Surinaams staathoofd miste handreiking Den Haag

24

PARAMARIBO/DEN HAAG, 3 okt – President Desiré Bouterse heeft een mooie kans gemist om de Nederlandse regering de hand toe te reiken. Dit stelt Tweede Kamerlid Harry van Bommel (SP). De kans deed zich voor tijdens de presidentiële jaarrede. Bouterse had kunnen inspelen op de recente handreiking van Uri Rosenthal.

De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken zei onlangs dat Nederland een zakelijke en betrokken relatie voorstaat. “Als ik Suriname was, had ik met beide handen die handreiking geaccepteerd”, zegt Van Bommel tegenover de Ware Tijd. In de jaarrede werd Nederland niet eens genoemd. “Heel jammer”, vindt voorzitter Roy Ho Ten Soeng van het Surinaamse Inspraak Orgaan.

Want als China, India en Frankrijk kwamen wel in de jaarrede voor. Dat dan als landen waar voordelige relaties mee te onderhouden zijn. “Ik kan me voorstellen dat Nederland gevoelig ligt bij deze president. Maar het zou van grootheid getuigen als hij het anders had gedaan”, aldus Ho Ten Soeng. Al was dat alleen al om de ruim driehonderd en vijftig duizend Nederlanders van Surinaamse komaf.

Bekijk ook:


24 REACTIES

 1. die biegie-fasie gaat ten spoedigste ten onder..let maar op..

  Als hij zo arrogant is,,waarom haalt hij dan s.l.m. niet weg uit Schiphol,hij wil al geen ambassade benoemen..

  vlieg dan uit Frankrijk b.v.

  Opgeruimt staat netjes..


  Maak melding

 2. onze president heeft gelijk want ze willen ons niet als vol aanzien en ze willen ons laten smeken om ons geld uit te geven bij hun, wanneer president bouterse president af is dan zullen zij hem weer willen arresteren. die huichelaars


  Maak melding

 3. Meneer Bommel van,
  Wij Surinamers zijn anno 2011 bereid om te neigen, maar 90 graden bukken gaat ons ettelijke stroomversnellingen te ver!

  Wat zal nu wel kunnen wat toen onmogelijk was?

  Eten jullie worst maar zelf op.


  Maak melding

 4. Suriname kijkt vooruit.
  Nederland heeft zichzelf op een zijspoor geplaatst. Ja ze missen nu de boot.
  Andere landen zoals China en Frankrijk zien meer in Suriname dan de PVV Koning en zijn CDA/VVD onderdanen.


  Maak melding

 5. Het gaat je niet in je kouwe kleren zitten als je van Wijsglas moet horen dat Nederland koste wat kost altijd moet vragen de president van Suriname waar dan ook te arresteren. Zelf zou ik ook klaar zijn met Nederland en geen sjene uit te lokken.

  En wat van Bommel betreft dit is geen correcte manier om toenadering te zoeken met Suriname.

  In deze situatie moet Nederland klare taal spreken en anders moet het zo blijven, want je weet het nooit met de Hollander die als het gaat om dit soort dingen erg vaag en vaak met gespleten tong spreken.


  Maak melding

 6. Ik heb werkelijk geen idee waar beide heren en met name de heer Harry van Bommel zich druk om maken. Ik denk dat de meeste van die ruim 350.000 Nederlanders van Surinaamse komaf er niet echt wakker van liggen. Die moeten sowieso voor het grootste deel al niets van Bouterse en z’n maten hebben. Dat dit gebeurt kan toch geen verrassing zijn? De gewone menselijke onderlinge betrekkingen gaan toch wel gewoon door en op politiek vlak wachten we gewoon af tot Desi z’n tijd erop zit.
  Beide heren maken van een mug een olifant en geven er teveel aandacht aan. Van Harry van Bommel begrijp trouwens al helemaal niet waar die zich zo over opwindt. Hij wil altijd graag vooraan staan als het om Surinaamse zaken gaat en wil zich graag voordoen als voorvechter van hun belangen, maar voor zover ik weet heeft hij nog nooit iets wezenlijks voor de Surinamers bereikt. Voor zover ik weet ook niet voor de autochtone Nederlanders. Ik denk trouwens ook dat de Nederlanders van Surinaamse oorsprong zelf heel goed in staat zijn hun belangen te verdedigen of aan te kaarten . Daar hebben zij Harry niet bij nodig.

  Gr. Polderman


  Maak melding

 7. Mensen (en partij van de jood Rosenthal en de katholiek Rutten)die een heel land voor een rovershol uitmaken verdienen misschien wel ook die minachting dat ze niet genoemd worden. De kraaltjes-handel is nog steeds het kenmerk van de sterk pigmenttekortigden.

  Doe eens normaal, man. Doe jij zelf eens normaal, man. De dialoog van het jaar.


