Jadnanansing grootste stijger op kandidatenlijst PvdA

28

Tanja Jadnanansing is de grootste stijger op de kandidatenlijst van de PvdA voor de de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september. Jadnanansing, momenteel Tweede Kamerlid en belast met Hoger onderwijs, stond in 2010 op plek 28 en staat nu op nummer 4. Dat maakte De Volkskrant vandaag bekend.

Tanja Malti Jadnanansing (Leiden, 26 april 1967) groeide op in Suriname en was na haar rechtenstudie medeoprichter en directeur communicatie van een informatiecentrum voor jongeren in Amsterdam. Daarna was ze diversiteitsmanager bij de Nederlandse Publieke Omroep, adviseur jongeren bij de NOS en presentator en programmamaker bij Multiculturele Televisie Nederland en de omroep Organisatie Hindoe Media. Van 2007 tot 2009 was ze ook samensteller en eindredacteur bij NOS Headlines en van 2009 tot 2010 was ze projectmanager van de permanente nieuwscampagne bij de NOS.

Ze won in 2002 de diversiteitsprijs van de gemeente Amsterdam en in 2003 de publieksprijs op het Hollandse Nieuwe schrijversfestival. Jadnanansing is sinds 17 juni 2010 lid van de Tweede Kamerfractie van de PvdA.(Bron: Wikipedia)


28 REACTIES

 1. Hiep hiephoera 3x!! ga zo door! alle successen toe gewenst. De vruchten zul je straks plukken!!

  Wie zei wat ook alweer?/ Redimusu’s??
  Nou degene die dat zei, moet zijn of haar bek goed gaan spoelen want, die stank ruik ik hier al!!

  Sorry! ik ga even weg om te kotsen voor deze brudu vremusu’s.


  Maak melding

 2. Prima Tanja. Je bent de afgelopen 3 jaren steeds bezig geweest op het politieke vlak voor de PvdA en vanaf 2010 in de 2e Kamer.
  Je bent altijd duidelijk e.i.h.b. op het Onderwijsbeleid.
  Ze kunnen in het bestuur van de PvdA niet onderuit komen om je op de 4e plaats te zetten.
  Het wordt op 12 september 2012 bijzonder spannend.
  Maar het belangrijkste is, dat je wederom gekozen wordt als kamerlid.


  Maak melding

 3. Beste Tanja,

  Van Harte.
  Mooi plek, het is je van harte gegund.
  Eindelijk eens een jong fris Surinaams gezicht in de politiek.

  Heel veel succes!


  Maak melding

 4. Knap van deze dame dat ze hoger is geplaatst maarrrrrr
  je komt in een slangenkuil dame vergeet dat niet.
  Witmang no lob te blakamang e kring wa tapsee.
  En wens heel veel succes en geluk maar wees op je hoede.


  Maak melding

 5. Weer een bewijs dat Surinamers volop kansen in Nederland hebben.

  Plaats nr 4 is erg hoog

  1. Diederik Samsom
  2. Jetta Klijnsma
  3. Ronald Plasterk
  4. Tanja Jadnanansing
  5. Jeroen Dijsselbloem
  6. Mariette Hamer
  7. Martijn van Dam
  8. Frans Timmermans
  9. Desiree Bonis
  10. John Kerstens
  11. Lutz Jacobi
  12. Roos Vermeij

  De NOS meldde vanmiddag dat financieel econoom Henk Nijboer, diplomaat Michiel Servaes en het zittende Kamerlid Jacques Monasch ook in de top-20 staan. Het ANP meldt de volgende namen vanaf plek 13:

  13. Henk Nijboer
  14. Ahmed Marcouch
  15. Angelien Eijsink
  16. Myrthe Hilkens
  17. Michiel Servaes
  18. Lea Bouwmeester
  19. Jacques Monasch
  20. Mei Li Vos


  Maak melding

 6. Dat is wel heel leuk en geweldig, maar zorg ervoor dat in sept een nieuwe wind in NL moet waaien door een coalitie Regering te vormen met PVV, Pvda, Groen links,PS, D66 en Cristen Unie.
  Daarna een goede relatie op een hoog niveau onderhouden met de Su Regering/Suriname.
  De partijen CDA en VVD zijn helemaal gefaald en moeten dus helemaal eruit(uitrusten.


  Maak melding

 7. Choro Kal Ki Batein…. Kal Ki Baat Purane
  Naye Daur Me Likhe Ge…. Mil Ker nayi Kahani

  ………HAM HINDUSTANI…….

  Stré de f’stré, wi sa go moro fara


  Maak melding

 8. Hallo @pasew pas op.
  Haar vader heeft gebeld vanuit Su. en houd je in de gaten.
  Dus wees voorzichtig.
  Maar wel 12/09/2012 stemmen op “Tanja”.
  Odi odi.


  Maak melding

 9. Goed voor mevr Jadnanansing, geweldige prestatie!. Wat zegt u nou mijnh / mevr Rajaram? Welke coalitie? Ik wens u veel succes formateur Rajaram.


  Maak melding

 10. Gefeliciteerd. Wij moeten ophouden negatief te zijn over een zwarte etc, en ook niet vergelijken met Tara Singh of wie dan ook. Wij moeten vooruit kijken en haar gewoon steunen, hopelijk kan ze ook wat betekenen voor de Surinaamse gemeenschap in NL.
  Ik wens u alle wijsheid en succes toe.

  Go for it


  Maak melding

 11. Kansen moet je creëren en ernaar leven.

  Voor mij een ongebruikelijke weg, maar ik doe het toch, uit mijn netwerk voor jullie(met toestemming van wkn):

  Gezocht naar ICT-knapkoppen, meld je aan asap.

