Somohardjo steunt amnestie voor Desi Bouterse

115

PARAMARIBO, 29 mrt – Pertjajah Luhur gaat voor amnestie voor Desi Bouterse en andere verdachten van de Decembermoorden. De politieke partij van Paul Somohardjo zal het initiatiefvoorstel ondersteunen voor wijziging van de amnestiewet van 1992. Het heeft er nu alles van dat het voorstel het haalt. Het besluit viel tijdens een bijeenkomst van partijstructuren. “Sommigen zeggen dat er een periode van dictatuur is aangebroken”, zei Somohardjo.

Dat dan omdat het strafproces rond de Decembermoorden zal worden afgebroken als het voorstel wordt aangenomen. “Als er één man is die moet zeggen dat hij niets moet hebben van Bouterse, dan ben ik dat. Ik heb negen maanden vastgezeten na de coup van 1980. Ondanks dat zeg ik: we moeten vergeven”, zei Somohardjo. Hij verwacht dat het voorstel sowieso aangenomen wordt in het parlement. “A Combinatie steunt het voorstel en met de Mega Combinatie, hebben beide alleen al een meerderheid.”

De zes parlementariërs van Pertjajah Luhur mogen nu voor stemmen. Het betekent het kennelijke einde voor het strafproces. Het voorstel werd door zes parlementariërs ingediend. Dit gebeurde kort na beschuldigingen van verdachte Ruben Rozendaal. Die zegt dat Bouterse aanwezig was tijdens de moorden op acht december 1982. Ook zou Bouterse twee slachtoffers zelf hebben doodgeschoten. Critici, waaronder de parlementaire oppositie, vinden het voorstel een schending van de rechtsstaat.

115 REACTIES

 1. Somo is een notoire opportunist die eerst en alleen voor zichzelf en eigen belangen opkomt. Rechten , morele verplichtingen en eerlijkheid behoren niet in zijn vocabulaire. Dus einde bouta betekent ook einde somo.


  Maak melding

 2. Ai Somo ie doro!!!

  Het volk kiest de volksvertegenwoordigers,zij op hun beurt met het mandaat van het volk weten dat Suriname verder moet gaan!

  zelf reflextie van Somo geeft aan dat haat jou nergens brengt.

  Het parlement bepaald.De rechterlijke macht moet gewoon z’n werk doen,en het proces afronden!!!punt!


  Maak melding

 3. Geweldig!!!! Precies zoals ik had voorspeld! Nu nog de uitvoering van de amnestiewet en Suriname kan een periode van verzoening tegemoet zien. De verzoening zal het winnen van de haat. Precies zoals het hoort!!!!


  Maak melding

 4. De gluiperd, ras opportunist die zijn moeder en vader verkoopt voor een paar kruimels van de man geeft de moordenaars van zijn oud-strijdmakken amnestie. De verrotte Surinaamse politiek ten voeten uit. Te walgelijk voor woorden


  Maak melding

 5. Moorden en het afslachten van mensen onbestraft in Suriname. Wat een internationale afgang. Wat een laffe houding.
  Er zijn een maar een paar die lachen de moordenaars en slachters. Somohardjo ga maar gauw je Ster ophalen immers je hebt hem verdiend voor lafheid.
  Het Internationaal Straf Hof heeft er weer een opdracht bij. Her vervolgen van de moordenaars en slachters van december 1982.


  Maak melding

 6. Vergeven is iets anders dan je stem verkopen meneer Somohardjo. Vergeven kan pas als duidelijk is wat een ander jou aangedaan heeft. Amnestie regelen voordat vastgesteld wordt wat er misdaan is klopt niet en leidt tot alleen maar meer ongenoegen.
  Het duurt alleen maar langer voor dat de zaak afgehandeld is.
  Nu wordt de zaak niet afgehandeld. De krijgsraad legt de zaak op de plank, schorst, houdt om het jaar een zitting met de verklaring dat zij pas een uitspraak kan doen als de amnestie wet door onafhankelijke organen getoetst is. Deze onafhankelijke, internationale organen nemen hun tijd.
  De kans dat deze internationale organen deze amnestie wet goedkeuren, aanvaarden is geringer dan nul (zie de uitspraak van de VS ambassadeur als voorbode). Dit betekend dat de heer Bouterse moet regelen levenslang president te blijven o.i.d.
  Een regering met een andere richting zal (inclusief windvaan Somohardjo) op basis van de internationale toetsing van deze wet de zaak weer van de plank halen. En dan heeft deze zaak 5, 10, 15 jaar langer geduurd dan nodig is.
  Als deze zaak tot een uitspraak gekomen was in juni 2012 kan er op basis van een vonnis tot een nationale vergeving gekomen worden. Eerder vergeven/amnestie verlenen is ondenkbaar en een grove schending van de rechtstaat.
  Dat er binnen de huidige samenleving in Suriname een keer een streep onder deze zaak gezet moet worden met een soort van amnestie is geheel duidelijk maar doe het aub in de juiste volgorde.
  Uitspraak, verzoek en toekennen na een volksraadpleging in een vergadering van alle volksvertegenwoordigers. In die vergadering kan de President evengoed een meerderheid organiseren, alleen verhoogt het de legitimiteit en kan er internationaal niemand lastig worden en last but not least er staat dan een heel formele streep achter de zaak.


  Maak melding

 7. “Pertjajah Luhur gaat voor amnestie voor Desi Bouterse en andere verdachten van de Decembermoorden”
  =======================================================
  Het was een idee, maar nu een feit. Het verraad is begonnen. De democratie en de rechtstaat van de republiek Suriname staat ter discussie. Het was al een schermering in de harten van de nabestaanden ..straks wordt het een donkere nacht..omdat met de amnestie het sprankeltje hoop door de plegers is vermoord !
  Krommer dan dit kan het recht niet zijn…als het nog bestaat !

  En La Somra Del Arbol


  Maak melding

 8. Wie had anders verwacht van deze kontlikker.
  Zijn gedrag is gewoon voorspelbaar.Hij denkt alleen maar aan eigen belang.Bouterse heeft hem al in de tang door zijn vrouw ambassadrice te maken in Indonesie.
  Hij reist daarom op staatskosten vaker naar Indonesie.
  Had iemand dan verwacht dat deze kontlikker tegen de amnestiewet zou zijn???
  Giorgio


  Maak melding

 9. Suriname word wakker!!!
  Die man maakt het land kapot.
  Alleen maar op zijn eigen winst gericht.
  Hoelang gaan jullie dit nou dulden.
  Ik hou van het land maar ik woon er niet.
  Ik wil er wonen maar weger voor het opstarten van een zaak onder de tafel te betalen voor vergunningen en import. Zolang Bouta blijft zal er nooit wat veranderen en blijven een hoop mensen corrupt. Want als de president het mag, waarom ik op de hoek niet.


  Maak melding

 10. Als die wet er doorheen komt kan Bouterse nog wat uit Nederland verwachten, maak je borst maar vast nat mensen, Spong zal niet stilzitten.
  Vergeven is heel mooi maar het recht mag toch ook wel zijn loop hebben, en als Bouterse nou zo vreeeselijk goed was voor het volk en zo heeeeeel veel goeie dingen had gedaan, vooruitgang en alles wat hij beloofd had zou ik zeggen, ja oke, maar er is maar weinig van die mooie beloften nagekomen.


  Maak melding

 11. Wel landgenoten. Javanen (somo) zijn altijd huigelaars geweest. Toen hij samen met front in de regering zat maakte hij veel herie nu hoor je bijna niets meer komt om dat hij zijn dollars op tijs krigt dus het volk mag barsten.
  wat wij Surinamers hieruit moeten leren is dat wij een een heid moeten vormen en op komen voor onze waarde en normen.


