vrijdag, april 26, 2024
HomeOnderwerpenNatuurDruk op Suriname voor herstel mangroveopstand

Druk op Suriname voor herstel mangroveopstand

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 okt – Suriname staat onder internationale druk om de mangroveopstanden langs de kust te herstellen. Minister Ginmardo Kromosoeto van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu, ATM, gaat zich ervoor beijveren ook. Het herstel wordt een prioriteit.

Pas dan kan met recht een inventarisatie worden gepleegd. Suriname moet namelijk aangeven wat de waarde is van het eigen natuurlijke milieu. “Dat is nog niet egbeurd. Nu si de aandacht gericht op rehabilitatie van de mangrovevegetatie”, zegt Kromosoeto tegenover de Ware Tijd. Pas dan kan de rekening worden opgemaakt voor de internationale gemeenschap.

Suriname wil graag in aanmerking komen voor zogenaamde carbon credits. Dat is een financiële compensatie voor het ‘helpen behouden van de zuurstofvoorraad in de wereld’. Tot in de jaren tachtig was de opstand langs de kustlijn redelijk tot ongeschonden. Een groot deel van de mangrovevegetatie is intussen afgeschoren voor civiel werk. Pas enkele jaren terug, begon de overheid te morren.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. What about die verkavelaar in Paramaribo-Noord, die hele mangrove bestand vernietigt om bouwkavels te genereren. Money talks B S walks moet je maar denken.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES