Mexicaanse griep, influenza houden huis in Suriname

6

PARAMARIBO, 6 jun – De Mexicaanse griep en influenza maken steeds meer slachtoffers in Suriname. Volgens het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG, is het officieel. De griep is echt overgewaaid vanuit buurland Frans Guyana. Daar is het intussen aan het luwen na een sterke daling de afgelopen weken. Een epidemie wordt voorlopig uitgesloten.

Toch wordt vooral vanuit het binnenland een stevige aanwas gemeld. Volgens Irma Jaglall, functionaris van de Medische Zending, is het aantal luchtweginfecties aan het toenemen. Dat is al het geval sinds eind april. De Medische Zending heeft zeker twintig gevallen van influenza geregistreerd onder patiënten in het binnenland. “Dat is significant meer dan voorheen”, zegt Jaglall tegenover de Ware Tijd. Vanaf beging dit jaar tot en met april werden maar twaalf gevallen geregistreerd.

Van vier gevallen staat al vast dat het om de Mexicaanse griep ging. Ook zijn acht andere gevallen geregistreerd in de grensplaats Albina. “Hoewel de gerapporteerde gevallen van luchtweginfecties in vele delen van het land wijzen in de richting van een landelijke epidemie, is het niet zeker of hiervan sprake is”, meldt het BOG. Het bureau meldde enkele weken terug al de griepgolf in Frans Guyana. Toen al werd gevreesd voor een lokale uitbraak.

Bekijk ook:


6 REACTIES

 1. Een epidemie wordt voorlopig uitgesloten.

  hahahaha In Sur. heerst al veel langer een epedimie fout ik bedoel een pandamie dat met zich meebrengt dat het met alles ver te zoeken is.
  Wij leren niet van onze fouten dus kunnen wij geen remedie hebben gevonden.
  No cure no pay in Suriname kennen wij als no cure more pay


  Maak melding

 2. @Bouta82, natuurlijk is Bouterse medeschuldig aan dit probleem. Hij is toch verantwoordelijk voor de hygiene en vervuiling van Suriname. Op dit moment eet de bevolking verontreinigde groenten omdat boven Suriname een kwikdamp hangt. Vuil wordt ook mondjes maat opgehaald. Van verwerking hebben ze nooit gehoord. Om de
  Mexicaanse griep tegen te gaan is goede hygiene van uiterst belang.


  Maak melding

 3. Donderdag 7 juni 2012 om 11:14 uur, door Prem

  “Op dit moment eet de bevolking verontreinigde groenten omdat boven Suriname een kwikdamp hangt. Vuil wordt ook mondjes maat opgehaald. Van verwerking hebben ze nooit gehoord. Om de
  Mexicaanse griep tegen te gaan is goede hygiene van uiterst belang.”

  Omdat iets actueel/ bekend gemaakt wordt, betekent niet per definitie dat het probleem er niet eerder was.

  MAW de huidige pres. is de vuilnisman van de vorige presidenten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.