Onzachte landing netvlieslaser in Suriname

10

PARAMARIBO, 6 mrt – Suriname’s modernste netvlieslaserapparaat heeft een nogal onzachte landing ondergaan. In het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP, was de ontvangst niet onverdeeld enthousiast. AZP-manager Eduard Joemankhan is ontevreden. De reden: verschil van mening over de beheersstatus. Van wie is het apparaat? Deze vraag blijft nog even onbeantwoord.

De zogenaamde PASCAL patroonlaser voor patiënten met ernstige oogcomplicaties, is aangeschaft door zorgverzekeraar SZF. Volgens minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid was het eigenlijk bestemd voor de Cubaanse oogmissie in Suriname. “Toen het AZP hiervan hoorde, wilden zij ook zo’n apparaat”, zegt Waterberg. Daar de Cubaanse oogspecialisten nog even niet aan de slag kunnen, zou het apparaat niet aangesproken worden.

Dus wil SZF het in bruikleen afstaan. Met voorwaarden, zoals het verlenen van kortingen op verbruikstarieven. Joemankhan is er niet voor te vinden: “Wij gaan niet werken met kortingen, maar met de werkelijke kosten.” Hij weigerde dan ook te tekenen voor de overdacht. Waterberg wil de focus houden op de cliënt. Hij wil dat het ziekenhuis en SZF de koppen bij elkaar steken. En komen tot een vergelijk, “zodat de dienstverlening duurzaam verloopt.” Maar ook betaalbaar.

Bekijk ook:


10 REACTIES

 1. Virago 535

  betaalbare duurzame gezondheidszorg:dat is GEVRAAGD!!

  Door vernielingen kunnen de Cubaanse artsen nog niet aan de slag op de sociaal zwakkeren afdeling!

  Een Meningsverschil houd de discussie gezond.Daar willen we naar toe:Gezonde Mensen!!
  Patient geneest U zelf!


  Maak melding

 2. Is het verlenen van korting tegenwoordig een issue die belangrijker is dan de gezondheid van een mens?
  Het schijnt wel schering en inslag te zijn in Suriname dat personen besluiten nemen zonder dat deze op zwaarwichtigheid worden beoordeeld.
  Wat is belangrijker, een blinde Surinamer of een korting geven van enkele tientallen SRD’s?
  Sarie torie. Hat zal je kind maar wezen.


  Maak melding

 3. jongens jongens tog,..ga eerst deze mensen geven een goed zicht,pas dan bakkeleien wie recht op wat heeft en wat het kosten gaat!!

  !!!!!!!!!!first things first!!!!!!!!!!

  die arme man/vrouw heeft en terecht schijt aan dat eeuwige machtspel van jullie!!


  Maak melding

 4. Ik hoorde Waterberg iets brommen over dat niet alle gelden besteedt zijn en er verkeerde prioriteiten gesteld zijn,waardoor er geen tweede apparaat bij gekocht kon worden.Maar toch kruipt zijn gevoelens naar de Cubanen want uit eindelijk zijn zij zijn geesteskinderen.

  Cobie.


  Maak melding

 5. Wie ooit de tekenfilm “Finding Nemo” heeft gezien, zal zich ongetwijfeld de scene herinneren van die zwerm meeuwen, die ruzie maken over het bezit van een vis. “Mine, mine, mine, mine, mine, mine”, schreeuwen ze door elkaar. Toen ik het bovenstaande artikel las, moest ik er onwillekeurig aan denken.
  In dit geval wil ik de meeuwen vervangen door aasgieren.


  Maak melding

 6. Wat een macht zeg, het arme volk die het nodig heeft moet even aan de kant staan om een spelletje.
  Ik neem aan dat de Cubaanse oogartsen meer ervaring hebben en gespecialiseerd zijn in hun werk vandaar dat zij dit gekregen hebben om het Surinaamse volk bij te staan.
  Ik zou zeggen laten wij met z’n allen kijken hoe het gaat en daarna ook nog een ander aanschaffen.

  Gaat dit niet om het gezondheid van een ander??????


  Maak melding

 7. Als niets iets is geworden blijft het niets zou men zeggen. ieja keba baja krijsen vele patienten, Watra bergi doet zijn best, alleen na wang bergi foe wang ndp ijdeltuit.


  Maak melding

 8. Ik begreep uit dat gebrabbel van Waterberg dat er twee laser apparaten zijn aangeschaft door het SZF.En dat de directeur van het SZF de boel terroriseert.Nog hoeft de CTU niet op te treden want bout trekt zo de bemiddeling naar zich toe in ’s lands belang

  Cobie.


  Maak melding

 9. AZP heeft gelijk. De ZSF tracht gewoon met morele chantage een duur huur taief er door te drukken. Als AZP daar aan toegeeft is het hek van de dam en moeten ze straks overal voor de hoofdprijs betalen waardoor ze nog minder patienten dan nu kunnen behandelen.

  Financieel managers hebben altijd de ondankbare taak hierop te letten. Maar als zij hun werk niet goed doen dan stort alles in omdat er geen geld meer is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.