Pertjajah Luhur lief voor arme Surinamers

42

PARAMARIBO, 21 jun – Pertjajah Luhur, de politieke partij van Paul Somohardjo, is extra lief voor de armen. Levensmiddelen worden goedkoper aangeboden dan bij de buurtsuper. Nog net niet spotgoedkoop weliswaar. En anders dan bij de regering is het aanbod ook niet ruim. Uiten en aardappelen is het voorlopig. “We zijn niet alleen in verkiezingstijd bezig.”

Het is eerder een begaan zijn met het lot van de minst draagkrachtigen. Deze politiek correcte benaming voor de armsten zal ‘Somo’ een worst wezen. Waar het de “partij die nooit slaapt” om gaat, is dat de mensen het moeilijk hebben. De regering mag dan haar best doen, veertig soorten levensmiddelen goedkoop aanbieden, en zo. Het is nooit genoeg. En ook niet te veel. “We komen met een stenenfabriek, we hebben al dakplaten en onze graafmachine staat klaar”, zegt Somohardjo.

Huizen bouwen dus. Ook zo’n activiteit waar de regering de tanden in aan het zetten is. “Wij brengen de producten naar de mensen. onze tussenhandelaren sturen we om het product te halen en naar ons te brengen. Simpele formule waar je als havenot toch niet omheen loopt. Haast maken, overigens, voor wie wil meepikken. Somohardjo weet niet hoe lang het (verkoop)centrum van zijn partij blijft. Havenbeer, eigenaar van de haven van Paramaribo, eist de grond op.


42 REACTIES

 1. De partij en van Somo is een opportinustische partij. Ze waaien met alle winden mee. Dit zogenaamde project voor de allerarmsten is een farce. Een fatsoenlijke politieke partij hoort via de weg van de parlementaire democratie het volk te vertegenwoordigen en voorstellen aan te dragen die kunnen bijdragen tot een sociaal – economisch evenwichtige situatie. Dit soort van akties (goedkoper aanbieden van levensmiddelen) zijn incidenteel en een doekje voor het bloeden. Daarnaast dragen ze geen duurzaam karakter en zijn slechts beperkt tot een bepaald gebied. Nergens is bekend of de districten en de binnenlanden hiervan zullen profiteren.


  Maak melding

 2. Dit klinkt heel mooi, maar beste somo een ieder weet dat je niet te vertrouwen bent.
  Als dit uit jou mond komt dan moet het een bedoeling zijn.
  Er wordt gesproken we komen met een steenfabriek en er zijn al dakplaten, en graafmachines staat klaar.
  Waar komen deze vandaan.Van je eigen vrienden, en familie die je dik laat verdienen steenfabriek die hij laat bouwen ( misschien ook door zijn familie vrienden.).

  Er zijn zoveel kleine ondernemers in Suriname die een bedrijf hebben, koop bij deze mensen de stenen op. Laat de kleine man zijn graafmachine gebruiken, dan help je deze mensen dubbel
  en niet je eigen matriaal, somo laat de bevolking mee profiteren van alle ontwikkelingen dus somo kom niet de Robin hood uithangen.

  Dit is alleen maar luid praten, in de nieuws verschijnen, en weer de arme bevolking iets beloven maar niet nakomen

  langa


  Maak melding

 3. Kan niets anders concluderen dat Sumo een Judas is. De afgelopen jaren heeft de beste man zich exorbitant verrijkt door valse profetie. Mensen hebben zijn evangelie ingeslikt voor zoete koek. Ook deze Robin Hood actie is slechts een afleidings manoeuvre om zijn valse beloftes te maskeren. Willen we echt iets verranderen in Suriname, dan zullen we eerst een zuivering in de politiekte top moeten doorvoeren. Met Somo is het zo, een vos verliest zijn haren maar nooit zijn streken …


  Maak melding

 4. De PL geeft nooit zomaar cadeautjes weg. Dat doen ze niet zonder reden. Ze willen de indruk wekken dat ze een humane en sociale partij zijn. Maar hiermee strooien ze zand en grind in de ogen van het arme volk, want deze aktie is maar een goedkope pleister om een grote wond!!!!!!!


  Maak melding

 5. het is nooit goed jullie die zo praten wat doen jullie voor suriname niets alleen maar kritiek leveren daarin zijn jullie super goed.goed meneer somo toch doe je wat in plaats van alleen maar praten ,, mooi torie,,


  Maak melding

 6. Dat het Somo te doen is in de 1e plaats voor de stemmen, dat is wel duidelijk maarrrrr…

  ..denk ook aan de kinderen die dagelijks naar school gaan met een lege maag,..denk aan de ouders die nu een rijkelijke tafel kunnen dekken voor hun kroost,..dan,..dan juich ik deze aktie toe!!!

