Koeriers verpesten andere vliegroutes Surinamers

30

PARAMARIBO, 12 apr – Drugskoeriers uit eigen land verpesten het voor andere Surinamers op Franse vliegroutes. Volgens de Surinaamse ambassadeur in Parijs, Harvey Naarendorp, zijn de routes juist een goed alternatief met het oog op de honderdprocentcontrole op de Nederlandse luchthaven Schiphol. Maar daar lijken gelukzoekers ook juist een uitnodiging in te zien. Franse gevangenissen kunnen er van getuigen.

Daar zitten nu ruim honderd Surinamers vast. “Alleen al in Frankrijk gaat het om vierendertig Surinaamse gevangenen”, zegt Naarendorp tegenover de Ware Tijd. Ruim tachtig procent is aangehouden voor drugssmokkel. Veel Surinamers kiezen de route via buurland Frans Guyana naar Parijs. De vernederingen op Schiphol kunnen zo vermeden worden. Maar de sfeer lijkt ook aan Franse zijde langzaamaan om te slaan.

Surinaamse reizigers klagen steeds vaker over strenge controles. Het begint al op de luchthaven Rochambeau in Frans Guyana, waar de douane soms lastige vragen wil stellen. Paramaribo wil het niet blauwblauw laten. “We hebben dit gesignaleerd en instructies gegeven aan onze post in Cayenne (hoofdstad van Frans Guyana, red.). Als zulke gevallen zich voordoen, moeten ze ons een concreet rapport sturen. Ik kan alleen een case opbouwen als ik de feiten heb”, aldus Naarendorp.

Bekijk ook:


30 REACTIES

 1. Nou heb gehoord dat het geen pretje is in de gevangenis in Frans Guyana.
  Weet niet of de Franse gevangenis luxer is.
  En het zijn niet alleen Surinamers die gepakt worden via die route ook een hoop Nederlanders.
  En voor wat doen ze het een magere 1000 of 1500 euro.
  Nou ze moeten het zelf weten. Denk niet dat het een pretje is.
  Voor Europeanen is het heel makkelijk je heb geen visum of paspoort nodig om naar daar te gaan.
  Maar er wordt strenger gecontroleerd op de route dat klopt en terecht.


  Maak melding

 2. Dit is nou wat ik altijd bedoeld. Sommige wijze steeds een vinger naar Nederland en geven het land ook de schuld van alles en nog wat.
  =Zie maar hoe mijn eigen landgenoten het prachtig land vernietigen.

  =100 Surinamers in de gevangenis in Frankrijk. kan bijna raden om welke soort mensen het gaat.


  Maak melding

 3. Naarendorp begrijpt niet waar het over gaat, al jaar en dag worden er verdovende middelen gesmokkeld vanuit Suriname. Hierdoor zijn passagiers de dupe, al jaren ‘poogt’ men dit te stoppen. Het kan niet waar zijn dat Naarendorp denkt dan een alternatieve smokkelroute ergens anders voor gebruikt gaat worden. Domheid ten top!
  Gelukkig diet men in Nederland wel zijn werk en beschermd u en uw kinderen van dit verderfelijk goed!


  Maak melding

 4. Graag commentaar van Mr Zuidoost en Anna_Zeepbel over dit bericht.

  Ik ben vooral benieuwd naar de reactie van Mr Zuidoost die het altijd er over heeft dat Surinamers worden ‘verkracht’op Schiphol door de slavendrijvers vanwege de 100 procent controle.


  Maak melding

 5. Klets verhaal. Frankrijk controleert precies zo als Nederland. het is n.m.l. een EU-land.
  ===
  Herinnerend aan de besprekingen over de bestrijding van fraude in het algemeen en in het bijzonder de oriëntaties op het gebied van de strijd tegen het illegaal verkeer van drugs bepaald tijdens de ontmoeting van de Minister-President van het Koninkrijk der Nederlanden en de President van de Franse Republiek die op 26 oktober 1995 zijn gehouden;

  Herinnerend aan de reeds bestaande intensieve samenwerking tussen de Nederlandse en Franse douane-administraties, hierna genoemd de partijen, op het gebied van de bestrijding van fraude;

  Zich bewust van het juridisch kader waarbinnen deze samenwerking plaatsvindt, met name Verordening (EEG) nr. 1468/81, de Overeenkomst van Napels (gesloten te Rome op 7 september 1967), de Overeenkomst van Wenen uit 1983 betreffende de strijd tegen het illegaal verkeer van drugs en psychotrope stoffen en de Uitvoeringsovereenkomst van het akkoord van Schengen, getekend op 19 juni 1990;

  etc etc.

  http://www.douane.nl/bibliotheek/handboeken/handboek_douane/hd_100-00-04.html


  Maak melding

 6. Ik ben benieuwd of die Fransen ook beschuldig zullen worden voor verkrachting en intimidatie zoals Zuidoost,anna_Zot en de rest van die dogmatische kudde doen.Na wan syen.


