Keti Koti festival in het Afrika Museum

38

Op zondag 8 juli vindt in het Afrika Museum in Berg en Dal het ‘Keti Koti festival’ plaats. Tijdens dit festival wordt de slavernij herdacht en de afschaffing gevierd met een feestelijk programma vol activiteiten en live-muziek. Keti Koti, een Surinaams begrip, betekent ‘verbroken ketenen’. Het symboliseert de afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863 in de toenmalige koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen.

Een Surinaams koor zal Psoko Psalm liederen ten gehoor brengen. Dit zijn klaag- en troostliederen die door de Afrikaanse voorouders in Suriname zijn ontwikkeld tijdens de slavernij. Ook kunnen bezoekers een slavernijroute door het museum volgen. Op diverse plekken wordt door Surinaamse acteurs de geschiedenis van de slavernij in beeld gebracht. Verder is er een koto show (een modeshow met traditionele Surinaamse kleding) en een Caribische markt waar uiteraard ook heerlijke Surinaamse hapjes en gerechten verkrijgbaar zijn. Voor kinderen is er een activiteitenprogramma met workshops, schminken en haarvlechten.

Matwitwi: Marron percussie, zang- en dansgroep
Matwitwi geeft tijdens het Keti Koti festival een fascinerend beeld van traditionele muziek van de grootste Surinaamse Marrongemeenschappen ‘Saamaka’ en ‘Okanisi’.

Lobi Firi
Het festival wordt om 16.00 uur feestelijk afgesloten met een optreden van de Surinaamse muziekgroep Lobi Firi. Lobi Firi speelt muziek van het subgenre kaskawi, een mix van de Afro-Surinaamse muziekstijlen kaseko en kawina. De naam Lobi Firi betekent, vrij vertaald, het gevoel van liefde.

Kijk voor meer informatie over het programma op: www.afrikamuseum.nl.


38 REACTIES

 1. Is toch erg.heleboel gelul over bouterse en dan hier een onderwerp van echt misdaden tegen de mensheid en geen een reactie.
  Dit is een schande, dan zoeken mensen begrip.
  400 jaar.niet 7.8,9 december.
  Ze hebben ontworteld, alleen maar dat we nlds communiseren.onze namen.als je consequent ben kom je voor alles op en niet selectief.


  Maak melding

 2. @BLAKAMANG: Het is de voormalige kolonialen en slavendrijvers vergeven voor misdaden 400 jr. geleden gepleegd. We verlenen ze amnestie, net zoals DDB en zijn partners in crime amnestie hebben gekregen voor hun massamoorden. gelijke monnikken gelijke kappen, dus get over it pak je leven weer op ga over tot de orde van de dag………


  Maak melding

 3. Zucht,

  Dus vanaf vandaag gaan we Zucht niet meer horen over de decembergebeurtenissen, want vanaf nu geldt
  …get over it pak je leven weer op ga over tot de orde van de dag………
  Zucht, veel beter had je echt het echt niet kunnen formuleren.
  Hoewel ik denk niet dat jouw geloofsgenoten zoals molenaar, wikileaks, esmerald, etc… jou deze woorden in dank zullen afnemen.

  Maar jouw woorden …’get over it pak je leven weer op ga over tot de orde van de dag………’ die zijn zeer treffend en die houden we er zeker in.

  Zucht, bedankt voor deze openbaring van de dag en zeer treffende woorden. Hopelijk zal je niet zo laf zijn om straks jouw eigen woorden weer in te slikken.
  ‘get over it pak je leven weer op ga over tot de orde van de dag……’
  Die kan je boven je bed hangen!


  Maak melding

 4. Zucht,

  Schendingen van mensenrechten zijn schendingen van mensenrechten.
  ..get over it pak je leven weer op ga over tot de orde van de dag..
  Laten we dan ook de genocide van de joden maar gelijk ook vergeten en die massamoorden in Rwanda enz, enz…
  Echt te ziek voor woorden..

