Suriname doorvoerland voor illegale wapens Europa

9

Illegale zendingen met Europese vuurwapens gaan vanuit Rotterdam via Suriname verder naar andere landen in Zuid-Amerika en belanden zo bij de georganiseerde criminaliteit. Dat blijkt uit een studie van een wapenspecialist van het Braziliaanse instituut Viva Rio schrijft Crimesite.nl.

Antonio Rangel Bandeira zegt dat er in Rotterdam en Suriname nauwelijks door de douane naar deze zendingen wordt omgekeken. In Suriname worden de wapens overgeladen in helikopters en gaan zo door naar verschillende plaatsen in het Braziliaanse Amazonegebied.

De bestemmingen van de wapenzendingen zijn volgens Rangel Bandeira vooral Colombia, Brazilië en Venezuela. Doorgaans wordt er betaald in goud. De wapens zijn afkomstig van verschillende Europese landen en gaan via Rotterdam omdat de controle op scheepsvracht naar Suriname gering zou zijn. Lees verder op Crimesite.nl.

Bekijk ook:


9 REACTIES

 1. Oud nieuws dit bericht is al in 2006 verschenen in een Braziliaanse krant.

  Wel opmerkelijk is dat is dat een krant uit Mexico dit (negatief) nieuws over Suriname brengt. Het is niet de eerste keer.

  Zitten bepaalde personen hierachter?


  Maak melding

 2. UFO’s?

  Vreemde toestellen hebben het Surinaams luchtruim onlangs geschonden. Zonder enige straf of boete mochten ze weer hun lucht kiezen. Onbegrijpelijk dat wij zo makkelijk de mogelijkheid bieden om misbruik van ons land te maken.
  Druggs uit; wapens in?

  Doe maar weer een commissie benoemen die strak aan de Johny Walker zit te vergaderen.
  Dan gaan ze vanzelf UFO’s zien.


  Maak melding

 3. Wikika 1,
  Zo als de waard is vertrouwt hij zijn gasten. Met aan waarschijnlijkheid grenzende zekerheid kan het niet anders of jij moet een notoire drugsgebruiker zijn.

  Jij houdt je er teveel mee bezig. Joe marangwana B ju!


  Maak melding

 4. Pongosaqoui op 2 klopt als een bus. Het was natuurlijk heel toevallig die Ceder van CIVD (neefje van Vene) die de Brazilianen hadden beschuldigd.

  Ze blijven alles uit de kast halen om deze regering zwart te maken, niets zal lukken mi boi.


  Maak melding

 5. @ onze dorpsgek en schapen kop op nummer 6 paranmanpinto, ik heb informatie voor jou type de naam van dino Bouterse op google dan kan je lezen wie die schoften zijn die nu aan de macht zijn in suriname en verder mag je ook zoeken naar Bouterse jr. uit Brazilie teruggeroepen lees hier maar wie Dino is en over zijn vader DDB en de mensen die met hem samenwerken.
  Als je de betekenis van een spreekwoord of gezegde niet kent google het eerst voordat jij onzin verkondig.Een modder figuur slaan. Wie niet vies wil worden moet niet in de modder stappen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.