Klinkers wil niet reageren op gelekte briefwisseling

121

Een week voor het Surinamedebat in de Tweede Kamer kreeg Alexander Pechtold, fractievoorzitter van D66, deze brandbrief van Leo Klinkers, een bevriende consultant en bestuurskundige die op het kabinet van vicepresident Robert Ameerali werkt. Dat meldt Radio Nederland Wereldomroep.

Volgens de omroep vraagt Klinkers in de brief aan Pechtold om het doen en laten van de regering-Bouterse niet enkel door een Nederlandse bril te bekijken. In de brief is Klinkers hard voor met name ex-president Venetiaan en ‘neemt hij het op voor Bouterse en Ameerali’. Ook Uri Rosenthal, minister van Buitenlandse Zaken, en Aart Jacobi, Nederlands ambassadeur in Suriname, kregen een soortgelijke brief.

Klinkers, die momenteel in Nederland is, liet De Wereldomroep telefonisch weten niet te willen reageren op de gelekte briefwisseling. Veel invloed had zijn brief uiteindelijk niet op het debat, dat gedomineerd werd door een spervuur aan kritische kanttekeningen die de Tweede Kamer plaatste bij het presidentschap van Desi Bouterse. (Bron/Lees verder: Radio Nederland Wereldomroep)

121 REACTIES

 1. Klinkers is de nieuwe kolonel Valk. Deze man moet geen toegang meer krijgen tot het land. Hij probeert een wig te drijven tussen verschillende partijen. Ik zou Ameerali aanraden deze man te bedanken. Hollanders zijn over het algemeen mollen, wanneer ze in jou apparaat zijn. Wie weet is hij een agent van een Inlichtingendienst.


  Maak melding

 2. Hallo Molenaar, Wikileaks en andere notoire azijnpissers.
  Zijn jullie nog steeds aan het recoveren van de spontane loesoe bère die jullie opliepen door de inhoud van Klinkers brief?

  Ik kan mij heel goed voorstellen dat het een hell of a job is voor jullie om met steekhoudende argumenten te komen die Bouterses vizies en daadkracht beschreven in deze brief, te ontkrachten.

  Praten jullie elkaar na als kudde dieren zoals tot nu toe of wordt het tijd om zienswijzes bij te stellen aan de status quo?

  Hoewel de vooruitgang van Suriname in mijn en menigeens ogen nog te langzaam gaat, schijnt dit slakke gangetje nog zelfs te snel voor jullie te gaan. Nauwelijks bij te houden voor de azijnpissers.


  Maak melding

 3. Grappig vind ik sommige reacties hier.
  Vooral die van al die eeuwige negatievelingen op Suriname en haar volk.
  Ik las bijv. een reactie dat deze groep zgn. Surinamers door de inhoud van Leo Klinkers schrijven, spontaan aan de dunne zijn geraakt. De rollen wc-papier zijn niet aan te slepen voor personen van het niveau Henk Molenaar, WikiLeaks, John en nog vele anderen. Het simpele feit bovendien dat de briefschrijver een intellectueel is afkomstig uit blank Nederland, zal m.i. voor heel veel verwarring zorgen bij leeghoofden van het kaliber, John, Wikkileaks en vooral Henk Molenaar. Deze opportunist vindt bijv. dat alles inclusief zichzelf dat niet blank is, volledig inferieur is. Ja, dan komt een blanke man waar Henk Molenaar zo verzot op is, met een dergelijk statement over de ambities van de huidige Surinaamse President? Alom verwarring derhalve bij deze simpele zielen onder aanvoering van leeghoofd Henk Molenaar.
  Jullie reacties zullen nog wel even op zich laten wachten aangezien deze “losse buik” langere tijd kan aanhouden alvorens jullie van boven maar zeker ook van onderen gereinigd zijn.


  Maak melding

 4. In het Suriname van vandaag struikelen wij over geletterden op elk niveau, die in staat zijn om zaken op hun ware merites te beoordelen.

  Leo Klinkers is hier en nu aanwezig, is deskundig en derhalve te verkiezen boven een GMAP met handlangers.

  Liever 1 Klinker in de hand dan 10 betweterige would be Surinamers overzee en of in de lucht!!!


  Maak melding

 5. Vooropgesteld, deze brief had niet mogen uitlekken.

  Ja, mijnheer Klinkers.
  Ik ben geneigd te zeggen, wiens brood men eet diens woord men spreekt.

  Enig idee over de chaos die men aantrof na het vertrek van de onderdrukkers van het Surinaams volk?!
  Met uw betoog schuift u alles in de schoenen van de mensen die juist getracht hebben de puinhopen op te ruimen. Ik heb het bewust niet over de puinhoop maar over puinhopen.

  Bij u mis ik, oorzaak en gevolg.
  Ontbreekt eraan dat de moordpartijen begaan door uw huidige vrienden (of moet ik zeggen broodheer) in de schoenen geschoven worden van juist diegenen die getracht hebben orde op zaken te stellen.

  Komt bij mij over alsof u slechts een belang voor ogen heeft.


  Maak melding

 6. De brief van Klinkers bevestigt wat ik al vele malen heb herhaald in mijn reacties. De regering Bouterse is de meest vooruitstrevende Surinaamse regering aller tijden. En natuurlijk zijn er lieden die dat helemaal niet leuk vinden. Het is wel duidelijk waarom. Leve Suriname!


  Maak melding

 7. WTF is klinkie?

  Sorry hoor maar één briefje van één (1)volgevreten babyboomer is geen bijbel of koran etc. voor mij!
  Ik bepaal zelf wel wat ik vind van de huidige politieke situatie.

  En wat voor invloed heeft Pechie? zero, dus…
  Hij heeft wel wijselijk zijn mond gehouden, goedgedaan pechie, Jeroen had gehakt van je gemaakt!

  We zullen zien hoe aardig de suri’s klinkie strax vinden als hij i.o van, het belastingstelsel conform de Europese normen aanpast.

  Ik doe niet aan persoonsverheerlijking (behalve van mezelf dan whahahaha)…………
  Als er iets is dat je kunt leren van de ptata’s is kritisch zijn: niets is wat het lijkt. Ja toch paraatje…

  Paraatje ik ben er volgende week, ik laat je halen en dan drinken we een biertje, tenminste jij een biertje ik een wijntje, dan wo tak a torie fin, finie…

  Trouwens…. ik kan me nog ene Brammetje herinneren die al dansend met bout op de video is vastgelegd.
  Vandaag bedreigd deze man je met een rechtszaak, mocht je er überhaupt aan denken, om deze “clip” op de ned. televisie te vertonen.
  Tsja, hij hebt zijn geld al binnen en wenst niet geassocieerd te worden met!

  Niets is wat het lijkt……..klinkie nu ook zo stoer zijn om te reageren, je zit nu immers veilig in ptata-kondre en hebt wss een groot deel van je geld al binnen of is het nog niet genoeg????


  Maak melding

 8. Henk Molenaar en Wikileaks:

  Molenaar is dat het enige commentaar dat je kan uitkramen? Wat stel je de forum-bezoekers toch teleur! Meestal ben je de eerste die hier onzin uitkraamt.
  Of ben je nog steeds aan de diarree? Wat erg! Heb je wel genoeg wc-papier bij de hand? Misschien kun je wat (gebruikt) wc-papier lenen van je gelijkgestemde leeghoofd WikiLeaks. Ook die zit blijkbaar nu in/aan de shit. Mijn dag is weer helemaal goed. Moro e doro!!!


  Maak melding

 9. Heeft die Bouta een Hollander in dienst als adviseur? nou breekt mijn klomp,alweer die hypocrisie en dubbele moraal, maar ja dat schijnt NDP en surinaams eigen te zijn. Dat Bouta een dubbele moraal had wisten we al.Ik hoop dat klinkers een vette eurorekening en onkostenvergoeding bij het kabinet neerlegt voor zijn diensten.


  Maak melding

 10. ………HALLO MOEDERLAND….oh oh NEDERLAND….

  Mijn naam is Klinker,..ik dank U voor deze JOB die via via zoveel schijven tot stand gekomen is,..bedankt Suriname,..U zijt in deze een ware witte likker,..ik ben heel slim,..ik bepaal naar gelang de idiotie van de regering mijn honoraria,..en in deze spant U de OCER KROON!!
  🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 11. Misschien dat we de discussie over de dubbele paspoorten weer eens kunnen voeren. Klinkers is ingehuurd als consultant en beleidsadviseur op het kabinet van de vice-president. Als Nederlander ja. Ziehier de dubbele moraal van dit verhaal.


  Maak melding

 12. Zo te lezen gaan we een rustig weekend tegemoet, eindelijk eens een beetje van die zeikstralen af.
  Wat dat betreft heeft deze brief zeker een functie vervuld.
  Laten we met zn allen maar genieten van deze welverdiende rust en ons voorbereiden op de komende storm.


  Maak melding

 13. anna_z: “De regering Bouterse is de meest vooruitstrevende Surinaamse regering aller tijden”

  Ik beoordeel een regering niet op haar plannen. Plannen zijn van papier. Beoordeel ze op resultaat. En dat resultaat is nu net volkomen onvoldoende. Voeg daarbij de aanlag op de rechtstaat door zijn tot moord veroordeelde pleegzoon gratie te verlenen en jou vooruitstrevende president verdient een zware onvoldoende.

  Trouwens vreems Anna_Z dat jij nu WEL zo veel waarde hecht aan de wooorden een blanke als het jou uitkomt.


  Maak melding

 14. Nu snap ik wat vene bedoelde met medeklinkers en gecertificeerde analfabeten.
  Eigenlijk laat de reactie van de kudde zien hoe inconsequent en hypocriet ze zijn en dan noem ik een paar bij name anna_z,Paramanpinto zijn figuren die je niet voor vol kan aanzien
  Ik heb geen enkele Hollander nodig om mij te komen vertellen hoe ik over Bouterse en zijn criminele bende moet denken.Een witte Hollander verteld aan de kudde wat ze willen horen en ze zijn allemaal in hoera stemming.laat meneer klinker Holleeder en andere criminele aandragen in Nederland op president te worden. Bouterse moet vanuit een bril met principe, moreel,fatsoen,rechtvaardigheid, democratie en normen en waarde bekeken worden dan ben ik benieuwd wat u ziet meneer klinker. ik dacht de redactie schelden zou tegen gaan????


  Maak melding

 15. De brief van klinker bevestig de hypocrisie van de regering Bouterse. Eerst afgeven op de blanken en op Nederland, geen zitplaats verleden aan de Nederlandse Ambassadeur, grote mondt opzetten richting Nederland en toch een brief laten schrijven door een blanke Hollander naar de Nederlandse regering schaamteloos vindt ik dit.
  waar is die grote snuit van de NDP dat ze het zelf kunnen en geen hulp van het buitenland nodig hebben.
  Ik vindt het een grote schande dat een Blanke Hollander de president en de vice president van suriname moet komen adviseren, een trap in het gezicht van die zogenaamde nationalisten van de NDP. anna_z je bent door de mant gevallen jullie reactie laat zien dat jullie met alle winden mee waaien.


