KLM heeft weer volop zin in zonnig Suriname

24

PARAMARIBO, 28 mrt – Als het ooit al echt weg was, is weer goed terug. De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij, KLM, heeft weer flink veel trek in Suriname. Werd nog in november besloten van vijf naar drie vluchten af te zakken, het worden weer meer. Volgens lokaal manager Arthur Dieffenthaler ligt het allemaal aan Suriname zelf.

De economische opleving in het land zou te mooi zijn om maar onbenut te laten. “Er is veel bedrijvigheid, wat maakt dat er meer vraag is vanuit hier en andere regio’s om van en naar Suriname te reizen”, zegt Dieffenthaler tegenover de Ware Tijd. Dat is heel andere taal dan eind vorig jaar. Toen werd het reizigerspubliek onaangenaam verrast. Het zouden maar drie vluchten worden per week. Onder meer de Vereniging voor Reizigers, VVR, was niet te spreken over het besluit.

Volgens VVR-voorzitter Mahin Jankie kwam het neer op boerenbedrog. De KLM zou er alleen maar op uit zijn elke concurrentie uit te schakelen. Het is algemeen bekend dat de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij niet in staat is het gat op te vullen. Het zou de KLM om eventuele derden gaan. Met minder vluchten wordt de ticketprijs opgeschroefd en de route dus onaantrekkelijk. Drie vluchten per week is nu alleen maar nog voor het laagseizoen.

Bekijk ook:


24 REACTIES

 1. Geen wonder ! Het is een goudmijn voor KLM met hoge vliegtarieven. Anders zijn ze al lang bankrupt.
  Schandalig. Al light het aan Suriname als je niet wenst te vliegen ernaar dan doe je het niet. Dus ze zijn al lang blij !!!!

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 2. Het gaat toch goed met Suriname ? Economische opleving !!! Goed zo , mag het heel lang voortduren . Zijne Excellentie DD.Bouterse doet het goed samen met de regering . Mag maandag de Amnestie-wet worden aangenomen voor rust , stabiliteit en economische groei . Verder moet de handel tussen de volkeren blijven doorgaan en groeien .


  Maak melding

 3. En dit noem ik visie van een goede local manager. De man is voor de KLM in Suriname, ziet de goede ontwikkelingen onder Bouterse in het land dus informeert hij z´n bazen in A´dam/Parijs die er handig op inspelen !
  Onze potie SLM probeert met man en macht het hoofd boven water te houden, omdat het binnen die organisatie nog steeds aan goede managers ontbreekt.

  Het bedrijf heeft genoeg omzet om één of enkele goede specialisten of luchtvaarteconomen binnen te halen, maar het blijft een oude vrienden en kennissen club van de SPA.

  En zolang de overheid niet grondig ingrijpt, of het bedrijf verzelfstandigd, zal de SLM voort blijven sukkelen en de KLM aan ´cherry picking´ blijven doen omdat de Suri´s toch niet het verstand hebben om iets moois van hun national carrier te maken.

  Wat staat er in (of is gebeurd met) het rapport van de Lufthansa specialisten die enkele jaren terug enige maanden binnen de SLM hebben rondgelopen om dit bedrijf door te lichten !


  Maak melding

 4. Ja, wie heeft er geen zin in zonnig Suriname?

  Alleen jammer dat een moordenaar daar de macht heeft en het land naar de verdoemenis helpt.


  Maak melding

 5. De boodschap is dus: Suriname doet het economisch zeer goed met Bouterse als president en we (de KLM) willen de boot echt niet missen. Waar er geld te verdienen valt zijn we altijd present. We zijn tenslotte handelaren en we moeten toegeven dat ondanks de hetze tegen Bouterse de Surinaamse staat op volle (economische) toeren draait. De anti-Surinamers zullen dit helemaal niet leuk vinden. Maar ach, ze blijven achter de feiten aanhollen. Beste anti-Surinamers, ik heb slecht nieuws voor jullie. Het gaat goed met Suriname en wij hoeven gelukkig geen 15 miljard te bezuinigen.


  Maak melding

 6. Duidelijk weer een poging de ticketprijzen te verhogen!
  Waarom zijn er geen andere maatschappijen die op suriname vliegen?
  SLM en KLM houden de deur dicht voor eventuele andere maatschappijen, denk maar even terug aan het feit dat Martin Air het geprobeert heeft!
  Duidelijk dat er prijsafspraken gemaakt zijn tussen SLM en KLM.
  Zodra je het alleenrecht hebt kun je ook de prijzen maken, zo werkt dat in deze wereld!


  Maak melding

 7. Conclusie het gaat goed met Suriname maar de bevolking merkt daar geen moer van, het gaat zo goed dat zelf die criminele regering zegt dat ze wat aan hogere prijzen in de winkels moet doen.Het gaat zo goed in Suriname dat de een hele grote deel van de bevolking een week na het ontvangen van hun loon SKEER zijn.Weer zo een domme achterlijk vergelijking met Nederland en Suriname, je kan de economie van Nederland niet vergelijken met een kleine economie als die van Suriname.


  Maak melding

 8. anna_z,in al die jaren dat ik lid ben van deze forum heb ik nog nooit zulke domme reacties gelezen als die van jou. Blijkbaar weet je niets van economie en je reageert op horen zeggen.
  =volgens mij betaal je geen belasting.

  =Een handje vol mensen in een groot Suriname, waarom is er dan nog steeds ARMOEDE,
  =Tijdens Venetiaan is er flink bezuiniging, omdat de vorige regering staatsschulden had achtergelaten.
  ==Ik hoop niet dat het weer zal gebeuren, want Suriname heeft al een enorme schuld door deze regering.
  ===Hoop NIET dat ons land failliet gaat en dat alles op orde is.===


  Maak melding

 9. Economische opleving, dat ziet de Nederlandse manager. Die zuurpruimers op waterkant zien liever chaos en verderf, ook nu weer wordt hun hoop de grond in geboort.

  Komop jullie hadden liever boycot ezien toch.

  Hihihihi, vooral blijven lachen, want na de amnestie zal het alleen maar beter gan.


  Maak melding

 10. Ik denk dat men dit stuk niet goed heeft gelezen.
  De KLM zou van vijf vluchten per week naar drie vluchten per week gaan met een boeiing.
  Dat betekent dat er per week hetzelfde aantal personen vervoerd zou worden,maar de reiziger organisatie in suriname heeft verzocht om 4 vluchten te doen.
  Dus men moet niet komen doen alsof de klm deze toestellen inzet omdat het goed gaat met de surinaamse economie,dat is weer misleiding van het volk.


  Maak melding

 11. Beste Ira: ik verdenk Anna_Zoele ervan een witte Nederlander te zijn die door haar onzinnige posters Surinamers belachelijk te maken.

  Ik kan mij niet voorstellen dat uit de mond van een Surinamer zulke domme rotzooi kan komen.


  Maak melding

 12. Met de aanname wijziging amnestiewet kan hun zin voor zonnig Suriname weer als sneeuw voor de zon verdwijnen. Maar dat hangt natuurlijk op de eerste plaats af van het feit of die bakra geldwolven winst maken of niet, verder interesseert Suriname ze geen ene malle moer.


  Maak melding

 13. @Ira

  Ik weet inderdaad niets van economie. Maar ik weet wel dat er in Calimerostan HELEMAAL geen armoede bestaat. Er zijn geen voedselbanken en iedereen heeft een eigen huis. Er is geen werkloosheid en iedereen loopt fluitend over straat. De regering komt vooral op voor Henk en Ingrid en niemand klaagt over Polen en andere “niet westerse allochtonen”. Een fantastisch land en een voorbeeld voor de rest van de boze buitenwereld. Binnenkort zorgt jullie blonde leider voor een terugkeer van de gulden en wat economie betreft kan ik daar natuurlijk ontzettend veel van leren. Bij jij econoom? Gefeliciteerd!!!! Je kunt dus elke maand de eindjes aan elkaar knopen en je bent supergelukkig in je Calimerostaanse heilstaat? Ik gun het je van harte en wens je heel veel succes. Wat mijn vermeende domheid betreft: dat is iets om te koesteren. Intelligentie tonen kan soms zeer vermoeiend en ineffectief zijn in een virtuele internetgemeenschap met laaggeschoolde entiteiten.


  Maak melding

 14. nog meer vluchten is nog meer vernederende 100% controles is meer verkrachtingen en meer aanrandingen door deze gewetenloze autisten.


  Maak melding

 15. @wikkiLeaks, idd zijn het de vakantiegangers uit Holland die het toerisme in Suriname overeind houden, en die hebben allemaal een brede visie (zoals onze profeet DD Bouterse) over ontwikkeling van hun land. We mogen paars zijn or whatever, maar brengen wel ontwikkeling in het land. Wij paarsen hebben Suriname wel (voor het eerst)gepositioneerd in deze wereld! Suriname heeft eindelijk een gezicht gekregen voor de buitenwacht en de buitenwereld.

  Ik vind het prima hoe het Suriname nu vergaat en zal het onder DD Bouterse alsmeer beter worden !

  God speed Suriname, God speed meneer DD Bouterse !!


  Maak melding

 16. Milton Fleur,
  Als jij hier beweerd dat Bouterse een profeet is en dat hij Suriname een gezicht heeft gegeven in het buitenland dan weet ik genoeg over jou geestelijk gesteldheid en over jou bevattingsvermogen.Jou reactie laat heel duidelijk zien dat alleen domme idioten als jou vatbaar zijn voor die paarse leugens van jou valse profeet die de imago van onze bevolking en ons land te grabbel gooit in de wereld.


  Maak melding

 17. Milton Fleur: Heb je de woningen nog geteld zijn de afgelopen maanden zijn gebouwd?

  Van de beloofde 18.000 door Bouterse zijn er nog geen 100 af……

  Blijf maar geloven in in die domme praatjes van jou president waar een lijkenlucht en cocainegeur aan hangt.

  Een waardige vertegenwoordiger van zijn volk….pfffffffffffff


  Maak melding

 18. MIlton Fleur: “Wij paarsen hebben Suriname wel (voor het eerst)gepositioneerd in deze wereld! Suriname heeft eindelijk een gezicht gekregen voor de buitenwacht en de buitenwereld”

  Echt dommer al jij komen ze hier niet voorbij…..

  Het gezicht van Suriname naar de buitenwereld is dat van een bananenrepubliek waar moordenaars en criminelen de dienst uitmaken..


  Maak melding

 19. Wonderlijk!Er gaat een 747 op zanderij landen.Waar zijn de bezichtigings kaarten te kriigen?

  Zij die bout vandaag ophemelen,gaan door dezelfde aanhangers van bout in Sur.kaal geplukt worden.De kans is niet denkbeeldig dat ze in een sloot gevonden worden met geknevelde handen.

  Cobie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.