De Stem blijft open voor Surinaamse verslaafden

3

PARAMARIBO, 14 sep – Afkickcentrum De Stem blijft open. Volgens directeur Carlo Lansdorf is de veiling van het centrum te elfder ure voorkomen. De achterstand in de schuldaflossing bij de bank kon nog net op tijd worden verrekend. Het centrum richt zich nu op het ‘uitzegenen’ van vier cliënten.

De vier hebben het traject tot resocialisatie voltooid. Ze mogen in oktober afscheid nemen, nu ze een baan hebben gevonden. Het zou allemaal ophouden als de ruim twintig bewoners van het centrum hun onderkomen kwijt waren. “Want de meesten hebben nergens heen te gaan en nog een lange weg voor zich”, zegt Lansdorf. Het op christelijke leest geschoeide hulpaanbod vergt tijd om gedragsverandering tot stand te brengen. De Stem wil meer verslaafden opvangen.

Daarom is de afgelopen tijd geïnvesteerd in uitbreiding en modernisering. De schuld bij de bank heeft daar alles mee te maken. Lansdorf is van huis uit politieagent. Hij slaagde er jarenlang in het centrum overeind te houden met vindingrijkheid en soms hulp van buitenlandse donoren. Hij is blij dat de sluiting nog net is afgewend . “Tegelijkertijd hopen we dat de samenleving en de regering hiermee een signaal kregen.” De regering keurde onlangs voor het eerst subsidie goed.

Bekijk ook:


3 REACTIES

 1. Als we ook zo behulpzaam, minder voorbeeldig als onze onberechte mensendodende, drugshandelende misleiders,Gekozen door oliedomme stommelingen, maar als deze man, dan zal de toekomst er anders uit gaan zien. helaas een druppeltje op een hete kookplaat.

  Zie enkele wandaden van ndp en ac aanbidderrs..misdaad loont…Slachtoffer roofoverval:
  ‘Geef die rovers de doodstraf’…..
  China schenkt Suriname US$ 4,7 miljoen….wie hadden een grote mond over handen open houden…ndp en co…..

  Man dood na vechtpartij…allebei ndpers

  Rijken ontvluchten vermogensbelasting via stichtingen….ze zitten ook in deze regering

  Werknemers dak-en thuislozen hebben problemen….ze hadden zo gehoopt op hulp van de regering, die zichzelf met het kruis hebben gezegend.

  VHP keurt import slachtvee af …hihi..vlees voor de domme hongerige aanhangers

  Consumentenkring machteloos tegen stijging broodprijzen…hihi de hongerige domme aanhangers hebben het nakijken, gratis ete en drinke wordt minder.

  Vrienden helpen De Stem.op deze regering met aan de macht leugenaars,rovers, onberechte boeven,moordenaars en drugsbonzen is het wachten tot je dood.

  Gajentaan:Kritiek Naipal is eenzijdig…..MAAR HARD EN WAAR.


  Maak melding

 2. Wat mij opvalt is dat je nooit hoort dat rijke Surinamers hun bijdrage leveren aan de samenleving of aan de minder bedeelden, laatst nog heeft de winnares van weekend miljonair geld beschikbaar gesteld voor een opvanghuis voor tiener moeders. sommige surinamers schelden die witte mensen uit maar zonder die hulp van deze mensen zou het nog erger zijn in suriname.De man die beloofd heeft dat hij de armoede vraag stuk een halt zou toe roepen gaat straks weer op reis zijn vrouw mag voor 8000 srd per maand met kinderen op de foto en lintjes knippen, een vliegtuig die klaar moet staan voor die criminele bende wanneer ze op reis willen gaan kosten 130.000 euro, laatst 80 man naar Trinidad.In plaats deze crimineel DDB de noden van de bevolking oplost gaat hij lekker op reis.


  Maak melding

 3. Gelukkig is de Stem gered. Verslaafden zijn ook maar mensen. Het zijn de producenten die een halt moeten worden toegeroepen.
  Heer Landsdorf heeft alle hulp nodig die te bieden is. Prima werk!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.