Surinaamse toeristenkaart biedt vooral gemak

6

PARAMARIBO/SCHIPHOL, 26 nov – “Geen enkele pasfoto, geen enkel formulier invullen. Gewoon je paspoort en je ticket tonen en je hebt je toeristenkaart. Ik ben klaar. Ik ga naar Suriname.” Dit zei Chietra Dewansing, de eerste koopster van de Surinaamse toeristenkaart op Schiphol. Ze is dolblij met de nieuwe regeling. De toeristenkaart wordt bij zijn intrede al ervaren als groot gemak.

“Dit geeft een heel lekker gevoel. Ik heb twee weken geleden op internet mijn ticket gekocht en nu, kort voor de inchecktijd, koop ik de toeristenkaart op Schiphol”, zegt Dewansing tegenover de Ware Tijd. Ze was er als de kippen bij, de eerste verkoopdag. De vijftig beschikbare kaarten waren in een mum van tijd weg. Het was paspoort en retourtje tonen en de kaart mocht worden gekocht. Consul-generaal van Suriname in Amsterdam, Roy Lieuw A Sie, ziet het toerisme groeien.

Bekijk ook:


6 REACTIES

 1. Ik wenste wel dat ik ook een bril had als Lieuw A sie.Want die ziet de toerisme al groeien.Pas als de SLM opgeheven wordt en een paar andere maatschappijen vrijelijk op Sur mogen.Dan kunnen de toeristen kiezen met wie ze willen vliegen en kan de toerisme toenemen.Met de consumenten belasting is er dan wel wat te halen.Anders is die belasting een strop voor de Suri’s.Die betalen al income tax….

  Cobie.


  Maak melding

 2. Dit zal het toerisme ten goede komen, nu nog de internationale rijbewijs afschaffen, de orginele rijbewijs moet toch al voldoende zijn. Of ga je met een rijbewijs van de Anwb veiliger en beter rijden???


  Maak melding

 3. Yep inderdaad is het nu de beurt aan hjet rijbewijs gedoe.
  Evenals paagal zeg ik “door de internationale rijbewijs van de ANWB ga ik echt niet beter rijden. De ANWB rijbewijs jaar je de mensen nodeloos op kosten (pasfoto €10 plus kosten ANWB € 18,50 totaal 28,50. Kun je dit liever niet in Suriname besteden aan bijvoorbeeld 15 roties tegenwaarde dus 140 SRD dan heeft Suriname er veel meer aan.


  Maak melding

 4. Waaaaat?

  Alleen paspoort en retourtje tonen en je bent weg? Wat een feest! Nu alleen nog Rayn Air en Combi Tour op Paramaribo laten vliegen en we zijn een toeristisch land.
  Een volwassen toeristisch land moet ik zeggen met alles erop en eraan.


  Maak melding

 5. Paagal, hier gaan wij er voor ! De ANWB rijbewijs is een onzinnig iets. Het is meer geld kloppperij,dan het enige toegevoegde waarde heeft. Wij uit Europa rijden beter dan de menige Surinamers ! Afchaffen dat ding !!!!! Welke minister in Suriname durft dit aan ????

  Groet,ram ram,goeda hafies(Veel wijsheid!)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.