Presentator op zoek naar reuzenanaconda in Suriname

61

De Nederlandse presentator Eddy Zoëy trekt eind januari de Surinaamse oerwouden in om een zeldzame reuzenanaconda op te sporen. Doel van het avontuur is een natuurdocumentaire, die waarschijnlijk later dit jaar wordt uitgezonden op National Geographic meldt NU.nl.

Zoëy gaat volgens de nieuwssite op zoek naar de gevaarlijke wurgslang met een cameraploeg en bioloog Freek Vonk, die gespecialiseerd is in slangen. Het gaat om een bijzondere reis naar plekken in Suriname waar mogelijk nog geen mens is geweest.

Dit gebied is ook nog nauwelijks in kaart gebracht”, zei Zoëy die fungeert als ‘begeleider, interviewer en presentator’ tijdens de reis. (Bron/Lees verder: NU.nl)

Bekijk ook:


61 REACTIES

 1. Zoëy als begeleider, interviewer en presentator naar Suriname?

  Kent hij het (binnen)land dan zo goed? Waarom alweer een Hollander uitzenden terwijl er genoeg Surinamers zijn in Suriname en Nederland die veel capabeler zijn dan deze overspannen overkomende persoon.
  Mi wiens sneki bit ing mars! Bakra nanga law! Ik hoop dat hij op deze reis ook Henk Molenaar meeneemt als lokaas voor die anacondas. Zijn we met ons allen daar so wie so vanaf in het nieuwe jaar.

  Trouwens aan allen behalve de altijd pure onzinuitkramende Henk Molenaar en azijnpisser Wikileaks, een fantastisch 2012!


  Maak melding

 2. Bakker!

  Bakker, zo werd deze hengsportgelegenheid genoemd aan het Garnizoenspad te Kwatta, kan
  een reuzen-Anaconda herbergen.
  Ver achter langs het visgat heb ik in 1975 een Reus van een Anaconda gezien. Indien deze nog leeft tussen het Garnizoenspad a/d Kwatta en de Atlantische Oceaan, moet het een monster zijn.


  Maak melding

 3. Als ze deze slang vinden betekend dat ook meteen het einde van hem. Europeanen hebben wat de natuur aangaat niet alleen ‘krabita anu’, maar ook ‘krabita ai’, als ze iets eenmaal te zien krijgen is dat ook meteen het begin van het einde.

  Hopelijk hebben de anaconda’s geleerd van het programma ‘echte meiden in de jungle’en zetten ze zo snel mogelijk hun tanden in deze gesel van de natuur.


  Maak melding

 4. Mr Pleasant “Waarom alweer een Hollander uitzenden terwijl er genoeg Surinamers zijn in Suriname en Nederland die veel capabeler zijn dan deze overspannen overkomende persoon”

  Ik zou zeggen: Ga met al die veel capabele Surinamers dan lekker dat programma maken ipv Eddy Zoey af te zeiken.


  Maak melding

 5. Eddy Zoe hoeft niet het binnenland in. Die Anaconda zit in het machtscentrum in Parbo.
  En die surinamers in Sur. en in Ned. zitten liever bij het vat of in Tor dan dat ze het Sur. oerwoud ingaan.


  Maak melding

 6. Dit heeft suriname nodig,bekendheid,en dat op een wereld zender.Dat een nederlander dat doet,och man schei toch uit,het oerwoud en de slangen liggen al jaren in suriname,de surinamer slaapt,of pleegt coup,s.vermoord zijn eigen volk,lopen te roven en te stelen van een ander hardwerkende broeder.Noem er nou een voorbeeld van een uitgevoerde project en of bouw, waar geen blanke aan te pas komt.Zowel in het rijst-district,als in het winnen naar olie komen er blanken aan te pas.Realiteit moet je niet schuwen,ja ik begrijp het,het is moeilijk toe te geven,na zoveel herrie, wij kunnen alles zelf.Er wordt nu een brug gebouwd,de heiers zijn nederlanders.Trouwens ik vraag mij soms af,wat de mensen die zoveel lof hebben over ddb en kornuiten(,rovers,moordenaars)hier in nederland doen.Als je zo geweldig,commentaar hebt,ga helpen,geef aan de soos door,dat ze je uitkering stoppen.Wie geen familie en of vrienden verloren hebben door deze beesten,zal nooit en te nimmer voelen hoe erg dat is.Trouwens de meesten van deze aanhangers zullen wel op een op andere manier op de loon lijst staan van deze smeerlappen,of familie leden in suriname.


