Klinkers stapt op als adviseur VP vanwege amnestiewet

46

De Nederlandse consultant en bestuurskundige Leo Klinkers, die als adviseur op het kabinet van vicepresident Robert Ameerali werkt, is gestopt met deze werkzaamheden. Volgens Starnieuws is hij het onder meer niet eens met de amnestiewet en heeft hij ‘ernstig morele bezwaren’ tegen de gang van zaken.

Klinkers kwam begin dit jaar in het nieuws vanwege een brief aan D66 fractievoorzitter en Tweede Kamerlid Alexander Pechtold, waarin hij nog en pleidooi hield voor staatshoofd Desi Bouterse en Ameerali. In de brief was Klinkers hard voor met name ex-president Venetiaan en ‘nam hij het op voor Bouterse en Ameerali’.

Leo Klinkers woont en werkt in Suriname en is directeur van het bureau Klinkers & Hovens Public Policy Consultants in Nederland. In Suriname is hij directeur van adviesbureau Fayalobi.

46 REACTIES

 1. Pasop met mensen die uit Frankenstein komen ze zijn allemaal spionnen, ze hemelen jou eerst op en vervolgens slaan ze toe.
  Ik zou zeggen opgeruimd staat netjes,als jullie nou geen lesje hebben geleerd dan leer jullie het nooit meer.
  Deze mensen zijn allemaal het zelfde.
  Groetjes,


  Maak melding

 2. In de brief was Klinkers hard voor met name ex-president Venetiaan en ‘nam hij het op voor Bouterse en Ameerali. Wie waarlijk geloven,denken en hopen dat onberechte mensendoders zijn veranderd zijn als idioten die een babyadder kweken, om dan te ontdekking dat het een gifslang is. Of was er sprake van opportunisme? Vele oliedomme aanhangers verdienen mensendoders als leiders. Geen wonder dat sinds deze wetverachtende onberechte moordenaars de macht in handen hebben doodslag en misdaad blijven stijgen. ook vele domme aanhangers zijn ondertussen slachtoffer geworden van de heersende leugenaars. Ook de valse ndp profeten zijn ondertussen door de mand gevallen. Hoongelach hahahahahahahahahahahahahaha goed voor de oliedomme na donkey paarse leden.


  Maak melding

 3. likever laat als nooit! wel gemeen tegen de voorgangers! Niet eerlijk! Ach, ja! je geeft tenminste eerlijk toe van het reilen en zeilen!

  Nu alles maar dan ook alles over de gansterbeulen van Bouta vertellen bij de krijgsraad. Jou kunnen ze toch niet meer pakken.


  Maak melding

 4. Klinkers werkt eerst voor een moordenaar en drugsveroordeelde crimineel, en nu heeft hij ineens gewetenswroeging gekregen vanwege die amnestiewet, wie heeft hier boter op zijn kop.


  Maak melding

 5. Je hebt het bewezen Klinkers. Je bent en blijf een PVV’er. Jammer dat Ameeralie dat niet door had. Jij bent de informant/ infiltrant . Jammer dat ze jou niet door hadden. Dat je het eerder opnam voor Bouta en Ameeralie was een afleiding. Nu heb je ze ook laten vallen.
  De inlichtingendiensten hebben gefaald.

  KGB ft. CIA


  Maak melding

 6. Deze actie noemt men eieren voor je geld kiezen.

  Wil het bureau Klinkers & Hovens Public Policy
  Consultants in de toekomst nog opdrachten in Nederland
  binnenhalen, dan moet je je verre van amnestie gespuis
  houden.

  Een eenvoudig optelsom dus! Niet meer, maar ook niet
  minder!


  Maak melding

 7. Lof voor deze man hij kiest voor zijn eigen land.

  Suri’s kennen dit niet of moeten dit nog leren zij hebben dit niet in zich, en kiezen heel dom en achterlijk niet voor eigen land en volk maar het liefst voor idioten van buiten.


  Maak melding

 8. Zogenaamd was hij adviseur van de VP, terwijl naar mijn mening hij er gewoon was om de image van bouterse te verbeteren. Zorgen voor verzoening met Den Haag, dit hebben we kunnen zien door die brief die deze man schreef naar Pechtold.

  Maar niet denken dat je nu clean bent en verder kan met je carriere, je zal onthouden worden als de adviseur van een massamoordenaar, mensenrechtenschender, corrupte president enz. Die brief aan Pechtold, waarin je zo lovend praat over Bouterse en uithaalt naar de integere Santokhi, is overal op internet te vinden. Dit is jouw kunu, Klinkers.