  Zucht, wanneer jij de moorden van december 1980 echt zo erg vindt dan zou jij, of all people, ook een krachtig geluid moeten laten horen mbt de mensenrechten schendingen tijdens de slavernij.
  Hij lijkt alsof jij de aangenomen amnestie, waar jij terecht zo fel tegen bent, nu ineens wel wil gebruiken om die misdaden uit de slavernij goed te praten.
  Zucht, dat jij in Nederland woont wil niet zeggen dat
  je alles van Nederland moet proberen goed te praten.
  Want jij weet, net als ik, dat Nederland in het verleden een zeer dubieuze rol heeft gespeeld wanneer het op mensenchtenschendingen aankomt.
  En als het hierop aankomt moet je ook hiertegen een stelling durven te nemen tegen Nederland.


  Maak melding

 5. 400jaar geleden! Je doet je naam eer aan .zucht.
  Mijn oma s oma heeft het mee gemaakt waar praat jy over!
  Waarom denk jij dat er al 65 jaar door de zogenaamde joden wordt herdacht! Omdat het een grote impact heeft op die hele gemeenschap.wij hebben dat nooit gehad en daarom zij. Er zoveel verstrooiden als jou


  Maak melding

 6. Nu de decembermoorden zo actueel zijn staat Nederland op hoge poten;’ Suriname moet geboycot worden en de gebeurtenissen mogen nimmer gewist worden en aan het nageslacht doorverteld worden’. Terecht overigens!

  Nederland een land dat ongeveer een half miljoen slaven uit Afrika onder de meest embarmelijke omstandigheden vervoerde naar Suriname.
  Suriname stond toen wereldwijd bekend als het land van de meest wrede en slechte slavenmeesters.
  Vanwege de slechte omstandigheden en de wreedheden was de sterftecijfer onder de slaven zeer hoog. jaarlijks werden er veel nieuwe slaven naar Suriname vervoerd.
  Slaven werden in die tijd als minderwaardige wezens beschouwd. ‘ongelovige honden, die men als honden moesten behandelen, anders worden ze te mondig’
  Dat was het motto van de Nederlandse slavenmeesters destijds.
  Van die half miljoen slaven die naar Suriname waren vervoerd waren ten tijde van de afschaffing ongeveer
  22.000 over. De rest was doodgemarteld, kwam om van de honger of door ziektes.

  De slavernij; een zwarte bladzijde in de Nederlandse geschiedenis. Een zwarte bladzijde waarvan Nederland vindt dat die zo ver mogelijk opgeborgen moet worden en het liefst uit alle boeken verscheurd moet worden.

  Ik vind het best belangrijk dat mensen iets weten over dit onderwerp want het is dat hoe dan ook bij Nederland en Suriname hoort. Maar Nederland heeft weinig aandacht aan het onderwerp besteed en besteed nog steeds weing aandacht aan dit onderwerp.
  Er zijn weinig mensen in Nederland die weten wat er echt is gebeurd tijdens de slavernij. Zelfs in Suriname weten veel mensen niet wat er is gebeurd in die 250 jaar. Dat komt omdat men kennelijk niet graag herinnerd wil worden aan pijnlijke en traumatische gebeurtenissen. Dit geldt zowel voor Suriname als voor Nederland.Ik heb zelfs van sommige vrienden vernomen dat als je geschiedenis hebt gestudeerd op academisch niveau er nauwelijks aandacht aan de slavernij wordt besteed. Mensen moeten tot inzicht komen dat Nederland een grote ramp heeft veroorzaakt in Suriname, en dat het nog steeds gevolgen heeft voor de hedendaagse Surinaamse maatschappij..
  Nu is het natuurlijk te laat om de slaven in die tijd te steunen. Maar je kunt nog steeds de nakomelingen steunen door respect te tonen aan het nageslacht.
  Net als hoe er respect wordt getoond voor de mensen die zijn omgekomen tijdens de tweede wereld oorlog en de jodenvervolging.
  Bijvoorbeeld door in de geschiedenis boeken veel meer aandacht aan dit onderwerp te besteden. Niet met een half kantje even afhandelen. Maar net als bij de tweede wereld oorlog moet de slavernijperiode uitgebreid aan bod komen.