  Maak melding

 12. Het suri-volk kiest voor de tweede keer in de geschiedenis voor een vieze vuile Moordenaar.

  Ik kan er niets meer van maken, tenzij ze de straat op gaan om te protesteren tegen deze vieze vuile Moordenaar.

  Het zij zo.
  Dit is hun weg, de consequenties moeten ze zelf dragen.


  Maak melding

 13. Beste kondremangs,

  ALS je niet VOOR mijn amnestiewet stemt, dan:
  -is je leven niet meer veilig noch van je familie…
  -haal ik je vrouw weg als ambassadrice in Pae kondre…
  -sluit ik je op……
  -sluit ik al die duistere figuren van PL op….
  -onthef ik al die PL mensen van al die posten……

  indien je VOOR stemt:
  -dan regel ik nog meer posten voor je mensen, die op jou lijken…..
  -dan geef ik je meer macht…….
  -dan geef ik je meer grond……

  Dus Salam mijn goede vriend, laten we het verleden vergeten en elkaar nog meer rijk en machtig te maken….anders ben ik genoodzaakt je macht te breken…no mek mi nak joe ede panja of mi o seni CTU nanga melvin gi joe…..
  Somo luisterde ademloos naar het retoriek van de president en gaf maar 1 antwoord:
  A boeng poorzitter; ik ga mijn lijstje samenstellen. No spang a regel!!!! Ik ga die pinda-bende van me overtuigen; anders kunnen we onze warungs sluiten…..
  Enne; de Bouta clan hier op WKN kraait victorie….maar tek oeng ai loekoe sang o psa; moro mi ne taki…..
  TIME WILL TELL, Kondremangs!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 14. Niet vreemd wat die meneer S. S. nu wil, hij had dit al eerder aangekaart, hij heeft even gewacht, en komt nu uit de kast, en nu gaat eea gebeuren ja. En dan gaan andere figuren aan de haal met protest actie’s etc, meneer G Spong gaat de staat aanklagen, wordt nog leuk. Ik volg de zaak.

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 15. Goed zo somohardjo ben trots op je, laten negers leren hoe om te gaan met dingen moeten we boeten om 15 eliten die niks voor su betekenen. Vene schaam je paraaan.


  Maak melding

 16. Hahaha, ze zijn weer wakker de negativisten zwartkijkers en andere bloeddorstige idioten hier. Jullie zijn geen haar beter dan diegenen wiens bloed jullie wel kunnen drinken. Wat gaan jullie nu doen????///Ik weet het al. De komende 30 jaren weer moord en brand schreeuwen. hahahaha….GET A LIFE, IDIOTS..


  Maak melding

 17. Wat maken die paar honderd doden uit ? :-(( Wacht maar af wat de internationale gemeenschap gaat doen. :-)) Niet te vergeten Obama. Die wil geen regering van misdadigers in Suriname.
  China zal wel blij zijn en als eerste Bouterse steunen.
  Waarom kan je raden.


  Maak melding

 18. Stre de’f stre
  Wi no sa frede
  Gado de nanga wi/sranan !!!

  REPUBLIEK SURINAME VOORWAARTS
  VOORWAARTS RICHTING HET GELUK EN DE OVERWINNING !!!

  Nationaal Leiderschap is synoniem voor Nationaal Belang
  Nix mis mee !!!
  SRANAN WINI !!!


  Maak melding

 19. Nederland kan direct aktie ondernemen als de amnestiewet is aaNgenomen…DE NL AMBASSADE SLUITEN EN OPHOEPELEN..
  We zullen jullie missen..ALS KIESPIJN..


  Maak melding

 20. Alleen de naievelingen die aan de Noordzee vertoeven hadden iets anders verwacht.

  Die Amnestie had er allang moeten komen, Suriname is daar rijkelijk te laat mee.
  Amnestie liever vandaag dan morgen.

  Zoals eerder gezegd, De Surinamers in Suriname hebben genoeg van het knevelen door de mensen die het 8 dec. drama misbruiken voor politieke doeleinden. De Surinamers gaan voor ontwikkeling, het zooitje ongeregeld op waterkant samen met GMAP mogen hoog en laag springen, maar jullie zijn irrelevant en zullen dat altijd blijven.

  Jullie zijn geboren verliezers en zullen nooit kunnen
  winnen van de grootste volksleider van Suriname.

  De meerderheid in de DNA zal voor AMNESTIE stemmen en dat is alles wat telt, meer is er niet.

  Suriname voorwaarts.


  Maak melding

 21. Anna_Zoeloe in extase: “Suriname kan een periode van verzoening tegemoet zien. De verzoening zal het winnen van de haat”

  En ze zegt het met droge paarse ogen: de ultieme bevestiging van Suriname als bananenrepubliek en Anna_Zot staat te juichen……..


  Maak melding

 22. wikkiLeaks, Ik ben benieuwd wat anna_z over deze opnames heeft te zeggen.
  Ik moet toegeven dat het als Surinamer vreselijk is om naar te kijken, dit omdat het beeld van ons steeds dichterbij komt hoe “wij” Surinamers in elkaar zitten.

  =elkaar niet laten uitpraten
  =wij zijn gauw getrapt op ons tenen
  =wij luisteren heel erg slecht
  = en ja hoor::POLITIEK GEKLEURD


  Maak melding

 23. Men hoeft geen kristallen-bol te hebben om achter te komen dat met een muis(leest;RAT)geen piep-show kan maken of hebben .
  Rozi , nu ben jij aan de beurt om veroordeelt te worden voor het plegen van mijneed en het aannemen van bloedgeld .
  FF nog , wie betaalt jou advocaten-kosten en taxi-ritten ?
  Wanneer kom jij naar Olland ??? Het snijden doet geen pijn
  Het gesneden worden , AUW !!!

  30 jaar lang leed Rozi aan geheugen-verlies en een gevulde enveloppe met Euro’s heeft zijn geheugen doen wederkeren .
  Een mirakel heeft zich voltrokken en Rozi is een WONDERKIND !!!
  Mooie mop , dit stuur ik naar Jurgen Rayman !!!
  Soko soko !!!

  Zoete groet


  Maak melding

 24. O volk van Suriname waar zijn we beland?
  Ooit was ik trots op de oprechtheid van ons volk.
  Ooit was ik trots op het moraal van dit volk.
  Ooit was ik trots op de integriteit van de burgers.
  Hebben we dit alles vaarwel gezegd?
  Hebben we geen geweten meer?
  Zijn we allemaal egocentrisch geworden?
  Of zijn we in het voorportaal van de hel aangekomen?


  Maak melding

 25. Zo voor het eerst word die domme javaan zo geeerd door de domme ndp aanhang.
  Maar let op ze worden weer gebruikt,na de stemming als de wet aangenomen word,dan zullen de ministers van deze twee mannen verwijderd worden.
  Dan zullen ook hun weer moord en brand schreeuwen.
  Hiermee word alles gereed gemaakt voor de diktatuur van onze oude diktator.
  OP het moment denkt somo aan zijn belangen in indonesie die hij niet kwijt wil,maar let op time will tell.
  Jammer dat suris zo laag gevallen zijn.


  Maak melding

 26. Als er mensen zijn die denken dat de amnestiewet voor de Bouterse de redding is komen van de koude kermis thuis. De wet is in strijd met de Surinaamse grondwet en tevens druist de wet in tegen het internationaal recht. Belanghebbenden zullen deze zaak onder aandacht brengen bij de verenigde naties. Suriname zal gedwongen worden om Bouterse als nog te vervolgen. Sterker nog, instemmen voor deze wet is een strafbaarfeit in Suriname. Justitie in Suriname gaat het druk krijgen.


