Suriname wil maximale uit bijeenkomst met China

36

PARAMARIBO, 6 sep – Suriname verwacht het maximale te halen uit de bijeenkomst tussen de Caricom en China. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. De bijeenkomst op Trinidad kan op verscheidene gebieden een duw in de rug betekenen voor de ontwikkelingssamenwerking. China gelooft dit ook en komt met vierhonderd man. Suriname blijft ook niet achter.

De regering vaardigt een delegatie af van maar liefst tachtig man, inclusief president Desiré Bouterse. “Het is de bedoeling dat we overeenkomsten tekenen met China op bilateraal niveau”, zegt Lackin tegenover de Times of Suriname. Die overeenkomsten staan los van wat het regionaal blok uit het vuur zal weten te slepen. Dat vergt dus nogal wat mankracht. De focus is op onderlinge samenwerking en handel. “Belangrijk voor ons is de agrarische sector”, aldus Lackin.

Suriname wil zich samen met Guyana ontwikkelen tot voedselschuur van het Caribisch gebied. China kan daar een helpende hand bieden. Het is de derde keer dat leiders van China en de Caricom elkaar ontmoeten. Van alle staatshoofden die de bijeenkomst bijwonen, is Bouterse de eerste met wie de Chinezen willen praten. Bouterse is namelijk aankomend voorzitter van de Caricom. Er is een ontmoeting gepland met de Chinese vicepremier Wang Qishan.

Bekijk ook:


36 REACTIES

 1. 80 man voor werk van 4 man
  ik zou een specificatie willen zien wie precies welke taak heeft tijdens deze delegatie.
  voor megaprojecten van/door grote landen in het buitenland in nog nooit 80 man op delegatie geweest.
  als bouta het max wil halen uit china laat hij eerst het max halen uit iamgold en dat soort gespuis!


  Maak melding

 2. Hup Suriname, hup!

  80 man sterk is onze delegatie omdat China met 400 man komt. Als al deze 80 hun woordje mogen doen dan heb je voor elke Surinamer 4 en een halve Chinees aan tafel.

  Ik hoop dat ze elkaar verstaan en dat er niet zomaar land wordt weggegeven die reeds domeingrond van een ander is.
  Met 4 en een halve Chinees aan tafel kun je lekker eten, maar slecht praten. Ze praten door elkaar en jij eet maar.

  De graanschuur van een gebied worden is een mooie terminologie in de harten van heel veel goedgelovigen. Als dat lukt, dan zijn wij het rijkste land in de Caricom.

  Ik ben benieuwd of de uitgaven gemaakt voor 80 reizigers worden terug verdient met de afspraken die er gemaakt worden. Welke journalist houdt zich hiermee bezig? Gaat er ook een Nina Journa mee met de delegatie? Zit die ook in de 80?


  Maak melding

 3. Kan me voorstellen dat bout de eerste gesprek partner is van de chienezen.Die geeft ons land het goedkoopst weg.De chinezen gaan bout als een tol in het rond laten draaien.Met lackin er bij.

  Cobie.


  Maak melding

 4. Heerlijk om dit soort berichten te lezen. Eindelijk, na 500 jaren, komen we af van de westerse uitbuiters, onderdrukkers en moordenaars en zijn we niet langer van hun afhankelijk. Een miljoen maal liever China, dan de westerse onderdrukkers, die nu weer een slachting van 50000 mensen in Lybie hebben aangericht.


  Maak melding

 5. Succes Suriname, sleep alles binnen wat we binnen kunnen slepen. China is een grootmacht met miljarden dollars die ze willen investeren in grondstoffen en landbouw in de ontwikkelingslanden.

  Tijdens de laatste Afrika summit hebben de Chinezen 10 miljard uitgetrokken voor de Afrikaanse landen, als ze dat ook voor de Caribische landen willen doen, kan Suriname best wel een graantje meepikken want van alle Caribische landen staat Suriname het beste voor wbt grondstoffen en agrrisch potentieel.

  “Van alle staatshoofden die de bijeenkomst bijwonen, is Bouterse de eerste met wie de Chinezen willen praten. Bouterse is namelijk aankomend voorzitter van de Caricom.”

  So bung, voor die isolatie. Azijndrinkers neem nog een slokje van je azijn, moro o doro.