  Nederland moet net als hoe zij dat van anderen landen en individuen verwacht mbt het schenden van mensenrechten haar verantwoordelijkheid nemen en openbaar toegeven dat zij
  in de slaventijd de mensenrechten op ernstige wijze heeft geschonden en daarvoor openlijk en publiekelijk haar spijt voor betuigen. Dat verwacht ik ook van Bouterse voor de decembermoorden maar zeker ook van Nederland voor de slavernij en andere mensenrechten schendingen (Indonesië)


  Maak melding

 7. @Zucht

  Wat een stoere taal. Wij witte Nederlanders van de PVV zijn trots op je. Maar we willen je wel laten weten dat je voor ons altijd zwart blijft.


  Maak melding

 8. we mogen onze voorouders niet verloochenen. de slavernij is niet op 01-07-1863 maar op 01-07-1893 afgeschaft door de witte slavenmeester, moordenaar,misdadiger! het is geschiedvervalsing om te spreken over afscghaffing van de slavernij op 01-07-1863, omdat toen nog geen twee% van de slaven vrij werden gemaakt. 98% heeft nog 30jaren onder het juk van de witte misdadigers moeten leven en al hun verkrachtingen e moorden straffeloos moeten ondergaan. we mogen onze voorouders niet verloochenen!


  Maak melding

 9. Het is altijd weer leuk om kennis te nemen van de geschiedkundige kwaliteiten van mijn broeders.
  Echt hoopgevend.

  Vooral over de orale geschiedenis van Suriname.
  Dat zijn echt hoogstandjes.
  Elke zondag slaaf op het menu.
  Toneelstukken zijn er over opgevoerd.
  Maar ze waren niet allemaal zo al Anna Magdalena van Stolkertsijver 🙂

  Tja want een gemiddelde plantage had 10 slaven en als je er elke week een ophing was je snel uitgewerkt.
  Maar ik weet het Wetenschappers zijn gek.

  Doe mij maar Brunsie.


  Maak melding

 10. @TATJANA: Ja hoor is goed!!!!.En als er nog meer is wat je weet, en wat ik nog niet weet, hoor ik het graag. KRO Spoorloos en het Britse BBC programma WHO DO YOU THINK YOU ARE hebben mij altijd al zeer geintrigeerd…….


  Maak melding

 11. @HENK & SHARAIDA: Mijn opmerking over de slavernij was sarcastisch bedoeld, maar jullie reactie laat dus zien dat jullie met name de NDP-ers niet zo snugger zijn.En Sharaida je posting van 11.28 heb ik voor het gemak maar overgeslagen, ik weet genoeg na je posting van 9.22 gelezen te hebben. I rest my case……


  Maak melding

 12. MARISKA P Sommige reacties zijn geen reacties waard. zonde van de tijd en energie, maar ja niet iedereen is zo slim om dat te begrijpen…….


  Maak melding

 13. Zucht,

  Opvallend is dat alles wat in jouw straatje ligt als zoete koek wordt ingeslikt.
  Maar zodra men jouw kromme stellingen ter discussie stelt dan steek jij je hoofd in ’t zand dan is degene
  plotseling dom.
  Jouw kwalificaties aan het adres van anderen geven jouw onmacht aan om op een verstandige en volwassen wijze de discussie aan te gaan.
  Niemand verplicht jou om reacties van anderen te lezen. Wanneer reacties van anderen jou tot kinderachtige uitingen verleiden dan lijkt het mij inderdaad verstandig om jouw ‘kostbare tijd’ niet aan die reacties te wijden.
  In jouw ogen zal ik dan wel dom zijn maar deze kwalificatie zegt meer over jou dan over mij.
  Ik voel mij absoluut niet aangesproken.
  Als je begrijpt wat ik bedoel…
  Voor de goede orde, ik woon in Nederland en ik heb
  voor VVD gestemd. Ik ben dus een VVD-er.

  gegroet meneer de ‘professor, dr.’ Zucht.