  Maak melding

 27. Republiek Suriname ,
  van Harte Gefeliciteerd !!!

  Hori vasti san yu habi
  Meki moro bribi kon
  Meki moro lobi opo
  No dray baka
  No fadon

  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts Richting het Geluk en de Overwinning
  Sranan Wini !!!
  SRANAN LOBI NA SOSO LOBI !!!


  Maak melding

 28. Wie had iets anders verwacht van een corrupte, van vriendjespolitiek vergeven aanrander, die zijn eigen bankrekening belangrijker vindt dan het leed die is aangedaan door de moordenaar Bouterse.
  Het gaat nog erger worden in banana land met al die criminele aasgieren.


  Maak melding

 29. Het is gewoon te zien,het hele suri parlement zijn huigelaars,jammer voor het suri volk dat ze zo dom blijven.Als je naar die koppen kijken BRUNSIE BOUTA en SOMO een hand op een buik,ze verrijken hun zelf en de arme bevolking kan stikken.
  Ik hoop dat het volk wakker word en niet alles als zoette koek innemen.


  Maak melding

 30. Des-merald ,
  Zolang jij met oogkleppen blijft rond lopen zal jij het nooit snappen .
  Enfin , focus op jou eigge Ollandse Ka-binet als die nog functioneert !
  Het snijden doet geen pijn
  Het gesneden worden !!!
  A tan so !!!

  Ik hou van je
  Zoete groet


  Maak melding

 31. REPUBLIEK SURINAME VOORWAARTS
  VOORWAARTS RICHTING HET GELUK EN DE OVERWINNING !!!

  Nationaal Leiderschap is synoniem voor Nationaal Belang
  Nix mis mee !!!
  SRANAN WINI !!!

  Vele zijn de overleggingen van de zondige mens zoals u en ik, maar de raad des Here, die zal bestaan!

  U ten andere zijde bevindt zich op een heilloze weg. Wie nog niet door heeft dat hier God de hand in heeft moet dan maar vooral doorgaan om de daadwerkelijke ontwikkeling van dit land en dit volk een groot sta in de weg te zijn.


  Maak melding

 32. Henk Molenaar
  Anna_Zoeloe in extase: “Suriname kan een periode van verzoening tegemoet zien. De verzoening zal het winnen van de haat”

  En ze zegt het met droge paarse ogen: de ultieme bevestiging van Suriname als bananenrepubliek en Anna_Zot staat te juichen……..

  Banananrepubliek,
  Kijk maar vanuit welk moorddadige monarch jij staat te ell-n! De dingen van onze tijd zijn maar een voorfilmpje vergeleken bij die “weldaden” van het grote voorbeeld,…………HOLLAND!


  Maak melding

 33. ai boi somo jij heb zelf in de bak gezeten tijdens het bewind van bouterse je moest zelf vluchten naar Holland, je hebt klappen gehad tijden een tv programma wereldwijd is deze actie vertoond.
  je bent een grote huichelaar klote zooi aldaar.


  Maak melding

 34. Doordat andermaal blijkt dat Somohardjo een onbetrouwbare politieke factor is, ligt nu de verantwoordelijkheid bij de individuele assembleeleden van Pertjaja Luhur. Zij kunnen Suriname geen betere dienst bewijzen door tegen deze amnestie-waanzin te stemmen.

  Het is overigens de hoogste tijd dat een grote groep Surinamers gaat beseffen dat de drang naar economische vooruitgang nooit ondergeschikt gemaakt mag worden aan wet en recht.

  Wanneer een Surinamer een dreigement uit jegens een politiek anders denkende, dan is diegene die dreigt vrijwel altijd iemand van NDP signatuur. En dat is geen toevalligheid.
  Van alle Surinamers die op ethisch gebied de weg kwijt zijn, komen de NDP’ers het meest in aanmerking voor een her-opvoeding.


  Maak melding

 35. U bent en echte Javaanse leider en ook een 100% Nationalist. Mijn eerbetuigingen aan U.
  U hebt veel ervaringen in de Politiek en weet precies dat Nederland de Surinamers een Kolonie/klecht wilde maken. Ondanks dat U in het verleden veel aanvallen moest incasseren, tocht heb u het vergeven en het belangrijkste is dat u voor Amnestie bent.
  Ik heb een grote waardering aan U en hoop dat de anderen Uw voorbeeld nemen. Heel hartelijk bedankt Mijn Heer Somo
  God Bless


  Maak melding

 36. somohardjo heeft de juiste beslissing genomen,als het in zuid-afrika gerealiseert kan worden moet het in suriname ook kunnen.nex no fout somo


  Maak melding

 37. De meeste ndp-groupies die hier “halleluja prijs de heer” lopen te brullen, wonen niet eens in Suriname, sempa, john, afu, zulu, erg lachwekkend.

  Het volk in suri zal hieronder zal lijden.
  Die vieze vuile moordenaar heeft nu een vrijbrief om zichzelf uit te roepen tot president voor het leven.

  De meest waardeloze pres in de geschiedenis van suri.
  Een Vieze Vuile Moordenaar heb je als pres, ik zou daar maar niet trots op zijn.

  Suriname definitief naar de verdoemenis!


  Maak melding

 38. Naar het schijnt,kan Sur.niet wachten om zich te scharen in de rij van landen als Guatemala,Honduras, Nicaragua enz.Landen in de vicieuze cirkel van eeuwige materiele armoede en moreel failliet.Steeds als de natie een stap voorwaarts maakt,stapt een moordenaar op om het land vijftig jaar terug te werpen.Zodra de wet aangenomen is in de poppenkast van bout,feliciteer ik de NDP stemmers.Want wij kunnen niet eens bananen en cacao produceren.

  Cobie.


  Maak melding

 39. Afu Sentie.
  Wakti te woyo yagi mi boi.
  Ik hoop dat wanneer de druiven zuur worden dat jij ook mans genoeg bent om met de zelfde nickname te verschijnen


  Maak melding

 40. @ Afu Sensie

  Beste Afu Sensie,

  Ik denk, dat alle “naïevelingen aan de Noordzee” niet anders verwachten, maar zij kunnen maar niet begrijpen waarom de Surinaamse bevolking, op een paar mee heulende figuren na, a la uzelf, dit allemaal maar laat gebeuren. Vergeet bovendien de in Suriname wonende “naïevelingen” niet. Die konden nog wel eens tot inkeer komen en zien dat zij indertijd een verkeerde keuze hebben gemaakt.
  U stelt dat de meerderheid in de DNA voor amnestie zal stemmen en dat is alles wat er telt. Vind ik nogal een boute uitspraak in een rechtsstaat zoals Suriname (nog steeds) is. Betekent in uw ogen dus dat alleen wat de DNA besluit in meerderheid kan worden uitgevoerd en niet hoeft te worden getoetst aan de rechtsregels. Dit staat in mijn ogen dan gelijk aan een dictatuur.
  U zegt verder nog het volgende:
  “De Surinamers gaan voor ontwikkeling, het zooitje ongeregeld op waterkant samen met GMAP mogen hoog en laag springen, maar jullie zijn irrelevant en zullen dat altijd blijven.”
  Wat het zooitje ongeregeld op waterkant ben ik het in z’n algemeenheid gezegd met u eens, alleen in uw posting blijft het nogal vaag wie dat zooitje dan is. Is dat dan iedereen die iets op waterkant schrijft, inclusief uzelf?
  Ik denk, dat wij daar niet dezelfde doelgroep voor ogen hebben, dus ik ga er maar van uit, dat u daarmee een ieder bedoelt die niets of niet zoveel moet hebben van DDB en aanverwanten.
  En of de zeg maar “tegenstanders” nu wel of niet irrelevant zijn zal nog wel blijken. Ik denk dat u zich heel erg vergist. Leef uw droom rustig verder, maar val niet te diep in slaap, anders mist u wellicht teveel.