  Maak melding

 6. China is op dit moment de tweede economie ter wereld. De OESO (organisatie voor economische samenwerking en ontwikkeling) stelt dat China de komende vijf tot zeven jaar Amerika zal voorbij streven als grootste economie van de wereld.
  Hun economische groei is immens geweest en China heeft zich in relatief korte tijd ontwikkeld tot een mondiaal belangrijk handelsland.
  Het is daarom niet gek dat bijna alle landen in de rij staan om zaken te doen met China.
  Eigenlijk kun je gerust stellen dat de weg naar Aziatische wereldheerschappij is ingezet.
  Suriname heeft mondiale inzicht getoond door Nederland los te laten als belangrijke donorland en elders in de wereld haar economische ontwikkeling probeert te bewerkstelligen. Om je als land economisch te ontwikkelen heb je nou eenmaal andere landen nodig.
  Suriname kan voor China als springplank dienen in het caribisch gebied en Zuid Amerika om hun expansie drift verder uit te breiden. En waarom zou Suriname daar niet van mogen profiteren.


  Maak melding

 7. ha ha ha het is toch niet te geloven, suriname is weer aan het bedelen. wanneer stoppen we daarmee, deze keer via caricom en WEER die CHINEZEN. suriname had het stukken beter toen de hollanders daar waren.
  wat hebben die klungels bereikt na 1975….
  niets, alle precidenten die daarna zijn gekomen hebben hun zakken gevuld, kijk maar naar de nakomelingen. hun kinderen studeren allemaal in het buitenland, ze hebben voldoende gestolen en laten dat nu zien.
  ik denk dat de meeste het wel snappen om welke personen het gaat. een land met nog niet eens 500.000 inwoners, met zoveel grondstoffen…
  als je ziet wat er voor waarde in suriname aanwezig is, dan kun je het rustig hebben over een land met 500.000 miljoenairs.

  en dan lees je dat ze met een groep van 80 personen naar trinidat gaan samen met bouta.
  het komt zo bekend voor…….was het niet ALI BABA EN DE 80 ROVERS

  sterkte aan de bevolking


  Maak melding

 8. Wat gaat deze poppenkast de samenleving weer kosten? dit is het toppunt van geld over de balk smijten. Dit is niet de eerste keer dat lackin onzin uitkraait en het zal ook niet de laatste keer zijn.Wanneer kom je met jou standpunt over Libie ? lackin en DDB hebben altijd een grote waffel in de media. we horen niets meer over de zaak van de ambassadeur.


  Maak melding

 9. met 80 man????????????????

  en wie gaat dat betalen?
  Zoete lieve Gerritje is blut, dus zal het wel via belastinggeld moeten.

  En waarom moet de predident mee?


  Maak melding

 10. “Dat vergt dus nogal wat mankracht” !!!!
  Is 80 man wel genoeg? Waarom niet 800 ?
  Dan win je van de chinezen, als je gaat touwtje trekken. Ga zo door

  Ik heb gesproken.


  Maak melding

 11. Is het echt nodig om met zo veel mensen te gaan naar Trinidad om een overeenkomst te sluiten?
  Kost belasting geld;kon die niet beter besteed worden.


  Maak melding

 12. “Dat vergt dus nogal wat mankracht” !!!

  Is 80 man genoeg ? Waarom niet 2 maal 400 man. Dan ben je sterker dan de Chinese delegatie. Als het om touwtjes trekken gaat kan je dan winnen. Ga zo door, dan zie je wel
  waar je eindigt met je ontwikkeling.

  Ik heb gesproken.


  Maak melding

 13. Dit is wederom het zoveelste bewijs dat het de huidige regering ernst is om suriname economisch vooruit te brengen.
  Daar waar men in Europa en in Amerika van de ene financiële crisis naar de andere crisis hobbelt maakt China een enorme economische sprong voorwaarts. Het bewijst dat de surinaamse regering inzicht toont door China als belangrijke handelspartner binnen te willen halen. De opkomst van China biedt wel degelijk kansen voor het Surinaamse bedrijfsleven. Als Suriname goed op de veranderingen kan anticiperen kan Suriname een bloeiende economie krijgen. De Surinaamse overheid heeft voor een deel verantwoordelijkheid voor het goed kunnen reageren op de mogelijkheden die de grote economische groei van China met zich meebrengt.

  Nederland heeft de deur hard dichtgeslagen voor Suriname met de gedachte dat Suriname in de wereld geïsoleerd zou raken. Deze huidige regering heeft veerkracht getoond en bewijst dat Suriname eigenlijk nergens in de wereld buiten gesloten wordt.
  Als je eerlijk moet zijn moet je bekennen dat in 35 jaar onafhankelijkheid Nederland
  eigenlijk een sta in de weg was voor Suriname om economische ontwikkeling te bewerkstelligen. Suriname werd bemoederd door Nederland en opeenvolgende surinaamse regeringen vonden dat allang best.
  Suriname toonde zich totaal niet bereid om zich internationaal te oriënteren.
  Nu zie je dat Suriname openstaat voor mondiale samenwerking en handel. China, Brazilië, Guyana, Venezuela, Dubai, Cuba, Frankrijk etc.., ja, Suriname staat zelf open voor samenwerking en handel met Nederland. Geen enkel land wordt uitgesloten.
  En natuurlijk zijn er ook kanttekeningen te
  plaatsen bij de samenwerking en handel met sommige landen. Dat geldt uiteraard ook voor een land als China.
  Want op het gebied van mensenrechten valt de vooruitgang in China tegen. Amnesty International rapporteert al decennialang over grootschalige toepassing van de doodstraf, oneerlijke rechtspraak, administratieve detentie, marteling in politiecellen en gevangenissen en een nijpend gebrek aan vrijheid van meningsuiting in China. Staatscensuur voor de media en internetcensuur voor de burger maakt een open publiek debat over tal van zaken vaak onmogelijk en soms zelfs gevaarlijk.
  Maar Suriname zit niet in de positie om
  daar onderscheidt in te kunnen maken.
  Suriname is een ontwikkelingsland dat niet de economische macht heeft China eventueel onder druk te zetten.
  Landen die wel die economische macht hebben zoals Nederland en Amerika laten het wat dat betreft op alle fronten afweten.
  De handel tussen China en Nederland heeft ongekende hoogtes bereikt zonder dat Nederland inspanningen doet bovenstaande zaken aan de kaak te stellen.
  Voor de handel met China heeft Nederland een leidende beginsel; Chinapolitiek: kritisch ten aanzien van de mensenrechten, maar met mate om economische belangen niet te schaden.
  Bij de relatie met China is de koopman de baas.

  Gezien de economische belangen voor Suriname
  ben ik van mening dat Suriname dit leidende beginsel van Nederland moet overnemen.


  Maak melding

 14. 80 man is echt niet veel.
  Als percentagen van de bevolking is het helemaal niets.
  De chinezen komen met 800 man? Dat is pas een hoog percentage.
  Er staan geen belangrijke zaken op de agenda dus waarom zou je niet kunnen gaan.
  Je geeft een statement af dat je niet hoeft te bezuinigen op (reis- en verblijf)kosten.
  Als ik parlementarier was zou ik me doodschamen en iets verzinnen om thuis te kunnen blijven. Diaree of zo


  Maak melding

 15. met 80 man sterk hoop men na deze bijeenkomst eenduidig uit te komen china komt niet voor niets met 400 man sterk het gaat om multipurpose belangen van suriname en china

  tanbung


  Maak melding

 16. Tachtig man…….dat is echt niet normaal. Wat kost dat grapje wel niet.

  Te gek voor worden.
  Neemt iedereen zijn vrouw en buitenvrouw mee of zo…..?


  Maak melding

 17. Dat Suriname met de Chinezen gaat onderhandelen is prima. Maar wie zegt dat zij het onderste uit de kan zullen halen? Het is meestal zo dat de Surinamers vaak in hun eigen belang handelen. Het land verkwanselen en er zelf beter van worden. Want reken maar, dat de Chinezen niet gek zijn, zij zullen de deals voor eigen gewin naar zich toe trekken. En niet de deals sluiten hoe wij dat zouden willen zien. Zij zullen er beter van worden, en niet wij. Dat kan ik u op een briefje geven. Maar laten wij hopen dat de delegatieleden in het landsbelang zullen handelen. En niet op de manier hoe de Notoire Parasitaire Sujetten (vroeger), het altijd hebben gedaan. Als u begrijpt wat ik bedoel.

  Parbol


  Maak melding

 18. Mr. Zuidoost

  Daar is tie weer…..onze beroeps profiteur uit Nederland die zo’n ontzettende hekel heeft aan “westerse uitbuiters, onderdrukkers en moordenaars”

  Waarom woon je dan in hemelsnaam nog in een land waar je deze moordenaars elke dag tegenkomt.

  Ken je geschiedenis zou ik zeggen. De Chinezeb staan nu ook niet bepaald bekend als brave schooljongens en hebben honderduizenden mensen in de afgelopen 60 jaar afgeslacht. Maar voor mr Zuid Oost stinkt Oosters geld minder dan Westers geld,


  Maak melding

 19. laatste bericht is dat ze met een kleinere groep afreizen zonder DDB, ik denk dat DDB het niet vertrouwd om naar Trinidad te gaan want misschien kan hij daar worden opgepakt.
  Die geweldige praatjes van Lacking en Bouterse hoor ik jaren zonder enige resultaat.
  1) hij laat zogenamd een diner met Obama schieten om met geweldige geldschieters te praten in amerika.
  2)China en india zouden miljarden in Suriname investeren.
  3) Chavez zou ook mee doen met die zogenaamde groten plannen .
  4) Frankrijk zou een belangrijke rol gaan spelen bij de ontwikkeling van Suriname.
  5) er gaan tientallen mensen naar Trinidad om zogenaamd weer grote investering binnen te halen en einde van de rit gaat alles weer als een nacht kaarsje uit.@ afu sensie, Bouterse is niet integer en ook niet objectief deze moordenaars in chantage gevoelig. Suriname zet zich zelf belachelijk met een president als Bouterse we worden uitgelachen want iedereen weet dat deze president bloed aan zijn klauwen heeft.


  Maak melding

 20. Wij allen in Suriname tot stemmen gerechtigd hebben op 25 mei 2010 voor deze president gekozen en staan nog immer als 1-man achter zijn besluiten.

  Laat dat vooral aan alle ballingen gezegd zijn. Of denk je dat die dozen met afdankertjes jou het recht om mee te doen geven?


  Maak melding

 21. Voor niets gaat de zon op!

  Wacht maar totdat deze 400 chinezen een grote vuurpijl in je kont stopt en afsteekt! Zijn deze 80 manschappen gelijk ook in China!

  De chinezen zijn niet op hun achterhoofd gevallen zoals deze 80 mensen incl Bouta.

  Kijk wel uit! De Chinezen eten honden, katten vlees en drinken ook Labariabloed levend!


