Belasting op sekswerk Surinaamse goudvelden

13

PARAMARIBO, 14 sep – Prostituees die diensten verlenen aan gouddelvers gaan belasting betalen. Dit zegt Gerold Dompig, voorzitter van de commissie Ordening Goudsector. Eigenlijk is er niets nieuws onder de zon. Het is een kwestie van de wet toepassen. Wie wat ook aanbiedt tegen betaling moet belasting betalen. Dus komt er een intensieve registratiecampagne.

De vrouwen worden opgeroepen zich te laten registreren, het liefst zo snel mogelijk. “Wij registreren alles wat ademt en beweegt op de goudvelden, met uitzondering van planten en dieren”, zegt Dompig tegenover de Times of Suriname. Nu de meeste gouddelvers al geboekt staan, is het tijd voor andere groepen. Daar vallen ook koks en winkeliers onder. Het maakt allemaal deel uit van de ordening die vorig jaar van start ging.

Over de bedoeling van de registratie hoeft geen twijfel te bestaan. “Wij vergaren de informatie en spelen die aan de Belastingdienst door. Als de Belastingdienst ziet dat de vrouwen meer dan vijf gram goud per dag verdienen, zal die zich afvragen waar het geld naar toe gaat. De prostituees kunnen dan zeker weten een aanslag verwachten op hun inkomsten”, aldus Dompig. Goud is gangbaar als betaalmiddel in het binnenland, waar het krioelt van provisorische goudmijntjes.

Bekijk ook:


13 REACTIES

 1. Hahahahahahahahahahhahahaahhahahahahaahahahhahahahaahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahaha…als deze marionettenregering niet eens in staat is porknokkers in beeld te brengen, niets eens zorg kan dragen over orde, veiligheid en controle, dan hoe dan? Beunhazen allemaal.


  Maak melding

 2. Geweldig toch ?, zoals de heer Dompig en zijn team bezig zijn. Als je hem moet geloven ontgaat hen werkelijk niets en hebben ze alles in het vizier.en gaat het heel goed met de ordening.. Iedereen die ook maar iets te maken heeft mijn de goud delving en aanverwante zaken wordt aangepakt.

  Vraag me dan wel af hoe het mogelijk is , dat men niet in de gaten heeft wat er bij Brownsberg allemaal gebeurt. Ineens zijn de poknokkers er en maken er kennelijk zonder dat iemand dat in de gaten heeft een rommeltje van. Lijkt me toch logisch als die lui met groot en zwaar materieel ter plekke aan het werk gaan dat iemand dat toch moet merken. Van Dompig hoor je er nets over. Ze houden alles toch zo goed in de gaten? Ra, ra. Hoe zit dat nu toch?

  Gr. Polderma


  Maak melding

 3. Nou, simpel…Dompig denkt de prostituees wel aan te kunnen, dus gaat hij het daar proberen. Het zal me niet verbazen als de prostituees slimmer en krachtiger uit de bus komen dan de porknokkers. Meneer Dompig veel plezier.


  Maak melding

 4. Deze Autogaragehouder Gerold Dompig zal daarginds gaan zitten turven hoeveel auto’s binnen en buiten gaan!

  Haal de chinezen daar weg want zij weten exact hoe de vork in de steel zit en waar het goud naar toe gaat! Je bent inderdaad Dom, dompig!!

  Heb jij controle over de Chinezen hoeveel Goud zij binnen halen aan boodschappen door de Goudzoekers en de Srd’s als wisselgeld terug geeft. Vergeet niet dat zij ook glijmiddel stiekem verkopen? Heb jij daar wel weet van?Neen he? en dat is pas Dom, Dom en nog eens Dop, Dompig!!


  Maak melding

 5. Lijkt makkelijk om de sekswerkers/ster aan te pakken. Maar niets is minder waar. Wie beoordeeld hier of er sprake is van een sekswerke/ster?
  Wie houdt toezicht?
  Wie beoordeeld de aangifte van deze groep personen?
  Een wipje maken voor je plezier wil nog niet zeggen dat je inkomsten hebt, of wel soms?
  In Paramaribo kunnen wij niet eens groepen in kaart brengen die moeten worden aangepakt en Dompig wilt dit doen in een oerwoud van personen.
  na soso lafoe joe kang lafoe.


  Maak melding

 6. Kruimeldief!

  Je hebt dieven en je hebt kruimeldieven.
  Dompig probeert als echte kruimeldief de kruimelduifjes op de goudvelden te belasten.

  In Paramaribo krioelt het van betaalde sex. Maar ook daar kan men de sexbelasting niet op goede wijze innen.
  Als je Dompig mag geloven dan kent hij al deze vrouwen en verschoont hij ons binnenland van condoompjes in de bosjes.
  Wat een grote blaaskaar is deze man toch.


  Maak melding

 7. Waarom gaat men hier de prostitutie in en waarom gaat men in Surinamede prostitutie in? Ik denk in Suriname omdat de dames hun kroost moet onderhouden en geen andere mogelijkheid ziet.
  Ik denk in Nederland over het algemeen voor het luxere leven.
  Wat Suriname betreft:
  ik ga er vanuit dat de staat dan ook zorg draagt voor voorlichting aan deze dames, hun veiligheid gaat garanderen en medische voorzieningen zal treffen.
  Als dit inderdaad het geval is dan lijkt het mij ok.


  Maak melding

 8. Die mensen riskeren allerlei ziekten en ondergaan ontberingen voor goud dat ze omzetten in geld.Geeft ze het geld voor goud en ze zijn loyaal aan jou.Dan geven ze ook een deel van hun inkomsten.Maar ze gaan zich niet laten plukken zo als Dompig het wil doen.

  Cobie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.