Bouterse: basis gelegd voor versnelde welvaart

40

PARAMARIBO, 1 jan – “Dankzij uw niet aflatende steun én de inspanning van de regering is een goede basis gelegd voor versnelde realisatie van welvaart en welzijn voor ons allen.” Zo richtte president Desiré Bouterse zich tot de samenleving in zijn nieuwjaarsboodschap. Het ‘verbeteringsprogramma’ zou vruchten hebben afgeworpen. “Onze economische vooruitzichten zijn goed.”

Volgens Bouterse is het allemaal terug te voeren naar de invoering van het programma. Behalve het nemen van strikt economische maatregelen, zijn ook kwetsbare groepen bedacht. “In ons eerste regeringsjaar is gewerkt aan een basis voor de realisatie van onze doelen van versnelde ontwikkeling voor land en volk. Het is zeer bemoedigend op te merken, dat het vertrouwen in onze economie, zowel nationaal als internationaal, groeiende is.”

Suriname mag zich tot één van de weinige landen in de wereld rekenen die in 2011 consequent een verhoogde waardering voor zijn macro-economisch beleid heeft verworven. “De grote uitdaging die voor ons ligt in 2012, is om een aantal grote stappen voorwaarts te maken ter verbetering van de leefomstandigheden van ons volk. Wij zullen vanuit de basis van een goed macro-economisch beleid, de strijd tegen de armoede aanbinden.”

Bekijk ook:


40 REACTIES

 1. Gelukking nieuw jaar aan alle vooruitstrevende krachten in Suriname en in de dispora . Niemand weet wat de toekomst ons brengt. Toch zijn wij positief gestemd over dit nieuwe jaar en dat de meeste ontwikkelingen dat voorbereid is , van de grond zullen komen . Verder heeft de president van de Republiek Suriname DD.Bouterse meer bevoegdheden en verantwoordelijkheden gekregen met het uitoefenen van de functie van voorzitter van de Caricom . Zijne Excellentie gefeliciteerd met uw nieuwe functie en mogen de goden u bijstaan met veel wijsheid en tagt uwer-zijds. God zij met u en ANANA Bles .


  Maak melding

 2. Als de economische perspectieven van Suriname goed zijn dan komt dat niet dankzij maar ondanks Baas.
  1. Ik heb de indruk dat men bij Staatsolie weet waar men mee bezig is, ze weten in ieder geval wat er in de contracten staat waar ze hun handtekening onder zetten. Dan komt Baas, die na een week niet meer weet wat en of hij getekend heeft, zeggen dat het ethanol project van Staatsolie geen kans van slagen heeft.
  2. Baas pleegt onaangekondigd een ‘inval’ op de waterkrachtcentrale van Suralco. Hoe dat het vertrouwen van buitenlandse investeerders in het land Suriname helpt vergroten zie ik niet in. Misschien houden (buitenlandse) investeerders van onvoorspelbaarheid en impulsief gedrag?
  3. Baas laat zijn verwanten met de gevaarlijkste wapens rondlopen en schenkt ze, zo nodig, na het plegen van roofovervallen gratie. Misschien denkt Baas dat wapens in handen van zijn verwanten naast zijn eigen veiligheidsgevoel ook dat van de samenleving in z’n geheel en dat van investeerders in het bijzonder, vergroot?
  4. Als het aan Baas gelegen had was het ‘leningenplafond-ding’ van de staat al verhoogd, met inflatie tot gevolg. Dat zal in de ‘deskundige’ ogen van Baas vast goed zijn voor onze macro-economie, de armste Surinamer heeft dan immers van de ene dag op de andere miljoenen SRD in zijn portemonnee.

  Gelukkig lijkt het er op dat de leiding van Staatsolie en de Centrale bank, de ‘briljante’ adviezen van Baas tot nu toe gewoon kunnen negeren en hun eigen plan kunnen trekken. Zo lang Baas zich niet persoonlijk met het beleid bemoeit zullen de macro economische perspectieven van Suriname niet slechter worden dan ze nu zijn. Krijgt hij echter vrijspel dan kunnen we het verder vergeten.


  Maak melding

 3. Hhahahahah ai mi gado Bouta yu tjading no.
  Praten en nog eens praten.
  Niemand heeft vertrouwen in een regering die geleid wordt door zware drugs criminelen.
  Er zijn weinig landen in de wereld waar een veroordeelde drugs crimineel als president wordt gekozen.
  Er zijn weinig landen in de wereld waar een een criminele pleeg zoon die 15 jaar moet brommen voor moord gratie krijgt van zijn criminele pleegvader die nu president is.
  Wat merkt de bevolking van deze plannen in hun portemonnee één van jou verkiezingsleus.
  wijlen johnny kamperveen zou zeggen we benne benieuwd hoe dit verhaal volgend jaar zal worden vertaald, of hoe die criminelen het gaan uitleggen aan hun volgelingen die toch alles geloven.


