Nederlandse smokkelaar met vloeibare cocaïne gepakt

19

PARAMARIBO, 14 aug – De politie in Suriname heeft een Nederlander opgepakt die twee flessen parfum met daarin vloeibare cocaïne bij zich had. Ook had de man 116 bolletjes geslikt. Hij zou terugreizen naar Nederland na een vakantie in Suriname, meldt de Surinaamse politie.

De man werd donderdag aangehouden op de internationale luchthaven Johan Adolf Pengel nabij de hoofdstad Paramaribo. Hij had de flessen parfum in zijn koffer verstopt. De exacte hoeveelheid cocaïne die in beslag is genomen en de leeftijd van de man zijn niet bekendgemaakt.

Vrijdag werd op dezelfde luchthaven 21 kilo cocaïne in beslag genomen. De drugs waren verstopt in elf pakken met bananenbladeren die als geschenk naar Nederland zouden worden verstuurd (FOTO).

19 REACTIES

 1. Daar gaan we weer.
  Jullie zijn het as van alle kwaad, die Suriname overstelpt.

  Egoistisch, hebzuchtig vernielzuchtig en alle andere shit komt uit die regionen.


  Maak melding

 2. De nercotica brigade in Suriname verricht uitstekend werk . Voor de gene die gepakt is , zijn de druiven zuur , maar ja dat is het risico van het vak smokkel van verboden middelen. Zelf de Amerikanen zijn bij met de drugsbestrijding in Suriname.


  Maak melding

 3. Drugshandelaren zijn de moderne tovenaars van deze tijd. De gebruikers en allen die denken hun heil en rijkdom hierin te vinden, oliedomme stommelingen. Maar nog veel erger zijn degenen die drugshandelaren eren en aanbidden op hen stemden in de hoop op heil,vrede en voorspoed. Sinds deze regering aan de macht is worden drugskoeriers moediger. Misdaad loont denken ze.


  Maak melding

 4. De 42 -jarige blinde Alma Kawai woont samen met haar dochter van zes noodgedwongen onder een zinken afdakje nabij Goede Verwachting, in het zuiden van Paramaribo. Aan GFC Nieuws zegt ze ten einde raad te zijn.

  Het leven valt haar zwaar, onder meer omdat ze niet over goede huisvesting beschikt. Volgens de onfortuinlijke visueel gehandicapte moeder kan ze het allemaal niet langer aan.

  “Ik kan echt niet meer en hoop op een wonder. Mogelijk dat er iemand op aarde rondloopt die mij aan een redelijk dak boven mijn hoofd kan helpen. Ik heb alle relevante instanties afgelopen, echter zonder succes. Het doet me zoveel pijn, het is moeilijk, maar ik houd toch vol en probeer zaken positief te benaderen”, zegt de door emoties overmande vrouw aan de GFC-redactie.

  Kawai werd ruim zeven jaar geleden blind nadat ze verkeerde oogdruppels had gebruikt. Ze wordt over straat door haar zesjarige dochter Jelaiva begeleid. Dat meisje moet erop toezien dat haar moeder bij het oversteken niet wordt aangereden.

  “Ik heb niet veel hulp. Mijn kind brengt mij overal en is mijn alles. Vooral voor haar wil ik het bewerkstelligen dat we de beschikking krijgen over een geschikt huisje waar we gelukkig kunnen leven. Mogelijk wil de Almachtige zijn werk voor mij doen”, aldus …….

  Ook aankloppen bij de ndp en co leverde haar een nul.


  Maak melding

 5. Wat ben jij een hypocriete en gemeen soort individu paraman-pinto.
  Jou president is een veroordeelde drugshandelaar,zijn zoon idem dito.
  Boereveen , brunswijk beide veroordeeld voor drugshandel. die kleine jongen wil je wel normen en waarden bij brengen maar deze grote criminele niet, hun zijn jou rolmodel.
  DDB is mede schuldig aan het feit dat er zoveel hard drugs op Surinaamse bodem is.


  Maak melding

 6. Is Suriname uitgegroeid tot een echte roversnest?
  Sunday 14 August
  In een rechtsstaat wordt de rechtspraak opgedragen aan de rechterlijke macht. Zoals bekend zijn de andere twee machten de wetgevende (parlement) en uitvoerende (onder andere regering). Suriname heeft door het concordantiebeginsel (gelijkheidsbeginsel) veel wetten en regelingen overgenomen van Nederland.

