Kritiek op haastige amnestie blijft woeden

46

PARAMARIBO, 29 mrt – Het blijft kritiek bonzen op de haast waarmee de amnestie lijtk te worden doorgedrukt. Binnen de coalitie zelf zijn de meningen verdeeld. Dat staat nog los van de kritiek vanuit de parlementaire oppositie en maatschappelijke organisaties. Volgens parlementariër Carl Breeveld van de politieke partij Doe is Suriname duidelijk verdeeld. Als dat voordien al het geval was, heeft de amnestiekwestie het er verergerd.

Dat is niet goed voor samenleving en rechtsstaat. Het wetsvoorstel dat amnestie moet regelen voor onder meer de Decembermoorden, heeft het over eenheid en sociale rust. Die moeten gegarandeerd worden. “In het voorstel staat dat het bedoeld is om eenheid te bewerkstelligen. Maar sinds de indiening (bij het parlement, red.), zijn er juist nog meer spanningen in de samenleving”, zegt Breeveld tegenover de Times of Suriname. En dat is onnodig.

De vraag is waarom nu. “Wat prioriteit is op dit moment, is de anticorruptiewet, huisvesting en grondbeleid”, aldus Breeveld. Door midden in het strafproces amnestie door te voeren, raakt ook de rechtsstaat onder druk. De rechterlijke macht komt als het ware in zijn hemd te staan. Dat kan nooit goed zijn voor de uitstraling. Doe zal tegen stemmen. Coalitiepartij Bep is ook tegen. Nieuw Suriname, dat dele uitmaakt van Desi Bouterse’s Mega Combinatie, gaat ook niet mee.

46 REACTIES

 1. Die hele amnestie zooi is kooksel uit de Bouterse zijn eigen keuken. En dat kooksel heeft een vieze smaak.

  Maar, ik hoop erop dat het weldenkende deel van het Surinaamse volk, pal achter wet en recht blijft staan.

  Alleen hier op dit blog gloort een sprankje hoop..
  Ik constateer vaker negatieve beoordelingen bij berichten afkomstig van aan de NDP gelieerden.
  Wanneer er weer een bericht van een Anna Z of een TTheo vanwege negatieve beoordelingen verborgen raakt, dan besef ik dat er (hier) veel integere Surinamers zijn.


  Maak melding

 2. Prioriteit is om Die Massamoordenaar uit de gevangenis te houden ten koste van de rechtvaardigheid,moreel besef,menswaardigheid, normen en waarden,fatsoen en beschaafdheid.Suriname wordt nu gegijzeld door een stelletje paarse gewetenloze paarse monsters.
  Het is wel zeer opvallend dat hij een grote bek had dat hij voorstander was van deze rechtszaak en nu ineens komt die inconsequent demon met een amnestie wet.


  Maak melding

 3. Wie kan zich nog die Cubaanse en Libische militaire adviseurs herinneren in de jaren 80? ook toen hadden die megalomane pseudo revolutionaire padvinders in Suriname een grote smoelwerk, van we doen wat we willen en het is ons land.
  Toen Amerika te kennen gaf dat het afgelopen moest zijn met die rotzooi zij die adviseurs als een dief in de nacht weggegaan.Nu gaat het om een amnestie wet waar Amerika een onbehagelijk gevoel van krijgt.
  BE CAREFUL WATS YOU STEP.


  Maak melding

 4. Jongens , jongens ,jongens
  Het is lente 2012 , wordt het geen tijd om de gekluisde
  documenten vrij te geven ???
  Benne benieuwd als recht-zoekende burger wat de daadwerkelijke rol van Olland/agitator waren en zijn .

  PS ; Sribi-leek , weet jij hoeveel personen in de dodencellen van de VS zitten wachten om ver-gas , ingespoten of ge-ready-kilowatt(op z’n surinaams) te worden ?
  Neen he ???
  Daar krijgt mijn persoon een onbehaaglijk gevoel van !!
  Oh daar gaat je deur-bel alweer , DOM DING DOM DING DOM DING

  Zoete groet


  Maak melding

 5. “Wij van WC-eend adviseren WC -eend..”

  Als deze amnestie wet er komt is dat het definitieve morele failliet van Suriname.