  Maak melding

 4. Basis gelegd op drijfzand, het heeft niet veel gescheeld of Staatsolie Suriname was nu in handen van Daewoo zo slim zijn die figuren die nu aan de macht zijn in Suriname.


  Maak melding

 5. zo, en nu de criminaliteit nog. Al jaren zien we een verharding. Wanneer gaat Baas B hier wat aan doen.
  De stad is verworden tot een vuilnisbelt. Sluit baas zijn ogen als hij door de stad loopt/of rijd? De stad is zogezegd een ware PUINHOOP. De stoepen zijn net een hindernis- baan waar menig atleet moeite heeft deze af te leggen.Hoe wil je toeristen aantrekken. Om naar een vuilnisbelt te kijken?


  Maak melding

 6. Bakanansi,
  Het jaar is nog geen dag oud of jij hebt jou haat campagne jegens het staatshoofd van Suriname al weer geioniseerd.

  Velen zijn je voor geweest, ik weet niet waar zij zijn blijven steken maar houdt vol, op de verdoemenis van die Surinaamse samenleving?


  Maak melding

 7. Allen, het is wel degelijk aan dhr Bouterse te danken dat het redelijk goed gaat met Suriname.
  Waarom heeft Staatsolie nooit eerder zo´n grote bijdrage geleverd als in 2011, let wel enkele jaren terug was de prijs van 1 barrel olie ca USD 140, en het afgelopen jaar stond die gemiddeld op USD 95 per barrel.

  Voor wat betreft de Afobakka waterkracht centrale is het overduidelijk dat de Amerikanen ons hebben gepakt met deze deal.
  Bouterse focussed nu op het Tapajai project welke met het vermogen van de 3 tussendammen incl de Afobakkadam het totaal vermogen aan stroom zal opschroeven van 100 MW naar 305 MW ´schone energie´ !!!

  En let wel, Bouterse heeft geen tijd om zich bezig te houden met het beleid binnen Staatsolie maar levert wel de tools die deze jongens nodig hebben om het bedrijf in goede banen te leiden.
  Bouterse heeft andere meer complexe zaken aan z´n hoofd, want een land besturen met de nono´s van het NF, die totaal niets weten van ontwikkeling en vooruitgang, is niet eenvoudig.

  Maar goed, good job & well done mr president, you´re the right man at the right place !

  P.S.
  Lees de complete nieuwjaarsrede van de president op http://www.gfcnieuws.com


  Maak melding

 8. 2012 Suriname eindelijk goed op weg naar zijn welverdiende plaats in de rij der naties. Zoals Martin Lurther King zei: I have a dream that 1 day this NATION WILL RISE….. We moeten geloof hebben in eigen kunnen, vertrouwen in ons leiderschap,en aktief meedoen aan de opbouw van het land dan komen wij er vast en zeker.
  SURINAME VOORWAARTS!!!


  Maak melding

 9. Paraman @ 10, haatcampagne tegen het Surinaamse staatshoofd? Ik had het over Baas. Als ik schrijf dat Baas een snotneus van 30 jaar is, zou je dan ook denken dat ik het over het staatshoofd van Suriname heb? Blijkbaar past de “schoen” die ik geschetst heb jouw idool, die in jouw ogen geen fouten maakt, precies. Wie de schoen past, trekt hem maar aan. Je bent dus toch niet zo onnozel als je je voordoet, het is in ieder geval knap dat je herkende over wie ik het heb.


  Maak melding

 10. Als analist zie ik dat bepaalde lieden die hun reactie geven mentaal ziek zijn,of niets zinnig te schrijven hebben. zitten vol haat zelf na de wensen voor 2012.waarom rotten jullie niet op naar mamio of naar de dokter.
  Wees trots op die mensen in su,die het land vol lof willen opbouwen naar grote hoogtes.
  Suries zijn top.2012 het jaar van de trotse Suries
  NDP is ok.
  big brother is watching.


