Suriname heeft databank voor meten ontwikkeling

2

PARAMARIBO, 26 nov – Suriname heeft eindelijk een eigen databank voor het meten van ontwikkeling. Volgens directeur Iwan Sno van het Algemeen Bureau voor de Statistiek, ABS, komt de bank geen moment te vroeg.

Suriname moet rapporteren over zijn vorderingen met de Millennium Doelstellingen van de Verenigde Naties. Andere landen in de regio zijn al lang bezig met databanken. Daar worden de meeste prestaties op vastgelegd wat betreft economische en sociale ontwikkelingen. “Het moet overzichtelijk zijn en dat is onze databank”, zegt Sno. Gebruikers moeten zelf in staat zijn grafieken of ander aanschouwelijk materiaal aan te maken.

De data geven voldoende overzicht. “Bovendien zijn ze ook harmonieus”, aldus Sno. De databank, Sur Info 1.0, komt uiteindelijk voor een breder publiek beschikbaar. Er komt een website waar de data te halen zijn. Het geld om de site aan te maken, moet nog bijeen geschraapt worden. Sno gelooft vooral in de sprongen vooruit wat betreft presentaties over Suriname. Het vergelijken met andere landen wordt veel betrouwbaarder.

Bekijk ook:


2 REACTIES

 1. Halve Kip!

  Soms kan je blij zijn met een halve Kip. Maar met deze halve Kip mogen we echt super blij zijn omdat het goed gekruid is en mals.
  Ik ben er blij mee!
  Dat het geld voor de website nog moet worden bijeen geschraapt mag de smaak niet bederven
  Ontwikkeling; daar gaat het om!


  Maak melding

 2. Vandaag de dag is de software waarmee dergelijke interactieve presentaties op internet gepubliceerd kunne worden bij voor een klein bedrag van de plank te koop. Heel het gebeuren met cloud-computing maakt er heftig gebruik van.
  Jammer dat SME altijd zo ver achterloopt met dit soort ontwikkelingen. De oorzaak daarvan ligt voor de hand. Iemand is 20 jaar terug afgestudeerd in NL, gaat naar SME en is nu met die kennis van 20 terug baas van de automatisering. Een slechte zaak. Zelfs internet wordt haast niet gebruikt en als ze de zaak vernieuwen is de kans op een puinhoop groot. Zie de sites van de CBvS en Politie.

  Er is totaal geen drive om kwalitiet te leveren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.