Surinaamse president niet meer naar Rio+20

64

PARAMARIBO, 20 jun – President Desire Bouterse ziet af van deelname aan Rio+20. Bouterse is oververmoeid en moet rust houden. Hij wordt vervangen door vicepresident Robert Ameerali. Volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken zal Suriname wel van zich laten horen. De onderhandelingen voor duurzame ontwikkeling verlopen weliswaar moeizaam.

De westerse landen willen nauwelijks toegeven en er zit weinig schot in. “We mogen tot nu toe niet tevreden zijn met wat is neergezet door de internationale gemeenschap”, zegt Lackin tegenover de Times of Suriname. De indruk is dat er nauwelijks waardering is voor het behoud van het regenwoud. Suriname maakt daar wel een punt van. Er zou meer op tafel gelegd mogen worden om de laatste restjes natuur te behouden.

Intussen hebben ook Surinaamse inheemsen van zich laten horen in Rio. Anders dan de regeringen, vinden zij dat ook cultuur aandacht verdient. “Culturele tradities zijn voor inheemsen heel belangrijk en niet in geld uit te drukken.”, zegt Jose Artist van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden, Vids. Cultuur moet erkend worden als ‘vierde dimensie.’ De grote uitdaging lijkt hoe in te spelen op het idee van een ‘greneconomie’, het nieuwe toverwoord van het westen

- Advertentie -

64 REACTIES

 1. Paramaribo – De kleinschalige goudsector heeft op papier ruim 19.000 kilogram aan goud geëxporteerd in 2011 met een marktwaarde van ruim 914 miljoen US dollar. De staat heeft ruim 9.2 miljoen US dollar aan royalty’s en ruim SRD 22.3 miljoen aan consentrechten verdiend uit de exporten, meldt de Deviezencommissie. Met dit exportgehalte, blijft de kleinschalige goudsector de dominante producent in Suriname vergeleken met Rosebel Goldmines (RGM) van de Canadese multinational, Iamgold, die nog geen 12.000 kilogram leverde in 2011.

  Bron De Waretijd.

  Kom nou.
  Hou zelf je broek op.

 2. Zou onze grote Lijder ergens bang voor zijn? een dealtje tussen Den Haag en Brasilia misschien?

 3. De brasilianen hebben hem gewoon de toegang ontzegd. Ze willen niet dat de europese gemeenschap hun economische groei naar een grootmacht belemmerd.

 4. Lacking jij bent een weltergewicht die uit wil komen in een te zwaardere klasse.
  In twee jaren tijd is DDB al een keer of 6 ziek thuis gebleven, volgens mij is hij niet geschikt voor deze job te zwak. Of misschien eisen bepaalde gebeuren in het verleden nu hun TOL.

 5. “Bouterse is oververmoeid en moet rust houden.”

  Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha (x1000)

  Dat na wan grap, yere!

 6. Maar onze Uri Rosenthal is pas geleden toch nog in Brazilie geweest en heeft een hartelijk ontvangst gehad van Dilma Rouseff en diepgaande gesprekken gevoerd over handelsbetrekkingen, zouden ze het ook nog ergens anders over gehad hebben?????

 7. Hij is oververmoeid van het constant niet aanwezig zijn in het assemblee. President zijn moet je wel kaas gegeten hebben van dit beroep.

 8. Gaat wel opvallen…. telkens als er een bijeenkomst is in een land dat Bouterse niet helemaal vertrouwt, is hij oververmoeid…..

  Waarvan trouwens????

  I

 9. Henk Molenaar,,

  Zodra hij de indruk heeft dat dit een nivo hoger is, dan heeft hij buikgriep 🙂 🙂

 10. Dat komt ervan als je een functie ambieert waar je intellectuele capaciteiten niet toereikend voor zijn, je moet constant op je tenen lopen en raakt dan gestrest, dat gaat je niet in je koude kleren zitten. Het is te hopen dat onze president nog lang in ons midden zal vertoeven, stel je voor dat hij, voordat het 8 december strafproces, naar tevredenheid van alle betrokkenen afgerond is, ons komt te ontvallen, dat zou, op z’n zachts gezegd, heel erg jammer zijn.

 11. Ik las in een nieuwsbericht dat de president oververmoeid is en omdat hij zich moet concentreren op andere belangrijke zaken, heeft hij besloten om op advies van de arts niet naar Rio te gaan. Opkomende vragen:
  – wat zijn de andere belangrijke zaken?
  – sinds wanneer luistert deze man naar het advies van een ander?
  – waardoor is deze basja zo vermoeid?

 12. Trouwens, heeft iemand Obama, Merkel, etc… weleens horen klagen over “oververmoeid” zijn?

  Die lui werken ook 24/7 en met iets grotere partijen…

  Baas is Bang.

 13. Geruchten doen de ronde dat de gezondheidstoestand van Bouterse tanende is. Dat geldt ook voor zijn buurman, de heer Hugo Chaves. De vraag is hoe lang deze Bouterse nog in staat is de immense klus te klaren. Immers hij wordt ook achternagezeten door de 8 december moorden en dat eist psychisch een zware wissel. Time wil tell……

 14. @pasew,

  Daar wordt geen Bermtaal gesproken op zo’n nivo.
  En het komt ervan dat hij geen Zegen van Boven ontvangt en steeds oververmoeid raakt.
  Ook zijn gekluisterde Steve Meye Wonder brengt in deze
  geen Zegen.
  Maar Rio+20 gaat gewoon door in Brazilië.
  Een goede vervanger zou onze Ronny Brunsie zijn.
  Want ook zijn enorme ‘Bos’ verdwijnt dagelijks door het kwik gebruik en ook zijn ‘cultuur’.
  Gelukkig dat de Inheemsen wel van zich laten horen in Rio.

 15. Fer. E,…odi

  tjek a tori,.. Dada is zwanger van Lady Ivanna 🙂

  soso loes bere 🙂

 16. Baasje kan al die moeilijke woorden op de conferentie niet begrijpen en je weet nooit of die brassions hem oppakken en linea recta naar ptata sturen met of zonder amnestie.

 17. Oververmoeid van het vele reizen, omdat je 30 jaar niet heb kunnen reizen, want je was immers een gevangene in je eigen land vanwege je criminele activiteiten, maar oververmoeidheid kan misschien ook een reden zijn, dat het geweten van al die moorden een rol is gaan spelen, en Internationaal je niet serieus word genomen.

 18. (@pasew) Odi odi. Dus Dada is ‘zwanger’ geraakt van Lady Ivanna. Wel dan kan onze bekende Laaarko zijn plaats innemen. (lol).
  De omslag naar duurzaamheid is er al volgens Ban Ki-moon, Secretaris-Generaal v/d VN.
  Wordt die top in Rio een succes?
  Jazeker zei Ban-Ki-moon. Maar zonder de aanwezigheid van die ‘zwngere’ DADA.

 19. De leider van het land is wel ziek.Kijk maar naar zijn gezicht. Hij heeft een hoop te verwerken van de afgelopen tijd. Hij zal NOOIT tot rust kunnen komen.
  Het land lijdt aan armoede. Er gebeurd zoveel onder de jeugdigen. De regering is maar bezig zaken te doen buiten Suriname. Maar de mensen die voor hem hebben gekozen lijden honger. Door veel armoede en honger is er criminaliteit. Regering wordt toch eens wakker.
  Rijken(vrienden van de NDP) worden rijker en de armen sterven van de honger en dood.

 20. Waar maken we ons druk om, baas is moe ok, so what, we kunnen erom lachen, iets anders bedenken, schelden, weet ik veel, die man lapt alles aan zijn laars, want niemand gaat voor hem staan en zeggen, ee, jo kkkk of zo, je lee, ie frede, zo achterlijk zijn mensen ook weer, doe je dat dan ben je een kerel ai, echt, maar goed, gelul incognito, altijd.