  Maak melding

 11. Het beste voor U allen in dit nieuwe jaar.
  De keuze ligt aan uzelve, wees daarom waakzaam en nuchter te allen tijde, geloof niet alles wat u ziet of hoort, ma ga zelfs op onderzoek uit,want de dingen die zullen gebeuren in dit land hebben veel al te maken met de vrije keuze van het volk.Goed of slecht. Soms is het gevolg direkt te merken, maar vaker veel later en soms te laat. Op het goede na natuurlijk. Als men de ontwikkelingen in het westen,oosten en midden oosten volgt, ziet het er niet rooskleurig uit. De scenario’s liggen al klaar op economisch, politiek en religieus gebied. Het ziet er slecht uit……….daarom is het onvoorstelbaar dat het hoofd van deze regering, het volk een worst voor de neus houdt. Voor degenen die liever hun handen open houden voor gratis njang dringie en prisirie is dit een streling voor het oor…..voor degenen die hard werken en niet in ndpsprookjes geloven, de zoveelste loze belofte. Afgelopen jaar is de koers van dit land bepaald….met de paarse karavaan op weg naar Surimisdaadbabwe.


  Maak melding

 12. Voorspelling wat betreft de misdaad in dit land. Omdat dit land wordt geregeerd door onberechte misdadigers tegen de mensheid zal deze zevenmaal erger worden. Niemand zal in staat zijn de misdaad aan te pakken in dit land. Niemand, omdat men willens en wetens hiervoor heeft gekozen door onberechte misdadigers als leiders te kiezen Wedden..


  Maak melding

 13. @Wikileaks

  Je doet je naam niet echt eer aan met je emotionele reacties. Wikileaks heeft enkelt en alleen staatsgeheimen openbaar gemaakt. Ik zie dat jij noch de kennis,noch de proffesionaliteit niet bezit om jou zelf zo te noemen. Heb respect voor iets groots wat de hele wereld geraakt heeft,en misbruik het niet om jou eigen hartje te begeren


  Maak melding

 14. Beste Milton Fleur: Weet je onze weddenschap nog van 5 maanden geleden? Even je geheugen opfrissen: Je was wildenthousiast over het leggen van de eerste steen van de 18.000 woningen die binnen een jaar gebouwd zouden worden in het kader van het megaproject van Bouterse. Ik reageerde alsvolgt.

  augustus 1st, 2011 at 17:21
  Beste Milton Fleur,
  Een megaproject starten is niet zo moeilijk.
  Het afronden van een megaproject wel.
  Wij spreken elkaar over een jaar nog wel eens.
  Ik durf er alles om te verwedden dat het helemaal niks wordt.Reden: de financiering is helemaal niet geregeld.
  Henk Molenaar

  Jij reageerde alsvolgt:

  @Henk Molenaar, je hebt een deal jongeman !
  We schrijven vandaag 2 augustus 2011 en spreken af dat wij op 02-08-2012 (bij leven en welzijn) een recap hebben over de vorderingen van deze regering vanhet afgelopen jaar.

  We zijn nu bijna half jaar verder.
  Kun je mij je het aantal woningen dat op dit moment daadwerkelijk is gebouwd. Ik schat nog geen 30. Dus die 18.000 gaan het waarschijnlijk niet worden….Maar daar heb jij natuurlijk een zeer logische verklaring voor.


  Maak melding

 15. Wie na anderhalf jaar blijven geloven in deze regering zijn domme mensen. Deze regering is als een geboren rijk lamme blinde, ooit een lamme blinde, zien lopen. Ook al zou hij het willen ,het zal niet lukken, misschien op een draagbaar. Deze regering wordt gedragen door allerlei duistere pluimage aan parasieten die alleen belang bij hebben voor zichzelf,partij…voor de rest is het gewoon belazerij aan de oliedomme aanhangers.


  Maak melding

 16. Henk Molenaar, Onze deal staat nog fier overeind. Let wel, we hebben de tijd tot 02-08-2012, en dan zullen wij zien wat deze regering allemaal heeft gepresteerd mbt de woningbouw in Sur.
  Kun je ter vergelijking aangeven hoeveel woningen het NF vanaf 2000 t/m 2010 heeft gebouwd ?? Of zijn deze cijfers niet bekend.
  Weet mij nog te herinneren dat Somohardjo ergens in 2005 tienduizenden woningen zou bouwen voor de Surinamers.

  We spreken elkaar nog in Augustus !


  Maak melding

 17. Beste Milton Fleur. Dus nog 17.850 woningen te gaan tot 02-08-2012.

  Dat zijn 100 woningen per dag………..

