Vicepresident Suriname: niets illegaals aan amnestiewet

27

PARAMARIBO, 12 apr – Met de amnestiewet is er niets illegaals aan de hand. Dit zegt vicepresident Robert Ameerali. De afkondiging na goedkeuring door het parlement geschiedde volgens de regels. Dat hij onterecht tekende als waarnemend president klopt niet, volgens Ameerali. President Desiré Bouterse was niet in Suriname toen het gebeurde.

Dus mocht de waarnemend president tekenen. De oppositie vindt dat Bouterse al terug was van zijn trip naar Guyana. Dus is de wet niet rechtsgeldig. “Dat is niet zo. De president was nog niet in het land. Ik weet wanneer ik het protocol van overdracht (van het presidentschap, red.) heb getekend en wanneer ik de amnestiewet heb getekend”, zegt Ameerali tegenover de Ware Tijd. De wet is dus door de (waarnemend) president getekend en daarmee moet de kous af zijn.

Hoewel, met de amnestiewet begint het werk echt pas goed. “We zullen moeten komen tot nationale verzoening. Ik denk dat door niet te praten over dingen die ons bezighouden, we de zaak verdoezelen. Misschien is het goed dat iedereen de discussie oppakt. Ik denk dat we hierover moeten praten. Posities veranderen naarmate de tijd voortschrijdt”, aldus Ameerali. Volgens de bedenkers van de amnestiewet is nationale verzoening doel. Te oordelen naar de reacties lijkt het verder af.


27 REACTIES

 1. Schoot hondje Ameralia kijk jezelf naar de spiegel denk je dat we leven nog in de ijstijd met het smoesje waarom pré-sident niet aanwezig kon zijn.treed vandaag of morgen af, want we hebben allemaal medelijden met je.Wat zal je tegen je kinderen en kleinkinderen verklaren met de vraag, waarom u de wet heeft ondertekend.


  Maak melding

 2. Ameerali je bent medeplichtig aan het verkwanselen van de rechtstaat en democratische beginselen. Je weet, net als iedereen het kan/ zou kunnen weten dat dit alles in elkaar is gezet om Bouta en andere moordenaars straffeloos te maken. Het is gewoon een gemeen plannetje aangestuurd door El Presidente zelf. Alles en iedereen omgekocht. Dat is de methode Bouterse. Ben je het niet met hem eens krijg je de kogel en ben je het wel met hem eens krijg je coke-geld of een leuke positie ergens waar je jezelf ook kunt verrijken. Het plan Bouta(moordenaar en veroordeelde drugscrimineel) is reeds jaren geleden begonnen via de NDP. De paarse bende die nu ook intimideert en angst probeert te zaaien. Feitelijk weer dreigt met de kogel voor tegenstanders. Ameerali je hebt Suriname geen dienst bewezen, slechts moordenaars en andere criminelen vrij spel gegeven met terugwerkende kracht en helaas ook voor de toekomst. Je zult, wanneer je sterft voor de schepper staan als medeplichtige aan ernstige schendingen van rechten van mensen, schending van democratische principes en verkwanselen van de rechtstaat Suriname….wat het even leek te zijn.


  Maak melding

 3. Wat een leugenaar deze Robert Ameerali. Dit is natuurlijk heel eenvoudig te controleren. Natuurlijk was het een vooropgezet plan dat Bouterse niet zijn eigen amnestiewet durfde te te tekenen. Stelletje leugenachtige huichelaars zowel de president als vice-president.

  Ik durf te wedden dat ze naast elkaar zaten toen Ameerali te wet ondertekende en wat zal Bouterse gelachen hebben


  Maak melding

 4. Ameerali heeft die paarse leugens en retoriek wel heel snel onder de duim, of wordt hij onder de duim gehouden door die criminele massamoordenaar DDB en zijn bende.


  Maak melding

 5. praten over wat,,

  verzoening over wat..

  de hoofd verdachte loopt vrij en blij rond

  de rest van de zestien coup-plegers lopen te fluiten in parbo vrijheid blijheid

  nergens is er een be-oordeling ver-oordeling van wie, wat, waar,amnestie voor wie..

  is er een persoon beschuldigt en waarvan dus vraag ik mij af wie moet je amnestie geven,is er ergens een rechterlijke uitspraak


  Maak melding

 6. Wanneer je niet geschoold bent vind je alles wat illegaal is legaal, je had ook met die NDP spreuk kunnen komen van neks no fout dat had beter gepast bij het ondertekenen van die amnestiewet.


  Maak melding

 7. Jong politiek talent Bouva was niet onder de indruk van de stille tocht. Volgens hem liepen ‘er meer blanken en allochtonen mee in de tocht”

  Echte Surinamers zijn volgens Bouva net zo zwart als hij. Wat een malloot!!!

  Mr Zuidoost en Anna_Zeepbel – beiden zwart dus ‘echte’ Surinamers zijn het vast met Bouva eens.


  Maak melding

 8. Nu begrijp ik ook waarom de voorzitter KKF is verkozen tot VP. Blijkt dat hij ook instaat is NORMEN en WAARDEN naast zich neer te leggen.
  Als de President even voor enkele uurtjes het land uit is,is er geen sprake van waarneming.
  Maar ja eerder nam hij ook waar terwijl de Pres thuis zat en enkele uurtjes daarna weer beschikbaar was.
  Deze aanpak, ook al vinden zij het slim gevonden, plaatsen we onder hun daden van categorie “immoreel” handelen.


  Maak melding

 9. Natuurlijk niet. Stel je voor, maar toch voor de zekerheid met onherkenbare snelheid erdoor gejaagd. Dat stemt wel tot nadenken, Als…. dan.
  Het wachten is op een rechterlijke uitspraak.
  Dat gerechtigheid moge geschieden. Ik wil geloven in een Suriname waar recht en gerechtigheid nog niet op Marius’ rust liggen. Zou het kunnen????