  Doelgroep: Innovatieve denkers en doeners uit overheid, wetenschap en bedrijfsleven.

  Bijeenkomst: ICT&Veiligheid – Innovation
  De bijeenkomst biedt informatie, inspireert en is een ontmoetingsplek bij uitstek voor beleidsbepalers, uitvoerders, wetenschappers en ontwikkelaars van innovatieve toepassingen.

  site: http://www.digitalestedenagenda.nl/home/congres-veiligheid-ict-innovation-den/

  Tanja en Srika, mss iets voor één van jullie studenten, die wenst te promoveren op dit gebied.

  p.s
  (only redimoesoes)


  Maak melding

 12. Het is geen kwestie van blank of zwart zijn. Tanja Jadnanansing is inhoudelijk niet sterk, moet aan alle kanten worden gecoacht en als er discussies zijn mengt ze zich daar nauwelijks in. Een type John Leerdam maar dan iets slimmer. Plaats 4 op de kandidatenlijst is in haar geval niet gerechtvaardigd omdat ze bepaalde vaardigheden niet beheerst. Partij voorzitter Samsom is 2 maanden geleden naar de Bijlmer geweest in het kader van een werkbezoek. Kort gezegd, de bewoners, veel al Surinamers zaten niet te wachten op zijn bezoek. De traditioneel PVDA stemmers voelden zich door de partij verraden en kwamen niet op voor hun belangen. Samson was binnen 20 min vertrokken. Dat Tanja Jadnanansing op plaats 4 staat is om de achterban tevreden te houden en hopelijk trekken ze meer stemmen. Hans Spekman en Samsom bepalen de kandidatenlijst. Dit is een tactische zet van ze. Veel inwoners van de Bijlmer zijn namelijk van plan SP te stemmen. Geef ze groot gelijk !


  Maak melding

 13. Fer. E.

  Hallo @pasew pas op.
  Haar vader heeft gebeld vanuit Su. en houd je in de gaten.
  Dus wees voorzichtig.

  ,,Fer..ik ga die Tanja bij candlelight vragen hoeveel die kwartje van Kok niet heeft opgeleverd..ook vele miljarden tog??

  Tuurlijk e e a op een onbewaakt moment,…als die vader “niet meekijkt” 🙂 🙂


  Maak melding

 14. De sociaaldemocraten hebben geen visie over integratie, proberen vooral allochtone kiezers niet voor het hoofd te stoten en lopen weg voor problemen….”

  En dat is al drie decennia het geval. Op de PvdA is wat betreft dit ‘delicate’ onderwerp de beroemde uitspraak van Abraham Lincoln van toepassing: “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you cannot fool all of the people all of the time.” Veel voormalige PvdA stemmers laten zich niet meer foppen en lopen weg (voornamelijk naar de PVV enerzijds, en de SP anderzijds).

  De promotie van Diederik Samsom heeft voor een kleine opleving gezorgd, maar ik betwijfel of die van lange duur is. Net als bij het CDA is de trend van de PvdA die van een stabiele neergang. De PVDA heeft zijn langste tijd gehad. Ik stem PVV.


  Maak melding

 15. De PvdA zegt een linkse partij te zijn maar iedereen weet dat het een rechtse partij is. De PvdA is een wolf in schaapskleren en deze slimme mevrouw doet er goed aan zo snel mogelijk een integere partij uit te zoeken.

  @surinam patriot

  “mooie meid trouwens,..heeft ze al een man?”

  Niet zo seksistisch jochie. Deze mevrouw is geinteresseerd in politiek en niet in oplichters van wehkamp. Wanneer krijg in mijn ID terug. 😉


  Maak melding

 16. Heel veel succes gewenst aan de personen die er hun voordeel bij zullen behalen met de uitverkiezing van deze tante….Jammer genoeg zullen het geen inwoners van SME zijn.
  Zo is het ook voor vele @sters hier, zij zetten zich met hun ziel en zaligheid in voor hun (nederlandse) samenleving en tegelijkertijd geven zij af op de surinaamse.

  Wel vind ik dat de meeste surinaamse politici een voorbeeld kunnen nemen aan hun nederlandse verwanten vwb. een gedegen opleiding, kennis van zaken, transparantie, een schoon blazoen, bewezen verdiensten enz.

  Ok, ik weet wel dat je een land (bevolking)met meer dan 400 jaar zelfbestuur niet kunt/mag vergelijken met een bijeengeraapt volkje met nog geen 50 jaar zelfbestuur. Maar dan nog ie het schrijnend om te zien dat het volk door opeenvolgende regeringen dom en achter wordt gehouden.


  Maak melding

 17. Blij dat zij plek4 krijgt,maar juicht niet al te vroeg.Zie Groenlinks met T.Dibi.Hij is wel slim maar niet takties genoeg.Beloning van plek2 naar 10 ai ai ai.De val is erg hard.In elk geval Tanja heeft veel ervaring(bestuurlijk),maar toch..!


  Maak melding

 18. Ik prijs Tanja voor haar moed om haar nek uit te willen steken. Het is echt geen luizenbaantje. Het vergt groot incasseringsvermogen en niet zelden uit hoeken waar je het niet zou mogen verwachten. Blijf uw vertegenwoordigers echter kritisch volgen.


  Maak melding

 19. Over enige tijd zal hier op het forum wel weer worden geklaagd dat zij niets voor Surinamers heeft gedaan. Alsof dat haar doelstelling is of moet zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.