  Wat het NF heeft gepresteerd of juist niet heeft gepresteerd is niet relevant. Somohardjo maakt trouwens ook deel uit van deze regering……


  Maak melding

 18. Jammer dat dat bout niet de actie’s aangeeft die ondernomen zijn om het geluksgevoel van het volk te verhogen.De maatregelen die voorals nog genomen zijn,hebben in het nadeel van het arbeidend deel gewerkt.Of moet het zijn de eerste steen te Hannaslust.Of de feestdagen!Of de aanstaande koop van een 747 als airforce one?

  Cobie.


  Maak melding

 19. Kimmy!

  Onze eigen Kim Yong Il, heeft weer zijn plasje gedaan.
  Het arme suri-volk, beschikt over geen enkele vorm van openbare communicatie, om openlijk zijn/haar ongenoegen te kunnen uiten! En ze zijn er, geloof me maar.
  Die tientallen tris-soldaatjes die hier dagelijks de “wacht” houden en de voetenjongetjes,
  kennen we nu allen bij naam en woord, onze schreeuwers.
  Het is verbazingwekkend, om te lezen, hoe ze hun hele leven, hun ziel en zaligheid, laten afhangen van Baasje, alias Kimmy. Ziet U het al voor U, als Kimmy komt te ontvallen. Dat worden Koreaanse taferelen, phoe phoe, ik heb met ze te doen.

  Tot mijn Groot genoegen zie ik steeds meer reageerders bijkomen.
  Het begint te borrelen. Het “dies no kang gevoel”, begint te groeien.

  Ipv het kwalitatief uitermate teleurstellende irritante, visieloze, oeverloze gezeik:
  “geef die man een kans”, zeg ik:

  Geef Jezelf in 2012, nu eens een kans!
  Wordt echt onafhankelijk en kies voor jezelf.
  Baas is soooo 1863!!!!!


  Maak melding

 20. ESMERALD op @25

  Ik vind wel dat we onze sur. Kim jong Il een tweede kans moeten geven .na het uitzitten van zijn straf op Santo Boma en de scheveningse gevangenis wel te verstaan. als hij dan tenminste niet dement is.


  Maak melding

 21. Om een door het volk gekozen staashoofd zo te schande te zetten tegenover onze voormalige slavenmeesters en colonial masters is niet gepast. iedere profeet staat aan kritiek onderhevig. Ik wenste wel dat de lieden die de heer Bouterse bekritiseren dezelfde houding durven aannemen tegenover de regenten in Den Haag gesteund door hun geblondeerde gedoog marionet. Dit is 24 caraats collaboratie. Als je de situatie vergelijkt waarin Holland ons land heeft geplaatst na meer dan 300 uitbuiting en onderdrukking en het schenden van onze mensenrechten, met dat van de totale periode Bouterse, dan zijn de 80ger jaren een Walt Disney tekenfilm in vergelijking met het Hollandse bestuur. Als er toentertijd een Internationaal Strafhof bestond zal duidelijk geweest zijn dat tientallen Hollandse minister-presidenten daar gedagvaard zouden worden. Niettemin. Alleen de geschiedenis en Allah hebben het recht te oordelen.


  Maak melding

 22. Om een door het volk gekozen staatshoofd zo te schande te zetten tegenover onze voormalige slavenmeesters en colonial masters is niet gepast. iedere profeet staat aan kritiek onderhevig. Ik wenste wel dat de lieden die de heer Bouterse bekritiseren dezelfde houding durven aannemen tegenover de regenten in Den Haag gesteund door hun geblondeerde gedoog marionet. Dit is 24 karaats collaboratie. Als je de situatie vergelijkt waarin Holland ons land heeft geplaatst na meer dan 300 uitbuiting en onderdrukking en het schenden van onze mensenrechten, met dat van de totale periode Bouterse, dan zijn de 80ger jaren een Walt Disney tekenfilm in vergelijking met het Hollandse bestuur. Als er toentertijd een Internationaal Strafhof bestond zal duidelijk geweest zijn dat tientallen Hollandse minister-presidenten daar gedagvaard zouden worden. Niettemin. Alleen de geschiedenis en Allah hebben het recht te oordelen.


  Maak melding

 23. beste hakeem, jongen die staatshoofd van jou zou zo in het vervolg film wan pipel kunnen meedoen..! zo`n moordenaar en drugsbaron, dat het volk op zo iemand heeft kunnen kiezen…OPENLIJK HET VOLK VOOR DE GEK HOUDEN EN BEDRIEGEN alleen maar voor eigen belang.


