Definitieve vergunning voor ‘Kwakoe Festival’ dit jaar

9

De stichting Kofoe heeft gisteren een vergunning gekregen om dit jaar een festival te organiseren in Amsterdam Zuidoost. Hierdoor gaat het zogenoemde ‘Kwakoe Festival’ dit jaar door maar dan onder de naam ‘Zomerfestival 2012’.

Het festival ging vorig jaar voor het eerst sinds 1975 niet door. Dit had te maken met onder andere financiële perikelen. De verschillende organisatoren kregen de begroting maar niet dekkend. Daardoor werden leveranciers niet betaald en kregen vrijwilligers niet de beloofde vergoeding meldt AT5.

Het Zomerfestival 2012 vindt plaats in het Bijlmerpark op vijf achtereenvolgende weekenden. Het eerste weekend is dat van zaterdag 21 en zondag 22 juli 2012.

9 REACTIES

 1. Bullshit,
  Kwakoe festival kan geen zomer festival worden.
  Niemand zit meer hierop te wachten. Anders moet de president van Suriname op dit festival kunnen komen en een onderscheiding kunnen krijgen.


  Maak melding

 2. Zeer toepasselijke naam heeft deze stichting.
  Wat zijn ze van plan ?
  Komt er ook een discussie tent voor de pro’s versus anti’s?

  van haren,
  de pres is welkom, rode loper mie boi.
  Dat wordt De bezienswaardigheid van het festival, de pres in een kooi….oeps.
  Mag je gratuz tomaten gooien….
  whahahaha

  of was dit een uitlokking?
  Nou ik trap hier graag in hoor, van haren.


  Maak melding

 3. Wat mij opvalt is dat er vorig jaar zoveel ophef werd gemaakt dat hindoestanen het festival niet mochten organiseren maar nu mag wel een witte vrouw het festival organiseren. Dus hindoestanen niet maar witten wel.
  Meneer Esajas wordt naar voren geschoven terwijl de touwtjes in handen zijn van Evelien Arler

  maakt mij niets uit maar ik vind het wel opmerkeljk


  Maak melding

 4. Donderdag 19 april 2012 om 07:57 uur, door Van Haren
  Bullshit,

  Inderddad Bulshit!
  Weg met Kwakoe Festival ! Mijn belasting geld mag absoluut niet naar zo één festival te gaan,waar mensen (groot deel er van) komen die haast niets bijdragen aan de maatschappij.Waar alleen maar normloos gedrag wordt tentoon gespeid.

  Waarom geen zelfstandige vereniging opgericht die zichzelf financieel kan bedruipen? Bij mij weten bestaat Kwakoe Festival méér als 30 jaar.En nog steeds financieel afhankelijk van ons ???? Schande !!!

  Groet,Ram Ram,Geoda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 5. Meneer Lalbhadoer,

  Ik ken geen festival in NL dat niet van de subsidie aan elkaar hangt, direct of indirect. 1 van de uitwassen van de verzorgingsstaat.

  Verder moet u ophouden Kwakoe en haar bezoekers te beledigen, al die honderden ondernemers die daar 6 weekenden staan, kan je toch geen nietsnutten noemen. En aan het wagenpark te zien dat geparkeerd staat weten verschillende inkomensklassen de weg naar het festival te vinden.

  Ik ken die kofoe niet, maar een snelle google leert dat er oud-organisators inzitten, dus ik weet niet waar die witte mevrouw vandaan komt.
  Verder vind ik de naam lichtelijk agressief, maar dat moet met een amnestie wel te regelen zijn.
  Een hologram van DDB zou het festival meteen naar de hoofditems van CNN dirigeren, dus ik zou zeggen…doen.

  Ik ben welgeteld 1 keer per jaar voor 25 minuten op Kwakoe om een bakje bloedworst te halen. Verder heb ik er niet zoveel mee, maar het mag wel blijven. Maar mijn nichtje viert er elk jaar haar verjaardag met een familie picnic…lekker goedkoop.


  Maak melding

 6. Dit bewijst eens te meer dat Kwakoe dus toch wel door kan gaan zonder die 300000 euro subsidie, dat ze derhalve nooit feitelijk die subsidie nodig hebben gehad en dat ze die subsidie in de toekomst dus ook niet meer nodig hebben, en dat er dus slechts enkele zakken gevuld werden met duur Nederlands belastinggeld.

  Het verschil tussen een Nederlander en een Surinamer is dat de Nederlander tot vandaag nog steeds rente betaalt over de 3,5 miljard gulden steun bij de onafhankelijkheid van Suriname en de Surinamer niet. Van die 3,5 miljard gulden is nog steeds geen stuiver afgelost want de staatsschuld van Nederland is sindsdien alleen maar toegenomen. En van een Surinamer kan je bij voorbaat niet verwachten dat hij of zij deze lasten op enige manier voor de Nederlander zal verlichten! De hardwerkende Nederlander moet immers kaalgeplukt worden.


  Maak melding

 7. lekkere onzin allemaal!
  Het kwakoe festival is nooit gesubsidieerd met overheidsgelg/gemeentegeld Mensen ken alsjeblieft de feiten, voordat je ONGEINFORMEERDE onzin opschrijft!!!!


  Maak melding

 8. @ perry020
  Het is juist jij die hier pertinente onzin zit te verkondigen door te stellen dat Kwakoe festival nooit subsidiegeld heeft gekregen.
  Vorig jaar nog was de gemeente Amsterdam bereid om het Kwakoe festival te helpen met een subsidie van 100.000 euro toen Kwakoe een tekort van 200.000 euro had. Omdat ze de resterende 100.000 euro niet bij elkaar konden krijgen werd het toen afgelast maar ’t Kwakoe festival heeft ieder jaar dat het georganiseerd werd subsidiegeld gekregen.
  http://www.rnw.nl/suriname/article/kwakoe-festival-definitief-van-de-baan


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.