  Maak melding

 22. Ik ben het volledig eens met Gudo Themen.
  Globalisering betekent dat goederen, diensten, kapitaal, technologieën en mensen zich over de gehele wereld verspreiden en landen overal ter wereld steeds meer open staan voor elkaar. Globalisering kan tot gevolg hebben dat de welvaart voor iedereen toeneemt. De huidige Surinaamse regering heeft dit goed begrepen en is bereid Suriname op de best mogelijke manier te profileren in Trinidad. Dit heeft niks met bedelen te maken. 80 man is wellicht wat aan de hoge kant maar ik ga ervan uit dat deze regering hun bedoeling hiermmee hebben.
  Handel is een zaak van iedereen. Wij hebben er allemaal mee te maken, elke dag, wat wij ook doen en waar wij ook wonen. Denk globaal. Denk aan dat lekkere kopje thee of koffie, de auto’s waarin wij rondrijden, de computers waar wij steeds afhankelijker van zijn. Globalisering betekent dat steeds meer landen, rijk en arm, deelnemen aan de wereldeconomie. Dit proces verandert het aanzien van de wereldhandel en is van steeds grotere invloed op ons leven van alledag.
  Wanneer Suriname zich uit dit proces zou onttrekken zou dat betekenen dat Suriname haarzelf zou isoleren van de wereld. Dat zou dan weer inhouden dat er in Suriname geen economische ontwikkeling zou plaatsvinden.
  Met de mogelijkheden die de handel met ander landen ons brengt, kan de levenskwaliteit van de surinaamse burgers op een hoger niveau worden getild, niet alleen nu, ook voor toekomstige generaties. Deelnemen aan de wereldhandel biedt een ontwikkelingsland als Suriname, als die deelname tenminste in goede banen wordt geleid, de broodnodige kans op economische groei. Welnu, China is momenteel een gigantische handelsmacht in de wereld geworden. China is daarom bij machte om ontwikkelingslanden in staat te stellen deel te laten nemen in dit internationale handelsstelsel en China reikt deze ontwikkelinglanden daar waar het nodig is de helpende hand. Tot nu toe heeft de globalisering weinig economische voorspoed voor Suriname gebracht.
  Het is daarom van cruciaal belang dat Suriname zich op haar best profileert in Trinidad om zodoende mogelijkheden voor haarzelf te creëeren met het doel te integreren in de wereldeconomie.
  China is een economische macht geworden en weinig landen kunnen om China heen. Suriname dus ook niet. Wanneer Suriname dit op een juiste manier kan vormgeven zou Suriname op een positieve manier kunnen profiteren van de mogelijkheden die China te bieden heeft.
  Suriname moet langzamerhand uit haar schulp durven te treden en de bescheidenheid achterwege laten. Want Suriname heeft de wereld wel degelijk wat te bieden.
  Volgens de Wereldbank zou, als gekeken wordt naar natuurlijke hulpbronnen is Suriname het 17e rijkste land ter wereld zijn. Nederland staat hierbij op een 19e plaats. Als gekeken wordt naar het Bruto Nationaal Product per hoofd van de bevolking liggen de verhoudingen weer volledig anders;
  $ 39.000 voor Nederland en $ 7.800 voor Suriname. Wil Suriname haar BNP verhogen dan zal Suriname haar hulpbronnen ter gelde moeten maken. En dat kan alleen door buitenlandse investeerders zoals China aan te trekken. Wanneer dit op een duurzame wijze gebeurt dan hoeft dat geen probleem te zijn. In dit opzicht heeft Suriname nog de luxe positie dat zij kan kiezen hoe om te gaan met haar natuurlijke hulpbronnen én lering kan trekken uit de
  ontwikkelingservaringen van anderen.


  Maak melding

 23. Afu sensie:

  Van alle staatshoofden die de bijeenkomst bijwonen, is Bouterse de eerste met wie de Chinezen willen praten.

  So bung, voor die isolatie. Azijndrinkers neem nog een slokje van je azijn, moro o doro.

  Beste Afu sensie : Je geliefde president blijft toch maar thuis. Jou Bouterse ontbreekt het namelijk aan enig intellect om serieus met geslepen onderhandelaars te discussieren.


  Maak melding

 24. Ik vraag me werkelijk af waarom er nog steeds mensen zijn die elke poging van Suriname om zich positief te profileren meteen de grond in boren. Waar ligt dat toch aan. Ik kan me echt voorstellen dat sommige mensen Bouterse verachten en hem niks goeds gunnen maar zou Suriname daar ook voor moeten bloeden? Wil dat zeggen dat Suriname daarom niet vooruit mag komen?
  Dat is niet te bevatten.
  Op dit moment is Suriname een ‘huis’ zonder fundament, een boom zonder wortels.
  Zonder dat fundament en die wortels zal Suriname nimmer de zo gewenste economische
  ontwikkeling kunnen bewerkstelligen.
  Deze regering doet op haar manier haar best om dat fundament vorm te geven en die wortels uit te laten lopen.
  Maar er zal daarin wel geïnvesteerd moeten worden, zowel met menskracht als financieel.
  Zonder hulp van andere landen zal Suriname dat niet kunnen doen. Daarvoor is Suriname een te arm land. Daar moeten we gewoon realistisch over zijn. Suriname is die armoede absoluut nog niet ontgroeid.
  In een arm land wonen nou eenmaal arme mensen. Daar kom je ook niet onderuit. Elk noodzakelijke maatregel die getroffen wordt om de economie te versterken treft deze arme mensen het meest.
  Dat is waar. Maar dat is een wetmatigheid in de economie waar je niet onderuit kan komen. Deze wetmatigheid geldt voor Amerika, voor Nederland, voor Griekenlan maar zeker ook voor Suriname als arm land.
  Maar wanneer wij als Surinamers(ook de armen) niet bereid zijn offers te brengen zal die armoede nimmer maar dan ook nimmer verlicht worden. Dan zullen deze arme mensen over 5 jaar, 10 jaar, 15 jaar etc.. nog steeds in die armoede zitten.
  Je moet eerst zaaien om te kunnen oogsten.
  De huidige regering is op dit moment nog volop bezig met het zaai-proces maar ga er van uit dat het oogsten vanzelf wel komt.
  Wij Surinamers zijn ongeduldig en willen nu resultaten zien.
  Ik ben van mening dat je niet geheel realistisch bezig bent wanneer je verwacht dat binnen een jaar resultaten geboekt kunnen worden.
  Deze regering is voor mij niet de meest ideale regering maar je kunt niet ontkennen dat deze regering wel alles in het werk stelt
  om dat fundament van de Surinaamse economie
  te ontwikkelen en te versterken zodat
  dat arme kind dat nu zonder brood naar school gaat later de vruchten van een gezonde economie kan plukken.