  Gr. Polderman


  Maak melding

 41. Des-merald ,
  Wij zijn trots op onze 1e waarachtige President en dat is een democratische goed .
  Mijn persoon laat je toch in jou eigen keus of waarde met jouw geblondeerde Hitler ???

  Ja , Te yu naki kapalasi
  Yu sa yere boriman tongo !!
  A tan so !!!

  SRANAN WINI !!!
  I LOVE SU


  Maak melding

 42. anna_z jij bent gewoon super. anna_z, lees bovenaan een grappige reactie van ene klaas. Zeg mij of ik gelijk heb of niet. Meneer klaas (vaak) dan is Zuid-Afrika volgens jou stelling, eerst aan de beurt, voor jou fantasie tribunaal. Tegen die tijd ben jij klaas levenslang veroordeeld voor jou nog grotere lafheid. Ik vind en mijn matie zegt ook hetzelfde dat jij erg intelligent bent en haast altijd de juiste inschatting weet te maken over de politieke situatie in ons koud landje en in onze lobbi Sarnag. Het thumbs up clubje benijdt je heel erg. Zij kunnen jammer niet meer zo goed denken zeggen mijn matie en z’n pa. Het gaat waarschijnlijk om haters en dementerende oudjes, zeggen mijn matie zijn ouders. anna_z jij bent een van de weinigen met een goede analyse. anna_z, die dementerende oudjes en stokers zoals onze stoute Henkie moet je het echt niet kwalijk nemen. Het ligt vaak aan de opvoeding die men heeft meegekregen. Anna_z weet jij dat ik nog steeds niet kan wennen aan die boze Wolf, die zichzelf wikkiLeaks noemt. Mensen met een andere mening noemt ie beesten. Dan ben je toch erg gestoord en niet goed snik, of niet anna_z? Ik ben blij dat jij je niet zo onbeleefd en rancuneus opstelt. Daarom zijn mijn Pata mensen bang voor sommige Suri’s. Je kunt het deze mensen ook niet altijd kwalijk nemen. Trouwens ook niet alle Pata mensen zijn beleefd. Kijk maar naar onze stoute Henkie Molenaarjte. Stoute Henkie en die boze wolf worden altijd woedend als Suriname een goede stap dreigt te zetten. Erg ongezond hé vind je dat ook niet anna_z? anna_z trek je er niets van aan als ze op je fitten. Je bent echt fantastisch, daarom zijn ze zo jaloers op jou. Ik ben blij anna_z dat jij net als die meneer Somohardjo waar dit artikel over gaat, voor de vrede kiest, evenals mijn matie z’n moeder en vader. Jij bent een erg verstandige en voorbeeldige Surinaamse vinden zij beide, ik zeker ook. Eigenlijk moeten we allemaal trots op je zijn. anna_z ik ben je echte matie, ik vind je fantastisch, echt super. De groeten van Jan the lover aan allas mie Sarnag braddas en sissas. Anna_z sosso lobi, ook van mijn matie en zijn ouders, die vinden je te gek, zelfs briljant. Wang swietie brassas zeggen ze tegen mij om aan jou over te brengen. Special for you anna_z, Jan the lover loves you, you’re simply the best.


  Maak melding

 43. Als hij ook tot de 15 onschuldige slachtoffers had behoord was het achteraf gezien een godsgeschenk geweest. Dood had hij in elk geval geen onzin meer uitgekraamd.

  Hoogmoed komt voor de val en bij Somo zal het een doodsmak zijn. Deze man is net zo erg als Desi.

  In elk geval wordt het op een houtje bijten voor de domme Surinaamse bevolking. De 747 van de KLM dreigt na de amnestieverlening een leeg retourtje op te leveren.

  Nu stoppen met alle prive-hulp aan Suriname, dan zullen ze wellicht ondervinden dat de hele wereld meekijkt en meebeslist over misdaden gepleegd tegen de menselijkheid.

  Alle internationale organisaties zullen weldra een negatief standpunt innemen tegen Suriname en multinationals zullen zich 2 keer bedenken voordat ze maar een duppie in dat verdoemde land investeren. Want verdoemd is het juiste woord voor deze bananenrepubliek aan de Atlantische Oceaan.


  Maak melding

 44. Het was allemaal voorspelbaar wat die kermisklant in die rode jas zou gaan doen, want zijn vrouw zit in Djakarta als ambasatrice, en hij kan bijna iedere maand op kosten van de gemeenschap bisness klasse afreizen om bij haar op vakantie te gaan, en bovendien kun je van javanen ook niet anders verwachten, want zijn zeer geslepen, onbetrouwbaar, ze likken naar boven wanneer iemand boven hun staan, en trappen naar beneden wanneer iemand onder hun staan. gelukkig bestaan er nog Internationale verdragen, die Suriname alsnog met al die moordenaars voor het gerechtshof zal dagen.


  Maak melding

 45. Weet u wat dit ding is…vroeg of laat zal iedere Suri…Somo dankbaar zijn….hij heeft opdit moment dus zorggedragen voor alvast VREDE.(ontwikkeling voor de toekomst)
  Maar wat ik jammer vind is dat ABOP en BEP niet vooraan staan….. zij zijn juist de aangewezen personen die ook voor rust vrede ontwikkeling voor de toekomst en vooruitgang hadden moet streven….jammer dat Ac dit om domme achterlijke ruzie hebben laten liggen(waarschijnlijk dom NPS gedrag)


  Maak melding

 46. Soh! Mijn reizen naar Indonesië zijn veiliggesteld,
  dankzij mijn achterban (IQ van 0,0000001)!

  Eens temeer zal blijken;
  Al is de leugen (eng PL eigenbelang) nog zo snel, het Internationaal recht achterhaald haar wel!!!

  Wij de Surinamers zullen er economische schade aan
  overhouden. Uiteraard niet van die andere
  schurkenstaat China, let wel ik bedoel hiermee niet
  de Chinezen zelf, maar hun regering!


  Maak melding

 47. Goede woorden van Somo.
  Het volk van Sur. had eerder aangegeven er klaar mee te zijn, alleen “el Vene” staat nog te razen en te tieren, maar ook hij zal moeten toegeven.
  De tijd valt niet te stoppen!!!


  Maak melding

 48. Paul Somohardjo,jij bent één vuile rat !!! Heb ik voor jou en met jou samen gedomstreerd voor een eerlijke zaak in de jaren `80 ? Heb ik voor jou/samen met jou geld opgehaald om samen in opstand te komen in de Surinaamse binnen landen ? Wat voel ik mij vandaag bedrogen door jou, Salam ! Had ik dit maar eeder geweten, was ik nooit en te nimmer met jou ten strijde getrokken.

  Ik hoop,dat de mensen in Suriname, vroeg of laat door hebben, hoe jij werkelijk inmekaar steekt.Jij dient géén lands belang, jij dient alleen je eigen belang ! Ik groet u Salam .Ik hoop voor je, dat je geweten niet gaat knagen over de beslissengen die je nu neemt.Wat een trieste beslissing van jou kant .Hopelijk niet tot ziens !

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !)


  Maak melding

 49. Als Surinamer kun je je voor randfiguren als Somo alleen maar schamen. Als dit het niveau is van onze politici dan ziet de toekomst van Suriname er niet best uit.

  Als ik een van de jonge initiatiefnemers tot verandering van de amnestiewet was geweest dan had ik me na de vertoning van Somo meteen teruggetrokken uit de commissie . Dhoekie, Visnudath en Tamsiran kun je niet zo veel kwalijk nemen, die zijn al oud, die kunnen niet verder kijken dan de plantage waar hun voorouders op geploeterd hebben, maar Misiekaba en Bouva, die van de internet generatie zijn, zouden toch moeten weten dat de internationale gevolgen voor Suriname desastreus zullen zijn. Als straks de buitenlandse investeerders wegblijven, als straks buitenlandse vertegenwoordigers Bouterse de hand niet willen schudden en hij niet meer welkom is op internationale podia, is het niet de schuld van Nederland of het Front, maar dan is het te wijten aan de schaamteloze manier waarop men het vertrouwen in een eerlijke rechtspraak in Suriname, de nek heeft omgedraaid.


  Maak melding

 50. Deze man heeft zijn voordeel om mee te werken.
  Als hij niet mee werkt zal het reizen naar Indonesie tot het verleden behoren.
  Anders moet de Ambasade in Indonesie worden gesloten.


  Maak melding

 51. Ai ndp oeng kan djompo wang gat in de lucht,maaaaaaaar
  zo hoop ik vurig voor jullie dat iemand Botersach(want a no geweldig)Zaka-Zaka DiDiBrie of laat mij het anders zeggen stel dat iemand de huidige Lafbek DiDiBrie van Su dood schiet moeten wij dan die moordenaar ook anmestie te geven/verlenen zodat er rust komt en rustig blijft in Su?
  Want a DiDiBrie no mag go na stafoe.Wie denkt aan de nabestaanden? NDP aanhang jullie willen met zijn allen,maar een iemand beschermen,maar wan dey oenoe ting o doro. Odi odi.
  Glenny.


  Maak melding

 52. Somo, zegt:
  (Ik heb negen maanden vastgezeten na de coup van 1980. Ondanks dat zeg ik: we moeten vergeven”, zei Somohardjo. Hij verwacht dat het voorstel sowieso wordt aangenomen)

  Dit is een goed voorbeeld van iemand die principeloos is !
  Hij steunt het voorstel alleen maar omdat het voorstel toch wordt aangenomen ???? ehhe !! WATTT ???

  En hij zegt ook iets over VERGEVEN ??
  Wil je wel Vergeven worden door iemand zoals Somo, die totaal geen MORAAL EN PRINCIPE heeft??
  Die man zou voor zijn eigen belang zelf de Verkrachters en de Moordenaars van zijn eigen Moeder Vergeven.

  Vergeven is Mooi, Oprechtheid en Integer
  Maar
  Vergeven worden door Somo is HEBZUCHT en WAARDELOOS.

  Trouwens, ik vraag mij af; Waarom vraagt Bouterse Amnestie ?? amnestie wordt verleend aan mensen die veroordeeld zijn door de rechter, wat niet het geval is bij Bouterse.
  Of weet Bouterse al bijvoorbaat dat hij schuldig is ??

  Million dollar Question ………?????


  Maak melding

 53. Een opmerking op commentaar van de heer Edward op 29 maart.
  Als geboren Javaanse Surinamer voel ik mij diep beledigd dat Javanen huichelaars zouden zijn.

  Zelf ben ik vierkant tegen de amnestiewet die nu aan de gang is.
  De grootste huichelaar is Somo; die puur uit eigen belang probeert te overleven.
  Hij is weliswaar een Javaan, die in z’n eigen bek heeft gescheten. Hij; die bijna 30 jaar geleden Bouta’s bloed kon drinken.
  Mi Gado Somo, wat ben jij diep gezonken!!! Vergeven ? M’n reet!

  Er is sprake van amnestie als men schuldig is en een veroordeling heeft plaats gevonden.
  Als de heer Bouta zijn amnestie accepteert betekent dit, dat hij schuld bekent.
  Sranang mang: wakker worden. Dus amnestie: NO WAY!!!


  Maak melding

 54. Ik vind dit werkelijk onvoorstelbaar. In elk normaal geciviliseerd land bepaalt de RECHTER of iemand schuldig is of niet, niet een verkiezingsluitslag gemanipuleerd door politieke vriendjes en opportunisten. Hier moet een wet op voorhand amnestie verlenen nog voor dat iemand schuldig is bevonden. Hoe kan het bestaan! Ik schaam me er voor Surinamer te zijn!


  Maak melding

 55. Ik hoop van harte dat in PL integer morele parlementariers zijn die lak hebben aan wat Somo wil.

  Dez parlementariers moeten Somo laten vallen en tegen die zg wet stemmen.


  Maak melding

 56. Somohardjo had U$ 600.000.- gehad van bouta bij de verkiezingen om hem president te maken; nu heeft hij weer een paar tonnen weten los te peuteren om hem amnestie te verlenen.Ronnie had 450.000 gehad bij de verkiezingen,bezorgt door Dino; voorgeschoten door de eigenaar van yokohama, zo wordt er verteld.Begrijp je waarom deze twee nog een beetje draalden om beslissing te nemen;Ronnie wachtte op Somo”hoeveel gaan we dit keer vragen paul ?”‘bouta zal er heel veel voor over hebben”


  Maak melding

 57. Wat moeten wij denken van groepies die zaten te wachten op het neerstrijken van Nederlandse troepen. Zij zouden komen maar niet meer vertrekken!


  Maak melding

 58. Somohardjo is één van de grootste smeerlappen die Suriname heeft voort gebracht ! Eén wolf in schaaps kleren !!! Wat moeten wij met zulke mensen doen ??? Adhá hé Kanoen !!! Samdjo oro Djago !!! Eek haté mé des ka djhanda ouro doesrie me telwar !

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veeel Wijsheid !!!)


  Maak melding

 59. Somo en Brunswijk hebben hun zakken weer gevuld.
  Hun dode kameraden draaien zich in hun graf om om zoveel walgelijk gedrag. Voor geld is in Suriname alles te koop: zelfs het recht. Een zwarte dag voor Suriname en het land is nu definitief door de mand gevallen als het lachertje van Zuid Amerika: de ultieme bananenrepubliek…..


  Maak melding

 60. Kondre klarie , didibri e bari, komt mijn slechte kinderen bij papa, laat je eerst op handen dragen en ndp dopen te mie sjie keba en stefje. Stree de foe stree. moordenaars na oeng fisimang.


  Maak melding

 61. Somo is even naar het buitenland gegaan. Bouta heeft ,zoals eerder afgsproken, voor hem wat geld over gemaakt . Om Somo over de streep te trekken.Somo komt terug in suriname, en wat roept hij naar zijn achterban( zou raadplegen),ja……hij is bereid om Bouta amnestie te verlenen .

  Waar zijn de principes van Paul Somohardjo ????!!!! Principes zijn min of meer afspraken met jezelf over ‘hoe zaken horen te zijn’……..

  En niet Pertjajah Luhur máár Paul Somohardjo is met Bouta accoord ! Zo brengen zij Suriname vooruit.

  En de makke lammetjes van DNP zoals Afoe Sensie, Paraman,ANNA-Z(iek) TTheo ,ect, ect, ….die niet verder kunnen nadenken ,Riepen maar weer in één koor……..Nawang Hiep Hiep…hoeree !!!!! Daarna zongen zij; Mie Kondre Troe Mie Loby You……..Loby Kondre Mie b…..l !!!!Triets voor woorden wat in Suriname nu gaat gebeuren. Ik wens jullie heel veel Succes maar niet heus !

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid !!!)


