Investeringswaakhond Suriname onthoofd en ontmanteld

19

PARAMARIBO, 6 jun – De Investment Development Corporation Suriname, IDCS, bestaat alleen nog maar op papier. Volgens de Ware Tijd heeft president Desiré Bouterse zelf ingegrepen in de hooglopende ruzies tussen de twee directeuren, Winston Caldeira en Richard Kalloe. Er komt een nieuw orgaan voor het aantrekken van investeringen. Onder de presidentiële ‘herstructurering’ krijgt Caldeira krijgt er de leiding. Kalloe betwijfelt de rechtmatigheid.

De IDCS heeft zijn juridische status en daar valt niet zomaar overheen te stappen. “Ik ben juridisch gezien nog steeds directeur van de IDCS. Die hele herstructurering is ongeldig. Iedereen die vennootschapsrecht kent, weet dat je de mensen die bij het oprichten van een naamloze vennootschap waren, niet kan uitsluiten als je gaat wijzigen”, zegt Kalloe. Dus is het geruzie voorlopig nog niet voorbij. De bedoelingen waren nochtans zo mooi.

IDCS zou ruim tien merendeels zieltogende publieke bedrijven onder zich krijgen. De bedrijven zouden waar mogelijk worden opgekrikt. Uiteindelijk moest het aantrekkelijk genoeg zijn voor private investeringen. De oppositie vindt het hele idee maar niets. De corruptiegevoeligheid ligt er dik op. De bedrijven beschikken over onder meer waardevol onroerend goed. De herstructurering moet kennelijk de glans er weer in brengen.

Bekijk ook:

19 REACTIES

 1. het geruzie zal altijd en op elk gebied worden voortgezet aangezien de oppositie steeds stookt en alles van deze Regering afkeurt!


  Maak melding

 2. Deze president moet zichzelf gewoon niet met interventie en/of bemiddeling bezighouden.
  Die keren dat hij dat deed, liepen steevast uit op rommel.

  Neem nou, zijn interventie in de kwestie Sasur. Hij ging zich er mee bemoeien en uiteindelijk moest hij zijn keutel weer intrekken na een uitspraak van de rechter. Zijn handeling was namelijk onrechtmatig.

  Zijn bemiddeling bij het traditioneel gezag van de dorpen Apoera, Washabo en Section. Van die dorpen stelde hij de kapiteins buiten functie en plaatste hij zijn eigen pion.
  Gevolg: rotsooi. Onlangs hebben de dorpen d.m.v. verkiezingen weer orde en duidelijkheid in de chaos gebracht.

  Nu is hij zich weer gaan inmengen bij IDCS en wat krijg je nu? Juridisch getouwtrek en een boze Richard Kalloe. Ma kisi Kalloe moi!


  Maak melding

 3. Sedert het aantreden van deze regering wordt ons land telkens weer in een avondtuur gestort.Een duidelijke ontwikkeligsvisie ontbreekt geheel. Er is altijd een getrek en geduw. Ik denk dat de regering zichzelf eerst moet ontwikkelen eer zij het volk kan ontwikkelen.Het zijn nu alleen maar verloren jaren.Hebben wij hiervoor gekozen?


  Maak melding

 4. Wat weet Bouterse van investeringen met zijn mulo, hij was zelfs te laag geschoold om sportinstructeur te worden bij het Sios in Nederland, en is toen maar bij de landmacht sprortinstructeur geworden, nadat hij ook nog een tijdje als loopjongen bij de sleutelfabriek van Lipssloten in Nederland gewerkt had.
  Van staatsinrichting en economie heeft deze moordernaar en mensenrechtenschender nog minder kaas van gegeten.


  Maak melding

 5. Kalloe is altijd al een domme en corrupte betweter geweest. Caldeira is een intelligente man zonder moraal.

  Dat die twee ruzie hebben verbaast me niet. Overal waar ze zijn, zijn er problemen, het meest nog bij Kalloe. Ik merk dat DiDiBrie overal naar toe rent om dingen te regelen, in binnen en buitenland. Ik merk echter nog weinig resultaat.De Chinezen gaan 500 woningen bouwen? Ok. Hoeveel mensen hebben onder het Front ZELF kunnen bouwen? Ik denk een stuk meer dan 500.

  Geef de mensen baan en een lap grond aan een goede weg met nutsvoorzieningen en laat ze het voor de rest zelf uitzoeken. Zorg voor ECHTE werkgelegenheid. Schatten opgraven (mijnbouw) is geen ECHTE en BLIJVENDE werkgelegenheid. Dat heeft de aluminiumindustrie bewezen in Suriname en de goudindustrie in Guyana. Straks zijn ze weg en zijn we nog steeds arm.

  Wanneer krijgt Suriname een goed geschoolde leider met moraal, fatsoen en normen en waarden?


  Maak melding

 6. Helemaal eens met midete die zijn mensen kent, de didibries van Suriname die alleen maar van politiek rijk worden, die niets en dan ook niets doen om het land maar een sikkepitje vooruit te helpen. Voorwaar een schande!


  Maak melding

 7. Woensdag 6 juni 2012 om 15:04 uur, door Vene

  Beste Vene,

  in Nederland effe tijdelijk om het hardwerkende volk even verder te naaien. D66, groenlinks en CU hebben de rst van Nederland harder genaaid. En dat begint iedereen nu te merken. dus we zullen wel zien wat ze daar geleerd hebben!

  zoals mijn opa het zei: je stemt op degene die jou het hardst gaat naaien. En dat is hier in Sranang ook gebeurd. alleen een hand ophoudende paarsling die niet wil werken zal altijd zulke keuzes maken. maar dat heeft te maken met het intellect van deze kiezers.

  En die ouwe heeft tot op heden gelijk gehad.

  veel plezier daar in Sranang ik blijf effe nog een paar dagen in Belgie.


  Maak melding

 8. @Zucht

  “Een rommeltje dus, zoals met alles waar DDB en zijn partners in crime zich mee bezighouden.”

  Zei ons zich herhalende huisnegertje met zijn witte hartje.


  Maak melding

 9. Bravo: DDB. Wel denk ik dat de Intellegentie niveau van deze regering en aanhang hoger is dan de Front en zijn stomme aanhang.IDCS heeft nooit gefunctioneerd zoals alles in Suriname.De corrupte bendes samen gesteld door de raciale politieke partijen zou weg gevaagd moeten worden door deze regering.Ik hoop dan ook dat het volk ze blijft steunen.Jammer dat velen een korte termijn denken hebben, waardoor ze hun kinderen niets kunnen achter laten dan ellende.Zie de ontwikkeling van de stad Miami in US.Als je het niet weet zal ik het een keer opschrijven van wie die stad was en van wie het nu is.


  Maak melding

 10. Donderdag 7 juni 2012 om 11:51 uur, door Savioen,

  mooie geschiedenis hebben de kinderen dan!

  mijn familie was afgeschoten etc…..
  ze hebben alles onteigend en leeggeroofd etc…
  president en fam. waren corrupt en voldeden aan alle crimininele activiteiten…….
  veel beloftes van die regering maar helaas we eten vandaag wederom pindakaas……

  ik heb nog geduld maar ik geloof niet in die sterke indianen verhalen van onze stagebegeleider.


  Maak melding

 11. Alles wat DDB en zijn partners in crime aanraken verandert in menselijk afval, die door de plee gehaald moet worden, met een grote dweil eroverheen, en dan langdurig ontsmetten met dikke bleek.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.