  Maak melding

 16. Kan men aub voor de verandering op de bal gefocust blijven i.p.v. op de man te spelen?
  Haast bij elk artikel ontaardt de discussie in een moddergevecht, worden beledigingen over en weer geslingerd en verzandt het geheel in een zwart-wit gedoe.
  Je mag het oneens zijn met elkaar, maar heb respect voor andermans mening!!!!!!

  Terug naar de kern:
  Ik ben het eens met mr Whome (één v/d weinige inhoudelijke reacties tot nu toe). Dit schrijven is je reinste vorm van propaganda en neigt zelfs naar indoctrinatie.
  Ik ben er stellig van overtuigd, dat deze brief doelbewust is uitgelekt, de hamvraag is waarom….

  Voor de zoveelste keer blijkt dat de president een dubbele tong heeft. Enerzijds fel uithalen naar de blauwogen aan de Noordzee, erop hameren dat de natie op eigen benen moet staan en geen inmenging van buitenaf meer wordt getolereerd. Anderzijds deze personen inhuren om allerhande zaken (herziening belastingstelsel, grondwet etc) te realiseren tegen een uiteraard dikke vergoeding.

  Overigens, verwondert het me dat uitgerekend Venetiaan zo ageert tegen de invloed van buitenaf. Vanwaar die ommekeer?

  In elk geval volg ik dit gebeuren met argusogen. Wordt vervolgd of gaat ook deze kwestie in de bodemloze doofpot?


  Maak melding

 17. Beste mensen, snappen jullie nog niet hoe de wereld in elkaar zit. In Calimerostan worden de moslims zwaar gedemoniseerd maar iedereen blijft z’n autotank maar vullen met olie uit moslimlanden. Heel inconsequent en hypocriet zou ik zeggen. Zo zijn er ook witte mensen die zich ontdaan hebben van het koloniale denken. Die zijn vooruitstrevend en blijven welkom in ons geliefde Suriname. Ik begrijp heel goed dat deze brief jullie wereldbeeld doet wankelen. Raak AUB niet in paniek maar denk na over jullie vooringenomenheid. Free your mind and your ass will follow.


  Maak melding

 18. het artikel zegt het..een bevriende consultant en bestuurskundige die op het kabinet van vicepresident Robert Ameerali werkt. WIENS BROOD MEN EET DIENS TAAL MEN SPREEKT. Ma kut denken die domme aanhangers, zie je, geweldig hoor is deze regering. Zo dom zijn deze mensen op de parasieten en poepvliegen na die enge belangen en baat hebben bij deze regering die ze hebben helpen vormen……..we go poeroe dong gie deng sranamangs onder het motto…..lenen,lenen,lenen. Hahahahahaha, we zullen lachen om de komende megaschulden die deze domme aanhangers en generaties zullen moeten aflossen. Op naar Surimisdaadbabwe. Want ook dit jaar zal de misdaad, naast immoeraliteit welig tieren. Zie al 8 jarige boelt 6 jarige.


  Maak melding

 19. Is de heer Klinker de nieuwe Willem Oltmans ???
  Diegene die de wijsheid inpacht heeft om de bewuste gekluisde historische documenten boven water kan brengen wordt een mede-Klinker !!!
  The truth will set you free
  But before it does
  It will make you angry !!!
  Moro e doro
  Only time will tell
  And patience is necessary !!!


  Maak melding

 20. Zo als een poster eerder opmerkte,is de brief opzettelijk gelekt.Waarschijnlijk door de ambassade.Dat was de trap die Jacobi gaf aan bout voor het negeren van zijn aanwezigheid bij de inauguratie van bout.Het volk moest weten waartoe bout zich VERLAAGD heeft.Op Ocer was het steeds ‘wij kijken niet naar de Noordzee’.Nu is het’we halen de Noordzee binnen’.

  Cobie.


  Maak melding

 21. een kinderhand is zoooooooooo snel gevuld.
  Zegt deze koloniaal.
  Wat een arrogantie, wat denkt hij wel van zichzelf, deze malloot, om ons als kleine kinderen neer te zetten?
  Dit kan NOOIT een uitspraak zijn van Surinamer doch slechts van een zich superieur waanende uitbuiter, al of niet samenwonend met een zich surinaams noemende vrouw. Bovendien beweert hij nog Topzakenman te zijn in suriname. Wat wel opvalt is dat hij ondanks al die zaken drukte wel veel tijd over heeft om hier zijn onzin te spuien.
  Ik adviseer je hierbij om eens een “zaken bezoek” te brengen aan Nigeria, kijken hoe je dan nog l.lt na terugkomst.


  Maak melding

 22. Hewt verbaast mij niet dat zoveel jaden in de Tweede Wereldoorlog door typen als Klinkers zijn verraden. Ik durf te wedden dat de vice-president met deze figuur een mol heeft binnengehaald. Hier past een krachtig protest van geheel Suriname, want waar haalt deze hypocriet het recht vandaan om Surinaamse politici om deze wijze te bespreken. Deze consultant heeft er kennelijk belang bij. Ik Nederland zou hij nimmer aan de bak komen, maar tussen enkele ongeletterde Surinamers maakt hij furore. We zullen zien waar dit eindigt. Alles behalve goed kan ik u voorspellen


  Maak melding

 23. Henk Molenaar en WikiLeaks,

  Zijn jullie inmiddels enigszins bekomen van die spontane loesoe bère die jullie hebben opgelopen door Leo Klinker zijn verhaal?
  Die domme WikiLeaks geeft eerlijk toe, dat hij niet begreep wat Vene bedoelde met klinkers en mede-klinkers. Maar goed, het kwartje is eindelijk ook bij hem gevallen. Het heeft wel erg lang geduurd maar met jouw i.q. is het eerlijk gezegd nog redelijk vlug.

  Molenaartje
  Hoe sta je nu tegenover de Hollanders in het algemeen? Ze waren altijd jouw het grote voorbeeld toch? Alles behalve blank was volgens jouw verwrongen geest toch inferieur? Daar hoor ik je nu helemaal niet meer over. Heb je soms “bauw pappa” gegeten? Pas op hoor, straks krijg je ook daarvan een volgende loesoe bère zodat je door al dat geveeg daarzo, ook nog eens een flinke vervelling kan oplopen. Arme ziel!


  Maak melding

 24. Vene heeft Suriname altijd al geregeerd als een in zichzelf gekeerd dorp.Dus geen ommekeer! Deze man is medeschuldig aan zoveel mismaakte kinderen die worden geboren in het dorp Apetina. Ik heb altijd gesteld dat een land gelijk Suriname nimmer de gewenste stappen vooruit kan doen op eigen benen. Je kunt persisteren of middels voortschrijdend inzicht je visie aanpassen. Bouterse is dus tijdens de verkiezingen realistisch geweest door in te spelen op misplaatste nationalistische gevoelens van Surinamers die een aversie hebben jegens Nederland.Waarom deze aversie eigenlijk? Vanwege een minderwaardigheidscomplex? Waarom eigenlijk? Je kunt je nu eenmaal niet gaan meten met een land dat tot de rijksten in de wereld behoort.
  Ik stel voor dat de brief van klinkers puntsgewijs op de keper wordt beschouwd en voorzien wordt van “waar” of “onwaar”. dat zou verhelderend zijn in plaat van als kudde dieren je laten indelen in twee kampen.


  Maak melding

 25. Bij een muizen-plaag (crisis) is het irrelevant wat voor kleur de kat heeft : witte , zwarte of lapjes .
  Muizen moet ie vangen !!!
  Wat een heisa , enkel omdat Republiek Suriname een ratten-vanger in kort dienst-verband contrakteerd ???


  Maak melding

 26. Heeft Venie de inhoud van de brief al kunnen weerleggen of enkel rancuneus op de man gespeeld?

  Bouta toont zich in ieder geval wederom een sluwe slinkse oude vos met deze zet voor draagvlak van zijn beleid en mokerslag op NPS…


  Maak melding

 27. Jannioe of jonjoni,
  Als ik de perikelen rondom een simpele begravenis volg, maak ik mij geen illussies dat sommigen onder ons opbouwend/constructief bezig zijn.

  Stam jij af van de Toetsi’s of ben jij een Huttu zoals dat handje vol op dit forum?


  Maak melding

 28. Mr. Pleasant: Over verwrongen geesten gesproken:

  ” Molenaartje Hoe sta je nu tegenover de Hollanders in het algemeen? Ze waren altijd jouw het grote voorbeeld toch? Alles behalve blank was volgens jouw verwrongen geest toch inferieur?”

  Case closed


  Maak melding

 29. anna_z: Nog zo’n nitwit: ” In Calimerostan worden de moslims zwaar gedemoniseerd maar iedereen blijft z’n autotank maar vullen met olie uit moslimlanden. Heel inconsequent en hypocriet.

  Hoe komt je er op?????

  Echt deze Anna_Z is volkomen de weg kwijt.


  Maak melding

 30. Moslims worden zwaar gedemoniseerd in Calimerostan volgens sommigen. maar de moslimlanden,maar doen gretig zaken met de westerse wereld inclusief Calimerostan om de oliedollars en euris binnen te halen . want money talks, bullshit walks!!!En met de binnengehaalde oliedollars kunnen zij de onderdrukking van hun onderdanen voortzetten. vrouwen die niets te vertellen hebben inclusief geen auto mogen rijden, eerwraak, als vrouwtjelief de buurman een blik waardig gunt, of als dochterlief het in haar hoofd haalt om maar aan eigen partnerkeuze te denken,vrouwen die verstoten of gelyncht worden als ze verkracht zijn, stammenoorlogen, religieus geweld, christenen om zeep helpen.Homos die opgehangen worden, maar zelf pakken de mannen elk ongetrouwde jongen van achteren en hebben de oliesheiks allemaal een toyboy, ja laat die moslims maar schuiven. gelukkig is hun allah groot.en hebben ze nog altijd de kans om bij tienduizenden per jaar asiel in het westen te vragen, onze ambasades kunnen de aanvragen gezinshereniging gezinsvorming nauwelijks aan, schijnbaar willen ze graag gedemoniseerd worden dan in een totalitaire staat leven.


  Maak melding

 31. Omdat begrijpend lezer ook een kwaliteit is:

  De beste heer Klinker wordt “BETAALD” door Bouterse als adviseur om hem in een zo’n gunstig mogelijk daglicht te plaatsen. Klinker is geen onafhankelijke deskundige. Is het jullie ( Anna_Z, Paraman Mr Pleasant etc) opgevallen dat de inhoud van de brief diep beledigend is voor het hele Surinaamse volk en alle politici in het bijzonder.

  In Suriname heerst volgens Klinker een enorme corruptie en barst het van de incompetente mensen die er alleen om uit zijn om zichzelf en de etnische groep waartoe ze behoren te verrijken ten koste van Suriname (……..). En is natuurlijk zijn grote baas/opdrachtgever Bouterse de enige die het Surinaamse volk kan redden……

  En jullie ( Anna-Z en consorten) zijn zo verblind en onnozel dat deze betaalde onzin er bij jullie ingaat als zoete koek.