  Maak melding

 14. @ Zuidoost,
  Het ergste vindt in hoe jij en de rest het leed van onze voorouders misbruiken om de massamoord op onze landgenoten goed te praten.
  @ Sharaida, weet jij hoe de 15 slachtoffers als oud vuil in het achterbak van busje zijn gesmeten ?Nederland heeft hoe dan ook de zwarte mensen een plek gegeven om te herdenken. weet jij dat het verboden was om 8 dec te herdenken in Suriname. Laten wij als zwarten de motivatie, de drive, halen uit het leed wat onze voorouders is aangedaan, om zo tegen alle onrecht en mensenrechtenschendingen in de wereld te protesteren, let wel alle mensenrechtenschendingen.


  Maak melding

 15. @SHARAIDA:Ja Sharaida is goed.( dan heb ik het over je amateur psychologische diagnose over mij) maar ben je intussen erachter gekomen , wat sarcasme en cynisme betekent en inhoudt ? En ik wil je hierbij gelijk van harte feliciteren met je VVD zijn en dat je in Nederland woont.Als je maar gelukkig bent, en je haar maar goed zit. Ik hou mijn politieke kleur voor mezelf, maar ik wil wel verklappen dat het met salon-socialisme te maken heeft.tenslotte ben ik nog benieuwd hoe je te weten bent gekomen dat ik hoogleraar ben. Je vergat alleen mijn Mr. en Drs. titel te vermelden. Ook jij gegroet en een fantastisch weekeinde……….


  Maak melding

 16. Zucht,

  O, het verbaast mij enorm dat je toch nog reageert op mijn posting ik dacht dat mijn posting wat jou betreft ‘not done’ was. Het kan kennelijk verkeren he zucht. Nu begrijp ik de reacties van jou over Bouterse.
  Die zitten natuurlijk vol sarcasme en cynisme. Ik ben blij dat je die betrekkelijkheid van dit alles inziet.
  Voortaan zal ik jouw reacties met ‘sarcastische en cynistische ogen’ bekijken en beoordelen.
  Zucht, ik denk werkelijk dat jij jouw roeping als stand up comedian hebt gemist. We blijven lachen met jou.
  En nieuwe Wesje?
  mr. en drs. waren net te veel eer voor jou, schatje.
  Als je het graag wil weten schatje, mijn haar zit altijd goed, ik zie er heel l.. uit en ben zeer gelukkig ja. Of was dat ook cynisch bedoeld?
  Over mijn politieke kleur heb ik totaal niks te verbergen en ik schaam daarvoor ook niet.
  Je hebt ook mensen die allerlei bla, bla over socialisme roepen maar ondertussen stiekem voor PVV stemmen. Daarom durven ze dan ook niet uit te komen voor hun politieke kleur.

  Lieve, lieve, lieve schat,
  Ik weet dat mijn posting nergens op slaat maar soms moet je luchtigheid van de dingen kunnen inzien om maar met jouw woorden te te schrijven.

  Zucht lieverd, het wordt dit weekend lekker weer.
  Geniet er lekker van en laat je niet dolmaken door mensen als Bouterse. Het leven heeft veel meer inhoud dan dat. Enjoy life !