  Maak melding

 9. Hij bedoelt de laan uit gestuurd. Hij mocht kiezen tussen ontslag nemen of lwegsturen en hij koos voor het eerste. Je denkt toch niet dat Bouterse dom is. Hij is een strateeg.


  Maak melding

 10. bout heeft zoveel te janken over de ex-kolonisator en haar onderdanen.
  Klinkers is nu weg en wie komt hem weer helpen? Juist ja, weer een onderdaan van tante Bea.
  Bout is een toe mofo gong. Ma ja, wisten de meesten van ons al. Nu die paarse blinden nog.

  Bestuur & Management Consultancy van Willem Vermeend (voormalig minister van Soc.zaken en werkgelegenheid in NL) komt bout helpen om het Surinaamse belastingsysteem te innoveren…

  In spin Willem er in, uit spuit Klinker er uit.


  Maak melding

 11. Leo Klinkers is een uitstekend bestuurder maar je kan natuurlijk wel verwachten dat hij met een corrupt syststeem in de problemen komt.
  Suriname heeft voorlopig afgedaan. Zelfs als vakantieland. Het wachten is nog op een negatief reisadvies en dan gaat de stekker er echt uit.


  Maak melding

 12. Zoals je weet wonen Let en ik al een paar jaar in Suriname. Ik ben verbonden aan het kabinet van de Vicepresident, Robert Ameerali. Mijn werk bestaat uit het analyseren en oplossen van problemen op staatsrechtelijk, bestuursrechtelijk en bestuurskundig gebied. Anders gezegd: ik mag bijdragen aan het creëren van meer rechtsstatelijkheid van de overheid en aan een efficiënter en effectiever werkende overheid.

  Dit is een stukje uit die brief.
  Dan begrijpt iedereen waarom hij dus opstapt.
  De rechtstaat gaat n.m.l. door de afvoerput.


  Maak melding

 13. Donderdag 19 april 2012 om 09:25 uur, door Larry

  “bout heeft zoveel te janken over de ex-kolonisator en haar onderdanen.
  Klinkers is nu weg en wie komt hem weer helpen? Juist ja, weer een onderdaan van tante Bea.”

  Klopt als een bus.
  De Surinamers weten niet dat hun goud in Nederland wordt verhandelt.
  Bout is inderdaad een strateeg op het gebied van verdeel en heers-politiek, nl het volk ophitsen tegen Ned.

  Nederland eet nog steeds mee uit de pot jongens.
  Wakker worden……..

  lees:
  “De Centrale Bank van Suriname heeft een unieke overeenkomst gesloten met het particuliere munthuis European Central Mint. Vanaf begin februari is European Central Mint de vervaardiger van bullion munten en commemorative coins met de nominale waarde van de Surinaamse Dollar.”
  “Om de memorabele overeenkomst te bekrachtigen is zaterdag 4 februari op de World Money Fair in Berlijn in het bijzijn van Gillmore Hoefdraad, governor van de Centrale Bank van Suriname, en Prof. Dr. Willem Vermeend, voormalig minister, officieel de eerste munt geslagen.”

  http://biflatie.nl/artikelen/39-overig/22070-overeenkomst-ecm-en-centrale-bank-van-suriname

  Vind het persoonlijk een goede zaak, wat mij stoort is de anti-Ned houding.
  Het is wel een particulier maar het blijft een Ned. onderdaan,die belasting afdraagt aan de Ned staat.

  Conclusie, ned heeft toch een manier gevonden om te delen in de goudvangst, daarvoor hoeven ze Suri echt niet terug, denk na!


  Maak melding

 14. Een 100% adviseur van Venetiaan kan met geen mogelijkheid een 100% adviseur zijn van Bouterse. Dit hebben wij zien aankomen! It was just a matter of time.

  Vertrouw de Grieken niet, ook al komen zij met geschenken.


  Maak melding

 15. “De Nederlandse consultant en bestuurskundige Leo Klinkers, die als adviseur op het kabinet van vicepresident Robert Ameerali werkt, is gestopt met deze werkzaamheden”
  =======================================================
  Van deze man kan ik maar 1 DING zeggen.

  Hij neemt de eer aan zichtzelf door op te stappen ipv te worden ontslagen. Van de plaatselijke bestuurders en politici kan DIT niet worden gezegd.