  Immers,..wij leveren hier kritiek op de regering,..maar het volk suriname,..dat zijn U & IK ook al zijn wij Redi-musu’s ver van huis!!! 😉


  Maak melding

 7. Langa: Je hebt het goed verwoord.
  Suriname is geen arm land de bevolking Zou een goed bestaan kunnen hebben.Het volk hoeft niet te bedelen om een een stuk brood.Toen deze man hier in Nederland was en dhr.Bouterse zo bevocht bezat hij geen cent.Hij was bezig zijn ras genoten op te lichten.Nu verdeeld hij voedsel aan armen hij helpt mensen. Vraag je af of deze rijkdom van hem is of dat het gestolen is van het Surinaamse volk.Dit is geen klagen maar een bewust wording dat bij jullie plaats moet vinden dat dit moet stoppen.De mensen voor wie jullie je hoofd buigen is het niet waard.Een keerje was dhr. Venetiaan hier in Nederland en tot mijn verbazing waren de mensen voor hem aan het dansen.Ik dacht iemand die de bevolking heeft gesplits in buitenlanders en Surinamers.
  Ik vraag me af waarom het volk dit accepteerd om deze brutale mensen te respecteren.Het land is niet van hun.Wordt wakker jullie hebben de zelfde rechten.


  Maak melding

 8. Dankzij Somo de verrader zitten wij heden met een moordenaar als pseudo presidentje opgescheept. Dankzij somo de verrader gaat die moordenaar vrij .
  Heeft Somo de verrader ook gedacht aan het andere deel van de bevolking die liever een fatsoenlijke president heeft dan een moordenaar ?


  Maak melding

 9. Kluifje gooien bij de armen om stem propoganda, meer zit er niet in! wat een Hufter die Somo Zeg!! Voor niets gaat de zon op! De vossen kunnen hun haar kwijt raken maar de streken Getverdomme!! Oefffff.


  Maak melding

 10. belangerijk is dat hij wat doet voor die mensen en veele praten maar als of het beter zouden doen kom op doe wat niet praten,,want wat hij doe vindt veel goed jullie niet dus kraai je negatief uit het komt goed met su zeker,,vooorrrzitterrrrr


  Maak melding

 11. Dit bedoel ik, met surinaams politiek,eerst nam hij ze mee naar nederland,hoge zand,groningen,en nu speelt hij de robin hood uit.Wie…o..wie heeft het kapitale villa van deze man gezien in suriname.In een kort woord een rat,echt ,een man die gewoon de politiek moet verlaten,en de jongeren de kans moet geven.En….suriname moet nou eens stoppen met het gedoe rond ,koeli,blakka-mang-jampa-nesie,wij zijn surinamers,en geen koelie of jampanesie,en blakka-mang.Ik lees weleens van reageerders,dat die koeli of blakka-mang geen president mag worden,stop nou eens met dat gedoe,en laat de beste het maar zijn,suriname moet vooruit,en daarbij moet niet gekeken worden naar ras of geloof.Mensen als somo ken ik vanaf mijn jeugd aan de julianastraat,altijd bezig geweest met oplichters praktijken,in rotterdam,gokhuis,makmur opvang,die man leert het nooit af,en dat komt omdat de javaan,hindoestaan,en creool niet naar de partij programma kijkt of luisterd maar omdat pa,of ma,op ras stemt,nemen zij dit ook mee.


  Maak melding

 12. Alweer zo een halve maatregel die je kan typeren als de zoveelste doekje voor het bloeden.
  Men moet wat doen aan de armoede in het land en de prijzen van levensmiddelen moeten naar beneden.
  sommige producten in Suriname zijn even duur als hier in Nederland rara hoe kan dat. Sommo Hardje synoniem Aaal


  Maak melding

 13. Als je goed regeert zijn dit soort acties niet nodig. Een politieke partij met een stenen bedrijf? Waarom richt hij dan niet gewoon een bedrijf om dat break-even of net daarboven draait?

  Als het zo kan, kan het toch ook via beleid?

  O ja, dat houtkapbedrijf daar in de bocht voor Overbridge is van hem, dus er kan veel. Monie dé!