 21. Prem als die man loes bere heeft gekregen, jongoe, weer ede, boi, ee, stuur hem een potje norrittttt, en weg is die schijterij, zekerrrrrr
  Het helpt bij mij!!!!

 22. Weet je wat het leuke ervan is???????

  “REISBURO LAKIN” Geloofd nog in die INDIANEN VERHALEN. Van die MOORDENAAR.

 23. Als bout niet op een uitnodiging kan ingaan dan is de ex-president van de USA,Bill Clinton daar.In Haiti moest hij zich ook in zijn hotel ophouden met ‘griep’zodat de ceremonie van de inauguratie van de haitiaanse president kon doorgaan met Clinton.Vooral bij de lunch moest hij onzichtbaar zijn.

  Cobie

 24. Zelfs denk ik dat Bouterse geen gezichtsverlies wil hebben om de Europese “collega” te ontmoeten. Bang dat men hem gaat negeren.

 25. baas ddb komt cker niet verder met”brada nanga sa, mek deng kon we wakti deng”. daar houd zijn woordenschat dus ook op.

 26. Surinamers zijn absoluut niet dom!
  @ SAmpa, wie de schoen past, trekt hem aan hé…..!

  Zij zijn eerder niet belezen,ongeinteresseerd,zijn gemakzuchtig,(let op!)een groot deel van hun zijn te laks,willen weinig moete doen om zich goed té informeren.Willen weinig in zich zelf inversteren.Hier door komen zij,niet goed door dacht uit hun woorden.

  Alles blijft in het wazige……in i sabie toch,….i sabbie toch style,en bla ,bla ,bla……alle……koeterwals !

  Maar als het moment daar is, willen zij het hoogste woord gaan voeren.Met woorden én argumenten, die kant nóg wal raken !Dat merk je ,hier bij waterkant keer op keer het zelfde.

  Een construcieve bijdrage kunnen zij amper leveren aan de discussie ! Ik wou, dat het anders was.Maar helaas.Jammer dat er hier géén discussie uitbreekt.Met argumenten én tegen argumenten.

  Willlen wél de lust maar absoluut géén lasten !!!

  Het is simpel gezegt ook één mentaliteit kwestie.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)

 27. Zo’n amnestie wet gaat niet in je koude kleren zitten he.
  Nu merkt hij het,God zijt met ons Suriname.Het reizen van twee jaar word gestopt door die grote man daar boven.

 28. @Henk Molenaar

  “Onze grote leider is weer oververmoeid

  De stumper”

  En onze zemelaar Henk Molenaar reageert weer als een voorspelbare ezel. De buriki!!!

 29. En onze ANNABEL schiet in de stress en gaat ordinair schelden , nu ze inziet dat ze haar meest vooruitstrevende LIJDER aller tijden gedist wordt door Brasil en de Internationale gemeenschap, of herstel door de beschaafde wereld, want hij kan nog wel terecht in Iran, Venezuela ( mi gran Pais overigens), Equatoriaal Guinee en Zimbabwe…….

 30. oke nu is het duidelijk dat deze side een antie bouta side is als je pro bouta ben worden je meening niet geplaats mooi hoor dit is duidelijk,en omdat ik veel op deze side ben weet ik waar over ik praat.en ik ken die gasten die hier voorang krijgen hahahahaha haters gaat jullie niet lukken blijven jullie maar je best doen met die antie kanon van jullie,,,zielig

 31. wat zo mooi is is dat veele weten wat er met de press aan de hand is,, hahahaha leuk hoor om te lezen,,dat anderen weten dat de press wordt gedist goed hoor meneer hier boven dat je zo goed op de hoogte ben van wat er gaande is met brasil en met bouta ,,alleen maar hopen dat t niet goed gaat met su nou nou ikkan niet indenken dat jullie sranag,mang zijn echtwaar ,,, zielig,,uitkijken met jullie duimen hoor hahahaha,,

 32. we moeten bouta, niet van alles de schuld geven, hij heeft zichzelf niet tot president laten kiezen.