  Niet meer en niets minder.


  Maak melding

 6. die hele amnestie kwestie is een pure schuld bekentinis van ddb,maar dan langs een omweg. en de omweg is deze amnestie kwestie.als hij ballen heeft laat hij zijn bek opentrekken..

  want waarom ineens deze wet,,trouwens deze wet bewijst geen enkele waarde om wie het het ..

  ik dacht dat je eerst ver-oordeeld be-oordeeld moet worden voordat er sprake kan zijn om amnestie te verlenen..

  pas na een be-oordeling door de recht bank,kan je je gaan verweren..

  nu weet je nieteens wat er uit de bus komt door de rechter,dus van waar die haast..

  haast geeft duidelijk aan,, van schuldig zijn..


  Maak melding

 7. Zolang de leden, die deze coalitie ondersteunen, hun hoofd gebruiken en de amnestiewet niet ondersteunen is er hoop. Maar niemand zal vreemd opkijken als ook de trukendoos van Bouterse opengaat, doordat deze leden zijn omgekocht zoals Somo, de hielenlikker.
  Principes, moraal, ethiek tellen dan niet bij de aasgieren.


  Maak melding

 8. Theo Para”

  “Een waarheidscommissie als mosterd na de maaltijd. Terwijl de Waarheids- en Verzoeningcommissie van Zuid Afrika daders amnestie verleende in ruil voor een bekentenis, voor het vertellen van de waarheid, krijgen in de daderswet de schuldigen gratis amnestie. Zij hoeven geen enkele verantwoording voor hun misdaden af te leggen. De waarheidscommissie als rookgordijn voor het schenden van de grondwet en het strafrecht, voor inmenging in de onafhankelijke rechtsgang. Onder de leuze van een waarheidscommissie wordt de Trias Politica materieel vervangen door de totalitaire staatsopvatting. Of zoals de president–hoofdverdachte het eerder formuleerde: ‘de staatszorg is ondeelbaar’.

  Symbolisch voor de belangenverstrengeling is haar voorstel dat de verantwoordelijke voor beide misdrijven tegen de menselijkheid, de huidige president, de Amnestiewet 2012 persoonlijk zal bekrachtigen. Als de Amnestiewet 2012 wordt aangenomen, maakt de staat zich ingevolge artikel 5 van de American Convention on Human Rights schuldig aan schending van het recht van de nabestaanden en overlevenden op een menselijke behandeling.


  Maak melding

 9. Dit zal alleen maar tot heel veel onrust in het land zorgen, waarvan de gevolgen niet te overzien zijn, want je ziet nu al enkele groeperingen zoals de bond van leraren, die hierin niet meegaan, en wanneer deze belangrijke groep hun ongenoegen gaan uiten, door hun werk neer te gaan leggen, zal dit alleen al een grote chaos veroorzaken, en deze groep zal niet alleen staan, want meerdere bonden zullen zich hierbij aansluiten, en die lafaards die het voorstel hebben ingediend om hun moordenaar te redden, zullen vroeg of laat de rekening alsnog gepresenteerd krijgen, want het buitenland slaapt niet.


  Maak melding

 10. Wikleaks,
  Suriname en Indonesie hebben het hunne al gezien.
  Wacht maar rustig af om te zien wat het zal worden op die eilanden.

  Te zijner tijd zal ook Romeo Hoost als oud vuil worden gedropt. Er was een tijd waar Brunswijk voor Holland de absolute Robinhood was. Hoe is het vandaag.


  Maak melding

 11. Ik vind het zo zonde van jullie mooie landje, we gaan er volgend jaar wonen, ik bemoei me verder niet met politiek, vind de mensen erg vriendelijk, de natuur prachtig, eigenlijk is het een door God gezegend land, geen tornado’s of andere natuurrampen, dus ik hoop van harte dat die politieke onrust ook verdwijnt.


  Maak melding

 12. Voor zij die niet meegaan!!!

  Wat deden jullie(politiek machthebbers) vanaf 25 nov 87 met de decemberkwestie!!! NIKS.alleen om de 4 jaar tonen op de stvs voor verkiezings voordeel.geen nabestaanden voordeel!Verkiezingen gewonnen,vene belt bouta op,thanks,ik heb weer gewonnen dank zij jouw politieke verantwoordelijkheid van de decemberkwestie!

  vertel!!!

