Parlement tegen teveel macht Centrale Bank Suriname

2

PARAMARIBO, 16 nov – Het parlement blijft eenstemmig en kamerbreed tegen te grote invloed voor de Centrale Bank van Suriname, CBvS. “Er moeten sprake zijn van checks en balances”, zegt parlementsvoorzitter Jennifer Simons. Het evenwicht lijkt niet voldoende te vinden in de nieuwe wetgeving.

Dit bleek bij de voorbereiding van de openbare vergadering waar het wetsvoorstel besproken zou worden. De commentaren waren niet van de lucht. “De regering heeft meer tijd nodig om de vele fundamentele vragen en op- en aanmerkingen te verwerken die tijdens de behandeling naar voren zijn gekomen”, zegt Simons. Dus is besloten meer tijd in te ruimen. De vergadering is met een week uitgesteld, waardoor ook het parlement zich beter kan voorbereiden.

Het voorstel behelst het toezicht op het bankwezen. Parlementariërs vinden dat ook de minister van Financiën in de melk te brokkelen heeft. In het voorstel komt dit minder goed uit. Gevreesd wordt voor misbruik als het voorstel onveranderd blijft. Ook de beroepsmogelijkheden moeten goed geregeld worden. “Er zijn behoorlijk harde standpunten van het parlement wat betreft de verhoudingen”, aldus Simons.

Bekijk ook:


2 REACTIES

  1. Waarom niet tegen te veel macht van hun baas. Echte hypocrieten en beunhazen zijn het die dit land doen verworden..banabareplublique de suribabwe.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.