vrijdag, maart 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameBlue Wing Airlines nog steeds op zwarte lijst EU

Blue Wing Airlines nog steeds op zwarte lijst EU

-

Does Travel - naar Suriname

BRUSSEL/PARAMARIBO, 23 nov – De Europese Commissie heeft een nieuwe lijst gepubliceerd van in de Europese Unie verboden luchtvaartmaatschappijen. Blue Wing Airlines uit Suriname, waaraan in 2006 en 2010 een exploitatieverbod in de Europese Unie was opgelegd, staat nog steeds in de bijgewerkte lijst.

“Wanneer wij over bewijzen beschikken dat luchtvaartmaatschappijen binnen of buiten de Europese Unie niet veilig opereren, dan moeten wij maatregelen nemen om alle veiligheidsrisico’s uit te sluiten” aldus de Commissie gisteren bij publicatie van de lijst.

Blue Wing Airlines vliegt niet op Europa. Volgens de website van het bedrijf wordt er wel op Frans-Guyana gevlogen en dat valt onder het Europees luchtruim. In mei 2010 stortte een toestel van Blue Wing neer in het oerwoud in Oost-Suriname. Acht mensen kwamen om. In april 2008 verongelukte een Antonov van dezelfde vliegmaatschappij ook al in het binnenland van Suriname. Toen kwamen alle 19 inzittenden om.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

3 REACTIES
  1. Men is gewaarschuwd, Zelf gratis vliegen zien we niet zitten met deze vliegende doodkisten, die elk moment uit de lucht kunnen vallen. Ma goed, men sluit de ogen maar wanneer een blauwe doodkist uit elkaar spat.


    Maak melding
  2. Neen. Als je naar de gebouwen in Paramaribo kijkt dan zie je precies waar het in het land aan schort. Onderhoud, onderhoud en nog eens onderhoud. Het ligt niet aan de vliegtuigen of hun bemanning, maar aan de gemakzucht en laksheid tav onderhoud. Het enige watb een surinamer naast zijn kleding wilt onderhouden is zijn auto en buitenvrouw


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES