Man misbruikt kwetsbare vrouwen voor misdrijven

3

Aan een 24-jarige man uit Rotterdam heeft het gerechtshof in Den Haag donderdag 3 jaar gevangenisstraf opgelegd voor onder meer mensenhandel. Volgens het hof heeft de man een vrouw ingezet die voor hem cocaïne vanuit Suriname naar Nederland moest smokkelen.

De man heeft er bewust gebruik van gemaakt dat de vrouw geestelijk niet weerbaar was en gemakkelijk te beïnvloeden. De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM). Ook heeft de Rotterdammer geprobeerd deze en een andere vrouw telecombedrijven als KPN en T-mobile te laten oplichten.

De drugssmokkel heeft uiteindelijk niet plaatsgevonden, volgens het OM doordat de begeleider van de vrouw in Suriname kordaat is opgetreden. Via de Nederlandse ambassade kon zij uit handen van de man worden gered. Het gerechtshof meent dat de man alleen heeft gehandeld met het oog op financieel gewin. Om zelf buiten schot te blijven, maakte hij gebruik van de kwetsbare vrouwen, die hij aanzette tot het plegen van misdrijven.

Bekijk ook:


3 REACTIES

  1. Deze persoon is genetisch totaal verkeerd in elkaar gezet. Op zo’n jonge leeftijd doet hij al zulke criminele handelingen. Na deze periode zal hij toch verder gaan met zijn criminaliteit. Hij is een gevaar voor de samenleving, nu en in de toekomst. Helaas kunnen we hem niet gebruiken als veevoer, dan gaan de dieren ook dood.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.