ; RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!
  Wordt niet hysterisch henk de MOL !!!
  Ooit gehoord van ” transparantie ” en ” aperte leugens ” ???


  Maak melding

 30. De Argentijnse oud-dictator Jorge Videla is donderdag veroordeeld tot 50 jaar gevangenisstraf voor betrokkenheid bij het stelen van baby’s van gedetineerden. Een andere oud-dictator, Reynaldo Bigone (84), heeft 15 jaar gekregen in dezelfde zaak. Kijk zo kan het ook ! You can run, but you can’t hinde .. Ook in Suriname zal en gaat er recht gesproken worden. Je kan niet zomaar over de zwarte blz van de geschiedenis heen springen. 35 jaar na dato leven de nabestaanden met hun families nog steeds in het ongewisse. Mensen als Pero en Anna Z hebben geen familieleden verloren, die praten er te makkelijk over.
  Zo lang dit niet oplost wordt praten we over een verdeelde Suriname.


  Maak melding

 31. koos de jong “”impopulaire maatregel ,dat staat jullie te wachten ,in suriname lees je dat rutte 24 miljard wil bezuinigen .goed voor die redimusus als de jong en die nep suri patriot ,en dat geldt ook voor de overige redimusus .ik ben dom laat mij maar dom zijn ,zolang deze redimusu dat zeggen vindt ik het geen probleem ,ik heb liever dat deze redimusus dat zeggen dan een echte surinamer met volle verstand .
  jullie hebben geen thuisbasis ,die ollanders zien jullie liever gaan dan komen ,laat dat goed tot jullie doordringen .deze redimusus hebben geen eigen waade .die nep suri patriot de koos de jong ,ik wil nog een ding kwijt .bouterse gaat de komende verkiezingen weer winnen ,let op mijn woorden .
  hij is de juiste man op de juiste plaats.ik gun bouterse een kans en ik ben tevreden met wat hij verlopig heeft bereikt .je ziet dat mensen hem tegen werken ,met name de oppositie en het buitenland ,maar hij gaat over winnen samen met het surinaamse volk .de reden is “””wij gelofen in eigen kunnen en zijn stanvastig .mensen die op afstand staan hebben makkelijk praten .zie de redimusus ,ze zijn jaloers inplaats dat ze wat voor hun land betekenen .waardeloze figuren zijn het .bouta honderd ,zeg ze honderd 2015 wordt je weer gekozen .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.