  Maak melding

 7. @ Molenaar

  Ie doro bakka noh? Jeh plei wang loh bakra djaso. Foe sang ede ie no egwe’anga deng bakra sai lob so te? Mikkie snekie bit ie mars?
  Ook voor jou geldt: pe blakkamang e njang, na drape eij koenkoen.


  Maak melding

 8. Dit heeft suriname zeker nodig, ik ben overigens met Mr. Pleasant absoluut niet eens.De Surinamers kunnen hier goed van leren, en ook hoe met de natuur, en wat er om heen leeft mee om te gaan.
  De zeldzame reuzenanaconda moeten we bescherem, en dat kan alleen door inzet van dit soort mensen.Helaas zie ik een surinamer dit niet doen.
  Weggy


  Maak melding

 9. Anna_Z : “Pedofilie en sex met dieren is in Suriname verboden”

  Kun je even uitleggen wat of wie je hiermee bedoeld……?

  Of is het weer een kansloze poging om je eigen dommigheid, racisme en haatgevoelens naar alles wat blank is verdoezelen?


  Maak melding

 10. Daar hoeft die presentator niet eens voor af te reizen.

  Er zijn genoeg hier op dit forum te vinden.

  Ba-Anansi,
  Ff niet zo negetief no?

  Gun de man het succes van de wereld! De aard van het beestje?


  Maak melding

 11. ANNA_Z moorden roven frauderen coups plegen en gevangenen op de vlucht doodschieten vuil dumpen op de openbare weg en domeingrond toeeigenen ook! om maar wat te noemen.


  Maak melding

 12. Met deze natuurdocumentaire zal Eddy Zoey zeker financieel van profiteren.
  Afhankelijk van de kwaliteit en info van de documentaire kan Eddy Zoey tussen de 50.000 US
  en 500.000 US dollars verdienen.

  De gidsen/ informanten uit Suriname moeten mijns inziens een goede prijs afdwingen van deze Eddy Zoey. Uiteindelijk is het de kennis van deze Surinamers die Eddy Zoey in de gelegenheid stelt deze documentaire succesvol te maken. Kennis / informatie is geld waard en de Surinamers moeten op dit gebied zakelijker worden.

  Srika


  Maak melding

 13. Srika, je bent een godvergeten lage Surinamer, die alleen maar denkt aan geld!! Wat zit er voor mij in? Wat verdien ik eraan? Je hebt het niveau van de man op de hoek van de Mgr. Wulfingstraat en de Henck Aronstraat, die met zijn handje vooruit langs de auto’s loopt. Gedverderrie, wat een lage reactie! Laat die man in godsnaam zijn documentaire maken. Je mag alleen hopen dat hij niet door die anaconda, als hij hem vindt, wordt vermorzeld. Suri’s zullen een dergelijk initiatief niet eens DURVEN nemen! Ga met je shit ergens anders heen, of durf je mee te gaan op die expeditie. Ik wed van niet, want je schijt nog in je broek voor een anansi. Sukkel.


  Maak melding

 14. Anna_z: Jouw reactie ligt iets beneden jouw intelligentieniveau. Ze moeten die anaconda in de gaten houden, niet die cameraploeg uit jouw Calimerostan. Sabi?


  Maak melding

 15. Ik kom uit het binnenland en ik weet precies waar hij die “Ngaa ta tai(anaconda) kan vinden. Ik heb ze in het verleden vaak gezien. Laat hij maar contact met mij opnemen.

  Peace out,

  Kwamma ( de Saamakka)


  Maak melding

 16. Ik vind het goed, dat men reclame maakt voor Suriname.Goed voor de economie(toerisme)Laten zij die documentair in Suriname maken in plaats van in Brazilië, want daar hebben zij meer anaconda’s dan in Suriname.Grootste anaconda is te traceren in Mariënburg (de vroegere waterplas tegenover het oude suikerfabriek).