  Het verbaasd mij dat de politieke machthebbers (volksvertegenwoordigers)15 jaar lang niks deden.Waarom vene!

  Kijk,trauma neemt tijd,dat begrijpen we allemaal.
  Maar propaganda maken over dode slachtoffers,en VERDER niet wettelijk vervolgen is opportunistisch en immoreel

  Na 15 jaar front decemberkwestie spelletjes ,zou ik amnestie aanvragen,krijgen en dan het strafproces starten!wat denken jullie wel!!

  waarom!!!kom nou,het heeft al zo lang geduurd ,dat wanner het nu eindelijk door de toenmalige en huidige regeringsleider wordt aangepakt ,dat ik het in RAP TEMPO afhandel,Of willen jullie dit keer 25 jaar wachten…vanaf 25 nov 87

  Als President bouterse het zelfde politiek bestel voert(teren op dode slachtoffers) dan duurt het nog eens een 25 jaar!!!!!
  Wij doen niet het zelfde als vene.De nabestaanden wachten al lang genoeg,en willen verzoening,want haat kost tijd en geld,vraag maar aan vene(misbruik maken van de decemberkwestie)

  hatsjee!!!!!


  Maak melding

 13. Mijn credo was:

  Een stem op DOE is een stem op de Psychopaat en
  seriemoordenaar!!!

  Gezien het huidig standpunt van DOE moet ik mijn
  credo opnieuw tegen het licht houden.
  Geweldig DOE!!!

  Ondertussen hebben ze Moesje ook danig over haar
  theewater gekregen.

  http://www.apintie.sr/vidi.php?vid=4474

  Goed zo, Moesje!!! Tell it like it is!!!


  Maak melding

 14. Wim Bakker
  Lid Adviesraad NPS:

  “De NDP beweert dat we geen rekening hoeven te houden met wat het buitenland zegt over de 8 december moorden. Dit is onjuist. Het internationale beeld van Suriname als een land van drugs- en wapenhandelaren en dictators wordt door de NDP-amnestiewet gepromoot. Alle bona fide zakenlui, onze banken, onze bedrijven, zullen de nadelige effecten van dit imago moeten betalen in de vorm van hogere prijzen voor allerlei soorten krediet in de wereld

  Het bestuur van het land is een chaos, er is geen eenheid in de regering, het kabinet van de President en de ministerraad zitten niet op een lijn, er is gebrek aan onderling vertrouwen. Men houdt elkaar in het zadel vanwege opportunistische redenen. Bouterse, Somo en Brunswijk, drie gamblers bij elkaar, ze kunnen elkaar nooit vertrouwen: “There is no honour among thieves”.


  Maak melding

 15. Jullie zitten allemaal te springen om wat Amerika erover denkt en wat boeler Spong gaat doen.
  Suriname kan ook niet bepalen wat er in Amerika moet gebeuren.
  Nieman kan voor Spong bepalen dat hij niet mag boelen.In Holland kan hij dat vrij doen en met een ieder,want daar bestaat er zelf een pedofielepartij in de politiek.
  Mensen: laat Suriname zijn eigen problemen oplossen. Het is tijd dat men volwassen wordt. Vooral in Suriname. Niet steeds opkijken naar het buitenland,dat het idee heeft Suriname in de tang te hebben.
  Verder moet ik u vertellen dat het buitenland stiekem hoopt dat Bouterse president blijft.
  Ze hebben Gémerkt dat het land vooruit gaat.
  De blinde oppositie wil dat niet zien en toegeven en probeeert 8 december steeds als troef te gebruiken,terwijl het kaartenspel niet meer gespeeld wordt.
  Het is nu tijd om het oud vuil op te ruimen, schoonmaken c.q. Reinigen en daarna opbouwen. Dit alles heeft tijd nodig. Alles moet geordend worden.
  Afstappen van het achterlijk gedrag en breder gaan denken,want Suriname heeft dat in zich. Er is voldoende kwaliteit,maar men wil ouderwets en achterlijk blijven denken.
  Bouta e opo à volk en ding ay ooktoe.
  Het komt zeker goed.
  Gun de man en hij zal van dit land iets goedschiks maken.
  Misschien moet de opvolger van Vene een gesprek aangaan met Bouta en zich aansluiten.
  De rest komt van zelf wel.