  Dus…laat dit een inspiratiebron zijn voor hen die boter op hun hoofd hebben of met stenen in een glazenhuis gooien.

  En La Sombra Del Arbol.


  Maak melding

 16. Ik dacht dat Bouterse niets van de Nederlanders moest. Hoe zit het dan met hun kennis. Er gebeuren veel rare dingen achter de schermen.

  anna-z reageert nu niet omdat het de kennis is van een Nederlander, ondanks dat hij in Suri woont.


  Maak melding

 17. Hazenpad!

  Hazen kiezen hun pad zonder te kijken naar de oneffenheden die voor ze liggen. De snelheid waarmee ze dat doen geeft ze niet de kans om goed te kijken.
  Deze Haas heeft wel zijn slecht pad gezien maar is er toch om financieel moverende redenen in gestapt. En om geloofwaardig over te komen moest hij eerst Venetiaan vernederen.
  Nu kiest hij het Hazenpad op aanraden van de Nederlandse Ambassadeur in Suriname. Deze heeft gedreigd met tegen houden van opdrachten voor beide zijn adviesburo’s.


  Maak melding

 18. eerst lovend praten over deze man omdat hij lovend praat over bouterse en nu hij het zinkend schip verlaat is hij plotseling een vijand van de bermratten.

  kan je je die foto nog herinneren van die protesterende man met een bord met opschrift: ”Cheung we lusten je rauw”.


  Maak melding

 19. Klinkers is een idioot die heulde met de moordenaars.

  Had deze man echt gedacht met fatsoenlijke mensen te doen had.Hij mag van geluk spreken dat hij niet onder verdachte omstandigheden ingeslapen werd.

  Maar bovenal liet Klinkers zich misbruiken ten fafure van de killers bende, ik hoop dat hij zich vergist heeft en vertelt wat er werkelijk is gebeurd.

  Klinkers, moordenaars blijven moordenaars zelfs de pakken waarin zij zich in steken kunnen dat niet verhullen. Bouterse lijkt zich niet goed te voelen in een pak daardoor beweegt hij zich zo onwennig stroef.

  Een ding is zeker de waarheid achterhaalt de leugen wat er ook gebeurt.


  Maak melding

 20. Woensdag 18 april 2012 om 23:01 uur, door Suri’s moeten dit nog leren
  Lof voor deze man hij kiest voor zijn eigen land.

  Suri’s kennen dit niet of moeten dit nog leren zij hebben dit niet in zich, en kiezen heel dom en achterlijk niet voor eigen land en volk maar het liefst voor idioten van buiten.=============Die man gaat voor zijn land maar Suri’s al te vaak niet.


  Maak melding

 21. Wat een land, wat een misleiders aan de macht. Wee degenen die op deze onberechte moordenaars stemden. Onrust,onvrede,grotere armoede voor de domme ndpers,choas en anarchie zijn komende.

  Een 45-jarige bouwvakker zal 14 jaar brommen omdat hij na kalm beraad, zijn schoonzoon op 17 juli vorig jaar heeft vermoord. Rechter Dinesh Sewrattan was onverbiddelijk omdat hij van oordeel is dat de veroordeelde geen respect heeft getoond voor het leven van een ander. Amnestie in geen geval.

  Human Rights Watch in Washington DC vindt dat de moorden gepleegd op 8 december 1982 van een te ernstige aard zijn om in aanmerking te komen voor amnestie. De mensenrechtenorganisatie vindt dat Suriname daarom de in het parlement aangenomen amnestiewet van 5 april 2012, onmiddellijk moeten herroepen. Personen die zich schuldig hebben gemaakt aan deze ernstige mensenrechtenschendingen moeten worden vervolgd. Zeg het al die rijke ndp en co parasieten niet. Ze hebben allemaal hun zielen verkocht voor een cowboymonieen een plaats in de hel.

  Vakbondsleider Ronald Hooghart en zijn oud-vakbondsmakker ambassadeur Jack Kross, hebben gisteren elkaar rake klappen toegebracht. Hooghart sloeg hem met zijn agenda op het hoofd bij Binnenlandse Zaken. Kross viel van een bank waarop hij zat en sloeg terug.
  Polarisatie op en top. Verder moreel verval,naast geestelijk verval. Zo zittende misleiders, zo volk. Op naar Suribabwe.

  De ex-districtscommissaris van Nickerie Laksmienarain Doebay vindt dat de politiek de zaak van de mishandeling van Glenn Hiralal heeft opgeblazen en tegen hem gebruikt. Dit zei hij tijdens de zitting woensdag in Nickerie. Uit protest tegen deze opzet laat hij zijn baard al vijf maanden staan. Doebay zei dat hij gehandeld had uit zelfverdediging. Ndpstyle, gewoonweg geweldadig als zijn baas.

  Mislukte roofoverval op Oost-Westverbinding. Baas regeert nu, krijsten de daders.

  Werkgroep moet prijzen in de gaten houden. Als in jaren tachtig. Back to the eigthies. Wacht maar af domme ndpaanhangers voor de grote komende, onafwendbare schaarste in zicht alsook grote kapitaalvlucht

  35 ex-militairen aspirant-jachtopziener.Vroeg of laat zullen ze om te overleven ook op roofjacht gaan.

  Onhygiënische situatie productie kokosdrank. Neefje van paramang uit het kokosdistrikt?

  Op zaterdag 21 april 2012 organiseren “Jongeren tegen Amnestie”een spoken words avond.”Jongeren tegen Amnestie” is een bundeling van jongeren die het oneens zijn met de onlangs aangenomen amnestiewet en geparticipeerd hebben aan de stille protest tegen volgens hen: een aantasting van de rechtstaat. Het is gelukkig niet te laat, onder hen bevinden zich velen die vinden dat ndp hen heeft bedrogen, via Bouvta. Opa Bouta heeft nu dankzij onze onnozele domheid de macht. Hadden we maar geluisterd naar de velen die ons waarschuwden, stem nooit op onberechte mensendodende mensenrechtenschenders.


  Maak melding

 22. Jonge ,die ndp aanhangers zijn ook raar hoor.Dus nu is klinkers ineens niet meer goed.Toen hij over vene en co sprak was hij een geweldige Hollander,nu ineens niet meer hahahaha
  Jammer dat jullie zo gek reageren,want klinkers is door bouta naar su gehaald hoor,netals ballast nedam ea.Dat betekent dat julie leider nog gek is op holland,het liefst zou hij even naar nederland willen,om op de overtoom in amsterdam te kijken waar hij woonde.
  Maar ja hier wacht hem een straf.maar zijn liefde voor nederland zal nooit over gaan.
  VERGETEN JULLIE DAT NIET NDP EZELS.


  Maak melding

 23. Lackin liet ook weten dat hij niet verwacht dat Suriname internationale consequenties zal ondervinden door de amnestiewet. Dat Nederland haar ambassadeur heeft teruggeroepen is volgens hem een normaal diplomatiek gebruik en geen ‘zwaar ding’.


  Maak melding

 24. NDP is doof en blind: Hoeveel internationale organisaties moeten nog hun diepe afkeuring uitspreken over deze “Bouterse Amnestiewet?

  Human Rights Watch in Washington DC vindt dat de moorden gepleegd op 8 december 1982 van een te ernstige aard zijn om in aanmerking te komen voor amnestie. De mensenrechtenorganisatie vindt dat Suriname daarom de in het parlement aangenomen amnestiewet van 5 april 2012, onmiddellijk moeten herroepen. Personen die zich schuldig hebben gemaakt aan deze ernstige mensenrechtenschendingen moeten worden vervolgd.

  In een woensdag uitgegeven persverklaring van de mensenrechtenorganisatie wordt melding gemaakt van de gewijzigde amnestiewet door het parlement. De wet wordt betiteld als een inbreuk en een poging van de Surinaamse staat om zich te verschonen van mensenrechtenschendingen gepleegd in de periode april 1980 tot en met augustus 1992.

  Te ernstig
  Onder de personen die zichzelf immuniteit verlenen, vallen president Desi Bouterse en 24 anderen die verdacht worden van moord op vijftien burgers op 8 december 1982. De amnestieverlening geldt dan ook voor de moord op 19 militairen door rebellen tijdens de binnenlandse oorlog, die woedde van 1986 tot en met 1992.

  Deze mensenrechtenschendingen zijn te ernstig om amnestie te verlenen, zegt José Miguel Vivanco, directeur van Human Rights Watch voor de Americas. De zogenoemde ‘Bouterse amnestie’ weerhoudt de staat Suriname zich te houden aan haar internationale verplichtingen deze schendingen te onderzoeken en te vervolgen.