  Maak melding

 8. Ik weet werkelijk niet waar V Bommel zich elke keer weer mee bemoeit. Volgens mij krijgt hij een euro voor iere keer dat hij Suriname of Slavernij in een stukje noemt. Laat hem eens lekker de problemen in Nederland helpen oplossen.


  Maak melding

 9. Dotor Bigi skrifi.

  College aan het arme volk.

  Het onderwerp van vandaag is SCHEUR MIJN BROEK NIET.

  De president heeft geen handreiking gemist van de Haag, om de volgende reden.
  De politiek heeft genoeg problemen met Griekenland ect. ect.
  De vraag is, waarom moet de president politiek Den Haag gaan bezwaren met het probleem, waarom zal de president hun hoofd moe gaan maken met de problemen van land en volk van Suriname, terwijl hun hoofd moe is van denken in de richting van een politieke waterhoofd.

  De heer Van Bommel moet nadeken over de uitspraak. De vraag van het arme volk en de weldwenkende is, was het niet deze mensen en deze man, waarover Den Haag, de politiek zware vooroordelen had over dergenerering, had omtrent goed en kwaad, verdienste en zonde, lof en blaam, orde en verwaring, schoonheid en lelijkheid en andere soortgelijke zaken. Het arme volk, de regering en de president zullen deze vooroordelen het eerst beschouwen en daartoe in de eerste plaats naar de oorzaak zoeken waarom zovelen er zij bij neerleggen van nature zozeer geneigd zijn hem en de regering te aanvaarden.

  De president denkt, het arme volk denkt, de regering denkt en iedereen denkt over de duur en onbegrenste voortzetting van het land en volk de vooruitgang ect. van Suriname.

  De president hoeft geen oneerlijke handreiking te accepteren. Een eerlijke en oprechte handreiking zal de president wel waarderen namens de arme bevolking, de regering en de oppostie.

  Zeer gewaarde heer Roy Ho Teng Soeng,
  ter herinnering zal ik u attenderen op 1 juli en 25 november ect. Met mijn gezonde geest verzoek ik u geen ongecontroleerde uitspraken te doen. Met eerbied en respect.

  Suriname heeft vooruitgang nodig geen bedel partij.

  Aan de president, het arme volk, de regering, de oppositie en iedreen, zegt Doctor BIGI SKRIFI;

  DEZE DROEFHEID, VOORZOVER ZIJ DE AFWEZIGHEID VAN WAT HUN LIEFHEBBEN BETREFT, WORDT VERLANGEN GENOEMD.

  LAAT IEDREEN DIT GOED ONTHOUDEN.

  Laat iedereen met rust, Suriname heeft vooruitgang nodig en geen problemen.
  Zorg goed voor het volk.
  Wees eerlijk tegen het volk.
  Wees oprecht tegen het volk.
  Wees rechtvaardig tegen het volk.
  Spreek altijd de waarheid tegen het volk.

  Stof tot nadenken voor de grass roots.

  De vriendelijke groet,

  Doctor Bigi Skrifi.


  Maak melding

 10. Beide handen naar nederland opsteken?is vragen om moeilijkheid.Misschien was het een truucje van de inlichtingen dienst.Je weet maar nooit….haalt nl.handboeien te voorschijn.DDB is niet dom.Ned.moet zich niet meer inlaten met sur.zaken/andersom ook.


  Maak melding

 11. Ik ben het totaal niet eens met van Bommel en Ho ten Soeng. Bouterse heeft aangegeven dat hij niets met de Nederlandse overheid te maken wil hebben.
  Gelukkig heeft hij Nederland niet genoemd. Dit zou zeer zwak overkomen.
  Het bedrijfsleven is een heel ander zaak.


  Maak melding

 12. Welke invloedrijk persoon zou 500 kilo cocaine aan een onbekende belg, mee hebben geven voor smokkel naar nederland .Terwijl bedoelde persoon totaal niet in beeld hoeft te komen. Wanneer de nederlandse administratie , haar tegenstanders op een ongeloofwaardige en laffe manier criminaliseerd .Dan is er geen ruimte voor een handreiking. Verder moet ik contateren dat alleen een criminele organisatie tot zulke daden in staat zijn. Laat die gasten verweg van de Surinaamse regering blijven . Het valt trouwens op dat nu Suriname alleen voor staat het veel beter gaat met het land.


  Maak melding

 13. Goed zo DDB!!! geen vriendjes worden met een land dat jouw volk iedere dag verkracht en aanrandt op Schiphol. Laten ze ook maar eerst hun welgemeende excusses aanbieden voor de eeuwenlange misdaden tegen de menselijkheid, die ze onze voorouders en ons hebben aangedaan. Ook dienen ze met een financiële vergoeding te komen, die hun vergoeding aan Griekenland, vele malen overtreft. Per slot van rekening hebben ze veel meer Surinaams bloed laten vloeien dan Grieks bloed.


