Vijf korte ‘I-WRITE films’ uit Suriname online

0

PARAMARIBO, 20 jul – Vijf korte “I-WRITE films” uit Suriname staan vanaf vandaag online, zodat internationaal op de films gestemd kan worden. I-Write is in minder dan een jaar tijd uitgegroeid tot een volwassen Surinaams filmfestival. Iedere film heeft een andere regisseur en eigen filmmuziek. Het zijn vijf volwaardige amateurproducties van Surinaamse bodem.

De filmproductie sector in Suriname heeft de potentie om een belangrijke economische en maatschappelijke meerwaarde te hebben. Het is daarom van belang dat de verdere ontwikkeling van de sector prioriteit geniet en zo haar bijdrage levert in de armoedebestrijding. Daarnaast is het een feit dat de waardering van de samenleving voor de Surinaamse producties groot is.

Met de ondersteuning van de Nederlandse Ambassade in Suriname en het Surinaamse bedrijfsleven is I-WRITE 2011 tot stand gekomen. Vijf jonge schrijvers hebben in competitieverband hun verhalen vastgelegd met de hulp van hun regisseurs en filmcrews. Na een intensieve periode van het produceren van de 5 korte films wachten zij nu tot alle stemmen van het publiek binnen zijn. Want wie wordt “I-WRITER 2011”?

De films zijn te bezichtigen en te beoordelen op www.bijlhoutmedia.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.