Begroting Surinaamse regering goed gekeurd

9

PARAMARIBO, 19 jul – Het parlement heeft de begroting van de regering goed gekeurd. De oppositie stemde tegen. Een motie waarin de haalbaarheid in twijfel wordt getrokken, sneuvelde. “Maatregelen van de regering veroorzaken verarming van de samenleving”, zegt Guno Castelen (Nieuw Front/SPA).

Hij voorziet nog meer verpaupering. Dat die komt door de maatregelen zou de regering zelf bevestigen. Volgens de motie zit die bevestiging in het treffen van verlichtingsmaatregelen. Volgens minister Adelien Wijnerman van Financiën is het de regering juist gedaan om een betere samenleving: “De maatregelen zijn bedoeld om orde op zaken te stellen.” De begroting toont een tekort van ruim een miljard Surinaamse dollar (ongeveer tweehonderd en vijftig miljoen euro).

De oppositie presenteerde nog twee andere moties. Geen van beide haalde het. In één van de moties worden tuchtmaatregelen voorgesteld tegen districtscommissaris Laksiminarain Doebay van Nickerie. De politie stelt een onderzoek in na een aanklacht over mishandeling. Een motie over het illegaal bezetten van particuliere grond stuitte ook op verzet van de coalitie. Die steunt het beleid van structureel oplossen van het probleem van illegaal inpikken van grond.

9 REACTIES

 1. Met Gasten als Dhoekie, Brunswijk, Asabina, Panka, Bouva,Misiekaba en nog meer van die jaknikkers hoef je niets anders te verwachten het zijn allemaal ongeschoolde jaknikkers die alleen met hun eigenbelang bezig zijn. Het is toch te gek voor woorden dat een DC die iemand hardhandig aftakelt en met pistool bedreigd gewoon op zijn post mag blijven, een DNA lid die homo’s wil uitroeien mag gewoon om zijn post blijven zonder enige reprimande.
  Dames en heren dit zijn die criminelen die de marrons en de gehele samenleving willen opvoeden. Is toch schandalig wat voor voorbeeld deze bende geven aan de samenleving.


  Maak melding

 2. Een tekort in de begroting van 250 miljoen euro?

  Euhhhhh
  Wat zijn ze nu van plan?
  Ikke niet meer begrijp ikke dom ga weer in de hangmat liggen wachten op uitleg van Frontloser en parapinto.

  Ik wil het graag begrijpen hoe men deze tekort wil doen inslinken.
  Want als ik het goed heb kunnen ze dit niet bij de kleine man halen dus Dino zal toch eens belasting moeten gaan betalen voor zijn export producten of niet?


  Maak melding

 3. Geen verrassing. Immers men had duidelijk aangegeven dat het snel moest gebeuren.
  Het is ook beter zo, stel je voor dat je maanden debatteert en vervolgens wordt er niets gedaan met je opmerkingen.


  Maak melding

 4. “Volgens minister Adelien Wijnerman van Financiën is het de regering juist gedaan om een betere samenleving: “De maatregelen zijn bedoeld om orde op zaken te stellen.” De begroting toont een tekort van ruim een miljard Surinaamse dollar (ongeveer tweehonderd en vijftig miljoen euro).”

  Minister Wijnerman, dit zijn zaken die front nooit zal kunnen begrijpen.

  Ze hebben zelf nooit hoeven nadenken aangaande de ontwikkeling van Suriname. Front regeerde Suriname zoals ze dat al vanaf de zestiger jaren doen, nl wachten op hulp van buiten, het begrotingstekort dat zal wel, zolang er hulp van buiten komt is er toch niets aan de hand.

  Ach wat mij betreft heeft front geen enkele recht om moties in te dienen, deze hypokrieten die 10 jaar achteereen hebben geregeerd hebben alle credit verspeeld. De oppositie heeft in 2009 ook een motie ingediend tegen de Minister van ROGB vanwege de vele grondmalversaties, de coalitie heeft die motie toen ook weggestemd. Grond malversaties die Vene zelf heeft toegegeven toen ie met zijn emmers zat rond te leuren.


  Maak melding

 5. Trouwens onderstaande staat vandaag in de krant.

  Heeft front een motie ingediend voor goed onderwijs, goede gezondheidszorg, woningbouw, of welk andere ontwikkeling die het land en zijn inwoners ten goede kan of moet komen.

  Niets en nogmaals niet.

  Een motie om tuchtmaatregelen tegen Doebai ondanks er een politie onderzoek loopt, dus straf hem nu maar en als later blijkt dat hij onschuldig is, dan maar sorry.

  Een motie over het illegaal bezetten van particuliere grond. Ja ja een motie van front die dit maatschappelijk probleem die al 13 jaar speelt niet heeft durven op te lossen, ergo het occuperen werd tijdens front gewoon gedoogd en nu durven deze hypokrieten een motie in te dienen.

  Dit is alles waarmee ze kunnen komen. Het is diep en diep triest wat deze fronters de zgn. als oppositie klaar kunnen spelen. Het zijn meelijwekkende figuren.

  ————————————–

  Commissie moet onderwijs redden
  Wednesday 20 July
  PARAMARIBO- Een dezer dagen zal de regering een commissie installeren met als doel, het onderwijs weer op rails te krijgen. Zoals de situatie er nu uitziet, gaat het niet de goede kant op, vindt president Desire Bouterse.

  Het staatshoofd kan het niet verkroppen, dat de resultaten van het VWO examen bar slecht zijn. In De Nationale Assemblee (DNA) zei de president, dat alle actoren betrokken zullen worden om het niveau van het onderwijs weer op te krikken.

  Ook moet het Nationaal Jeugd Parlement hierin een belangrijke rol vervullen. De kwestie onderwijs heeft bijzonder veel aandacht in het parlement gehad dat voorzitter Jennifer Geerlings-Simons besloten heeft, een thema vergadering op de agenda te plaatsen. Zo kan er uitgebreid omtrent de materie worden gesproken.


  Maak melding

 6. Op(je)positie!

  Op je positie inspelen op een foute begroting is het goed recht. Op je positie aantonen wat niet haalbaar is, nog meer.
  Het niet goed keuren van een begroting op je positie is begrijpelijk, maar er is meer nodig om de coalitie in de war te brengen.

  Komt tijd, komt raad zullen we zeggen. Maar wanneer verpaupering van de bevolking plaats vindt, dan dient het volk het teken te geven van onkundigheid van de regering. Het is dan misschien te laat, maar de oppositie op hun positie heeft hen gewaarschuwd.

  Een begroting dat op een te groot tekort leunt is vergelijkbaar met dat van het Kwakoe-festival. Waar komen de inkomsten vandaan om het tekort aan te vullen?


  Maak melding

 7. @6,
  Wil jij nu zeggen dat deze regering geen landje pik heeft gedaan van onze eigen volk?
  Als jij dat nog durft te zeggen dan ben jij een echte schijnheilige en dat wil zeggen te goed voor ons land. Ga aub je schamen jongen. Echt schamen!


  Maak melding

 8. @6,

  Even voor de duidelijkheid ik ben ook geen front fan maar ik vertik het om leugens te accepteren. Toon maar eerst aan hoe sommige ministers aan zoveel grond komen met een sombere ministers salaris !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.