  Maak melding

 16. Mr Carl u slaapt nog. De meerderheid is voor Amnestie. De overige zijn alleen mensen die flink gelogen en genoten hebben van die Koloniesator rijkdom en die verplicht zijn om op te komen voor hun belangen. Precies hoe in het verleden veel Surinamers naar Nederland waren vertrokken om daar van zijn zintuigen te genieten, omdat ze gehoord hadden dat mensen daar naakt lopen en een mooie geweldige moderne land is, veel Nederlandse Gulden te verdienen is om snel rijk te worden. etc etc, en om die doelen te bereiken daarvoor flink gelogen hadden dat Bouta mensen vermoord, Bouta gaat mij dood maken et. etc/, alleen maar negatieve zaken, want hoe meer ze liegen hoe sneller ze ASSIEL konden krijgen om daar te verblijven. Deze mensen moeten blijven hun Meester te dienen en Sur. te sabboteren anders gaan die Bakras boos op hun worden. En de rest dat door die Nederlanders in 10 jaren omgekocht waren nml. flink gegeten en gedronken en ook veel geschenken in ontvangst hadden gekregen, die moeten zeker negatief reageren. Maar Mr Carl Breeveld als U voor Amnestie stemd gaat U het tegen overgestelde zien. Er gaat geen verdeeldheid meer zijn en er zal ook weer rust in Sur zijn. Waarom Amnestie de belangrijkste zaak is, omdat u de keuze moet maken tussen deze 2(twee). Wilt u dat Suriname van Surinamers blijft of wil U dat Sur. weer Kolonie wordt van Ned. Want zonder DDB zijn ze helemaal niet in staat om Sur afhankelijk en kolonie te maken. Lees verder op mijn facebook tijdlijn Politiek Politiek Politiek 7777777777777


  Maak melding

 17. Als men kritiek heeft moet men gebruik maken van het democratisch recht om op straat te protesteren. Maar deze jonge ndpduivels, door influistering van hun duivelse baas, doen er alles aan om zijn wil door te drukken. Zal het lukken? Al zegt salam ieja, toch twijfelen vele rijke ndpparasieten en baas didibri. Want met verraders weet je het nooit.Ze houden hun harten vast. Meki weekend pasa snel toch. Dus dit weekend krijgen vele ndpmoordenaars nog hartkloppingen en slapeloze nachten. Maandag moet het de dag worden dat de rechtstaat voorgoed aan zijn einde komt. En baas didibri als koning dictatator het land regeerd. Ieja krijsen de diehard aanhangers. leve Suribabwe.


  Maak melding

 18. Wij wonen in Zuid-Amerika, wat in Argentinie is gebeurd zal ook in Suriname plaats vinden.

  In Argentinie werd toen onder grote druk van de ex-dictators amnestie verleend aan alle militaire dictators en hun handlangers.

  Tot grote woede en bedreigingen van die ex-dictators werd 8 jaar later die wet ongeldig verklaard en al die moordenaars werden alsnog levenslang in de gevangenis gegooid.

  Ik zie dit ook in ons land gebeuren, amnestie van zulke gruwelijke misdaden begaan door Bouterse en zijn handlangers zal niks oplossen.

  Suriname zal alleen rust vinden nadat Bouterse en zijn handlangers voor goed de gevangenis in verdwijnen.

  Wat er ook gebeurt het recht zal zijn beloop krijgen, mensenrechten schenders zullen worden gestraft.


  Maak melding

 19. Deze gedwongen amnestie gaat heel lang een vieze smaak achter laten in de Surinaamse gemeenschap.
  Het is dezelfde vieze smaak toen onze eigen 15 Surinamers in koele bloede werden vermoord zo’n 30 jaar geleden door hun eigen Surinamers. Wie geeft de garantie dat deze laffe daad zich niet weer kan herhalen? After all, we hebben dezelfde groep weer aan de macht.
  En ook al mocht er een amnestie komen het zal altijd zo zijn dat Delano Bouterse en zijn bende amnestie hebben afgedwongen voor hun laffe moorden. DAT kan geen enkele amnestie wegwissen.