  Maak melding

 32. anna_z.
  Normaal heb ik geen zin om te reageren op jou retoriek en dogmatische reactie.
  Die nuance die jij nu aanbrengt vindt ik zeer opmerkelijk en zeer hypocriet omdat jij de ene keer alles wat blank is op één hoop gooit en nu een witte Nederlander een brief schrijft naar de Nederlandse regering om hun te vertellen hoe goed Bouterse is dan is de hele paarse karavaan in hoera stemming. Niemand hoef Nederland te komen vertellen wie Bouterse is men kent hem door en door.anna_z waar kom die schoenen en kleding wat jij nu aan hebt vandaan ? weet jij onder welke omstandigheden die goedkope spullen uit China, India zijn gemaakt als jij de slavernij zo erg vindt dan moet je principieel zijn en ook op letten waar ze zijn gemaakt en onder welke omstandigheden.Die olie verhaal van jou laat eigenlijk zien hoe krom en dom jij de discussie aangaat omdat er terecht kritiek is op bepaalde elementen binnen de moslim gemeenschap dan mag je geen olie tanken wat een domme achterbakse manier van redeneren.


  Maak melding

 33. @wikkiLeaks
  Je bent niet verplicht om mij voor vol aan te zien. Zolang je mondt schrijft ipv mond en mant ipv mand heb ik er geen enkel probleem mee dat je mij niet voor vol aanziet. Ik vind taalfouten trouwens helemaal niet erg hoor. Het gebruik van een boerentaal om als Surinamers mee te communiceren kun je gerust zien als een verzachtende omstandigheid.

  Je schrijft:
  “Ik heb geen enkele Hollander nodig om mij te komen vertellen hoe ik over ………”

  Jij kakelt voortdurend de Hollanders na. Je gedraagt je als een Hollander en je bent zo anti-Surinaams als de pest. Dus schrijf AUB geen onzin. In elke reactie noem je mijn nick en solliciteert naar een lief woordje van me. Ik voel me best wel vereerd maar dingen kunnen gauw eentonig worden.

  Wat vind je eigenlijk van de inhoud van de brief? Je kunt Klinker wel meteen uitschelden maar kun je ook iets zinnigs zeggen over de inhoud? Wat mij betreft toont de brief aan dat Bouterse een groot staatsman is. Ook geeft de brief een indicatie van wat Suriname te wachten staat. Vooruitgang! Ik hoor graag je mening hierover.


  Maak melding

 34. Beste Zucht : Chapeau! Er is geen enkele Westerling die naar de Moslim landen wil verhuizen, maar er staat miljoenen moslims te trappelen om het Westen in te komen……….Maar Anna_Z heeft zo haar eigen kijk op de wereldsituatie………


  Maak melding

 35. Methode klinkie!

  Afgezien van het feit dat de brief totaal geen invloed heeft gehad, bij het Tweede kamer debat mbt suri, ben ik zeer nieuwsgierig naar het waarom, wie,wanneer, waar?

  1.Hoe komt starnieuws aan deze brief?
  Zelf vermoed ik dat het een ordinair mailtje is, dat of “geforward” of gebccéd is, naar de Ned Ambassade en de Ned. Min v Buitenl zkn.
  Heeft starnieuws de desktop of laptop van klinkie gehacked, of heeft de secretaresse van klinkie dit mailtje verkocht?

  2.Het kan ook zijn dat het mailtje anoniem is gepost naar starnieuws, door wie?
  Door iemand van front, om aan te geven hoe de methode klinkie werkt? Of door een ndp-groupie om de aandacht van de onlangs verleende gratie af te leiden?

  3.En klinkie zelf. Wat een farce om als zogenaamd gerespecteerd consultancy bedrijf de gedoogpartners met de grond gelijk te maken. Alsook de insinuaties omtrent de vorige President.
  Geen enkel zichzelf respecterend bedrijf geeft ooit weer een opdracht aan zo’n consultancy-bedrijf.
  De adviezen van een consultant horen neutraal te zijn en zeker niet denigrerend naar een hele bevolking toe.

  4.Klinkie erg grappig hoor dat jij je eigen “grote foutenboek” niet toepast, zoals bv deze
  grove fouten:
  – Afrekenen op het resultaat.
  – Jumping to solutions.
  – niet kunnen loslaten
  – soort zoekt soort. etc etc.

  Whahahaha, so far for your so called “klinkie method”.

  Zie project:
  “Regering Suriname: workshop goederenvervoerbeleid voor het Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme, Paramaribo februari 2007.”
  Jajaja, u leest het goed 2007, dit bedrijf heeft ook voor de vorige regering diensten verricht en nog veel meer.
  Super laag om de vorige regering te bekritiseren.

  Suriname blijf aub kritisch!
  Politiek moet je nooit willen begrijpen.


  Maak melding

 36. Henk Molenaar

  Het valt bijna iedereen op, dat wanneer je specifieke vragen worden gesteld en je het antwoord niet weet, jij altijd reageert met: Case closed.
  Lekker makkelijk is het niet?
  Of moet ik hier eerder lafheid constateren?
  Ik houd het deze keer maar op het feit, dat jouw opgelopen “losse buik” mede debet aan is dat je op lastige vragen aangaande dit onderwerp, geen antwoord weet.
  Of is je achterste door het veelvuldig gebruik van wc-papier in de afgelopen dagen, behalve je (mogelijk) aanwezige hersenen soms ook aan het vervellen?


  Maak melding

 37. Best intriest om te zien hoe anderen hun onvermogen demonstreren niet inhoudelijk op zaken te kunnen reagearen. Wat heeft geloof met de brief van Hr. Klinkers te maken, welke gaat over de staat Suriname?


  Maak melding

 38. @zucht
  Jouw denkbeelden klinken behoorlijk PVV.

  @Henk Molenaar
  Hoezo diep beledigend. Jij doet de hele tijd niets anders dan schreeuwen dat Suriname zo corrupt is. Ik vind je reactie nogal zwakjes.

  @wikkiLeaks
  Ik begrijp dat je verontwaardigd bent. Wordt het dan niet eens tijd dat je samen met malle Henkie een organisatie opricht om China en India aan te spreken op kinderarbeid? Zoiets als GMAP. Tsja beste wikileaks, de wereld zit nogal complex in elkaar. Maar om op de brief terug te komen. Vind je niet dat de brief bewijst dat Bouterse een groot staatsman is en denkt in termen van een Surinaams bewustzijn en vooruitgang. Jouw Vene met zijn tien schone vingers schijnt het tegendeel te zijn. Een witte man, in jouw ogen de top in de evolutieketen brengt je nu toch echt wel in de war. Wankelt jouw wereldbeeld niet?


  Maak melding

 39. @zucht @Henk Molenaar @wikileaks

  Het valt me op dat jullie reacties vaak perfect gesynchroniseerd lopen. Heel netjes achter elkaar. Hebben jullie een verklaring daarvoor? En vergeten jullie vooral niet de duimpjes omhoog en omlaag aan te klikken. Leuk speelgoed he!


  Maak melding

 40. Zei die verwijzen naar een brief die door een blanke Hollander heeft geschreven wil vragen om GFC nieuws ingezonden,Bouterse over riooljournalistiek te lezen van Robby Roeplall. Een rioolRAT die het over riooljournalistiek.


  Maak melding

 41. @ wikkileaks

  Je schrijft: Zei die verwijzen naar een brief die door een blanke Hollander heeft….

  Mijn vraag aan jou: heb je wel enige vorm van educatie genoten? Indien ontkennend: waarom val je de mensen dan lastig op dit forum met zoveel onwetendheid?.


  Maak melding

 42. Anna_Z : ” Vind je niet dat de brief bewijst dat Bouterse een groot staatsman is en denkt in termen van een Surinaams bewustzijn en vooruitgang”

  In jouw infantiele gedachtekronkel is een brief van een ‘betaalde adviseur in dienst van Bouterse het bewijs van het staatsmanschap van jouw grote leider. Heb je nu echt niet de gaten hoe dom jouw redenatie is.


  Maak melding

 43. Speciaal voor de groupies van de moordenaar, zie onderstaand URL;

  http://www.encyclo.nl/begrip/rancuneus

  Ga na of de handelingen gepleegd te Fort Zeelandia,
  hieraan voldoend!

  Ter ondersteuning, er zijn reeds door de rechter veroordeelden uit de gevangenis opgehaald en na marteling beestachtig geslacht. Hebben jullie, het over rancuneus?!

  Deze URL kan ook verhelderend werken voor die mijnheer die maar een belang voor ogen heeft.


  Maak melding

 44. Bouterse een groots staatsman???? Let op de clou aan het einde van dit bericht.

  De Surinaamse overheid is de allergrootste werkgever van het land. De rekenkamer berekende in 2007 dat liefst zestig procent van de beroepsbevolking voor ‘lanti’ werkt. Dat plaatst elk jaar weer een enorme druk op de begroting. In 2008 betaalde Suriname een half miljard Surinaamse dollar (120 miljoen euro) aan loonkosten. Eind 2011 was dat bedrag al bijna verdriedubbeld naar 1,4 miljard Surinaamse dollar (340 miljoen euro).

  En nu komt de grap: Op 8 juli 2011 maakte minister Moestadja in De Nationale Assemblée bekend dat de regering-Bouterse in een jaar tijd nog eens 2.285 nieuwe ambtenaren had aangeworven.


  Maak melding

 45. Zucht,
  Het verschil tussen mij en de aanhangers van crimineel Bouterse is dat mijn opvatting over deze crimineel gebaseerd zijn op feiten, zijn verleden en zijn heden spreken boekdelen.
  Een staatsman is iemand met een respectabele staat van dienst, iemand van onbesproken gedrag.
  Dictators, moordenaar, genocide plegers en veroordeelde drugs criminele kunnen nooit een gerespecteerde staatsman zijn.
  A.U.B Zucht.


  Maak melding

 46. Deze brief van dhr Klinker is in binnen en buiteland ingeslagen als een bom. Niemand had het kunnen bevroeden dat een Nederlandse bestuurskundige op top niveau zo´n positief bericht over dhr Bouterse zou lanceren.
  Aan de andere kant geeft hij Vene een vreselijke sneer en wordt met laatsgenoemde de vergelijking gemaakt met een geboren loser !

  De brief is eerlijk, open en duidelijk geschreven aan de top van de Ned politiek, dus weet men in Den Haag hoe Suriname er nu voor staat.


  Maak melding

 47. Het blijkt dus dat super Vene vanaf 1982 tot aan het einde van zijn laatste termijn samen met de regering beleid heeft gemaakt zonder enige juridische basis, dit vanwege het ontbreken van een reglement van orde. Het cynische hiervan is, is dat hij juist de gene is geweest die het voorstel voor een vernieuwd reglement verworpen had in 1982. Hij kan zich in deze dus niet beroepen op onwetendheid.


  Maak melding

 48. O jee daar hebben we onze surinaamse haatkip met haar lawaaierige roeptoeter en haatpostings die vind dat bepaalde postings perfect gesynchroniseerd met elkaar lopen . misschien zijn wij wel een drie -eenheid, onverbrekelijk ondeelbaar en rotsvast.