  Maak melding

 17. wat een gelul zeg die suuri boys dacht dat het in Nederland alleen maar kon,zo elkaar af zeiken nee dus. wees nu eens blij dat jullie land zo gepromote woord is beter voor jullie toch,wie weet vind die zo slang en komt het de wereld over. kassa dan toch voor Suriname,en voor dat mooi land. groetjes uit Holland waar het weer echt klote is.


  Maak melding

 18. Als jij in Paramaribo bent aangekomen zijn er zat aboma vangers te vinden, die je wegwijs willen maken. Voor een reuzen Molenaar/Lasede/Neus hoef je niet eens zover buiten Paramaribo af te reizen.

  Achter Rensprojekt kun je ze al vinden. Zorg wel voor een goede testament voor just in case.


  Maak melding

 19. Neem me niet kwalijk, maar jullie Surinamers maken slangen dood, was er zelf bij, kioijk, ik wil ook niet gebeten worden maar dood maken, nee, dat slaat nergens op.
  En wat programma’s maken betreft, Nederland is dar goed in, wat ik op de Suri tv zie stamt echt uit de jaren vijftig, wel aandoenlijk, zal wel eens een paar goeie films naar Apintie sturen.


  Maak melding

 20. hallo molenaar lekker he in nl.zo een mond te hebben
  je moet lekker naar su. gaat en daar je mond opentrekken.want hier wordt je bescherm door die bonties kom lekker in su.zal ik je verwelkomen in city of smale…….SU.is waiting and watching jou.molenaar als je tenminste zo heet……een keer in su altijd in su.ik woon en werk in su (Zanderij)


  Maak melding

 21. Maandag 2 januari 2012 om 11:36 uur, door Henk Molenaar
  Anna_Z : “Pedofilie en sex met dieren is in Suriname verboden”

  Kun je even uitleggen

  Mmmm! Jij bent geinteresseerd. Er moet nog 1 in de gaten gehouden worden.


  Maak melding

 22. Ba Anansi; natuurbehoud leer je van Europeanen. Zij respekteren dat tenminste. Wat doet een Surinamer met de natuur, dat mag je in het binnenland gaan kijken.
  Een aantal keren in afgelopen jaar zagen we foto’s in de SU-krant van vermoorde, ja vermoorde Anaconda’s. Een keertje zelf met ca. 40-50 babies. En die mr. pleasant; ik vind het triest dat zulke wezens nog anno 2012 op deze aardbol rondlopen. Hou dus liever mond dicht, want jullie beledigen Suriname en de Surinamers.


  Maak melding

 23. @ bb

  De koloniale tijd is voorgoed voorbij, ik merk dat jij er maar geen afscheid van kan nemen.
  Denk je echt dat surinamers nog voor noppes je het regenwoud in gaan brengen terwijl jij er Bakken met geld aan verdient?

  Je bent echt geschift omdat te denken anno 2012


  Maak melding

 24. Is toch mooi dat er een natuurdocumentaire word gemaakt en dan vooral in suriname. Wat ik wel merk is het schelden over hollander dit en dat maar wat heeft deze man hiermee te maken. Surinamers………jullie hebben een mooi land dus maak er wat van ipv van afkraken. Begin eerst met de “grote man”, want dat is geen visitekaartje voor de rest van de wereld.


  Maak melding

 25. Bedreigd

  R!@O: “allo molenaar lekker he in nl.zo een mond te hebben
  je moet lekker naar su. gaat en daar je mond opentrekken.want hier wordt je bescherm door die bonties kom lekker in su.zal ik je verwelkomen in city of smale…….SU.is waiting and watching jou.molenaar als je tenminste zo heet……een keer in su altijd in su.ik woon en werk in su (Zanderij)”

  Gaat lekker zo. Dat is al de zoveelste die mij bedreigd op dit forum. Leuk niveau hier.


  Maak melding

 26. @blaka bakra

  “Jouw reactie ligt iets beneden jouw intelligentieniveau.”

  Hopelijk doet de reuzenanaconda datgene wat hij heel goed kan. Wurgen!!!!

  Is dat intelligent genoeg?