  De allerliefste groeten en tang boeng.
  (p.s. dit is niet sarcastisch bedoeld)


  Maak melding

 17. Lieve lieve SHARAIDA You have proved my point………welterusten en de groeten op de veluwe en de achterhoek…..Ik wilde nog zo graag aan je vragen wie Wesje is, maar laat ook maar. Ik heb nog 1 advies als ik zo vrij mag zijn, bekijk en beoordeel mijn postings helemaal niet meer, dan is iedereen blij.En nog even dit,ik heb mijn roeping als stand up comedian voor het gemak overgeslagen, want lui zoals jij snappen het toch niet, humor is iets je hebt het of je hebt het niet, en dat is met veel dingen in het leven zo………..en mea culpa als ik je Bouterse beledigd heb, maar ik neem geen woord terug……..


  Maak melding

 18. @Zucht

  Jouw zwakzinnigheid kent geen grenzen. En natuurlijk is Sharaida Anna_Z. Jou aanwezigheid op dit forum is als een wormvormig aanhangsel en totaal irrelevant. Je draagt werkelijk niets bij.

  @Sharaida

  Brilliante posting!!!!


  Maak melding

 19. VALERIE A Dank je Insgelijks, ik post op het nivo van Sharaida en jezelf.En wat voor aanhangels dan ook irrelevant of niet, daar ga jij gelukkig niet over , So live with it…… groetjes…….En wat vind je eigenlijk van het Keti Koti Festival in het Afrika museum??????


  Maak melding

 20. Het moet niet gekker worden met jou hoor lieve Zucht.
  Jij bent werkelijk een komediant van de hoogste plank.
  Als op dit forum oscars uitgereikt zouden worden dan
  zou jij absoluut daarvoor in aanmerking komen.
  Niet te filmen zeg!
  In jouw optiek ben ik aanhanger van Bouterse en NDP .
  Schatje, je mag Bouterse benoemen wat je wilt,op Bouterse schelden wat je wilt. Voor mijn part mag je hem zelf de eeuwige jachtvelden in helpen (een doordenkertje)Ik zal daar absoluut
  niet minder om slapen.Bouterse betaalt mijn hypotheek niet, Bouterse betaalt mijn salaris niet en Bouterse kan mij dus gestolen worden.
  Dat jij zo geobserdeerd bent door Bouterse dan is dat jouw hoofdpijn. Als jij daar happy van wordt, wie ben ik om dat te weerspreken. mijn zegen heb je, lieverd.
  Alleen het feit al dat je Wesje niet kent geeft al aan dat jouw focus puur en alleen gericht is op Bouterse.
  Nogmaals schatje, be my guest.

  Desondanks wens ik je nogmaals een fijn en Bouterseloze weekend.

  jaa, ik kan ook hartstikke grappig zijn!

  kuch, kuch, zucht, zucht…

  naschrift;

  Zucht, wanneer jij cynisch en grappig bezig wil zijn
  dan kan je liever naar een toneelschool.
  Op dit forum gaat de discussie over serieuze zaken zoals de decembergebeurtenissen.

  ciao


  Maak melding

 21. SHARAIDA: Ik ben volgens jou toch al professor, een mr en drs. titel was mij door jou niet gegund.En nu ben ik opeens een komediant.wat ben ik volgens jou nou wel? Ik ken overigens vele stand up comedians die de toneelschool niet gedaan hebben maar wel succesvol zijn, maar ik zal je advies in overweging nemen.En als je de Sur. politiek serieuze zaken vindt dan weet ik genoeg. Ik ken iemand die het eens een poppenkast noemde.En voor oscars en grammys hou ik mij aanbevolen. toch mag ik je wel hoor…….Ciao bella…..


  Maak melding

 22. Zucht,

  uhh..?

  lieverd, ik heb het gevoel dat jij ook een beetje last hebt van dislexie.
  Ik heb nergens geschreven dat ik de surinaamse politiek
  serieus vind.
  mijn letterlijke woorden zijn; ‘Op dit forum gaat de discussie over serieuze zaken zoals de decembergebeurtenissen ‘

  De decembergebeurtenissen zijn synoniem voor de decembermoorden, weet je wel.