  @HENK MOLENAAR je schrijft: ANNA_Z heeft zo haar eigen kijk op de wereldsituatie.
  Klopt als een bus maar onze ANNABEL is ook wereldvreemd, en van de werkelijkheid losgeraakt. een droeftoeter is het.Ze moet maar eens naar het middenoosten verhuizen, bekeren tot moslima ,een Burka over haar hoofd trekken en de rest van haar leven haar mond houden zoals het en degelijke moslimvrouw betaamt.Ik kan haar Afghanistan aanbevelen.


  Maak melding

 49. Belangenverstrengeling?

  Mijn baas is de allerbeste Baas ter wereld. Vergeef hem zijn zonden en zie wat hij allemaal voor moois in het land doet. Ja, in het land! Niet voor het land!
  Daarom stuur ik een brief naar Nederland om mijn Baas niet te hard aan te pakken voor zijn daden. Wel! Wel!

  In het belang van mijn ruime salaris en als foetoe-boy van het Kabinet in SU, vraag ik u om mild te zijn.
  Ziet U; mijn Baas heeft dit afgelopen jaar weer 2.285 ambtenaren aan de reeds volle Ambtenarij toegevoegd. Een groot aantal vieze-adviseurs, een dominee en zijn vrouw, zoon en achterneef. Hij schept werkgelegenheid en dat kunnen we niet zeggen van Venetiaan die al de schulden die mijn Baas indertijd gemaakt had, heeft betaald. Ik eindig met u bij voorbaat te bedanken voor de verstrengelende steun.


  Maak melding

 50. @Henk Molenaar
  Iemand die in Suriname boven het etnisch gerichte denken en handelen staat en korte metten durft te maken met de koloniale indoctrinatie is inderdaad groot. In het geval Bouterse dus: een groot staatsman. De inhoud van de brief is wat mij betreft op vele zaken toch duidelijk genoeg. De brief ondersteunt mijn eigen mening over Bouterse.

  Absolute feiten, absolute waarheden en absolute meningen bestaan niet. Als jij in een rijdende trein zit en een bal omhoog gooit en ik bekijk de trein vanuit een stilstaande positie langs de rails: dan is jouw waarheid een bal die zich recht omhoog beweegt en recht omlaag weer naar beneden. Mijn waarheid is een bal die zich in een kromme beweegt. Ik zie een parabolische beweging van de bal en dat is mijn waarheid. We hebben allebei te maken met een feit dat we als waarheid kunnen bestempelen. Onze eigen waarheid, maar niet absoluut.

  Het is belangrijk dat gegeven in een discussie onder ogen te blijven zien.


  Maak melding

 51. WikkiLeaks !

  In de rest van de wereld en vooral de omgeving waar jij zo tegenop kijkt gebeuren veel meer erge dingen als de december moorden (met alle respect voor de slachtoffers en nabestaanden).

  Ik merk dat je overbeladen trekken begint te vertonen door de tirades die je over onze President Desi Bouterse schrijft.

  Ga gerust door met je donkere manier van denken over het volk dat gekozen heeft voor President Desi Bouterse.

  Op een gegeven wordt je moe en ga jij en soort genoten professionele hulp moeten zoeken.

  Laat je zelf zien en ga voor de volgende verkiezingen en probeer dan het zware werk over te nemen waar jij zeker niet de kwaliteiten voor hebt.

  Mijn respect heeft het Surinaamse volk en onze President Desi Bouterse en zeker de slachtoffers en nabestaanden van de december moorden.

  Begrijp je het eindelijk of blijf je hangen in jou manier van denken.


  Maak melding

 52. Er komt onherroepelijk ook een periode na Bouterse en dan zullen mensen als Paraman anders lullen.Stelletje domme idioten Het zal mij niet verbazen als blijkt dat deze medeklinker een agent is van de Nederlandse geheime dienst.


  Maak melding

 53. De kwalificaties die Klinkers in zijn brief Bouterse toedichte lieten zien dat Klinkers een zieke geest is.

  Iemand die landgenoten liet moorden en het land de afgrond in joeg kan nooit meer iets goed doen voor dat land.

  Klinkers heeft hard zijn best gedaan om voormalig President Venetiaan in een slecht daglicht te plaatsen ten fafure voor Bouterse.

  Klinkers mag tientallen brieven schrijven naar parlementariers in Nederland of naar de Nederlandse regering om Bouterse vrij te pleiten van alles het zal simpel weg niet helpen.

  De nederlandse bevolking is hoog ontwikkeld en die zal nooit warm lopen voor een moordenaar Bouterse.Trouwens in Nederland spreekt men schande van dat Bouterse president is geworden.In een echte democratie zou dat nooit zijn gebeurd.

  De Nederlandse regering en parlement weten als geen anderen dat Venetiaan een ontwikkeld en beschaafd iemand is die geen bloed aan zijn handen heeft.

  Oud President Venetiaan wordt in Nederland met respect behandeld, men praat met respect over hem en is altijd welkom, dat kan men van de zg criminele president Bouterse niet zeggen.

  Venetiaan heeft het verstandige deel van Surinamers in Nederland tijdelijk met geheven hoofd doen lopen, maar Bouterse’s dugscriminele achtergrond is een vloek voor onze landgenoten in Nederland.

  Bouterse is president maar hij heeft geen enkele morele gezag zie op dit forum, hij wordt telkens aangeduid als crimineel en moordenaar. Van Venetiaan is nooit gerept dat hij crimineel is laat staan moordenaar.

  Overigens liegen de feiten er niet om dat Bouterse een crimineel en moordenaar is.

  Kortom oud President Venetiaan kun je niet kapot maken in de hoog ontwikkelde en beschaafde westerse wereld en dat steekt de criminele bende in ons land.


  Maak melding

 54. Zaterdag 7 januari 2012 om 17:01 uur, door W. Whome

  Speciaal voor de groupies van de moordenaar, zie onderstaand URL;

  http://www.encyclo.nl/begrip/rancuneus

  Ga na of de handelingen gepleegd te Fort Zeelandia,
  hieraan voldoend!

  Ter ondersteuning, er zijn reeds door de rechter veroordeelden uit de gevangenis opgehaald en na marteling beestachtig geslacht. Hebben jullie, het over rancuneus?!

  Deze URL kan ook verhelderend werken voor die mijnheer die maar een belang voor ogen heeft.

  Heb jij je met jou moraalriddersgezicht wel afgevraagd hoe het staat met jou c.q. jullie grote voorbeeld? Holland?

  Wat zich incidenteel en onder volkomen onoverzichtelijke omstandigheden in Suriname heeft voltrokken was gemeengoed in onder andere Rawagede ergo werden er 431 jonge Javanen standrechterlijk in de straten van Indonesie vermoord!

  Het antwoord op 08 december 1982 hebben wij hier met hand- en spantdiensten van sommige van diezelfde nabestaanden middels een gecreeerde- en logistiek vanuit Holland ondersteunde binnenlandse oorlog aan den lijve ondervonden.

  Voor die 15 grote zonen zouden en moesten minimaal 250 doden vallen. Het verhaal waar jij/jullie naar uitkijken zal op termijn nog een lange nasleep hebben.

  Geef dit land niet over! Wij zijn nog niet allen dood!
  Ook die nabestaanden zijn bezig zich te roeren!


  Maak melding

 55. Aan: Anna-Z
  Mr Pleasant
  Paraman
  Caminos en
  allen die het gedachten goed van bovenstaanden delen.
  Ik zou n.a.v de “gelekte”brief van Mr Mede-klinker uitvoerig willen reageren maar dan zou het een herhaling zijn van de reacties van Wikileaks en heel velen die het gedachtengoed van hem delen.
  Daarom wil ik voor deze keer volstaan met het onderstaande :
  Mijnheer de straat-klinker is een dik betaalde adviseur
  en thans bezig met een charme offensief voor zijn broodheer meer bekend als DDB.Met het zogenaamd lekken van een brief wil hij aan het Surinaamse volk enkele ezels uit het Ocer boerderij verkopen als paarden.
  Dat er heel wat SME-ers zijn die dit prachtig vinden is alleen maar triest te noemen.
  Aan hen wil ik het volgende zeggen:”Je mag ezels onderwijzen en trainen hoelang en hoeveel je hebben wilt maar Paarden worden ze toch nooit”
  Tot slot: Mr Straat-klinker moet zeker voor een paar stuivers meer op zijn Giro-rekening instaat worden geacht zelfs Hitler aan te prijzen als de meest Sociale en barmhartige man die ook nog de Beste Staatsman is geweest die moeder aarde ooit heeft voort gebracht.
  Met vriendelijke groet.
  Jagte-Raho


  Maak melding

 56. Molenaar,

  En zowel mijn moraal als mijn IQ zijn enkele maten te groot voor jou.
  Trouwens, zo te merken ben je al aardig af van de schijterij.


  Maak melding

 57. Mr. Pleasant is typische representant van het (lage) niveau van de NDP groupies op dit forum. Hopend op een paar kruimels die hun grote leider hun toewerpt. He laas heeft hun grote leider slechts één belang en dat is zijn eigen belang. Het volk laat hem koud.
  Ik herinner mij een tv-interview met Bouterse van een paar jaar geleden waarin hij ze dat als heel Paramaribo afbrand, hij lekker rustig zou slapen.


  Maak melding

 58. Deze Klinkers had zonder morele bezwaren ook voor Ghadafi, Idi Amin en Saddam Hussein een lovende aanbevelingsbrief geschreven. Bouterse past trouwens prima in bovenstaand lijst.


  Maak melding

 59. “Zaterdag 7 januari 2012 om 18:02 uur, door Milton Fleur”

  Die brief is zodanig ingeslagen dat het haardoel, viz. het beïnvloeden van de stemming in de tweede kamer ruimschoots gemist heeft.
  De rest van het buitenland is in deze niet van invloed.
  De brief is geschreven met als doel om de stemming in de tweede kamer te beïnvloeden en niet de rest van de wereld.

  Hieruit concludeer ik dat het niet zo goed is met het analytisch denkvermogen van Milton Fleur.

  Het is overduidelijk dat de feiten, namelijk de oorzaak van de chaos in het landbestuur veroorzaakt is ten tijde van de militairendictatuur.
  Hier onder een passage uit de bewuste brief;

  “1. Bouterse en Ameerali hebben maar één doel: ordening aanbrengen in een land dat door jarenlang wanbestuur, vooral van de twee voorafgaande regeringen, op de rand van rechteloosheid is beland. Het was hier free for all, een soort wilde westen waar de sterkeren en de slimmeren alles en iedereen, en met name wet en gezag, naar hun hand wisten te zetten. Bouterse kwalificeerde dit als ”We zitten in een grote rotzooi, maar die hebben we zelf gemaakt, dus die moeten we ook zelf oplossen.” Hij heeft daarom ordeningsprojecten gelanceerd. Om er enkele te noemen:”

  Met nadruk op;

  “Bouterse kwalificeerde dit als ”We zitten in een grote rotzooi, maar die hebben we zelf gemaakt, dus die moeten we ook zelf oplossen.”

