Cursus ‘Decolonizing the mind’ door Sandew Hira

41

Vereniging Ons Suriname en het International Institute for Scientific Research (IISR) organiseren van 6 t/m 27 mei een cursus Decolonizing the mind – een nieuwe manier van kijken naar de multiculturele samenleving.

De multiculturele samenleving in Nederland is hoofdzakelijk bekeken vanuit het oogpunt van migratie en niet vanuit het oogpunt van machtsverhoudingen tussen het Westen en de door haar gekoloniseerde wereld. Het gevolg hiervan is dat veel mensen niet begrijpen hoe een fenomeen als Wilders is ontstaan en hoe het zich in de toekomst kan ontwikkelen.

Een nieuwe kijk op de multiculturele samenleving vanuit de optiek van decolonizing the mind legt bloot hoe de verhouding tussen de etnische groepen in deze samenleving is en hoe deze bepaald wordt vanuit machtsverhoudingen die historische wortels hebben in het kolonialisme. Over deze vraagstukken is uitvoerig nagedacht door wetenschappers en intellectuelen uit de gekoloniseerde samenlevingen en bevrijdingsfilosofen over de hele wereld. Het thema van de cursus is een nieuwe kijk te presenteren vanuit de visie van deze bevrijdingsfilosofen in relatie tot de multiculturele samenleving.

De cursus bestaat uit vier sessies en wordt gegeven door Sandew Hira.

Bekijk ook:

41 REACTIES

 1. met alle respect voor de goede bedoeling van deze cursus. Maar het heeft geen zin omdat het inmiddels een genetisch diepgeworteld eigenschap is ingeslopen in de autochtone bevolking waardoor alles wat uitheems is een beangstigend gevoel naar boven brengt. Het eten vinden ze wel lekker en de vrouwen maar daar is alles meegezegd


  Maak melding

 2. Decolonizing the mind!!!!!! Dit lijkt me een goede cursus voor het overgrootste gedeelte van dit forum. In het bijzonder voor: malle Henk Molenaar, onze dorpsgek Wikileaks, het knulleke Zucht, het verloren hoofd en vele andere zwaar koloniaal geconditioneerden. Het is een trieste constatering dat Surinamers en vooral SuriNeds heel hoog scoren met het grootste aantal psychisch beschadigden die lijden aan het postkoloniaal syndroom. Men mag gerust stellen dat van alle koloniën de kolonisatie in Suriname het beste is gelukt. Dat is ook de reden waarom de voormalige kolonisator nog steeds in staat is de Surinamers tegen elkaar uit te spelen. De verdeel-en-heers tactiek werkt helaas nog steeds. Gelukkig heeft deze tacktiek in Suriname steeds minder impact. Dankzij de progressieve lijn van de huidige regering en de bemoeizuchtige koloniaal-geindoctrineerde politiek van Calimerostan begint menig Surinamer gelukkig in te zien dat dekolonisatie van de psyche een must is. “Decolonizing the mind” is de sleutel tot echte ontwikkeling.


  Maak melding

 3. Beste Anna_Zoeloe: de ‘Surinamer’ op dit forum met de het grootste minderwaardigheidscomlex en maximale psychisch beschadiging ben jij. Geen wonder dat je al jaren met een WAO-uitkering ( overwerkt/geestelijk niet in orde) op de Antillen in je hangmat ligt.


  Maak melding

 4. Vrijdag 13 april 2012 om 13:12 uur, door anna_z

  Heb jij je familie reeds ingeschreven?
  Want als ik jou onzin-theorie lees, dan hebben ze het hard nodig.

  groetjes van
  Bounty Esmerald in een tropische verpakking.


  Maak melding

 5. Vrijdag 13 april 2012 om 13:12 uur, door @anna_z,

  Ze moeten enkelt nog vrijwillig willen kiezen voor complete genezing, maar gezien de denkwijze van deze mensen zal dat niet gebeuren.

  Ik ben blij dat iemand als President Bouterse Zich durft af te zetten tegen de voormalige kolonisator en vele Surinamers in Suriname door de economische boycot zijn gaan inzien dat NL ze in die afgelopen dertig jaar heeft geprobeert klein te houden.

  Wat ze niet hebben zien aankomen is dat de mensen honger kregen en dat er altijd alternatieven zijn die ervoor zorgen dat je op andere manieren ook aan je geld kunt komen.