  Maak melding

 25. Mr. Zuidoost,

  ZuidWesterse en NoordWesterse onderdrukkers
  of moordenaars hebben ervoor gezorgd dat u dit forum kunt bezoeken. Zonder hun was er geen Mr. Zuidoost die Surinaams bloed heeft.

  Neen, Mr. Zuidoost; u was in het ZuidWesten van Afrika Bonobo vlees aan het oppeuzelen in de hoop een overtocht te kunnen maken naar het Westen met een bootje van 20 waar er 100 man op klimmen. Weet u hoeveel arme Afrikanen omkomen in de wateren tussen Afrika en Europa Mr. Zuidoost? Bent u nou een gelukkige Meester of bent u meneer?

  China is de grootste wereldeconomie in wording en heeft ’t kunnen bereiken met o.a. moorden, onderdrukking, studentenmarteling en Tibetaanse ontkrachting.

  Beide werelden hebben zich schuldig gemaakt aan schending van de rechten van de mens.
  Rood bloed hebben ze allebei laten vloeien. Maar omdat u denkt dat uw voorvaderen uit Afrika Blauw bloed hadden, voelt u zich verheven boven alle andere bevolkingsgroepen.

  Dat de Chinezen eerst Bouterse willen spreken wil alleen maar zeggen dat ze hem ook gauw weer weg willen. Hij ontsiert de verder onschuldige handelsbijeenkomst.
  Ik heb vernomen dat hij ook niet meer gaat omdat hij dat te horen heeft gekregen van een Trinidadiaanse spion in Surinaamse dienst.

  Meester Zuidoost, de wereldgeschiedenis is er voor iedereen. Als je het ene eruit haalt moet je het andere ook uitpakken. Objectief bezig zijn heet dat.


  Maak melding

 26. Beste paramanpinto wij dat jullie met zijn allen zo dom zijn als de achter kant van een varken.@ Sharaida ,achteraf zullen wij de schade opmaken net als de jaren 80 en 90.


  Maak melding

 27. @28 Sanders
  “In een arm land wonen nou eenmaal arme mensen. Daar kom je ook niet onderuit. Elk noodzakelijke maatregel die getroffen wordt om de economie te versterken treft deze arme mensen het meest.
  Dat is waar. Maar dat is een wetmatigheid in de economie waar je niet onderuit kan komen”.
  Onzin. Waar geef je de prioriteit aan. De armen het meest laat betalen om de economie te versterken of de beter gesitueerden. Ik kies voor het laatste en niet zoals u voor het eerste.
  Ik ga nog een flinke stap verder, namelijk de verdeling van de schaarse middelen. Ook hier zou kiezen voor de armen en ik zou de positie van de vrouw versterken.
  Het gaat dus niet allen om meer geld, maar om de wijze van verdeling van het geld.
  @25 sharaida
  De Wereldbank heeft gezegd dat Suriname de 17de plaats bezet . Wat betekent dit.? Niet dat je veel natuurlijke hulpbronnen hebt, maar dat je in potentie veel hebt. Wat bedoel ik hiermee. De kosten van exploitatie moet je afwegen tegen de wereldmarktprijs. Als bijvoorbeeld de wereldmarktprijs van goud hoog blijft dan wegen de exploitatiekosten in verhouding niet zwaar mee en loont het hoge kosten te maken om te delven. Daalt de wereldmarktprijs dan heb je veel natuurlijke hulpbronnen maar delven levert te weinig op en heb je niets.
  Ik lees in je posting ook iets over duurzaamheid. Zoals het daar staat moet je China duurzaam aantrekken. Ik snap hier niets van.
  Verder ook iets over het BBP per hoofd van de bevolking. Heb je ook cijfers over de Staatsschuld per hoofd van de bevolking. Om je te helpen Nederland zit rond de € 25000 en de VS rond de € 31000. Deze cijfers heb ik in mij hoofd zitten en kunnen dus iets afwijken van de werkelijkheid.