  Juist ja die hebben we zelf gemaakt!!!

  Milton Fleur heeft nooit de ellende meegemaakt onder de zeerlaag opgeleide militairen die van de een op de andere dag directeur op een ministeries werden.

  En! Naar ik nu begrijp de heer Klinkers helemaal niet! Nogmaals de heer Klinkers doet dit met slechts één belang voor ogen. Eigenbelang!


  Maak melding

 60. @zucht
  Ik geloof onmiddelijk dat jullie een heilige drie-eenheid vormen. Zoiets als kwik kwek en kwak uit de Donald Duck. Helaas voor jou ben ik geen moslima. Ik vind wel dat de Moslims heel wat minder kletskoek uitkramen dan jij. Ook toon ik diepe respect voor de Moslims. Aan moslims bashen doe ik niet mee. Dat laat ik over aan gefrustreerde koloniaal geconditioneerde hopeloze gevallen als jij. Wat vind je eigenlijk van de brief van Klinkers? Vind je niet dat de brief behoorlijk positief is over onze huidige Surinaamse regering? Graag een inhoudelijke reactie met weinig kleutergehalte.


  Maak melding

 61. Afro !!!
  PopKornKop !!! Je weet niet waar je het over hebt. Letop bij wat ik je zeg over die zogenaamde beschaafde wereld van je: Criminelen hebben niet de motivatie te worden geaccepteerd door mensen zoals jij en het geen dat je beschouwd als respectabele burgers.

  Tussen die respectabele is tussen de 30% en 35% gebruiker. En een aanzienlijk deel daarvan zwaar gebruiker.

  Het gaat criminelen om het geld en niet in hun ogen om jou waardeloze bedellijk weder respect Sukkel.

  Welke wereld leef je in ?

  Ik kan je zeggen de wereld vol criminelen, gebruikers, witteboordcriminelen, huigelaars, nietsnutten en blablabla’s. Waar jij, Wikileaks en soorten vooral tot de laatste groep behoren.

  Helaas zit deze wereld nou eenmaal zo in mekaar.

  Grow UP !!!


  Maak melding

 62. @ Afrikaanse leeuw,
  Lees de reactie van Afro a.u.b
  Ik heb al eerde aangegeven dat die jullie een vreemde manier van redeneren op na houden, jullie referentiekader slaat helemaal nergens op.je bent tegen iedere vorm van mensenrechten schending, dictatuur, moord, genocide, onderdrukking of niet.verder wil met figuren zoals jou niet in discussie gaan omdat jullie vanuit een dogma redeneren. Bouterse moest respect tonen voor het ambt president en dat heeft hij niet gedaan dan moet hij voor alle kritiek instaan en dat geld ook voor die ezels die het voor hem opnemen.Jullie die deze crimineel hebben gekozen hebben suriname voor aap gezet in de wereld.


  Maak melding

 63. Wiens brood men eet diens woord ben spreekt, die pro-Bouterse onzin van Leo Kinkers neem ik dus helemaal niet serieus.
  Ook door een objectieve Surinaamse bril bekeken is het een feit dat Bouterse een criminele rioolrat is.


  Maak melding

 64. De brief van klinkers op de keper beschouwd.

  Klinkers zei:’ik mag bijdragen aan het creëren van meer rechtsstatelijkheid van de overheid en aan een efficiënter en effectiever werkende overheid.’
  Vraag van Radja:Is meer rechtstatelijkheid van de overheid niet geïndiceerd? Ik denk van wel! Er zij legio voorbeelden aan te slepen waaruit blijkt dat Suriname geen rechtstaat is. Was het nodig om een Nederlander in te huren? Had Suriname geen eigen deskundigheid in huis? Blijkbaar niet! Werkt de overheid voldoende efficiënt en effectief? Deze vraag lijkt mij overbodig. Kortom: M.i. zijn de doelstellingen niet overbodig en heeft Bouterse ervoor gekozen om Klinkers aan te stellen om deze doelen te realiseren.Dit was niet nodig geweest indien Vene in 10 jaar regeerperiode er werk van had gemaakt.


  Maak melding

 65. Zo meer dan 70 reacties, ook heel veel van mensen die ik kan bestempelen als tegenstaanders van deze regering.

  Helaas heeft niet 1 hetgeen wat de heer Klinkers stelt kunnen weerleggen.

  Integendeel de heer Klinkers wordt met de grond gelijk gemaakt, wat alleen kan betekenen dat deze meneer gelijk heeft.

  Als iemand gelijk heeft rest niets anders dan karaktermoord plegen, nou dat kan wel lukken maar de waarheid staat geschreven en die kan men niet ontkennen.

  Is Suriname bijvoorbeeld geen etnisch nepotistische bananenrepubliek onder front geweest waar alleen de sterksten beter en rijker zijn geworden, wie oh wie ontkent dit gegeven.

  Zijn de VHP, NPS en PL geen etnische partijen die alleen het belang van hun eigen achterban voor ogen had, al het andere moest wijken.

  Maar nu komt het, wat heeft front de afgelopen 10 jaar precies voor Suriname en de Surinamers gedaan. Wat kunnen wij tastbaar aanwijzen?

  Kom maar op scheld me maar uit als Ocer kudde, en stommerik en al het andere, maar vooral niet vergeten mijn feiten te weerleggen.


  Maak melding

 66. ‘In ABC-Actueel gisteren zei Venetiaan dat Leo Klinker, die op het kabinet van de vicepresident werkt, in een brief uitvoerig ingaat op de interne politiek van Suriname. Venetiaan heeft moeite met de gang van zaken.’

  Radja zegt: Als gezegd heeft Vene Suriname geregeerd als een in zichzelf gekeerd dorp. Geen wonder dat hij moeite heeft met deze kentering.


  Maak melding

 67. “1. Bouterse en Ameerali hebben maar één doel: ordening aanbrengen in een land dat door jarenlang wanbestuur, vooral van de twee voorafgaande regeringen, op de rand van rechteloosheid is beland. Het was hier free for all, een soort wilde westen waar de sterkeren en de slimmeren alles en iedereen, en met name wet en gezag, naar hun hand wisten te zetten. Bouterse kwalificeerde dit als ”We zitten in een grote rotzooi, maar die hebben we zelf gemaakt, dus die moeten we ook zelf oplossen.”

  Radja zegt:Wat is hierop af te dingen?


  Maak melding

 68. ANNA_Z Ik vind niets van de brief van Klinkers als je het niet erg vind ,want het is recycling van gelul in de ruimte.
  Daar komt nog bij dat Klinkers een pretentieuze nietsnut is en een idiote charlatan evenals zijn werkgever DDB. ik hoop dat dit inhoudelijk genoeg voor je is.
  Ik begrijp dat jij het geweldig vind.
  het enige wat ik daaop kan zeggen is :smakeloosheid komt in vele smaken, domheid ook.


  Maak melding

 69. Afro ter informatie.

  Vene is al helemaal kapot in Suriname, dat heeft hij zelf veroorzaakt en dat is wat telt. Zie die 4 NPS zetels.

  Wat men in het westen van Vene denkt zal de Surinamer in Suriname een worst wezen. Het land Suriname ontwikkelen is wat telt.


  Maak melding

 70. @wikkiLeaks
  Ik klik nooit op links. Je weet het maar nooit met die virussen tegenwoordig. Misschien kun je zelf een samenvatting geven. Ik houd namelijk wel van lezen.


  Maak melding

 71. @zucht
  Je noemt Klinkers een pretentieuze nietsnut en een idiote charlatan. Dat doe je omdat de man jouw perceptie van de Surinaamse regering aan diggelen slaat. Je reageert precies op dezelfde manier als op dit forum waar het andersdenken betreft. Dan schiet je meteen in de scheldstand. Kwik, Kwek en Kwak gebruiken exact dezelfde methode.


  Maak melding

 72. wikileaks
  Venetiaan heeft het verstandige deel van Surinamers in Nederland tijdelijk met geheven hoofd doen lopen.

  Deze arme surinamers zijn vaak die mensen die dat hollandse sinterklaas – zwarte piet feest vieren en roepen er is niets aan de hand.

  Kun jij je nog herinneren dat Nederland ergens begin jaren 90 sprak over het schenden van mensen rechten in Indonesie en dat ze de Indonesische regering de les probeerden voor te lezen tot dat de de Indo regering zei dat ze Nederland voor het gerecht zouden dagen vanwege mensen rechten schending tijdens de colonialetijd.

  Sinds dien is Nederland erg stil. En laats hebben ze vanwege GROTE handelsbelangen en een zogenaamde gerechtelijke uitspraak hun excuses geboden en schadevergoeding uit gekeerd.

  Of ben je van vandaag ?

  Ga daar overschrijven, want dat zien mensen zoals jij en soorten niet.

  Er is meer van dit soort billebukkerij.


  Maak melding

 73. “…het kapot maken van natuur en milieu (kwik, cyanide, ontbossing), etc. Dat ontmoet grote weerstanden, ook van de kant van toppers uit de Regeringscoalitie. Velen, ook in die kringen, hebben belangen die in gevaar komen bij een doorgaande ordening. Er worden talloze valkuilen gemaakt om Bouterse daarin te laten vallen, o.a. door pogingen om de leider van de ordening in diskrediet te brengen waardoor hij zou moeten aftreden. Maar tot nu toe geeft Bouterse geen krimp.

  Radja zegt:Wat is hiervan niet waar? Laten we man en paard noemen.Die Brunswijk die verdient rechtstreeks aan verkoop van kwik.Somo,van hem weten dat hij via ROGB heeft gegraaid en heeft laten graaien. En met dit gespuis moet je samenwerken. Vene heeft beiden geduld en verzuimd in te grijpen. Het kwik onderzoek moest de doofpot in. Een motie van wantrouwen door leden van NPS tegen Somo werd door diezelfde NPS niet ondersteund.

  Radja zegt:


  Maak melding

 74. Ik ben het van harte eens met de reactie van Sosa.

  Het blijkt maar weer, dat weinigen op dit forum instaat zijn om de Klinkers brief te analyseren.Het enige dat alom overheerst is gescheld vanwege het gebrek aan emotie-beheersing.

  Of je nu pro of anti de huidige regering bent, beste mensen zeg nu zelf: staan er in het onderhavige schrijven onderwerpen waaraan getwijfelt moet worden? Ik zou u willen uitnodigen om de brief nogmaals door te lezen en alle daarin vermelde onderwerpen van uw eigen kanttekeningen te voorzien. Neem van mij aan, het kan zeer verhelderend werken.
  Het doet waarschijnlijk heel veel pijn om van een buitenlander en notabene een Hollander te moeten horen, dat het gehele Surinaamse bestel op bijna geen enkel onderdeel functioneert. Bovendien is een groot deel van het Surinaamse bestel gebaseerd op een gedateerde basis.
  De vorige regering heeft vrijwel niets vernieuwends gesanctioneerd aan bijv. wetgeving in het algemeen, kadervorming, veiligheid, corruptie, investeringsklimaat en ga zo maar door. Zeg nou eerlijk, zijn al deze zaken onwaarheden die in het schrijven worden vermeld?
  Ik kan mij heel goed voorstellen dat het verleden van de huidige president voor velen een haast niet te nemen horde is, echter dient in het landsbelang een schifting te worden gemaakt tussen deze persoon zijn verleden en de niet te ontkennen drive en inzet die hij persoonlijk aan de dag legt om Suriname eindelijk een plaats in de (wel)vaart der volkeren te bieden. Hoe kan het in hemelsnaam dat een rijkelijk gezegend land als Suriname (op de 17e plek van wereld qua natuurlijke rijkdommen) nog steeds geen enkele aansluiting kan krijgen met veel minder bedeelde landen, die lichtjaren verder zijn in hun totale ontwikkeling?