  Maak melding

 62. @Henk Molenaar

  Wat is er mis met wonen in de Bijlmer? Ik dacht dat je erg gesteld was op SuriNeds. Ik vind het echt niet interessant te weten waar jij woont. Voor mijn part woon je op de noordpool maar ik zal je toch blijven zien als een ongemanierde koloniaal. Die Bijlmerbewoners zijn tenminste Surinamers. Iets wat ik van jou niet kan zeggen. Suriname is niet meer geinteresseerd in kolonialen als jij. Wanneer dringt dat eens door tot je door dementie aangetaste boerenhersenen. We zijn jullie zat!!!!


  Maak melding

 63. Als een vliegtuig vol passagiers dreigt neer te storten gaat de gezagvoerder de passagiers toch ook niet vragen wat hij moet doen? Met alles wat de piloot op dat moment voorstelt zullen ze het eens zijn. Somo is door zijn achterban als leider van de partij gekozen, de mensen vertrouwen erop dat hij de juiste beslissingen neemt, de gemiddelde persoon uit Commewijne of Saramacca weet niet wat voor consequenties het aannemen van de amnestie wet (wat is dat?) heeft voor Suriname in het algemeen of voor hen in het bijzonder. De mensen uit Commewijne en Saramacca weten wel , met hun portemonnee als hoogtemeter, dat Suriname nu te vergelijken is met een vliegtuig dat aan een ongecontroleerde duikvlucht is begonnen, terwijl de gezagvoerder/president zich met alles behalve het besturen van het vliegtuig/land bezig houdt en slechts oog heeft voor zijn eigen parachute/amnestie.


  Maak melding

 64. ” Donderdag 29 maart 2012 om 16:24 uur, door Jack Russel
  Het was allemaal voorspelbaar wat die kermisklant in die rode jas zou gaan doen, want zijn vrouw zit in Djakarta als ambasatrice, en hij kan bijna iedere maand op kosten van de gemeenschap bisness klasse afreizen om bij haar op vakantie te gaan, en bovendien kun je van javanen ook niet anders verwachten, want zijn zeer geslepen, onbetrouwbaar, ze likken naar boven wanneer iemand boven hun staan, en trappen naar beneden wanneer iemand onder hun staan. gelukkig bestaan er nog Internationale verdragen, die Suriname alsnog met al die moordenaars voor het gerechtshof zal dagen.”

  Dank u wel voor het generaliseren en over 1 kam scheren van een hele Javaanse bevolkingsgroep heer Russel.
  En dan durven beweren dat Suriname zo een toonbeeld is van integratie, verdraagzaamheid en tolerantie.
  Als dit het niveau is waarop een discussie gevoerd wordt bedank ik voor de eer. Javanen zullen waarschijnlijk nog door velen als die domme achterlijke jampanesie poeroe sket gezien worden.
  U zult mij niet horen roepen dat alle Russels domme achterlijke racisten zijn. Oeps, sorry. Heb ik het toch gezegd.

  Een trotse jampa!


  Maak melding

 65. Ja jongens en meisjes ,
  Om een vlieg te meppen is een moker overbodig !!!
  Whaaaahahahahahihihihahaha ik zie een muis ,
  Waarrrrrr???
  Daarrrrrr!!!
  A SOOOOOOOOOOOOOOOOO

  SRANAN MI KONDRE TRU
  MI LOBI YU
  YU MOOI TRU NA MI AI !!!!


  Maak melding

 66. Zaagsel van een javaan.Wil Nederland deze lage javaan geen visum meer geven.Een aanhanger van een moordenaar verdient geen visumm.Laat hij maar zwemmend Indonesie bereiken om zijn vrouw te zien.Geldt ook voor de rest van het DNA.Nederland,als je het echt met ons meen, geef dan geen visum meer aan deze moordenaars.
  Dit hoofdstuk is al afgesloten.Wij gaan nu praten over Amnesty International of Internationale gerechtshof.Daar hebben wij geen stemmen van moordenaars nodig.
  Hij wordt vroeg of laat wel opgepakt.Wordt wel tijd om te straatop te gaan en alles lam leggen.Daar zal hij zien wie voor is en tegen.

  Danitia


  Maak melding

 67. Hooghart noemt Somohardjo “man van zijn hart”

  Ook Hooghart heeft weer zijn handje op gehouden en zijn geweten verkocht aan hoogste bieder. Lees en huiver:

  “De vakbondsvoorman zegt respect te hebben voor Somohardjo omdat deze politicus geen dubbelhartige politiek voert betreffende de voorgestelde Amnestie wetswijziging. Somohardjo geeft duidelijk aangegeven waar hij staat, volgens Hooghart.

  Somo staat bekend als de grootste huichelaar van de Surinaamse politiek ( knappe prestatie) die zijn moeder en vader verkoopt voor extra zetel.

  Suriname is verdoemd met corrupte politici en vakbondsleiders.

  Waar zijn de tijden gebleven van Cyril Daal en Fred Derby?


  Maak melding

 68. Wat een bizare foto van Somo. Wat heeft die man gebruikt ? Nee Somo is een landverrader. Die man moet zich schamen. Een Boutaman wordt je niet meer de lol.


  Maak melding

 69. Even een paar zaken op een rij:
  1) De NDP kreeg 30% van de stemmen en zou dus in een eerlijk kiesstelsel zo’n 15 zetels krijgen.
  Het is dus onzin dat het volk Bouterse als president heeft gekozen.Sterker nog: de NDP vermeed in de verkiezingsstrijd nadrukkelijk om Bouterse te noemen als president.
  Aan Hindoestanen werd verteld dat Parmessar president zou worden en aan Creolen Jules Wijdenbosch.
  2)Vergelijking met Zuid Afrika waar een heuse burgeroorlog woedde tussen duizenden burgers gaat niet op.
  De opgepakte mensen in Suriname zaten al gevangen, toen ze eerst gemarteld en daarna vermoord werden.
  Rambocus zat zelfs gevangen in de Memre Boekoe kazerne , toen hij werd opgehaald, verminkt en vermoord.
  3) In Zuid Afrika kregen de mensen pas amnestie na het vertellen van de waarheid en tonen van berouw.
  Bouterse heeft dertig jaar lang dezelfde leugens verteld, minachtte openlijk de Rechterlijke Macht en belededigde talloze keren slachtoffers en nabestaanden.
  4)Dat Somo en Brunswijk nu Bouterse steunen is heel vreemd. Als militair in de jaren 80 in Suriname weet ik dat beiden hoog op de dodenlijst stonden.
  Bij Brunswijk lukte het alleen maar om zijn lijfwachten te vermoorden.
  5)Tenslotte: waarom pikken we dit?
  Bouterse: veroordeeld wegens drugssmokkel en nu moordverdachte.
  Brunswijk: zelfde als Bouters en bankroof in Frans Guyana.
  Somo: vaker veroodeeld, als laatste wegens aanranding.
  Dino Bouterse:veroordeeld voor wapensmokkel etc.
  Boereveen: veroordeeld voor drugssmokkel
  Soemita: veroordeeld wegens corruptie.
  Het oordeel is aan u!!!


  Maak melding

 70. Simpele sempa.

  Goh, wat moet je met zo iemand.
  Je trilt als een reuze-baby van genot, phoe,phoe, je hebt ook niet veel nodig hoor…

  SS
  Een gevluchte militair, die noodgedwongen 6 hoog in een kamertje woont.
  Vertel de lezers waarom je gevlucht bent, jo landverrader!
  Ik heb mijn vermoedens.