  Maak melding

 10. Dit hoort bij het scenario,dat Bout zijn handen in onschuld kan wassen met de bedoeling ik heb niets gedaan dat hebben anderen voor me gedaan. Suriname zal altijd een corrupt land blijven


  Maak melding

 11. Dit hoort bij het scenario,dat Bout zijn handen in onschuld kan wassen met de bedoeling ik heb niets gedaan dat hebben anderen voor me gedaan. Suriname zal altijd een corrupt land blijven.


  Maak melding

 12. Was wel in het land.Hij bevond zich op dat moment op Apoera en moest in alle haast ook naar Latour om daar de armen nog een keer te belazeren met prijsverlaging van basisgoederen.

  Danitia


  Maak melding

 13. Amerali,ga in hemels-en godsnaam na wat de nationale en internationale intellekte opinies zijn en niet blijven vastklampen aan jouw onbeschaafde argumenten.
  Ik kan me niet voorstellen dat ezels steeds hun kop blijven stoten.Schaam je jongen.


  Maak melding

 14. Maar natuurlijk is er niets illegaals aan deze amnestiewet.

  Als er een amnestiewet illegaal was, was het degene die front in 1992 had aangenomen.

  Nu wordt alles rechtgetrokken en het discriminerende factor in de wet van 1992 wordt rechtgetrokken, recht voor een, recht voor allen.

  Nu wordt er duidelijk gesproken over waarheidsbevinding en verzoening, terwijl in de wet van 1992 deze woorden niet voorkwamen.

  Internationaal is het alleen Nederland die de nieuwe wet heeft bekritiseert, alle andere landen hebben dat niet gedaan.

  Het waarom van de kritiek van Nederland weten we al te goed en ze hebben inderdaad gereageerd als door een wesp gestoken.

  Ook nu weer gaat hun plannetje die ze hadden bekokstoofd met hun vazallen niet door.

  Emotie en nogmaals emotie heeft de overhand over de Nuchtere Nederlandse politiek als het om Suriname gaat.

  De losers mogen hun tranen nu vegen, it’s over.


  Maak melding

 15. Geweldige Nieuws van Ameerali die schoothondje van Desi.
  Wij die normen en waarden hoog in het vaandel dragen hadden geen andere antwoord van u verwacht Ali, wij weten dat het jullie allemaal is opgedragen om alles zo positief mogelijk te vertellen aan die paarse kakkerlakken,het maakt niet uit of het tegen u principe is, als u die tenminste heeft,het maakt ook niet uit of tegen de grondwet is, Zo laag zijn jullie inmiddels gezakt daar in die bananenrepubliek.


  Maak melding

 16. Deze Ebu Jones is levensgevaarlijk: Let op de omschrijving “echte” Surinamers, e omschrijving die de NDP de afgelopen weken heel vaak gebruiken

  “ong Suriname blijven jullie niet stil staan en stuur een duidelijk signaal naar Nederland. Voor alle Surinamers zowel, jong als oud, nabestaanden of niet, laten wij naar buiten toe als echte Surinamers optreden.

  En deze zelfbenoemde NDP rechtsgeleerde gaat stapje verder:

  De samenleving wenst duidelijkheid te hebben waarom er gekozen is voor die 15 Surinamers.

  Er zijn verschillende verhalen hierover in de wandelgangen. Een is dat deze 15 Surinaamse zonen een doorn in het oog waren voor het militaire gezag en daarom moesten worden geëlimineerd. Een ander verhaal is dat de 15 mannen landverraders waren die door middel van een bloedig scenario een greep wilden doen naar de macht.

  DE rechtbank is de aangewezen instantie in Surimame waar de juiste toedracht naar voren komt. Alle verdachten hebben echter plotseling Alzheimer of komen in opdagen. En week voor uitspraak geven de moordenaars zichzelf amnestie.

  En het zijn volgens NDP groupies als Ebu Jones en Bouva: “vooral blanken, ( lichtkleurigen) en allochtonen ( SuriNeds) die tegen deze amnestie zijn. Geen echte ( zwarte) Surinamers.

  het is de NDP die de raciale troefkaart uitspeelt!!!

  Te walgelijk voor woorden.


  Maak melding

 17. Velen van ons maken ons druk om de zogenoemde amnestiewet. De grootste klagers zijn de bedenkers hiervan. In Zuid-Afrika was het Nederland die zijn naasten amnestie verleende voor de zogenaamde rust.
  Mogen wij in suriname ook een keer rust.

  Men heeft Nederland nooit gestraft voor de moorden tijdens de slaventijd en de appartheid.Het staat zelfs niet in de nederlandse geschiedenisboeken. Suriname neem nooit meer geld van Nederland aan wij zullen sterker worden.


  Maak melding

 18. Arrogante Paultje boert goed, vele oliedomme moordenaar aanhangers het tegendeel, vele gaan het pad der misdaad op, elke dag loeren ze op andermans goed.


  Maak melding

 19. @Vrijdag 13 april 2012 om 11:33 uur, door wikkileaks

  THNX. Zoals een van de deelnemers aangaf: “Met de amnestiewet wordt de democratie verder omzeep geholpen” (Vrij geciteerd).

  De vraag is dan ook wat er allemaal nog te gebeuren staat. DDB weet heel goed dat amnestie slechts een blijvende zaak is als hij tot zijn dood aan de macht kan blijven. SME is defacto weer een dictatuur. 🙁


  Maak melding

 20. De amnestie wet is rechtsgeldig en was in het belang van Suriname!

  Het vezoenings belang en eenheidsgevoel moet het grondwerk zijn voor Welvaart!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.