  Alleen al het feit, dat de vele manko’s door de huidige machthebbers worden benoemd en worden uitgesproken, verdient eigenlijk al waardering van het volk
  Is het onjuist om te vermelden dat de Surinamer in het algemeen moet leren om voor de meest elementaire goederen en diensten, een marktconforme prijs te betalen? Moet alles in Suriname dan gratis worden verstrekt? Ook deze mentaliteitsombuiging is aan de orde gekomen. Waarom zou de Surinamer niet moeten betalen voor basis goederen en diensten? Mag er niet worden gepraat over de bedelmentaliteit die stamt uit koloniale tijd?

  Het verdient ook zeker waardering wanneer de president van Suriname niet onder stoelen en banken verbergt, dat er binnen de coalitie, zijn beoogde versnelde vooruitgang van het land, openlijk wordt tegengewerkt door enkele partners. Persoonlijk heb ik de vorige president nimmer een dergelijk statement horen maken toen bijna dagelijks percelen door m.n. één bepaalde coalitiepartij werden vergeven aan partijgenoten. Neen, geen woord laatstaan maatregelen tegen de betrokken minister. De afstraffing bij de laatste verkiezingen voor de partij van de vorige president is u bekend.

  Laten wij daarom ophouden met het éénzijdig afgeven op de huidige regering m.n. over het verleden van de president. De huidige politieke situatie in Suriname is onomkeerbaar omdat de president op democratische wijze is gekozen. Was dit niet het geval geweest dan hadden internationale instituten hier allang melding van gemaakt en dito maatregelen tegen Suriname ondernomen.

  Mijn boodschap aan iedere rechtgeaarde Surinamer is om de huidige regering heel kritisch te blijven volgen en met hen af te rekenen op het moment van de eerstvolgende verkiezingen. Het op negatieve wijze blijven bestoken zal absoluut niet leiden tot aftreden van deze president. Alhoewel ik niet aan de indruk ontkom, dat een aantal personen op dit forum vast van zijn overtuigd, dat door het blijven schelden en herhalen van handelingen uit het verleden van de president, hem op een goeie dag zal doen besluiten de handdoek in de ring te gooien. Ja, dergelijke personen geloven natuurlijk ook in de Paashaas.

  Het kritisch blijven volgen van alle verrichtingen alsook de inlossing van alle gemaakte beloften, is m.i. een meer rationele basis dan het met de bekende oogkleppen op, oeverloos derhalve totaal nutteloos blijven hameren op het verleden van de regeringsleider en zodoende volkomen voorbij gaan aan de strekking van het feitelijke onderwerp.

  En let mensen: ik hou de beoordeling (alleen plusjes!) sterk in de gaten.


  Maak melding

 75. wikkiLeaks,,,Henk Molenaar die trauma van jullie, bereik alleen maar waterkant lezers,,in SU.moeten jullie komen babbelen niet via waterkant,wat D.D.B. heeft geen tijd voor jullie nog nl.als jullie wat te vertellen hebben vraag nl. een vrijgeleide en kom babbelen…….die derde generatie su.komaf luister niet naar jullie allen oma dodo en opa bauwe kan je nog beinvloede, verder niemand meer …..TRAUMA TRAUMA ….zoeken jullie hulp kom langs bij polkliniek psychiatrie D.D.B. te SURINAME. advies, gratis ticket…….wordt vervolgd:


  Maak melding

 76. dos Caminos
  Er zouden meer mensen met jou beoordelingskwaliteiten hier op het forum een column moeten plaatsen.

  Net wat ik Wikileaks en soorten al heb aangeschreven, dat het dienen van Suriname als President geen eenvoudige taak is. President Bouterse probeert van uit het hart het land toch op te laten staan om op eigen kracht te kunnen lopen.

  Suriname is jong en jammer genoeg onderontwikkeld. Het heeft tijd nodig en wel zeker 10 Presidenten als Bouterse om een behoorlijk stap te kunnen maken.

  Al deze mensen die hier alleen maar negatief berichten zouden eens mijn voorlaatste tekst moeten lezen om wat positiever te zijn over Suriname en zijn President.

  Ze zullen het weer eens ontkennen, omdat men niet door heeft dat zij zichzelf indoctrineren.

  De waarheid is keihard !!!


  Maak melding

 77. “Maandag 9 januari 2012 om 01:45 uur, door dos Caminos”

  Onderstaand nogmaals speciaal voor Caminos!!!

  “1. Bouterse en Ameerali hebben maar één doel: ordening aanbrengen in een land dat door jarenlang wanbestuur, vooral van de twee voorafgaande regeringen, op de rand van rechteloosheid is beland. Het was hier free for all, een soort wilde westen waar de sterkeren en de slimmeren alles en iedereen, en met name wet en gezag, naar hun hand wisten te zetten. Bouterse kwalificeerde dit als ”We zitten in een grote rotzooi, maar die hebben we zelf gemaakt, dus die moeten we ook zelf oplossen.” Hij heeft daarom ordeningsprojecten gelanceerd. Om er enkele te noemen:”

  Met nadruk op;

  “Bouterse kwalificeerde dit als ”We zitten in een grote rotzooi, maar die hebben we zelf gemaakt, dus die moeten we ook zelf oplossen.”

  Juist ja die hebben we zelf gemaakt!!!
  Tijdens onze dictatuur!
  Alle andere punten van opsomming, slaan op de zelf gemaakte chaos. Gemaakt door de militairen ten tijde van de onderdrukking.

  Had u het over begrijpend lezen?!

  Caminos heeft nooit de ellende meegemaakt onder de zeerlaag opgeleide militairen die van de een op de andere dag directeur op een ministerie werden.

  Het zijn juist deze zeerlaag geschoolde directeuren die de rotzooi gemaakt hebben.
  U sluit graag uw ogen voor de gemaakte puinhoop.

  Nog een punt, hoe hoog was de monetaire reserve toen uw geweldige president (de huidige keizer Bigi Mofo I) weg moest?
  En hoe hoog was de monetaire reserve toen keizer Bokassa II (Wijlenbosch) weg moest.

  Wilt u beweren dat de dictator een volle staatskas
  heeft achtergelaten?
  Wilt u beweren dat de dictator goed onderhouden infrastructuur heeft achtergelaten?
  Wilt u net als de mijnheer Klinkers beweren dat de vorige regering vervolgens alles dat in tiptop conditie achtergelaten is, gesloopt heeft?!

  Wie denkt u met uw leugenachtige verdraaiingen te overtuigen?! De laag geschoolde ndp aanhang trapt er onmiddellijk in.

  Een ander punt. U heeft niet in de gaten dat de schrijver van deze brief niet anders kan. Anders is hij zijn opdracht kwijt.

  Stoppen over het misdadig verleden van uw president?!
  Mijn antwoord;

  Een volk dat voor tirannen zwicht verliest meer dan lijf en leden, dan dooft het licht.

  PS.

  Veel minnen (-) (overigens vanuit de Berm geplaatst) geeft aan dat de boodschap zeer doet!


  Maak melding

 78. Beste W.Whom,

  Wat ik betoog, is niets anders dan dat het land Suriname per slot van rekening geregeerd moet worden. Het volk heeft deze club met aan het hoofd Bouterse de meerderheid bezorgd. Of je nu hoog of laag springt, Bouterse blijft de president tot 2015. Het heeft totaal geen nut om bij elk onderwerp, het verleden van Bouterse erbij te halen. Met dat verleden zal enkel de persoon van Bouterse nu of later, in het reine moeten komen en niemand anders.

  De puinhoop die er vandaag de dag in bijna alle geledingen van Suriname heerst, komt niet op het conto van de voormalige kolonisator, maar helemaal voor rekening van de Surinamers zelf. Daarmee wordt bedoeld dat wij Surinamers, ALLE REGERINGEN VANAF 25 NOVEMBER 1975, DUS DE MILITAIRE PERIODE INCLUIS voor de huidige malaise en verpaupering hebben gezorgd.

  Een dezer dagen komt de bekendmaking van de overeenkomst met IAM Gold, waarbij wordt overeengekomen, dat Suriname voor 30% van de aandelen mag participeren. De regering zal er bovendien op toezien dat de gewone Surinamers, dus niet enkel de kapitaalkrachtigen, aandelen kunnen betrekken voor dit goudwinningsbedrijf. Hiermee wordt o.a. het bewustzijn van de Surinamer aangewakkerd om zich mede participant te voelen bij deze onderneming. Een naar Surinaamse begrippen ongekende mogelijkheid of niet?
  Nog nimmer in de historie is het een regering uit een ontwikkelingsland gelukt, een dergelijke overeenkomst met een multinational uit het onderhandelingsvuur te slepen. Dit voorbeeld is nu precies wat er wordt bedoeld met een volledig nieuwe wind die in Suriname waait voor wat betreft de belofte tot versnelde economische ontwikkeling. Denk je werkelijk dat het de vorige regering was gelukt een dergelijke overeenkomst af te dingen? Geef jezelf maar het antwoord!
  Hoewel economische vooruitgang uiteraard niet van de ene op de andere dag wordt verkregen, zijn de overige toekomst perspectieven voor land en volk van Suriname zeer hoopgevend. En gaat het daar uiteindelijk niet om, beste W. Whom? Willen wij dat niet allemaal ongeacht het verleden van de huidige president?

  Ik hoop van harte met deze korte toelichting een iets genuanceerder beeld bij je te hebben opgewekt.

  Vergeet echter niet: Haat werkt als vergif op de mens.


  Maak melding

 79. W. Whome
  Kritisch Commentaar leveren is goed, maar kijk naar de wilskracht van deze regering. Mensen zoals u zoeken naar manieren om het deze regering onmogelijk te maken door uw lobbiesten de buitenlandse financiële beslissers een negatief beeld te schetsen over President Bouterse.

  Die zogenaamde positieve staatskas dat Venetiaan achter heeft gelaten had geen visie en zeker niet zijn regering die met de handen over elkaar zat.

  Je hebt toch gezien en kunnen horen waarom de jongeren hebben gekozen voor een andere richting en dat zij het creperen zat zij ?

  Nee want nutteloze mensen als jij, wikileaks en soorten zien graag dat deze mensen nog eens dertig jaar op het zelfde niveau blijven en zeker hun kinderen en klein kinderen.

  Suriname zal nooit meer de weg volgen als dat jullie kritikasten voor ogen hebben.