  Als jij de decembermoorden wil vergelijken met de surinaamse politiek? tja..daar wordt ik nou echt stil van.

  Vroeger had je in Nederland ook een drs P. die in de entertainment bezig was.
  Dus voor jou is het zeker niet te laat he ‘professor.”

  laterz


  Maak melding

 23. @Zucht

  Discussiëren is duidelijk niet je sterkste punt. Je pogingen om het toch te proberen zijn nogal kinderlijk en wekken medelijden op. Een discussie met Sharaida is duidelijk te hoog gegrepen voor jou. Het beste kun je iemand van je eigen nivo uitzoeken. Je beheersing van de Nederlandse taal is zeer slecht en ik merk dat begrijpend lezen niet in je woordenboek voorkomt. Ik zou je willen aanraden om de tips te koesteren van al die forumleden die jou graag willen helpen. Het heeft echt geen zin om op deze onvolwassen manier jezelf hier te kijk te zetten. Je maakt jezelf daarmee onsterfelijk belachelijk. Ik hoop dat je tot inkeer komt en ik wens je heel veel sterkte.


  Maak melding

 24. ZORGZAME MOEDER UIT AMSTERDAM: Welnu Ik heb in jou de perfecte persoon gevonden om op mijn nivo te discussieren. zullen we dan maar? We kunnen dan van elkaar leren. En dan heeft je confrere ook gelijk een medestander, want die kan het schijnbaar niet alleen af.Ik heb in elk geval geen hulp nodig van andere forumleden. Maar moet jij niet lekker gaan koken voor je kroost, dan met mij in discussie te gaan? Of ben je toch niet zo zorgzaam als je het wil doen voorkomen?


  Maak melding

 25. @SHARAIDA my dear 8 december 1982 en de Surinaamse politiek zijn zodanig met elkaar verweven, dat ze never nooit meer uit elkaar gehaald kunnen worden. Of had de amnestiewet met andere moorden van DDB te maken? help me out here….En Drs. P.! o ja die leeft hij trouwens nog? Niet bepaald my cup of tea,Ik hou mij meer bezig met het betere werk op muziek en stand up comedians gebied, maar vertel… ik wil alles over hem weten…..En wat bedoelde je precies met dislexie? of bedoel je dyslexie?


  Maak melding

 26. Gmap,

  Mijn welgemeende complimenten voor de wijze woorden en
  terechtwijzingen. Jouw laatste alinea is perfect verwoord. Ik zou het niet beter kunnen verwoorden.
  respect!

  Ik ben weliswaar geboren in Nederland maar ik ben er terdege van bewust wat in december 1980 heeft plaatsgevonden. Deze gebeurtenissen zijn dan ook door niemand goed te praten.
  Het feit dat ik de misstanden van Nederland blijf aankaarten wil niet zeggen dat ik de decembermoorden minder erg vind of wil bagataliseren.
  Voor mij is het niet een kwestie van kiezen, voor mij is het geen kwestie van of/of.
  De decembermoorden, de slavernij, de moordpartijen in Indonesië. Dit zijn allemaal gebeurtenissen waarbij de mensenrechten ernstig zijn geschonden.
  Naar mijn mening kan en mag het niet zo zijn dat we met z’n allen verontwaardigd zijn over de gebeurtenissen rond december 1980 en vervolgens doen alsof de gebeurtenissen in de slavernij en Indonesië niet hebben plaatsgevonden. Wat mij enorm verbaast is het feit dat Nederland wel met de vinger naar Suriname wijst maar ondertussen zelf op een massagraf staat waar niemand erbij mag maar waarbij de mensenrechten zwaar in het geding zijn.