  Maak melding

 27. Annaconda versus Kaaiman.

  Zo’n gevecht heb ik live gezien. In de jaren 80 te Coesewijne heeft dit gevecht een halve dag geduurd. Uiteindelijk won de Annaconda door verstikking van de Kaaiman.
  De correspondentie-gevechten op dit forum zijn minder intelligent dan de strijd tussen deze twee geweldige wezens van de natuur.
  Ondersteunen van deze actie van Eddy is veel beter dan elkaar voor slang uit te maken bij dit artikel. Kom op!


  Maak melding

 28. Henkie Molenaar
  .nee mang in su bedreigen wij niet maar verwelkom je in city of smile.ik laat je voor de staat der nederlander’want als je alles weet van (over)su, moet je op visite komen.ik zou zeggen kom langs in swietie sranang…….


  Maak melding

 29. Voor de mensen die hier anderen bedreigen, ga ergens anders discuseren. We houden het leuk hier door de domme opmerkingen tegen President Bouterse en het Surinaams volk te ontkrachten en desnoods af te zeiken. Met dreigementen kom je in de gevangenis en dat wil je toch niet als medewerker van Zanderij lieve schat ?


  Maak melding

 30. Hallo Afrikaanse Leeuw: Goed plan! Ik word een beetje moe van al die helden die mij een warm welkom willen bezorgen in Suriname. Voor alle belanghebbenden: Ik ben er weer in mei a.s.

  Ik zoek nog een sterkte kruier op Zanderij….
  iets voor R!@O?


  Maak melding

 31. Pariba, je hebt gelijk dat er veel Surinamers zijn die geen hart hebben voor de natuur. Toevallig ben ik Ba Anansi een Surinamer die de natuur waardeert en ik draag mijn steentje bij als het om de bescherming van de natuur gaat en wel als (betalende) vrijwilliger die het dolfijnen programma van The Grean Heritage Fund Suriname ondersteunt . Google “Grean Heritage Fund Suriname” eens voor informatie, misschien word je ook een vrijwilliger.

  Je hebt wel ongelijk dat de Europeanen de grote natuurbeschermers zijn, het vernietigen van de natuur op grote schaal is in Europa begonnen, ten tijde van het ontstaan van de akkerbouw en veeteelt en het heeft een grote vlucht genomen tijdens de Industriële Revolutie en het gaat nog steeds onverkort door.

  Jij staart je blind op figuren als David Attenborough en Jacques Cousteau. De gemiddelde Europeaan heeft jammer genoeg geen enkele moeite met het vernietigen van de natuur. Alleen in Polen en Rusland komen er nog oerbossen in Europa voor, in alle andere Europese landen zijn ze al eeuwenlang verdwenen, het leegvissen van de Noordzee lijkt niet te stuiten, het is slechts een kwestie van tijd dat de laatste kabeljauw en haring in het museum bijgezet worden en zo kunnen we eigenlijk eindeloos lang doorgaan.

  Kom me dus niets vertellen over de natuurvriendelijke Europeanen. Als de Reuzen Anaconda een goede prijs opbrengt zijn zowel Surinamers als Europeanen maar al te graag bereid ze allemaal te vangen of uit te roeien, daarom zou ik liever hebben dat geen enkele Europeaan, die niet is zoals David Attenboruogh, belangstelling toont voor deze slangen en laat ze vooral met rust..


  Maak melding

 32. aan welke surinamer ga je vragen,,ga eens ff de oerwoud van sur in,,waar misschien nnog nooit iemand is geweest om een anaconda te vinden en te filmen,,, weinig denk ik of zelfs geen een,,,ze zitten liever in de hangmat met een djogo.vindt het knap van die man dat hij het aandurft en een documantaire te maken over die reuze anaconda, ik zou het liefst zelf met hem mee willen als ik de kans zou krijgen.heel veel moed en sterkte aan eddy,god is watching you


  Maak melding

 33. Anaconda vind je overal in ons land, soms hoef je niet ver het binnenland in te gaan.Achter het dorp Santigron bijvoorbeeld is er een zwamp, die krioelt van de anacondas.

  Die beesten leven onder het watergras, het is wel raadzaam jongens van het dorp om hulp te vragen. Die jongens kunnen je naar plaatsen (in de zwamp)brengen waar je meteen beet hebt.

  Succes.