  Maak melding

 7. Immers Cayenne is de hoofd-poort tot Europa,wat wil je nog meer..

  laat onze broeders en zusters lekker in de gevangenis van Cayenne vertoeven,daar kunnen ze gratis eten drinken slapen niet hoeven te werken prachtig toch, en dan maar schelden op de kolonisten..

  goede vakantie toegewenst..


  Maak melding

 8. H.Naarendorp, jouw baas is zelf een drugscrimineel wat denk je dat zijn stomme aanhangers zullen doen.Topcrimineel dugsdealer Bouterse is een perfect model voor deze arme domme koeriers.

  Leuke reclame voor ons land.


  Maak melding

 9. Suriname moet er voor zorgen dat er geen gram drugs de lucht-haven verlaat .Dit is alvast de eerste stap dat men moet nemen . Tegenwoordig zijn er genoeg apparatuur voorhanden om de controle feiloos te kunnen uitvoeren .


  Maak melding

 10. Een surinamer blijft een surinamer een en al schande.
  Die lackin zeg het al wij hebben 4% groei wij doen het economisch zo goed wij hebben die 20 miljoen niet nodig.
  Het volk moet aan de coca om nog rond te kunnen komen
  Zijn de mensen dan zo arm dat ze drugs koerier moeten worden inplaast van gewoon te werken.


  Maak melding

 11. Ik heb de pest aan die 100% controle, maar zolang mijn eigen kondremangs doorgaan met hun bolletjes-activiteiten, net zolang zullen we op meerdere luchthavens die vernederingen moeten ondergaan.

  En Harvey Naarendorp wil een case bouwen… Hij is op zichzelf al onderdeel van een case. Die case welke op Boxel behandeld word. “ iets met op de vlucht dood geschoten en zo”


  Maak melding

 12. Niet alleen drugskoeriers verpesten het op Franse vliegroutes, maar ook jouw aanwezigheid als ambassadeur in Parijs is een grote blamage voor het Surinaamse volk, terwijl je verdachte bent van de 8december moorden, maar dit was alleen maar mogelijk door de hoofdverdachte zelf, die jou daar geposteerd heeft.


  Maak melding

 13. Ik heb nog nooit meegemaakt dat de controles op Schiphol venederend waren, integendeel die 100% controles worden altijd professioneel verricht door goed getrainde douaniers en ze worden gehouden omdat veel Surinamers drugs willen binnensmokkelen. Zonder al die Surinaamse drugskoeriers zouden er geen 100% controles zijn in NL en nu ook Frankrijk, Surinamers zijn dus zelf de hoofdschuldigen t.a.v. het bestaan van die controles.
  Die Surinamers die altijd lopen te klagen over de 100% controles zijn van die snel gekwetste lange tenen types die in het minste geringste iets racistsich of discriminerend zien, hun gezeik neem ik dus altijd met een flinke korrel zout.


  Maak melding

 14. Foto’s, namen en toenamen van deze verziekers plaatsen via de media dan houdt het vanzelf wel een keer op.

  Let we know who’s who. Geen gedoe van privacy van verdachten. Intussen gaan mensen naar de kloten!


  Maak melding

 15. Onder het bewind van Bouterse is Suriname regelrecht een narco staat geworden. Een volk kiest haar eigen leiders. In dit geval een moordenaar en een drugsbaron.
  Ook Escobar was populair in Colombia. In die zin kun je wel een parallel trekken met Bouterse. Het volk is gek gemaakt met mooie beloftes. Allemaal die el presidente niet kan waarmaken. Waar zijn die huizen die gebouwd zouden worden ? Met de amnestieregeling en nu weer met drugrunners slaat Suriname een flater in de rest van de wereld. Casino’s en wisselkantoren schieten als padestoelen uit de grond in Suriname. Allemaal dekmantels om de drugs wit te wassen. Ik kijk er niet van op als de roeibootjes richting Europa of de Ned. Antillen aan komen varen. Allemaal met een geheven hand voor een boterham. Triest maar waar. Ik hoop dat de krijgsraad haar rug recht houdt. Wat mij betreft verdiend el presidente een enkeltje de bak! Somo, Ronnie en Bouta zijn van de oude garde. Wat vers bloed in de politiek kan geen kwaad. Politicus zijn moet geen lifestyle worden.