  Gmap, ik ga er van uit dat jij een wijs persoon bent.
  Je verwijst terecht naar de gebeurtenissen in 1980 waarbij slachtoffers als oud vuil in de achterbak van een busje zijn gegooid.
  Zo omgaan met mensenlevens is misselijkmakend en op geen enkel manier goed te praten.
  Toen ik jouw zinnetje las moest mijn gedachten ook terug gaan naar de arme sloebers uit afrika die tegen hun wil naar Suriname waren vervoerd.
  Arme sloebers die niet de lef moesten hebben tegen hun
  bejegening te protesteren. Degene die lef toonde werd publiekelijk tot bloedens toe afgeranseld met een zweep en werd vervolgens aan een paal gehangen. Sommigen konden dit nog na vertellen maar sommigen bezweken onder dit geweld.
  Mijn gedachten gaan terug naar die arme vrouwen die werden gedwongen maitresse te spelen voor de blanke slavenmeester.
  O wee als die slavenmeester het vermoeden had dat
  zijn ‘maitresse ‘vreemd ging dan werden haar borsten zonder pardon afgesneden.

  Zo kan ik nog een tijdje doorgaan met de wreedheden die de blanke heersers onder de slaven hadden gepleegd.

  Deze vernederingen en schendingen van mensenrechten hebben ruim 200 jaar geduurd.Niet 1 uur, niet 1 dag, niet tien dagen , niet 100 dagen, niet 1 jaar.. nee ruim 200 jaar!
  In 1863 was de wettelijke afschaffing van de slavernij.
  De slavernij is bloedig afgesloten. Namelijk één jaar voor de officiële afschaffing is Nederland met een groot leger nog een laatste keer de bossen in gegaan. Dit was om de strijd met de weggevluchte slaven voorgoed af te sluiten, en ze allemaal te vermoorden of gevangen te nemen. Het leidde tot een bloederig gevecht waarbij veel doden vielen.

  Voor deze moordpartijen en voor de hele slavenperiode is nimmer een blanke aangesproken laat staan dat er een veroordeeld is geworden.

  De slavenperiode een bloederige en zwarte bladzijde in de geschiedenis van Nederland.
  Pas na ongeveer anderhalve eeuw na de afschaffing van de slavernij mochten de nakomelingen van de slaven een monument van de blanken krijgen om de afschaving te kunnen herdenken.

  Anno 2012 heeft de Nederlandse overheid nog steeds niet de verantwoordelijkheid genomen om te erkennen dat
  tijdens de slavenperiode de mensenrechten keer op keer zijn geschonden. Australië heeft Nederland reeds het goede voorbeeld gegeven.
  In 2008 bood Australië officieel in het parlement excuses aan voor de vernederinen en verloederingen die de Aboriginals hebben ondergaan.

  Nederland zou zeker dit goede voorbeeld moeten volgen te meer omdat Nederland de Mensenrechtenschendingen zo hoog in het vaandel heeft staan.
  De decembermoorden zijn zeker belangrijk en de schuldigen moeten zeker gestraft worden maar we mogen
  in deze zeker geen blinde vlek hebben voor de mensenrechten die Nederland tijdens de slavernij en in Indonesië op brute wijze heeft geschonden.


  Maak melding

 27. Zucht,

  Ik heb een nichtje van 4 jaar. Die kan af en toe goed
  dwingen. Maar zodra je haar d’r zin geeft dan is ze tevreden en is ze weer rustig.

  Bij deze schatje, je hebt helemaal gelijk. Het is jouw feestje. Jouw kijk op zaken is zeer ‘verhelderend’.

  kuch, kuch, zucht, zucht..

  Ik groet je honnepon.


  Maak melding

 28. O, gelukkig dan kan ik verder kijken naar het voetballen Polen- Griekenland die net zo boring is als je posting over de slavernij en de koloniale tijd. Ik moest meermalen geeuwen……doe de groeten aan je nichtje, ik heb ook 1 die is net 16 geworden…. een dotje…….