  Maak melding

 14. (@pasew, Wiep-Ding) & overige forummers Odi odi.
  Werkelijk. Die sluwe Somo, blijft steeds de gemeenschap voor de gek te houden.
  Voor de burgers die het niet breed hebben komt aardappelen en uien wel eens van pas.
  Maar deze schurk (alias Vos) verliest wel zijn haren maar niet zijn streken.
  Gluiperd van het zuiverste water.
  Eerst was het Somo Gaarkeuken. I.v.m. volksgezondheid werd vervolgens controle uitgevoerd door BOG.
  Thans horen wij niets meer over Somo Gaarkeuken.
  Nu komt hij middels een uitzending via (In de Branding) op de TV., om zijn zogenaamde Politieke gulheid bekend te maken.
  Google even, dan komen jullie wel achter waarom hij nu (aardappelen en uien) goedkoop aan de man brengt.
  Er is een enorme aardappelen- en uien overschot in Nederland.
  En de rest v/h verhaal van deze gluiperd is, dat hij heel goedkoop huizen gaat bouwen voor de minstbedeelden vanaf 5000,- U.S.-dollar. Dus geen SRD.


  Maak melding

 15. Hihihihihihi, ok @Fer.E. tenminste zijn veel mensen wakker…Somo de volksheld de man die uien en aardappelen brengt, in bulk uit Holland gehaald. Het is niet gratis mind You, neen er moet ook voor gedokt worden. Bet dat ze het gratis met de SLM vervoerd hebben, want zoonlief zit daar in de RVC. Somo organiseert ook een Keti-Koti manifestatie, vind ik ook zo een mooie “ontroerende” actie van verbroedering. Heeft hij vast van Pengel geleerd de man die hem eens een kans gaf.


  Maak melding

 16. Tegenwoordig koop je mensen om met een zak aardappels of een bami, krijg je direct een massa achter je.
  Iedereen weet dat ze dit voor de show doen om in een betere daglicht te komen. Voor de armen is dit weliswaar een kleine verlichting….op korte duur dan.
  Al deze acties komen uiteindelijk uit onze eigen portemonnee. Somo een man met “principes” een volksheld…haha grapje 😀


  Maak melding

 17. Somo moet afstand doen van zijn politieke ambities. De man snapt er niets van ..baja. Hij kan beter telo, baka bana en Ptjel gaan verkopen. Somo mi wroke bere.


  Maak melding

 18. Als Dada een Sardien – aktie geven kan weliswaar van belastinggeld maar toch….

  Als Somo in het verleden met zijn gaarkeuken en thans met deze aktie…..

  Waar blijft dan Cowboy Lonnie,..immers gaat het hier om veel van zijn achterban tog????

  Misschien tog niet zo Übermensch 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 19. Fer Odi..

  Kapitein lonnie moet minder schieten en minderbedeelden maar meer “verschieten” uit zijn eigen verzwaarde incompetente nooit eerlijk verdiende zwarte zak tog 🙂


  Maak melding

 20. Het lijkt wel de cycli van bout.Schep een ellende voor het volk[devaluatie]en treedt dan als redder op.Steeds weer en weer.Als de mensen te eten krijgen,vergeten ze wie hun de armoe aandeed.Het is toch schuld van de Nederlanders als iets niet goed gaat.

  Cobie.


  Maak melding

 21. Ik zou zeggen, geniet met volle teugen van het ‘liefelijk’ gebaar van somo.
  Neem alles aan, ook die bruine bonen met varken, van de bermking.

  Maar…….weet wat je stemt in het stemhokje!


  Maak melding

 22. Somo mie pa(eh), wat kan jij slijmen. De verkoopwinkel zal aanblijven totdat je veel kiezers binnen hebt!! Daarna ga je weer regeren (rie-ge-rie letterlijk) en verkoop je diezelfde kiezers voor 10 keer het bedrag diezelfde porie spullen!!!! Maar ja, “liefde gaat door de maag”. Nee, deze partij slaapt niet, maar blijft dotie streken uithalen. En dat voor een man die volgens eigen zeggen in de jail heeft gegeten uit een deksel van een vuilnisbak. Tja, jang dotie, e trong dotie!!!!!! Je bent wat je eet!!!!!


  Maak melding

 23. Wie genoeg heeft mag en moet de armen niet vergeten!
  Goedzo Somo ik bekijk dit vanuit een totaal andere hoek en verbind hier dus niets politieks aan.


  Maak melding

 24. Paul Somohardjo is dé grootste draai kont in de Surinaamse politiek. En hij is een wolf in schaaps kleren !!!Met de ééne hand geeft hij en met de andere hand……ja wat doet hij daar mee………vul het zelf maar in. Kijk uit voor hem !

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid !!!)


  Maak melding

 25. Somo je bent een grote slijmbal die met alle winden meewaait, de huidige chaotische situatie in het land is door jou te doen, denk je dat het volk van Suriname gek is om vertrouwen in jou te hebben ? je bent de grootste landverrader die ik ooit gekend heb in ons Switi sranang, dus sranangmang geloof niet in die domme praatjes van deze opa.


  Maak melding

 26. kans armen zijn het makkelijkste prooi aller tijden.
  iemand die honger heeft vraag niet naar vijfsterren maar alles is megenomen wat in de weg komt en voor de lokkers is dat een loterij. met andere woorden weer zetels krijgen zonder veel moeite.


