vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOp Surinamerivier gecrashte boot had geen manco’s

Op Surinamerivier gecrashte boot had geen manco’s

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 okt – De op de Surinamerivier verongelukte speedboot had geen technische mankementen. Dit stelt de politie. Het technisch onderzoek duurt nog voort, maar zeker is dat de boot in orde was. Wel waren er meer passagiers aan boord dan de boot aankon. Ook had niemand een zwemvest om.

Op de vloer van de boot zijn zwemvesten aangetroffen. “Of dat het leven zou hebben gered van het slachtoffer dat overboord viel, valt te betwijfelen”, zegt technisch rechercheur Winodh Doemé tegenover de Ware Tijd. Behalve de jongeling die overboord viel, lieten ook drie aan boord het leven. Er zaten zes personen in de boot met vervoercapaciteit voor vier.

Daar het ongeval ’s nachts plaatsvond, kan verlichting een rol hebben gespeeld. Net als de duwboot waar tegenaan gevaren werd, was ook de speedboot goed verlicht. De dekschuit voor de duwboot was echter niet van licht voorzien. Er stond een graafmachine op, die mogelijk het licht van de duwboot blokkeerde. “Dit zou ertoe geleid kunnen hebben dat de inzittenden van de speedboot het andere vaartuig niet tijdig hebben opgemerkt”, aldus Doemé.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
  1. We praten over verlichting wel of niet what about de tijd dat de speedboot in het water mag zijn
    Ik hoor niem daarover wat zeggen
    Als ik me goed kan herrinneren mag je tot 6 u in het water liggen ma ja een ongelukje schuilt in een klein hoekje en te joe no dede joe o dede


    Maak melding
  2. sry natuurlijk gecondoleerd

    maar buij surinamers
    wat moet je zeggen
    ze denken meestal dat zij god zijn
    ba soekoe ba feni ba tjarie zeggen ze
    zoek en gij zult vinden
    opvoeding is ver ver zoek bij jullie surinamers
    ga je zelf opvoeden
    zelfs met geld weet je noiet om te gaan
    wat moet met de volgende generatties gebeuren
    hetzelfde??
    veel succes


    Maak melding
  3. De Surinaamse politie ontbeert elke deskundigheid om ter zake het onderhavige op verantwoorde wijze aan waarheidsvinding te doen.

    Laten wij het houden op gissen.


    Maak melding
  4. De manco’a lagen ook niet aan de boot, die lagen aan de inzittenden en vooral de bestuurder. En hoe kan je aan een wrak zien of er manco’s waren of niet? Voor deze keer ben ik het met Paranam eens: de politie ontbeert de deskundigheid om tot een waarheidsgetrouw rapport te komen.


    Maak melding
  5. Condoleances aan de nabestaanden.Het politie onderzoek wijst uit dat de ponton helemaal niet verlicht was (zie dwt); meneer Charles pahlad verklaarde echter (zie dagblad suriname) dat de boot als een kerstboom verlicht was.


    Maak melding
  6. Hhahahaha het is zijn van VAK, la me lachen.
    De politie moet meer op alcohol gaan controleren op het water, ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat die gasten onder invloed waren van alcohol. in de suriname van nu bepaal je zelf jou regel al je geld hebt er zijn geen regels iedereen doet wat die wil.
    Een guyanees wordt op klaar lichte dag beroofd in de stad.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES