Surinaamse rivier neemt stukje Paradise mee

3

PARAMARIBO/PARADISE, 3 okt – De Nickerierivier heeft een stukje van het plaatsje Paradise, in Nickerie, meegenomen. Het is weliswaar (nog) een relatief kleine stukje. De leden van de plaatselijke moskee kregen de schrik van hun leven, toen ze achterop het erf een kijkje namen.

Het erf bleek deels te zijn weggespoeld tot bijna aan de achterzijde van het slachthuis van de moskee. “Het gaat om een stuik land van ongeveer vijf en twintig meter lang en tien meter breed”, zegt moskeefunctionaris Aziz Kalidien tegenover de Ware Tijd. Een dag eerder zag het er al niet goed uit. Toen bleek de grond al doorweekt en hier en daar te zakken. De vrees voor erger bleek al de volgende dag gegrond.

Hoewel erg, is de situatie te herstellen. Erger is, dat waarschuwingen van deskundigen nu steeds meer bewijs vangen. “Dit is ook een teken van de stijgende zeespiegel, die in de toekomst voor enorme problemen kan zorgen in bepaalde laaggelegen gebieden langs de Nickerierivier”, zegt Roy Sedoc van de districtsraad van Nickerie. Hij verwacht meer preventief handelen van de overheid.

Bekijk ook:


3 REACTIES

 1. Indien niet was gehandeld, was het vroegere park met Fort-Zeelandia en al nu ook een deel van de Surinamerivier geweest.

  Of hebben die Nickerianen het niet zien aankomen? Monie no de?


  Maak melding

 2. Ik heb het eerder ook al gezegd: Als su niet voorruit denkt zal het an de natuur overgeleverd worden.
  Men beseft niet dat su heel snel onder watren kan komen te staan.
  Het jaar 2012/20013 zal het bewijzen.
  De meeste surinamers kennen suriname niet.
  Branmspunt is een goed voorbeeld van wat er kan gebeuren met het suriname.
  Een ramp is niet uitgesloten, hoewel ik dat met pijn in mijn hart zeg.
  Suriname moeten echten waken .
  A tang so


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.