  Maak melding

 34. Aan allen… zeker de regels niet gelezen???

  Reacties moeten inhoudelijk zijn en iets toevoegen aan het bericht, persoonlijke aanvallen worden verwijderd.
  •Reacties met scheldwoorden en/of beledigingen worden verwijderd
  •Bij herhaald overtreden van de regels wordt u op de zwarte lijst geplaatst en komen reacties niet meer door
  Voor andere discussies kunt u terecht op ons forum:


  Maak melding

 35. Apintie, dat is niet correct.Recht voor een recht voor allen.Ik dacht dat dit forum voor een ieder was die hun mening wil uiten.Als je democratisch bezig bent mag je je vrije mening uiten, hetzij persoonlijk of niet.Als je te maken heb met politiek dan moet je mensen bespreken, maar geen dieren of bomen.Ik ben het niet eens met je Apintie.Wie het niet leuk vindt moet maar niet meedoen vind ik. Als je bezig bent met politiek moet je voor niets terugdeinzen, dat is mijn mening.

  Danitia


  Maak melding

 36. henkie deze kruier zal je een hele warme onthaltoe brengen want je zal eerst je paspoort aan mijn moeten geven voor een stempeltje retour nl, met de eerst volgende vliegtuig, oja 2dagen in een 3bij3 hotel mooie he city of smile…….als je komt vraag wie R!@0 is op zanderij 1tip voor jou city of smile waiting for jou …….


  Maak melding

 37. Musk, weet je zeker dat je het gevecht tussen die kaaiman en de anaconda werkelijk live gezien hebt? Droomde je niet of was je misschien onder invloed van een of andere drug? Het lijkt me sterk dat twee koudbloedige dieren een halve dag met elkaar vechten. Kun je het gevecht beschrijven? Was het zo iets als: “de slag geeft een klap en duikt weg, de kaaiman hapt hem en schut hem eens flink door elkaar, de slang neemt hem in een wurggreep, maar de kaaiman weet zich weer los te rukken enz enz. een halve dag lang. Bedoel je misschien dat het een halve dag geduurd heeft voordat die slang de kaaiman naar binnen gewerkt had? Dat zou ik namelijk wel willen geloven.


  Maak melding

 38. Ook in de stad heb ik vaak genoeg Anaconda’s gezien. Regelmatig verdwijnen er ook straathonden. Maar zodra ze gespot worden gaat men er achter aan. Begrijpelijk want ook kleine kinderen zijn niet veilig.

  In het binnenland wel Anaconda’s tot zo’n 7 meter gezien. Vraag mij bij een confrontatie waar ik aan het vissen was en dus lange tijd stil zat nog steeds af of ik niet als maaltijd gezien werd en nog net op tijd doorhad dat de Anacoda naast mij lag, klaar om toe te slaan. Ik zou niet de eerste zijn.


  Maak melding

 39. ik vraag me af wat is dit voor bulshit gedoe over suri.voordat je anderen bledig kijk eerts je eigen..is niet normaal,mensen wees toch verstandig met je woorden,,byee


  Maak melding

 40. @neus
  Jammer dat je niet bent opgegeten. Maar toch kan ik me niet voorstellen dat een anaconda trek in jou zou hebben. Zelfs gekookt met zout en peper zou geen enkel levend wezen jou lusten.


  Maak melding

 41. Laat die goede man gerust naar Suriname afreizen; hij zet SME wederom positief op de kaart. Waarom altijd negatief mensen.
  Als hij de anaconda vindt, prima toch. Jammer zou het zijn als de anaconda hem vindt(..). Je weet mar nooit tegenwoordig: die beesten worden ook slimmer door als die chemicalieen in de bodem en het water(..).
  Succes Zoey


  Maak melding

 42. Waarom doet deze Zoey of hoe hij ook mag heten alsof die slang pas ontdekt is als hij hem ziet. Het stikt gewoon overal van de Anaconda’s, bij mij (Kwatta), bij mijn familie te Tourtonne en Charlesburg in de sloten heb ik ze regelmatig gezien. Zoey hoeft niet speciaal naar de verste uithoeken van Suriname te gaan, om deze slangen tegen te komen. Dit is wel een heel doorzichtige maar toch slimme manier om een droom van een snoepreisje, betaald door National Geographic, versierd te krijgen. En als deze slangen zo gevaarlijk zijn, waarom komt het regelmatig voor dat ik ze doodgeknuppeld of doodgekapt in de Times van Suriname zie staan, terwijl ze volgens de directeur van de Paramaribo Zoo beschermd zouden moeten worden (of reeds zijn)? Als je ze net als de Stoere Meisjes in de Jungle gaat lastig vallen dan bijten ze wel natuurlijk, maar dat doet zelfs iedere huiskat of muis die je in het nauw drijft. Terwijl ik niet eens weet hoeveel ze Zoey betalen, ben ik bereid om voor de helft van dat geld, deze slang voor ze te filmen in alle standjes die ze maar wensen.