  Maak melding

 20. @Larry

  De negatieve beoordelingen op bepaalde reacties zeggen helemaal niets over de kwaliteit van de reacties. Het zegt wel wat over de kwaliteit van dit forum. Dit forum is een Calimerostaans forum en wordt het meest bevolkt door werkloze en mislukte SuriNeds. Ze hebben meestal geen eigen mening, kakelen elkaar meestal hersenloos na en klikken er lustig op los. Maak een willekeurig account aan en brul maar iets in de trant van “Bouterse is een moordenaar”. Ik voorspel dat je dan wordt bestookt met ontzettend veel thumbs up. Dat is alles wat nodig is. De inhoud van de mening doet niets terzake. Je kunt gerust de grootste onzin opschrijven. Als het maar anti-Bouta klinkt dan zijn succes en thumbs up gegarandeerd. Dit forum is zeker niet representatief voor de gemiddelde Surinamer.


  Maak melding

 21. hee lary(mening NO 1)waar mijn mening over derze kwestie hoort te staan!!

  Beoordeel mijn mening op recht en waarheid…

  Het berust op democratische feiten!!!


  Maak melding

 22. Beste Whome,

  Bedankt, bedankt, bedankt.Whohahahahahahahah.
  Spannend,Mevr.Wijnaldum dat was geweldig van U.
  Komt er plotseling een kolonel of luitenant Moboetoe uit de hemel vallen.Wat weet die van de 8 decembermoorden?Was hij toen al geboren.Wordt het nu echt geen tijd om de jeugd op school te vertellen wat zich op die dag heeft afgespeeld?Hebben zij niet het recht om ons geschiedenis te kennen.Een buitenlander weet meer dan deze paarse ezels van kinderen.Ze zijn zo goedkoop, reeds met een SRD5,– belkaart kun je ze al omkopen.Straks gaan ze schreeuwen,want die gaat er binnenkort niet meer zijn.Zie je niet dat de belkaarten kleiner zijn geworden.Mischien wel de eerste schaarste aan materiaal.De meerderheid is het volk.De enkele parlemantariers hebben goedkeuring gegeven voor de amnestiewet.Hoe staat het met het volk.Denk maar niet dat alle pae-achtigen het goed vinden.Dit is ook het einde van pae.In deze heeft hij heel veel verloren en mag hij de volgende verkiezingen vergeten.Volkverrader, lelijke bedrieger.Heeft zijn vrouw weer voor de zoveelste keer in de uitverkoop gezet.Lafaard van een javaan.

  Danitia


  Maak melding

 23. Wikileaks

  Ik heb geluisterd naar die wijze woorden van mijn LEIDERS.Maar de paarse ezels zijn te dom om te te weten of begrijpen.Dit is echt POER’ BROEKOE, ‘WER’BROEKOE.Hetzelfde als water naar zee dragen.Eindresultaat NIHIL.Voor hun is het een wet, voor de wereld een lachtertje.Ongeldig.Ze komen hem toch vroeg of laat halen.

  Danitia


  Maak melding

 24. De gore huichelaar/gluiperd:

  Somohardjo garandeert rust met amnestiewet

  De politicus zegt ook, dat Suriname zich geen zorgen hoeft te maken dat dictatuur langzamerhand de kop opsteekt. Dit zal hij altijd bestrijden, zoals dat in het verleden het geval was.

  Bestrijden????? The is no business like Surinam politics…..

  De politieke moraal van Somo: “What is in it for me?”

  Hij kan de komende maanden weer op kosten van de Surinaamse burger lekker maanden reizen naar Indonesie waar zijn vrouw als ‘part of the deal’ met Bouterse een vet betaalde baan als ambassadeur heeft ( 6 urige werkweek).

  En Suriname deed een plas en alles bleef zoals het was….Een kansloze bananenrepubliek waar criminelen de dienst uitmaken.


  Maak melding

 25. Zoveel gedoe rond die amnestiewet, allerlei kritiek
  commentaar, twijfel, noem maar, op.
  Ie sabie, maakt niet uit, het land heeft rust nodig geen djoegoe djoegoe. Sta.biliteit
  Laat maar komen die wet, oenoe spang.

