Surinaamse parlementariërs te druk met pingen

10

PARAMARIBO, 3 aug – Het is een ware plaag, die Blackberry. Althans, dat beweert zakenman en parlementariër Charles Pahlad (MC/NDP). Het kan er bij de man niet in dat het apparaatje zoveel magie uitoefent op klein en groot. Want, terwijl ook parlementariërs om het hardst schreeuwen hoe de schooljeugd zich vergooit aan het pingen (via mobieltjes digitaal communiceren op internet, red.), kunnen zij er ook aardig wat van.

Het is schering en inslag in het ‘hoogste college van staat’. “Ik merk hoe storend het kan zijn. Sommige parlementariërs zijn de hele dag bezig te pingen en weten niet eens wat er in de vergaderingen gebeurt”, zegt Pahlad tegenover de Times of Suriname. En maar die arme jeugd allerlei verwijten naar het hoofd smijten, hoe zij zich laten meeslepen door al die technologie. En hun toekomst op het spel zitten. De slechte examenresultaten dit jaar worden er zelfs aan opgehangen.

Maar of gedrag in het parlement nu als argument mag gelden of niet, een goed voorbeeld zijn die daar in elk geval niet. En echt moeite doen om het een beetje bescheiden te houden, is er niet bij. “De goede niet te na gesproken, maar sommige leden zitten zo onfatsoenlijk te pingen tijdens vergaderingen. Wat denk je dat de kinderen die naar hen opkijken, zullen doen”, aldus Pahlad. Parlementsvoorzitter Jennifer Simons waarschuwde al eerder tegen het mobieltjesgedrag. Kennelijk vergeefs.

10 REACTIES

 1. Slechte schoolresultaten zijn het gevolg van pingen in de klas, slechte regeringsresultaten dus ook. Kijken naar de splinter in andermans ogen, maar de balk in eigen ogen niet zien. Juf Jenny: Afhameren die pingers. U bent onderwijskracht zowel voorzitter van de DNA. Ik heb in het Nederlandse parlement nog nooi iemand met een White Berry zien spelen.


  Maak melding

 2. Charles één voet!

  Het land regeren is WOTAM..

  Opoe Charles zzzzpn, @ls j nu j bril gebrkt, kun j ook meedn 🙂
  In de rest vn de wrd is het nrml, qs Obama.
  Mzzzzl.


  Maak melding

 3. Regels!

  Je komt het Parlement in zonder je BB.
  Je komt de schoolklas in zonder je BB.

  Inleveren bij binnenkomst en ophalen bij vertrek. De vergadering of de les kan zonder
  pingen geschieden, want dat was het vroeger ook. U bent er niet mee geboren en u spekt op deze manier de multinationals.

  De techniek is niet te stoppen, maar of dat altijd ten goede is, laten we het maar hopen. Regels maken anders loopt het uit de hand.


  Maak melding

 4. gewoon uitzetten als de parlementariers de vergaderzaal binnen treden.

  De schooljeugd ook uitzetten als ze de klas binnentreden, of inleveren.

  duidelijkheid moet er zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.