  Nog steeds worden arresten van De Hoge Raad in Nederland gebruikt bij rechtszaken die gevoerd worden in ons land. Dit heeft natuurlijk een historische gegroeide achtergrond. Waar in westerse democratieën de scheiding der machten heel sterk is afgebakend, merken we in Suriname dat de politiek (wetgevende en uitvoerende macht) zich nogal nadrukkelijk bemoeit met de benoeming en het beleid bij de rechterlijke macht.

  Zo kan het gebeuren dat bijvoorbeeld in het kader van de ‘verbroederingspolitiek’ een hindostaan wordt benoemd als procureur-generaal bij het Openbaar Ministerie en een creool tot hofpresident bij de rechtbank. Dit in tegenstelling tot Nederland waar de benoeming bij bijvoorbeeld de Hoge Raad in feite door middel van coöptatie plaatsvindt.

  In Suriname is door de politiek vaker afgeweken van de voordrachten voor benoeming die door de rechterlijke macht waren gedaan. Het gevaar bestaat dat de rechterlijke macht in een klein land als Suriname door de politiek heel subtiel beïnvloed kan worden. Hierover zijn in de media vaak reacties van rechtswetenschappers verschenen.

  Het Openbaar Ministerie is veelal belast met de strafrechtelijke handhaving van de rechtsorde en andere bij de wet vastgestelde taken. Nog onverlet vorenstaande aangelegenheid merken wij dat de leiding van vele politieke partijen bestaat uit personen die een ernstige veroordeling op hun naam hebben staan.

  Hoewel deze lieden daarna democratisch worden gekozen in belangrijke colleges van staat, vraag ik mij toch af hoe het is gesteld met het morel-ethisch referentiekader van diegenen die stemgerechtigd zijn bij de verkiezingen die plaatsvinden. In meestal felle bewoordingen, verdedigen vele kiezers hun keuze, waarbij terecht de vraag gesteld kan worden of hun keuze niet gevoed wordt door protest en of jarenlange frustratie alsmede wanhoop in het resultaatgerichte gedrag van hun vroegere leiders.

  Met andere woorden: de politiek heeft weinig bereikt voor de vele noden van de achterban. De decadentie van onze samenleving vormt daarom volgens mij een voedingsbodem voor afwijkend maatschappelijk gedrag, tot ernstige criminaliteit die zich op uiteenlopende gebieden in misdaadcijfers manifesteert. Tegen deze achtergrond kan men zich de vraag stellen of het ons land goed doet om een zwakke en onervaren minister van Justitie en Politie te hebben die slechts enkele jaren als advocaat heeft gefungeerd, en zich ook nog aangetrokken voelt tot het rastageloof.

  Met andere woorden: is het voor deze minister niet schier onmogelijk om zich rationeel en emotioneel te ontworstelen aan de identificatie van velen die nog in bittere armoede leven, en daardoor wellicht de dagelijkse realiteit willen ontvluchten door bijvoorbeeld (hard)drugs te gebruiken en zware misdrijven te plegen?

  Het is evident dat zij dan vaak betrokken zijn bij de vele vormen van (ernstige) criminaliteit. Behalve deze constatering merk ik in toenemende en zeer ernstige mate dat bijna alle gewapende machten (inclusief de douane) en de overige ambtenaren betrokken zijn bij onder meer corruptie, fraude, nepotisme alsmede zware misdaden. Al heel lang wordt er gesproken over een anticorruptiewet die er nog steeds niet is. Waarom? Het verdient dan ook aandacht om zowel het Openbaar Ministerie als de rechtbank op korte termijn grondig te reorganiseren, zodat de beoogde resultaten op het gebied van criminaliteit beter beoordeeld kunnen worden.

  Het is zeer slecht voor de reputatie van Suriname dat vooral hoog opgeleide mensen door ‘veranderde beleidsinzichten’ betaald naar huis worden gestuurd. Deze schare neemt alleen maar toe, en stort ons land in constateerbare verpaupering en ellende, vandaar tevens de vraag of Suriname niet steeds meer uitgroeit tot een ‘roversnest’, waar haat en nijd regeert, en echte medemenselijkheid alsmede respect voor elkaar ver te zoeken is.

