Nog geen overzicht schade natuurgeweld Suriname

9

PARAMARIBO, 21 jun – Er is nog geen goed overzicht van de schade aangericht door het natuurgeweld. Dit zegt kolonel Jerry Slijngaard van rampenteam NCCR. Dat het erg is, lijdt geen twijfel. Volgens de eerste waarnemingen zijn van meerdere woningen de daken afgewaaid. Het oostelijk deel van de kust lijkt er het ergst aan toe.

Volgens Slijngaard zijn eenheden van leger en politie voor hulp vertrokken naar de meest getroffen gebieden. “We houden de ontwikkelingen in de gaten en bieden waar mogelijk hulp”, zegt Slijngaard. Voor het indianendorp Galibi heeft de klappen gemerkt. Het is ook waar de hevige winden aan land kwamen om verder landinwaarts te trekken. Volgens dorpelingen zijn hele daken afgewaaid en bomen uitgerukt. De hulptroepen zijn intussen naar het gebied vertrokken.

Bekijk ook:


9 REACTIES

 1. Ja ik merkte het gisteen wel, stroom was omgeving van Hogerhuysstraat uit, straten waren aan de kant van Calcuttastraat afgezet… en bij mij was er het 1 en ander weggewaaid (geen noemenswaardige dingen) Maar wat een drama voor de getroffen mensen en hun bezittingen…. ik wens voor ze dat ze Gods Kracht mogen voelen. Wat een ellende zeg….


  Maak melding

 2. Tedje doe ff niet zo pienter joh , het is een ravage van hier t/m ”tokyo” dus come on…. laat lang op zich wachten , nee ga ff meehelpen inventariseren dan…. sorry hoor.


  Maak melding

 3. Het is God werk dat ons twee lessen wil leren nml:
  1 a. Dat alle huizen daken vanaf nu stevig gebouwd moeten worden en dat alle oude huis daken gecontroleerd en verstevigd moeten worden.
  b. Zorgen dat alle hoge bomen bij EBS elektrische kabels en huizen laag gesnoeid zijn(geen grote bomen), zodat het niet op autos, huizen en electrische kabels omvallen.
  2 Mensen moeten meer geloof in God hebben, meer bidden en stoppen met zondige activiteiten, zodat zulke natuur rampen niet meer plaats vinden.
  Opmerking:
  Ik toon ook 100% mede leven met die mensen die getroffen zijn en ook dat de Regering en een ieder mee helpen om die schade te herstellen.
  Note: Mensen moeten niet blijven wachten op hulp, maar ook zelf proberen om actief bezig te zijn.
  Als laatste wil ik zeggen dat we nog blij moeten zijn dat we in Su wonen/blijven, omdat in andere landen nog gevaarlijke/ergere zaken voor doen zoals aardbevingen, grote over stromingen, nog hevige orkanen enz.
  Mensen aub heb vertrouwen/geloof in God, Su en de Regering.


  Maak melding

 4. @Radjkoemar Rajaram, ik geloof zeker in God en Suriname, maar niet in deze criminele regering. Het mag dan wel aan legale wijze de macht hebben verkregen, maar integer is het allerminst. Iedere fatsoenlijke mens zou deze regering afkeuren. Een amnestiewet die tot bedenkelijke wijze tot stand is gekomen, een president die verdacht wordt voor 15 moorden, bij verstek veroordeeld is voor drugshandel in nederland en gratie verleend aan een familielid welk handgranaten heeft gegooid naar een ambassade is in mijn ogen niet geschikt om een land te besturen. Beste Radjkoemar Rajaram, ik bewonder je patriottisme voor Suriname, feit is dat iemand met een CV van Bouterse nooit president van een democratisch rechtstaat kan zijn. Deze ramp is een teken van god vanwege deze foute regering. Laat dit een waarschuwing voor Bouterse zijn.
  Hij gaat verantwoording moeten afleggen, is het niet in deze leven dan bij God.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.