  Maak melding

 29. @Sharaida

  Beste Sharida. Zucht is net een kleuter en wil altijd het laatste woord. Het is een zielig geval en er zijn meerdere forumleden waar hij absoluut niet tegen op kan. Verder dan wat warrig geklets komt deze kleuter niet. Ik geniet van je postings en je heldere taal is van grote schoonheid. Heel wat anders dan de zwaar gebrekkige kleuterdeuntjes van de om aandacht zeurende Zucht. Dit soort incomplete randdebielen hebben nauwelijks een opleiding genoten en zijn mimimale woordenschat is bedroevend. Nivo kleuter! Ik sluit een zekere zwakzinnigheid bij deze uitermate warrige zielepoot niet uit.


  Maak melding

 30. @SHARAIDA Trommelt haar hele familie en vriendenkring op om te reageren om haar gelijk te krijgen en voor wat plusjes. maar gelukkig zijn er nog intelligente mensen op dit forum die ze door hebben.Treurig eigenlijk…….ik trigger ze wel, ze kunnen het niet laten om op mij te reageren.allemaal dwaallichten uit het zeurallochtonencircuit en rariteitenkabinet…….


  Maak melding

 31. Zucht,

  jouw ware aard komt eindelijk naar boven.
  Ik had al een donkerbruin vermoeden dat jij een
  ware racist was. ‘Zeurallochtonencircuit’. Ik hoop dat al degene op dit forum die jou zo geweldig vinden eindelijk door hebben dat jij werkelijk afstamt van de slavendrijvers van vroeger die het zwarte ras maar
  constant wil vernederen.
  Waarschijnlijk heb jij je haar ook laten bleken net als
  jouw goeroe Wilders.
  Ontkennen heeft geen zin. Want je bent al door het ijs gezakt.
  Op dit forum hebben we mensen die voor hun mening mogen uitkomen. Aan racisten hebben we geen behoefte!

  Bij deze roep ik een ieder op om deze racist dood te zwijgen en hem geen podium te geven om de zwarte/bruine gemeenschap te beledigen.


  Maak melding

 32. @JAIR: Ik ontken helemaal niets en ik heb ook niets te bekennen vooral niet aan jou.En ik heb nog even uit het raam gekeken maar bij mij ligt er geen ijs, bij mij is het zomer, dus door het ijs zakken gaat niet lukken.En het staat je vrij om iedereen op te roepen voor wat dan ook, als het maar binnen de wet blijft anders krijg je bonje met WKN. Ik zal nog even bellen met het programma DNA onbekend en dan laat ik je nog weten waar ik vanaf stam, Je vriendin Anna_z tegenwoordig postend onder het pseudoniem Assegaai wil het ook graag weten. Als je het niet erg vind ga ik terug naar het voetballen Rusland-Tjechie. Soso lobi…..Heb jij je oranje vlaggen en wimpels al klaar liggen voor morgen ?…….


  Maak melding

 33. @Zucht

  Iedereen die jou heftig aanpakt is een Anna_Z. Geen wonder dat je door meerdere mensen een kleuter wordt genoemd en geweldig te zien dat je nogal getraumatiseerd bent door Anna_Z. Dat is echt geen katje om zonder handschoenen te pakken en Afu Sensie trouwens ook niet. Respect voor deze twee forumleden.

  @Jaïr

  Je hebt gelijk. Het is me ook opgevallen dat het kleutertje Zucht een ordinaire racist is. Een rabiaatbruine rechtsextremistische nul met weinig hersenen, PVV-aanhanger en waarschijnlijk blank. Of hij doet alsof ie lelieblank is. Wat een muts!


  Maak melding

 34. @Zij die de schoen passen, verander je naam maar naar “Puf”, Staat je veel beter!
  T’is niet wat je uitkraamt maar wat je uitschijt!(sorry voor mijn spelfouten)

  On topic: Waar ik woon heb je een maand lang herdenkingen en festiviteiten. Het is niet alles maar er wordt in ieder geval iets gedaan rondom deze geschiedenis.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.