  Maak melding

 43. @ Ba Anansi,NOu is toch leuk, om van zo,n expeditie een leuke documentaire te maken. Waarom zijn bepaalde mensen dan zo negatief waneer andere( buitenlanders) naar ons land komen om onderzoeken te doen naar bepaalde diersoorten of dergelijken. Het kan Suriname goed doen wat betreft toerisme en mischien wat meer bekendheid geven. geen wonder dat die buitenlanders zoveel meer weten dan ons Surinamers,de ruim denkende Surinamers niet nagesproken. Dat buitenlanders investeren zoveel aan dergelijke onderzoeken, heeft niets te maken met snoepgeld. Weet je hoeveel het kan opbrengen om te weten hoe deze dieren zich gedragen in het wild. Jij weet het miscien maar vele andere mensen weten het niet, of hebben mischien ook nooit zo,n anaconda gezien, dus ik vind dat je een beetje ” out of the Box” moet gaan denken. Deze blanken gaan niet voor niets zoveel geld utgeven voor zo’n expeditie, zij zien er veel meer waard in dan jij. Als jij een echte anaconda hebt gezien van hoveel meters en in dikte denk ik niet dat het te vergelijken is met die swipies die je hebt gezien. door steeds weer naar deze dieren en andere dieren onderzoeken te plegen,leer je steeds weer iets nieuws over deze dieren, dus een anaconda in je buurt zien, wilt niet zeggen dat je al heel veel weet over deze dieren… wees een beetje positief.


  Maak melding

 44. Mantje, ik weet wel dat deze slangen overal voorkomen in Suriname en dat ze tijdens het paren een “mating ball” vormen (in een zwamp te Saramacca gezien), dat ze daarna in tegenstelling tot de boa constrictor, die levendbarend is, eieren leggen en je hoeft niet per se naar plekken te gaan waar er waarschijnlijk nog nooit een mens is geweest, in iedere buitenwijk van Paramaribo kun je ze tegenkomen. Ik denk dat ik meer over deze slangen weet dan Zoey me kan komen vertellen. Ik heb er geen bezwaar tegen dat buitenlanders ons komen helpen bij het vergroten van onze kennis over onze planten- en dierenwereld. Bij Zoey heeft het er echter veel van dat hij gewoon op sensatie belust is en het hem er niet op de eerste plaats om gaat de kennis over deze dieren te vergroten.
  Maar als door de activiteiten van Zoey er meer toeristen naar Suriname komen en de anacondas niet geschaad worden, heeft hij mijn zegen.


  Maak melding

 45. prima hoor de Surinaamse bossen moeten op alle mogelijke manieren gepromoot worden zodat de nederlandse toerist kan zien hoe mooi Suriname is


  Maak melding

 46. Bakkara’s

  hebben hun eigen natuur naar de klote geholpen.

  die van andere landen waar ze waren geweest ook.

  ze denken alleen in termen van commercieel gewin (basis is kapitalisme: individuele winst ten koste van een ander)

  ze dicteren andere landen dat ze hun oerwoud niet mogen kappen voor materiële welvaart

  ze pakken dieren over ter wereld op om die dieren te laten leven in een tuin (zoo).

  Ongelofelijk …!!


  Maak melding

 47. “Krabbenmetaliteit” Een krab probeert uit een emmer te ontsnappen maar de andere krabben trekken hem weer naar beneden.

  Ipv blij te zijn dat Suriname en haar schitterende natuur weer eens onder de aandacht wordt gebracht kunnen sommige mensen niets anders doen dan lopen zieken. Vertel liever wat jij doet om het land vooruit te helpen in plaats van andere mensen af te zeiken die wel wat doen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.