Druk op Suriname voor herstel mangroveopstand

3

PARAMARIBO, 19 okt – Suriname staat onder internationale druk om de mangroveopstanden langs de kust te herstellen. Minister Ginmardo Kromosoeto van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu, ATM, gaat zich ervoor beijveren ook. Het herstel wordt een prioriteit.

Pas dan kan met recht een inventarisatie worden gepleegd. Suriname moet namelijk aangeven wat de waarde is van het eigen natuurlijke milieu. “Dat is nog niet egbeurd. Nu si de aandacht gericht op rehabilitatie van de mangrovevegetatie”, zegt Kromosoeto tegenover de Ware Tijd. Pas dan kan de rekening worden opgemaakt voor de internationale gemeenschap.

Suriname wil graag in aanmerking komen voor zogenaamde carbon credits. Dat is een financiële compensatie voor het ‘helpen behouden van de zuurstofvoorraad in de wereld’. Tot in de jaren tachtig was de opstand langs de kustlijn redelijk tot ongeschonden. Een groot deel van de mangrovevegetatie is intussen afgeschoren voor civiel werk. Pas enkele jaren terug, begon de overheid te morren.

Bekijk ook:


3 REACTIES

  1. What about die verkavelaar in Paramaribo-Noord, die hele mangrove bestand vernietigt om bouwkavels te genereren. Money talks B S walks moet je maar denken.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.