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 26. Suriname is in paniek door deze haastige bekentenis van onze pres een bekentenis die amnestie word genoemd.
  Maar we wisten wel dat hij een keer zou doorslaan,en dit is dus het moment.
  Met deze bekentenis van hem laat ik hem over aan die grote man daar boven.
  In het leven kan je iederen misleiden,maar niet die grote man daar boven.
  Na so a de


  Maak melding

 27. Als paal en palu wetgever wordt en de onschendbaarheid van de grondwet bewaakt dan kunnen er zulke excessen verwacht worden.Dan kunnen vele na bestanden van gewelds misdrijven verwachten dat hun dierbaren besmeurd zullen worden en bout zo onschuldig als een pasgeboren kind zijn.Ik had gehoopt dat de determinist ongelijk zou krijgen maar helaas begint het op te lijken dat de doos van Pandora geopend is.Men neemt niet eens de moeite meer om het lijk in de Sur.rivier te laten verdwijnen maar gooit het gewoon langs de straat.

  Cobie.


  Maak melding

 28. Hossenbax,

  Deze onrust past precies in het straatje van je baas.
  De aandacht voor de werkelijke feiten is verplaatst.
  Men is nu voornamelijk gefocust op 1 persoon.

  Hij zit 2 jaar op zijn stoel, het enige wat hij heeft gepresteerd is het verbreken van het Guinness Book of Records, op het gebied van buitenlandse reizen.

  Echt iets om trots op te zijn….

  Hij is eerder verjaagd en uitgekotst door dit volk.
  Het is nu afwachten op de laatste verbanning…
  Ik voorspel “met pek en veren”.

  Wij wachten rustig af.


  Maak melding

 29. Donderdag 29 maart 2012 om 23:28 uur, door anna_z

  Ik heb echt met je te doen hoor.
  De dagelijkse foltering om de berichtjes op deze site te lezen, moeten een niet te verkroppen marteling voor je zijn.
  Bewonderenswaardig hoe je dit zo lang vol houd, ach meid, petje af.

  Niemand houd je tegen, ik zeg pak je biezen.
  Dino B. heeft een super intelligente site opgetuigd.
  Meer in de trant van jou soort….

  We zullen haar missen, snif,snif,snif…
  Ik bedoel, als een wortelkanaalbehandeling(kiespijn) zonder verdoving.

  dag anna_Zielepoot

  Toedels van Bounty Esmerald.


  Maak melding

 30. @Henk Molenaar

  Je bent werkelijk desperaat op dit moment. Je reacties hebben de grootste onzingehalte ooit bereikt. Het is zo vermakelijk om dat te aanschouwen. Jij als rabiaatbruine PVV’er bent door het begrip amnestie de totale controle op de werkelijkheidsbeleving kwijtgeraakt. Ik heb nog nooit zoveel reacties van jou met deze hoge frequentie langs zien komen en dat geeft natuurlijk te denken. Beste malle Henkie, ik snap je radeloosheid en ik maak me zorgen om je. Je was immers ondernemer maar je onderneemt niet meer en dat vind ik alarmerend. In plaats van te ondernemen doe jij alleen maar huilie huilie huilie en ziet dingen die er totaal niet zijn. Je ziet zwart plotseling als wit en je haalt landen door elkaar. Lieve Henkie, wat is er toch met je aan de hand? Ondanks je reputatie als koloniaal wens ik je heel veel sterkte met het verwerken van alle indrukken van de laatste dagen en hopelijk vind je troost in een nieuw evenwicht. Vergeet AUB niet te ondernemen en verdoe je tijd niet aan zinloos geblaat. Het leven kan heel simpel zijn als je wat minder moeilijk doet. Veel sterkte en ik zal voor je duimen. Letterlijk en figuurlijk!!!!! 😉

  PS: Ik heb net in de Caraibische zee gezwommen en het was heerlijk. Over een uur moet ik richting Rotterdam en vanavond kun je me zien wandelen aan de waterkant in Paramaribo. Je ziet het, ik ben overal tegelijkertijd. Maar wit ben ik nog steeds niet. Dat met droge ogen durven te beweren zie ik als een vorm van blasfemie.