 33. @ takkie, wat merk jij persoonlijk er van, dat het zóó geweldig gaat in Suriname.En wat merken de overige Suriname er van ??? Leg uit graag.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)

 34. Zielig he dat deze arme man zo vermoeid is.
  Laat hem in een gevangenis maar uitrusten.
  Heeeel erg lang.

 35. wat is het probleem met baas.

  nu hij zich kan presenteren aan de wereld gemeenschap met al zijn vrij spraak o.a. amnestie,durft hij niet uit zijn hol te komen..

  baas is altijd ziek of van de trap gevallen voor een belangrijk gebeuren dit is de zoveelste keer dat het weer gebeurt..

  natuurlijk kan het zijn,dat hij gedroomt heeft,dat hij niet terug komt in su. wegens verplichtingen elders b.v. aan de noordzee dus geen santo-boma,maar scheveningen vankantie houden..

  de time will tell..

 36. (@takkie) Voorrang- krijgen of verlenen laten wij even terzijde in het (drukke) verkeer van Su.
  Lees ook dit artikel op StarNieuws.
  Rio plus verworden tot Rio min. The future we want.
  En wat zou de (bijdrage) van DADA in deze zijn?

 37. Hier zit meer achter dan het oog kan waarnemen!!!
  Er zijn nogal wat landen uit de EU naar RIO+20-1!

  Ja! Beduidend ander publiek dan het bussenvolk op
  het plein of de josti’s op de Berm!!! Geen showtime
  en applausmachines. En! Geen haat prekende nep bisschop.

  Wat ook een reden kan zijn om thuis te blijven zijn
  de onthullingen gedaan door een insider omtrent
  de werkelijke taakomschrijving van keizer Bigi Mofo II
  (Dino de Drugs voor wapens handelaar) en zijn speeltje
  CTU. De Firma List en Bedrog wil snel rijk worden en
  ontziet niets en niemand, ook Moesje die naar Parijs
  moet niet!

  Het begint te stinken mensen!!!

 38. Beste Surinamers, wat deze DDB jullie eigenlijk zegt is: Mijn Volk, jullie zijn allemaal lekker dom. Zo dom dat ik jullie alles kan wijsmaken en jullie geloven het ook nog. Dank hiervoor. Over een paar jaar laat ik een wet aannemen door mijn loopjongens waabij ik president voor het leven zal worden. En ook dat gaan jullie geloven. Daarna gaat mijn zeer slimme zoon, die alle kneepjes van “het vak” zal meekrijgen van mij, mijn legacy ovenemen. Wat DDB heeft altijd het beste voor zijn volk voorover.

 39. @W. WHOME: Helemaal gelijk het begint te stinken. Maar dat is het resultaat van als men weigert het toilet door te spoelen, dan zitten de uitwerpselen op gegeven moment tot in de nok van je huis……

 40. @BakraBasi,

  Merkel is nooit oververmoeid, vandaar dat ze nog niet zolang geleden, nog geen eens de hoofdstad van haar land kon aanwijzen op een blinde kaart.
  Dekolonisatie van de geest en de gedachte is heel erg belangrijk.

 41. @Gerard, t’is een open doel maar deze vind ik wel grappig van je.
  En ja, volgens mij hebben ALLE so called politici (in Su)een hele dikke laag boter op hun hoofd. Dus Bouta pro/contra discussies ga ik zo veel mogelijk uit de weg!

 42. Krabassiewiepie

  Als de president moe is dan moet hij uitrusten. Simpel toch.

  Ja zeker, en daarom blijft zijn volk ook simpel toch.

 43. takkie
  ikkan niet indenken dat jullie sranag,mang zijn echtwaar ,,, zielig,,uitkijken met jullie duimen hoor hahahaha,,

  Jawel we zijn ook Sranang mang, geen idioten. Erg zielig voor de Sranangs die zich keer op keer aan de zelfde paal stoten.

 44. R.Lalbhadoer
  Een construcieve bijdrage kunnen zij amper leveren aan de discussie ! Ik wou, dat het anders was.Maar helaas.Jammer dat er hier géén discussie uitbreekt.Met argumenten én tegen argumenten.