  Maak melding

 24. Een snelle welvaart..hahahaha Als je hoort over de begroting..Onderwijs waar het al niet zo goed loopt..wordt gehalveerd..reden..onze wijze heren Lankin Bouterse en Abraham moesten even voor medische hulp in cuba en dat wordt betaald door het land en dat de studenten een cadeau krijgen van de president…hahahaha..ja ja op kosten van de begroting van het onderwijs..dan komt een lul als een lankin zeggen dat het in het kader van studie is…jongens laten wij nu hier toch eens goed om lachen..het volk wordt toch in de maling genomen…triest..triest


  Maak melding

 25. Beste Hakeen Jamal: Even uit je droom helpen. Het volk ( dus de meerderheid) heeft jou profeet helemaal niet gekozen als hun president.

  Redelijk infantiel trouwens dat je de Bouterse periode vergelijkt met een Walt Disney tekenfilm.

  En ik hou er niet van dat mijn land wordt genoemd “een volk van voormalige slavenmeesters ”

  Die blinde kritiekloze volgzaamheid van types zoals jou ten opzicht van je ‘grote leider’heeft meer weer van een slaafse mentaliteit.


  Maak melding

 26. Hahaha…. Versnelde basis voor welvaart, door bouta ??
  Degene die verantwoordelijke is voor alle ellende ?degene die 3.5 miljoen kado wilde geven Ballast Nedeam ?
  Laat hij liever de voorbeeld van Brunswijk volgen, die naar school gaat om zich te ontwikkelen.
  Ik vindt brunswijk intelligenter en wijzer dan Bouta.Hij is aanwezig,spreekt en laat zich horen in het essemblee.


  Maak melding

 27. De gebruikelijk gebakken lucht van onze grote zwetser. Veel bla bla en holle rethoriek moeten verhullen dat er niets gedaan is.

  Milton Fleur
  Wil je nu beweren dat de hoge olieprijs aan DDB te danken is. Geloof je dat soort onzin werkelijk?
  En hoeveel van de 18.000 woningen heft DDB nu opgeleverd?
  En van de 30.000 te registreren goudzoekers hoeveel zijn er nu geregistreerd?
  En de Ureum loopt ook nog steeds niet goed en is vreselijk duur. Wie verdiend daar aan?
  Waarom durft DDB geen cijfers te presenteren van wat hij allemaal gepresteerd heeft?

  Ach de antwoorden weten we al lang. Dus doe geen moeite om weer een draai draai onzinverhaal te verzinnen.


  Maak melding

 28. Citaat Hakeen Jamal :

  Om een door het volk gekozen staatshoofd zo te schande te zetten tegenover onze voormalige slavenmeesters en colonial masters is niet gepast. iedere profeet

  Ben je het gedrag van DDB in OCER vergeten??
  En noem je elke oplichter een profeet??


  Maak melding

 29. Mr Hakeen Jamal, Hoe kun je Baas te schande zetten? Daar heeft hij niemand voor nodig, hij is het best in staat dat zelf te doen. Ik zou, als ik hem geweest was, in een donker hoekje wegkruipen en me, met zo’n staat van dienst en reputatie, de eerstkomende honderd jaar niet meer in het openbaar vertonen. Maar blijkbaar is hij de leider van een kudde met een olifanten huid of misschien kun jij als Moslim de volgende beeldspraak beter begrijpen: ‘blijkbaar hebben hij en zijn aanhangers de huid van een schaamteloos varken’.

  En niet omdat Nederland in het verleden fout is geweest mag je de fouten van nu levende Surinamers bagatelliseren of met de mantel der liefde toedekken.

  Als ik Ba Anansi (zonder macht) had uitgevreten wat Baas uitgevreten heeft, zou je het dan net zo makkelijk over het hoofd willen zien? Vast niet, schijnheilige profeet (of bedoelde je proleet?)


  Maak melding

 30. Inderdaad mensen, het zijn alleen maar luchtkastelen.Ik vraag mij af; * wat heeft de”Super regring” tot nu al gerealiseerd !* Wat hebben zij tot nu toe op rolstaan, waar van de Surinamers de vruchten gaan ‘plukken’.Ik gun jullie ‘het’ van harte.Begrijp mij niet verkeerd.Linksom of rechtsom; Suriname moet otwikkeld worden !

  Groet,ram ram,goeda hafies(veel wijsheid)


  Maak melding

 31. Grappig dat iemand met een arabische naam over slavernij begint, nederlanders hebben dit van arabieren geleerd, in de tijd van de ruijter in de gouden eeuw werden er door berbers en arabieren schepen gekaapt en de bemanning als slaaf afgevoerd, in deze landen bestaat slavernij nog steeds.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.