  We zijn hier op dit forum welliswaar in minderheid, maar gelukkig hebben vele kiezers de juiste gestemd, waardoor het werk van deze regering voort gezet kan worden en dat er een nieuw denken in Suriname is.

  De Surinamers hebben NL nu al door en zij vallen niet meer voor de zogenaamde rechtvaardige handelen van NL die De Surinamer heeft doen kreperen de afgelopen dertig jaar.

  Dan moeten we niet vergeten die personen die hier Antillianen Karoe noemen, negers lui vinden hindustanen beter vinden dan de rest van de Surinaamse bevolking en de Hollander graag als meester / leider in Suriname zien.

  Geloof mij zwarte pietjes en sinterkaasjes wij zullen ervoor strijden dat dit nooit meer zal plaats vinden in Suriname.

  En mocht gestoorde henkie weer gaan denken dat dit met bloed vergieten zal gaan, nee dombo wij maken gebruik van het rechtsysteem waar jullie zo graag mee denken te willen pronken en als het jullie niet bevalt dan is er volgens jullie sprake van corruptie.

  De kiezers van de NDP vind je in de verschillende lagen van het Surinaamse volk en dat maakt ons zo sterk en dat maakt jullie zwarte peitejs dus zo zwak.


  Maak melding

 6. @Esmerald

  Ik hoef me niet in te schrijven. Ik geef zelf cursussen in “Decolonizing the mind”. Je bent van harte welkom Esmerald. Voor jou heb ik een speciale korting. Bij een serie van tien lessen krijg je een gratis les erbij. De bounty’s echter zul je zelf moeten meenemen. 😉

  @Henk Molenaar

  Je verzint elke dag een andere uitkering voor me. Kun je ook uitkeringen voor de ABB verzinnen? Die hebben het harder nodig dan ik. By the way: jij bent ook welkom op de cursus. Vanwege je karige bijstand is de eerste les gratuz. (Met dank aan Esmerald)

  @Afrikaanse Leeuw

  Veel zinnigs komt er niet meer uit onze rubberen Henkie. Je hebt gelijk! Malle Henkie is een echte zwarte Piet. Hij blijft hopen dat het slecht gaat met Suriname. Diep triest!!!!


  Maak melding

 7. Beste Paraman en Anna_Zeepbel:

  Als jullie ook samen bij de hemelpoort aankomen en Petrus neemt jullie levens CV door ben ik bang dat jullie een deurtje verder moeten Maar dat vinden jullie vast niet erg want daar komen jullie je bewonderde leiders tegen zoals Saddam, Hoessein, Ghadaffi, Idi Amin en natuurlijk ook Bouterse.
  Allemaal visionairs en revolutionaire leiders die het beste met hun volk ophadden. Zal daar gezellig worden!!

  Veel plezier alvast!


  Maak melding

 8. Mensen met een gekoloniseerde geest weten niet dat ze dit hebben.
  Dus hoe kunnen zij zich aanmelden voor een cursus ?

  Een klein kinkje in de kabel….. een hele kleine !!

  LOL….


  Maak melding

 9. Grote landen die gekolonialiseerd zijn geweest hebben allang het heft in eigen hand genomen en zijn daardoor vrij van alle complexen waar Anna_Zaniker nog last van heeft.
  Enkele voorbeelden zijn India, Indonesië en Brazilië. Ze hebben allang goede banden met hun oude kolonisator.
  Er is één piep klein landje wat er niks van bakt. Een moordenaar als president kiest en niet tot werken en opbouwen komt. Het landje vervuilt en handelt in drugs, Dat is natuurlijk een land waar negers de dienst uitmaken.
  Wilders krijgt in Nederland een kans door de misdragingen van vooral Antilliaanse creolen.
  Hun onaangepaste luie gedrag gecombineerd met hun aangeboren crimminaliteit zorgen voor steeds meer PVV-aanhang. Sinds dit soort figuren samen met hun Noord-Afrikaanse vrindjes uit de bergen van Marokko de straten in de grote steden onveilig maken hebben Wilders en zijn aanhang veel stemmen. Zelfs stemmen van veel goedwillende Surinamers.
  Ze zijn dan ok blij dat Wilders de Antillen op markplaats wil zetten of aan Chavez wil geven.
  Als Nederland er maar vanaf is. Dat idee levert de PVV heel wat stemmen op.
  Ook onder allochtonen.


  Maak melding

 10. Beste Afrikaanse Kakkerlak: “k ben blij dat iemand als President Bouterse Zich durft af te zetten tegen de voormalige kolonisator”

  Dat is precies jou probleem. Elke president die zich durft af te zetten tegen Nederland heeft jou slaafse steun. Ook al moet die president daar honderen Surinamers voor over de kling jagen


  Maak melding

 11. @Henk Molenaar

  Ik geloof niet in de hemel want ik ben totaal niet gelovig. Maar mocht er wel een hemel bestaan dan ga ik liever toch naar de hel. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat ik voor eeuwig tussen een stelletje hypocrieten zou moeten doorbrengen.


  Maak melding

 12. Zielige anna,

  Al waren alle lessen gratis, dan nog….

  Persoonlijk vindt ik het eerlijk gezegd, heerlijk toeven in de “armen” van de Kolonisator.
  Niets, helemaal geen klachten…
  phoe phoe ik krijg nog warm als ik denk aan de overweldigende warmte, grenzeloze liefde en devotie van de Kolonisator!

  Zaliggggggggggg……

  Toedels,


  Maak melding

 13. Anna_Zoeloe: “Ik geloof niet in de hemel want ik ben totaal niet gelovig. Maar mocht er wel een hemel bestaan dan ga ik liever toch naar de hel”

  Case closed.


  Maak melding

 14. @Tedje

  Ik heb je al aangeboden op marktplaats. En hoezo is India vrij van alle koloniale complexen? De markt voor middelen om de huid te bleken is het grootst in India. Misschien kun je uitleggen hoe dat komt. Verder merk ik dat je nogal masochistisch bent met je: heil Wilders. Het kan natuurlijk ook zijn dat je geen Surinamer bent. Hoewel, in den Haag bevindt zich de grootste allochtone aanhang. De meeste hebben Aziatische roots en zijn in Suriname geboren.


  Maak melding

 15. @Henk Molenaar

  Je noemt anderen kakkerlak? Is dat jou nivo? Je hebt er dus geen bezwaar tegen een gestoorde witte kakkerlak genoemd te worden? Bij deze! Gelijke monniken gelijke kappen.


  Maak melding

 16. Henk Molenaar,

  Wat is het probleem met Zoeloe’s. Je lijkt een beetje af te glijden naar het niveau van Anna Z.

  Afgezien van de Amerikanen zijn de Zoeloe’s het enige volk dat het Britse Rijk een nederlaag hebben toegebracht toen het op zijn piek was.


  Maak melding

 17. Vrijdag 13 april 2012 om 13:12 uur, door anna_z!

  Kijk naar DWDD hoe Silvana Simons zich de mond laat snoeren, een typische allochtone houding tegen over de witte man. Als je goed kijkt heeft zij het bewust door, alleen legd zij zich erbij neer, omdat ze nog communicatief arm is.

  Verder kan gestoorde witte kakkerlak henkie beter verhuizen naar India waar hij een sekte en winkeltje met als assortiment “witte kakkerlakkencream speciaal voor Lagi Koelies” (gelijk zijn slogan) te verkopen.

  Dinsdag 17 april 2012 om 20:45 uur, door Parbo,

  Je moet je niet zo druk maken om die geexporteerde gestoorde kakkerlak henkie? Hij is ontsnapt uit een speciaal centrum in NL toen ze Baygon aan het sprayen waren en speelt die witte kakkerlak nu tarzannetje in de kippenhok van die familie van hem in Suriname.

  Je vindt al die kakkerlakken die hier op deze site discriminerende opmerkingen over Blaka Mangs maken vaak terug in hun speciale centrum “Cock Ring” Warmoestraat 96 Amsterdam of ergens in Den Haag.

  Ik vindt het werkelijk zielig voor India een mooi volk met een rijke geschiedenis dat duizende jaren terug gaat in de tijd en zich nu verlagen door blank wordt creammetjes smeert om op de blanke man te gaan lijken. Mijn oproep aan deze “Lagi Koelies” (je hebt Hindustanen en Lagi Koelies, dus niet de dragers (ook wel Koelies genoemd) van india bedoeld) wees trots om wat je bent en probeer niet te lijken op iets dat je niet bent.


  Maak melding

 18. Dinsdag 17 april 2012 om 20:45 uur, door Parbo,

  Het is trouwens geen zoeloe, maar Zulu. Die britten hebben een film gemaakt Zulu dat de moeite waard is om te zien.

  Me Tak Unu Gran Tangi.


  Maak melding

 19. Beste Henk,

  Dat kan ik begrijpen, het beste is om Anna gewoon helemaal te boycotten. Ze trekt bij elk onderwerp de aandacht helemaal naar zich toe.
  ————————————————————
  De eerste natuurwet is ZELFBEHOUD.
  Je aanvaller zal nooit beginnen met een frontale fysieke aanval.
  Hij zal proberen om verwarring te zaaien door op je emotie in te spelen.
  Hierin geslaagd is de kans op succes significant vergroot en kan de definitieve aanval worden ingezet.
  —————————————————————–

  Dit spel wordt door de huidige machthebbers in Suriname
  zeer succesvol toegepast. Als gevolg van de emotionele reactie op de Amnestiewet heeft niemand door dat de machthebbers allang hun volgende zet aan het uitvoeren zijn.

  Emotie vertroebelt de geest en verzwakt je tegenstanders.


  Maak melding

 20. Beste Afrikaanse Pussycat: Gaan je nu Silvana Simons beschuldigen van

  “een typische allochtone houding tegen over de witte man. Als je goed kijkt heeft zij het bewust door, alleen legd zij zich erbij neer, omdat ze nog communicatief arm is”

  Kun je nagaan hoe zeer jij alles in zwart/wit neerzet. Dat is echt heel zielig. Spreek svp voor je zelf! Je minderwaardigheidscomplex spreekt uit al je postings.


  Maak melding

 21. Beste Anna_Zeepbel: “Je noemt anderen kakkerlak? Is dat jou nivo? ”

  En dat zegt onze haatzaaier die alle blanken en op dit forum beschouwt als slavendrijvers, zionisten, kolonialisten en PVV-stemmers.


  Maak melding

 22. PARBO: Volkomen met je eens.
  Die anna_z gewoon negeren, of met sarcasme en cynisme benaderen.
  Ik heb haar eerder ontmaskert, de vloer met haar aangeveegd, en HET gelaten voor wat HET is,en nadat zij het onderspit heeft gedelfd probeert ze mij en andere posters te pakken op spellings en typefouten,maar ook dat lukt haar niet.


  Maak melding

 23. Woensdag 18 april 2012 om 04:07 uur, door Afrikaanse Leeuw
  Mi gado mi e platta. Whaaaaaaahahahahahaahahahahahahah,
  Whaaaaaaaaahahahahahawhaaa


  Maak melding

 24. @Henk Molenaar

  “En dat zegt onze haatzaaier die alle blanken en op dit forum beschouwt als slavendrijvers, zionisten, kolonialisten en PVV-stemmers.”

  Het is een feit dat PVVers over het algemeen alle andersdenkenden als haatzaaier wegzetten. Of niet malle Henkie!


  Maak melding

 25. Parbo,

  Je hebt je alweer in de luren laten leggen door gekke henkie. Je lijkt een exponent van een gekoloniseerde.

  Het gaat er nu niet om dat gekke henkie je vertelt dat hij de zulu’s tekort doet door iemand daarmee te associëren, het gaat om de intentie die hij heeft gehad en welke associatie daarbij direct bij hem naar boven kwam.

  DAT geeft zijn inborst aan. Je bent zo geprogrammeerd dat je niet eens in de gaten hebt dat hij je tegen jouw natuurlijke bondgenoot opzet en jouw zijn vuile werk laat doen. Een werkelijk trieste bedoening.

  “De eerste natuurwet is ZELFBEHOUD.
  Je aanvaller zal nooit beginnen met een frontale fysieke aanval.
  Hij zal proberen om verwarring te zaaien door op je emotie in te spelen.
  Hierin geslaagd is de kans op succes significant vergroot en kan de definitieve aanval worden ingezet.

  dat plaatste jij Parbo, pas dit nu eens toe op gekke henkie.

  Anna en jij hebben dezelfde doelen, de zelfde basis, de zelfde belangen. Hoe kan het dat iemand met een totaal andere basis, andere doelen, die nog eens lijnrecht tegen jouw doelen ingaan, jou zover krijgen dat je niet eens meer luistert naar jouw natuurlijke bondgenoot? Dat je niets eens meer inhoudelijk reageert op je natuurlijke bondgenoot.

  Waarom kan je het inhoudelijk oneens zijn met gekke henkie en toch in dialoog blijven en met je natuurlijke bondgenoot wil je niets een smeer praten. Dit terwijl we in het zelfde huis wonen?

  Parbo, ik merk dat ongeacht opleiding, dit virus van die gekke henkies, structureel in bepaalde mensen is ingebakken.

  Mi bar yu!


  Maak melding

 26. Donderdag 19 april 2012 om 10:46 uur, @gestoorde kakkerlak kippenhok henkie,

  Die naam hier boven vind ik echt gepast.

  Wat wordt het voor jou dit weekend ?

  Met jou Concorde naar “Cockring Warmoestraat 96 Amsterdam

  of

  Gewoon jou geliefde stekkie de kippenhok achter op het erf (tarzannetje) henkie ?

  Doe de groeten aan biggi bille esmereldom !


  Maak melding

 27. Donderdag 19 april 2012 om 10:46 uur, gestoorde kakkerlak kippenhok henkie,
  Donderdag 19 april 2012 om 13:30 uur, door Killuminati witte neger ( ga Surinaams leren schrijven en spreken cow),

  Dit is dagelijkse kost. Ik zie het om mij heen hoe kleurlingen voor zich laten spreken, omdat zij bang zijn voor het verlies of promotie van hun werk.

  Dit is nou een van de dingen die Anna_z wellicht bedoelt, maar ik begrijp het volkomen, want het is een manier om te overleven in Holland als je kindertjes thuis hebt.

  Deze Cursus ( wellicht hebben jullie Koebies hier nog nooit van gehoord “Coaching” is een ander woord hier voor) ‘Decolonizing the mind’ door Sandew Hira is voor diegenen die hun tong draaien en denken dat ze dan ook blank en geaccepteert zijn. Veel blakka mangs (zij moeten alleen nog de indiaanse blank maak cream ontdekken) en niet te vergeten die groep hindustanen dat zich in smeert met blank makende cream (zoals ze in India nu massaal kopen) doen er goed aan deze cursus te gaan volgen.

  Ik zeg spreek en motiveer de situatie om zo een betere werkelijkheid te creeeren voor je kroost.

  ‘Decolonizing the mind’ door Sandew Hira organiseert hij niet zomaar, maar juist om het geen als wat ik over Sylvana Simons (is niet erg en geen schande, want het is een voorbeeld, van fouten leert men hoe erg dan ook) en diegenen die ik hier boven omschreven heb.

  Tijdens Decolonizing the mind’ door Sandew Hira zul je gewezen worden op jou onbewuste en vaak bewuste gedrag. Hij doet dit om jullie vernederen, maar meer om jou te helpen. Dus luister en lees niet de commentaren van die “Duivels op dit Forum die alleen maar slecht spreken over mensen zoals jullie “Surinamers” en dus ook Sylvana Simons !!!

  Verras de Blanke Broeder, en die duivels op dit forum maar eens !

  Dat is nou Holland Land Der PVV Aanbidders !


  Maak melding

 28. Zondag 15 april 2012 om 04:17 uur, door anna_z

  “Ik hoef me niet in te schrijven. Ik geef zelf cursussen in “Decolonizing the mind”.

  Hallo Anna,
  Dit stukje had ik over het hoofd gezien.
  Ben jij Sandew Hira?
  Als dat zo is, sorry hoor,nu snap ik, waarom je zo vol vuur schrijft over dit onderwerp.

  suc6 met je training.


  Maak melding

 29. Donderdag 19 april 2012 om 22:15 uur, door Afrikaanse Leeuw

  “Doe de groeten aan biggi bille esmereldom”

  Aii baja, wat moet je met zo’n reuzebaby.
  africando laat me (normale)bille met rust, hou je liever bezig met die van je vrouw!


  Maak melding

 30. Donderdag 19 april 2012 om 15:41 uur, @ik vraag me af,

  Sterk en zeer duidelijk !!!

  Donderdag 19 april 2012 om 23:09 uur, @Parbo,

  Lees “ik vraag me af” zijn text nogmaals en laat deze goed tot jou doordringen !

  En lees dan mijn hier boven geschreven text om compleet te genezen van die hoge koorts van je:

  Vrijdag 20 april 2012 om 00:04 uur, door Afrikaanse Leeuw

  Mi bar yu!


  Maak melding

 31. Vrijdag 20 april 2012 om 12:06 uur, door Esmerald,

  Mmmm,

  Je begint vorm te krijgen.

  Je bent toch hoop ik van niet direct naaste familie ?

  Me Gonna Love You Long Time !!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.