  Met wie moet je praten en in welke volgorde? Als je belangrijke zaken hoog op de agenda wilt plaatsen moet je natuurlijk praten met de voorzitter van de volgende vergadering. Immers dat land is dan voorzitter en die bepaald de agenda.

  Waarom gaat Bouterse niet meer mee, (als dit werkelijk het geval is.
  Een aantal verklaringen) heb ik al gelezen. Het zou natuurlijk ook kunnen zijn dat hij ziet dat er zoveel commotie is over de delegatie dat hij besloten heeft om thuis te blijven.


  Maak melding

 28. @Sharaida
  @mevrouw Sanders

  Een reactie vol emotionele rethoriek maar weinig wol heeft weinig nut.

  Een kritische reactie daarintegen die vragen stelt bij het handelen, die de reeerders verplicht om na te denken over hun handelen en niet zo maar iets te doen draagt meer bij voor het volk van SME.

  Ja globalisering is niet te stoppen en zeker niet voor een super kleine en open economie als SME. Diezelfde globalisering die jaren lang bekritiseerd is door de NDP met hun denk nationaal en “geloof in eigen kunne”rethoriek wordt nu op eens omarmt als de heilige graal. Maar niemand vraagt zich af of ze wel begrijpen hoe e.e.a. in elkaar steekt, of ze wel een beleid en een plan van aanpak hebben. Blijkbaar gaan ze gewoon op pad om te bedelen en om SME voor een appel en ei te verkopen. En dat gaan ze dan heel voortvarend doen met 80 fuifnummers.
  Daar is SME beslist niet bij gebaat. Wat ze als eerste moeten doen is een gedegen verantwoording geven over het “Hoe, wat en waarom”van hun reis. zonder dat is het niet meer dan een zinloze geldverspilling.

  Zonder dat is het een reis en actie zonder fundament.


  Maak melding

 29. Beste mevrouw Sanders,
  Ik wil u verzoeken om geen moordenaar door mij strot te duwen a.u.b.
  U heeft het over fundamenten, de fundamenten van onze beschaving democratie normen en waarden, fatsoen en onschuld is op 25 feb 1980 helemaal weggeschoten Door moordenaar en drugshandelaar Desi Bouterse.
  mevrouw Sander kunt u mij uitleggen hoe een regering dat geleid wordt door een veroordeelde drugshandelaar en verdachte van grove mensenrechten schending zich positief kan profileren ? Ik ben van mening dat u niet realistisch bent omdat u de rollen omdraait degene die hebben gekozen voor deze moordenaar zijn verantwoordelijk en niet wij die terecht kritiek hebben om de persoon bouterse.hij gaar niet naar Trinidad dat zijn de gevolgen van de keuze van iemand met misdadige verleden.
  Mevrouw sanders ik moet zeggen dat ik met pijn in mijn hart mevrouw tegen u zegt omdat ik vindt dat ik mensen die een moordenaar , genocide pleger dictator crimineel aanbidden geen meneer en ook geen mevrouw man noemen.
  Een president moet van een land moet naar mijn mening, integer en objectief zijn, hij moet van onbesproken gedrag zijn, hij moet betrouwbaar zijn en een voorbeeld zijn voor land en volk in binnen zowel in het
  buitenland. Bouterse voldoet niet aan deze voorwaarden daarom vindt u reactie op nummer 28 ongeloofwaardige en propagandistisch u gaat bewust voorbij aan de feiten en aan realiteit. inmiddels is bekend dat Bouterse nauwe contacten onderhield met een beruchte guyanese drugs crimineel die nu in de gevangenis zit in amerika wat voor voorbeeld geven deze mensen aan onze jeugd mevrouw sanders?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.