  Het land zal vooruit gaan en een constructievere relatie hebben met het buitenland en zeker met Nederland. Gelukkig begrijpen daden Suriname dat Zwarte Piet een Hollandse “Tapu” is, en kan de Surinamer in Nederland zich gesterkt voelen door hun landgenoten in Suriname.

  En voor diegene die denken dat zij verdeeldheid kunnen zaaien !!!

  Denk goed na wat jij je op je hals haalt, want een reactie kun je verwachten.

  Lees ook hierboven:

  Zondag 8 januari 2012 om 23:38 uur, door Afrikaanse Leeuw


  Maak melding

 80. African lion,

  Heel leuk wat jij daar schrijft: “En voor diegene die denken dat zij verdeeldheid kunnen zaaien !!!”

  Je bent ndpér en tegen front,
  Je bent ndpér en tegen vhp,
  Je bent ndpér en tegen nps,etc. etc.
  Je bent ndpér en tegen Surinaamse- Nederlanders,
  Je bent ndpér en tegen Nederlanders,
  Je bent ndpér en gedoogd Javanen,
  Je bent ndpér en gedoogd Boslandcreolen,
  Je bent ndpér en scheld je eigen suri ex-President verrot,
  Is er nog iemand op deze aarde goed genoeg voor een ndpér?
  So far for your so called verdeel -en heers-tactiek.

  Er is nog nooit eerder in de geschiedenis van Suri zo een grote verdeeldheid geweest tussen de verschillende bevolkingsgroepen, vnl de Hindoestanen en de Creolen, alsook de bewust gecreëerde verdeeldheid tussen Suri-neds en suri’s.
  Hele gezinnen en families worden uit elkaar gereten, alles dankzij jou baasje.
  Is dat iets om trots op zijn, ……….dat is een trieste zaak.

  Klokkenluiders beware!
  Ook dit gaat voorbij.


  Maak melding

 81. Maandag 9 januari 2012 om 21:14 uur, door Afrikaanse Leeuw

  En nu de leeuw zonder tanden!!!

  leeuw zonder tanden
  W. Whome
  Kritisch Commentaar leveren is goed, maar kijk naar de wilskracht van deze regering. Mensen zoals u zoeken naar manieren om het deze regering onmogelijk te maken door uw lobbiesten de buitenlandse financiële beslissers een negatief beeld te schetsen over President Bouterse.

  W. Whome
  Met de nadruk op “negatief beeld te schetsen over President Bouterse.”

  Daar heeft deze veroordeelde en nog te veroordelen crimineel mij niet voor nodig, dat heeft hij velen malen bewezen.

  leeuw zonder tanden
  “Die zogenaamde positieve staatskas dat Venetiaan achter heeft gelaten had geen visie en zeker niet zijn regering die met de handen over elkaar zat.”

  W. Whome
  Dommer heb ik het niet eerder gelezen.

  leeuw zonder tanden
  “Je hebt toch gezien en kunnen horen waarom de jongeren hebben gekozen voor een andere richting en dat zij het creperen zat zij?”

  W. Whome
  Nogmaals, 90000 stemgerechteneden zijn NIET naar de stembus gegaan. Deze 90000 stemmen zijn geen ndp stemmen. Over welke meerderheid heeft u het?!

  De opmerking over zwarte piet, die volgens mij al hoog en droog in Spanje zit, zie ik als frustratie uwerzijds.
  Vandaar LEEUW ZONDER TANDEN!

  leeuw zonder tanden
  “En voor diegene die denken dat zij verdeeldheid kunnen zaaien !!!
  Denk goed na wat jij je op je hals haalt, want een reactie kun je verwachten.”

  W. Whome
  Nu moet ik dus bang worden!
  Hier komt het dan;
  Sticks and stones will hurt my bones, but words will hurt me non!


  Maak melding

 82. Ai baja, Esmerald is niet slimmer op geworden, nog even dom.

  Esmerald die verdeel en heers is een front ding, weet je dat dan niet, zegt VHP en NPS je wat, je weet wel De hindustaan voor de hindustanen en de blakamang voor de blakamangs.

  Trouwens voor het geval je het niet weet Klinker is Nederlander dus hoe zo tegen Nederlanders als je NDP’er bent.

  Was het niet je eigen vene die nu als ex-president tegen alles wat nederlands is ageert. Geen Sinterklaas, geen Klinker of mede-klinkers voor hem, die man is nu een ras-nationalist, nadat het hem niet gelukt is de oppositie met wortel en tak uit te roeien.

  Je bent fronter en dus tegen alles van de NDP, jij kleine leugenaar.

  Trouwens waarom is de rapporteer knopje weg, ik zou je reactie als veels te dom willen rapporteren.

  En voor de rest van het front gepeupel op waterkant. Het staat geschreven en alles wat Klinker heeft gezegd klopt, jullie zullen dat NOOIT kunnen weerleggen.


  Maak melding

 83. Inhoudelijk een sterke brief van Klinker, niet te weerleggen door Vene of welke fronter dan ook.

  De waarheid is hard om aan te horen vooral vanuit een Ollandse bril.

  Ze ze spartelen als een drenkeling, geen houvast niets en nogmaals niets, de bodem is onder hun voeten weggeslagen.

  Ik heb medelijden met de fronters.

  More to come. CLAD is momenteel bezig alle ministeries door te lichten, wat een puinhoop hebben de fronters van het land gemaakt.

  Eerst CLAD en als ze zo doorgaan volgen de rechtszaken, Hihihihi.


  Maak melding

 84. Nogmaals, 90000 stemgerechteneden zijn NIET naar de stembus gegaan. Deze 90000 stemmen zijn geen ndp stemmen. Over welke meerderheid heeft u het?!

  Ja hoor, daar heb je ze weer de zgn front democraten .

  Bovenstaande volgens Whome, ze worden met de dag gekker, wat een privé brief allemaal niet kan aanrichten.

  Nu zijn het 90.000 stemmen die geen NDP stemmen zijn, volgens Whome zijn het front stemmen.

  Als deze fronter al niet weten hoe het in een democratie werkt, moet het je niet verbazen dat je dit soort banale berichten te lezen krijgt.

  Whome ter informatie.

  De huidige President is in de DNA gekozen met een overweldigende meerderheid maar 13 stemmen tegen.

  Het is Vene die volgens jou wel de meerheid had nooit gelukt om in de DNA met zo’n meerderheid gekozen te worden, ergo in 2005 werd hij niet eens in de DNA gekozen, niet genoeg stemmen.

  En weet je wat wreed was voor Vene, zijn VP Sardjoe kreeg nog meer stemmen dan hem. Hopelijk snap je die man zijn bitterheid en rancuneus gedrag nu beter.


  Maak melding

 85. Aiii baja Afu, ie doro baka again!

  Wat een zielige vertoning zeg, om je als een drenkeling vast te klampen aan een briefje van nota bene een kaaskop.
  Eeeh mie éde yere!

  Nogmaals, je zou voor me uitzoeken, hoe ik lid kan worden van Front-Holland? Nog steeds geen antwoord. Still waiting.
  Ik ben (nog) geen Fronter, ik lijk absoluut niet op Dhr. Venetiaan, maar toch mag ik hem heel erg graag.
  Ik vind hem top; heel eenvoudig en zeer scherp!
  I like that!!!

  Dat jij hem continu blijft uitschelden zegt alles over jou en de schaapjes. Is jou kondrémang, jou ex- President en jullie lijken op elkaar , maar je haat hem.
  Tsja…… zo kom je wel erg dom over, zoiets als een GeeAaatje (Gecertificeerd Analfabeet)
  Dus……..

  En btw, ik ben niet tegen alles van de endpeee, de geldschieters zijn nog steeds all in the family.
  Het enige wat ze zullen zeggen is: soema………. a tjieng vrijpostig wang, whahahaha.


  Maak melding

 86. Ter lering en vermaak; een gedegen analyse, punt uit.

  “Bouterse was ‘iemand die in beginjaren tachtig niets anders kon dan schieten op problemen’. Zo omschrijft Klinkers in zijn uitgelekte brief aan Pechtold, Bouterse, de man die hij nu zo adoreert. In zijn brief schetst hij een beeld van
  Surinamers als een volk dat uit zichzelf niet veel kan doen,het moet geleid worden door iemand als Bouterse. Klinkers beschrijft Suriname als een bacovewinkel waarin er drie belangrijke mensen zijn nu de dienst uitmaken:
  Bouterse, Klinkers en een beetje Ameerali. Ze zijn de redders van het zielige Surinaamse ‘volk’.”

  Bron : http://suriname.nu/101/dagbladsuriname.html voor de rest van het stuk.


  Maak melding

 87. Kijk Esmerald, nu moet je ophouden mij te beledigen, Wil je mij aub NOOIT meer zeggen dat ik op Vene lijk, kaba nanaga spotu mang.

  En nu terzake, ik klamp mij niet vast aan wat Klinker zegt hoor, alles wat hij heeft geschreven heb ik al meerdere keren hier op waterkant geventileerd, echt alles.

  Jullie fronters of moet ik zeggen stormfronters kijken naar de boodschapper en niet naar de boodschap, daarom leren jullie niets. Jullie zijn nog even dom als 65 jaar geleden toen NPS werd opgericht, kot odo’s is het enige waar jullie je in gespecialiseerd hebben.

  Kijk hoelang jullie al bezig zijn om Bouterse te verketteren en toch wordt hij president van Suriname, en wat doen jullie stommelingen hetzelfde wat jullie al 30 jaar doen, Bouterse verketteren.

  Einstein zei , Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

  Kijk maar naar de reactie van vene op de brief van Klinker, zo schandalig een ex-President onwaardig. Dat deze man Klinker zelf in de DNA heeft besproken, zegt alles over hem, zo dom, zo achterlijk. Het gaat nog om een privé brief. Als ex-President of DNA lid hoor je dat niet in de DNA te bespreken, hooguit had hij iets over kunnen zeggen in Grun Dyari of ergens anders, nu heeft hij Klinker nog belangrijker gemaakt.

  Ik snap ook wel dat je bovenstaande nooit zal kunnen gebruiken, maar goed onderling hebben we ons best wel vermaakt met de reactie van vene. Ik vraag me in gemoede inmiddels wel af, als NPS geen strategen meer heeft, of gaat vene als een echte basja te werk die naar niemand en niets meer luistert.

  Ik haat vene niet hoor, ik vond hem een President onwaardig, eentje die democraat speelde maar intussen doodleuk zegt dat hij de oppositie met wortel en tak wil uitroeien. Hij lijkt veel op de verknipte gasten hier op waterkant.

  Van mij mag je je bij stormfront aanmelden en neem aub Henk Molenaar mee.


  Maak melding

 88. Als ik een Apetina – bewoner was, dan zou ik Vene tot op het bot haten!Brunswijk zou ik afschieten.Daarnaast zou ik in een groot deel van het volk van Suriname teleurgesteld zijn. Ik zou willend at het deel van het territorium waarin ik leef het land Apetina zou heten.


  Maak melding

 89. W. Whome
  Nu moet ik dus bang worden!
  Hier komt het dan;
  Sticks and stones will hurt my bones, but words will hurt me non!

  Ik weet niet waar jij het over hebt, ik heb het over een reactie dat je kunt verwachten en ik heb jullie niet geschreven dat ik verbaal geweld zal gebruiken.

  Begrijp eerst wat ik schrijf voor je conclusies trekt. Volgens mij ben je van het soort dat uit is op een coup en een ieder die woorden gebruikt kan van jou een traktatie verwachten van:
  Sticks and stones.

  De discussie over zwarte piet gaat gewoon door om mensen en hun kinderen het gehele jaar er over te laten dromen zoals je straks zult doen..

  En ik haat mijn landgenoten niet, die geïndoctrineerde groep.
  Ik maak ze juist wakker. De verdeeldheid wordt gevoed door sinter klaas en zwarte piet denkenden.
  Al die politieke partijen die je op noemt hebben sinter klaas en zwarte piet in hun hoofd.
  Pas als dat er uit is kunnen deze politieke partijen waardig oppositie voeren.

  Je kunt niet alles hebben, maar wel meer.

  Dus wat die 90K niet stemmers betreft: uit je onvrede en vrede door te gaan stemmen.

  Lees dit heb ik reeds eerder gepost:

  Venetiaan heeft het verstandige deel van Surinamers in Nederland tijdelijk met geheven hoofd doen lopen.

  Deze arme surinamers zijn vaak die mensen die dat hollandse sinterklaas – zwarte piet feest vieren en roepen er is niets aan de hand.

  Kun jij je nog herinneren dat Nederland ergens begin jaren 90 sprak over het schenden van mensen rechten in Indonesie en dat ze de Indonesische regering de les probeerden voor te lezen, tot dat de de Indo regering zei dat ze Nederland voor het gerecht zouden dagen vanwege mensen rechten schending tijdens de colonialetijd.

  Sinds dien is Nederland erg stil. En laats hebben ze vanwege GROTE handelsbelangen en een zogenaamde gerechtelijke uitspraak hun excuses geboden en schadevergoeding uit gekeerd.

  Of ben je van vandaag ?

  Ga daar overschrijven, want dat zien mensen zoals jij en soorten niet.

  Er is meer van dit soort billebukkerij.

  Wordt wakker Yu Cow !!!

  En gezien je emotie heb ik Afrikaanse Leeuw jou en soorten goed gebeten.


  Maak melding

 90. Woensdag 11 januari 2012 om 07:19 uur, door Afrikaanse Leeuw

  U geeft zelf aan met uw betoog, dat u niet begrijpend kunt lezen. Hier komt het dan, let goed op de hoofdletters, daar zit het in.

  Sticks and stones will hurt my bones, but WORDS will hurt me non!

  Boven staand sluit dus duidelijk verbaal geweld uit!
  Maar! In uw geval lijkt het erop alsof de wens de vader van de gedachte is.


  Maak melding

 91. Maandag 9 januari 2012 om 18:52 uur, door dos Caminos
  dos Caminos
  “Beste W.Whom,
  Het volk heeft deze club met aan het hoofd Bouterse de meerderheid bezorgd.”
  W.Whome
  Het is maar de vraag wat u onder het volk verstaat.
  Zover ik weet zijn 90000 stemgerechtigden niet naar de stembus gegaan.
  dos Caminos
  “Of je nu hoog of laag springt, Bouterse blijft de president tot 2015.”
  W.Whome
  U denkt dat het democratisch proces statisch is.
  Ik denk dat het democratisch proces dynamisch is.
  Er zij eerder regeringen op een democratische wijze
  naar huis gestuurd, denk maar aan de vorige ndp regering.
  dos Caminos
  “Het heeft totaal geen nut om bij elk onderwerp, het verleden van Bouterse erbij te halen.”
  W.Whome
  Het heeft wel degelijk zin, vooral waar het om een crimineel verleden gaat.
  Zo iemand wil ik niet als mijn vertegenwoordiger.
  dos Caminos
  “Met dat verleden zal enkel de persoon van Bouterse nu of later, in het reine moeten komen en niemand anders.”
  W.Whome
  Dat zal de voorzitter van de krijgsraad wel bepalen.
  Wat hij zelf wil doen, laat mij koud!
  dos Caminos
  “De puinhoop die er vandaag de dag in bijna alle geledingen van Suriname heerst, komt niet op het conto van de voormalige kolonisator, maar helemaal voor rekening van de Surinamers zelf. Daarmee wordt bedoeld dat wij Surinamers, ALLE REGERINGEN VANAF 25 NOVEMBER 1975, DUS DE MILITAIRE PERIODE INCLUIS voor de huidige malaise en verpaupering hebben gezorgd.”
  W.Whome
  De ellende is veroorzaakt door het moorddadig regiem Bouterse. Het land is totaal de vernieling in gestampt.
  Uw opmerking ten aan zien van de gouddeal.
  Het volgende, er zijn wel degelijk andere landen die waarschijnlijk nog betere deals gemaakt hebben.
  Ik geef als voorbeeld Brunei.
  Ik zou zeggen, maak dat de onnozelen van een bepaalde partij waar wijs.
  dos Caminos
  “Willen wij dat niet allemaal ongeacht het verleden van de huidige president?”
  W.Whome
  Ik in ieder geval niet! Het verleden is van zeer groot
  belang. Wij moeten onze kinderen en kleinkinderen recht in de ogen kunnen kijken.
  Ik hoef niets van een mensenrechtenschender te krijgen.
  dos Caminos
  “Vergeet echter niet: Haat werkt als vergif op de mens.”
  W.Whome
  Dat hebben wij mogen beleven in 1982 in het Fort Zeelandia.
  Bespaar u de moeite, een persoon die niet eens de moed
  kan opbrengen om zich bij de rechter te verantwoorden voor zijn daden. Kan mij niet van gedachten doen veranderen.
  Terugkomend op het onderwerp, de bewuste brief.
  Getuigd niet van doortastendheid van de zijde van mijnheer Klinkers. Welke zichzelf respecterend Nederlandse parlementariër zal het opnemen voor een in Nederland veroordeelde.
  En! Wat een inschattingsfout van mijnheer Klinkers ten aanzien van de samenwerking tussen de hoofdverdachte van meervoudige moord en schending van mensenrechten, met de voormalige minister van Justitie.


  Maak melding

 92. Woensdag 11 januari 2012 om 12:18 uur, door W. Whome (zwarte piet)

  1.Sticks and stones wil hurt my bones,
  2.but WORDS wil hurt me none !

  Ik begrijp exact wat de betekenis is van jouw tekst hier boven en weet dat het een uitdrukking is:
  1. Maar jij en soorten spreken hier vaak over verbaal geweld, vandaar dat ik het temperen.
  Je lijkt Wilders wel die zogenaamd vrij is gesproken van geen “Haat Zaaien”.
  2. But WORDS wil hurt me none ! Je zwaar emotionele reacties (gemotiveerd door jaloezie) over de president zijn functioneren zegt genoeg.

  Hap doet de Afrikaanse Leeuw,
  Aauuw zegt W. Whome ( en soorten)
  Mmmmm lekker zegt de Afrikaanse Leeuw.


  Maak melding

 93. Woensdag 11 januari 2012 om 20:39 uur, door W. Whome (zwarte piet)

  Nog een keer:
  Hap doet de Afrikaanse Leeuw,
  Aauuw zegt W. Whome ( en soorten). Nou hoor, dat vindt ik niet leuk Afrikaanse Leeuw.
  Mmmmm lekker zegt de Afrikaanse Leeuw. Is niet erg je kon toch al niet lopen.


  Maak melding

 94. Tandeloze! Gaarne reactie over onderstaand.

  Terugkomend op het onderwerp, de bewuste brief.
  Getuigd niet van doortastendheid van de zijde van mijnheer Klinkers. Welke zichzelf respecterend Nederlandse parlementariër zal het opnemen voor een in Nederland veroordeelde.
  En! Wat een inschattingsfout van mijnheer Klinkers ten aanzien van de samenwerking tussen de hoofdverdachte van meervoudige moord en schending van mensenrechten, met de voormalige minister van Justitie.


  Maak melding

 95. W.whome (zwarte piet)

  Omdat je geestelijk te zwak bent en geen durfvermogen hebt om jezelf te genezen door in te zien dat ik je help wakker te worden.

  Afrikaanse Leeuw zegt: Hap hap lekkere benen
  W.whome (zwarte piet) zegt: Auw woi woi Afrikaanse Leeuw; je hebt gelijk het wordt mij te veel. Ik moet hulp zoeken.
  Ik ga al.


  Maak melding

 96. Onderwerp:

  “Klinkers wil niet reageren op gelekte briefwisseling.”

  Ik stel vast dat het niet alleen Klinkers is.

  Onzin! Gaarne een reactie op onderstaand en geen infantiel Berm gedrag a.u.b.

  “Terugkomend op het onderwerp, de bewuste brief.
  Getuigd niet van doortastendheid van de zijde van mijnheer Klinkers. Welke zichzelf respecterend Nederlandse parlementariër zal het opnemen voor een in Nederland veroordeelde.
  En! Wat een inschattingsfout van mijnheer Klinkers ten aanzien van de samenwerking tussen de hoofdverdachte van meervoudige moord en schending van mensenrechten, met de voormalige minister van Justitie.”

  Het geen ik hier aanhaal stond als argument in de bewuste brief.

  Uw reactie graag.
  Nogmaals, ik ga niet in op frustraties.


  Maak melding

 97. W. Whome (zwarte piet)
  Het is een zeer goede zet van Klinkers om deze brief te zenden naar of aan Pechtold. Of Pechtold hierop positief reageert binnen de regeerperiode van de surinaamse regering is een keus dat hij alleen zelf kan maken.

  Sinds Nederland duidelijk heeft gemaakt niet te willen werken met President Bouterse, zit ten wij niet op hun te wachten.

  Net wat mijn negatief beeld is over de voormalige regeringen, wordt in deze bewuste brief omschreven.

  Het is een “Weri Bruku, Puru Bruku” in Suriname. En ik hoop (want dat doe ik zeker) dat er meer Surinamers terug gaan om daar te starten om veel te kunnen exporteren. Ongeacht welke regering.

  Sta op en ga wat doen.

  Het is niet “Wat kan het land voor jou doen, maar wat kun jij doen voor jouw land”.


  Maak melding

 98. W. Whome (zwarte piet)
  Geloof mij als ik jou persoonlijk vertel dat een bepaalt land echt dikke stront aan de knicker heeft dat als ik jou zelfs het persoonlijk zou vertellen ook jij dan gematigd zou zijn over President Bouterse.

  Wellis waar zal ik het nooit aan een simpele ziel vertellen. Het is God (die wel degelijk bestaat dus luister niet naar die graat magere Ayaan (slimme dame trouwens)) die over ons zal oordelen en geen personen, computers of regeringen.


  Maak melding

 99. Wiens brood met eet…Dhr. Klinker,als grote bestuurskundige moet toch bekend zijn met de Gouden Regel van bestuurrecht “verbod op VOORINGENOMENHEID” ofwel als is er schijn van belangenverstrengeling. Wiens brood men eet, wiens taal men spreekt


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.