  Maak melding

 14. Het was Nederland die met niet misverstane bewoordingen door verhagen heeft aangegeven niets met Bouterse te doen wil hebben na zijn verkiezing tot president.verwacht van bommel dat elke keer dat een politicus uit nederland iets in de richting van Suriname roep dat suriname als een schoot hondje op moet reageren.we hebben Vene niet meer als president dus dat moeten ze ook niet meer verwachten.we moeten ophouden om de de toekomst van Suriname in handen van Nederland te leggen we moeten het zelf doen alles wat we van Nederland nodig hebben moeten we gewoon voor betalen.Politiek Nederland heeft op verschillende momenten getoond geen speciale band met Suriname te willen hebben maar het gewone volk wel en dat moeten we als Surinaams volk ook koesteren


  Maak melding

 15. De komende 10, 20 , 30, 40 ,50 jaren zal de politieke agenda in de wereld grotendeels worden bepaald door Amerika en Europa waar ook Nederland ook deel van uit maakt, Kijk wat Navo doet in libie. Dus die Megabendeleider kan via Frankrijk proberen Europa in te komen maar alles zal keurig in overleg met Nerdeland gebeuren want Frankrijk en Nederland zijn Bondgenoten. En wie is dom???? Hij kan wel verdeel en heerst in zaaien maar dat zal hem niet lukken om Frankrijk en Nederland uit te spelen daarvoor is hij te incompetent.


  Maak melding

 16. De NDP bestaat, aan het niveau van de posting te oordelen, vooral uit ongeschoolde 12 jarige schoffies die hun idolen in gangsta’s en wakaman zoeken. 🙁


  Maak melding

 17. Nederland en Frankrijk zijn europese blanke broeders met algemene belangen.Bouta zegt zaken te willen doen met Europa via Frankrijk.Keep on dreaming.Vertel dat maar aan de domme massa die dat wil geloven.Nederland gaat zaken doen in Afrika via Ivoorkust(frankrijk’s ex colonie) zonder Frankrijk daarbij te betrekken?i don’t think so.Wat Rutte en Sarkozy onder 4 ogen bespreken Bouta,zal je nooit weten.Ik kan je wel garanderen dat het in hun beider belang zal zijn.Hun zijn de spelers die in het veld staan,jij zit niet eens op de reserve bank!


  Maak melding

 18. Hoe DOM kan een samenleving zijn om de belangen van een dictator, moordenaar en drugs criminele Megabendeleider voor de belangen van jou land te zetten. Kisadra, Nederland is de zogenaamde schoothondje van Armerika en daar hebben ze voordeel van,Suriname wordt langzamerhand de schoothondje van China,Cuba, en Venuzeula landen zonder enige democratische principes.
  Kisaidra, Zuidafrika Geeft Dalai Lama geen Visum, Lees de reactie Van Desmond Tutu over een land die decennia lang gebukt ging onder de apartheid bewind en toch de kant kies van de onderdrukker China.


  Maak melding

 19. Mr. Zuidoost :

  “Ook dienen ze met een financiële vergoeding te komen”

  Wat ben jij toch een ontzettend gefrustreerd mannetje. Ik heb nog nooit een post van je gezien waarin je niet je slavernij frustratie en je haat tegen Nederland moest uiten.

  Heb je al een bedrag in je hoofd waarop jij “RECHT” hebt? En leg eens precies uit hoe jij dit geld wil verdelen? Ik ben heel serieus. Iemand zoals Mr Zuid Oost noem ik een parasiet.


  Maak melding

 20. Ach ja nog 4jr, dan dondert dit individu toch op.
  dus ik zou mijn handen maar liever niet vuil maken.

  Van bommel, wil je echt scoren; ga aan de slag met de monopolie-positie van de KLM en voor de oudjes, een betere compensatie voor het AOW-gat.

  Het lijkt mij verstandig om ons(suri-ned) te focussen op 2015.
  Deze periode is een verloren periode!


  Maak melding

 21. TTHeo,
  Antwoord op jou vraag is Bouterse.
  welke invloedrijke persoon stuurt de tweede man van zijn leger naar miami om een drugslijn op te zetten,Welke invloed rijke persoon laat vliegtuigen landen in het binnenland vol met drugs onder bescherming van militairen van het nationale leger? Waarom moest Dino en R.Christopher uit brazilie vertrekken na berichten van TV Globo dat zei banden handen met columbiaanse drugs criminelen. lees berichten over het copa team en suri-kartel. TTheo jij bent duidelijk geindoctrineerd.


  Maak melding

 22. 3 tips voor Surinaamse president.
  Ga op 7 december voor TV bied je excuses over decembermoorden dat je het echt spijt
  Ga hierna lekker uit eten
  En als laatste pleeg op 8 december zelf moord
  Dit wordt echt een wereldnieuws misschien volgen er meer wereldleiders.
  Denk niet dat je dood ben want het leven hierna in de hemel is veel leuker.
  Probeer het maar en je ziet dat je vrij bent van alle beschuldigen.
  Prettige reis


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.