  Misschien moeten de documenten die in een Nederlandse kluis liggen inderdaad worden vrijgegeven.
  Ik weet zeker, dat jij en de rest van je vriendjes met naam en toenaam in deze documenten staan vermeld.
  Nadat jullie je eigen burgers hebben gecoupt iov Ned, zijn jullie lieflijk opgenomen door Nederland.

  Ik voel voor je, whahahahaha, je kan geen kant uit.
  Hoe dramatisch om te moeten leven in een land dat je zo verfoeilijkt, auwwww, dat doet zeer.

  Maar ss, geld stinkt niet hé, hoe lang moet je nog voordat je oprot naar suri, want dat is je doel hè, tjee het wil maar niet lukken, want baas helpt ook al niet.

  Als je persoonlijk wil worden ken je het krijgen opa.
  Daag me niet uit.

  Jij als opa zou je moeten schamen dat je achter zo’n killer staat.
  Maar tsja, het spreekwoord:”wijsheid komt met de jaren”, geld niet voor alle oudjes.

  I love su, from a distant, yeah right, zo kan ik het ook..

  De mazzel simpele sempa.
  I love you tooo goedoe!


  Maak melding

 71. In de wandelgangen!

  In de wandelgangen van het Katshuis doet het volgende gerucht het heel goed: Wilders heeft Rutte gevraagd om de Ambassadeur in Suriname en geheel het Consulaat in Suriname terug te roepen en te sluiten.
  Dat was in de wandelgangen.

  Het gevolg hiervan is mij nog niet bekend maar er zal dus geen visa meer verstrekt worden aan reizigers naar Nederland.
  Wat het gevolg daarop is, is dat Desi zijn Visa-kaart zal intrekken waardoor er ook geen reizigers meer naar Suriname kunnen.
  Dit heeft tot gevolg dat armoe zal intreden in Desi’s Ghetto.
  Dat zijn de wandelgangverhalen.
  Somo zal dus niet meer via Schiphol naar Djakarta kunnen vliegen en zal dan met de boot gaan. Dezelfde boot die zijn voorouders naar Suriname heeft gebracht.
  Dat waren en zijn prachtige mensen, maar Somo heeft niets van hen over genomen.


  Maak melding

 72. anna_zot : “Die Bijlmerbewoners zijn tenminste Surinamers”

  “Weer schietpartij in Amsterdam Zuidoost

  AMSTERDAM – Bij een schietpartij in Amsterdam Zuidoost is maandagmiddag een man zwaargewond geraakt. Het is de tweede schietpartij in 24 uur in Amsterdam Zuidoost.

  Die schutters zijn tenminste………

  Case cloes


  Maak melding

 73. Henk Pierau,
  Weet jij wie landverraders waren?
  Juist ja, het waren die quasi Surinamers, die hier blanke huurlingen hadden binnengesluisd om dood en verderf te zaaien.

  Met name te Kraka hebben dan ook hun lusten gebotvierd op 7 jonge militairen, die op dat moment lagen te slapen. Eerst werd de wachthebbende de nek omgedraaid.


  Maak melding

 74. Beste Paraman: “Wat moeten wij denken van groepies die zaten te wachten op het neerstrijken van Nederlandse troepen. Zij zouden komen maar niet meer vertrekken!

  Noem mij eens 5 Surinaamse militairen die NIET geschoten hebben op ongewapende burgers. Het Surinaamse leger heeft nog nooit een schot gelost op een echt gewapende vijand………


  Maak melding

 75. Vrijdag 30 maart 2012 om 11:42 uur, door Henk Pierau

  Meneer de militair,

  Bedankt voor de samenvatting.
  Helder, helemaal mee eens.

  Thank God, er zijn nog uitzonderingen.
  Zo kan het ook,
  aan:je weet wel wie……


  Maak melding

 76. Ik heb niet eens gelezen wat de zwarte pietjes allemaal te vertellen hebben over dit onderwerp en van Anna_z hoef ik ook niet te lezen, omdat ik toch al weet dat de vergelijking wordt aan gehaald met het verzoeningsproces waar Z-Afrika na de afschaffing van de Appartheid voor heeft gekozen.

  Anna_z, hierbij sluit ik mij aan bij de vergelijking verzoeningsproces in Z-Afrika, wat naar mijn mening niet het zelfde is gezien de vele vermoorde donker gekleurde Afrikaanse bevolking gedaan door de blanke boeren.

  Waarom accepteren de zwarte pietjes en sinter klaasjes dit proces wel en dat wat starks zal plaats vinden in Suriname niet ?

  Het geeft alleen maar aan hoe hypocriet de zwarte pietjes en sinterklaasjes zijn in kwestie van het verzoeningsproces in Z-Afrika.

  De rest van de wereld is stil en hebben het licht gezien.

  Er wordt gemeten met twee maten

  Soso lobi Anna_z en mede Echte Surinamers.


  Maak melding

 77. Noem mij eens 5 Surinaamse militairen die NIET geschoten hebben op ongewapende burgers. Het Surinaamse leger heeft nog nooit een schot gelost op een echt gewapende vijand………

  Gekke Henky,
  Misschien moet je voor die informatie het strafdossier opvragen. Gissen is tegenwoordig ook een studierichting.


  Maak melding

 78. De reactionairen zullen in tijd wel beseffen welke waarde deze insteek van Somo heeft gehad voor de toekomst van de natie. Somo handelt in algemeen belang.


  Maak melding

 79. @Henk Molenaar

  Waar blijft de top tien van de Calimerostaanse pedofielen? In de top tien ontbreekt de Bijlmer. Net als in de top tien van Calimerostanen die gezin plus hond uitroeien. Lekker beschaafd zou ik zeggen. Blijf maar in je eigen imaginaire wereld geloven. Wij Surinamers nemen je dat allang niet meer kwalijk. Het is namelijk ontzettend moeilijk van een varkensoor een zijden beurs te maken.


  Maak melding

 80. nu somo zijn broek heeft gezakt en ddb letterlijk likt,wat gaat er gebeuren met de rechuffeling van het moderne parlement in su..

  heeft brunsie nog een keus dan achter in de rij te staan..

  su waarheen,wat wordt de toekomst,bestaat er nog een jeugd belijdt..

  wat zal de toekomst brengen..


  Maak melding

 81. Vrijdag 30 maart 2012 om 12:37 uur, @ domme gekke henkie,

  Je moet niet zo klagen over de Bijlmer, maar klaag over de domme schutters, want de meeste bewoners leven in vrede in de Bijlmer.


  Maak melding

 82. Het behoeft geen uitgebreid betoog hoe verwerpelijk de daden zijn van de voormalige coupplegers en dat zij hun eigen straat schoon willen vegen. Onbegrijpelijker nog is de steun van de voormalige vijanden, Somohardjo, Brunswijk en consorten. Zij zorgen ervoor dat Suriname vervalt tot een dictatuur, een internationale paria. Triest.


  Maak melding

 83. Hhahahaaha ze heeft het over wij Surinamers die domme paarse koe anna.Het is ontzetten moeilijk om van ezel een paard te maken hahahaha, de meerderheid laat elke dag heel duidelijk zien dat jou reacties prullenbak reacties zijn anna_ZOT.


  Maak melding

 84. Als de regering voor dat voorstel stemt, dan krijgen de nabestaanden geen gerechtigheid. die gasten hunkeren naar macht. ik ga niet meer stage lopen in suriname. wil niet in een land werken die moordenaars hun schuld kwijtschelden. Ze hebben recht op een eerlijk proces, maar door deze zet …chickens!!!

  En die jongeren daar, die zeggen dat bouterse een goede man is….
  die hebben geen RESPECT voor wat er toentertijd is gebeurd. WALGELIJK


  Maak melding

 85. Vrijdag 30 maart 2012 om 05:09 uur, door @Danitia zwarte pieternel,

  Dan wil ik jou vragen, waarom je het verzoeningsproces in Z-Afrika wel accepteer en niet het niet aankaart bij Amnesty International of het Internationale gerechtshof.

  Help mij jou denkwijze te begrijpen, of meet ook jij met twee maten ?


  Maak melding

 86. Vrijdag 30 maart 2012 om 05:09 uur, door @Danitia zwarte pieternel, wikileaks, whome zwarte pietjes en sinterkaasjes,

  Dan wil ik jullie vragen, waarom het verzoeningsproces in Z-Afrika wel accepteren en het niet aankaarten bij Amnesty International of het Internationale gerechtshof.

  Help mij jullie denkwijze te begrijpen, of meten ook jullie met twee maten ?

  Inderdaad zwijg !!!


  Maak melding

 87. De afrikaanse leeuw is inderdaad een asiel zoeker.Hij is gevlucht vandaar anders zou hij ook weten dat er anderen zijn die gevangenis kregen wegens mensen rechten schending in Z.Afrika.Trouwens,is de leeuw niet zwart?

  Cobie.


  Maak melding

 88. Vrijdag 30 maart 2012 om 05:09 uur, door @Danitia zwarte pieternel, wikileaks, whome zwarte pietjes en sinterkaasjes,

  Gezien de thumbsdown heb ik weer eens gelijk, want de vergelijking zoals hier boven is terecht op zijn plek. !!!

  En zwijgen is alles wat jullie kunnen.

  Anna_z en echte Surinamers, kijk hoe stil ze nu zijn.

  Ze zijn uitgespeeld.


  Maak melding

 89. Alleen maar blablabla,

  Probeer eens in te gaan op mijn bericht: Dinsdag 3 april 2012 om 11:11 uur, door Afrikaanse Leeuw.

  En daar hebben we gekke henkie sinterkaasje die alleen maar kan schelden als hij het even niet meer weet.

  Gekke henkie ik weet dat communiceren moeilijk voor je is, vandaar dat je tarzannetje speelt in Su om zo je frustraties te verwerken.

  Ik had niet anders van jullie verwacht dan inhoudloos te reageren op mijn bericht.

  Het zegd genoeg over jullie denkwijze.

  Domboo’s


  Maak melding

 90. Dinsdag 3 april 2012 om 12:26 uur, door Jacobus zwarte pietjetje,

  De meesten van die blanke killers zijn na hun verklaring voor de waarheidscommissie in Zuid Afrika gewoon vrij uit gegaan, waaronder ex president Botha en ik geloof De Klerk. Kun jij je nog herinneren dat Mandela uitviel tegen Botha ?

  De wereld was toen zogenaamd teleurgesteld over Mandela’s reactie.

  Dinsdag 3 april 2012 om 12:26 uur, door Jacobus zwart aapje,

  Ik weet echt niet waar jij het over hebt, maar ik kan je vertellen dat ik de beelden van stakende Afro Afrikanen nog op het netvlies heb zitten waar ze zonder pardon overhoop werden geknald en hoe de mensen werden verdreven van hun land door de diamantmijneigenaren en dat mensen midden in de nacht uit hun bed werden gelicht en nooit weer terug keerden.

  Ken je nog die beelden waar Politieagenten hun Z-afrikaanse honden (Z-African Rhodesian Ridgeback wel hele mooie honden) weerloze Afro Afrikanen lieten bijten terwijl ze op de grond zaten en ze van plezier moesten lachen om deze weerloze mensen etc.

  Dagelijkse praktijken.

  Je hebt werk te verrichten bij Amnesty International of het Internationale gerechtshof.

  Wat vandaag de dag gebeurt, is reeds geschiedenis in het verleden.

  Voor mij is het allemaal dejavu.


  Maak melding

 91. Dit is godgeklaagd. De wet is een ramp! Waar is de gerechtigheid. De december-moordenaars moeten veroordeeld worden. De hele clan rond die Bouterse en Bouterse zelf moeten achter slot en grendel. Ze hebben lak aan god en gebod. Mensenrechten worden met voeten getreden door deze twijfelachtige types als Boereveen en Brunswijk. Suriname is hierdoor weer een echte bananenrepubliek. Kotsmisselijk word ik hiervan.


  Maak melding

 92. Donderdag 5 april 2012 om 13:37 uur, door Tandeloze aap,

  30 jaar hebben jullie gehad om iets te doen aan deze situatie en wat van het land te maken, maar met de handen over mekaar zitten en blablabla is alles wat jullie kunnen. Het zelfde geld voor het westen die het nu zogenaamd belangrijk vindt om een killer als Koni achter na te zitten puur alleen maar om de grondstoffen van het land.

  Koni een man waar 99% van de wereld een twee maanden geleden nog nooit van heeft gehoord.

  En nu na 30 jaar willen jullie haast maken om President Bouterse te pakken en te berechten.

  President Bouterse en zijn regeringsleden reizen landen af om opdrachten en financieen binnen te halen, maar worden tegen gewerkt door westerse leiders, zwarte pieten en sinterkaasjes als jullie.

  Suriname en Surinamers hebben het werkelijk gehad met jullie retoriek.

  300 jaar ontkenning van het leed dat onze voorouders is aangedaan door de Hollandse handelaren (Dus niet de Nederlandse bevolking).

  30 jaar lang ontbering vanwege een Hollandse boycot, zogenaamd gaat Nederland Suriname helpen.

  Nou we kunnen nog eens 30 jaar hebben als jullie vinden dat wij langer moeten kreperen.

  Waar waren jullie toen families dozen met eten, geld via Western Union of Omu stuurden voor familie in Suriname ?

  Niet alleen de Surinamers in Suriname werden economisch geraakt, maar ook de families hier in Nederland die een deel van hun salaris moesten overmaken naar familie in Suriname omdat ze in Suriname krepeerden.

  Rutte bedankt !!! Hartstikke bedankt !!!

  Een land die ik hoog in het vaandel heb de “VS” begrijpen niet waar ze het over hebben als het gaat om Suriname.

  De “VS” heeft zijn periode gekend waar indianenstammen werden uit gemoord door de blanke en decennia’s later is het een staat geworden dat tracht op te komen voor de zwakkeren in eigen land.

  VS jullie hebben je slaven periode opgelost met je blanke broeders, wij Surinamers beginnen nog maar net met Holland, dus bemoei niet in dingen waar je geen weet van hebt !!!

  En voor de duidelijkheid het is geen schandelijk besluit. Suriname is een land dat nog moet ontwikkelen tot een staat dat zijn burgers rechtvaardigheid bied en zo slecht doen zij het niet.

  Het is niet perfect, maar we kunnen zeggen dat touristen het land gewoon blijven bezoeken.

  Er komt een tijd dat ook de tegenstanders met hersens in zullen zien dat dit besluit goed is voor Suriname.

  GrongTapu Takru.

  Me Tak Unu Gran Tangi !


  Maak melding

 93. Ik lees zojuist in de: http://www.telegraaf.nl/dft/11867964/__Japan_en_China_helpen_IMF_bij_extra_kapitaalsteun_Europa__.html

  de klachten over mensen rechten in China en dat Japan een zwerversstaat is geschreven of geblogd door lezers de vriendjes van de zwarte pietjes en sinterkaasjes.

  Nou mijn boodschap is: de Chinezen en Japanners lossen hun problemen wel zelf op en een wijze les voor deze groep mensen:

  “Begin Eerst Je Verleden Te Corrigeren Voor Je Een Ander Iets Wilt Leren” !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.