  En lieve malle Henkie,
  Soso lobi!!!!!! 😉


  Maak melding

 31. @Danitia

  Hoewel ik al geruime tijd twijfel aan je verstandelijke vermogens had ik toch niet gedacht dat je de racistische kaart zou spelen. Des te meer toon je het gelijk van mijn gedachte aan. Javanen in Suriname zijn echte Surinamers en hebben het recht mee te kunnen beslissen in de toekomst van ons geliefde Suriname. Net als alle andere bevolkingsgroepen overigens. Het niet eens zijn met iemand mag natuurlijk altijd. Maar de racistische kaart spelen is onnodig en getuigt van intellectuele armoede. Dat jij niet de allerslimste op dit forum bent is inmiddels wel bekend maar probeer toch de weinige hersencellen waar je gezegend mee bent tot actie te dwingen. Doe je best Danita, ik weet dat je het kan.


  Maak melding

 32. @Esmerald

  Waar is die site swa? Je wilt me weg hebben swa maar dat bepaal ik zelf wel uit. Als je eet die bounty swa ik hoop dat is hopi dushi voor jou mond. Als ik ben klaargekomen met zoeken in die machine van google swa ik praat direct met jou. Swa ik zeg je, ik ben bang voor behandeling in die wortel van die kanaal. Ik groet die bounty van Esmerald ook. Ik ben ook blij dat je weet waar mijn huis woont swa. Ayo swa. Pas un bon tardi!!!!! 😉


  Maak melding

 33. “Vrijdag 30 maart 2012 om 15:54 uur, door anna_z

  @Danitia:”

  Martel en vermoord een paar onschuldige mensen en
  uw aanzien is bij anna_zuigeling met stip gestegen!!!

  PS.
  Vergeet daarna vooral niet te liegen over uw daden,
  anders is de kans dat u alsnog uit de boot valt,
  zeer waarschijnlijk!!!


  Maak melding

 34. @W. Whome

  Beste Whome,

  Ik betreur de 500.000 onschuldige Afrikanen die naar Suriname zijn verscheept en door pure uitbuiting en genocide het leven hebben gelaten. Het aanzien van de schuldigen aan die slachtpartij is bij mij zeker niet gestegen. Over de gevallenen van onze revolutie kan ik niet oordelen. De waarheid daaromtrent wordt angstvallig achter slot en grendel gehouden. Als jij erbij bent geweest en over “bewijzen” beschikt hoor ik dat graag van je. Maar het allerbeste is je als getuige aan te melden en verslag daarover te doen.


  Maak melding

 35. anna is een verdwaalde domme paarse ezel die het kwaad aanmoedigt, ze is zo ver gezakt dat ze het normaal vindt dat haar president een drugs veroordeelde crimineel en massamoordenaar is, over kortzichtigheid en verstand-armoede gesproken.


  Maak melding

 36. Nu vernemen wij het uit eerste hand (anna_zuigeling),
  dat de slachtoffers van de beestachtige 7-8 december martelingen en moorden zich met slavenhandel bezighielden!
  En dat deze slachtoffers allen in dienst waren van een
  vreemde mogendheid, te weten het koningrijk van de
  Ashanti.

  Ik heb u reeds gemeld, dat ik niet eens dood op de
  BERM gevonden wil worden, dus hou deze onzin
  voor uw BERM debielen.


  Maak melding

 37. Wat een domme mensen de aanhang van DiDiBrie.
  Ik hoop dat de paelementariers hum verstand gebruiken,
  vooral de DJOEKAS.
  De Djoekas zijn de grootste verliezers in deze.
  Hoe voelt het om steeds weer te horen dat jullie niet goed zijn,geen inzicht hebben en geen visie hebben.
  Jullie kunnen nu heel moeilijk goud delven.
  Jullie worden steeds weer verdreven.(weggedreven)
  Zie kortgeleden weer bij zijn voorzitterschap hij gaf weer zo af op de rest van het bestuur met missiekaba als mede bestuurslid.
  Altijd is de rest fout en DiDiBrie is alleen goed.Odi.
  Glenny.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.