  Berechting
  Het bureau van VN-commissie voor mensenrechten en de Inter-Amerikaanse Commissie voor de Rechten van de Mens uitten eerder ook hun ernstige bezorgdheid over deze amnestiewet. Zij benadrukken dat de staat Suriname in overtreding is tegen de internationale rechtsorde.


  Maak melding

 25. Klinkklare waardeloze opportunist was incapabel om de imago van desi en zijn handlangers op te poetsen dus hij bleef onbetaald en vertrekt nu met een smoesje over amnestie.


  Maak melding

 26. @Esmerald (19-04-12)om 11:33 uur,

  Dank voor de link.

  Het blijkt maar weer dat die anti-Nederlandse houding welke aan het Surinaamse volk word voorgehouden gewoonweg fake is.

  Achter de schermen drinkt hij gezellig koffie met zijn ‘bakra basi’.


  Maak melding

 27. Ik bent met Esmerald eens.
  Ik ben het ook helemaal eens dat Surinamers dom en achterlijk hun keuzes maken. De Surinaamse denkwijze is ook niet echt van deze tijd. Suriname zet zich neer als een dom en laagdunkend land/volk. Vandaar dat andere landen hiervan profiteren. Er worden domme stappen genomen en domme deals gesloten. Deals worden niet gesloten in het voordeel van Surinamer(s), maar in het voordeel van de vijanden en profiteurs van Suriname. Surinamers worden uitgebuit/Suriname wordt uitgebuit! Nederland is de grootste aasgier en ziet graag Suriname bukken voor hun onbedoelingen.
  Geen wonder dat Suriname nooit vooruit komt. Surinamers vallen elkaar liever aan inplaats elkaar te corrigeren en zich richten voor de opbouw van Suriname. Hoeveel jaren zijn er nu verloren gegaan? Suriname kon de rijkste land van de wereld zijn. Andere landen zien de rijkdom en willen graag dat Suriname dom blijft. Daar zorgen ze ook wel voor. Wake UP! *Is dit beledigend? NEE! Dit is een keiharde realiteit. Maar dat willen we natuurlijk niet horen toch?
  -NL


  Maak melding

 28. “Donderdag 19 april 2012 om 15:34 uur, door anna_z

  Meteen uitzetten deze Leo Klinkers. Dit soort figuren tonen weer de onbetrouwbaarheid van mensen uit *. Suriname is voortaan gewaarschuwd.”

  Vertel! Op grond waarvan moet dhr. Leo Klinkers het
  land uitgezet worden?!


  Maak melding

 29. @ Vene
  Hoe komt gij erbij dat Bouta, Klinkie heeft gehaald naar Su? Hij woont daar al ettelijke jaren en heeft tijdens de Front periode ook meerdere opdrachten uitgevoerd (ergo geen onbekende).

  Overigens vind ik het jammer dat de anti-Boutisten bijna alle gebeurtenissen in de schoenen van Bouta willen schuiven. Zo dichten jullie die man ongelooflijk veel macht toe alsof hij een God is. Laat me daarbij onderstrepen dat ik niet op hem zou stemmen en tegen amnestie ben maar ik blijf te allen tijde pro-Suriname!

  Ten tijde van die zogenaamde uitgelekte brief, had ik geen waardering voor Klinkers en nu helemaal niet meer. Hij is een opportunist, die denkt aan zijn eigen (vooral continuïteit van zijn adviesbureau) belang. Het werd hem te heet onder de voeten, dus zoef zei de haas;-)

  Over het terugtrekken van de ambassadeur uit Su kan ik kort zijn: vanaf omstreeks februari is bekend dat Jacobi vervangen wordt door een dame. Haar geloofsbrieven zijn al aangeboden, maar dienen nog goedgekeurd te worden. M.a.w. deze zogenaamde vroegtijdige terugtrekking is een storm in een glas water.


  Maak melding

 30. anna_z
  Meteen uitzetten deze Leo Klinkers. Dit soort figuren tonen weer de onbetrouwbaarheid van mensen uit *. Suriname is voortaan gewaarschuwd.

  Wat een gek deze Anna_Zoeloe: de vorige keer kwam ze bijna klaar op de propaganda brief die Klinkers voor Bouterse had geschreven….. Knettergek dat mens.


  Maak melding

 31. Klinkers is een hypocriet en geldwolf. Hij wist precies met wie hij bezig was. Nu dat de BVD hem een worstje of hot dog heeft voorgehouden heeft hij na zijn cost benefit analysis besloten tegen amnestie te worden. De man is een echte surinamer in hart en nieren net als somo en brunsie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.