  Maak melding

 27. Een echte coalitie Regering denkt 100% aan goedkopere levens middelen en onderdak voor de arme burgers.
  Dus Mr Salam Somohardjo heeft de Pres DDB goed begrepen en dus daarmee al begonnen. Ik hoop dat alles goed gaat en dat de MC en (AC) ook ermee starten om hun achterban te verrassen. Bedankt VA Voorzitter S.S
  U hebt het waard gemaakt en een goede voorbeeld gegeven.


  Maak melding

 28. ik heb een vriendelijk verzoek aan de moderator om de reactie van Ram Singh te verwijderen daar dit scheld en beledigende woorden bevat die niet hier thuishoort. Indien u wilt weten wat dit betekent kunt u mij mailen.


  Maak melding

 29. Als het Somo teveel geld gaat kosten, dan is het gedaan met de pret. Voor de verkiezingen van 2010 had hij een gaarkeuken op het terrein van Pertjajah Luhur aan de Combee geinstalleerd, waar de armen een maaltijd konden afhalen. BOG is de hygiene van de gaarkeuken komen inspecteren en sommeerde Somo om duizenden SRDs te besteden aan verbeteringen. Hij wenste het bedrag niet op te hoesten, waardoor het voor de gemeenschap duidelijk werd, dat hij met een verkiezingsstunt bezig was. De noden van de armen staan bij Somo nooit voorop. Hij laat zich gelijk een hoer door geldelijk gewin leiden. ‘De hoer van Pertjajah Luhur’ is een betere benaming voor Somo en ligt bovendien lekker in de mond.


  Maak melding

 30. @Tjali bit mi
  Meld je dan maar aan voor de censuurcommissie van dit forum. Ik heb al de nodige scheldpartijen en ordinaire zaken hier gelezen, dus waarom volgens jou die van Ram Singh eruit moet is mij een raadsel??????


  Maak melding

 31. @stenaf,
  Ohhh wat ben je grappig…
  “Wie genoeg heeft mag en moet de armen niet vergeten!”

  Je bedoeld zeker,
  Wie genoeg gejat heeft van de overheid, mag de armen niet vergeten.
  Het is overheidsgeld die somo oneigenlijk vergaard heeft.
  Pronken met gejatte veren.
  Hoe komt deze man aan al het geld.

  Ze moeten hem met pek en veren insmeren en wegjagen uit het land.


  Maak melding

 32. Moffohardjo kraamt de grootste onzin uit. Zo als Esmerald het al gesteld heeft, hoe komt hij aan het geld om die arme mensen te helpen. Ik noem dit een sigaar uit doos. Laat Mr. Big Talk eerst z’n bank afschriften & eigendomsaktes van z’n onroerendgoed overleggen, daarna praten we verder. Een kinderhand is gauw gevuld en vurig hoop ik dat de bevolking zijn handreiking afwijst. Somo houd ze dom. Deze mensen hebben geen goedkoop eten nodig. Deze mensen hebben fatsoenlijke banen nodig, want dat is wat er onbreekt !!!


  Maak melding

 33. Vrijdag 22 juni 2012 om 13:24 uur, door Prem

  Prem, “Een kindshand is gauw gevuld “.Inderdaad is het zo.Ik hoop dat de bevolking door heeft, dat Paul Somohardjo dit doet met heel veel bijbedoelingen.Hij maakt misbruik van zijn positie en van die arme mensen.

  Hou die man(Beck&Neck) goed in de gaten !

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid !!!)


  Maak melding

 34. Somohardjo doet wat je denkt dat goed is om het volk tijdelijk te helpen want je kan ze toch niet voor lang helpen maar je heb moed getoond om wat te doen voor de mensen en dat is om te waarderen en let niet op de mensen die altijd negatieve oordeel hebben met alles wat iemand daar doet om te helpen al zeggen ze dat het stemmenmakerij is doen somo want je mag je volk helpen als ze het zo willen uitleggen ze kunnen niet zien dat jij als javaan het ook maakt tussen die twee rassen de hindoestanen en de creolen,en je moet je bevolking ook helpen want dat doen die anderen ook en je heb lef en je weet wat er speelt in suriname weer die surinamers die de rassenscheiding willen behouden in suriname de javanen moeten niet dom blijven maar goed met elkaar leven zoals we al jaren gewend zijn onders ons javanen en doe wat je moet doen en laat je javaanse mensen hun ogen openen voor de toekomst want javanen zijn ook de hardwerkende mensen in suriname en daarom dat jullie vooruitkomen en doorgaan javanen,jullie geven suriname een goed gezicht,na mi takie bobos.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.