  Maak melding

 16. Hhahahhahaa ik moet echt lachen om de reactie van TTheo.
  vanaf die criminele bende van Bouterse aan de macht is zijn er honderden kilo’s hard drugs Cocaine onderschept uit Suriname rara hoe kan dat.Die crimineel die zich president mag noemen is in het buitenland veroordeeld voor drugshandel, zijn zoon is ook zo een soort drugs crimineel,E Boerenvee.R.brunswijk.Paramanpinto zie jij zelf niet hoe HYPOCRIET je ben? Jij wil dat deze criminele wel met naam en toenaam en op de foto bekend worden gemaakt, maar die crimineel die nu president van jou bananenrepubliek is en zijn zoon Dino Bouterse wordt beloond voor hun criminele misdaden.Wie is nou die viezerik?? wie is nou inconsequent?? paramanpinto jij laat duidelijk zien wat voor soort onbetrouwbare viervoeters aanhangers zijn van die paarse Drugs partij.


  Maak melding

 17. Het is toch bijzonder deze redenatie van de heer Naarendorp. Ook zelfs nu criminele Surinamers in Frankrijk achter slot en grendel verdwijnen, heeft Nederland het gedaan. Met het aantreden van President Bouterse zijn alle kaarten op de Fransen gezet, maar die zijn zo mogelijk nog strikter en kolonialer dan de Bakra’s. Alle contacten met Europa zouden voortaan via Parijs lopen, maar blijken nu vooral via Franse gevangenissen te gaan. Ook voor Frankrijk wordt Suriname een echt hoofdpijndossier.


  Maak melding

 18. CITAAT: “Paramaribo wil het niet blauwblauw laten. “We hebben dit gesignaleerd en instructies gegeven aan onze post in Cayenne (hoofdstad van Frans Guyana, red.). Als zulke gevallen zich voordoen, moeten ze ons een concreet rapport sturen. Ik kan alleen een case opbouwen als ik de feiten heb”, aldus Naarendorp. ”

  En wat wil Naar-en-dorp daar dan mee doen. Ook in FR gaan klagen over 100% controle??

  Wanneer worden de grote criminelen in SME nu eindelijk eens aangepakt??


  Maak melding

 19. De ambassadeur klaagt over de koeriers die met hun handelingen de net in stelling gebrachte “nieuwe poort van SME naar Europa verpesten.Hiermede erkent hij dat zijn baas Droga Desi de kontrole over zijn descipelen is kwijt geraakt.Ook deze koeriers wilden hoger op de maatschappelijke ladder n.l.eens het ambt van President van SME bekleden.Het is duidelijk dat de ambassadeur en Desi niet van concurrentie houden.
  Als deze koeriers spoorloos verdwenen zijn dan zal de tweede amnestie-wet in stelling worden gebracht.
  Ik hoop dat tegen die tijd Pan-Ka en consorten niet in ongenade zijn gevallen.

  Jagte-Raho.


  Maak melding

 20. Beste TTheo: de foto van de grootste cokedealer van Suriname is overal te vinden: met een ambtketting om zijn nek……………


  Maak melding

 21. Goedzo TTheo,
  120% controle op Zanderij. En als ze de namen van de Cokebazen niet willen noemen, dan 20 jaar cel. Noemen ze de namen wel; dan 5 jaar opsluiting.


  Maak melding

 22. ik hoop dat er snel ook een 100 % controle komt in brits-guyana,zodat het net straker wordt voor al die novinas..,,vergeet Brazilië niet voor die 100 % controol..


  Maak melding

 23. Vrijdag 13 april 2012 om 11:12 uur, door Winston Hermelijn
  Zo is het. En de gendarmerie is een stuk geweldadiger. Veel plezier in de gevangenissen in Frankrijk. Daar staan Surinamers onderaan de ladder. De Algerijen en Marokkanen maken het je wel duidelijk.


  Maak melding

 24. Mooi mang. Wat ik wilde zeggen is al gezegd.Is de waarheid niet hard om aan te horen.Goed zo jongens, we spreken dezelfde taal.Effe nog een vraag:Zijn het blanken die daar in de gevangenis belanden??????Of zijn het zoeloe-achtigen van abra-brokie , flora en latour.

  Danitia


  Maak melding

 25. Maar ik dacht dat er zon fantastische samenwerking zou zijn met de Franse oosterburen.
  Parijs zou ‘De’ gateway worden naar Europa en de wereld.
  De Fransen denken er w.s. anders over, in de wetenschap wie er aan de leiding is in Sur. en de reputatie van de ambassadeur in Parijs.


  Maak melding

 26. Je kan heel de wereld reizen zonder problemen maar als het om suriname gaat is het gevaarlijk omdat de surinamers zelf hiervoor gezorgd hebben.Maar niemand vraagt,vanwaar krijgt Nederland al die drugs die gratis verdeeld worden??????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.