  Vaak gebruikt men situaties in rijke westerse landen als voorbeeld om ‘wantoestanden’ goed te praten in ons land, waaronder het begrip ‘veranderde beleidsinzichten’ terwijl zo blijkt nu ‘politiek begunstigden’ vaak niet voldoen aan de gestelde resultaatgerichte politieke verwachtingen.

  Daarom is des te meer noodzakelijk dat het strafproces van de Decembermoorden zo snel mogelijk wordt afgerond, desnoods met internationale rechtshulp. Het einde van deze rechtszaak kan de Surinaamse samenleving in ethische zin heel veel goeds brengen, omdat vele criminele contouren dan duidelijker worden, en vooral de jeugd zal aansporen tot een beter normbesef.

  P.s. 100% moordenaars,drugcriminelen,geweldenaars en roverstaat in wording. Met dank aan alle oliedomme aanhangers van deze marionettenregering.


  Maak melding

 7. Wat kan je anders zeggen over dit soort mensen die zich inlaten met drugstransporten? Ze hebben mijn inziens een ijzeren plaat voor hun hoofd of er is beton gestort in hun hersenen.Vaak worden ze gebruikt door grote jongens die buiten schot weten te blijven.Laat hem of haar maar lekker brommen.De bonoeman of de mantra om onzichtbaar te blijven voor de douane heeft niet gewerkt.


  Maak melding

 8. De Waretijd heeft zijn forum al een tijdje gesloten. Ze gaan nu dus echte onzin verkopen.
  De Surinaamse douane gaat de Nederlandse lesgeven.
  Hou vooral het forum gesloten. Zo kan je kritiekloos onzin verkopen.
  Helaas voor jullie zijn mijn contacten met de douane al meer dan 40 jaar zeer goed.
  Alle onzin ten spijt staat Suriname er internationaal slecht op.
  De z.g.n. Nederlanders die in Suriname is opgepakt is net zoveel Nederlanders als Desi Bouterse. Die heeft ook nog steeds zijn paspoort.


  Maak melding

 9. Steeds vraag ik mij af,warom worden voornamen en familie naam niet genoemd van deze misdadigers zo u wilt.,,als ze tot die catergorie behoren..

  Dan weet ieder wereld burger met wie we te maken hebben en dan ook gewaarschuwd zijn..

  Waarom steeds anoniem blijven ,let wel, als namen voornamen worden gepubliceerd,dat schrikt heel veel af en blijft men ver van het spul..


  Maak melding

 10. Paramanpinto,
  Jou kortzichtige reactie verbaast mijn niet want je kan ook niets anders zeggen dan die onzin op 13.
  Jij wil recht praten wat krom is maar dat zal jou niet lukken dus stom met die onzin van jou.


  Maak melding

 11. Suriname kan zich beter zorgen maken over de stroom teleurgestelde Nederlandse toeristen die na een bezoek aan Surinamen zeggen. Eens maar nooit meer.
  Ondertussen zijn de vliegtickets naar Suriname weer gestegen.
  En niet zo,n beetje ook.
  Bouterse maag de onderbuikgevoelens van een groep leeghoofden in Suriname makkelijk kunnen bespelen maar daar koop je geen brood van.
  Bouterse, zijn familie en vrienden vullen intussen goed hun zakken.
  Gelukkig kan Bouterse nergens op de wereld wonen. Behalve dan in het stukje land aan de monding van de Surinamerivier.


  Maak melding

 12. @TTheo #4

  Ja dat de douane en politie inmiddels internationaal weer goed staan aangeschreven hebben we te danken aan Santo. Dat heeft die man toch maar weer goed gedaan en het is ook teecht dat hij die mooie internationale functie als beloning kreeg aangeboden.

  Wel maak ik mij ernstig zorgen over het feit dat de laatste tijd weer zo veel drugs gevonden worden. Niet alleen in SME lijkt de handel weer te exploderen, ook internationaal worden vele transporten onderschept. Zorgelij. Hoe zou het komen??


  Maak melding

 13. Jamaica vindt coke in Surinaamse container.
  Paramanpinto het gaat om 65 kilo coke straatwaarde 1,5 miljoen US Dollar.
  Binnen een jaar tijd zijn er honderden kilo’s coke onderschept uit Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.