  Eeeh wijsheid, Bout is op z’n hoogst een mening zeker geen discussie waard.

 45. takkie

  oke nu is het duidelijk dat deze side een antie bouta side is als je pro bouta ben worden je meening niet geplaats mooi hoor dit is duidelijk,en omdat ik veel op deze side ben weet ik waar over ik praat.en ik ken die gasten die hier voorang krijgen hahahahaha haters gaat jullie niet lukken blijven jullie maar je best doen met die antie kanon van jullie,,,zielig

  Hier, ik lees je mening op deze site tog ben je nu gelukkig.

 46. Eeh site geef takkie altijd voorrang oke, zo geregeld daar heb je de kanon van baas niet voor nodig.

 47. het is mij duidelijk dat deze forum voornamelijk bezocht wordt door anti ndp/bouterse figuren. Een ieder heeft het recht kritisch te zijn, maar als je dat wil zijn moet je eerst zorgen dat je goed geinformeerd bent en ook balans in je commentaar hebt. wees objectief en kijk naar de resultaten. Min acht mijn volk niet. zij hebben democratisch gekozen en elk volk krijgt waarvoor hij kiest. CDA/VVD/PVV

 48. Het is wel frappant dan hij helemaal naar Cuba is geweest om zich gezond te laten verklaren en nu is hij om de haverklap ziek.
  Beste redactie u doet u best maar met u nieuwe selectie belijdt, die in de praktijk niet werkt.

 49. ach Internet en forums moet je dingen niet te serieus nemen. Met een kilo zot erbij en tja is voor mensne ene uitlaat klep. En hebben ze nodig. Soms gewoon hun gal laten spuwen ..

 50. Voor Baas is de UN niet belangrijk.

  Omdat er niks te halen valt??

  Nou dan vergist hij zich behoorlijk

 51. Inzicht en feelings.

  Desi heeft inzicht en feelings, wat je ook van hem denkt. Hij gaat niet, omdat hij verwacht dat hij zal worden opgepakt en uitgeleverd. Voor hem is het dus beter om even ziek te melden.

 52. De Inheemsen zijn de eerste bevolkingsgroepering in en van Su. zij hebben dan ook de volste recht. Hen niets ontnemen en tekort doen!!

  Er zou meer op tafel gelegd mogen worden om de laatste restjes natuur te behouden zegt men1 ja inderdaad!! Waar gaan de winsten van binnelanden? is er dan geen mogelijkheid voor 50, 50% basis?? zodat deze ook in stand blijft!

 53. djebrikumanti

  het is mij duidelijk dat deze forum voornamelijk bezocht wordt door anti ndp/bouterse figuren. Een ieder heeft het recht kritisch te zijn, maar als je dat wil zijn moet je eerst zorgen dat je goed geinformeerd bent en ook balans in je commentaar hebt. wees objectief en kijk naar de resultaten. Min acht mijn volk niet. zij hebben democratisch gekozen en elk volk krijgt waarvoor hij kiest.

  Heel mooi gezegd djebrikumanti, een ieder heeft het recht kritisch te zijn en een ieder kan/mag reageren op deze forum, ook de NDP. Wat de vorig regering heeft geplant wordt bij dit regering geoogst,dat zijn realistische resultaten en zeker objectief. Vorig baas had geen tijd vermoeid te zijn. Gezondheids inspectie inschakelen voor huidig baas, want dit is geen uitstraling naar het volk en de wereld toe. We worden op elk gebied genaaid en daar is baas niet voor gekozen.

 54. “Surinaamse president niet meer naar Rio+20”.

  Geen probleem, want de inbreng van Bouta in de discussie is toch verwaarloosbaar. Bovendien luisteren de zichzelf respecterende beschaafde naties niet naar hetgeen uit de mond van een seriemoordenaar en drugscrimineel komt. Blijkbaar is het Bouterse opgevallen, dat hij bij internationale bijeenkomsten volledig genegeerd wordt en geisoleerd staat. Hij heeft geen zin voor de zoveelste keer voor paal te staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.