donderdag, april 25, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBallast Nedam heeft geld tegoed bij Suriname

Ballast Nedam heeft geld tegoed bij Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 aug – Suriname heeft nog een schuld te vereffenen bij het Nederlandse Ballast Nedam. Roland King, topfunctionaris op het ministerie van Openbare Werken, wil niets zeggen over de hoogte van de schuld. Zeker is dat de kous niet af is, nu het aannemingsbedrijf niet meer in aanmerking komt voor het aanleggen van de brug bij Carolina.

Althans niet meer in eerste instantie, omdat er een openbare aanbesteding komt. “Zij hebben werk verricht en moeten betaald worden”, zegt King tegenover de Ware Tijd. Het werk moet te maken hebben met vooronderzoek. Dat is verricht nadat het ministerie Ballast Nedam aanwees voor het aanleggen van de brug over de Surinamerivier. Het was een aanwijzing zonder openbare inschrijving en overeengekomen werd dat het werk twee en dertig miljoen euro zou kosten.

Achteraf leverde de oppositie felle kritiek op de hoogte van het bedrag. Opmerkelijk was ook de kennelijke onwilligheid van het ministerie van Financiën om mee te tekenen. Uiteindelijk greep president Desiré Bouterse in door het contract met Ballast Nedam op te zeggen. Volgens King wil Ballast Nedam de hoogte van de schuld buiten de publiciteit houden: “Vanwege de concurrentie.” Het bedrijf wil namelijk meedoen aan de aanbesteding. De schuld moet wel voordien afgehandeld zijn.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

21 REACTIES
  1. Het Front had zo ‘verstandig’ met onze belasting centen om moeten springen: De Berm van Ocer was te klein geweest voor alle kritiek die dan was losgebarsten. Bouterse noemde, terecht de brug die Latchmon eens zou bouwen over de Suriname rivier schertsend, een luchtbrug. Het ziet er naar uit dat de brug te Carolina ook een losse flodder of een hersenspinsel blijft.


    Maak melding
  2. Bouta verkoopt zijn huid wel erg duur.nog geen brug maar wel een schuld.waar is deze man mee bezig.
    Hij had beter moeten weten dat er een openbare aanbesteding moest komen.en ja
    DE Oppositie heeft tog gelijk


    Maak melding
  3. Ballast Nedam heeft het prutswerk dat door de vorige aannemers is geleverd, geheel in kaart gebracht en wist de Suri overheid er van te overtuigen dat deze brug absoluut niet deugde.
    De Surinamers kunnen nog geen bruggen bouwen en hebben hiervoor zeker expertise uit Holland nodig. Let wel, er zijn vele Surneds die civiele techniek, wegen en bruggenbouw (in Ned.) hebben gestudeerd en werkzaam zijn in deze branche.
    Ik vraag me af waarom een groot deel van deze jongens en meisjes niet door de Suri overheid of Suri ondernemers worden aangetrokken om hun kennis en kunde aan hen over te brengen.

    Ballast Nedam levert goed werk af maar het zou toch mooier zijn als we de juiste kennis zelf in huis hadden.


    Maak melding
  4. De oude politiek blinkt niet uit in het bouwen van bruggen, die leiden van mens tot mens. Zij houden het liever op gammele pontons en levensgevaarlijke veerpontjes.


    Maak melding
  5. Dat heet zakendoen op internationaal niveau.
    Een contract eenzijdig verbreken kost geld, veel geld.
    Niet zo’n slimme zet dus van President Bouterse.


    Maak melding
  6. Bovenstaand verhaal gaat helemaal nergens over.
    Ballast Nedam heeft gewoonweg arbeid verricht in opdracht van een Surinaamse ministerie, in dit geval een zogenaamde vooronderzoek verricht en dient daarvoor gewoon betaald te worden, simpel zat!


    Maak melding
  7. Ziet ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan.

    Het is geen 05 december en Ballast Nedam is geen Sinterklaas!

    Het onderzoeken van de plek waar de brug uiteindelijk zou moeten komen gaat waarscchijnlijk niet gepaard met kosten en moeite.


    Maak melding
  8. Vanzelfsprekend kost een voorstudie veel geld , maar des te-meer zal de gunning van de bouw brug over de Suriname-rivier naar het bedrijf balastNedam gaan. Bovendien gaat Suriname toch geen twee keer betalen voor het zelfde werk dat reeds gedaan is. Gelet op deze feiten en omstandigheden kan het niet anders ,dan dat BalstNedam de opdracht binnen haald. Door nu transparantie toe te passen in de vorm van een aanbesteding , is slechts een formaliteit .


    Maak melding
  9. @Jacobus #3

    Het is de zoveelste blunder en handeling in strijd met alle wetten en regels van die graaiende sukkel. Maar ja DDB krijgt vast ook zijn deel en het zijn tock matie.

    Ook is het schandalig dat King weigert het bedrag te noemen. Ongehoort en de DNA kan en moet daar geen genoegen mee nemen. Ook het argument dat BN dit wil slaat nergens op, er voor BN geen enkele reden waarom zij het geheim willen houden. Het is alleen deze regering die haar blunders niet wil erkennen.


    Maak melding
  10. Het mooie is dat het vooronderzoek gedaan door Ballast Nedam, nu gebruikt kan worden door welke andere Aannemer dan ook die de brug en het infrastruur mag bouwen.

    Het is dus geen verloren geld. Ballast heeft werk verricht en daar moet voor betaald worden.

    Ik hoop dat Ballast de brug en het infrastructuur mag bouwen.


    Maak melding
  11. Wat niet wordt vermeld is dat in de prijs van de brug ook een weg van 52 km lengte hoort.
    Veel van dat werk zou door Surinaamse bedrijven worden gedaan.
    Bij Uitkijk zag ik ook maar 3 Nederlanders op kantoor. Alle andere werknemers waren Surinamers.
    Uitkijk is nu inorde.
    Tjonge wat wordt er toch met gemeenschapsgeld gerotzooid.
    Balst Nedam betaalt geen steekpenningen.


    Maak melding
  12. Weet’tniet!

    Desi weet niet dat bij contractbreuk er een vordering van reeds geleverde arbeid kan volgen. Ik ben de Baas, ik zeg stop ermee!
    De consequenties negerend of nietkennend is de optelsom van dictatuur en onwetendheid.

    Toch vermoedt ik dat BN de opdracht alsnog krijgt, waardoor het bedrag dat nu geeist wordt als vergoeding, dan als voorschot zal dienen.

    Onderhandelen is een kunst die je als militair niet te leren krijgt. De vijand bestoken is de grootste en voornaamste bezigheid bij militairen. Ik neem hem dus niet kwalijk. Maar toch?


    Maak melding
  13. Leuk en interessant spelletje van Ballast
    Bij de aanbesteding kunnen ze dit als wisselgeld gebuiken mocht een andere maatschappij goedkoper uit de bus komen.
    Afhankelijk van het prijsverschil tussen Ballast en de goedkoopste wordt het tegoed hoger. Op deze wijze kunnen ze alsnog de opdracht binnenhalen. Ik heb geen voorkeur wie de opdracht krijgt. Ik bekijk het slechts uit economisch standpunt.
    Wel hoop ik dat er niet alleen naar geld wordt gekeken, maar ook naar arbeidsplaatsen.


    Maak melding
  14. ballast is bekent over de hele wereld.ze leveren ontiegelijk goed werk.kijk wat voor prutswerk de vorige aanmener VAN KESSEL met de uitkijkbrug heeft geleverd.DUS GEEF HET OPDRACHT AAN BALLAST EN JE HEB 100 JAAR GEEN OMKIJK.

    VEEL SUCCES


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES